ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 6 December 2022Ultimele Stiri

INFOMANIA • Calendarul zilei de 6 decembrie | PODCAST

5 December 2022 at 22:00
image
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2021/12/6-decembrie-calendar-aniversati.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

1060: Béla I era încoronat rege al Ungariei

1798: Înceta din viaţă Luigi Galvani, medic şi fizician italian, unul dintre întemeietorii electricităţii ca ştiinţă (n. 1737)

1835: Se năştea medicul Nicolae Kalinderu, unul dintre fondatorii orientării anatomo-clinice şi fiziopatologice în medicina românească internă (d. 1902)

1898: Se năştea celebrul fotojurnalist american Alfred Eisenstaedt, ale cărui origini erau germane (d. 1995)

1864: Se năştea Nicodim Munteanu, patriarh al României (d. 1948)

1912: Înceta din viaţă Ion Mincu, arhitect, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Arhitecţilor din România, întemeietorul şcolii româneşti de arhitectură (Casa Lahovary, Şcoala Centrală de fete) (n. 1852)

1935: Se năștea actorul indian Dharmendra

1956: Se năștea chitaristul american Randy Rhoads (d. 1982)

1972: Înceta din viaţă poetul Vasile Posteucă, membru al  Mişcării Legionare (n. 1912)

1977: Se năștea Andrew Flintoff, jucător britanic de golf

1985: Se năștea Dulce Maria, actriță și cântăreață mexicană, devenită cunoscută în formația RBD, cu mare succes la adolescenții din întreaga lume

1988: Cântăreţul american Roy Orbison, un veteran al muzicii rock, era răpus de afecțiuni cardiace (n. 1936)

1993: Se năștea artista americană Tiffany Houghton

1995: România protesta faţă de pretenţiile Ucrainei de a conferi “statutul de ape teritoriale” unei distanţe de 12 mile marine în jurul Insulei Şerpilor

1998: Hugo Chavez câştiga prezidenţialele din Venezuela

1999: Legea pentru accesul la dosarele Securității era promulgată de președintele Emil Constantinescu

2006: NASA dădea publicităţii imagini surprinse de Mars Global Surveyor care sugerau că pe Marte a existat apă

2009: Era organizat cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Traian Băsescu în faţa lui Mircea Geoană

2012: Taifunul Bopha lovea arhipelagul Filipinelor, ucigând aproape 500 de persoane

2012: Veche de 243 de milioane de ani, o fosilă de Nyasasaurus era descoperită în Tanzania

2015: Pentru prima dată în ultimii 17 ani, socialiştii pierdeau majoritatea în legislativul venezuelean

2015: Extrema dreaptă câştiga primul tur al alegerilor regionale din Franţa

2016: Angela Merkel era realeasă în fruntea CDU, formaţiune pe care o conduce de 16 ani şi care îi asigură funcţia de cancelar al Germaniei

2017: Reprezentanții cluburilor în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal se pronunţau în favoarea introducerii arbitrajului video la meciurile din Liga I

2017: Prin vocea președintelui Donald Trump, SUA recunoșteau Ierusalimul drept capitală a Israelului, un gest care a stârnit îngrijorare în cancelariile lumii

2018: Înceta din viaţă Pete Shelley, solistul şi textierul trupei Buzzcocks, un nume marcant al scenei punk britanice (n. 1955)

2018: Printr-o sentinţă definitivă, justiţia americană îi obliga pe Robin Thicke şi Pharell Williams să le achite 5 milioane de dolari moştenitorilor lui Marvin Gaye, pentru că au copiat parţial piesa “Got To Give It Up” (1977) în hitul “Blurred Lines”, un proces îndelung urmărit de industria muzicală

2018: Luxemburgul anunța că va fi prima țară din lume în care transportul public este gratuit, ca parte a unui plan de reducere a poluării

2020: O capsulă spațială japoneză revenea pe Terra cu primele mostre colectate de pe un asteroid

2020: Pe final de mandat prezidențial, Donald Trump ordona retragerea a aproape 700 de militari de pe frontul din Somalia

2021: Karl Nehammer prelua funcția de cancelar al Austriei

articolul original.

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: „Militari Residence, sau alte cartiere, s-au dezvoltat într-o lipsă de reglementare. Oamenii suferă de tot ce înseamnă utilități” | VIDEO EXCLUSIV

5 December 2022 at 20:00
image

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a explicat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, cum s-au dezvoltat cartierele-dormitor din jurul Capitalei, care în prezent au probleme cu infrastructura.

Potrivit fostului administrator public al orașului, zona Militari Residence este un exemplu de dezvoltare fără o reglementare teritorială integrată.

„Multe din localitățile din jurul Bucureștiului s-au dezvoltat haotic, pentru că nu a existat un plan integrat de dezvoltare urbană. În mandatul de la Primăria Capitalei, pe care l-am avut ca city manager, am contractat Banca Mondială pentru a dezvolta și pentru a elabora a strategie integrată de dezvoltare urbană, care să cuprindă toată zona Metropolitană.

