ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Început cu stângul pentru Florin Stîngă la Viitorul Pandurii. Gorjenii, surprinși acasă de nou-promovata CSC Dumbrăvița: ”A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare”

6 August 2022 at 21:53
image

Deși avea aspiratii de play-off și era considerată favorită să câștige primul meci din noul sezon de Liga 2, Viitorul Pandurii a pierdut, surprinzător, meciul cu nou-promovata CSC Dumbrăvița, scor 0-1, pe propriul teren, pe arena Municipală din Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii a pierdut primul meci oficial cu Florin Stîngă antrenor, chiar la debutul campionatului, cu o nou-promovată

Timișenii au marcat singurul gol al partidei de la Târgu Jiu în minutul 24, din penalty, prin Răzvan Ghinescu, după ce Petre Simion a fost faultat în careu de Denis Brînzan. Per ansamblu, meciul a fost unul anost, cu puține faze clare de poartă.

La finalul partidei, antrenorul gorjenilor, Florin Stângă, a pus eșecul și pe seama căldurii infernale de la ora jocului și consideră că victoria bănățenilor este nemeritată.

”Am făcut una sau două greșeli pe fază defensivă, am încasat un gol foarte simplu, apoi nu am mai avut puterea să înscriem. Suferim pe fază ofensivă, dar am știut de la început acest lucru. Trebuie să muncim mai mult și să reglăm și acest lucru. E greu să alergi 90 de minute pe o asemenea căldură. Sunt convins că dacă am fi avut avantaj, altcumva s-ar fi desfășurat jocul.

Din păcate, astăzi rezultatul a fost nedrept, dar așa este în fotbal. Îmi pare rău că am început așa prost, am fi avut mare nevoie de această victorie, pentru că ne așteaptă un campionat greu și ar fi fost un rezultat de moral.

Nu cred că adversarul a avut vreun șut pe poartă în repriza secundă, dar noi nu am reușit să marcăm. Ce n-a mers? A trecut timpul, am pierdut din încredere și a apărut o frustrare. Am știut că Dumbrăvița se va apăra pe două linii, ne-am pregătit pentru asta, dar pe teren jucătorii fac diferența. Astăzi nu am reușit, dar sunt convins că, pe viitor, lucrurile se vor schimba, a spus Florin Stîngă, aflat, la rândul său, la debut oficial pe banca echipei gorjene.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu în meciul cu CSC Dumbrăvița: Opric – Caba, Core, Ad. Stoian, Al. Băican (Banu 83), Brînzan (Fl. Răsdan 46) – Mitrică (Vespe 64), Țegle, Gîrbiță (Al. Dulca 46) – Dodoi (cpt.)(Rogac 83), Cl. Dragu. Rezerve neutilizate: Geantă – Vulpe, Godja, Geană.

Fără punct acumulat după prima etapă sunt alte nouă echipe din Liga 2. În etapa a 2-a, Viitorul Pandurii are programat meci în deplasare cu Politehnica Iași, echipă care în prima etapă a remizat la Galați cu nou-promovata SC Oțelul.

Foto: Radio Accent

articolul original.

CSC Dumbrăvița a pășit cu o victorie în Liga 2, la Târgu Jiu. Cosmin Stan spune care crede că a fost cheia succesului cu Viitorul Pandurii

6 August 2022 at 15:07
image

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 în primul ei meci din istorie în Liga 2, jucat în deplasare, sâmbătă, 6 august, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe stadionul Municipal din orașul lui Brîncuși.

Văzută ca mare favorită la acest joc, formația olteană nu a arătat mare lucru, iar dumbrăvițenii au jucat ce au știut mai bine, au dat o dată lovitura și au obținut ceea ce au dorit de la acest prim meci în eșalonul secund, adică un prim succes.

Cosmin Stan jubilează după victoria cu Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița a marcat din penalty, în minutul 26. Petre Simon a obținut lovitura de la 11 metri, după ce a fost faultat de Denis Brînzan. Răzvan Ghinescu a executat și a marcat în poarta lui Opric.

Firește, în vestiar a fost euforie la final. Cosmin Stan spune că echipa sa are un mare potențial de creștere. ”E normal să fie bucurie în vestiar. Am debutat cu dreptul în Liga 2, am obținut o victorie și chiar aveam mare nevoie de acest succes pentru moral. Suntem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători debutanți în acest eșalon. O să creștem foarte mult în joc în viitorul apropiat și, dacă vom avea și moral, cred că vom fi o echipă greu de bătut”, a punctat Cosmin Stan.

”Ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia”

Antrenorul timișenilor a apreciat că temperaturile ridicate au influențat desfășurarea jocului.

”Astăzi și-a pus și căldura amprenta pe jocul celor două echipe. Poate mai mult i-a afectat pe jucătorii gazdelor, pentru că noi am stat mult în jumătatea noastră de teren, în încercarea de a-i surprinde pe contraatac, iar ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia, lipsa de vitalitate a adversarilor noștri. Dacă aveau această vitalitate, probabil ne puneau mult mai multe probleme. Așa, a fost un joc lent, previzibil din partea lor, iar pentru noi a fost destul de ușor să închidem culoarele către poarta noastră”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Viitorul Pandurii: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, I. Tănase, Grancea (Curea 69′), Ghinescu (Sg. Sabău 76′) – P. Simon (Ad. Ungureanu 81′), L. Bodri. Rezerve neutilizate: Mikloș – Amariei, Ciui, Ilan, Grigoriu, Pașcalău.

Nu doar CSC Dumbrăvița a fost la debutul în Liga 2, ci și antrenorul Cosmin Stan (48 de ani), care în trecutul său a mai condus Ripensia și Becicherecu Mic..

CSC Dumbăvița a început primul ei sezon în Liga 2 perfect, are trei puncte după primul meci și în etapa a doua va juca primul meci acasă, cu Unirea Dej, câștigătoare cu 2-1 cu FK Miercurea Ciuc.

Foto și video: CSC Dumbrăvița

articolul original.
  • There are no more articles
❌