ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Reținut de polițiști, după ce a năvălit de 2 ori peste concubină, deși avea ordin de interdicție !

5 December 2022 at 10:57
By: M.Ex.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse” – 2 fapte și ”violența în familie”.
Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 33 ani, din județul Olt, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis pe numele său, prin aceea că s-a deplasat la domiciliul fostei sale concubine situat în municipiul Codlea, județul Brașov și a agresat-o fizic pe aceasta.
În continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că, la data de 06 noiembrie a.c., bărbatul în cauză s-a mai deplasat la domiciliul fostei sale concubine, încălcând în acest fel măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu prin care i se impunea păstrarea unei distanțe minime față de concubina sa și de locuința acesteia.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

articolul original.

Ucraina acuză că soldații ruși folosesc tot mai mult violența sexuală ca armă: Sunt afectate toate genurile și vârstele

5 December 2022 at 07:09
By: -
image

Procurorul general ucrainean Andrii Kostin a denunţat o ”creştere drastică” a violenţelor sexuale comise de soldaţii ruşi în timpul invaziei începute în 24 februarie în Ucraina.

”Sunt afectate toate genurile şi categoriile de vârstă”, a declarat Kostin pentru cotidianele din Funke Media Group şi pentru publicaţia franceză Ouest-France.

El a acuzat soldaţii ruşi că folosesc în mod deliberat violenţa sexuală ca armă în război ”pentru a umili ucrainenii”.

”În multe cazuri, oamenii sunt violaţi, torturaţi şi apoi ucişi de soldaţi ruşi. Adesea violul are loc în faţa rudelor şi a copiilor”, a spus procurorul general al Ucrainei, care a adăugat că în multe cazuri comandanţii ruşi au ordonat sau au fost de acord cu violul.

Şi directorul filialei germane a organizaţiei Human Rights Watch, Wenzel Michalski, vede o abordare sistematică a violenţelor atunci când vine vorba despre agresiunea militară lansată de Rusia contra Ucrainei la finalul lunii februarie.

”Atrocităţi împotriva civililor sunt parte a tacticii de război a soldaţilor ruşi în Ucraina. Acte de violenţă comise de soldaţi, inclusiv violuri, nu sunt pedepsite de liderii politici şi de armata ruse. Dimpotrivă, încă sunt onorate forţele care acţionează cu brutalitate”, a declarat Michalski pentru Funke Media Group.

Potrivit procurorului general ucrainean, aproape 8.500 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea războiului, printre care 440 de copii. De asemenea, cel puţin 11.000 de civili au fost răniţi.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Polițist din Cluj, acuzat de viol: A susținut că victima lui și-a imaginat violul

4 December 2022 at 18:41

Polițist din Cluj, acuzat de viol: A susținut că victima lui și-a imaginat violul

Un polițist din Cluj, angajat la Serviciul Rutier, este acuzat de viol. Procurorii care s-au ocupat de caz au reconstituit filmul întregului eveniment, iar la final și-au dat seama că bărbatul este vinovat, scuzele lui nefiind susținute de realitate.

În timpul anchetei, polițistul a negat fapta, susținând că victima doar și-a închipuit violul, care nu a avut loc.

Tot cazul a fost făcut public de iubitul tinerei violate, care a povestit pe social media ce s-a întâmplat. „În această noapte, acest gunoi, organ al Poliţiei Române, a violat-o pe iubita mea. Fiind beată şi mergând în altă cameră să doarmă, el a profitat de ocazie!”.

articolul original.

Distrugeri considerabile în nord-estul Siciliei, provocate de o ploaie violentă

4 December 2022 at 08:25
image

O ploaie violentă a provocat distrugeri considerabile şi i-a înspăimântat pe locuitorii din nord-estul Siciliei. Numeroase străzi au fost inundate de torenţi de apă şi noroi. 

Pompierii au intervenit în peste 30 de cazuri, pentru a salva persoane rămase blocate în maşini sau în clădiri. Un mare centru comercial şi un spital s-au numărat printre clădirile inundate, conform observatornews.ro.

Din fericire nu s-a înregistrat nicio victimă, dar două familii au fost evacuate din locuinţele lor, devenite nesigure. 

Seara, potopul a încetat, iar oamenii n-au stat pe gânduri şi au început să cureţe străzile de noroi şi deşeuri. Ploile torenţiale s-au mutat în Calabria, unde s-au produs de asemenea inundaţii şi alunecări de teren. 

articolul original.

