ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Zbor Wizz Air anulat pe Aeroportul din Iași, după ce o adolescentă de 17 ani și-a aprins o țigară electronică

4 October 2022 at 03:27
By: Geo
image

O pasageră buclucașă a stârnit un scandal monstru pe Aeroportul din Iași, după ce și-a aprins o țigară electronică și a refuzat să o stingă la somațiile personalului de bord. Indignat de gest și de faptul că partenerii tinerei a început să înjure însoțitorii de zbor, pilotul a luat decizia drastică de a rămâne la sol și de a anula cursa, scrie observatornews.ro.

UPDATE: Reacția Wizz Air, după incidentul de pe Aeroportul din Iași

„Wizz Air confirmă că un pasager al zborului W6 3689 de la Iași la Tel Aviv de pe 2 octombrie a fost surprins fumând. Echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul. Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic și verbal. Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale.

Pasagerii afectați au fost informați despre situație și li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitat au primit și cazare. Siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre principale, iar compania aeriană are toleranță zero în ceea ce privește comportamentul abuziv față de pasagerii și personalul săi. Wizz Air le reamintește pasagerilor că fumatul nu este permis la bord”, au transmis reprezentanții companiei.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11:50, la un zbor Wizz Air cu destinația Tel Aviv. Chiar în momentul în care avionul se desprindea de sol, însoțitorii de zbor au observat-o pe o tânără de 17 ani cu țigara electronică aprinsă.

Pilotul a fost informat și a întors de urgență aeronava, deoarece regulamentele de aviație nu permit zborul cu astfel de obiecte ce pot pune pericol de incendiu.

Pasagera problematică a fost dată jos din avion, însă partenerii ei au continuat să facă scandal, moment în care pilotul a anulat de tot cursa. Circa 212 pasageri, victime colaterale, s-au trezit că nu vor mai ajunge la destinație, cel puțin nu la ora programată. Pasagera care a provocat haosul a fost preluată de polițiștii de frontieră.

Zbor anulat pe Aeroportul din Iași. Ce spune Poliția de Frontieră

„În data de 02.10.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au fost solicitați, prin intermediul turnului de control, de către comandantul unei aeronave, care a decolat în direcţia Tel-Aviv, să intervină la bordul acesteia deoarece un pasager nu ascultă indicaţiile membrilor de echipaj.   

Căpitanul a luat decizia revenirii avionului la sol, întrucât o persoană de sex feminin, cetăţean israelian în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament necorespunzător ignorând indicaţiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei. 

Ca urmare a deciziei căpitanului privind debarcarea persoanei în cauză, alţi doi tineri aflaţi în avion au devenind recalcitranţi, manifestând reacţii nejustificate. Astfel, un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proliferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului, iar un cetăţean american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Având în vedere comportamentul persoanelor în cauză, căpitanul a considerat că nu poate efectua zborul în condiţii de siguranţă, sens în care a luat decizia anulării zborului către Tel-Aviv.

Pe timpul procedurii de debarcare reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au intervenit, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi al Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

În conformitate cu prevederile legale în domeniu (Legea 21/2020 privind Codul aerian), poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, cu suma de 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit. a).

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american”, au transmis reprezentanții Poliției.

articolul original.

Doi pasageri au leșinat într-un avion Wizz Air, blocat pe pistă în Suceava. Călătorii au fost ținuți o oră fără aer condiționat

2 October 2022 at 05:12
image

Călătorii unui avion operat de compania Wizz Air s-au plâns de rele tratamente după ce au fost blocați într-o aeronavă, timp de o oră, la temperaturi ridicate, informează Știri Suceava.

Este vorba despre avionul Wizz Air care a făcut dimineață cursa Luton – Suceava și era programat să plece înapoi spre Luton. Pasagerii au fost îmbarcați, doar că aeronava nu a pornit din cauza unei defecțiuni tehnice.

Pasagerii au fost ținuți închiși aproape o oră în aernoavă, fără aer condiționat, pe o căldură insuportabilă. Un martor a povestit pentru StiriSuceava.net că membrii echipajului avionului nu le-au dat nicio explicație, au vorbit urât și au ignorat solicitările pentru deschiderea ușilor.

O persoană a leșinat la bord și a primit îngrjiri de la un pasager care avea pregătire medicală. Abia atunci au fost deschise ușile aeronavei și a fost solicitată intervenția unui echipaj medical.

Ulterior, o altă femeie a leșinat în aerogară și martorii povestesc că a durat mult timp până când a primit îngrijiri medicale pentru că ușile erau închise și salvatorii nu aveau pe unde să intre.

După ce au fost ținuți ore în șir fără nicio explicație, pasagerilor li s-a transmis că zborul a fost reprogramat pentru duminică, la ora 2:00.

articolul original.

Pasagerii cursei spre Luton au început să leșine după ce au fost închiși într-un avion fără aer condiționat, rămas blocat pe pista aeroportului din Suceava

2 October 2022 at 04:30

Momente incredibile, sâmbătă, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, după ce pasagerii au început să leșine într-un avion WizzAir rămas blocat pe pistă din cauza unei defecțiuni tehnice. Este vorba despre avionul Wizz Air care a făcut dimineață cursa Luton (Londra) – Suceava și era programat să plece înapoi spre Luton la ora 11.45.  După ce pasagerii s-au îmbarcat,  piloții au constatat o problemă la unul dintre motoare, motiv pentru care au decis amânarea zborului.

Conform Stirisuceava.net, oamenii au fost ținuți închiși în aeronavă, fără aer condiționat, în timp ce afară era foarte cald. Oamenii au spus că au fost închiși în avionul în care s-a încins o căldură infernală mai bine de o oră, membrii echipajului avionului nu le-au dat nicio explicație, au vorbit urât și au ignorat solicitările pentru deschiderea ușilor.

Conform unor imagini difuzate de Antena 3, în avion au căzut inclusiv măștile de oxigen, iar panica se instalase printre pasageri. Mai multor oameni li s-ar fi făcut rău, printre aceștia aflându-se mai mulți copii. O persoană a leșinat la bord din cauza căldurii și a primit îngrijiri de la un pasager care avea pregătire medicală. Abia atunci au fost deschise ușile aeronavei și a fost solicitată intervenția unui echipaj medical. Pasagerii spuneau că deși unii dintre ei au leșinat în avion, personalul aeroportului nu a luat nicio măsură. Ambulanța a fost chemată tot de unul dintre ei, în timp ce angajații stăteau pe telefon.

