ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Aproape toate zborurile vor fi anulate azi pe aeroporturile din Belgia, din cauza unei greve

9 November 2022 at 06:30
By: -
image

Cel mai mare aeroport din Belgia, Brussels Zaventem, va anula aproape jumătate dintre zborurile programate pentru ziua de miercuri, în timp ce niciun avion nu va decola de pe aeroportul Charleroi, din cauza unei greve naţionale a sindicatelor care protestează faţă de scăderea puterii de cumpărare.

Reprezentanţii aeroportului Brussels Zaventem, care în luna septembrie a înregistrat aproximativ două milioane de călători, au avertizat că se aşteaptă la „perturbări serioase ale activităţilor” din cauza grevei, adăugând că un număr mare de zboruri au fost anulate sau reprogramate pentru a evita perioadele mari de aşteptare sau întârzierile, transmite Reuters.

La rândul său, aeroportul Charleroi, al doilea mare aeroport din Belgia, a informat pe pagina sa de Internet că a decis să anuleze toate zborurile programate pentru ziua de miercuri.

Serviciile de transport local vor fi aproape paralizate miercuri, în condiţiile în care muncitorii vor mărşălui pe străzile din Bruxelles, pentru a cere salarii mai mari şi condiţii mai bune de lucru.

Rata anuală a inflaţiei în Belgia a urcat până la 12,27% în luna octombrie 2022, cel mai ridicat nivel din luna iunie 1975, în contextul exploziei preţurilor la alimente şi energie.

articolul original.

Ryanair anulează 420 de zboruri vineri

15 September 2022 at 19:15
By: -
image

Ryanair a anunțat că va anula vineri 420 de zboruri, cu impact asupra a 80.000 de pasageri, din cauza unei greve a controlului traficului aerian din Franța, care va limita survolările și va reduce la mai mult de jumătate serviciile programate de Air France pe distanțe scurte și medii, anunță Reuters.

Publicitate

Autoritatea aeronautică DGAC din Franța a cerut la începutul acestei săptămâni companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportați, a declarat că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franței. Compania efectuează până la 3.000 de zboruri pe zi în Europa în timpul sezonului de vârf.

Air France a declarat că va opera vineri doar 45% din zborurile sale pe distanțe scurte și medii.

Publicitate

Sindicatul francez de control aerian SNCTA a invocat inflația și cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

articolul original.

Coșmarul trăit de o femeie cu doi copii mici din cauza Wizz Air

15 September 2022 at 14:15
By: -
image

Experiență oribilă pentru o femeie care urma să călătorească cu doi copii mici de la Londra spre sudul Italiei: compania Wizz Air a anunțat-o la aeroport că zborul a fost anulat și i-a oferit cazare peste noapte la hotel, deși nu i-a făcut rezervare.

Publicitate

Rosie Gardner, în vârstă de 28 de ani, a rezervat în august un zbor cu compania Wizz Air de pe aeroportul Gatwick din Londra spre orașul Italian Catania. Ea urma să călătorească împreună cu soțul și cu cei doi copii, care nu au nici 3 ani, dar înainte de îmbarcare a aflat că zborul a fost anulat, relatează The Mirror.

După ce a pierdut o oră și jumătate stând la coadă pentru verificarea pașaportului și recuperarea bagajelor, cei doi părinți au fost informați că pot lua un alt zbor peste două zile, iar până atunci li se asigură cazare la un hotel din Londra, pe cheltuiala companiei aeriene.

Publicitate

Seara târziu, familia a fost trimisă mai întâi la hotelul Crowne Plaza, dar aici a aflat că nu exista vreo rezervare pe numele ei. "Când l-am sunat pe un angajat al companiei și i-am zis că vreau să știu unde vor dormi copiii mei la noapte, mi-a zis că o să rezolve și să aștept", a povestit ea.