Un adolescent de 17 ani este căutat de poliţişti după ce a violat o minoră de 15 ani în toaleta unui mall din oraş

3 December 2022 at 11:14
image

Un adolescent de 17 ani din Galaţi este căutat de poliţişti după ce a violat o minoră de 15 ani în toaleta unui mall din oraş. Salvarea fetiţei a fost un bărbat care îşi aştepta soţia pe holurile de la intrare. Când a auzit strigătele, a intrat peste cei doi şi a reuşit să o scape pe minoră din mâinile agresorului. Tot el a sunat şi la 112, însă, adolescentul s-a făcut nevăzut. 

Incidentul a avut loc miercuri seară. Agresorul, în vârstă de 17 ani, s-ar fi întâlnit cu fosta sa iubită în incinta centrului comercial, în zona toaletelor. După un schimb aprins de replici, individul a luat-o pe sus pe minoră şi ar fi dus-o într-una dintre toalete. Acolo ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale.

Citeste mai departe AICI

articolul original.

Mărturii despre barbarismul armatei ruse. Violuri în grup, bărbați castrați, copii abuzați sexual

3 December 2022 at 06:47
image

De când soldații ruși au invadat prima dată Ucraina, femeile au fost violate în grup, bărbații castrați, copiii abuzați sexual și civilii forțați să defileze dezbrăcați pe stradă, potrivit ONU, relatează The Telegraph. Kremlinul este acuzat că terorizează populația ucraineană amenințată cu violența sexuală într-un mod sistematic și necruțător.

Amploarea reală a barbarismului armatei ruse probabil că nu va ieși la iveală decât la mulți ani după terminarea războiului. Acuzațiile au venit înaintea unei conferințe internaționale majore organizată săptămâna aceasta la Londra pe tema luptei împotriva violenței sexuale în timpul conflictelor, în cadrul căreia zeci de supraviețuitori din toată lumea au vorbit despre abuzurile pe care le-au suferit. „În Ucraina, un număr alarmant de rapoarte apar din zonele controlate ilegal de Rusia. ONU a început să le documenteze și sunt înfiorătoare”, a scris ministrul britanic de externe, James Cleverly, pentru The Telegraph.

O comisie ONU vorbea luna trecută despre identificarea unor „tipare” ale violului și violenței sexuale suferite de ucraineni în timpul războiului. „Victimele au între patru și 80 de ani”, scria în raportul apărut în octombrie în care erau detaliate o serie de acuzații șocante.

Un soldat rus a forțat o fetiță de doar patru ani să facă un act sexual în prezența părinților ei, potrivit raportului. Mama ei de 22 de ani a fost violată, iar soțul abuzat sexual, perechea fiind apoi forțată să întrețină relații sexuale de față cu soldații ruși. O femeie de 83 de ani a descris cum, atunci când satul ei a fost ocupat de forțele lui Vladimir Putin, aceasta a fost violată de un soldat rus în fața soțului ei cu dizabilități fizice. Vara aceasta, o filmare distribuită online arăta un soldat rus cu mănuși chirurgicale în timp ce castra un prizonier ucrainean.
Acuzațiile nu au putut fi verificate, însă mai mulți avocați, experți în domeniul violenței sexuale și asistenți umanitari contactați de The Telegraph au spus că aceste rapoarte reprezintă doar vârful icebergului. Cele mai multe cazuri vor rămâne necunoscute, potrivit experților, deoarece unii supraviețuitori au nevoie de ani de zile până când reușesc să vorbească în public despre actele de violență suferite. „Chiar și în Bosnia avem cazuri în care femeile vin la serviciile de asistență și spun că au fost violate acum 30 de ani. Le-a luat 30 de ani până când au dobândit curajul să dezvăluie acest lucru. Anticipăm o situație similară în Ucraina”, a spus Jaime Nadal, reprezentantul Ucrainei la UNFPA – agenția ONU pentru sănătatea sexuală și reproductivă.