Călătorii au fost debarcați în cele din urmă și au fost anunțați că avionul lor ar urma să decoleze noaptea la ora 02.00, o  echipă de mecanici de la Budapesta fiind așteptată  să remedieze problema. Oamenii au fost puși să aștepte  inițial în  sală de așteptare de la îmbarcări, pentru ca apoi să fie scoși în afara Aeroportului.

Ulterior, decolarea a fost, din nou, amânată pentru duminică, la ora 10.30. (O.S.)

articolul original.

Noi oportunităţi de călătorie de pe Aeroportul Internaţional Cluj! Wizz Air va opera în premieră absolută zboruri spre Leeds din sezonul de iarnă al anului 2022

1 October 2022 at 11:35

Aeroportul Internațional Cluj anunță lansarea unei noi destinaţii spre Marea Britanie, respectiv Leeds, operată de către compania aeriană Wizz Air, începând din sezonul de iarnă al anului 2022. 

Zborurile spre Leeds vor fi operate în premieră absolută din 31 octombrie 2022, pentru început cu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de luni şi vineri, iar începând din luna martie 2023, zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale: luni, miercuri şi vineri. Biletele spre noua destinaţie sunt disponibile spre vânzare începând de astăzi, 29 septembrie 2022.

Marea Britanie conduce în topul țărilor de destinație preferate de către pasagerii Aeroportului Internațional Cluj.  Leeds este cel mai mare oraş din regiunea West Yorkshire şi al treilea oraş ca mărime din Marea Britanie (după Londra şi Birmingham), fiind considerat a fi capitala nordului Angliei. Aeroportul Leeds Bradford deserveşte cele 2 oraşe (Leeds şi Bradford) fiind situat la aproximativ 11, respectiv 14 kilometri de centrul acestora.

Oraşul Leeds este unul dintre marile centre universitare din Regat, iar cele două universităţi (University of Leeds şi Leeds Metropolitan University) sunt faima oraşului care găzduieşte anual o comunitate de peste un sfert de milion de studenţi. Leeds are, de asemenea, o serie de atracții turistice, muzee, galerii de artă, festivaluri, dar şi o tradiție îndelungată a industriei, în special a produselor textile, fiind centrul comercial și financiar al orașului West Yorkshire.

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al  Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a declarat: „Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie de pe aeroportul clujean. Odată cu a șaptea aeronavă alocată anul acesta bazei din Cluj-Napoca precum și cu noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air rămâne cea mai mare companie aeriană care operează din Cluj-Napoca şi ne bucură faptul că noua rută, Leeds, va deservi o importantă comunitate de români din regiunea West Yorkshire.

Directorul General al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo, a precizat cu această ocazie: „Avem convingerea că zborurile spre al 3-lea oraş ca mărime din Marea Britanie se vor bucura de aprecierea pasagerilor având în vedere faptul că Leeds este un mare centru universitar, iar Marea Britanie conduce topul internaţional în ceea ce priveşte preferinţele pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Zborurile spre Leeds care vor debuta la finalul lunii octombrie a acestui an, reafirmă angajamentul ferm de peste 15 ani al companiei aeriene Wizz Air faţă de Aeroportul Internaţional Cluj, prin dezvoltarea permanentă a opțiunilor de călătorie oferite pasagerilor. ”

Pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au acum posibilitatea de a călători spre peste 45 de destinaţii unice oferite de către operatorii aerieni. Totodată, precizăm că astăzi au fost reluate şi zborurile companiei aeriene Wizz Air spre Abu Dhabi, operate cu 1 frecvenţă săptămânală în luna octombrie în fiecare joi, iar din luna noiembrie vor fi operate câte 2 zboruri pe săptămână.

De asemenea, spre finalul anului, respectiv din 7 decembrie 2022, de pe aeroportul clujean compania aeriană Wizz Air are programate spre operare zboruri în premieră spre Perugia, capitala regiunii Umbria din Italia, care vor fi efectuate cu 2 frecvenţe săptămânale.

Mai multe informații şi rezervări pot fi consultate pe site-ul www.wizzair.com  

Aeroportul Internaţional Cluj – Partenerul călătoriilor tale!

articolul original.

Noi zboruri de pe Aeroportul Internaţional Cluj

29 September 2022 at 13:28

Aeroportul Internațional Cluj anunță lansarea unei noi destinaţii spre Marea Britanie, respectiv Leeds, operată de către compania aeriană Wizz Air, începând din sezonul de iarnă al anului 2022.   

Zborurile spre Leeds vor fi operate în premieră absolută din 31 octombrie 2022, pentru început cu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de luni şi vineri, iar începând din luna martie 2023, zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale: luni, miercuri şi vineri. Biletele spre noua destinaţie sunt disponibile spre vânzare începând de astăzi, 29 septembrie 2022.  

Marea Britanie conduce în topul țărilor de destinație preferate de către pasagerii Aeroportului Internațional Cluj.  Leeds este cel mai mare oraş din regiunea West Yorkshire şi al treilea oraş ca mărime din Marea Britanie (după Londra şi Birmingham), fiind considerat a fi capitala nordului Angliei. Aeroportul Leeds Bradford deserveşte cele 2 oraşe (Leeds şi Bradford) fiind situat la aproximativ 11, respectiv 14 kilometri de centrul acestora. 

Oraşul Leeds este unul dintre marile centre universitare din Regat, iar cele două universităţi (University of Leeds şiLeeds Metropolitan University) sunt faima oraşului care găzduieşte anual o comunitate de peste un sfert de milion de studenţi

Wizz Air

Leeds are, de asemenea, o serie de atracții turistice, muzee, galerii de artă, festivaluri, dar şi o tradiție îndelungată a industriei, în special a produselor textile, fiind centrul comercial și financiar al orașului West Yorkshire. 