Rosie a fost sunată după două ore și i s-a spus să ia un taxi până la alt hotel, în Croydon, un oraș din sudul Londrei. Însă coșmarul nu s-a terminat: nici aici nu fusese făcută o rezervare pe numele ei.

Publicitate

"Eram obosiți, nu aveam mâncare sau apă, fiindcă era ora 4:00 dimineața, eram nervoși și extenuați. Copilul meu de doi ani a dormit în barul hotelului la un moment dat. Așa că am sunat din nou și i-am implorat să mă ajute, le-am spus că deja e o chestiune de sănătate și de siguranță", a povestit femeia.

Familia a fost trimisă la un hotel din Brighton, unde a ajuns abia a doua zi seara, la ora 20:30. Aici, în sfârșit, totul a fost în regulă și s-au putut caza.

După această experiență neplăcută, femeia nu mai are curaj să mai rezerve un zbor.

Compania aeriană a transmis într-un comunicat că regretă situația provocată de întârzierile și anulările unor zboruri, provocată de problemele din activitatea aeroportului Gatwick, și a explicat că în eforturile de a găsi camere libere pentru pasageri au existat câteva sincope, ceea ce a făcut ca unii pasageri să fie trimiși de la un hotel la altul.

225 de curse cu plecare de pe aeroporturile britanice au fost anulate săptămâna trecută, de luni până vineri, comparativ cu doar 24 în aceeași perioadă a anului trecut, arată compania Cirium.

Potrivit agenției de consultanță în turism The PC Agency, cel puțin 15.000 de pasageri au fost afectați duminică de schimbări de ultim moment ale zborurilor.

Companiile aeriene din Marea Britanie se confruntă de mai multe luni cu probleme de activitate, provocate de lipsa de personal, după ce au renunțat la mii de angajați din cauza pandemiei, dar și de revendicările salariale ale angajaților din sectorul transportului aerian.

T.D.

articolul original.

Blue Air suspendă toate zborurile până pe 10 octombrie

9 September 2022 at 17:47
By: M.Ex.

Blue Air a anunţat vineri că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.
„În ultimele 48 de ore conducerea executivă, Consiliul de Administrație și acționariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăți au fost blocate de către aceștia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie”, se arată în comunicatul companiei, care le cere pasagerilor să nu se prezinte la aeroporturile unde aveau programate zborurile, deoarece acestea nu vor fi efectuate.

Pe 6 septembrie compania anunțase că suspendă zborurile până pe data de 12 septembrie, din cauza popririi conturilor de către Agenția Fondului de Mediu (AFM), din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Decizia companiei aeriene a provocat haos pe aeroporturi, premierul Nicolae Ciucă anunțând că sunt peste 3.000 de români cărora le-au fost anulate zborurile.

Ulterior, Agenția Fondului de Mediu a anunțat pe 7 septembrie că a suspendat poprirea.
„În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, a anunțat pe 7 septembrie AFM.

articolul original.

Românii abandonați de Blue Air se întorc acasă. Au pus mână de la mână și au închiriat autocare

9 September 2022 at 07:09
image

Românii blocaţi pe diferite aeroporturi, în urma anulării zborurilor Blue Air, încep să se întoarcă acasă. Unii pe cheltuiala lor, cu autocare sau cu mașini închiriate, alții, mai norocoși, cu avioane Tarom, puse la dispoziţie de autorități.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatriere. Banii vor trebui recuperaţi însă de la Blue Air, companie care are datorii totale de 230 de milioane de euro. Deocamdată, nu se ştie când vor fi reluate zborurile.

Aceşti oameni s-au întâlnit pe aeroportul din Dubrovnik, Croația. Când au realizat că zborul Blue Air la care aveau bilete s-a anulat, s-au mobilizat şi au reuşit să găsească o firmă dispusă să le închirieze un autocar şi un şofer care să îi aducă până în București. Au plătit în total 4200 de euro, câte 100 de euro de persoană.

