ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ambițiile Volkswagen și Mercedes privind mașinile electrice se lovesc de necazuri

23 November 2022 at 01:00
image

Intenția industriei auto germane de a prelua coroana vehiculelor electrice de la Tesla a deviat de la cursul stabilit în această săptămână, în urma unor eșecuri pentru Volkswagen și Mercedes-Benz.

VW intenționează să amâne cu cel puțin doi ani proiectul său cheie Trinity, nava amiral a vehiculelor electrice, din cauza unor defecțiuni software, potrivit unei persoane familiare cu situația, punând sub semnul întrebării ambițioasa lansare de 52 de miliarde de euro a vehiculelor electrice, prezentată ca fiind cea mai mare din industrie. De asemenea, Mercedes a redus prețurile pentru emblematica EQS EV în China cu aproximativ 33.000 de dolari, după ce a judecat greșit piața.

Aceste evoluții reprezintă un semnal de alarmă pentru industria care investește fonduri fără precedent în această tranziție cu termene ambițioase. În timp ce constructorii auto din întreaga lume se confruntă cu renunțarea la motoarele cu combustie, miza este cea mai mare , obișnuiți să obțină partea leului din tehnologie de ultimă oră și ornamente luxoase.

Constructorii auto germani au anunțat obiective îndrăznețe

„Constructorii auto germani au anunțat obiective îndrăznețe de electrificare și susțin că sunt în fruntea tranziției, dar încă nu le îndeplinesc”, a declarat Michael Dean de la Bloomberg Intelligence. „Mai au încă un drum lung de parcurs”.

După ani de încercări eșuate de a depăși Tesla și în condițiile în care firmele chinezești își pregătesc propriile mișcări, constructorii auto germani au schimbat vitezele pentru a câștiga cursa EV, renunțând să mai facă schimbări graduale la mașinile lor cu motor cu combustie, care au dominat timp de decenii.

BMW, Mercedes și VW investesc peste 100 de miliarde de euro în dezvoltarea unei infrastructuri complet noi de platforme, fabrici de baterii și software pentru a oferi o nouă generație de vehicule electrice. Speranța este că acestea vor conduce la autonomie, la noi surse de venit și vor elimina rivalii.

O evoluție delicată

„Din punct de vedere hardware, nu aș avea nicio îndoială că pot face mașini superbe”, a declarat Axel Schmidt, șeful diviziei auto la firma de consultanță în management Accenture. „Dar complexitatea și calitatea necesare pentru software pot fi stăpânite de un producător de hardware vechi de 120 de ani? Nu sunt atât de sigur”.

Ultimele evoluții arată modul în care VW Group reevaluează strategiile stabilite de fostul director general Herbert Diess, care a fost înlocuit în septembrie cu Oliver Blume, șeful Porsche, după o serie de eșecuri.

Pentru Mercedes, luptele cu modelul său electric de top în China reprezintă o evoluție delicată, deoarece intenționează să treacă la vehicule exclusiv electrice acolo unde este posibil până în 2030, schimbându-și în același timp portofoliul pe segmentul superior.

La VW, efectele ar putea fi, de asemenea, de mare anvergură. În cazul în care se confirmă întârzierea proiectului mașinii cu baterii Trinity dincolo de termenul inițial de 2026, constructorul auto ar putea renunța, de asemenea, la planurile pentru o fabrică de 2 miliarde de euro în Germania. De asemenea, ar însemna că marca VW pierde o șansă de a reduce decalajul tehnologic față de Tesla, în special în ceea ce privește caracteristicile de conducere automată.

Volkswagen ar putea fi forțat să investească mai mult

Întârzierea proiectului Trinity provine din dificultățile de la unitatea de dezvoltare de software a VW, Cariad. Filiala a fost afectată de întreruperi și management defectuos, care a amânat deja lansarea Audi Artemis – răspunsul de lux al companiei la Tesla – cu trei ani, până în 2027.

„Blume reevaluează în mod clar întreaga strategie privind cu baterii și software-ul și, prin urmare, 2026 ar fi cel mai devreme când VW ar putea provoca Tesla – cu avertismentul unor întârzieri suplimentare ale platformei și software-ului”, a declarat Dean.

În urma întârzierii Trinity, Volkswagen ar putea fi forțat să investească mai mult în platforma MEB, care a stat la baza seriei sale de vehicule electrice ID. Aceste mașini au fost pline de probleme software, inclusiv frânarea bruscă din cauza unui sistem de detectare a traficului defect și blocarea afișajului.

Cel mai mare dușman al germanilor

Cariad se va concentra acum asupra finalizării unei noi arhitecturi software pentru modelele premium de la Porsche și Audi și varenunța la o platformă pentru mai multe mărci, care trebuia să consolideze proiectul Trinity și să ofere capacități de autoconducere.

„Cu siguranță, se pare că germanii se împiedică puțin în ultima vreme”, a declarat Matthias Schmidt, analist al industriei auto din Berlin. „Perfecționismul inerent ar putea fi cel mai mare dușman al lor și ar putea, probabil, să-i încetinească în mediul rapid al vehiculelor electrice.”

articolul original.

