Doctoriță din Rusia acuzată că a numit „țintă legitimă” un soldat rus care luptă în Ucraina, condamnată la închisoare - HotNews.ro

Doctoriță din Rusia acuzată că a numit „țintă legitimă” un soldat rus care luptă în Ucraina, condamnată la închisoare -
📅 2024-11-15

Nadezhda Buyanova, născută în Ucraina, lucrează în Moscova ca medic pediatru. Ea a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare după ce a spus despre un soldat rus, tatăl decedat al unui pacient, că a fost o „țintă legitimă” a armatei ucrainene, scrie The Guardian.

Un tribunal rus a condamnat-o pe pediatră după ce mama unuia dintre pacienții săi a povestit în mediul online despre comentariile pe care le-ar fi făcut în timpul unei consultații.

Ea a fost acuzată, în luna ianuarie, că s-a referit la tatăl unui copil ca fiind o „țintă legitimă a Ucrainei” și că ar fi spus că Rusia este „vinovată” pentru război. Femeia este acum vinovată de „răspândirea de informații false” despre armata rusă.

Buyanova și-a susținut nevinovăția cu lacrimi în ochi. Ea a povestit că nu discutase despre război nici cu băiatul, nici cu mama acestuia. Avocații ei au susținut că femeia a fost ținta acuzațiilor din cauza originii sale ucrainene.

Nu există înregistrări audio din camera de consultație, iar procurorii s-au bazat pe mărturiile băiatului de șapte ani și ale mamei sale, Anastasia Akinshina. 

Primele acuzații împotriva lui Buyanova au fost publicate într-un videoclip, care a fost rapid preluat de presa din Rusia. „Nu voi lăsa să fie trecut totul cu vederea”, a spus mama copilului.

Un grup de medici ruși a scris o scrisoare deschisă în apărarea lui Buyanova, numind denunțul „o rușine”.

Rușii se tem să-și spună opiniile despre război

De la începutul războiului din Ucraina, în 2022, Moscova a adoptat o lege împotriva răspândirii de informații „false” pentru a reduce la tăcere criticii.

Cazul a devenit cunoscut în Rusia, iar șeful Comitetului de Investigații, a promis că se va ocupa personal de soluționarea lui. Un sondaj recent, citat de The Guardian, a arătat că până la 30% dintre ruși se tem să își exprime opiniile despre război, chiar și față de prieteni și familie.

În ultimele luni, autoritățile ruse au crescut numărul de persoane urmărite penal din cauza comentariilor împotriva războiului.

O publicație independentă de investigații din Rusia, Proekt, a estimat că autoritățile ruse au urmărit penal peste 116.000 de activiști în ultimii șase ani, depășind nivelurile de represiune politică din perioada liderilor sovietici Nikita Hrușciov și Leonid Brejnev.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

ANAF Galați informează influencerii și vânzătorii online că pot apela la amnistie fiscală, dar trebuie să depună Declarația unică

ANAF Galați informează persoanele care fac bani din postări realizate pe rețelele de socializare sau diverse site-uri că trebuie să-și plătească impozitul și contribuțiile sociale. Fiscul menționează în această categorie și pe cei care fac…

Nations League: Danemarca vs Spania – Misiune dificilă pentru nordici

Danemarca – Spania, meci contând pentru Grupa 4 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Parken National Stadion din Copenhaga, şi va fi transmis în direct…

Nations League: România vs Kosovo – Tricolorii, la un punct de promovarea în Liga B

România – Kosovo, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii C din Liga Naţiunilor, este programat, vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de…

LIVE Război în Ucraina, ziua 996: Rusia anunță că a fost atacată cu peste 50 de drone ucrainene / Bilanțul victimelor după bombardamentele din Odesa

Ministerul rus al Apărării a anunțat că în noaptea de 15 noiembrie peste 50 de drone ucrainene au atacat teritoriul Federației Ruse și Crimeea anexată, dintre care 36 au fost doborâte de apărarea aeriană rusă…

INTERACTIV Alegeri 2024. Cum s-a transformat Parlamentul României în ultimii 30 de ani

În ultimele trei decenii, structura parlamentului a suferit transformări semnificative, reflectând o diversificare importantă atât în reprezentarea de gen, cât și în spectrul politic. Dacă la începutul anilor ’90 prezența femeilor în parlament era limitată,…

Meseriile sunt tot mai bine plătite pe piața muncii: Salariul de electrician este 10.000 de lei

Meseriașii sunt azi foarte căutați, iar, în contextul deficitului de personal calificat, angajatorii sunt dispuși să ofere salarii atractive pentru a atrage și reține specialiști. Meseriile precum electrician, instalator, bucătar sau mecanic se bucură de…

Ploaie de stele în 17 noiembrie 2024. Ce sunt Leonidele și la ce oră este punctul maxim

Curentul meteoric al Leonidelor atinge punctul de maxim în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, iar cel mai bun moment de a-l urmări este după miezul nopții. Ce sunt Leonidele și ce alte „ploi de…

ANAF: Românii care închiriază locuințe, garaje ori spații comerciale trebuie să depună Declarația unică în 30 de zile / Regula se aplică inclusiv pentru reclamele afișate pe ele

Veniturile obținute de persoane fizice din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal (locuințe, case de vacanță, garaje, terenuri, spații comerciale, etc.), a căror folosință este cedată în baza unor contracte…

Sondaj AtlasIntel: Topul liderilor politici despre care românii au o părere bună. Iohannis stă mai prost decât un primar de sector

Marcel Ciolacu, Nicușor Dan și Laura Codruța Kovesi sunt cei mai populari politicieni/ demnitari români, arată un sondaj realizat de către AtlasIntel și prezentat în exclusivitate de către HotNews. Potrivit cercetării sociologice, corupția este considerată…

„Parcă sunt plătiți să ne umilească, nu să caute adevărul”. O familie reacționează la clasarea cazului în care copilul lor a murit 

După 7 ani de la decese, parchetul din Iași a închis definitiv, prin menținerea clasării, cazul celor doi bebeluși infectați cu Klebsiella în maternitate. „Prin această atitudine se încurajează situația din spitalele din România”, spune…

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.