ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Coșmarul trăit de o femeie cu doi copii mici din cauza Wizz Air

15 September 2022 at 14:15
By: -
image

Experiență oribilă pentru o femeie care urma să călătorească cu doi copii mici de la Londra spre sudul Italiei: compania Wizz Air a anunțat-o la aeroport că zborul a fost anulat și i-a oferit cazare peste noapte la hotel, deși nu i-a făcut rezervare.

Publicitate

Rosie Gardner, în vârstă de 28 de ani, a rezervat în august un zbor cu compania Wizz Air de pe aeroportul Gatwick din Londra spre orașul Italian Catania. Ea urma să călătorească împreună cu soțul și cu cei doi copii, care nu au nici 3 ani, dar înainte de îmbarcare a aflat că zborul a fost anulat, relatează The Mirror.

După ce a pierdut o oră și jumătate stând la coadă pentru verificarea pașaportului și recuperarea bagajelor, cei doi părinți au fost informați că pot lua un alt zbor peste două zile, iar până atunci li se asigură cazare la un hotel din Londra, pe cheltuiala companiei aeriene.

Publicitate

Seara târziu, familia a fost trimisă mai întâi la hotelul Crowne Plaza, dar aici a aflat că nu exista vreo rezervare pe numele ei. "Când l-am sunat pe un angajat al companiei și i-am zis că vreau să știu unde vor dormi copiii mei la noapte, mi-a zis că o să rezolve și să aștept", a povestit ea.

Rosie a fost sunată după două ore și i s-a spus să ia un taxi până la alt hotel, în Croydon, un oraș din sudul Londrei. Însă coșmarul nu s-a terminat: nici aici nu fusese făcută o rezervare pe numele ei.

Publicitate

"Eram obosiți, nu aveam mâncare sau apă, fiindcă era ora 4:00 dimineața, eram nervoși și extenuați. Copilul meu de doi ani a dormit în barul hotelului la un moment dat. Așa că am sunat din nou și i-am implorat să mă ajute, le-am spus că deja e o chestiune de sănătate și de siguranță", a povestit femeia.

Familia a fost trimisă la un hotel din Brighton, unde a ajuns abia a doua zi seara, la ora 20:30. Aici, în sfârșit, totul a fost în regulă și s-au putut caza.

După această experiență neplăcută, femeia nu mai are curaj să mai rezerve un zbor.

Compania aeriană a transmis într-un comunicat că regretă situația provocată de întârzierile și anulările unor zboruri, provocată de problemele din activitatea aeroportului Gatwick, și a explicat că în eforturile de a găsi camere libere pentru pasageri au existat câteva sincope, ceea ce a făcut ca unii pasageri să fie trimiși de la un hotel la altul.

225 de curse cu plecare de pe aeroporturile britanice au fost anulate săptămâna trecută, de luni până vineri, comparativ cu doar 24 în aceeași perioadă a anului trecut, arată compania Cirium.

Potrivit agenției de consultanță în turism The PC Agency, cel puțin 15.000 de pasageri au fost afectați duminică de schimbări de ultim moment ale zborurilor.

Companiile aeriene din Marea Britanie se confruntă de mai multe luni cu probleme de activitate, provocate de lipsa de personal, după ce au renunțat la mii de angajați din cauza pandemiei, dar și de revendicările salariale ale angajaților din sectorul transportului aerian.

T.D.

articolul original.

După Ryanair, Ungaria anchetează şi Wizz Air pentru modul cum îşi tratează clienţii

22 August 2022 at 16:51
By: -
image

Guvernul Ungariei a declanşat o investigaţie asupra operatorului aerian low-cost Wizz Air pentru posibila încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor.

Este a doua astfel de investigaţie lansată împotriva unei companii aeriene, după cea care vizează Ryanair.

Ministerul Justiţiei din Ungaria susţine că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air, conform agenţiei de presă ungare MTI.

Publicitate

Iată acuzaţiile la adresa Wizz Air:

  • nu a oferit informaţii şi asistenţă clienţilor ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate
  • nu a acordat cazare şi o nouă rezervare pentru pasagerii afectaţi
  • nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile
  • operează o linie telefonică de asistenţă pentru clienţi cu suprataxă, ceea ce contravine legislaţiei şi drepturilor consumatorilor din Ungaria

În iunie, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene şi de asigurări a fost introdus în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Autorităţile de la Budapesta au acuzat şi operatorul aerian low-cost Ryanair de încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 750.000 de euro după ce a majorat preţul biletelor pentru a face faţă noii taxe, pe care şeful Ryanair, Michael O'Leary, a numit-o "jaf la drumul mare" şi "prostească".