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al  Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a declarat: „Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie de pe aeroportul clujean. Odată cu a șaptea aeronavă alocată anul acesta bazei din Cluj-Napoca precum și cu noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air rămâne cea mai mare companie aeriană care operează din Cluj-Napoca şi ne bucură faptul că noua rută, Leeds, va deservi o importantă comunitate de români din regiunea West Yorkshire.

Directorul General al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo, a precizat cu această ocazie: „Avem convingerea că zborurile spre al 3-lea oraş ca mărime din Marea Britanie se vor bucura de aprecierea pasagerilor având în vedere faptul că Leeds este un mare centru universitar, iar Marea Britanie conduce topul internaţional în ceea ce priveşte preferinţele pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Zborurile spre Leeds care vor debuta la finalul lunii octombrie a acestui an, reafirmă angajamentul ferm de peste 15 ani al companiei aeriene Wizz Air faţă de Aeroportul Internaţional Cluj, prin dezvoltarea permanentă a opțiunilor de călătorie oferite pasagerilor. ” 

Leeds

Pasagerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au acum posibilitatea de a călători spre peste 45 de destinaţii unice oferite de către operatorii aerieni. Totodată, precizăm că astăzi au fost reluate şi zborurile companiei aeriene Wizz Air spre Abu Dhabi, operate cu 1 frecvenţă săptămânală în luna octombrie în fiecare joi, iar din luna noiembrie vor fi operate câte 2 zboruri pe săptămână. 

De asemenea, spre finalul anului, respectiv din 7 decembrie 2022, de pe aeroportul clujean compania aeriană Wizz Air are programate spre operare zboruri în premieră spre Perugia, capitala regiunii Umbria din Italia, care vor fi efectuate cu 2 frecvenţe săptămânale.

Citește și: 8 milioane de lei pentru Aeroportul Cluj de la Guvern

articolul original.

Mai mulți pasageri au fost revoltați după ce un zbor WizzAir pe ruta Iași-Luton a fost anulat

26 September 2022 at 03:48
By: Geo
image

Nervi întinși la maxim și ore de așteptare. Cu asta s-au confruntat pasagerii care trebuiau să ajungă duminică seară pe aeroportul din Londra, pornind de la Iași.

Cu doar 10 minute înainte de îmbarcare, compania WIZZ AIR a anulat zborul, iar oamenii au fost îndemnați să se descurce pe cont propriu, scrie telem.ro.

Aceștia au fost nervoși pentru banii și timpul pierdut, mai ales că mulți dintre ei trebuiau să ajungă luni la muncă.

Pe pagina aeroportului zborul de 19.40 spre Londra apare ca fiind anulat iar a doua cursa programata la 21.25 este deja decalata cu 160 minute.

articolul original.

Coșmarul trăit de o femeie cu doi copii mici din cauza Wizz Air

15 September 2022 at 14:15
By: -
image

Experiență oribilă pentru o femeie care urma să călătorească cu doi copii mici de la Londra spre sudul Italiei: compania Wizz Air a anunțat-o la aeroport că zborul a fost anulat și i-a oferit cazare peste noapte la hotel, deși nu i-a făcut rezervare.

Publicitate

Rosie Gardner, în vârstă de 28 de ani, a rezervat în august un zbor cu compania Wizz Air de pe aeroportul Gatwick din Londra spre orașul Italian Catania. Ea urma să călătorească împreună cu soțul și cu cei doi copii, care nu au nici 3 ani, dar înainte de îmbarcare a aflat că zborul a fost anulat, relatează The Mirror.

După ce a pierdut o oră și jumătate stând la coadă pentru verificarea pașaportului și recuperarea bagajelor, cei doi părinți au fost informați că pot lua un alt zbor peste două zile, iar până atunci li se asigură cazare la un hotel din Londra, pe cheltuiala companiei aeriene.

Publicitate

Seara târziu, familia a fost trimisă mai întâi la hotelul Crowne Plaza, dar aici a aflat că nu exista vreo rezervare pe numele ei. "Când l-am sunat pe un angajat al companiei și i-am zis că vreau să știu unde vor dormi copiii mei la noapte, mi-a zis că o să rezolve și să aștept", a povestit ea.

Rosie a fost sunată după două ore și i s-a spus să ia un taxi până la alt hotel, în Croydon, un oraș din sudul Londrei. Însă coșmarul nu s-a terminat: nici aici nu fusese făcută o rezervare pe numele ei.

Publicitate

"Eram obosiți, nu aveam mâncare sau apă, fiindcă era ora 4:00 dimineața, eram nervoși și extenuați. Copilul meu de doi ani a dormit în barul hotelului la un moment dat. Așa că am sunat din nou și i-am implorat să mă ajute, le-am spus că deja e o chestiune de sănătate și de siguranță", a povestit femeia.

Familia a fost trimisă la un hotel din Brighton, unde a ajuns abia a doua zi seara, la ora 20:30. Aici, în sfârșit, totul a fost în regulă și s-au putut caza.

După această experiență neplăcută, femeia nu mai are curaj să mai rezerve un zbor.

Compania aeriană a transmis într-un comunicat că regretă situația provocată de întârzierile și anulările unor zboruri, provocată de problemele din activitatea aeroportului Gatwick, și a explicat că în eforturile de a găsi camere libere pentru pasageri au existat câteva sincope, ceea ce a făcut ca unii pasageri să fie trimiși de la un hotel la altul.

225 de curse cu plecare de pe aeroporturile britanice au fost anulate săptămâna trecută, de luni până vineri, comparativ cu doar 24 în aceeași perioadă a anului trecut, arată compania Cirium.

Potrivit agenției de consultanță în turism The PC Agency, cel puțin 15.000 de pasageri au fost afectați duminică de schimbări de ultim moment ale zborurilor.

Companiile aeriene din Marea Britanie se confruntă de mai multe luni cu probleme de activitate, provocate de lipsa de personal, după ce au renunțat la mii de angajați din cauza pandemiei, dar și de revendicările salariale ale angajaților din sectorul transportului aerian.

T.D.

articolul original.

Pasagerii abandonați de Blue Air pot folosi codul rezervărilor pentru a fi preluați de Wizz Air și Ryanair

7 September 2022 at 08:33
By: -
image

Wizz Air și Ryanair anunță tarife speciale pentru pasagerii abandonați de Blue Air, după ce compania a anunțat anularea zborurilor până luni, 12 septembrie.