Uneori a durat ani de zile pentru supraviețuitorii primei invazii a Rusiei în estul Ucrainei, în 2014, să vorbească despre experiența lor. Alisa Kovalenko, o ucraineancă în vârstă de 34 de ani care lucrează ca regizor de film, a fost interogată și obligată să se dezbrace și să se spele de față cu un comandant rus în 2014. Comandantul a încercat mai apoi să o violeze. „Mi-a luat mai bine de un an să spun ceva despre violența sexuală”, a spus Kovalenko. „Am dat toate detaliile captivității mele mai puțin asta. A fost foarte dureros. Nu am vrut să îmi traumatizez familia. M-am ascuns adânc în sinea mea.” Irina Dovgan, în vârstă de 61 de ani, a fost capturată și agresată sexual în 2014 de soldați ruși. Ea a descris cum a fost interogată, privată de mâncare și apă și abuzată sexual de două ori. Soldații au amenințată că îi vor viola fiica de 14 ani. „M-au torturat și m-au umilit”, a spus Dovgan. „M-au dus în centrul orașului și m-au legat de un stâlp. Mi-au agățat o pancartă de piept pe care scria că am omorât copii și că am ajutat armata ucraineană să omoare civili. Oamenii au venit și m-au bătut. Tot ce mi s-a întâmplat în acele cinci zile depășește înțelegerea umană.”

articolul original.

Și-a agresat fosta nevastă de Ziua Națională! Stă departe de ea până de Moș Nicolae !

2 December 2022 at 15:00
By: M.Ex.

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșiria infracțiunilor de “violență în familie și amenințare”.
Ieri, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Râșnov, județul Brașov, cu privire la faptul că a fost victima unor violențe în familie. Din cercetări a reieșit că, la 1 decembrie, pe fondul unor discuții în contradictoriu care au avut loc între femeie și fostul soț, victima a fost bruscată și amenințată de către bărbat, creându-se o stare de temere pentru viața și integritatea corporală a persoanei vătămate.
Polițiștii au completat formularului de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității femeii, motiv pentru care a fost emis un Ordin de Protecție Provizoriu împotriva bărbatului violent pentru o perioadă de 5 zile. De asemenea, s-a dispus ca fostul soț să păstreze o distanță minimă de 100 m față de victimă și față de reședința acesteia.
A fost informat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând a se efectua cercetări, în continuare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie” si ,,amenintare”, ambele fapte fiind prevăzute și pedepsite de Codul Penal, în care, la finalizarea acestora, va fi propusă soluția corespunzătoare.

articolul original.

O minoră de 15 ani, violată în toaleta unui mall din Galați. Cel care ar fi comis această faptă este tot un minor

2 December 2022 at 05:50
By: Geo
image

O minoră de 15 ani din Galaţi a fost violată, miercuri seara, în toaleta unui mall de fostul ei prieten cu doi ani mai mare, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Potrivit sursei citate, la data de 30 noiembrie, la ora 19,12, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-o toaletă din incinta unui mall, amplasat pe bulevardul George Coşbuc din municipiul Galaţi, o persoană are nevoie de ajutor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, ajunşi în scurt timp la faţa locului, au identificat o adolescentă, cu vârsta de 15 ani, care a declarat faptul că, în jurul orei 19:00, s-ar fi întâlnit întâmplător în zona toaletelor cu fostul ei prieten, care ar fi tras-o forţat într-un grup sanitar, unde ar fi constrâns-o, prin ameninţări cu acte de violenţă, să întreţină cu acesta, împotriva voinţei sale, raport sexual.

Cel care ar fi comis această faptă nu a mai fost găsit la faţa locului, însă poliţiştii au stabilit cu exactitate cine este persoana, un tânăr cu vârsta de 17 ani.

A fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar după examinarea medico-legală a minorei, s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni ce pot data din ziua în care a fost reclamată fapta, scrie agerpres.ro.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, fiind desfăşurate activităţi în vederea depistării adolescentului bănuit de comiterea acestei fapte şi a luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat IPJ Galaţi.

articolul original.

Minoră de 15 ani, violată în toaleta unui mall din Galați. Făptașul ar fi chiar fostul ei prieten

1 December 2022 at 19:31
image

O minoră de 15 ani din Galaţi a fost violată, miercuri seara, în toaleta unui mall de fostul ei prieten cu doi ani mai mare, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

La data de 30 noiembrie polițiștii gălățeni au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că într-o toaletă din incinta unui mall, amplasat pe bulevardul George Coşbuc din municipiul Galaţi, o persoană ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, ajunşi în scurt timp la faţa locului, au identificat o adolescentă, cu vârsta de 15 ani, care a declarat faptul că, în jurul orei 19:00, s-ar fi întâlnit întâmplător în zona toaletelor cu fostul ei prieten.

