ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Un bărbat în vârstă de 71 de ani a fost atacat și omorât, în urmă cu o oră, de câini ! În județul Brașov !

20 January 2023 at 11:09
By: M.Ex.

”Astăzi în jurul orei 11.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brasov a fost sesizat prin apel de urgență cu privire la faptul că, pe raza localității Roadeș, un bărbat în vârstă de 71 ani, ar fi fost mușcat de mai multe exemplare canine, fiind în stare inconștienta. Ulterior, a fost declarat decesul persoanei în cauză”, au comunicat polițiștii brașoveni.
Polițiști deplasați la fata locului au constatat că cele sesizate se confirmă, la momentul actual fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii stării de fapt și dispunerii măsurilor legale.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Tânăr în vârstă de 19 ani, inconștient după ce a intrat cu mașina în stâlp la Teliu, în această dimineață

18 January 2023 at 07:42
By: M.Ex.

In jurul orei 08.00 serviciile de urgență din Brașov au fost anunțate prin apel la 112 de producerea unui accident rutier pe DN10, pe raza localității Teliu. În urma accidentului a rezultat o victimă încarcerată. La fața locului s-au deplasat un echipaj pentru descarcerare, doua echipaje SMURD și o autospecială cu apă și spumă.
S-a intervenit pentru descarcerarea victimei și pentru acordarea asistenței medicale necesare.

Victima, un tânăr în vârstă de 19 ani din Budila, a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism cranio- facial, era inconștientă și a fost transportată la Spitalul Județean Brașov de către echipajul SMURD.
Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Accident grav acum, între Ghimbav și Codlea ! Circulația este deviată prin Cristian!

20 December 2022 at 15:02
By: M.Ex.

Ultima oră :
Traficul a fost reluat în jurul orei 18.

Un accident grav de circulația a avut loc între Ghimbav și Codlea. Din primele date este vorba de o coliziune între un TIR și două autovehicule. Martori de la fața locului spun că este o victimă.
La acest moment traficul este blocat pe sensul de mers Ghimbav-Codlea

articolul original.

Prelevare de organe: O întreagă familie de spanioli a murit în România

8 December 2022 at 10:05
By: (C.C.)

O echipă formată din mai mulţi medici români şi străini au prelevat joi, mai multe organe de la o fată de 15 ani, victimă a accidentului de duminică seara, de pe DN1, din Hula Bradului, unde au murit în total patru oameni, cetățeni spanioli, membri ai aceleași familii.

„Astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a avut loc o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 15 de ani, cetăţean străin, aflată în moarte cerebrală. Aceasta este cea de-a treia prelevare de organe realizată în acest an în cadrul celei mai importante unităţi sanitare din Sibiu, după cele din lunile mai şi octombrie. Procesul de prelevare a început în cursul nopţii, în jurul orei 01.00 şi s-a încheiat după aproximativ 8 ore. Au fost recoltate următoarele organe: cordul, plămânii, rinichii precum şi ţesut osos şi corneea”, se arată în comunicatul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Potrivit sursei citate, pacienta, în vârstă de 15 de ani, a fost internată în data de 4 decembrie, în stare critică (intubată), fiind politraumatizată în urma unui accident rutier. Traumatismele incompatibile cu viaţa au dus la diagnosticul de moarte cerebrală, pacienta devenind astfel potenţial donator de organe. Ca urmare, echipa medicilor din Secţia Clinică Anestezie Terapie Intensivă implicată în procesul de donare, s-a mobilizat cu rapiditate şi a demarat procedurile legale în vederea prelevării sub coordonarea medicului şef al Secţiei, Conf.univ.dr. Mihai Sava care are calitatea de „key donation person”, identifică potenţialii donatori şi are rolul de menţinere a organelor în condiţii optime în vederea prelevării. Un rol esenţial în derularea procesului au avut Dr. Alina Bereanu – medic primar ATI, locţiitorul coordonatorului local de transplant şi Dr. Ioana Codru, medic primar ATI., care are la rândul său calitatea de locţiitor al „key donation person” în cadrul programului. Acordul pentru donare a fost obţinut de la familia pacientei de către Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant, sprijinit în discuţiile cu familia de către Dr. Raluca Drăgulescu, medic specialist ATI. După obţinerea acordului, au fost demarate cu rapiditate procedurile necesare prelevării, luându-se legătura cu centrele de transplant şi echipele de recoltare.