Publicitate

Luni, la Bursa de la Londra, acţiunile Wizz Air înregistrau un declin de 7,8%.

articolul original.

WIZZ AIR ANIVERSEAZĂ 3 MILIOANE DE PASAGERI TRANSPORTAȚI PE AEROPORTUL IAȘI

8 August 2022 at 09:31
By: Geo
image

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță că a transportat 3 milioane de pasageri care au călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional Iași.

Pentru a sărbători acest reper important, pasagera cu numărul 3 milioane, care a călătorit cu un zbor de la Dortmund la Iași, a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ.

Fiind cea mai mare bază a sa din regiunea Moldovei în ceea ce privește numărul de zboruri, compania aeriană a investit continuu în rețeaua de rute care leagă aeroportul regional de restul Europei. 

Acum, cu trei aeronave alocate bazei WIZZ din Iași, pasagerii români beneficiază de zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Iași către 20 de destinații din 11 țări europene.

Rețeaua de rute a Wizz Air și locurile la preț redus din Iași subliniază angajamentul companiei în zonă, atât pentru pasagerii români, cât și pentru piața locală de muncă specifică aviației și industriilor conexe.

Cu rute care conectează întreaga Europă, românii vor putea călători cu Wizz Air la tarife reduse către cele mai interesante destinații, fie că este vorba de vacanțe însorite, city-breakuri în orașe celebre sau vizitarea prietenilor și familiei.

Dorind să marcheze această ocazie și să-și aniverseze pasagerii, compania aeriană i-a pregătit o surpriză norocoasei pasagere cu numărul 3 milioane care a călătorit pe ruta Dortmund-Iași.

Opriță Vasilica-Andreea a călătorit de la Dortmund la Iași și a primit vestea la bordul aeronavei. După debarcare, ea a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ și a fost invitată să ia parte la o ședință foto alături de membrii echipajului și reprezentanți ai aeroportului.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus:

„Dovedind angajamentul Wizz Air față de aeroporturile regionale din România, am sărbătorit astăzi 3 milioane de pasageri care au ales să călătorească cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Iași prin rutele noastre cu tarif redus.

Aceasta este o etapă importantă care a fost atinsă în anii de când operăm din Iași și suntem încântați să oferim în continuare alternative convenabile de călătorie în Europa și nu numai. Vrem să o felicităm pe norocoasa pasageră cu numărul 3 milioane și să adresăm un sincer «Mulțumesc!» pasagerilor români care urcă zilnic la bordul flotei noastre moderne!”

Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, a declarat:

„Felicităm partenerul nostru Wizz Air pentru această performanță, dar și pe norocosul pasager cu numărul 3 milioane, care a călătorit pe Aeroportul Iași. Wizz Air acoperă aproape 80% din rutele existente, operând la Iași din 2014. La acest moment, compania low-cost realizează zilnic zboruri spre destinații în toată Europa și nu numai, având trei aeronave la baza din Iași.

Începând cu luna februarie, Wizz Air a acoperit și cinci rute relocate temporar de la Chișinău. Fără îndoială, o contribuție semnificativă la creșterea traficului a avut-o colaborarea excelentă cu Wizz Air, Iașul fiind al doilea aeroport regional din România –  880 de mii de pasageri  ne-au trecut pragul de la începutul anului, urmând să depășim, în cursul acestei luni, 1 milion de călători. Cu Wizz Air, avem un parteneriat corect și cu perspective frumoase de dezvoltare, de aceea ne propunem să îl consolidăm în următorii ani pentru a oferi o conectivitate mai bună la Aeroportul Iași.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a menționat:

„Facem eforturi ca județul Iași să aibă deschidere către Europa și întreaga lume și, indiferent de vremurile marcate de pandemie, am reușit, printr-o bună colaborare cu Aeroportul Internațional Iași, să deschidem calea către mai multe destinații și să continuăm investițiile pentru acest obiectiv atât de important pentru județul nostru.

În fiecare lună se realizează noi recorduri în ceea ce privește numărul de pasageri care tranzitează Iașul, fapt ce dovedește importanța dezvoltării Aeroportului Iași și necesitatea investiției pentru un nou terminal ce va fi gata până la sfârșitul anului 2023.

Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport și al actualei configurații a Consiliului Județean, și îmi doresc ca pasagerii să beneficieze de cele mai bune condiții în Aeroportul Iași, care va deveni al doilea ca mărime din România.”

articolul original.
  • There are no more articles
❌