Biden: O încetare a focului este posibilă în Liban, dar mai dificilă în Gaza

Biden: O încetare a focului este posibilă în Liban, dar mai dificilă în Gaza
📅 2024-10-18

Joe Biden declară că este posibil să se ajungă la o încetare a focului în Liban, dar avertizează că va fi „mai greu în Gaza”, în ciuda uciderii liderului Hamas, Yahya Sinwar.

În timpul vizitei la Berlin, președintele american a declarat că există o oportunitate de a trata cu Israelul și Iranul „într-un mod care să pună capăt conflictului pentru o vreme”.

„Credem că există o posibilitate de a lucra la o încetare a focului în Liban. Și va fi mai greu în Gaza”, a adăugat el, conform Sky News.

Joi, Biden a salutat moartea lui Sinwar în Gaza și a declarat că i-a spus prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că Israelul ar trebui să profite de „oportunitatea de a căuta o cale spre pace, un viitor mai bun în Gaza fără Hamas”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat că Sinwar era principalul obstacol care împiedica negocierile pentru o încetare a focului în Gaza, dar a spus că e prea devreme pentru a spune dacă uciderea sa ar putea revigora discuțiile.

De asemenea, Biden a confirmat vineri că a înțeles cum și când Israelul va riposta la atacul cu rachete balistice al Iranului asupra teritoriului său, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Iranul, care sprijină Hamas în Gaza și Hezbollah în Liban, a lansat aproximativ 180 de rachete asupra orașelor israeliene în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar regiunea s-a pregătit pentru răspunsul Israelului.

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

5 Zodii cu horoscop extraordinar de puternic în săptămâna 21 - 27 octombrie 2024

La începutul săptămânii, sezonul Balanței se încheie pe 22 octombrie și începe sezonul Scorpionului. O săptămână puternică urmează pentru fiecare semn zodiacal în astrologie între 21 și 27 octombrie 2024.

Bursa de la Bucureşti a scăzut în fiecare şedinţă din această săptămână

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,23% în şedinţa de tranzacţionare de vineri, 18 octombrie 2024, fiind a cincea sesiune consecutivă de scăderi, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Comisia Europeană a publicat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice al României

Comisia Europeană a publicat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC) al României pentru perioada 2025 - 2040, a anunţat, vineri, Ministerul Energiei, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Cine e pe primul loc? U Cluj e campioană de toamnă în Superligă, după 2-0 cu Oțelul Galați

Universitatea Cluj încheie în poziția de lider al clasamentului turul Superligii, după ce a învins vineri seara pe Oțelul Galați, în derby-ul ultimei etape, a 13-a. Campioana de toamnă a marcat în repriza secundă prin Nistor și Thiam, impunându-se cu 2-0.

4 zodii sunt pregătite pentru a deveni vulnerabile în dragoste

Patru semne zodiacale sunt pregătite să se îndrăgostească și să devină astfel vulnerabile.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.