ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Klaus Iohannis a semnat cartea de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pe 19 septembrie participă la funeralii | VIDEO

13 September 2022 at 12:33
image

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat – marți, 13 septembrie 2022 – cartea de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Președintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, în Londra, a anunțat în urmă cu puțin timp, Administrația Prezidențială. Și Custodele Coroanei, Margareta, alături de Principele Radu vor merge la Londra, la funeralii. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei urmează să fie transportat în această după-amiază de la Edinburgh la Londra, cu un avion.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/13sept-15-Manu-Klaus-Margareta-regina-si-Charles.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor Regale, inclusiv Împăratul japonez Naruhito, sunt aşteptaţi să participe la funeraliile de stat ale Reginei Elisabetei a II-a, care vor avea loc luni, 19 septembrie 2022, la Westminster Abbey din Londra.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, sub forma unei zile de doliu național. O perioadă de doliu pentru membrii Familiei Regale va fi respectată până la șapte zile după înmormântarea Reginei.

image

Astazi, sicriul Reginei va fi transportat de la Edinburgh la Londra cu un avion la bordul căruia se va afla Prinţesa Anne, singura fiică a Suveranei. De la aeroport, unde vor fi prezenţi Regele Charles al IIIl-ea şi membri ai Familiei Regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

La această oră, Regele Charles – însoțit de Camilla, Regina Consoartă – face prima sa vizita în calitate de monarh în Irlanda de Nord. În urma cu câteva minute, s-au întâlnit cu oamenii care s-au adunat la Castelul Hillsborough situat la vest de Belfast, reședința Familiei Regale.

Sursa foto: Presidency

Citește și: Londra: Cozi mari în așteptarea sicriului Reginei Elisabeta a II-a. „Ne-a dăruit 70 de ani, ne permitem să-i acordăm și noi câteva ore”

articolul original.

Regina va fi înmormântată în 19 septembrie

12 September 2022 at 07:17
By: Regie
image

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 la Westminster Abbey din Londra.  Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham, la câteva ore după ce noul suveran proclamat, Regele Charles al III-lea, a avut prima sa audiență cu membrii guvernului.

Luni, 19 septembrie, va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, a decis noul rege, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine. Sicriul reginei defuncte va fi depus la Westminster Hall începând de miercuri, 14 septembrie, oferind publicului ocazia de a-i aduce un ultim omagiu și de a se reculege la catafalcul monarhului cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Westminster Hall cea mai veche clădire din complexul Parlamentului. Aici va fi amenajată o capelă funerară unde publicul va putea să-şi prezinte omagiile timp de patru zile, începând de miercuri, 14 septembrie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a a fost transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat. În drum spre Edinburgh, procesiunea a trecut prin Aberdeen duminică dimineaţă, unde au aşteaptat mii de oameni  să-şi aducă omagiul.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham.

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Un oficial de rang înalt al palatului a descris „scena de demnitate liniştită” de la Balmoral, unde regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal. Sicriul este acoperit cu Stindardul Regal, cu o coroană de flori aşezată deasupra.

„Acest lucru permite personalului de la Balmoral, dintre care mulţi dintre ei şi-au petrecut o bună parte din viaţă în serviciul regal acolo, să îşi prezinte ultimul omagiu”, a declarat oficialul palatului.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.Biserica istorică este locul unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune pe distanţa de câţiva metri dintre Westminster Hall şi Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, după care va fi dus la Wellington Arch şi de acolo la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, la periferia Londrei, pe un drum cunoscut sub numele de Long Walk. Acolo va avea loc o ultimă slujbă înainte ca Elisabeta a II-a să fie înmormântată. Funeraliile reginei vor fi primele funeralii de stat care au loc în Marea Britanie de la cele ale premierului Winston Churchill, din 1965.

articolul original.
  • There are no more articles
❌