Marauder si Matador au botezul focului… si evolueaza

22 November 2022 at 04:00

Pentru botezului focului se au in vedere cele detinute de azeri, implicate in conflictul recent incheiat in Nagorno-Karabach

Marauder si Matador 4×4 ale armatei din Azerbaidjan. (Sursa imaginilor Wikimedia)

Se poate spune ca vehiculele blindate Matador și Marauder 4×4 produse de compania sud-africana Paramount Group au fost testate in lupta. Revista azera a apararii au laudat vehiculele cu performante bune in razboiul de cinci zile dintre Azerbaidjan si Armenia din aprilie 2016, intr-o explozie la un depozit de munitie din Gilazi, Azerbaidjan, in 2017, precum si in cadrul operatiunilor militare azere lansate pe 27 septembrie 2020 in Nagorno-Karabah.

In 2012, ministerul azer al apararii a comandat 30 de vehicule Marauder si 35 de vehicule MRAP de tip Matador, ca urmare a crearii unei linii comune de productie in Azerbaidjan si a productiei a 15 Matador si 15 Marauder in cadrul unui acord comun din 2009.

Marauder configurat in vehicul de lupta a infanteriei

Reaminitm ca familia Marauder este construita pe o structura monococa careia i s-a adaugat un invelis de blindaj, reducandu-se masa fata de solutia unui sasiu rigid.

In versiunea  transportor blindat (echipaj de 2 +8) vehiculul are o protectie antimina nivel 4a/4b STANAG 4569, rezistand pana la 14kg de TNT sub roti si corp, precum si o protectie balistica contra armelor de calibru mic 7.62 x 54mm RB 32 API si 12.7mm API (Armor-piercing).

Matador a fost prezentat prima data in 2008 la expozitia militara AAD în Africa de Sud. Structura sa este tot monococa cu strat dublu avand protectie balistica si antimina de Nivelul III STANAG 4569 contra munitiei 7.62mm NATO perforante respectiv contra 8 kg de exploziv TNT sub roti si corp.
Matador ca vehicul blindat de transport trupe poate acomoda un echipaj de 2 si o grupa de 12 infanteristi. Si la fel ca Marauder, poate fi echipat cu o statie de arme usoare sau medii cu operare manuala sau la distanta.

Intre timp…

in 2022, Paramount Group a lansat Marauder „Mark 2”,cu o serie de functii noi ameliorand ergonomia, confortul si functionalitea, sporind si eficienta productiei prin simplificare (in urma constatarilor din procesul de fabricare al Mk1), pentru o cadenta crescuta fata de primul model.

In Mk2 se include evolutia interfetei om-masina, introducerea unei carcase universale, module interschimbabile pentru tabloul de bord si componente ale volanului (putand reconfigura in productie volanul stanga/dreapta in mai putin de doua ore), indiferent de configuratia vehiculului: transportor, masina de patrulare, vehicul de lupta al infanteriei, etc.

Pachet de functionalitti al Marauder

Marauder este monococa cu doua straturi de blindaj, inclusiv sub burta si garda la sol crescuta, precum si cu scaune protejate la explozie pentru echipajul din cabina si grupa de pana la 8 militari din compartimentul spate. Poate opera in conditii extreme, cu temperaturi intre -20 si 50°C.

De la lansarea modelului Marauder in 2007, Paramount Group a facut livrari de vehicule din aceasta clasa catre Azerbaidjan, Kazahstan, Republica Congo, Gabon, Malawi, Ghana, Nigeria, Mozambic si Singapore.

Marius Zgureanu

Surse:

Armyrecognition.com/…/matador_and_marauder_4x4_armored_vehicles_are_now_combat-proven.html

Armyrecognition.com/…/paramount_group_unveils_marauder_mk_2_armoured_vehicle.html

Citeste si:

ARQUUS Sherpa 

TABC-79 nemuritor… 

MApN se intereseaza de vehicule 4×4 pentru achizitie multianuala 

Urmasul lui BRDM2 la polonezi

Este-modernizarea-ABC-79M-o-solutie-de-avarie

Combat-guard-4×4-al-imi

Naiomnik-4×4

Caiman intra in dotarea Belarus

Rheinmetall-Master-faza-2-xt

Spike-NLOS-lansat-de-pe-Tomcar-buggy

Jaguar-Nexter

Cumparaturi-4×4-militare

Tatrapan-zasa-6×6
Blindate-usoare-solutii-estice
Mrap-ul-amfibiu-PMPV-6×6-MISU

Nexter-Titus-6×6-concurenta-lui-Bmx01
Bmx01-vehiculul-6×6-al-renault-trucks-pentru-programul-vbmr
Grifon-si-Jaguar-in-programul-de-dotare-al-armatei-franceze
Programul-rabla-si-relansarea-industriei-autohtone

Grifon-si-Jaguar-franceze-teste

Moreni-si-vehiculul-4×4-multirol

Panhard VBR

Carmor-mantis-video

Drok 

articolul original.