Imediat, acesta ar fi tras-o cu forța într-un grup sanitar, acolo unde ar fi constrâns-o, prin amenințări și acte de violență, să întrețină raporturi sexuale cu acesta.

Făptașul n-a mai fost găsit la fața locului

Cel care ar fi comis această faptă nu a mai fost găsit la fața locului, totuși, polițiștii au stabilit cu exactitate cine este persoana, un tânăr de 17 ani.

A fost efectuată cercetarea la fața locului, iar după examinarea medico-legală a minorei, s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni ce pot data din ziua în care a fost reclamată fapta, potrivit Adevărul.ro.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, fiind desfăşurate activităţi în vederea depistării adolescentului bănuit de comiterea acestei fapte şi a luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat IPJ Galaţi.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

O minoră de 15 ani a fost violată în toaleta unui mall de fostul prieten

1 December 2022 at 16:18
image

O minoră de 15 ani din Galaţi a fost violată, miercuri seara, în toaleta unui mall de fostul ei prieten cu doi ani mai mare(sursa:digi24).

În fapt, IPJ Galaţi spune că la data de 30 noiembrie, la ora 19,12, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-o toaletă din incinta unui mall, amplasat pe bulevardul George Coşbuc din municipiul Galaţi, o persoană are nevoie de ajutor. Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, ajunşi în scurt timp la faţa locului, au identificat o adolescentă, cu vârsta de 15 ani, care a declarat faptul că, în jurul orei 19:00, s-ar fi întâlnit întâmplător în zona toaletelor cu fostul ei prieten, care ar fi tras-o forţat într-un grup sanitar, unde ar fi constrâns-o, prin ameninţări cu acte de violenţă, să întreţină cu acesta, împotriva voinţei sale, raport sexual. Cel care ar fi comis această faptă nu a mai fost găsit la faţa locului, însă poliţiştii au stabilit cu exactitate cine este persoana, un tânăr cu vârsta de 17 ani. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar după examinarea medico-legală a minorei, s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni ce pot data din ziua în care a fost reclamată fapta, potrivit Agerpres.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, fiind desfăşurate activităţi în vederea depistării adolescentului bănuit de comiterea acestei fapte şi a luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat IPJ Galaţi.

articolul original.

Bărbat din Adâncata condamnat la doi ani și șase luni închisoare pentru violență în familie

1 December 2022 at 14:30
image

La data de 29 noiembrie  la Sectia de Politie Rurala nr. 8 Adancata s-a primit spre punere în executare mandatul emis de Judecatoria Suceava la 29.11.2022 privind pe un barbat, condamnat la pedeapsa de 2 ani 6 luni închisoare pentru violență în  familie.

La 29.11.2022, ora 20.40, patrula Sectiei 8 Politie Rurala Adancata, l-a identificat pe barbatul condamnat la domiciliul sau din sat Mitocași, couna Mitocu Dragomirnei.

S-a  constituit  escorta  din  lucratori  de  politie  din  cadrul  Politiei  Municipiului Suceava care au condus condamnatul  la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.

articolul original.

Cea mai longevivă femeie din Berchișești a împlinit 100 de ani. Primarul Violeta Țăran i-a făcut o surpriză

30 November 2022 at 18:32

Cea mai longevivă femeie din Berchișești, Aspazia Popescu, a împlinit astăzi 100 de ani. Centenara a primit vizita unei delegații a Primăriei Berchișești condusă de primarul Violeta Țăran care a sărbătorit-o oferindu-i un buchet de flori și un un frumos tort personalizat. ”Mă simt onorată că am participat astăzi la aniversarea celor o 100 de ani a doamnei Popescu Aspazia , cea mai longevivă femeie din comuna noastră, alături de familie și o delegație a Primăriei comunei Berchisesti.

Am ascultat povesti de viață, am primit sfaturi și ne-am bucurat împreună. Urez doamnei Aspazia, la aniversarea unui secol de viață un călduros ,,La mulți ani cu sănătate!”, a transmis primărița de Berchișești.

articolul original.