Pasagerii afectați pot rezerva acum bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49.99 de euro folosind codul rezervării Blue Air, se arată în comunicatul de presă al companiei Wizz Air.

 Rezervările pot fi efectuate prin intermediul paginii Wizz Air pentru tarife speciale. Potrivit promovării de pe site-ul companiei, preţurile sunt valabile pe anumite rute, cu număr limitat de locuri.

Și Ryanair a anunțat că a lansat tarife speciale pentru pasagerii afectaţi de anularea zborurilor de către Blue Air. Acestea pornesc de la 49,99 euro, pentru călătorii până pe 31 octombrie, cu menţiunea că pot fi rezervate până la miezul nopţii de 9 septembrie.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

“Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declaraţiile publice şi instigările directe de ‘a nu mai cumpăra bilete Blue Air’ propagate în spaţiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului român, respectiv preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)”, susţin reprezentaţii companiei.

Aceştia menţionează că declaraţiile respective au condus la “distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, creşterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societăţii Blue Air Aviation SA de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii), blocarea tuturor discuţiilor purtate la Londra de acţionariatul Blue Air cu două mari firme de investiţii interesate în intrarea în acţionariatul Blue Air şi sprijinirea societăţii înerarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăţi din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”.

În data de 14 iulie, ANPC a anunţat că a amendat Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.

Mai multe detalii AICI

articolul original.

În timp ce toți sunt cu ochii pe Blue Air, Wizz Air atacă Tarom

7 September 2022 at 06:01

Wizz Air își continuă procesul împotriva companiei aeriene naționale române Tarom. Wizz Air este gata să ia locul companiei aeriene în cazul în care aceasta dă faliment, a declarat Owain Jones, directorul companiei Wizz Air. Potrivit napi.hu , Tarom așteaptă aproape 90 de milioane de euro ajutoare de stat. În ciuda faptului că a primit sprijin guvernamental în valoare de 56 de milioane de euro pe parcursul a doi ani, Tarom se află încă într-o situație critică. În ultimele zile, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut și el că compania aeriană se confruntă cu dificultăți. Dacă instanța ar obliga societatea să ramburseze subvențiile de stat primite anterior, ar fi echivalentul falimentului, susțin oficialii companiei maghiare.

Wizz Air continuă procesul după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat legal ajutorul de stat de 36,6 milioane de euro acordat Tarom anul trecut. După cum scrie magyarnemzet.hu, contestația companiei aeriene low-cost maghiare se bazează pe faptul că avocații Wizz Air au constatat că raționamentul organismului UE a fost greșit în șapte puncte. Wizz Air consideră că justificarea ar fi fost dificil să înlocuiască serviciul Tarom și că firmele concurente nu ar fi putut să preia locul companiei aeriene de stat este neîntemeiată.

Cu toate acestea, la 4 mai, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins avertismentul transmis de Wizz Air. Owain Jones a spus că Wizz Air este gata să preia locul Tarom în cazul în care compania aeriană va înceta, așa cum a făcut și în cazul Malév. Cu toate acestea, ar prelua doar anumite zboruri. Totodată, directorul companiei a remarcat că, deocamdată, își extinde capacitățile către destinații de vacanță și vest-europene. Tarom și Wizz Air zboară în total 13 rute în paralel. Compania aeriană națională română zboară însă și către Amman, Amsterdam, Beirut, Belgrad, Hamburg, Istanbul, Munchen, Sofia, Praga și Viena.

Compania low-cost românească Blue Air a anunțat marți sistarea tuturor zborurilor după ce conturile i-au fost poprite pentru neachitarea unor amenzi. Compania, care a fost grav afectată de pandemie (ca toți ceilalți operatori aerieni) era în proces de negociere privind eșalonarea plății amenzilor. Din această cauză, foarte mulți pasageri au rămas la sol iar situația de aeroporturi a fost extrem de tensionată.

articolul original.

Wizz Air reintroduce trei curse din această toamnă / Unde pot să călătorească românii

29 August 2022 at 17:34
image

Compania aeriană Wizz Air va reintroduce din toamna acestui an trei rute din România. Wizz Air a anunțat că noile curse vor fi din țara noastră spre Emiratele Arabe Unite, Iordania și Spania.

Către Emiratele Arabe Unite se va putea zbura din Cluj-Napoca, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, în timp ce spre Iordania și Insulele Canare vor fi zboruri disponibile din București, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Wizz Air, rute spre Emiratele Arabe Unite, Iordania și Spania

Potrivit unui comunicat al companiei, din Cluj-Napoca va fi reluată ruta către Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Primul zbor de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va fi pe data de 29 septembrie, iar zborurile vor fi programate, în prima lună, în fiecare zi de joi.

De partea cealaltă, Wizz Air va zbura din nou din București către Aqaba, Iordania, și Gran Canaria, în Insulele Canare, Spania. Cele două rute vor fi reluate în data de 1 noiembrie, respectiv, 5 noiembrie, cu zboruri programate în fiecare marți și sâmbătă pentru Aqaba și în zilele de sâmbătă pentru Gran Canaria.

„Suntem încântați să anunțăm redeschiderea a trei rute din România, oferind diverse destinații de călătorie pentru toate ocaziile, fie că este vorba de călătorii de afaceri sau de petrecere a timpului liber. Cu cele mai noi rute ce urmează a fi redeschise din Cluj-Napoca și București către frumoasele orașe Abu Dhabi și Aqaba, dar și către minunata insulă Gran Canaria, vrem să le oferim românilor mai multe destinații însorite în sezonul de iarnă”, a declarat Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, citată de Antena 3.

articolul original.

După Ryanair, Ungaria anchetează şi Wizz Air pentru modul cum îşi tratează clienţii

22 August 2022 at 16:51
By: -
image

Guvernul Ungariei a declanşat o investigaţie asupra operatorului aerian low-cost Wizz Air pentru posibila încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor.

Este a doua astfel de investigaţie lansată împotriva unei companii aeriene, după cea care vizează Ryanair.

Ministerul Justiţiei din Ungaria susţine că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air, conform agenţiei de presă ungare MTI.

