ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Doamnă fără permis și vitezomană, oprită pe DN1 !

26 September 2022 at 11:27
By: M.Ex.

Aseară în jurul orei 19.10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o femeie, în vârstă de 37 ani, din județul Cluj, care conducea un autovehicul pe DN1, cu viteză peste limita legală  prevăzută pe tronsonul de drum tranzitat. În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că femeia are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit pentru infracțiunea de condurece a unui autovehicul fără permis de conducere. 

articolul original.

Având „Merțan”, a confundat drumul expres cu Autobahn

22 September 2022 at 07:43

Având „Merțan”, a confundat drumul expres cu Autobahn.

DEx12 este primul Drum Expres aflat în construcție în România pe traseul Pitești – Slatina – Craiova, cu o lungime totală planificată de 121,18km.

„Priviți… S-a deschis!”, a anunțat Poliția Română, precizând totodată că au și fost depistați conducători auto care nu țin cont de limitările de viteză.

Un șofer a fost surprins circulând cu 231 km/h, pe tronsonul unde limita de viteză este de 120 km/h.

Conduceți regulamentar, este îndemnul polițiștilor rutieri.

articolul original.

Vitezoman din Vârfurile, prins cu 163 de km/h pe DJ709

6 September 2022 at 15:13
image

Aparatul radar al polițiștilor Serviciului Rutier a înregistrat astăzi, 6 septembrie, o viteză de 163 de km/h pe D.J.709, în afara localității Șiria (cu 73 peste limita admisă pe acest tronson de drum). Șoferul este un bărbat de 42 de ani, din localitatea Vârfurile, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 120 de zile.

Viteza reprezintă una din principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, tocmai de aceea polițiștii rutieri va recomandă să respectați normele rutiere și sa conduceți prudent.

articolul original.

Bărbat de 62 ani, prins cu 221 km/h pe autostrada A1 Deva – Nădlac

28 August 2022 at 20:16
By: -
image

Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac au efectuat o razie în weekend. Au fost aplicat 79 de amenzi. Un caz aparte a fost cel al unui şofer, de 62 de ani, care a fost surprins conducând cu 221 de km/h şi care a rămas totodată pieton pentru următoarele patru luni.

Ieri, polițiștii au acționat la ieșirea de pe autostradă în zona localității Margina, din județul Timiș, iar astăzi pe tronsonul Pecica-Nădlac, scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere negative, precum și depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.325 de lei, conform O.U.G 195/2002R.

Totodată, au fost sancționați și doi pietoni care staționau pe autostradă.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac au depistat în trafic, pe A1 la km 431, calea 2, sensul de mers Lugoj – Deva, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un bărbat de 62 de ani, care a condus un autoturism cu viteza de 221 de km/h pe un sector de drum limitat la 130 km/h. Conducatorul auto a fost sancționat contraventional cu suma de 2.900 de lei, fiindu-i aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 120 de zile, elibarându-i-se o dovada fără drept de circulație.

Sursa: pressalert.ro.

articolul original.

Tânăr de 25 de ani din Comănești ”pericol public”. Prins la volan fără permis gonind cu 135 km/h pe un sector de drum limitat la 70 de km/h

27 August 2022 at 17:18
image

Un tânăr de 25 de ani din Comănești a devenit ”pericol public”. El a fost prins conducând o mașină deși nu deține permis cu viteza 135 km/h pe DN17 Șcheia-Ilișești pe un sector de drum limitat la 70 de km/h. Evenimentul s-a petrecut vineri seară după ora 20.00. Tânărul a fost amendat dar s-am ales și cu un dosar penal.

articolul original.

Tată inconștient gonea cu 243 km/h pe A1. Copiii, nefixați în scaune

22 August 2022 at 05:53

Tată inconștient gonea cu 243 km/h pe A1. Copiii, nefixați în scaune

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat, duminică după amiază, un şofer care circula pe tronsonul Autostrăzii A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, cu 243 km/h.