China: Noi ciocniri între forțele de ordine și populația revoltată din cauza restricțiilor sanitare (Video)

30 November 2022 at 12:27
image

Noi ciocniri au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri între manifestanţi şi poliţişti, în oraşul Canton, în sudul Chinei, potrivit unor martori şi a unor înregistrări video postate pe reţele de socializare. Aceste evenimente vin după mai multe zile de revolte a populației care susține că nu mai poate suporta restricţiile sanitare luate în contextul pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Mai multe imagini postate pe Twitter surprind poliţişti îmbrăcaţi în combinezoane albe şi echipaţi cu scuturi transparente, care înaintează în formație pe o stradă din districtul Haizhu. Oamenii legii încearcă să se apere de obiecte din sticlă și pietre care sunt aruncate cu putere către ei.

În alte imagini se văd oameni îmbrăcați în civil care răstoarnă garduri, dar și persoane cu mâinile legate, ca și cum ar fi fost reținute de forțele de ordine.

WATCH: #BNNChina Reports.

Online videos showed a brawl between protesters and white hazmat-suited riot police in the Chinese manufacturing hub of Guangzhou on Tuesday night.

This was the latest in a series of protests that erupted over the weekend. #China #Protest pic.twitter.com/5hgYNwyJaA

— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal)
November 30, 2022

Aceste ciocniri între civili și forțe de ordine - cele mai violente de la manifestaţiile în favoarea democraţiei din 1989 încoace - sunt provocate de nemulțumirea populației cu privire la restricțiile sanitare care se mențin, în China, de circa 3 ani (de la izbucnirea pandemiei).

Evenimentul care a stârnit furia populație a fost un incendiu din Urumqi - capitala regiunii Xinjiang (din nord-vest) - unde, potrivit mai multor surse online din China - autoritățile n-au putut interveni la timp, tocmai din cauza restricțiilor sanitare. Rezultatul: incendiul a provocat 10 morți.

Autoritățile chineze susțin că restricțiile nu au cauzat nicio întârziere în intervenția la incendiu. Dar, evident, asta nu schimbă bilanțul tragic al acelui eveniment.

Restricțiile sanitare în mai multe regiuni din China sunt încă foarte dure și prevăd încă izolare a pacienților și testări aproape zilnice.

articolul original.

Cea mai dureroasă formă de violență: abuzul emoțional

28 November 2022 at 14:46

Abuzul emoţional sau fizic este una dintre cele mai delicate situaţii cu care se confruntă anumite cupluri, consideră Petronela Nechita, medic primar în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, care spune că nu există cupluri ”toxice”, ci există oameni nevindecaţi, cu răni nevindecate, scrie agerpres. 

În opinia medicului, scopul relaţiilor armonioase este acela de a da roade frumoase – bucurie, fericire, realizări familiale, împliniri profesionale, nu de a vindeca în parteneriat rănile trecutului.

Relațiile toxice

„Relaţiile toxice sunt prin definiţie acele relaţii care te secătuiesc de energie şi vitalitate. Când simţi că nu mai ai grijă de tine la nivel psihic şi fizic înseamnă că te afli într-o relaţie toxică. Persoana ‘toxică’ critică, judecă, insultă, este agresivă. De câƒte ori partenerul îşi permite să nu se supună, persoana ‘toxică’ va riposta pentru a descuraja o viitoare nesupunere. Este incapabil să vadă dincolo de propriile dorinţe şi nevoi”, a declarat pentru AGERPRES Petronela Nechita.

Aceasta a explicat că abuzul, fie că este emoţional sau fizic, este una dintre cele mai delicate situaţii cu care se confruntă anumite cupluri.

„Dacă abuzul fizic este uşor de recunoscut, cel emoţional prezintă anumite probleme pentru că este tipul de abuz ale cărui răni nu sângerează. Victima nu este conştientă de acest lucru încă de la început, ba chiar ajunge să creadă că un astfel de comportament este normal. Specialiştii consideră abuzul emoţional drept cea mai dureroasă formă de violenţă şi cea mai uşoară metodă de distrugere a stimei de sine. În majoritatea cazurilor, femeile sunt ţinta tipului de abuz emoţional”, a afirmat dr. Petronela Nechita.

Pentru fete

Pentru fete, susţine aceasta, modelul de tată este extrem de important în evoluţia ei ca viitoare femeie şi parteneră într-un cuplu.