Publicitate

Iată acuzaţiile la adresa Wizz Air:

  • nu a oferit informaţii şi asistenţă clienţilor ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate
  • nu a acordat cazare şi o nouă rezervare pentru pasagerii afectaţi
  • nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile
  • operează o linie telefonică de asistenţă pentru clienţi cu suprataxă, ceea ce contravine legislaţiei şi drepturilor consumatorilor din Ungaria

În iunie, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene şi de asigurări a fost introdus în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Autorităţile de la Budapesta au acuzat şi operatorul aerian low-cost Ryanair de încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 750.000 de euro după ce a majorat preţul biletelor pentru a face faţă noii taxe, pe care şeful Ryanair, Michael O'Leary, a numit-o "jaf la drumul mare" şi "prostească".

Publicitate

Luni, la Bursa de la Londra, acţiunile Wizz Air înregistrau un declin de 7,8%.

articolul original.

Dezastrul WIZZ AIR și BLUE AIR continuă! Curse amânate și anulate zilnic. Nimănui nu-i pasă, ANPC ce face?!

20 August 2022 at 12:06

Nervii pasagerilor au fost întinși la maxim – sâmbătă, 20 august – pe aeroportul Otopeni. Curse amânate, anulate, tratament mizerabil din partea operatorilor aerieni.

Oare ce face Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), condusă de Horia Constantinescu? Nu spunea chiar el pune ordine în tot acest haos, îi amendează pe acești operatori care nu respectă nici o regulă și batjocoresc continuu consumatorul? Cât mai sunt tolerați?

Pasagerii înghesuiți, deficit uriaș de scaune în aeroport, de locuri de așteptare, de spații chiar de așteptare. Temperatură toridă, aparatele de aer condiționat nu fac față la un volum așa de mare de oameni.

”Wizz air și Blue Air sunt companii care ar trebui interzise dacă autoritățile și-ar face treaba”, spun pasagerii indignați.

Dezastrul WIZZ AIR și BLUE AIR continuă! Curse amânate și anulate zilnic.

Un adevărat recital de bătaie de joc la adresa pasagerilor

Iar astăzi s-a desfășurat un adevărat recital de bătaie de joc la adresa pasagerilor: întârzieri pe banda rulantă + schimbări multiple de poartă. Un coșmar.

Iată câteva exemple transmise de pasageri:

  • Wizz spre Napoli, cursa nr. W63153inițial pleca la 13:40, după aceea a fost mutată la 15:00, apoi la 15:45.
  • Blue Air spre Kefalonia – nr. 0B1963 – inițial 15:00, după aceea la 16:50
  • Wizz spre Viena – nr. W63053 – inițial 15:05, după aceea la 16:05
  • Blue Air spre Preveza – nr. 0B1961- inițial 15:50, după aceea la 16:20
  • Blue Air spre Lyon – nr. OB109 – inițial 16:20, după aceea la 17:20

Și exemplele pot continua. Cititorii care au întâmpinat dificultăți cu aceste două companii aeriene sunt rugați ne scrie pe adresa [email protected]ândul.ro. Intenționăm înființăm o asociație care va prelua toată această situație și va deschide un proces colectiv.

”Singura concluzie”, mai spun pasagerii care au ajuns la capătul răbdării, ”ar fi evitarea completă a acestor două companii.

Domnule Președinte al ANPC – de ce nu faceți nimic? Cât și mai bată joc de consumatori?

articolul original.

Wizz Air, două noi rute din Craiova către destinații din Italia și Danemarca

19 August 2022 at 12:58

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, anunță astăzi adăugarea a două noi rute din Craiova către destinații din Italia și Danemarca. Românii pot călători acum de pe Aeroportul Internațional Craiova către Torino (Italia), în zilele de marți și sâmbătă, începând din 17 decembrie.

În plus, un alt zbor va decola către Billund (Danemarca), în fiecare miercuri și duminică, începând din 18 decembrie. Biletele pentru aceste noi rute sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil începând cu 24,99 EUR / 119 RON.

Perfectă pentru cei care vor să călătorească în timpul vacanțelor și pentru a se reuni cu prietenii și familia din Italia, noua rută către Torino suplimentează zborurile deja operate din Craiova. Billund este o destinație perfectă pentru vacanțe de familie și un adevărat centru pentru divertisment în Danemarca. Împreună cu cele două noi destinații, Wizz Air va opera 12 rute de pe Aeroportul Internațional Craiova.

Pentru o garanție în plus, Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge serviciul WIZZ Flex atunci când rezervă un bilet, drept măsură suplimentară de protecție. Astfel, pasagerii pot alege să călătorească la o altă dată sau către o altă destinație, precum și să aibă opțiunea de a-și anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și de a primi 100% din tariful original rambursat imediat sub formă de credit de companie.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Ne angajăm să extindem rețeaua de rute operate din România și Craiova, oferind destinații variate în Europa și nu numai la cele mai mici tarife, chiar și în aceste vremuri dificile pentru industrie. Noile rute operate de la Aeroportul Internațional Craiova către cele două frumoase orașe din Italia și Danemarca vor oferi pasagerilor români mai multe destinații de vacanță și alternative pentru a-și vizita prietenii și familia în străinătate. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bordul primelor noastre zboruri ce vor decola către Torino și Billund.”

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN CRAIOVA

RUTĂ

ZILE

ÎNCEPÂND CU

DE LA

Craiova – Torino

marți, sâmbătă

17 decembrie

24,99 EUR / 119 RON

Craiova – Billund

miercuri, duminică

18 decembrie

24,99 EUR / 119 RON

articolul original.

Cadou pentru ucraineni

12 August 2022 at 15:54
image

Compania aeriană low-cost Wizz Air va oferi 100.000 de bilete gratuite cetăţenilor ucraineni pentru toate zborurile continentale din Europa şi Marea Britanie operate de Wizz Air Hungary şi Wizz Air UK, a anunţat vineri operatorul aerian.

Biletele gratuite vor fi disponibile pentru călătorii efectuate între 15 septembrie şi 8 decembrie 2022 pentru a ajuta ucrainenii să ajungă la destinaţiile dorite. Biletele gratuite sunt disponibile pe un total de 800 de rute.