Nu știu ce s-a mai petrecut pe parcurs, pentru că trebuia făcut un plan de măsuri”, a declarat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Despre dezvoltarea zonei metropolitane a Capitalei, dar și despre poluare, a vorbit și Marius Pavel, consilier general la Primăria Capitalei.

„Bucureștiul este un oraș în mijlocul Bărăganului, și care este poluat în special din cauza prafului care se ridică”

„Nu s-a mai întâmplat nimic, la fel ca Planul de Mobilitate Urbană, care nu este aplicat azi (…) Bucureștiul este un oraș în mijlocul Bărăganului, și care este poluat în special din cauza prafului care se ridică din Bărăgan, din cauza faptului că Nicolae Ceaușescu, la momentul în care a dezvoltat Sectorul Agricol Ilfov, a tăiat o parte din pădurile din jurul Bucureștiului (…) Acel plan de creare a Centurii Verzi a fost o promisiune a actualului primar general. Nu se întâmplă nimic”, a declarat Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

De asemenea, Sorin Chiriță a oferit și exemple de cartiere care s-au dezvoltat la marginea Bucureștiului, „într-o lipsă de reglementare teritorială integrată”.

„Vorbim de Militari Residence, sau de alte cartiere rezidențiale dezvoltate în jurul Bucureștiului. Aceste cartiere s-au dezvoltat în fragmentarea aceasta a administrației publice locale, într-o lipsă de reglementare teritorială integrată, și aici o vină o au  autoritățile centrale, Guvernul și Parlamentul (…)

O mare parte din această dezvoltare, care nu avea infrastructură, nu avea rețea de canalizare, absolut nimic, s-a dezvoltat în Chiajna, o localitate limitrofă. Practic, oamenii aceia suferă de tot ce înseamnă utilități și a trăi într-un oraș civilizat. S-a creat un oraș în oraș, dar fără o dezvoltare a infrastructurii rutiere, a infrastructurii de apă și canal, de iluminat public”, a mai declarat Sorin Chiriță.

articolul original.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Adrian Mititelu Jr. a făcut mega-scandal la Predeal! + Cine l-a “trosnit” bine pe tatuat. A comandat un “fluviu” de șampanii, a băut și…

5 December 2022 at 21:40

Adrian Mititelu Jr. a primit “fatala” cu doar câteva zile înainte ca FC U Craiova 1948 să învingă în derby-ul orașului pe rivalii locali de la Universitatea Craiova. A “bifat” două încăierări departe de Bănie, în localuri diferite, iar CANCAN.RO are toate detaliile. Juniorul milionarului din fotbal a vrut, ca întotdeauna, să fie “miezul”, însă, nu i-a ieșit pasența!

Fiul lui Adrian Mititelu este tânăr și neliniștit. Și, în plus, este un adevărat “leu” când lângă el sunt și “bunăciuni”. Săptămâna trecută, s-a retras la munte, la Predeal, pentru o vacanță alături de amici. În primă fază, s-a “postat” la Loft Susai. Acolo a dat, însă, peste oltenii lui din Craiova. Care nu i-au suportat, sub nicio formă, “aroganțele”.

(VEZI AICI: ADRIAN MITITELU JR. I-A DAT O ”CĂRĂMIDĂ” DE BANI PENTRU DEDICAȚII LUI TZANCĂ URAGANU. CÂT VALOREAZĂ TEANCUL GROS DIN HÂRTII DE CÂTE 100 DE LEI)

A udat clienții cu șampanie!

Oltenașii lui au luat, potrivit surselor CANCAN.RO, foc după ce au fost udați cu șampanie de Adrian Mititelu Jr.. Fiul omului de afaceri a vrut să se dea în spectacol în fața frumuseților care se aflau în anturajul lui. Nu ar mai fi ținut cont de nimeni și nimic, iar stropii cu alcool i-ar fi deranjat teribil pe ceilalți petrecăreți aflați în local.

Bodyguarzii au intervenit, i-au transmis lui Adrian Mititelu Jr. să nu mai ude lumea cu șampanie (ba chiar l-au rugat frumos), dar acesta nu a ținut cont. Și, astfel, s-a ajuns la încăierare. S-a războit cu craiovenii lui, la rândul lor dornici de conflict. Nimeni nu a dat înapoi, dar, din fericire, situația s-a calmat într-un final. Nu au existat victime și nici nu a fost necesară intervenția Poliției.

Adrian Mititelu Jr., cu chef de scandal (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

“Disciplinat”, în final, de un luptător de K1

Adrian Mititelu Jr. avea, însă, chef nebun de zbenguială. Astfel că înainte de aventura de la Loft Susai a fost la The Office. Unde și-a găsit un alt rival. Cu un cunoscut băiat de oraș, luptător de K1, s-a răfuit fiul patronului lui FC U Craiova 1948. Cei prezenți la fața locului au dezvăluit, însă, pentru CANCAN.RO, că juniorul ar fi fost “disciplinat” fără milă de sportiv. Orice naș își are nașul, nu-i așa?

Din fericire pentru el, Adrian Mititelu Jr. a sărbătorit în weekend. FC U Craiova 1948 a învins pe Universitatea Craiova, rivala tradițională. Un succes dulce pentru junior după o săptămână zbuciumată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Speak o dă în primire pe Ștefania pentru ce-i face înainte de ieșirile publice: “Tot vina mea este!”