În maşină se aflau și doi copii care nu erau aşezaţi în dispozitive speciale de protecţie, aşa cum prevede legea în cazul celor mici.

Poliția Română a relatat pe Facebook despre acest caz, precizând că respectivul conducător nu a oprit la semnale și a fost urmărit.

„Nu am revenit, pentru că nu am plecat niciunde! După cum observați, tot la datorie! Acest aspect l-a observat și cel care a depașit „ușor” viteza legală pe autostrada A1… Bine, după 16 km de urmărire… .

Viteza ca viteza, dar ceea ce accentuează acestă inconștiență este faptul că respectivul nu purta centură de siguranță…și continuă…cei doi copii pe care îi transporta, fără dispozitive de fixare (scaunul de copil sau înalțător). În încheiere…

Nu transmitem nimic în plus față de mesajele din trecut! Ne putem vedea în trafic pentru un salut, în egală măsură și pentru: Bună ziua! Documentele dumneavoastră, vă rog!”

Bărbatului i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioada de 150 de zile, fiind aplicată şi amendă în valoare de 3.480 lei.

articolul original.

Gonea pe autostradă cu 243 de km/oră. În mașină erau și doi copii

21 August 2022 at 12:53
image

Un șofer vitezoman, lăsat fără permis după ce a condus cu 243 km/oră, pe A1, unde limita de viteză este de 130 de km/oră. Bărbatul a fugit de poliție, fiind prins după 16 kilometri. În mașină avea doi copii, neasigurați.

Polițiștii au prins, duminică, un șofer de 35 de ani, din Dobarca, județul Sibiu, conducând un autoturism pe autostrada A1. La km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, a fost înregistrat cu aparatul Trucam circulând cu viteza de 243 km/h, în zonă cu restricție la 130 km/h, informează Mediafax.

Totodată, șoferul nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 km, informează Poliția Sibiu.

Bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta 2 minori fără scaun de copil sau înălțător.

Șoferului i s-a suspendat permisul pentru 150 de zile și a fost amendat cu 3.480 de lei.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional pentru neportul centurii de siguranță și transportarea minorilor fără dispozitive de siguranță.

Testările șoferului privind conducerea sub influența alcoolului sub substanțelor psihoactive au indicat rezultate negative.

articolul original.

FOTO| Vitezoman prins cu 205 km/h pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Va râmâne pieton 4 luni și are de plătit o amendă „grasă”

14 August 2022 at 17:16

FOTO| Vitezoman prins cu 205 km/h pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Va râmâne pieton 4 luni și are de plătit o amendă „grasă”

În dimineața zilei de duminică, 14 august, în jurul orei 10,30, la km 270 al autostrăzii A1, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, în cadrul activităților derulate pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat un șofer în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 205 km/h.

Identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Vâlcea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.990 de lei. De asemenea, polițiștii au aplicat și măsura complementară de suspendare a dreptului bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Reamintim faptul că viteza excesivă sau neadaptată rămâne principala cauză generatoare de accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave, pe toate categoriile de drumuri, la nivel național.

Polițiștii rutieri vor continua acțiunile de conștientizare a conducătorilor auto cu privire la responsabilitatea de care trebuie să dea dovadă pentru ca toți participanții la trafic să ajungă la destinație în siguranță.

articolul original.

Urmărire ca în filme în Dolj, cu focuri de armă, tot tacâmul. La volanul autoturismului se afla însă un puşti de 15 ani – VIDEO

10 August 2022 at 11:45

Un puşti de 15 ani a fost prins de un echipaj de Poliţie când conducea o maşină. Ce a urmat apoi a fost mai ceva ca un scenariu de film, cu focuri de armă, pe străzile din comuna Ghidici, judeţul Dolj.