„Uite, România unită”

„Zbor anulat, din Dubrovnik, am mers acum cu autocarul, 20 de ore, ne-am descurcat singur. Uite, România unită. Ne-am luat bilet de avion și uite cum am ajuns”, spun ei.

Alţii au apelat la firmele româneşti de transport care fac curse regulate în Grecia. Tot cu autocarul au venit până în Bucureşti. De aici, mulţi mai au până acasă.

-Trebuia să ne anunţe măcar cu 24 de ore înainte. M-a anunţat băiatul că s-a anulat zborul şi am rezervat la autocar.
– Cât aţi plătit pe biletul de avion?
– 220 de euro
– Dus întors?
– Da.
– Şi pe biletul de autocar?
– O să plătim 360 de euro dus-întors. Cu banii înapoi, nu se ştie…”

Alți turiști au ajuns în țară cu avioane Tarom

În tot acest timp, 150 de persoane au fost aduse de la Tel Aviv de o aeronavă Tarom.

„Suntem foarte obosiți” (..) „A fost obositor până am ajuns la cursa asta. Am stat aproape 5 ore în aeroport” spuneau aceștia.

Potrivit Blue Air, aproape 55.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie. Deşi Adminstrația Fondului pentru Mediu a acceptat o eşalonare a datoriei de 28 de milioane de lei, aceasta nu este singura problemă a companiei.

Cristian Rada, CEO Blue Air: „Noi trebuie să ne renegociem, practic, toate condiţiile de operare cu toţi partenerii noştri externi şi interni, ori aceste lucruri nu se pot face peste noapte. Datoriile Blue Air sunt în acest moment de aproximativ 230 milioane de euro şi care ar fi reprezentat, în 2019, de exemplu, jumătate din veniturile realizate.”

În plus, autorităţile române îi îndeamnă pe păgubiți să îşi ceară banii înapoi

Sursa: Știrile PROTV

articolul original.

Guvernul a deblocat conturile Blue Air

7 September 2022 at 14:25
image

Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

„În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, transmite AFM.

Administrația Fondului de Mediu precizează etapele prin care s-a ajuns la măsura popririi conturilor companiei Blue Air Aviation S.A.

Potrivit AFM, în data de 3 mai 2022, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a transmis către Administrația Fondului pentru Mediu lista operatorilor care nu au restituit certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021, în scopul demarării procedurii de stabilire și încasare a penalității în cuantum de 100 euro, echivalent în lei, pentru fiecare tonă de dioxid de carbon. În baza acestor informații, a fost emisă o decizie de impunere, privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru compania Blue Air Aviation S.A, ca urmare nerestituirii unui număr de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, decizie care a fost comunicată societății la data de 13 mai 2022 și care avea termen scadent de plată până la data de 5 iunie 2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Decizia de impunere nu a fost contestată și s-a trimis în data de 17 mai 2022 o solicitare de eșalonare la plată a creanțelor la Fondul pentru Mediu. În data de 24 mai 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării prin care a informat compania Blue Air Aviation S.A cu privire la cadrul legal prin care se poate realiza eșalonarea datoriei.

În data de 24 iunie 2022, compania Blue Air Aviation S.A a revenit cu o adresă prin care a solicitat eșalonarea la plată a debitului provenit din decizia de impunere. Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării în data de 15 iulie 2022, prin care a solicitat mai multe documente pentru a realiza legal procedura de eșalonare. Întrucât compania Blue Air Aviation S.A nu a achitat suma restantă și nici nu a pus la dispoziție informațiile și documentele solicitate, nu a prezentat garanții în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, în data de 25 iulie 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a demarat măsuri de executare silită și a emis un Titlu executoriu și o Somație de plată. În data de 29 august 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a revenit cu o adresă către compania Blue Air Aviation S.A prin care a adus la cunoștință faptul că se respinge eșalonarea de plată a creanțelor la Fondul pentru mediu întrucât nu au fost transmise documentele solicitate prin adresa din 15 iulie 2022.