5 December 2022 at 21:40

Speak și Ștefania par de-a dreptul inseparabili și le-au făcut pe toate împreună, mărturie stând participarea la Asia Express unde și-au gestionat micile disensiuni de minune. Însă nu întotdeauna Ștefan Sprianu dă dovadă de atât de multă răbdare, mai ales când trebuie să o aștepte pe iubită în prag să se facă țiplă înainte de ieșirea din casă. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, cuplul a oferit o lecție de amuzament și diplomație, cu iubitul artist în prim-plan. Speak a povestit cu lux de amănunte cum a fost nevoit să supervizeze întreg procesul de cosmetizare a iubitei, cu puțin timp înainte de ajungerea la evenimentul monden la care au fost prezenți.

Se pare că Ștefania nu lasă niciun detaliu la voia întâmplării și nu părăsește domiciliul până nu este complet aranjată. În timp ce își realizează rutina de machiaj, „libelula” trage cu ochiul la filme și seriale pe Netflix, sau cel puțin asta susține iubitul răbdător. Ștefan este tolerant și nu lasă, însă, micile probleme să își pună amprenta asupra relației cu Ștefania.

Speak și Ștefania fac declarații exclusive despre micile disensiuni din relația de cuplu (Foto: captură video)

Speak, despre colaborarea cu Vlad Drăgulin: „Noi suntem exact ca două babe pe o băncuță…”

CANCAN.RO: Eu sunt mai mult cu ochii pe Ștefan decât ești tu, Ștefania…

Ștefania: Păi am încredere, de ce să fiu cu ochii pe el? Am toată încrederea.

CANCAN.RO: Așa funcționează?

Ștefania: După o perioadă îndelungată așa funcționează lucrurile. Deprinzi o încredere și e «all good»! 

CANCAN.RO: La început nu…

Speak și Ștefania au o relație oficială din anul 2017 (Foto: Instagram)

Ștefania: Ba da, contează foarte mult de oameni și de ce energie aveți de la început. Eu, de exemplu, nu sunt o persoană geloasă!

CANCAN.RO: Ștefan, cum faci să fii diplomat în momentul în care platforma TikTok devine o „gaură neagră”?

Speak: În general eu nu consider oamenii răi, slabi, buni, proști sau isteți. Fiecare în felul lui e interesant. Că sunt anumite lucruri cu care eu nu relaționez sau poate că principiile mele sunt altele, OK, dar ei sunt interesanți în felul lor.

Din TikTok se nasc foarte multe lucruri creative din nimic. Și omul ăla pe care noi îl considerăm a fi rău, are o chestie interesantă. E aiurea să comentez eu sau să îmi dau cu părerea, că aș fi exact ca ăia care dau comentarii. Noi suntem exact ca două babe pe o băncuță și ulița sunt acele filmulețe.

Speak: „Tot vina mea este în caz că ea nu e gata!”

CANCAN.RO: Care dintre voi stă mai mult pe TikTok? 

Ștefania: Este în scop profesional, pentru că eu caut trenduri.

Speak: Ea caută trenduri, eu le primesc. Mie filmulețele alea mi le trimit oamenii, sunt foarte puține pe care le aleg eu. 

Ștefania: Eu stau cel mai mult pe TikTok.

Speak dezvăluie de ce este nevoit să o aștepte pe Ștefania înainte de ieșirile cuplului (Foto: captură video) 

CANCAN.RO: Câte ore pe zi?

Speak: TikTok, două minute! 

Ștefania: 17 minute! 

Speak: Ea când se machiază, se uită la filme! 

CANCAN.RO: Tu nu mori, Ștefan, când o aștepți îmbrăcat?

Speak: Asta am pățit acum. Mi-a zis «eu sunt gata». Nici nu eram îmbrăcat, zic «hai, când te văd la ușă că ai pășit, atunci mă îmbrac». Am fost gata la timp și tot eu am așteptat-o! Am o strategie, stau în fața ușii și mă uit fix «bă, se simte prost sau nu se simte?». Și la un moment dat se simte. Și tot vina mea este în caz că ea nu e gata «bebe, tu m-ai grăbit!». «Tu ai zis că ești gata, eu te aștept!». Astea sunt problemele tuturor, cred!

( ACCESEAZĂ ȘI: CUM ERA SPEAK SĂ “ÎNCASEZE” REVERSUL FAIMEI: “VOIA SĂ-MI DEA O BUCATĂ. AM PUS MÂNA PE TÂRNĂCOP!” )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa Foto: Instagram @iamspeak

articolul original.

A ”turnat” în ea până când s-a făcut praf! Ioana și Ilie Năstase au sărbătorit la restaurant “împăcarea”

5 December 2022 at 21:40

Femei băute s-au mai văzut, unele amuzante, altele mai puțin. Dar Ioana Simion este, fără discuție, top! Cu ultima reprezentație, l-a scos din pepeni până și pe Ilie Năstase, la rândul lui un “calificat” în anturajul păcătosului zeu Bachus. La capitolul “păhărel”, bruneta a făcut show într-un local din zona de nord a Capitalei, iar CANCAN.RO are imaginile și le prezintă în exclusivitate. Aflați, totodată, cum s-au despărțit fostul lider ATP și neastâmpărata lui parteneră. Te tăvălești de râs!