Tesla recheamă în fabrică peste 321.000 de vehicule din Statele Unite

20 November 2022 at 09:05
image

Tesla recheamă peste 321.000 de vehicule din Statele Unite din cauza posibilităţii ca lămpile din spate să nu se aprindă întotdeauna, a declarat compania într-un comunicat, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Ştirea urmează unei alte rechemări, anunţată vineri, a aproape 30.000 de maşini Model X din Statele Unite, din cauza unei probleme care ar putea cauza declanşarea incorectă a airbag-ului pasagerului din faţă, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor companiei cu aproape 3%, la un minim al ultimilor aproape doi ani. În documentele depuse sâmbătă la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a spus că rechemarea legată de lămpile din spate acoperă unele vehicule Model 3 2023 şi Model Y 2020-2023.

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema lămpii din spate şi a spus că nu are raportări de accidente sau răni legate de rechemare. Compania a spus că rechemarea a urmat plângerilor clienţilor, de care a luat cunoştinţă la sfârşitul lunii octombrie, în mare parte de pe pieţele străine, care au susţinut că lămpile din spate ale vehiculului nu se aprind.

Investigaţia a constatat că, în cazuri rare, lămpile pot să nu funcţioneze, intermitent, din cauza unei anomalii care poate provoca detectări false de defecţiuni în timpul procesului de activare a vehiculului. Tesla a spus că a primit trei rapoarte de garanţie cu privire la această problemă. Compania a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.

articolul original.

Se ridică din nou mașinile

17 November 2022 at 13:19
image

Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. La Camera Deputaților, for decizional, parlamentarii au votat proiectul de lege pe 19 octombrie, anul acesta, cu 232 de voturi „pentru”, 3 „contra” și 29 de abțineri.

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede legea.
În puctul de vedere dat de Guvern, Executivul a transmis pe 11 aprilie 2022 că „extinderea cadrului legal privind aplicarea măsurii de ridicare a autovehiculelor s-ar putea realiza sub rezerva preluarii propunerii ca măsura ridicarii sa fie condiționata de nerespectarea obligației conducătorului auto care parchează pe trotuar de a asigura un spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor (…)Un motiv care stă la baza condiționării de mai sus este chiar aspectul menționat în instrumentul de motivare aferent inițiativei legislative cu privire la lipsa unui numar suficient de locuri de parcare”, a mai transmis Guvernul la momentul respectiv, referindu-se la argumentul invocat de inițiator privind faptul că „lipsa locurilor de parcare și politicile de mobilitate urbane defectuoase sunt probleme reale în orașele Romaniei”, punctând că „pietonii sunt cei mai vulnerabili participanti la trafic, expuși pericolului asupra vietii”.

Inițiatorii proiectului consideră că “poliția este privată de un instrument eficient prin care poate înlătura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de către o mașină parcată neregulamentar într-un spital sau o școală sau o grădiniță. Sau în cazul în care prin staționarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv părinți cu copii mici sau persoane cu dizabilități – sunt forțați să folosească carosabilul pentru deplasare expunându-se riscului de accidente. În toate aceste situații, din cauza formulării actuale a legii, poliția nu poate dispune singura măsură care înlătură efectiv pericolul, adică înlăturarea acelui vehicul”.

articolul original.

Vehiculele electrice necesită mai puțină forță de muncă, spune șeful Ford. De ce este o problemă?

17 November 2022 at 01:00
image

Fabricarea de vehicule electrice va necesita cu 40% mai puţini muncitori decât construirea de maşini şi camioane pe benzină, a declarat directorul executiv al Ford.

Jim Farley a avertizat marţi în legătură cu „norii de furtună” care se vor strânge în următoarea fază a trecerii la vehiculele electrice. Ford a stabilit ca, până în 2030, jumătate din vânzările globale să fie reprezentate de vehiculele electrice, ca parte a unei schimbări mai ample în rândul producătorilor, conform Financial Times.

„Pentru a produce o maşină electrică e nevoie de o forţă de muncă cu 40% mai mică. Pe cale de consecinţă, trebuie să regândim structura companiei, astfel încât toată lumea să aibă un rol în această creştere”, a declarat Farley la o conferinţă din Detroit axată pe îmbunătăţirea diversităţii rasiale în industria auto.

Vehiculele electrice necesită mai puțină forță de muncă

Este de aşteptat ca tranziţia către vehiculele electrice să reducă numărul de locuri de muncă în industria auto, deoarece acestea sunt asamblate din mai puţine piese în comparaţie cu maşinile clasice.

Sectorul a fost puternic sindicalizat timp de decenii, plătind salarii care au plasat muncitorii cu guler albastru în clasa de mijloc. Sindicatul United Auto Workers a estimat în 2018 că tranziţia la vehiculele electrice ar putea costa 35.000 de locuri de muncă din cei 400.000 de lucrători pe care îi reprezintă.

Potenţiale pierderi de locuri de muncă au fost prezise şi în alte părţi. Un raport al unui grup de lucru german a constatat că sectorul auto al ţării ar putea pierde 400.000 de locuri de muncă în următorul deceniu pe fondul trecerii la energia electrică.

Ford are prea mulți oameni

Farley a declarat încă din iulie că Ford are „prea mulţi oameni”. În august, a redus 3.000 de angajaţi şi lucrători contractuali, iar directorii au numit structura de costuri a companiei „necompetitivă” în comparaţie cu alţi producători auto. Ford avea 183.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021.