„Iubirea şi recunoaşterea din partea tatălui sunt importante pentru că reprezintă un prim pas în recunoaşterea feminităţii lor. Fetele care trăiesc fără tată sau cele cu taţi foarte ocupaţi, care eşuează în relaţia cu fiicele lor, au adesea în viaţă probleme în relaţia de cuplu, deoarece caută la partenerul lor ceea ce nu au primit în copilărie de la tată – recunoaştere, laude, suport necondiţionat.

Tatăl poate servi drept model pentru alegerea unui partener în viitor. Astfel, fata de ieri devine femeia de azi care caută necontenit validare şi permite celorlalţi, cum ar fi exemplul partenerului, să le încalce graniţele”, a explicat medicul psihiatru.

Într-un cuplu

Într-un cuplu, susţine dr. Petronela Nechita, partenerul cu trăsături de personalitate de tip narcisist încalcă în mod regulat graniţele altora. Asta, spune medicul, întrucât narcisiştii nu dezvoltă capacitatea de a-i oglindi pe ceilalţi, adică nu cunosc empatie sau cel puţin nu în totalitate.

„În multe privinţe, ei văd oamenii din viaţa lor ca pe nişte obiecte care le servesc lor pentru diferite nevoi. În consecinţă, nu se gândesc de două ori să profite de ceilalţi pentru a-şi atinge propriile scopuri. Uneori, această exploatare interpersonală este rău intenţionată, dar de multe ori este ignorată. Narcisiştii pur şi simplu nu se gândesc la modul în care comportamentul lor îi afectează pe ceilalţi. Iar dacă îi atenţionezi, tot nu vor înţelege cu adevărat. Pentru ei, contează doar propriile nevoi.

Narcisiştii sunt îndrăgostiţi de o imagine idealizată şi grandioasă despre ei înşişi. Această ‘auto îndrăgosteală’ le permite să evite sentimentele profunde de nesiguranţă care îi macină. Narcisiştii nu caută parteneri, ci admiratori, cu cât mai docili, cu atât mai bine. Narcisiştii nu sunt foarte dispuşi şi nici capabili de reciprocitate adevărată”, a mai spus medicul psihiatru.

Legea reciprocităţii din psihologie spune că, atunci când cineva îţi dă ceva de valoare perceptibilă, reacţionezi cu dorinţa de a da ceva în schimb.

„Cea mai valoroasă lecţie de viaţă pe care o veţi învăţa vreodată este: tratează-i pe ceilalţi aşa cum ai vrea să fii tu tratat sau aşa cum vor ei să fie trataţi sau Legea reciprocităţii. Legea reciprocităţii afirmă că, atunci când încercaţi să-i ajutaţi pe oameni să obţină ceea ce-şi doresc, vor vrea şi ei să vă întoarcă serviciul. Nu este o gândire egoistă, ci este o nevoie umană de a oferi înapoi.

Atunci când partenerul sau partenera îţi face o surpriză, de exemplu îţi pregăteşte micul dejun, sunt şanse mai mari ca acel om drag să se bucure de atenţia ta specială pe parcursul zilei, decât dacă te critică sau ignoră. Partenerii buni oferă soţiilor iubire, respect, ajutor, înţelegere. Apoi primesc lucrurile pe care şi le doresc de la aceştia”, menţionează medicul psihiatru.

Totodată, dr. Nechita mai spune că părinţii buni oferă copiilor dragoste, apreciere, încredere. Ulterior, ei cer copiilor, chiar dacă nu explicit, disciplină, respect, afecţiune.

„Scopul relaţiilor armonioase este acela de a da roade frumoase – bucurie, fericire, realizări familiale, împliniri profesionale – nu de a vindeca în parteneriat rănile trecutului. Relaţiile sănătoase se bazează pe respect reciproc şi grijă”, a conchis medicul psihiatru Petronela Nechita.

articolul original.

Nepoata liderului suprem din Iran a fost arestată, pentru că sprijină revolta împotriva Guvernului

28 November 2022 at 08:45
By: -
image

Farideh Moradkhani, nepoata ayatollahului Ali Khamenei, a fost reținută după ce a cerut guvernelor străine să rupă relațiile cu conducerea Iranului.

Moradkhani a fost arestată miercuri, când s-a prezentat la biroul procurorului în urma unui ordin judecătoresc emis pe numele ei, a scris pe Twitter fratele ei, Mahmoud Moradkhani, relatează CNN.

