Veniturile obținute de persoane fizice din închirieri și subînchirieri de bunuri mobile și imobile din patrimoniul personal (locuințe, case de vacanță, garaje, terenuri, spații comerciale, etc.), a căror folosință este cedată în baza unor contracte de închiriere/subînchiriere, inclusiv a unor părți din acestea utilizate în scop de reclamă, afișaj și publicitate, reprezintă venituri impozabile care trebuie declarate la organul fiscal, informează ANAF Galați.
Astfel, spune Fiscul, contribuabilii care obţin venituri din cedarea folosinței bunurilor au obligaţia depunerii Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) în termen de 30 de zile de la încheierea contractului între părţi şi respectiv până la data de 25 mai inclusiv a fiecărui an, pentru contractele în curs, în cazul celor care au încheiat contractele respective în anii anteriori.
“În situația în care nu v-ați îndeplinit la timp obligațiile fiscale, vă recomandăm să depuneți cât mai curând Declarația unică (formular 212), pentru a putea solicita anularea unor obligații bugetare, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 107/2024. Cererea de anulare a unor obligații bugetare se poate depune până la data 25 noiembrie 2024”, conform sursei citate.
Practic, ANAF Galați recomandă acelor persoane să apeleze la amnistia fiscală.
HotNews.ro a realizat cu ajutorul consultantului fiscal Cornel Grama un Ghid VIDEO cu privire la amnistia fiscală 2024.