Lanţurile de aprovizionare tradiţionale ale producătorilor auto sunt înlocuite treptat cu producţia de baterii, cele mai valoroase componente ale maşinilor sau camioanelor electrice.

Ford şi General Motors au încheiat parteneriate cu producătorii de baterii SK Innovation şi, respectiv, LG Chem, pentru a construi fabrici în SUA şi a furniza baterii pentru ofertele lor de în expansiune.

O regândire a companiei

O schimbare a strategiei corporative către o mai mare integrare verticală la Ford ar duce cu gândul la vremurile de început ale companiei, când fondatorul Henry Ford deţinea păduri, mine de fier, cariere de calcar şi chiar o plantaţie de cauciuc în Brazilia pentru a controla în totalitate lanţul de aprovizionare al companiei.

„Dacă s-ar fi întors la viaţă, ar fi crezut că ultimii 60 de ani nu au fost atât de interesanţi, dar i-ar fi plăcut acum, pentru că reinventăm total compania”, a declarat Farley.
articolul original.

16 Noiembrie – Ziua Transporturilor Militare

16 November 2022 at 12:59

În 1880, la această dată, odată cu înfiinţarea celui de-al doilea batalion de geniu, prin Înaltul Decret nr. 2550, s-a constituit şi câte o companie de căi ferate, primele asftel de subunităţi din Armata României, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010).

Primul Batalion de Căi Ferate a fost înfiinţat în 1887, iar în 1898 a fost aprobat primul regulament asupra transporturilor militare pe calea ferată, potrivit rft.forter.ro.

La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu!

Autostrăzi, căi ferate și poduri avem?

articolul original.

A crescut cifra de afaceri! Cât de mult a evoluat comerțul autovehiculelor

16 November 2022 at 08:45
image

Institutul Naţional de Statistică a transmis miercuri că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 4,6%, în primele nouă luni faţă de perioada similară din anul anterior.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,6%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu autovehicule (+4,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%).

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021.

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 13,5%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 15,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,7%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 10,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+15,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+22,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021, transmite AGERPRES

articolul original.

Lovitură cruntă pentru milioane de șoferi! Poliția Locală va beneficia de puteri sporite

9 November 2022 at 20:47
image

Proiectul de lege ce merge acum la promulgare și care vizează, de fapt, modificarea Codului rutier (OUG 195/2002), va obliga proprietarii de mașini să dea detalii privind șoferul, în cazul în care le împrumută, și polițiștilor locali, nu doar celor de la rutieră, așa cum e acum.

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”, va apărea în Codul rutier, după ce măsurile cuprinse în proiectul de față vor ajunge să se aplice.

Dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii de mașini vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă. Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. În cazul mașinilor înmatriculate pe numele unei firme, amenzile vor putea ajunge până la 14.500 de lei (clasa a V-a de sancțiuni – între 21 și 100 de puncte-amendă).

În acest caz, al refuzului furnizării de informații despre șofer, amenda va putea fi aplicată atât de polițiști rutieri, cât și de cei locali. E important de amintit aici că, potrivit schimbărilor apărute la Codul rutier în prima parte a anului, amenzile pentru această abatere trebuie achitate integral, adică lor nu li se aplică regula plății a jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile.

De principiu, așa cum a fost stabilit în iarnă, datele personale ale șoferului de ocazie ce trebuie comunicate autorităților sunt numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reședința, numărul și seria actului de identitate.

Inițiatorii proiectului motivează propunerea prin faptul că, acum, polițiștii locali nu pot identifica șoferii care încalcă regulile privind oprirea, staționarea ori parcarea vehiculelor și nu pot aplica, așa cum stabilește Legea 155/2010 a poliției locale, sancțiuni pentru aceste abateri.

“În considerarea faptului că polițiștii locali vor avea competența de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/ staționate/ parcate neregulamentar, se va reduce numărul de încălcări ale normelor legale privind oprirea/ staționarea/ parcarea, având în vedere și faptul că sancțiunile pentru necomunicarea datelor de identificare ale conducătorilor autovehiculelor sunt mai mari decât cele pentru oprirea/ staționarea/ parcarea neregulamentară”, subliniază parlamentarii, conform avocatnet.ro.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

articolul original.

Piața automobilelor, schimbare radiclă! Din 2035 vor putea fi achiziționate numai autoturisme electrice

8 November 2022 at 09:46

Piața automobilelor, schimbare radiclă! Din 2035 vor putea fi achiziționate numai autoturisme electrice

Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind interzicerea vanzării de noi autoturisme și utiliare ușoare echipate cu motoare pe ardere internă. Obiectivul acordului este ca, din 2035, singurele autovehicule care se pot da spre vânzare să fie doar cele electrice.

Negociatorii din statele membre UE şi Parlamentul European, care trebuie să aprobe noua legislaţie, precum şi Comisia Europeană, care elaborează noile legi, au convenit că producătorii auto trebuie să realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 până în 2035, ceea ce va face imposibilă vânzarea noilor autoturisme pe benzină şi motorină în blocul comunitar.

Frans Timmermans, vicepreședintele executiv pentru Pactul Verde European: „Ceea ce ne dorim sunt mașini cu emisii zero și ceea ce ne dorim este să atingem obiectivul de neutralitate climatică până în 2050. Și pentru asta trebuie să facem multe pentru transport și mobilitate și trebuie să reducem puternic emisiile”.