Potrivit sursei citate, cetăţenii ucraineni care doresc să rezerve un zbor în cadrul acestei scheme de bilete gratuite pot face acest lucru vizitând https://wizzair.com/#/rescue. Călătorilor li se va cere să furnizeze numărul paşaportului ucrainean în momentul rezervării şi li se va cere, de asemenea, să prezinte paşaportul ucrainean şi viza/documentele de călătorie necesare la check-in.

“Wizz Air este o companie aeriană importantă pentru Ucraina şi suntem aici pentru a continua să sprijinim în orice mod putem în aceste vremuri dificile. Scopul nostru este să atenuăm greutăţile cetăţenilor ucraineni”, a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Compania precizează că numărul indicat de bilete (100.000) la preţul de 0 euro se aplică până la expirarea disponibilităţii pentru zborurile selectate cu plecare între 15 septembrie şi 8 decembrie. Este inclus un bagaj de mână (max: 40x30x20cm). Trolerele şi bagajele de cală sunt supuse unor taxe suplimentare. Preţul se aplică doar rezervărilor efectuate pe https://wizzair.com/#/rescue.

Wizz Air operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022, Wizz Air a transportat 27,1 milioane de pasageri. Compania este listată la London Stock Exchange. 

articolul original.

Wizz Air a livrat cea de-a 7-a aeronavă bazei sale din Cluj-Napoca! Noua aeronavă va sprijini operațiunile pe trei noi rute Wizz către Corfu, Torino și Napoli, crescând totodată frecvența zborurilor pe rutele existente

11 August 2022 at 13:47

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, este încântată să anunțe că a 7-a aeronavă s-a alăturat flotei sale moderne din Cluj-Napoca. Pentru a sprijini în continuare operațiunile sale din România și pentru a marca această ocazie, aeronava de ultimă generație Airbus A321 a Wizz Air va opera pe trei rute nou-introduse ce vor decola către insula grecească Corfu și către orașele italiene Torino și Napoli. Împreună cu noile zboruri, Wizz Air oferă acum 43 de rute la tarif redus de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj către destinații variate din Europa și nu numai.

Prin eforturile constante de recrutare și noile aeronave adăugate întregii rețele, Wizz Air sprijină operațiunile către și dinspre Cluj-Napoca, în ciuda provocărilor cu care se confruntă industria aviației în această vară. Cu a șaptea aeronavă alocată bazei și noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air își consolidează poziția de lider de piață, drept cea mai mare companie aeriană care operează din Cluj-Napoca. Aceste eforturi reafirmă angajamentul companiei aeriene de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod. Majoritatea zborurilor companiei aeriene își respectă planificarea, ajutând în luna iulie peste 130.000 de pasageri să ajungă la destinațiile lor în fiecare zi.

Pasagerii români pot călători acum din Cluj-Napoca către insula Corfu în fiecare luni și vineri, primul zbor decolând pe 1 august. În plus, celelalte două rute din Cluj-Napoca către Napoli și Torino sunt operate în zilele de miercuri și duminică, ambele începând cu 3 august. Toate cele trei destinații către frumoasele țări mediteraneene sunt perfecte pentru vacanțele de familie și cele din timpul verii, pline de cultură, istorie, mâncare delicioasă, plaje pline de viață și experiențe memorabile.

Pe lângă aceste noi piețe, Wizz Air a crescut frecvența rutei Cluj-Napoca – Paris-Beauvais cu încă trei zboruri, la 9 zboruri pe săptămână. Frecvența zborurilor către Barcelona a fost mărită cu două zboruri suplimentare, la 7 zboruri pe săptămână. Rutele către Málaga, Madrid, Tel-Aviv, Doncaster-Sheffield, Basel-Mulhouse-Freiburg și Memmingen au crescut cu un zbor pe săptămână.

Alexandra Avădanei, Revenue Officer în cadrul Wizz Air, a spus: „Rămânem fideli pieței din România și oferim în continuare clienților cele mai bune opțiuni de călătorie din Cluj-Napoca la tarife ultra-low-cost. Operațiunile cu noua aeronavă alocată bazei noastre din Cluj-Napoca vor sprijini mai bine rețeaua Wizz Air din România și ne vor ajuta să ne îndeplinim datoria de a asigura o experiență de călătorie sigură și plăcută, chiar și în aceste vremuri complicate pentru industrie. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâmpinăm pe români la bordul noului nostru Airbus A321, care va zbura din Transilvania către Corfu, Napoli și Torino.”

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie a precizat cu ocazia acestui eveniment: „Eforturile permanente depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România. Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie. Avem convingerea că noile destinaţii se vor bucura de aprecierea pasagerilor şi reprezintă un nou vot de încredere cu privire la recuperarea traficului de pasageri existent înainte de pandemie pe aeroportul clujean.” 

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a transmis următoarele: „Noua aeronavă Airbus A321 care se alătură astăzi flotei existente, marchează o nouă etapă în transportul aerian pe aeroportul clujean. Aceasta va ajuta în continuare la extinderea operațiunilor, reafirmând angajamentul ferm de peste 15 ani al companiei aeriene faţă de Aeroportul Internaţional Cluj, prin dezvoltarea opțiunilor de călătorie oferite pasagerilor. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene şi împreună reușim să oferim clujenilor şi pasagerilor noştri peste 40 de destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu”.

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 27,1 milioane de pasageri în anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare.

articolul original.

Pasager cu handicap locomotor, blocat în avion pentru că nu are cine să îl coboare pe aeroportul Otopeni

9 August 2022 at 16:25
image

Un pasager cu handicap locomotor așteaptă de mai bine de două ore să fie coborât din aeronavă de către personalulu aeroportului Henri Coandă din București.

Se pare că pasagerul ar călători cu compania aeriană Wizz Air, pe ruta Lutton-București, așteptând de peste două ore un reprezentant al Aeroportului Otopeni să îl ajute să se deplaseze către porțile de debarcare.

Persoana are un handicap locomotor și ar trebui debarcat cu un cărucior special, care să încapă pe culoarul aeronavei. De acest serviciu este responsabil aeroportul, nu companiile de handling.

Se pare, însă, că personalul din aeroport nu reușește să găsească o soluție pentru a asigura ajutorul necesar.