În urmă cu o lună, site-ul nr. 1 din România vă informa că Ioana Simion l-a părăsit, din nou, pe Ilie Năstase. Pentru câteva zile a fost de negăsit, iar fostul sportiv a suferit crunt (DETALII AICI). Există, însă, o vorbă: “Nici un câine nu pleacă de la măcelărie!” Deci, logic, nici Ionica noastră! A revenit la “stăpân” mai dornică de viață și de distracție ca niciodată. Așa-zisa împăcare a fost stropită din plin cu alcool în zona Băneasa, într-un restaurant de lux.

(VEZI AICI: IMAGINILE DURERII! ILIE NĂSTASE, SINGUR ȘI ABĂTUT…PROBLEMELE CONJUGALE, DAR ȘI CELE CU POLIȚIA ȘI-AU PUS AMPRENTA PE MARELE SIMBOL AL TENISULUI)

Țuica, bat-o vina!

Neînțelesul cuplu nu s-a prezentat, însă, singur la masă, ci însoțit de mai mulți prieteni comuni. Ioana și Ilie nu au stat unul lângă celălalt, semn că rănile sunt, încă, deschise. Bruneta a fost, însă, în formă maximă. Potrivit imaginilor CANCAN.RO, partenera lui Nasty a consumat mai multe păhărele cu țuică fiartă până când s-ar fi cherchelit. A fost momentul când fostul lider ATP s-a simțit lovit în orgoliu. “Cum să mă facă pe mine?” bănuim că și-a spus Ilie Năstase.

Ioana, în formă maximă, Ilie privește impasibil (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

Schimb dur de replici la masă

Ilie Năstase a fugit imediat de la masa, dar a fost readus în restaurant de un amic. A urmat o discuție mai aprinsă între fostul sportiv și soția lui. Ioana nu a lăsat deloc garda jos și a început să gesticuleze nervoasă la masă și, în același timp, să râdă. Băutura, bat-o vina! 😊 Nasty nu a avut replică! A preferat să-și privească femeia cu mâna la față. Ioana a simțit, totuși, mesajul! S-a făcut de băcănie și, cu chiu, cu vai, și-a luat geanta și a dispărut din peisaj.

Ioana și Ilie Năstase, într-o discuție aprinsă (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

A dispărut după cinci ore de chef!

S-a salutat cu toți cei prezenți, cu excepția soțului. După cinci ore de distracție, Ioana Simion, puțin amețită după păhărelele de țuiculiță, s-a retras acasă. Nu, însă, cu mașina personală, pe care a “abandonat-o” în fața restaurantului, ci cu un taxi. Asta în condițiile în care adresa la care trebuia să ajungă era la aproximativ un kilometru distanță. Deci, clar, picioarele nu o mai ascultau 😊.

Ioana intră în taxi (SURSA FOTO: CANCAN.RO)

(VEZI AICI: AM PRINS-O CU 350.000 DE EURO LA EA! ILIE NĂSTASE ÎȘI CAUTĂ SOȚIA DE O SĂPTĂMÂNĂ, CANCAN.RO A GĂSIT-O CÂT POCNEȘTI DIN DEGETE!)

A ajuns la destinație, într-un final, și Ilie Năstase. Cu o altă mașină, bineînțeles. A urcat în bloc, dar a coborât după două minute și a dispărut. Încurcate sunt căile iubirii!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Loud Luxury si Hook N Sling fac echipa pentru un „Afterparty” de senzatie

5 December 2022 at 19:56
image

„Afterparty”, o piesă care debordează de energie, reprezintă prima colaborare dintre duoul canadian Loud Luxury și DJ-ul și producătorul australian Hook N Sling.

Cu o energie care este egală cu haosul din cluburile canadiene și australiene, „Afterparty” este genul de piesă care poate susține o petrecere după orele târzii ale nopții.

Ritmurile pline de vitalitate și vocea puternică de pe tot parcursul piesei se ridică la nivelul așteptărilor, în contextul în care duoul Loud Luxury cunoaște ingredintele necesare pentru crearea unui hit.

Prima piesă care a fost semnată de Loud Luxury, „Body”, alături de Brando, a fost certificată Diamond în Canada și a primit discuri de platină în Australia și în alte țări.

De asemenea, Hook N Sling a remixat piesele unor artiști de top, precum The Chainsmokers, Calvin Harris, Halsey, Demi Lovato, Kaskade, Lana Del Rey.

Loud Luxury și-a lansat cariera prin intermediul hitului „Body”, care a reușit să genereze peste un miliard de streamuri de la lansare și până în prezent. De atunci, duoul a lansat mai multe piese care au ajuns în topuri, printre care „Love No More”, cu Anders, „I’m Not Alright”, cu Bryce Vince, cât și EP-ul de debut „Nights Like This”.

Multiplii câștigători ai premiilor JUNO și nomilizați la iHeart Music Awards, băieții din cadrul Loud Luxury și-au lansat al doilea EP, „Holiday Hills”, în 2021, în cadrul căruia se regăsesc colaborări cu Cat Dealers, Drew Love și Thutmose.

