ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Acest cuplu de „super-vegani” a uimit pe toată lumea. Care sunt singurele două alimente pe care le mănâncă

15 September 2022 at 12:44

Un cuplu de „super-vegani” urmează o dietă extrem de strictă, pe bază de plante, care constă în mare parte din fructe uscate și nuci. Ei nu consumă deloc zahăr sau sare.

Allee și Hendry Gurung, amândoi în vârstă de 29 de ani, se autointitulează raw-vegani și trăiesc în principal din fructe, cum ar fi durian, mango și legume.

„Știm că nu este pentru toată lumea, dar nu încercăm să impunem stilul nostru de viață nimănui, doar arătând cum mâncăm”, a spus Allee, care lucrează ca instructor de yoga, pentru SWNS, citată de New York Post.

Nu numai că și-au redus cantitatea de grăsime din corp după ce și-au redus aportul de ulei și zahăr, dar ei spun că pielea lor strălucește mai mult ca niciodată.

„M-am luptat cu problemele de piele și digestive și nimic din ce am făcut părea să funcționeze”, a continuat Allee. „Am folosit o mulțime de tratamente diferite înainte de a mă hotărî în cele din urmă să devin vegan, iar apoi high-raw vegan în 2017”.

Deși mănâncă rar alimente gătite – cu excepția cartofilor, orezului și a pastelor – ei susțin că se simt „revitalizați, conectați și plini de energie”.

„Vorbim mereu despre cât de bine ne simțim de când am trecut la o dietă bogată în crudități”, a adăugat ea. „Nu simțim că ne lipsește nimic, deoarece ne ascultăm mereu corpurile.”

Acest cuplu de
Acest cuplu de „super-vegani” a uimit pe toată lumea. Care sunt singurele 2 alimente pe care le mănâncă

Ce mănâncă într-o zi obișnuită

Într-o zi obișnuită, cei doi mănâncă fructe la micul dejun, un platou cu fructe exotice la prânz și apoi o masă gătită, cu amidon sau fructe cu densitate mare la cină, pe lângă nuci și semințe ca gustări în timpul zilei.

Între mâncărurile gătite pe care le consumă cei doi se numără burgeri cu curry încolțit sau dovlecei și fasole mung, deși hrana lor se bazează în cea mai mare parte pe fructe.

„Dacă vrei să te obișnuiești să mănânci multe fructe, trebuie să mănânci fructe cu densitate mare, cum ar fi durian și mango”, a spus Hendry.

„Acest lucru îi permite corpului să se obișnuiască cu mai multe calorii din fructe”, a adăugat sursa citată.

Acest cuplu de „super-vegani” a uimit pe toată lumea. Care sunt singurele 2 alimente pe care le mănâncă

Deși s-ar putea să nu pară multă mâncare, cei doi garantează că își fac controlul sângelui pentru a se asigura că primesc nutrienții potriviți.

„Atât de mulți oameni mănâncă mai multe proteine ​​decât au nevoie”, a continuat el. „Proteinele sunt în orice. Nu ai nevoie atât de mult pe cât crezi.”

Hendry, care lucrează și ca instructor de yoga, afirmă că faptul că a trăit în Nepal l-a făcut să fie atras de o dietă pe bază de plante.

„Mâncarea este o mare parte a culturii, iar fructele au o energie cu adevărat puternică”, a spus el, adăugând că există o „relație” între plante și oameni. „Există o vitalitate în jurul plantelor și fructelor și există atât de multă varietate.”

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
articolul original.

Veganii care ridică greutăți pot avea oase mai puternice decât cei care fac alte exerciții

7 August 2022 at 07:00
image

Veganii care ridică greutăți, spre deosebire de cei care practică alte forme de exerciții, cum ar fi ciclismul sau înotul, pot avea oase mai puternice.

O cercetare despre acest subiect a fost publicată în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Aproximativ 6% din populația Statelor Unite este vegană. Cercetări recente arată că o dietă pe bază de plante poate fi asociată cu o densitate minerală osoasă mai mică și un risc crescut de fracturi.

Veganii care ridică greutăți sunt mai feriți de probleme ale oaselor

„Veganismul este o tendință globală; un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume aderă la o dietă ”, a spus medicul Christian Muschitz, de la Spitalul St. Vincent din Viena și de la Universitatea de Medicină din Viena, Austria.

„Studiul nostru a arătat că antrenamentul de rezistență compensează structura osoasă redusă la persoanele vegane în comparație cu cele omnivore”, spune specialistul, citat de Eurek Alert.

Veganii ar trebui să se antreneze în mod regulat

Autorii au comparat datele de la 43 de bărbați și femei care au urmat o dietă pe bază de plante timp de cel puțin cinci ani și 45 de bărbați și femei care au urmat o dietă omnivoră timp de cel puțin cinci ani. Omnivorii mănâncă atât carne, cât și alimente pe bază de plante.

Cercetătorii au descoperit că cel puțin o dată pe săptămână aveau oase mai puternice față de cei care nu ridicau greutăți. De asemenea, oamenii de știință au descoperit că veganii și omnivorii care s-au angajat în antrenamente de rezistență aveau o structură osoasă similară.

„Oamenii care aderă la un ar trebui să efectueze antrenamente de rezistență în mod regulat pentru a-și păstra rezistența osoasă”, a spus Muschitz.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.
  • There are no more articles
❌