De asemenea, din cauza acestui incident nici pasagerii pentru zborul următor nu pot fi îmbarcați în avionul respectiv, potrivit Ziare.com.

Cele mai proaste companii aeriene din lume, printre preferințele românilor

Wizz Air și Ryanair au fost clasificate drept cele mai proaste companii aeriane de către compania realizatoare de sondaje „Which?”, aceasta subliniind că cele două aeronave continuă să păcălească pasagerii cu costuri ascunse.

Din nefericire, în cazul de față, se pare că nu doar acestea sunt problemele cu care vin la pachet companiile aeriene favorabile pasagerilor români.

articolul original.

WIZZ AIR ANIVERSEAZĂ 3 MILIOANE DE PASAGERI TRANSPORTAȚI PE AEROPORTUL IAȘI

8 August 2022 at 09:31
By: Geo
image

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță că a transportat 3 milioane de pasageri care au călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional Iași.

Pentru a sărbători acest reper important, pasagera cu numărul 3 milioane, care a călătorit cu un zbor de la Dortmund la Iași, a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ.

Fiind cea mai mare bază a sa din regiunea Moldovei în ceea ce privește numărul de zboruri, compania aeriană a investit continuu în rețeaua de rute care leagă aeroportul regional de restul Europei. 

Acum, cu trei aeronave alocate bazei WIZZ din Iași, pasagerii români beneficiază de zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Iași către 20 de destinații din 11 țări europene.

Rețeaua de rute a Wizz Air și locurile la preț redus din Iași subliniază angajamentul companiei în zonă, atât pentru pasagerii români, cât și pentru piața locală de muncă specifică aviației și industriilor conexe.

Cu rute care conectează întreaga Europă, românii vor putea călători cu Wizz Air la tarife reduse către cele mai interesante destinații, fie că este vorba de vacanțe însorite, city-breakuri în orașe celebre sau vizitarea prietenilor și familiei.

Dorind să marcheze această ocazie și să-și aniverseze pasagerii, compania aeriană i-a pregătit o surpriză norocoasei pasagere cu numărul 3 milioane care a călătorit pe ruta Dortmund-Iași.

Opriță Vasilica-Andreea a călătorit de la Dortmund la Iași și a primit vestea la bordul aeronavei. După debarcare, ea a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ și a fost invitată să ia parte la o ședință foto alături de membrii echipajului și reprezentanți ai aeroportului.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus:

„Dovedind angajamentul Wizz Air față de aeroporturile regionale din România, am sărbătorit astăzi 3 milioane de pasageri care au ales să călătorească cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Iași prin rutele noastre cu tarif redus.

Aceasta este o etapă importantă care a fost atinsă în anii de când operăm din Iași și suntem încântați să oferim în continuare alternative convenabile de călătorie în Europa și nu numai. Vrem să o felicităm pe norocoasa pasageră cu numărul 3 milioane și să adresăm un sincer «Mulțumesc!» pasagerilor români care urcă zilnic la bordul flotei noastre moderne!”

Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, a declarat:

„Felicităm partenerul nostru Wizz Air pentru această performanță, dar și pe norocosul pasager cu numărul 3 milioane, care a călătorit pe Aeroportul Iași. Wizz Air acoperă aproape 80% din rutele existente, operând la Iași din 2014. La acest moment, compania low-cost realizează zilnic zboruri spre destinații în toată Europa și nu numai, având trei aeronave la baza din Iași.

Începând cu luna februarie, Wizz Air a acoperit și cinci rute relocate temporar de la Chișinău. Fără îndoială, o contribuție semnificativă la creșterea traficului a avut-o colaborarea excelentă cu Wizz Air, Iașul fiind al doilea aeroport regional din România –  880 de mii de pasageri  ne-au trecut pragul de la începutul anului, urmând să depășim, în cursul acestei luni, 1 milion de călători. Cu Wizz Air, avem un parteneriat corect și cu perspective frumoase de dezvoltare, de aceea ne propunem să îl consolidăm în următorii ani pentru a oferi o conectivitate mai bună la Aeroportul Iași.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a menționat:

„Facem eforturi ca județul Iași să aibă deschidere către Europa și întreaga lume și, indiferent de vremurile marcate de pandemie, am reușit, printr-o bună colaborare cu Aeroportul Internațional Iași, să deschidem calea către mai multe destinații și să continuăm investițiile pentru acest obiectiv atât de important pentru județul nostru.

În fiecare lună se realizează noi recorduri în ceea ce privește numărul de pasageri care tranzitează Iașul, fapt ce dovedește importanța dezvoltării Aeroportului Iași și necesitatea investiției pentru un nou terminal ce va fi gata până la sfârșitul anului 2023.

Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport și al actualei configurații a Consiliului Județean, și îmi doresc ca pasagerii să beneficieze de cele mai bune condiții în Aeroportul Iași, care va deveni al doilea ca mărime din România.”

articolul original.

Ce „țeapă” a luat un bărbat pe aeroportul din Cluj-Napoca! Pentru ce i-au cerut cei de la Wizz Air 129 de euro, chiar înainte de îmbarcare

3 August 2022 at 06:55
image

Mai mulți pasageri care trebuiau să plece duminică, 31 iulie, din țară, s-au revoltat pe aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, acuzând compania Wizz Air de imoralitate față de pasagerii săi.

Clienții care urmau să plece cu avioanele Wizz Air spre alte țări au fost nevoie să plătească peste 40 de euro de persoană pentru că nu aveau check-in-ul online făcut.

„Wizz Air ne-a cerut 40 de euro euro de persoană pentru check-in dacă nu îl faci on line, dar nu apare nicăieri pe site-ul companiei acest tarif. La ora 10:00 nu mergea check-in-ul online pe site-ul Wizz Air pentru zborul de Bologna, care urma să plece de la Cluj la ora 13:25, dar are întârziere și va decola la ora 14:10”, a declarat un pasager.

Clujeanul a fost nevoit să plătească 129 de euro pentru trei persoane. Pasagerul s-a revoltat pentru că nu a fost vina lui, însă, nu a obținut nimic.

„Avionul are întârziere, nu se știe când pleacă, dar bănuții de check-in i-au luat. Ce făceam dacă nu aveam acești bani la mine? Rămâneam la Cluj?”, a mai spus clujeanul.