DJ-ul și producătorul australian Anthony Maniscalco, știut mai ales sub numele de Hook N Sling, a demonstrat, de-a lungul timpului, o evoluție constată în lumea muzicii. Cu mai multe discuri de platină în palmaresul său, precum și cu un program de turnee în care este cap de afiș, Hook a adunat o bază mare de fani internaționali, care se află într-o continuă creștere.

articolul original.

Brando lanseaza un nou hit, Sunday Monday – imn al weekendurilor fara sfarsit

5 December 2022 at 19:50
image

Printr-o combinație de voce puternică și recognoscibilă și ritmuri jucăușe, Brando lansează o piesă captivantă, în care se vor regăsi ascultători de peste tot din lume.

Un imn al weekendurilor fără sfârșit, „Sunday Monday” se va transforma, cât ai clipi, în acea piesă care te face să dansezi de fiecare dată când o auzi.

Cu mai multe influențe muzicale care pot fi sesizate de-a lungul piesei „Sunday Monday”, Brando creează o piesă complexă. De altfel, prin intermediul acestui stil caracteristic, artistul din California a contribuit masiv la succesul duoului Loud Luxury, având în vedere că prima piesă lansată de duo, „Body”, în colaborare cu Brando, a generat peste un miliard de streamuri.

Brando și-a demonstrat, de-a lungul carierei sale, talentele de cântăreț și compozitor, colaborând cu artiști precum Don Diablo și Matoma. De asemenea, Brando a lansat și single-uri, care au reușit să ajungă în topuri importante.

Plecând de la propriile sale experiențe de viață, compozițiile semnate de Brando transmit povești cu care ascultătorii se pot identifica.

„Vreau să transmit un sunet nou, care să creeze o punte între RnB, pop și muzica dance”, a povestit Brando.

„Mi-am promis să fiu un adevărat artist RnB/pop, când piesa Body a început să urce în topuri. După succesul piesei, muzica dance a început să fie o influență din ce în ce mai mare pentru mine, până când a devenit o parte a stilului meu”, a mai adăugat artistul.

articolul original.

SUPERLIGA / CS Mioveni marchează golul de onoare, după o gafă a lui Târnovanu

5 December 2022 at 19:04
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

SUPERLIGA / Florinel Coman a înscris, cu CS Mioveni, al doilea său gol din acest sezon

5 December 2022 at 19:04
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

Corespondență GSP din Qatar / Brazilia și Coreea de Sud luptă pentru un loc în sferturi

5 December 2022 at 18:07
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

Corina mărturisește cine e Vinovat în noua sa piesă

5 December 2022 at 15:07
image

Corina revine cu tonusul și culorile sale specifice, cu o piesă pe care te vei regăsi fredonând-o, chiar și fără să vrei. ,,Vinovat” vorbește despre cum uneori e bine să punem punctul pe “i” în relații și să numim exact greșelile făcute.

,,La petreceri, fie ele în club sau în apartament, la volan, în drum spre liceu, îmi doresc să fredonați <<Vinovat>> oriunde și oricând și cel mai important, să vă amintiți cine sunteți și valoarea voastră adevărată. Sper să vă dea încredere piesa asta, în timp ce vă distrați, bineînțeles” ne spune Corina.

Piesa a fost scrisă de Irina Rimes, Sebastian Barac, Marcel Botezan și Costel Dominteanu (DOMINO), iar producția a fost realizată de Marcel Botezan, Sebastian Barac și Costel Dominteanu (DOMINO).

Corina este o prezență excentrică pe scena românească din ultimii 20 de ani ce mereu surprinde prin stiluri și abordări noi. De-a lungul carierei s-a portretizat ca un artist de pop urban cu influențe electro, la care se adaugă un styling nonconformist, ce surprinde la fiecare apariție. Corina a rămas întipărită în inimile oamenilor cu piese precum “Fete din Balcani”, “Autobronzant” sau “A ta”, dar succesul ei a fost prezent încă de la lansarea primul ei album “Noi Doi” produs de Marius Moga în 2004, unde single-ul cu același nume a urcat până pe poziția #4 în Romanian Top 100.

Mereu într-o continuă căutare, în anul 2008 lansează albumul cu numărul patru “Gimme Your Love” înregistrat în Hamburg și supervizat de Toni Cottura, pe album regăsindu-se o colaborare cu rapper-ița americană Lumidee pe piesa “Let Go”. Trei ani mai târziu, lansează împreună cu JJ piesa “No Sleepin” ce urcă în Top 10 Polonia și Spania, Top 20 Germania și Australia și în Top 30 Elveția. Astăzi Corina vine cu un nou stil și o nouă prezență, abordând o direcție influențată de stilurile future și cyberpunk, dar cu piese provocatoare și refrene catchy cum am fost obișnuiți.

articolul original.

Nicola lansează Cadouri în avans – Îmi place să primesc cadouri, dar și să dăruiesc!

5 December 2022 at 15:05
image

Nicola lansează Cadouri în avans - Îmi place să primesc cadouri, dar și să dăruiesc!