Este de precizat că interdicția se va aplica doar la vânzarea de mașini noi, nu și la vânzarea celor uzate, produse înainte de 2035. Astfel, aceste autoturisme și vehiculele utilitare ușoare echipate cu motoare cu ardere internă vor putea fi utilizate și chiar tranzacționate ca vehicule la mâna a doua și după 2035. Practic, acestea vor fi retrase definitiv din trafic pe cale naturală, atunci când nu mai sunt conforme cu normele, iar proprietarii vor ajunge la concluzia că, din punct de vedere financiar, nu mai merită să fie reparate pentru a fi readuse pe șosele.

Acordul include o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2030, faţă de nivelul din 2021, o ţintă mult mai ambiţioasă decât actualul obiectiv, care prevedea o reducere cu 37,5%. Noile vehicule comerciale trebuie să realizeze o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 până în 2035 şi una cu 55% până în 2030.

Astăzi nimeni nu poate să estimeze cum va arăta piața autoturismelor în Europa în 2035. În momentul de față, aceste autoturisme sunt extrem de scumpe, ar fi o limitare a libertății și a drepturilor cetățenilor din România la acces pe piața auto unde să cumpere o mașină nouă”, a precizat Tancszos Barna, ministrul Mediului.

articolul original.

Administrația Fondului pentru Mediu amână pentru 2023 Programul privind casarea autovehiculelor uzate

7 November 2022 at 12:00
By: M.Ex.

l Programul prevede că toți cei care renunță la ,,rable” vor primi suma de 3.000 de lei
l 80% din costurile acestui program vor fi acoperite de Administrația Fondului pentru Mediu, iar 20% de primării

Administrația Fondului pentru Mediu amână pentru 2023 Programul privind casarea autovehiculelor uzate, care ar fi trebuit derulat prin intermediul primăriilor.
După ce, inițial, AFM a amânat pentru 11 noiembrie data la care va lansa apelul de finanțare a acestui program, săptămâna trecută a anunțat că programul se amână pentru prima parte a anului viitor.
Astfel, într-un comunicat, publicat săptămâna trecută, Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că ,,intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate. În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada și modalitatea de depunere a cererilor de finanțare, însoțite de documentația aferentă, se vor stabili prin dispoziția președintelui AFM”.
Conform acestui program, toți cei care vor renunța la autovehiculele vechi vor primi suma de 3.000 de lei, fără a exista nicio condiționare de achiziție a unui alt autovehicul, așa cum este în cazul programului ,,Rabla clasic”.
Conform ghidului de finanțare, 80% din costurile acestui program ar fi trebuit asigurate de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 20% de către primării.
Reamintim că Primăria Brașov începuse pregătirile pentru accesarea unei finanțări, care să ajute brașovenii să renunțe la 1.000 de mașini uzate, în schimbul cărora vor primi fiecare câte 3.000 de lei. În acest sens, a fost elaborat și un proiect de regulament, care conținea condițiile pe care trebuiau să le îndeplinească brașovenii pentru a beneficia de acest stimulent.
După lansarea noului ghid de finanțare, primăria va prezenta consiliului local un nou proiect de regulament pentru implementarea programului, astfel încât brașovenii să poată beneficia de acest stimulent financiar.

articolul original.

Vești importante! Sute de mii de șoferi ar putea rămâne pietoni, dacă nu vor ține cont de noile avertismente ale autorităților

28 October 2022 at 07:15
image

Vești extrem de importante pentru toți șoferii din România! Aproape jumătate de milion de permise auto expiră, în curând. Iată ce documente sunt necesare pentru evitarea cozilor la ghișee.

În urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative,  parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • prezentarea la sediu conform programării.

De asemenea, vă informăm că, prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului  au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat, conform drpciv.ro

articolul original.

Se prefigurează scenariul unui nou conflict la granițele UE. Grecia va trimite șase tancuri germane Marder la granița cu Turcia

27 October 2022 at 20:15
image

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat în urma unei întrevederi la Atena cu cancelarul Olaf Scholz, că Grecia are în plan să desfăşoare la graniţa cu Turcia cele şase tancuri de luptă Mader livrate de Germania.

Potrivit lui Mitsotakis, vehiculele vor fi transferate spre graniţa de pe fluviul Evros (Mariţa). ‘Forţele noastre armate consideră că acolo vor fi cel mai utile’, a declarat el, transmite DPA.

Germania a livrat primele şase din cele 40 de tancuri Mader în urmă cu câteva zile în cadrul unui acord prin care Grecia, în schimb, a trimis Ucrainei tancuri suplimentare.

Atena a trimis Kievului 40 de vehicule de luptă BMP-1 de concepţie sovietică pe care le primise anterior de la fosta armată est-germană.

Deşi Germania a refuzat să trimită direct Ucrainei tancuri, a participat la câteva schimburi cu alte state cu echipamente mai puţin avansate, ceea ce a permis ca ajutorul să ajungă în Ucraina.

Cele şase tancuri Mader vor fi prezentate la o paradă ce va avea loc vineri la Salonic, cu ocazia unei sărbători naţionale în Grecia, informează agerpres.ro.

articolul original.