Întrucât contribuabilului i-a fost respinsă solicitarea de eșalonare la plată a obligațiilor la Fondul pentru mediu pentru neprezentarea documentelor solicitate și pentru că acesta nu a achitat sumele înscrise în Titlul executoriu și în Somația de plată, în data de 1 septembrie 2022 au fost continuate măsurile de executare silită în cadrul Dosarului de executare silită pentru recuperarea creanței datorate la Fondul pentru mediu prin emiterea adresei de înștiințare privind înființarea popririi și a adresei de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație.

Compania Blue Air Aviation a sistat toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. În momentul de față sunt 700.000 de rezervări din toată lumea la Blue Air.

Deputatul Radu Cristescu îl acuzase pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, că este autorul moral al acestei situații.

„Ungaria face regulile în România?

Ministrul ungur al mediului,Tanczos Barna, blochează conturile companiei românești Blue Air!

Mii de români – bătrâni, copii, bolnavi de diabet sau de alte boli grave – rămân blocați pe aeroporturile din străinătate, cerând cu disperare ajutorul guvernului de la București.

Avantaj Wizz Air, care s-a năpustit imediat asupra curselor Blue Air suspendate.

Asta în timp ce compania ungurească Wizz Air atacă de mai mult timp, la Bruxelles, prin acțiuni repetate în instanțele europene, compania aeriană de stat a României, Tarom.

Nu e clar pentru cine lucrează, și împotriva cui, acest tupeist ungur care conduce Ministerul Mediului din România?

Bravo, Tanczos, meriți o decorație de la Budapesta! O decorație cu aripi de cocoș honvezesc”, a scris deputatul Cristescu pe pagina sa de Facebook.

articolul original.

Președintele ANPC și-a publicat numărul de telefon personal pentru a fi sunat de pasagerii cu zboruri anulate de Blue Air

7 September 2022 at 10:28
image

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a cerut urgent Blue Air o situație clară a zborurilor anulate și numărul pasagerilor afectați. De asemenea, președintele ANPC a pus la dispoziția pasagerilor numărul personal pentru a lua legătura în perioada de criză.

În urma situației create ca urmare a deciziei companiei Blue Air de a-și suspenda toate zborurile până pe data de 12 septembrie, care a avut impact asupra pasagerilor în mai multe aerporturi din țară și din străinătate, în aceste zile, și ca urmare a solicitării premierului României ca Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să monitorizeze îndeaproape întregul proces de repatriere a acestora, Autoritatea a luat primele măsuri.

Horia Constantinescu, și-a pus la dispoziția pasagerilor afectați de decizia Blue Air, unul dintre numerele personale de telefon – disponibil 24 ore din 24, pentru ca aceștia să îi poată semnala, în scris, prin SMS sau aplicația whatsapp, locul și situația concretă în care se află, pentru a putea fi ajutați, în cel mai scurt timp.

Numărul de telefon este: 0745.999.111.

ANPC a transmis o adresă oficială, cu caracter urgent, către Blue Air, prin care se solicită companiei prezentarea unei situații clare a zborurilor anulate, pentru toată perioada anunțată, cu toate detaliile necesare pentru a se putea interveni (rute, orar, număr de pasageri afectați, măsurile pe care le-a prevăzut compania pentru a respecta prevederile Regulamentului (CE) nr. 261/2004 etc.)

„Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004, de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, pasagerii aflați în situațiile de mai sus au dreptul de a li se oferi gratuit următoarele: mese și băuturi răcoritoare, direct proporționale cu timpul de așteptare; cazare hotelieră în cazul în care este necesară o ședere de una sau mai multe nopți și în cazul în care este necesară o ședere suplimentară față de cea prevăzută de pasager; transportul dintre aeroport și locul cazării (hotel sau altele). Pasagerii au dreptul la două apeluri telefonice gratuite și de a trimite gratuit mesaje prin telex, fax sau e-mail. De asemenea, pasagerii curselor anulate au dreptul la rambursarea în termen de 7 zile a întregului cost al biletului sau rerutarea, în cel mai scurt timp, către destinația prevăzută. În plus, pasagerii pot solicita compensații stabilite în regulament pentru anularea zborului, calculate în funcție de distanța călătoriei”, arată ANPC într-un comunicat al ANPC transmis miercuri.

articolul original.