Într-o declarație video difuzată de fratele ei înainte de a fi arestată, Moradkhani a făcut apel la oamenii din întreaga lume să ceară guvernelor lor încetarea susținerii "acestui regim criminal și ucigaș de copii".

"Acest regim nu este fidel niciunuia dintre principiile sale religioase și niciunei legi, ci doar forței și menținerii la putere prin orice mijloc posibil", a spus ea.

"Acum, în acest moment critic din istorie, toată lumea observă că iranienii, cu mâinile goale, cu curaj și vitejie extraordinare, luptă cu forțele răului. În acest moment, oamenii din Iran poartă singuri povara acestei responsabilități grele, plătind cu viețile lor", a mai spus aceasta.

Farideh Moradkhani a arătat că iranienii sunt în război cu guvernele care susțin regimul iranian și a făcut apel la statele democratice să-și retragă reprezentanții din Iran și să-i expulzeze pe oficialii iranieni. "Este imperios necesar să nu susțineți acest regim care a ucis mii de iranieni în patru zile în noiembrie 2019, când toată lumea doar a privit", a precizat ea.

NEWS

Farideh Moradkhani, the niece of Islamic Republic’s Supreme Leader, calls on international community to support Iranians.

She compares her uncle to Hitler and Mussolini.

She says Iranians will overthrow the Islamic Republic.

Her uncle has had her arrested in the past. pic.twitter.com/htjyBsnMc7

— Yashar Ali 🐘 یاشار (@yashar)
November 27, 2022

Farideh și Mahmoud Moradkhani sunt copiii lui Ali Tehrani, cleric important și personalitate a opoziției iraniene, care a fost căsătorit cu Badri Badri Hosseini Khamenei, sora liderului suprem iranian. Tehrani a murit luna trecută.

Farideh Moradkhani a mai fost arestată de regimul de la Teheran. Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, ea a fost reținută pe 13 ianuarie, în timp ce se îndrepta spre casă, apoi forțele de securitate i-au percheziționat locuința și au ridicat mai multe lucruri personale.

Mișcarea amplă de protest care s-a întins în tot Iranul a izbucnit după moartea tinerei Masha Amini, în vârstă de 22 de ani, în septembrie, în timp ce era reținută de poliția moralității.

Revolta națională de o amploare fără precedent a cuprins peste 150 de orașe și 140 de universități din toate cele 13 provincii ale Iranului, potrivit șefului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk.

Peste 14.000 de persoane, inclusiv copii, au fost arestați. Cel puțin 21 dintre acestea riscă pedeapsa cu moartea, pe care au primit-o deja șase protestatari, a arătat Turk.

Reprimarea violentă a manifestațiilor a zdruncinat relațiile diplomatice dintre Teheran și liderii occidentali.

Ayatollahul Khamenei a mulțumit sâmbătă forțelor paramilitare Basij pentru rolul lor în strivirea protestelor. La întâlnirea cu personalul forțelor Basij, Khamenei i-a descris pe manifestanți drept "insurgenți" și "bătăuși" susținuți de forțe străine și a mulțumit luptătorilro Basij pentru protejarea națiunii.

Forțele Basij, o aripă a Gărzii Revoluționare din Iran, au fost mobilizate pe străzi după izbucnirea protestelor.

T.D.

articolul original.

2.319 de cazuri de violență în familie soluționate de polițiștii suceveni în acest an

27 November 2022 at 16:59
image

În primele 10 Iuni ale anului în curs, politiștii din cadrul lnspectoratului de Politie Judetean Suceava au intervenit la 2.319 de cazuri de violență în familie, fiind emise aproximativ 220 de ordine de protectie provizorii. În mai mult de jumatate din cazuri (130 de situatii) politiștii au dispus evacuarea temporara a  agresorului, indiferent daca  acesta era sau  nu proprietarul  locuintei comune. Ordinul de protectie provizoriu poate fi emis direct de politist, avand un caracter executoriu, fara termen și fara somatie și o valabilitate de cinci zile. În aceasta perioada, victima poate solicita instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie care poate avea o durata de pana la șase luni.

Din cele 1.617 infractiuni constatate la Legea nr.217/2003, pentru prevenirea și combaterea violentei domestice, cele mai multe sunt loviri sau alte violente (1.076), amenintari (169) și abandon de familie (206).

articolul original.

