ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. La ce trebuie să se aștepte românii

24 November 2022 at 18:11
image

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în acest an. Nimeni nu se aștepta să avem parte de o asemenea schimbare, iar specialiștii trag un semnal de alarmă pentru următoarea perioadă.

Iarna este din ce în ce mai aproape de noi, tocmai de aceea specialiștii au luat decizia de a trage un semnal de alarmă pentru cetățenii români. Vremea de afară a început să se răcească din ce în ce mai mult, tocmai de aceea mulți speră ca de sărbători să avem zăpadă. Iată ce spun specialiștii despre acest subiect.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Meteorologii de la Accuweather au anunțat că în următoarea perioadă vor exista momente în care temperaturile vor scădea sub 0 grade. În prima parte a lunii decembrie, se vor înregistra maxime între 6 și 8 grade Celsius.

Totuși, în ultima săptămână din an, vor exista temperaturi mult mai mici care vor fi cuprinse între -7 și 2 grade Celsius. Specialiștii susțin că zăpada nu își va face apariția prea curând, iar pe data de 31 decembrie ar putea apărea primii fulgi de nea.

„Va mai fi cald decât în mod obișnuit în următoarea perioadă. Contăm pe valori de temperaturi care, mai ales în partea de sud-est a țării, să fie de peste 15 grade Celsius, comparativ cu jumătatea de nord, acolo unde masa de aer rece rămâne de interes, mai ales în nordul Moldovei, unde va fi mai frig.

După 12 decembrie ne așteptăm să se intre într-un normal al valorilor de temperaturi și, de asemenea, din punctul de vedere al cantităților de precipitații. Până atunci însă, rămânem sub incidența masei de aer mai rece în jumătatea de nord a țării, așa cum menționam și pe parcursul debutului acestei săptămâni și mai cald în partea de sud-sud-est a țării”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

articolul original.
  • There are no more articles
❌