Jale la controalele RAR

24 October 2022 at 08:09
By: (C.T.)

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni ale acestui an, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii ţări, iar 45,73% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

De asemenea, neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În plus, în urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule.

Echipele de control ale RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete, în cazul a 2.500 de vehicule fiind decis faptul că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Mai mult, aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP) fals, expirat sau anulat.

La nivelul Capitalei şi al judeţului Ilfov au fost controlate, în primul semestru, 2.411 de vehicule, dintre care 79,22% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte, iar 593 (24,60%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,42% dintre cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 11,99 % aveau probleme legate de identificare şi 4,65% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Totodată, în urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în regiunea Bucureşti – Ilfov, au fost aplicate 1.745 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 1.541 de certificate de înmatriculare.

„În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară”, notează instituţia.

Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2022, au fost aplicate, la nivel naţional, 12.869 de sancţiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule şi 181 ITP-uri au fost anulate.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

articolul original.

Nu parcați pe trotuar

20 October 2022 at 06:30
image

Deputaţii au adoptat,cu 232 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 29 de abţineri, o propunere legislativă care permite Poliţiei Rutiere ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor modifică articolul 64 alineatul (1) din OUG nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede proiectul, adoptat în forma iniţiatorului.

Potrivit actului normativ, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic.

„În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul vine în sprjinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini. Rămâne de văzut însă, cum vor reuși autoritățile publice locale să resolve problema parcărilor, deoarece , în lipsa posibilității de a parca pe un loc stabilit, nu vedem cum ar putea fi pusă în aplicare și respectată această modificare legislativă.

Senatul a respins propunerea legislativă în şedinţa din 29 mai 2019, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz. La dezbaterile proiectului de lege deputații AUR au anunțat că se abțin de la vot, pe motiv că proiectul de lege poate face loc „multor abuzuri”. Proiectul de lege schimbă art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul instituirii posibilității ca Poliția Rutieră să aibă dreptul de a ridica mașinile parcate neregulamentar de pe trotuare.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz iar proiectul de lege merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

articolul original.

Primele două convoaie de vehicule blindate au plecat din Franța spre România

18 October 2022 at 18:23
image

Primele două convoaie de vehicule blindate de luptă a infanteriei (VBCI) au plecat marți dimineață din tabăra militară de la Mourmelon-le-Grand (Marne) spre România, în cadrul operaţiunii Aigle, menită să întărească apărarea flancului estic al NATO, potrivit Le Monde.

Două convoaie de vehicule blindate franceze au plecat spre România

Tancuri Leclerc urmează să ajungă în zilele următoare la baza militară Cincu, în centrul României, pentru a întări apărarea flancului estic al NATO.

„Franţa îşi onorează angajamentele asumate în faţa NATO şi partenerilor noştri”, a subliniat generalul de divizie Francois Goguenheim, la conducerea Comandamentului forţelor terestre ale Europei continentale de la Lille.

Potrivit acestuia, „nu a mai existat o operaţiune logistică de asemenea importanţă în Europa după (operaţiunea) Daguet”, nume dat participării franceze la coaliţia internaţională formată după invadarea Kuweitului de către Irak, la începutul anilor 1990.

De asemenea, trenuri speciale ce transportă muniţii, hrană şi material de întreţinere vor ajunge şi ele în România. O logistică foarte complexă asigurată de regimentul 516 trenuri din Toul, în departamentul Meurthe-et-Moselle.

La Cincu, armata franceză va supraveghea grupul tactic interarme (GTIA), înarmat de brigada a 7-a blindate cu baza la Lille, şi care ar urma să numere 1.000 de militari până în primul trimestru al lui 2023.

articolul original.

Șoferii din SUA cred că mașinile lor parțial autonome se pot conduce singure

13 October 2022 at 09:00
image

Un nou studiu arată că șoferii din SUA care folosesc sisteme avansate de asistență la condus, precum sistemul Autopilot al Tesla sau Super Cruise de la General Motors, își tratează autoturismele ca și cum ar fi complet autonome, în ciuda avertismentelor.

Institutul de Asigurări pentru Siguranța Autostrăzilor (IIHS) din SUA, un grup finanțat de industrie care  îi determină pe producătorii de automobile să producă vehicule mai sigure, a declarat marți, 11 octombrie, că un sondaj a revelat faptul că care utilizează în mod obișnuit Super Cruise, ProPILOT Assist (Nissan/Infiniti) și Autopilot „erau mai predispuși să desfășoare activități care nu au legătură cu condusul autovehiculului, cum ar fi să mănânce sau să trimită mesaje, în timp ce folosesc sistemele de automatizare parțială decât în timp ce conduc neasistat”.

Studiul IIHS pe 600 de utilizatori activi a constatat că 53% dintre utilizatorii Super Cruise, 42% dintre utilizatorii Autopilot și 12% dintre proprietarii ProPILOT Assist „ au declarat că se simt confortabil să-și trateze vehiculele ca fiind complet autonome”.