Unul din agenții de poliție a surprins toată scena cu telefonul mobil.

masina echipaj politie
Pentru că șoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea acestuia pe mai multe străzi din comună

Urmărire ca în filme în Dolj cu un puşti de 15 ani

Un puşti de 15 ani a creat un adevărat scenariu de film de acţiune cu poliţiştii doljeni. Astfel, potrivit comunicatului IPJ Dolj, întâmplarea ce a avut loc seara trecută, 9 august 2022, a început în momentul în care poliţiştii au făcut semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce circula pe DN 55 A, în comună Ghidici.

Pentru că șoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea acestuia pe mai multe străzi din comună.

Pe imaginile video ce au fost realizate de unul dintre agenţi se poate observa cum şoferul de 15 ani conduce cu viteză pe străzile din comună, putând provoca un accident în orice moment. În timpul cursei contracronometru, poliţiştii l-au somat pe puşti prin staţie să tragă pe dreapta, însă acesta şi-a continuat traseul.

După un timp, pe un câmp din extravilanul localității, șoferul și pasagerul din mașină au abandonat autoturismul și au fugit. Copii au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor, care au executat două focuri de avertisment în plan vertical, șoferul fiind prins și imobilizat.

În urma legitimării celor doi copii, s-a stabilit că la volanul mașinii s-a aflat un minor de 15 ani, din comună Ghidici, care nu are permis de conducere, în maşină cu el aflându-se şi un tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de pasager.

Surse ale anchetei au precizat că pe numele minorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au precizat că în urma folosirii armamentului nu au rezultat victime omenești sau distrugeri de bunuri.

Șoferul care a provocat accidentul din Cobadin, Constanța, a murit

Într-o altă ordine de idei, amintim că Darius, șoferul care a provocat accidentul de la Cobadin, din judeţul Constanța, a murit în dimineața zilei de 9 august. Tânărul în vârstă de numai 16 ani era internat în stare critică pe Secţia de Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Din păcate, toţi cei patru tineri, minori, ce se aflau în autoturism în noaptea de joi spre vineri, 5 august, au murit în urma accidentului de la Cobadin. Ana şi Daniela, cele două fete în vârstă de 13, respectiv 16 ani, sunt fetele ce și-au pierdut viaţa chiar la locul tragicului accident.

Reamintim că momentul impactului dintre cele două autoturisme a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în intersecţia din Cobadin. Pe imaginile surprinse de la locul accidentului se poate observa cum şoferul unui autoturism marca Volkswagen a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu viteza într-un autoturism marca BMW. În urma impactului, Volkswagen-ul a ricoşat şi a lovit o altă maşină aflată în benzinărie.

Precizăm că înainte de a avea loc această tragedie, în care trei minori şi-au pierdut viaţa, şoferul s-a filmat în timp ce bea o sticlă de vin, chiar la volanul maşinii.

De data aceasta însă, a avut loc o urmărire ca în filme în Dolj cu un puşti de 15 ani aflat la volanul unui autoturism.

articolul original.

A dat talpă la BMW în Pitești și a rămas pieton

20 June 2022 at 11:22

A dat talpă la BMW în Pitești și a rămas pieton.

În ziua de 19 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat din Pitești, care conducea un autoturism pe b-dul Frații Golești din municipiu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 140 km/h.

Este vorba despre Marian P., în vârstă de 34 de ani, aflat la volanul unui BMW.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 120 de zile.

Și alți șoferi au rămas pietoni, iar unii dintre ei s-au ales în plus cu dosare penale, fiindcă pe lângă viteză mai aveau și alcool la „bord”.

Este cazul lui Claudio B. de 69 de ani, care conducea un turism Mercedes cu 144 km/h, iar la proba cu etilotestul a ieșit 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

IPJ Argeș precizează

„În ziua de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 69 de ani, din Lipova, județul Arad, care conducea un autoturism, pe DN 7C, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 144 km/h.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, fiindu-i reținut permisul de conducere, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.”

Foto – descriptiv

articolul original.
  • There are no more articles
❌