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

27 November 2022 at 17:22

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei laCupa Mondială din Qatar. Ei au au aruncat cu torţe şi petarde în trecători şi au devastat băncile de pe bulevardul pe care se află Bursa de Valori, iar din imaginile filmate se vede cum suporterii marocani se năpustesc asupra unei mașini roșii și o întorc cu roțile în sus.

În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, mai mulți suporteri pot fi văzuți atacând un vehicul în apropiere de Place Anneessens, de-a lungul bulevardului Lemonnier, purtând steaguri marocane.

Bruxelles c’est devenu n’importe quoi tu peux être heureux pour du foot mais là ça dépasse les limites pic.twitter.com/IDziperdPq

— Arobaise 🇨🇴🥸 (@BasitoAro) November 27, 2022

Poliția a cerut ca toată lumea să evite zona Bulevardului du Midi și străzile adiacente.

În jurul orei 15.50, poliția a închis circulația pe Boulevard du Midi în ambele sensuri.

[ ⚽️ MONDIAL ]

🔸️ Quelques photos des tensions à Bruxelles après le match Belgique – Maroc. pic.twitter.com/nQiqZZMnRD

— (Little) Think Tank (@L_ThinkTank) November 27, 2022

Echipa naţională a Marocului a învins duminică, scor 2-0, reprezentativa Belgiei, într-un meci contând pentru grupa F a Cupei Mondiale din Qatar. Marocanii au marcat din lovitură liberă, în minutul 73, atunci când Sabiri, abia intrat pe teren, a trimis direct în plasa o lovitură liberă de pe parte stângă a terenului. Africanii au dat lovitura decisivă în al doilea minut al prelungirilor, când Aboukhlal a înscris pentru 2-0, cu un şut sub transversală.

articolul original.

”Dragoste” cu năbădăi într-o familie din Burdujeni. Bărbatul și-a dat soția afară din casă. Femeia l-a dat pe soț pe mâna Poliției

27 November 2022 at 15:27
image

La data de 26 noiembrie orele 13.00, Sectia de Politie Burdujeni a fost sesizata prin SNUAU 112 de catre 0 femeie cu privire la faptul ca sotul a dat-o afara din locuinta și face scandal.

A fost identificata apelanta, în varsta de 54 ani, precum și sotul acesteia în varsta tot de 54 de ani. Între cei doi au avut loc mai multe discutii contradictorii pe fondul consumului de alcool în exces din partea barbatului, acesta devenind agresiv fata de sotia sa.

A fost întocmit  formularul de evaluare a riscului, iar  prin  prisma  raspunsurilor oferite a rezultat faptul că în cauza exista risc iminent. În acest sens s-a emis un ordin de protecie provizoriu pe o perioada de 5 zile.

In cauza a fost întocmit un dosar sub aspectul comiterii infractiunii de „Violenta în familie „.

articolul original.

Răpită și violată. Cum a reușit Poliția să găsească o fetiță de 13 ani care dispăruse dintr-un sat din Brăila

27 November 2022 at 11:31
image

O fetiță de 13 ani din județul Brăila a fost răpită de un tânăr de 22 de ani. Fata a fost dusă de individ în casa lui din județul Vaslui, iar Poliția a reușit să dea de urma ei după ce minora și-a deschis telefonul și l-a lăsat pe silențios.

Tânărul de 22 de ani din Vaslui a mers în satul Pitulaţi, comuna Scorţaru-Nou din judeţul Brăila, pentru a se întâlni cu o tânără de 18 ani, cu care vorbise pre internet.

El nu a reușit să o găsească pe fata de 18 ani, dar a intrat în vorbă cu fetița de 13 ani, care era verișoara tineri cu care vasluianul discutase online. Individul a reușit să o convingă pe minoră să urce în mașina lui și a plecat direct spre casa în care locuia el.

Când și-a dat seama că fiica ei lipsește, mama fetiței a alertat autoritățile.

După ce a fost violată, fata a reușit să sune la 112

Ajunsă în casa răpitorului în comuna Băcani din judeţul Vaslui, fata a povestit că a fost violată de tânăr, iar la un moment dat a reuşit să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Poliţiştii au sfătuit-o să lase telefonul deschis, dar pe modul silenţios, iar în câteva zeci de minute au reuşit să identifice casa şi să o salveze pe copilă, conform Antena 3.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.
❌