Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Conditii de utilizare
ACTUALITATE.ORG este un sit de stiri al carui unic scop este de a acumula si afisa ultimele stiri romanesti, asa cum sunt publicate de catre cele mai mari situri de stiri din Romania, fara a fi stocate in vreo baza de date. In acest sens va informam ca:
- nu suntem autorii stirilor afisate si nu putem verifica veridicitatea acestora
- stirile publicate vor inceta sa existe dupa ce sunt sterse de pe situl de origine
- pentru mai multe informatii referitoare la stirile publicate ori la autorii acestora, va invitam sa vizitati paginile stirilor originale (veti gasi legaturile in partea de jos a articolelor)
Cum se transmite virusul HMPV și care sunt simptomele. „O viroză banală” - HotNews.ro
Metapneumovirusul uman (HMPV) este „un virus foarte comun”, provoacă răceli de sezon obișnuite și a fost identificat în Europa încă din anul 2001, potrivit datelor prezentate joi de Ministerul Sănătății. La copii, HMPV provoacă aproximativ 10% din totalul infecțiilor respiratorii. Virusul se transmite prin contactul cu persoane sau suprafețe infectate. Simptomele sunt, de obicei, ușoare și dispar în două – cinci zile.
„De câteva zile, sunt vehiculate foarte multe informaţii că ar fi venit în România un virus din China care produce infecţii foarte grave. Nu este cazul, discutăm despre o viroză banală”, a explicat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.
Ministrul mai spune că în România se înregistrează anual, de ani de zile, zeci de mii de cazuri de viroză cauzate de virusul HMPV, în special în sezonul rece.
Metapneumovirusul este înrudit cu virusul sinciţial respirator. „Majoritatea copiilor sunt susceptibili să se îmbolnăvească cel puţin o dată cu acest metapneumovirus până la vârsta de 5 ani. Aproximativ 10% din toate infecţiile respiratorii dintr-un anumit moment sunt produse de metapneumovirus. Oricine poate lua acest virus, iar persoanele cu afecţiuni pulmonare cronice sau cu deficienţă imune sunt susceptibile să facă şi anumite complicaţii”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.
În ceea ce privește situația din China, ministrul Sănătății spune că „nu e nimic neobişnuit în momentul de faţă, sistemul sanitar din China nu este copleşit. Spitalizările sunt chiar mai puţine decât în perioada similară anului trecut, aşa că mi-e foarte greu să spun de unde a fost această informaţie.”
Metapneumovirusul (HMPV):
Este un virus foarte comun, identificat încă din anul 2001.
Cercetările arată că majoritatea copiilor sunt susceptibili de a avea o infecție cel puțin o dată înainte de vârsta de 5 ani.
Poți fi infectat de mai multe ori în viață.
La copii, metapneumovirusul reprezintă aproximativ 10% din toate infecțiile respiratorii.
Oricine poate lua HMPV, dar unele persoane cu afecțiuni pulmonare cronice sau cu deficiențe imune sunt mai expuse riscului.
Cum se transmite metapneumovirusul:
Virusul se răspândește atunci când intri în contact strâns cu o persoană infectată.
Este posibil să fii expus la virus dacă:
Atingi gura, nasul sau ochii după ce atingeți suprafețele infectate;
Intri în contact cu picături provenind de la strănut sau tuse de la o persoană infectată.
Perioada de incubație – timpul dintre expunerea la primele semne ale simptomelor – este de 3 până la 6 zile.
Majoritatea simptomelor HMPV sunt ușoare:
Tuse
Congestie și secreții nazale
Febră
Dureri în gât
Greață, vărsături, diaree
Acestea dispar de obicei în două până la cinci zile. Tratamentul este simptomatic.
Nu există vaccin.
Citește și:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
În luna noiembrie 2024, exporturile au fost de circa 8,4 milioane euro, iar importurile au fost de 11,2 miliarde, potrivit datelor Statisticii. În total, pe primele 11 luni din 2024 deficitul coercial a depășit 30…
În discuția cu miliardarul american, candidata partidului Alternativa pentru Germania (AfD) Alice Weidel a criticat guvernele de la Berlin din ultimii 20 de ani, a pledat pentru energie nucleară, l-a apărat pe Donald Trump și…
„Bucureștiul ar putea replica astfel o decizie recentă a Spaniei de a bloca o preluare din motive de securitate”, spune Sebastian Burduja pentru Financial Times. Oferta MVM de preluare a E.ON este în curs de…
Comerţul cu amănuntul a crescut modest în luna noiembrie 2024, comparativ cu octombrie (cu doar 2,6%), după ce consumul de carburanți a scăzut cu aproape 8% iar vânzările de alimente au scăzut cu aproape 4%.…
Blue Origin, compania fondată de miliardarul Jeff Bezos, va lansa pentru prima dată racheta New Glenn, duminică, 12 ianuarie, din statul american Florida. Succesul lansării are potențialul de a redefini raportul de putere față de SpaceX,…
Anul trecut a fost cel mai cald din ultimii 80 de ani, de când există date meteo detaliate în Europa, arată raportul Copernicus, publicat vineri. Temperatura medie a fost cu 1,47°C peste perioada de referință,…
Ministrul Finanţelor Publice, Tanczos Barna, a precizat că nu vor fi concedieri masive în instituţiile statului, ci doar plecări voluntare. Tanczos Barna a mai spus că mulţi angajaţi de la stat vor migra spre privat,…
Volodimir Zelenski a declarat că la ultima serie de întâlniri cu aliații occidentali Ucraina a primit promisiuni de asistență militară suplimentară în valoare de 2 miliarde de dolari. Președintele ucrainean a declarat, după reuniunea de…
Românii vor putea merge în Statele Unite în scop turistic sau de afaceri fără a mai fi necesară obținerea vizei. Intrarea României în programul Visa Waiver, începând cu acest an, va fi celebrată astăzi, 10…
Angajații din sistemul bugetar vor avea zi liberă și pe data de 2 mai 2025, arată o Hotărâre de Guvern (HG) aflată pe ordinea de zi a ședinței de vineri a Executivului. Această zi va…