Nicola întâmpină luna decembrie cu o frumoasă piesă numai bună pentru perioada sărbătorilor de iarnă. În colaborare cu Sprint Music artista a pus la cale o melodie care va fi pe buzele tuturor de Crăciun, “Cadouri în avans”.

De noua piesă a artistei sunt vinovați pentru muzică Adi Cristescu și Mihai Mititescu, pentru text: Adi Cristescu, Cosmin Dobrescu, iar de orchestrație s-a ocupat Enri Demi. Videoclipul a fost realizat de binecunoscutul regizor Claudiu Stan (MVPEntertainment).

“Cadouri în avans” are un vibe pozitiv, e o conexiune directă între mine, oameni și Moș Crăciun. Printre milioanele de dorințe ale oamenilor care cred în Moșu’ sunt și eu cu visurile mele care vreau să se transforme în realitate. Cred că această piesă este unul dintre cadourile pe care le primesc în avans. Îmi doresc ca melodia “Cadouri în avans” să intre în inimile oamenilor, să le facă sărbătorile mai frumoase, să le umple casele cu bucurie și fericire”, a mărturisit Nicola despre piesa pe care o lansează azi, chiar cu o zi înainte de Moș Nicolae.

“Îmi place să primesc cadouri dar și să dăruiesc. Este cea mai frumoasă perioadă a anului atunci când dorințele și visele se pot transforma în realitate. Știe Moșu’ ce-mi doresc. Să vină! Hehe!”, a mai adăugat artista pe care sfânta sărbătoare a Crăciunului o va prinde pe scenă, acolo unde se simte cel mai bine.

Atunci când începe sezonul sărbătorilor, melodia pe care Nicola a lansat-o în anul 2000, “Iarna (Milioane)” se ascultă pe repeat. Dacă va egala sau nu succesul de atunci cu “Cadouri în avans”, cântăreața nu s-a putut pronunța. “Sunt două piese foarte bune, în stiluri diferite, de aceea nu le pot compara”, a mai completat artista.

articolul original.

Șocul peste care Ion Țiriac n-a trecut nici la 83 de ani: „Unul dintre cele mai mari dezastre, dacă nu cel mai mare!”

5 December 2022 at 13:54
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

Mihaela Evi: „Nu petrec mult timp pe Instagram. Am perioade în care nu postez nimic”

5 December 2022 at 13:42
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

Mihaela Evi: „M-am obișnuit cu hate-ul. Nici nu mai intru pe Facebook”

5 December 2022 at 13:39
image

Ringier Sportal: Gazeta Sporturilor GSP.roTolo.roBlogsport.roEchipaFantastica.roPremium GSP  •  Ringier Romania: RingierZiarul LibertateaLibertatea pentru femeiUnica ElleVIVA!AvantajeRețete PracticeTVmaniaImobiliare.roImoradar24Locuri de munca  •  Sitemap GSP: SectiuniTaguri

Pariază responsabil! Decizia ONJN nr. 2304 / 29.10.2018. Jocurile de noroc sunt interzise minorilor

articolul original.

Trenduri. Film românesc & film în România. 19.11

5 December 2022 at 10:34
By: admin
image

film românesc & film în România. Pentru criteriile listei și ediția precedentă, vezi articolul Trend. Carte și film în România

Publicat săptămânal. Cea mai recentă actualizare: 19.11

vezi și:  Trenduri: Carte românească & traduceri

Pentru arhiva topurilor de film și carte, vezi Arhiva Trend

Perioada 7 -18 noiembrie 2022

Table of Contents

Legende (icons)

TREND STAȚIONAR

FILM PREMIAT

În rețele Video-On-Demand

Platforme VOD monitorizate: Netflix, HBOGO, Amazon Prime, Disney+, MUBI

Filme românești
pe platformele VOD

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film românesc / top popularitate

Balkan Melodie

Documentar

Regie: Stefan Schwietert
Scenariu: Stefan Schwietert

Tata mută munții

Drama

Regie: Daniel Sandu
Scenariu: Daniel Sandu
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Bani negri

Crimă, Comedie

Serial, un sezon

Regie: Daniel Sandu
Scenariu: Steve Bailie, Daniel Sandu
Distribuție: Alexandru Papadopol, Cristian Bota, Medeea Marinescu

Colectiv

Documentar

Regie: Alexandru Nanau
Scenariu: Alexandru Nanau, Antoaneta Opriș
Distribuție: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu

Miracol

Drama

Regie: Bogdan George Apetri
Scenariu: Bogdan George Apetri
Distribuție: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu

Umbre

Crimă, Dramă, Thriller

Serial

Regie: Igor Cobileanski, Bogdan Mirică
Scenariu: Bogdan Mirică
Distribuție: Șerban Pavlu, Doru Ana, Dorel Vișan, Diana Cavallioti, Andi Vasluianu

Miami Bici

Comedie

Regie: Jesús del Cerro
Scenariu: Alex Coteț
Distribuție: Matei Dima, Codin Maticiuc, Letiția Vlădescu

La Gomera

Dramă

Regie: Corneliu Porumboiu
Scenariu: Corneliu Porumboiu
Distribuție: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga

Octav

Dramă

Regie: Serge Ioan Celebidachi
Scenariu: Serge Ioan Celebidachi, James Oliver
Distribuție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan

Maria, Regina României

Documentar

Regie: Alexis Cahill
Scenariu: Gabi Antal, Alexis Cahill, Brigitte Drodtloff
Distribuție: Roxana Lupu (II), Daniel Plier, Adrian Titieni

Filme internaționale pe platformele VOD în România

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film Internațional / top popularitate

Don’t Worry Darling

Nu îți face griji, dragă

Thriller
Lungmetraj

Distribuție: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Dakota Johnson

Game of Thrones

Urzeala tronurilor

Fantezie
Serial, 8 sezoane

Distribuție: Emilia Clarke, Kit Harington, Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Sophie Turner, Maisie Williams

Falling for Christmas

Crăciunul cade la fix

Comedie
Lungmetraj

Regie: Janeen Damian
Distribuție: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young

Grey’s Anatomy

Anatomia lui Grey

Dramă
Serial, 19 sezoane

Distribuție: Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson

The Crown

Istoric
Serial, 5 sezoane

Creator: Peter Morgan
Distribuție: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville

Black Panther

Fantezie
Lungmetraj

Distribuție: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Forest Whitaker

Zootopia

Animație
Lungmetraj

Regie: Byron Howard, Rich Moore
Distribuție: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Shakira, Idris Elba, Octavia Spencer, J.K. Simmons, Alan Tudyk

Spencer (All American)

Sport
Serial, 5 sezoane

Distribuție: Daniel Ezra, Taye Diggs, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Greta Onieogou, Bre-Z

Warrior Nun

Fantezie
Serial, 2 sezoane

Distribuție: Alba Baptista, Toya Turner

The Batman

Fantezie
Lungmetraj, 2022

Distribuție: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell

În cinematografele din România

Box-office: Filme românești

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film românesc / boxoffice

Teambuilding

Comedie

Regie: Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț
Scenariu: Alex Coteț
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Capra cu trei iezi

Thriller, Horror

Regie: Victor Canache
Scenariu: Victor Canache, Ion Creangă
Distribuție: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Ilina, Silviu Corbu

Mirciulică

Comedie

Regie: Cristian Ilișuan
Scenariu: Cristian Ilișuan, Mircea Popa
Distribuție: Mircea Popa, Elena Ivanca, Elena Moldovan, Denisa Vlad

Metronom

Dramă

Regie: Alexandru Belc
Scenariu: Alexandru Belc
Distribuție: Șerban Lazarovici, Mara Bugarin, Vlad Ivanov

Nunți, botezuri, înmormântări

Comedie

Regie: Alexandru Lustig
Scenariu: Andrei Lustig
Distribuție: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău

Al cui câine sunt? 

Documentar

Ungaria, România

Regie: Róbert Lakatos
Distribuție: Róbert Lakatos, Károly Fésüs

Balaur

Dramă

Regie: Octav Chelaru
Scenariu: Octav Chelaru
Distribuție: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea

Pentru box-office-ul complet, inclusiv filme americane
vezi Cinemagia:

Box-office: Filme europene

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film European / boxoffice

Captain Sabertooth and the Magic Diamond

Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat

Animație
Norvegia

Regie: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune
Scenariu: Terje Formoe, Karsten Fullu
Distribuție: Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal

Triangle of Sadness

Triunghiul tristeții

Dramă
Suedia

Regie: Ruben Östlund
Distribuție: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben

The Estate

Moștenire cu scandal

Comedie
Marea Britanie

Regie: Dean Craig
Scenariu: Dean Craig
Distribuție: Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Ron Livingston, Rosemarie DeWitt

The Elfkins

Elfii cofetari

Animație
Germania

Regie: Ute von Münchow-Pohl
Distribuție: Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel

Icare

Icar

Animație
Luxembourg, Belgia, Franța

Regie: Carlo Vogele
Distribuție: Camille Cottin, Niels Schneider, Féodor Atkine

El buen patrón

Cel mai tare șef

Comedie
Spania

Regie: Fernando León de Aranoa
Distribuție: Javier Bardem, Manolo Solo, Óscar de la Fuente, Almudena Amor

articolul original.

Mario Joy lanseză Regrets, o piesă cu mesaj special

5 December 2022 at 11:01
image

În decembrie, în ultima lună din an, Mario Joy, artist cunoscut atât în țară cât și la nivel internațional, revine în atenția fanilor săi cu un nou single – “Regrets”, o melodie cu un mesaj special ce trebuie acultată cu mare atenție.

Autorul hitului „California” se întoarce cu o nouă melodie însoțită de videoclip pe care le lansează împreună cu Sprint Music. Dacă piesa a fost făcută, atât muzica cât și versurile de Mario Joy, la videoclip a lucrat un alt profesionist și vă spunem că este vorba de Claudiu Stan (MVPEntertainment), care ne surprinde și de data aceasta cu un videoclip de imagine.