„La procesul de prelevare a organelor au participat mai multe echipă de medici din România, Germania şi Elveţia. Cordul a fost prelevat de o echipă de la Spitalul Universitar din Hamburg, condusă de Dr. Henning Carstens iar plămânii de o echipă de la Spitalul Universitar din Zurich, coordonată de Dr. Caviezel Claudio. De cordul şi plămânii donatoarei vor beneficia pacienţi din Germania şi Elveţia, ca urmare a faptului că pe teritoriul României nu există nici un primitor compatibil, după cum a informat Agenţia Naţională de Transplant, care a autorizat procedurile”, se mai arată în comunicat.

Ficatul pacientei a fost prelevat de o echipă de la Institutul Clinic Fundeni, coordonată de Dr. Genady Vatachki iar rinichii de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan – Alin Pop. Pentru prelevarea ligamentelor şi ţesutului osos la Sibiu s-a deplasat o echipă de la Spitalul Clinic Colentina iar corneea a fost recoltată de o echipă din Sibiu, coordonată de Dr. Dorina Popa, medic şef al Compartimentului Oftalmologie al SCJU Sibiu. Corneea a fost ulterior trimisă la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti.

„În cei peste 9 ani de activitate în centrul de prelevare de organe de la Sibiu am învăţat că dincolo de durerea cauzată de pierderea cuiva drag, există multă umanitate. Există empatie şi bucuria de ajuta pe cineva aflat în suferinţă, de a ajuta pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de aţă, de o speranţă. Şi iată că această speranţă prinde contur prin gesturile altruiste ale familiilor unor pacienţi care nu mai pot fi salvaţi, dar dau şansa la viaţă altor oameni. Cuvintele sunt prea puţine pentru a putea descrie încărcătura emoţională şi importanţa unui astfel de proces. Mulţumesc, în numele pacienţilor şi echipei de medici, aparţinătorilor care au fost de acord cu prelevarea. De asemenea, mulţumesc echipei medicale de la Sibiu şi echipelor medicale de prelevare pentru că organele au fost prelevate în fereastra optimă pentru a ajunge rapid şi sigur în centrele de transplant”, a declarat Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant.

Accidentul rutier a fost relatat și de presa din Spania. Un cuplu de spanioli din Gran Canaria și fiica lor de 21 de ani au murit într-un accident rutier pe Hula Bradului, duminică seara, relatează cotidianul spaniol La Provincia.

Fiica lor mai mică, Cristina, de 15 ani, a decedat și ea după ce a ajuns la spital în comă.

José și María del Carmen au ajuns în Sibiu pentru a o vizita pe fiica lor Alicia, în vârstă de 21 de ani, care se afla la un curs Erasmus. Alături de ei a călătorit și Cristina, fiica de 15 ani a cuplului de spanioli.

Alicia del Carmen era studentă în anul IV la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC) și se afla la Universitatea din Sibiu, în cadrul programului Erasmus.

Accidentul a avut loc pe drumul național DN1, iar în zona împădurită de pe Hula Bradului, dintre Sibiu și Avrig. Un bărbat român în vârstă de 63 de ani ar fi intrat pe banda din sens opus, într-o zonă marcată cu o linie dublă continuă.

articolul original.

Bărbat rănit, salvat de jandarmii brașoveni de la marginea drumului. Risca să moară înghețat

4 December 2022 at 17:08
By: M.Ex.

Un bărbat rănit la cap, prăbușit la marginea drumului dintre Zărnești și Poiana Mărului, a fost salvat de jandarmi. Omul era conștient, dar era incoerent și nu se putea ridica. Un echipaj de jandarmi aflat în misiune, în timp ce se deplasa pe DN 73A între localitățile Zărnești și Poiana Mărului, a observat victima și a intervenit prompt.
Jandarmii au sunat rapid la numărul de urgență 112 și au solicitat sprijin medical. Bărbatul rănit a fost preluat de un echipaj medical de la Ambulanța Brașov și transportat la spital.
„Suntem convinși că acțiunea colegilor a fost una oportună, având în vedere faptul că bărbatul rănit risca să intre în hipotermie din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă, iar rănile avute i-ar fi putut agrava starea de sănătate. Și de această dată experiența și profesionalismul colegilor noștri, atenția la detalii, au făcut ca un seamăn de-al nostru aflat într-o situație dificilă să iasă din impas”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

articolul original.
  • There are no more articles
❌