Șoferii din SUA nu își cunosc mașinile

Aproximativ 40% dintre utilizatorii Autopilot și Super Cruise, două sisteme cu funcții de blocare la neacordarea de atenție, au raportat că sistemele s-au oprit la un moment dat în timp ce conduceau și nu s-au reactivat, scrie Reuters.

„Mesajul principal de aici este că primii care adoptă aceste sisteme încă au o înțelegere slabă a ”, a spus președintele IIHS, David Harkey.

Studiul vine în timp ce Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA examinează cu atenție accidentele sistemelor de pilot automat.

Începând cu 2016, NHTSA a deschis 37 de investigații speciale care au implicat 18 decese în accidente cu vehicule Tesla și în care au fost suspectate de utilizare sisteme precum Autopilot.

Ce spun producătorii despre sistemele lor?

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Autopilot nu face vehiculele complet autonome și este destinat utilizării cu un șofer pe deplin atent, care este pregătit să preia conducerea.

GM a spus că „credem că implicarea șoferului este esențială și este necesară pentru a opera orice sistem avansat de asistență în orice vehicul pe care îl vindem”.

În august, GM a spus că proprietarii pot folosi Super Cruise pe 643.740 km de drumuri nord-americane, compania intenționând să ofere Super Cruise pe 22 de modele până la sfârșitul anului 2023.

IIHS a spus că reclamele pentru Super Cruise se concentrează pe capabilitățile de „mâini libere”, în timp ce Autopilot evocă numele folosit în avioanele de pasageri și „implică faptul că sistemul Tesla este mai capabil decât este în realitate”.

În antiteză, IIHS a remarcat că ProPILOT Assist „sugerează că aceasta este o caracteristică de asistență, mai degrabă decât un înlocuitor pentru șofer”.

Niciun sistem nu face mașinile complet autonome

NHTSA și producătorii auto spun că niciunul dintre aceste sisteme nu face vehiculele complet autonome.

Nissan a spus că numele sistemului său „comunică în mod clar ProPILOT Assist ca sistem de ajutor pentru șofer și necesită operare manuală. Șoferul păstrează controlul vehiculului în permanență”.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Programul „Rabla local” pentru maşinile mai vechi de 15 ani se amână din nou

12 October 2022 at 06:59
By: M.Ex.

Administraţia Fondului pentru Mediu amână din nou lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10:00 – 30 decembrie 2022, ora 14:00, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.
În această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii (administrațiile locale) vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.
Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 7 noiembrie 2022.
Prin intermediul acestui program, cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.
Criteriile de eligibilitate a autovehiculului uzat pentru programul Rabla Local 2022 Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant;
b) la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
c) are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
d) conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).
Aceasta este a doua amânare a lansării Programului care urmează să permită scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani şi care ar fi trebuit demarat în luna septembrie. AFM anunţa, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate. În 22 septembrie, instituţia a anunţat că Programul a fost amânat şi urmează ca unităţile menţionate să poată să-şi creeze conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.

articolul original.

Poliția Română ar putea cumpăra de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Iohannis, și 75 motociclete, pe lângă cele 600 de BMW-uri

4 October 2022 at 10:55
image

​Pe lângă cele 600 de mașini BMW, Poliția Română vrea să cumpere și 75 de motociclete de viteză. Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitație mai mare, dar pentru motociclete a fost depusă o singură ofertă, de către Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit datelor din SEAP, consultate de HotNews, printre specificațiile tehnice solicitate de Poliție pentru motocilete sunt: cutie de viteze mecanică, cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kW, viteză maximă – minim 200 km/oră.

Evaluarea tehnică a ofertelor ar urma să fie făcută până pe 1 decembrie 2022.

Controverse privind achiziția a 600 de BMW-uri de către Poliția Română

Corpul de control al Ministerului de Interne, condus de Lucian Bode (PNL), verifică achiziția de către Poliție a 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, în spațiul public fiind formulate suspiciuni serioase că specificațiile tehnice solicitate au fost formulate de așa natură încât să nu se încadreze decât această firmă.
HotNews precizează că mai multe companii au fost interesate și au cerut modificări minore la dotările cerute pentru mașini, dar Poliția nu a făcut nicio concesie.

Experții auto au constatat că mașinile BMW pentru poliție costă mult mai puțin în Polonia decât în România, deși au aceleași specificații.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a susținut, la rândul său, că mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile acestea.

Liderul USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat procurorului-șef de la Direcția Națională Anticorupție, Crin Bologa, să se autosesizeze în cazul acestei licitații „cu dedicație”.

articolul original.

De ce țări depinde Doljul mai mult la exporturi și importuri

26 September 2022 at 02:30
image

În lumea antreprenorială circulă un proverb cu dublu sens. “Când strănută economia Germaniei, răcește economia altor țări”. În contextul în care se vorbește de o posibilă recesiune în economii ale unor state importante din Europa, printre care și Germania, efectul ar fi unul de „domino” pentru economii din țări emergente, din cauza interconectivităţii comerciale. România exportă în țări europene și importă produse din țări europene.