Protecția Consumatorului, soluția pentru cazurile asemănătoare

„Wizz Air, ca și multe alte companii, nu există ca formă juridică în România. Deci nu există o entitate juridică Wizz Air România pe care să o tragi la răspundre. Nu ai cu cine vorbi, doar un call center este”, a mai afirmat pasagerul.

Clujeanul a mai menționat că va face plângere la Protecția Consumatorului, considerând cele întâmplate un act de rele practici și imoralitate a companiei Wizz Air față de clienții săi, potrivit ȘtirideCluj.ro.

articolul original.

WIZZ AIR VA GĂZDUI 21 DE EVENIMENTE DE RECRUTARE ÎN AUGUST ȘI SEPTEMBRIE, ÎN 7 ORAȘE DIN ROMÂNIA

2 August 2022 at 13:39
By: Geo
image

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, va găzdui mai multe evenimente de recrutare în timpul verii și în luna septembrie. Compania aeriană își continuă eforturile de recrutare în șapte dintre bazele sale din România, vrând să angajeze peste 100 de însoțitori de zbor doar în acest an.

Toți aspiranții care doresc să participe și să afle mai multe despre cariera de însoțitor de zbor și despre beneficiile de care au parte în cadrul WIZZ trebuie să se înscrie aici. Mai multe evenimente vor fi anunțate de-a lungul anului pe pagina web dedicată a companiei aeriene.

Devotată noilor talente din România, compania aeriană va găzdui o serie de evenimente de recrutare în săptămânile următoare, ca parte a eforturilor sale de a selecta însoțitori de zbor.

Câte patru evenimente vor avea loc în București, Cluj-Napoca și Iași, trei evenimente în Craiova și câte două evenimente în Timișoara, Sibiu și Bacău, oferind viitorilor însoțitori de zbor șansa de a descoperi mai multe despre compania aeriană și despre aviație. Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să aplice în aceeași zi pentru un post vacant în echipa companiei aeriene. Candidații sunt așteptați să sosească prompt la ora 9:00 și să fie pregătiți de o zi plină cu activități, inclusiv o introducere personală, jocuri de rol situaționale, un exercițiu de grup și un interviu individual.

Wizz Air încurajează înscrierile însoțitorilor de zbor experimentați, precum și pe cele ale doritorilor fără experiență. Însoțitorii de zbor se pot aștepta la salarii competitive, suplimentate de plăți pentru sectoarele de zbor realizate, în funcție de durata zborului, și de un procent din valoarea produselor vândute la bord, precum și la instruirea specifică industriei, o alocație de pregătire pentru cele șase săptămâni de training, uniformă gratuită, bilete nelimitate cu reducere pentru angajați, un număr de bilete gratuite și reduceri pentru prieteni și familie și un program de lucru anunțat în fiecare lună.

Însoțitorii de zbor vor lucra într-un mediu prietenos și multicultural, în cadrul uneia dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, având acces la o varietate de ocazii interesante de a progresa în carieră în cele peste 50 de țări în care compania aeriană operează.

Însoțitorii de zbor au totodată oportunitatea de a deveni viitori ambasadori WIZZ. Doar în cadrul celei mai recente ediții a Wizz Air Ambassador Programme, care se desfășoară între 2022 și 2024, două însoțitoare de zbor din România, Cristina Rada și Liana Sărmășan, au devenit ambasadoare WIZZ. Toți membrii echipajului care sunt parte a echipei Wizz Air de cel puțin un an se pot alătura programului.

Liana Sărmășan, însoțitoare de zbor pe poziție de senior și ambasadoare a brandului, a declarat: „În 2011, am devenit unul dintre primii ambasadori ai Wizz Air, în cadrul primei ediții a acestui program special. A fost o experiență frumoasă atunci, așa cum este și acum. De atunci, am progresat semnificativ în cariera de însoțitoare de zbor, învățând mai multe despre oameni, despre cum este printre nori și văzând locuri noi aproape în fiecare zi.

Acum, vreau să le arăt experiența uimitoare a unui „birou” printre nori și să le reamintesc tuturor celor care se gândesc să devină însoțitori de zbor că, dacă vrei cu adevărat să urmezi o astfel de carieră, cerul este singura limită. Să descoperi mai multe culturi, să legi prietenii pe parcurs și, cel mai important, să vezi satisfacția pasagerilor după ce îți faci datoria sunt doar o parte dintre aspectele frumoasei călătorii a unui însoțitor de zbor.”

Andras Rado, Senior Cabin Crew Recruitment Manager în cadrul Wizz Air, a declarat: „Cu sau fără experiență, candidații au ocazia să se alăture echipei de însoțitori de zbor din România a Wizz Air și să descopere beneficiile și experiențele minunate ale acestei cariere. Wizz Air continuă să-și extindă echipa în România și nu numai. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâlnim pe viitorii noștri însoțitori de zbor în cadrul următoarelor evenimente de recrutare din România și să le împărtășim mai multe despre posibilitățile de dezvoltare a carierei din cadrul Wizz Air. Angajează-te într-o zi, alătură-te Wizz Air!”

URMĂTOARELE EVENIMENTE DE RECRUTARE WIZZ AIR DIN ROMÂNIA

DATALOCAȚIA
4 august 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
5 august 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
8 august 2022Hotel Ramada, „Gamma” Hall, Strada Emil Cioran 2, Sibiu
10 august 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
10 august 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
12 august 2022Hotel Dumbrava Business Resort, Strada Dumbrava Roșie 2, Bacău
12 august 2022Ibis Timisoara City Center, Strada Coriolan Brediceanu 18, Timișoara
19 august 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
25 august 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
26 august 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
1 septembrie 2022Ibis Timisoara City Center, Strada Coriolan Brediceanu 18, Timișoara
2 septembrie 2022Hotel Dumbrava Business Resort, Strada Dumbrava Roșie 2, Bacău
2 septembrie 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
7 septembrie 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
9 septembrie 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
9 septembrie 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
9 septembrie 2022Hotel Ramada, „Gamma” Hall, Strada Emil Cioran 2, Sibiu
23 septembrie 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
23 septembrie 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
29 septembrie 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
30 septembrie 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
articolul original.
❌