Revolta lui Victor Ponta pe aeroport. Fostul premier dă în judecată compania Wizz Air

8 July 2022 at 04:59

Sute de curse au fost anulate zilele acestea atât la București, cât și în capitalele lumii. Companii precum Lufthansa, British Airways, Austrian Airlimes, plus alte zeci de operatori aerieni low cost au anunțat pasagerii, uneori în timp ce așteptau să se îmbarce, că se anulează cursa.

Vineri dimineața insuși fostul premier al României a trăit experiența unui zbor anulat, în timp ce aștepta să plece in vacanță cu soția și copiii.

Acesta a povestit într-o postare pe contul său de socializare experiența, acuzând autoritățile statului român că nu fac nimic pentru a proteja drepturile miilor de români care au de suferit de pe urma anulării zborurilor pentru care cumpăraseră bilete.

“Cred că și în Romania trebuie să vină momentul în care să fie sancționate nesimțirea, bătaia de joc la adresa oamenilor și incompetența! Cu bani cât mai mulți – ca să simăa , ca altfel nu le pasă!

Deși mii de români o pățesc aproape în fiecare zi – nimeni nu îi ascultă și nu îi bagă în seamă!

La ce mă refer: în această dimineață, la ora 4, am trezit fetele să plecăm în vacanța pe care am plătit-o și la care visează de 6 luni. Știam că au mereu probleme – așa că am verificat aseară tâeziu și cursa Wizz de Londra apărea ca plecând la ora 6.30 conform programului. Când am ajuns la aeroport am constatat, alături de alți 200 de români, că a fost anulată cursa – pur si simplu. Unii oameni merg la lucru – alțiii în vacanță- pe cei de Wizz îi doare în cot! Să ne descurcăm.

Noi avem la ora 6 dupamiază plecarea de la Londra într-o excursie de 7 zile – și nimeni nu ne asteaptă sau ne dă banii înapoi pentru că Wizz Air a anulat cursa. Deci nu se pune problema că mergem mâine sau în altă zi.

Bieții angajați ai Wizz Air nu au nicio vină – și nicio soluție (îmii pare sincer rău și știu că echipajele de la Wizz sunt oameni extrem de buni și serioși – fiind obligați să suporte furia oamenilor pentru ceva ce nu decid ei!

În disperare de cauză am reușit să găsim 4 bilete la British Airways (cu 500 de euro un bilet) și sper să ajungem la timp.

Bineînțeles că săptămâna viitoare îi voi da în judecată – voi cheltui tot eu bani cu avocați și procese – și voi aștepta ca judecătorii români să îmi dea dreptate și să ecuperez banii (ca nervii și supărarea nu)!

Scriu acest mesaj pentru că sunt revoltat – și pentru că mii de romani pățesc la fel și nu au ce să facă!

Evident că nimeni din Statul Român nu se gândește să facă ceva în fața unui fenomen!

Patronii Wizz Air încasează milioane de euro de la cetățenii români – dar nimeni nu îi apără pe români de aceste necazuri care au devenit o regulă (când propune cineva să fie taxați suplimentar imediat îi apără câte un “liberal”)! Cred că puțini își permit sau au energie să plătească alte bilete, să dea în judecată și să facă publică situația. Așa că înjură și îndură! Uite căo fac eu – să văd ce se întâmplă!

Update – cei de la România TV au cerut în această dimineață situația zborurilor anulate doar la Otopeni în ultima săptămâna: Wizz Air a anulat 23!!! Înmulțiți cu 200 de pasageri, adăugați alte orașe din România – și vă întrebați ca și mine de ce nimeni nu face nimic?