Doljul ere legături comerciale strânse cu mari state europene. Exporturile realizate de Dolj în astfel de state mențin, de câțiva ani, o balanță comercială pozitivă. Adică, exporturile sunt mai mari decât importurile, ceea ce se traduce printr-o intrare masivă de valută în județ. Intrare care este mult mai mare decât ieșirile. Atunci când cererea a crescut în Europa, și exporturile Doljului au crescut. În contextul în care cererea pe piețele europene se va diminua, atunci și fluxurile comerciale dinspre Dolj către piețele europene se vor diminua.

Dependența de alte economii nu este evidențiată doar la nivelul produsului finit exportat sau a materiei prime, ci și la nivel de piese și subansamble. În Dolj există firme din industrie care produc diverse piese și subansamble pentru coloși industriali din Europa. Când acei coloși își diminuează comenzile și contractele, ca urmare a unei recesiuni, atunci și firmele locale ar avea de suferit. Și invers.

Cea mai mare pondere în Dolj – exporturile de autovehicule

Pe primele cinci luni ale anului 2022, exporturile Doljului au crescut cu 15,7% față de aceeași perioadă a anului 2021, conform datelor furnizate, la solicitarea GdS, de către Direcția Județeană de Statistică Dolj. Exporturile de anul acesta totalizează 1,456 miliarde euro. Exporturile au fost mai mari decât importurile, care au totalizat 1,855 miliarde de euro, în aceeași perioada analizată. Deci, balanța comercială a Doljului a fost pozitivă (exporturi – importuri), așa cum s-a întâmplat în fiecare an de când Craiova se bucură de o producție semnificativă de autovehicule, care ajung preponderant la export. De altfel, pe locul I pe total județ se situează exporturile de autovehicule, incluse la categoria “Mijloace de transport”. Exporturile de mașini produse la Craiova reprezintă 74,3% din total exporturi realizate de Dolj.

Pe locul al doilea în total exporturi pe județ, în perioada analizată din 2022, s-au situate exporturile de “Mașini, aparate și echipamente electrice, aparate de înregistrat sau reprodus sunetul și imaginile”, conform Statisticii. Pe locul al treilea se situează exporturile din secțiunea “Produse vegetale”. Acestea au fost în creștere cu 40 de milioane de euro față de aceeași perioada a anului trecut. Exporturile de cereale totalizează 86 de milioane de euro și reprezintă 93,5% din totalul produselor vegetale exportate. Respectiv 6% din total exporturi sunt reprezentate de cereale. Mai exportăm legume, pepeni, fructe, ceai, produse de morărit etc.

Ce importăm mai mult

Precizam mai sus că importurile Doljului pe perioada analizată din 2022 totalizează 1,189 miliarde de euro. Pe primul loc se situează produsele din categoria “Mașini, aparate și echipamente electricee, aparate de înregistrat sau reprodus sunetul și imaginile”. Fiind vorba de produse industriale, acestea au ponderea cea mai mare în total importuri.

Importurile de “Mijloace de transport” (cum le numește Statistica) ocupă locul doi pe județ în total importuri. Pe primele cinci luni din 2022 aceste importuri de autovehicule s-au situat la un nivel de 82,7 milioane de euro, în creștere cu 26% față de aceeași parte a anului trecut. Ceea ce înseamnă că în prima parte a anului 2022 cererea de mașini de import în Dolj a fost cu un sfert mai mare față de aceeași perioadă din 2021.

Pe locul al treilea la importuri s-au situat mărfurile din categoria “Metale comune și articole din acestea”, în creștere cu 20,8% față de perioada corespunzătoare a anului 2021. Cea mai mare pondere aici o au produsele din fontă, fier și oțel, potrivit datelor furnizate de Statistică.

În ce mod depindem de Europa. Cifrele din economie vorbesc

Potrivit Statisticii, cele mai multe mărfuri din Dolj și de valoarea cea mai mare au fost exportate în trei state europene: Olanda (19,5% din total exporturi), Italia (19,2%) și Germania (14,2% din total). Deci aproape 53% din exporturile Doljului, pe primele cinci luni ale anului, au ajuns în aceste trei state: Olanda, Italia, Germania. Dat fiind procentul ridicat de produse din Dolj exportate în aceste țări, orice evoluție a economiilor acestor state își va pune amprenta asupra producției realizate de firmele doljene. Dacă statele enumerate vor intra în recesiune, atunci diminuarea producției în Dol ar fi iminentă, cu toate consecințele ce țin de aceste aspect, inclusive consecințe sociale (șomaj tehnic etc.). Când cele trei economii vor “strănuta”, economia Doljului “va răci”.

Următoarele țări în care s-au realizat cele mai mari exporturi din Dolj, pe primele 5 luni din 2022, sunt: Franța (11,8%), Spania (5,3%), Algeria (3,7%), Turcia (3,1%), Polonia (2,3%). Se observă că exportăm mărfuri și in state non-UE. În cazul importurilor, primele trei țări din care Doljul se aprovizionează cu mărfuri totalizează 37,3% din total importuri, astfel: Germania (17,4%), Turcia (10,1%), Cehia (9,8%). Restul țărilor ale căror mărfuri au o pondere importantă în totalul importurilor realizate de Dolj sunt: Polonia (7,9%), Ungaria (7,5%), Italia (7%), Spania (6,4%) și China (5,9%). Față de alți ani, importurile din China au fost diminuate în 2022.

articolul original.
❌