Acuzații de fraudă la Castelul Peleș, prin revânzarea biletelor: Ministerul Culturii trimite Corpul de Control - HotNews.ro

Acuzații de fraudă la Castelul Peleș, prin revânzarea biletelor: Ministerul Culturii trimite Corpul de Control - HotNews
📅 2024-11-11

Ministerul Culturii va trimite Corpul de Control la Muzeul Peleș unde exista o rețea a angajaților care se ocupă cu revânzarea biletelor de intrare, scrie Libertatea.

„Acuzații de o asemenea gravitate trebuie verificate de îndată, iar dacă acestea se confirmă, vom lua măsuri fără întârziere. Am dispus deja transmiterea Corpului de Control la Muzeul Național Peleș și așteptăm raportul acestuia, urmând ca, în baza lui, să putem lua deciziile care se impun”, a afirmat Raluca Turcan pentru Libertatea.

Până la 31 octombrie 2024, muzeul a încasat 14,5 milioane de lei din vânzarea biletelor și 2,2 milioane de lei din comercializarea suvenirurilor. Adică un total de aproximativ 17 milioane de lei, ceea ce înseamnă 3,4 milioane de euro.

Cum funcționează frauda în interiorul Muzeului Peleș

Potrivit Libertatea există două metode prin care se produce frauda. 

Prima se referă la grupurile mari de turiști. În acest caz, ghidul achiziționează biletele pentru accesul în muzeul Peleș. După intrarea vizitatorilor, biletele nu sunt aruncate, ci revândute altor grupuri. Veniturile din aceste revânzări nu mai ajung la muzeu, ci sunt împărțite între membrii rețelei care se ocupă de această activitate. 

A doua metodă implică un angajat al muzeului care atrage turiștii de pe aleile Peleșului cu promisiunea unui acces rapid și evitarea cozilor. Angajatul strânge banii, apoi merge la casa de bilete și cumpără bilete cu reducere pentru studenți, deși turiștii au plătit pentru bilete întregi. Diferența de preț dintre biletele de studenți și cele pentru adulți este împărțită între membrii rețelei.

Mircea Hortopan, directorul de patrimoniu al muzeului Peleș, a spus pentru Libertatea că au existat suspiciuni cu privire la „mici ciupeli” din revânzarea de bilete, dar care s-au finalizat cu dosare penale. În plus, susține acesta, în prezent astfel de furt ar fi mai greu de implementat, având în vedere că, de aproape doi ani, biletele se pot cumpăra și online. 

„Au fost suspiciuni, am avut și eu suspiciuni la un moment dat, dar la ora asta, 20% din sumele încasate pe bilete sunt fizice, cumpărate de la casa de bilete, iar 80% sunt cumpărate cu POS și online. Deja cash-ul nostru aproape că nu mai există. Asta cu biletele o știu, am mai auzit-o și eu, au mai fost tot felul de reclamații, a mai fost poliția”.

Potrivit acestuia, poliția a venit și la casa de bilete, „dar s-ar putea să se mai facă niște mici ciupeli”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

„O chestiune de zile” până când rușii vor lansa un asalt în sud, afirmă armata ucraineană

Unități de infanterie ruseşti ar putea lansa atacuri terestre în regiunea Zaporojie din Ucraina în doar câteva zile, lovind pe un front din sud unde luptele au fost mai puțin active timp de luni de…

Ministrul Grindeanu vrea să-i dea lui Nicușor Dan administrarea Metrorex: „De vreo trei ani tot îl rog să preia metroul”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat luni că trecerea metroului bucureştean în subordinea Primăriei Generale este o măsură corectă, pe care o sprijină, subliniind că nu se poate vorbi despre un sistem integrat…

Isărescu: Așteptăm un program credibil de corecție, sprijinit politic, acceptat social și coerent / Cu 8% deficit extern nu ai cum trăi fără tensiuni economice care se duc în plan social

Ne așteptăm la un program de corecție coerent cu sprijin politic puternic, pentru că orice corecție este o strângere a curelei, a spus luni Guvernatorul Băncii Naționale, la prezentarea Raportului privind inflația. El a apreciat…

Maria are 51 de ani, salariu de 3.500 de lei și stă la țară – profilul românului la care banca nu reușește să ajungă. De astăzi, noi reguli la credite IFN

Nu mai puțin de 30% din populația majoră a României nu are acces la servicii bancare în acest moment, susțin datele strânse pentru Profit.ro de cel mai mare IFN din țară. Această situație se întâlnește…

O instanță din Moldova a pronunțat prima condamnare în dosarele de finanțare ilegală a partidului oligarhului Ilan Șor

Judecătoria Chișinău a acceptat, luni, un acord de recunoaștere a vinovăției unui bărbat care este implicat în dosarele de finanțare ilegală a partidului afliat lui Șor, Șansă. Bărbatului i-au fost confiscați 160.000 de lei și…

Înalta Curte blochează o majorare cu 5% a salariilor din sectorul judiciar. Tot ÎCCJ a limitat baza de calcul a pensiilor magistraților

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că angajații din sectorul judiciar să nu primească o majorare de 5% a salariilor brute de la 1 ianuarie 2024, dacă au beneficiat de recalcularea prevăzută de…

Pentru mulți dintre ucrainenii rămași în orașele ocupate, viața e „un iad totalitar”. Un avertisment pentru Trump despre „viziunea sumbră” a lui Putin

Zonele ucrainene în care Moscova a preluat controlul sunt rusificate și transformate din punct de vedere social și politic, scrie revista The Economist, care subliniază că acest lucru ar trebui să fie luat în calcul…

Moscova respinge acuzațiile Chișinăului privind dronele căzute pe teritoriul Moldovei: „Atacuri antirusești nefondate”

Ministerul moldovean de Externe s-a limitat la a se referi la presupusele „informații precise” de care dispune partea moldoveană, fără a prezenta vreo probă care să demonstreze că dronele erau de origine rusă și au…

„Pompa Trump” a stârnit un entuziasm fără margini pe piața crypto. Bitcoin, la un nou maxim istoric

Prețul bitcoin a crescut luni la un nivel record de peste 82.000 de dolari pe fondul așteptărilor ca criptomonedele să cunoască o creștere explozivă într-un mediu de reglementare favorabil după alegerea lui Donald Trump ca…

Protecția Consumatorilor reamintește că a intrat în vigoare legea care limitează dobânzile la creditele date de IFN-uri. Care sunt dobânzile maxime care pot fi percepute

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță intrarea în vigoare, pe data de 11 noiembrie 2024, a Legii nr. 243/2024 prind protecția consumatorilor cu privire la costul total al creditării și la cesiunea de creanțe.…

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.