ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

“Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” începe vineri, la Mioveni

5 October 2022 at 08:23

Peste 30 de producători locali atestați, din domeniul agroalimentar și agenți economici, îi vor aştepta pe vizitatori la standurile cu vânzare, care vor fi amenajate în Centrul Civic al oraşului, în perioada 7-9 octombrie.

Aici veți găsi fructe şi legume de sezon numai bune de folosit la murături, zacuscă sau dulceață, produse lactate şi din carne, produse apicole, lavandă, dulciuri de casă.

De la sărbătoare nu lipsesc bineînţeles mustăriile care vor oferi pe loc must proaspăt stors, dar nici meşterii populari, care îi vor încânta pe vizitatori cu creaţiile lor deosebite.

Evenimentul “Târgul Meșterilor Populari – Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” este organizat de Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni

articolul original.

Cea mai bună zacuscă se face, în octombrie, la Mioveni

1 October 2022 at 12:59
image

Toamna a venit şi, odată cu ea, se numără nu doar bobocii, dar şi zacusca, murăturile şi dulceţurile.

Gospodinele din Mioveni s-au întrecut în măiestrie, sâmbătă, 1 octombrie 2022, la concursul „Recolta Toamnei” .

Au fost degustate mai multe tipuri de zacuscă, dulceţuri şi murături delicioase, iar juriul a avut o misiune foarte dificilă în alegerea celui mai bun preparat. Pentru eforturile depuse, spre deliciul juriului şi al publicului degustător amator, gospodinele au fost răsplătite cu diplome, premii și flori.
Iată și câștigătoarele:
  • Cea mai bună zacuscă: 1.Onilă Mariana; 2.Borș Elena;3. Coacă Floricica; Mențiune Popa Ecaterina;
  • Cea mai bună dulceaţă: 1.Văduva Lămâița; 2. Chiuță Valerica; 3.Caftaliu Florica; Menținune Voicescu Gherghina;
  • Cele mai bune murături: 1. Onilă Mariana; 2. Costoiu Elena; 3. Crăcănel Cecilia; Mențiune Stan Mariana;

De asemenea, tot astăzi a avut loc și un moment artistic susținut de Ansamblul folcloric “Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni.
Evenimenul a fost organizat de Primărie și Centrul Cultural Mioveni și a fost dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice care este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie.
articolul original.

1 octombrie – Ziua Internațională a persoanelor vârstnice – Centrul Cultural Mioveni

27 September 2022 at 13:01

🍁  Toamna a venit şi, odată cu ea, se numără nu doar bobocii, dar şi borcanele cu zacuscă, dulceață și murături.

🍁 Gospodinele din Asociația Pensionarilor “Viață Lungă” Mioveni vor avea ocazia să se întreacă în măiestrie, sâmbătă, 1 octombrie, la o nouă ediție a concursului „Recolta de Toamnă”. Vor fi premiate: cea mai bună zacuscă, cea mai bună dulceață și cele mai bune murături. Concursul gastronomic va avea loc la Centrul Cultural, de la ora 11.00.
Atmosfera va fi destinsă prin momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric “Dorulețul”. Activitatea se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice reprezentând totodată un preambul al “Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeşelului şi Târgul Meşterilor Populari”, eveniment care se va desfășura la Mioveni în perioada 7-9 octombrie.
🍁 Evenimentul este organizat de Centrul Cultural, Consiliul Local și Primăria Orașului Mioveni.
articolul original.
  • There are no more articles
❌