Am ințeles că Dl Iohannis e ocupat să ia un post la NATO și Dl Ciucă să ajute Ucraina – dar totuși???” a scris fostul premier.

articolul original.

Mii de zboruri anulate din cauza Covid-19 sau a lipsei de personal

26 June 2022 at 11:51
image

Vacanțele acestei veri sunt o loterie. În fiecare zi, companiile aeriene anulează sute de zboruri, uneori chiar când pasagerii se află în aeroport și așteaptă să se îmbarce. Aeroportul londonez Heathrow a fost paralizat cu mii de bagaje pe care nu a avut cine să le urce pe bandă pentru a fi recuperate de pasageri, uneori fiind nevoiți chiar piloții să urce bagajele în cala avionului.

Heathrow este în haos deoarece turiştii au întâmpinat din nou probleme la recuperarea bagajelor. Sosirile la terminalele 2 și 3 au văzut o mare de bagaje revărsându-se peste aeroport în timp ce aterizau din Amsterdam, Canada și India. Personalul le-a spus clienților anxioși „Ne pare rău, întreaga industrie este în colaps”, potrivit Daily Mail.

Un pasager care s-a aflat vineri în aeroport a întrebat dacă este „sigur” să fie abandonate „bagaje de zile întregi” când oamenii au ajuns deja acasă și ar putea să nu știe că bagajul lor este acolo.

Un alt pasager care se afla la Heathrow a văzut bagaje întinse în diferite puncte ale holului și pasageri așteptând cu speranță la benzile transportoare sosirea bagajelor.

Aeroporturile au fost afectate în ultimele luni de zile de întârzieri la check-in, de anulări ale zborurilor și probleme legate de bagaje pe aeroporturile din Marea Britanie, pe care experții le-au pus pe seama deficitului generalizat de personal din industrie.

Vestea vine în momentul în care mii de angajați ai British Airways, inclusiv echipajul de cabină și inginerii, au amenințat că vor arunca aeroporturile și companiile aeriene într-un și mai mare haos în timpul vacanțelor școlare. Sindicatele întreabă peste 16.000 de lucrători dacă doresc să se alăture celor peste 700 de angajați BA care s-au angajat deja să renunțe la salariu în timpul verii. Șeful Ryanair, Michael O’Leary, a declarat că una dintre problemele legate de recrutare în Marea Britanie este că „britanicii nu doresc să fie manipulatori de bagaje”.

La rândul său, compania aeriană austriacă Austrian Airlines a anulat sâmbătă, 25 iunie, 52 din cele 360 de zboruri programate în Europa din cauza creşterii numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul personalului său.

„Membrii ai echipajelor noastre sunt bolnavi, cazurile de infectare cu coronavirus sunt în creştere”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei austriece.

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească brusc în ultimele zile în Austria: aproape 9.000 de contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, faţa de 5.400 sâmbăta trecută.

Sectorul aviației este perturbat de greve, de creșterea prețurilor la carburanți și de lipsa de personal.

O grevă a însoţitorilor de bord de la compania aeriană low-cost Ryanair a provocat anularea a zeci de zboruri sâmbătă, mai ales în Belgia, Franţa şi Spania. Un impact major asupra zborurilor l-a avut greva organizată la centrul de control al traficului aerian din Marsilia, sudul Franţei.

Compania israeliană El Al a anunțat că va anula rutele de la Tel Aviv la Toronto, Varșovia și Bruxelles până la sfârșitul lunii octombrie. Compania, aflată în dificultate, spune că mișcările sunt o încercare de a se adapta la cerințele de călătorie post-COVID, deși rapoartele din presa ebraică indică faptul că decizia este luată în urma lipsei de piloți pe fondul unui conflict de muncă în curs.

articolul original.
  • There are no more articles
❌