Cât despre piesă Mario Joy ne a mărturisit că transmite un mesaj special celor ce o vor asculta. “Atunci când într-un moment de rătăcire îți înșeli persoana iubită și apoi ești plin de remușcări și regrete pentru că realizezi că ai rănit și dezamăgit în același timp persoana iubită. Realizezi cât de mult înseamnă ea pentru tine și încerci să repari greșeala făcută. Acesta este mesajul piesei “Regrets” pe care o puteți include în play listurile voastre din această săptămană.

Cine e Mario Joy?

Mario Joy a făcut senzație în industria muzicală în 2016, când a devenit recunoscut la nivel mondial datorită hitului „California”. Au urmat și alte piese de succes, precum „Gold Digger”, „Tocalame” sau „Can’t get you “, iar piesele sale cumulează mai mult de 300 milioane de vizualizări pe YouTube. „California” a fost în fruntea topurilor muzicale din Europa și s-a poziționat pe locul 73 în topul Shazam World, cu peste 2.6 milioane shazams. Are în palmares o sumedenie de premii, precum Best Uprising Internațional Artist la Golden Panther Awards 2019 din New York sau En Modă Magazine Awards 2018 și 2019 din Cipru. La nivel local, artistul a colaborat de-a lungul timpului cu nume precum Jukebox, Lavinia, Nick Kamarera, Anda Adam, Dorian Popa, Otilia Bilionera, Puya și mulți alții.

articolul original.

Maximilian lansează Nush CSZ. E o chestiune la care mi-am propus să nu ajung vreodată…

5 December 2022 at 10:56
image

Maximilian vine cu noul hit, iar fanii de-abia îl așteaptă. Binecunoscutul rapper lansează “Nush CSZ”, o piesă proaspătă, tocmai scoasă din studio, la care s-a filmat și un videoclip pe măsură. În colaborare cu Sprint Music și Casalot Sound, Maximilian face muzică bună.

“Recunosc că m-am tot gândit zilele astea la ce aș putea spune în plus despre melodie, în afară de ceea ce am expus deja în textul ei. Cred că am zis destule acolo, dacă nu chiar prea multe. Probabil aș putea să o descriu ca pe un fel de moment de “cochetat cu hating-ul”, chestiune la care mi-am propus să nu ajung vreodată, cu siguranță nu în muzica pe care o fac. Totodată, aș vrea să le mulțumesc lui Neli, Feli, domnului Florin Prunea și doamnei Florentina Tănase, că au acceptat să intre în joculețul meu prostuț. A fost tare la filmări! Mulțumiri merg și către echipa care s-a ocupat de videoclip, dar și către Esqu, omul cu care am lucrat atât piesa de față, cât și albumul de pe care face parte, “Narcis”. Sper să vă placă! Audiție plăcută!’, a declarat Maximilian.

A dat lovitura cu piesa și clipul “Sophie”

Maximilian este unul dintre rapperii foarte cunoscuți la noi care a avut colaborări de succes cu Cheloo, B.U.G. Mafia, Grasu XXL, Guess Who, Spike, MefX, DOC, Deliric și mulți alții. A început să cânte hip hop încă din 1996, de pe vremea când era în liceu, și se pare că a pășit cu dreptul. Maximilian devine cunoscut publicului larg în 2011, cu piesa “Sophie”, o piesă făcută în colaborare cu MefX. Aceasta a fost promovată printr-un videoclip lansat în premieră pe postul de televiziune Music Channel. Atât piesa, cât și videoclipul s-au bucurat de foarte mare succes, strângând milioane de vizualizări pe YouTube.
Maximilian și-a bucurat fanii de-a lungul timpului cu mai multe albume, precum: Laboratoru’ (cu Mahsat) (2002), Volumu’ la Maxim…ilian (2008), Maxim, Am Spus (2013), A 5a Roată La Căruță (2016), NARCIS (TBA) iar viitorul sună bine pentru că artistul nu se oprește aici.

articolul original.

VIDEO – Percheziții la Clanul Duduianu din Capitală. Ciprian Pian, ridicat de mascați. El este suspectat de pornografie infantilă, agresiune sexuală și corupere sexuală de minori

5 December 2022 at 10:45
image

Ciprian Pian, membru al clanului Duduianu din București, a fost ridicat, luni, de mascați. El este suspectat de pornografie infantilă, agresiune sexuală și corupere sexuală de minori. Pian urmează să fie audiat de procurorii DIICOT, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

„În această dimineață, 5 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pornografiei infantilă, agresiune sexuală și corupere sexuală a minorului”, a transmis, luni, Poliția Capitalei.

Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că este vorba despre Ciprian Pian, care face parte din Clanul Duduianu.

În urma percheziției au fost ridicate mai multe bunuri și documente

Bărbatul urmează să fie condus la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru a fi audiat.

Pedepsele prevăzute de lege pentru pornografie infantilă, agresiune sexuală și corupere sexuală de minori

Potrivit Codului Penal, producerea, deținerea, procurarea, stocarea, expunerea, promovarea, distribuirea, precum și punerea la dispoziție, în orice mod, de materiale pornografice cu minori se pedepsesc cu închisoarea de la un an la 5 ani.

Agresiunea sexuală, săvârşită prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, stabilește Codul Penal.

Același act normativ stabilește că se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani coruperea de minori.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.
❌