ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Primul caz de variola maimuţei din China. Un epidemiolog recomandă: „Nu vă atingeţi de străini!”

19 September 2022 at 13:27
image

Un prim caz de variola maimuței a fost înregistrat zilele trecute în China. În acest context, epidemiologul șef al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, i-a avertizat pe oameni să nu intre în contact cu străinii, pentru a evita o posibilă infectare.

Wu Zunyou a scris sâmbătă, 17 septembrie pe reţelele de socializare că, deși restricțiile din țară privind Covid-19 și controalele stricte la frontieră au prevenit până acum răspândirea variolei maimuțelor, tot a apărut un caz de infectare.

Variola maimuţei a fost depistată în China

Primul caz de variola maimuţei din China a fost înregistrat în Chongqing, fiind vorba despre o persoană care a venit din străinătate și care intrase în carantină anti-Covid. Totodată, a fost depistat şi faptul că avea variola maimuței. Autoritățile chineze nu au precizat însă dacă este vorba despre un cetățean străin sau chinez.

Încă din luna mai, cazurile de variola maimuțelor au început să apară în întreaga lume. Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, statul american a raportat 23.500 de cazuri până în acest an. Aşadar, Wu a transmis cinci recomandări pentru public, prima fiind „Nu vă atingeți de străini!”.

Recomandarea a stârnit controverse în spaţiul online, unii lăudându-i sfatul ca fiind rezonabil, iar alții arătându-se mulțumiți că nu cunosc mulți străini.

„Este bine să deschidem ușa țării, dar nu putem lăsa să intre totul”, a scris un internaut.

De altfel, alţii au criticat recomandarea lui Wu ca fiind discriminatorie și dăunătoare. Oamenii au ajuns să compare situația actuală cu cea de la începutul pandemiei de coronavirus, când asiaticii s-au confruntat cu un val de xenofobie în străinătate, în condițiile în care boala a fost depistată prima dată în China.

„Este cam ca atunci când a început pandemia, când unii oameni din străinătate au evitat orice chinez pe care îl vedeau, de frică. Nu cred că aceste două lucruri au vreo bază științifică, sunt prea largi și vor exacerba panica publică” a scris un alt utilizator.

Cu toate acestea, un alt internaut care a răspuns la îndrumările lui Wu, a fost și mai direct: „După cum a fost gestionată pandemia de Covid-19, mai poți avea încredere în el?”

Dezbaterea asupra postării epidemiologului și a altor avertismente care au apărut în media arată starea de oboseală în care sunt oamenii după trei ani de restricții severe din cauza pandemiei.

Un câine a fost diagnosticat cu variola maimuţei

Într-un context similar, amintim de un raport publicat în revista medicală The Lancet, care precizează că un ogar italian în vârstă de 4 ani, a fost infectat cu variola maimuţei. Acesta pare a fi primul caz suspectat de transmitere a bolii de la stăpân la animalul de companie, având în vedere că patrupedul a împărţit acelaşi pat cu stăpânii săi, în Franţa.

Specialiştii au transmis de altfel că infecția în rândul animalelor domestice, cum ar fi pisicile și câinii, nu a fost până în momentul de față raportată. Totodată, în acest context, oamenii de ştiinţă fac un apel la o mai mare conștientizare și dezbatere în ceea ce priveşte necesitatea de a izola animalele de companie de persoanele cu infectate cu variola maimuţei.

„Facem apel la investigații suplimentare privind transmiterile secundare prin intermediul animalelor de companie”, au transmis specialiştii.

Reiterăm faptul că a fost raportat un prim caz de variola maimuței în China.

articolul original.

România are peste 5000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Cui i se poate administra serul

16 September 2022 at 06:21
image

România are 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, primite în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană, relatează Radio România Actualități.

Serurile vor ajunge la spitalele de boli infecțioase din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța, însă acestea pot redirecționa doze și altor unități medicale, dacă sunt solicitate și dacă situația o impune.

Vaccinurile vor fi administrate celor care au intrat în contact cu persoane infectate. Specialiștii recomandă ca serul să fie injectat în primele 4 până la 14 zile de la expunere, iar doza de rapel se face la 28 de zile.

Întârzierea administrării vaccinului poate limita capacitatea de prevenire a bolii, dar reduce mult severitatea simptomelor, precizează Ministerul Sănătății.

articolul original.

România a primit peste 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței / În ce spitale a ajuns noul ser

15 September 2022 at 15:37
image

În contextul înmulțirii cazurilor de variola maimuței pe teritoriul României, autoritățile au anunțat că țara noastră a primit 5.060 de doze de vaccin împotriva acestei boli, scrie g4media.ro.

Potrivit informațiilor transmise, serul a ajuns în România ca urmare a unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană.

Peste 5.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței primite de România

Cele 5.060 de doze primite de România vor fi direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile.

În plus, unitățile medicale mai sus menționate pot transfera, în funcție de solicitări, în mod gratuit, vaccinul către alte unități sanitare județene sau de boli infecțioase.

Cine poate primi serul

Persoanele eligibile pentru a se imuniza cu acest nou vaccin sunt contacții direcți ai cazurilor confirmate pozitiv. Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii, între 4 și 14 zile, mai scrie sursa citată.

Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară și o a doua doză de vaccin, administrată la un interval de 28 de zile de la prima doză.

articolul original.

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România

12 September 2022 at 10:52

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România, bilanțul total ajungând la 37, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 23 de ani, din București. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare, potrivit sursei citate.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 37 de pacienți.

O echipă de cercetători de la University Collge London, din Marea Britanie, a căutat studiile existente care au raportat simptome neurologice sau psihiatrice ale variolei maimuței, răspândită la nivel global, înainte de focarul actual, din mai 2022.

Echipa a inclus mai multe studii într-o meta-analiză a dovezilor existente până la izbucnirea actualului focar, și au constatat că, durerile musculare, oboseala, durerile de cap, anxietatea și depresia au fost toate relativ frecvente în rândul pacienților cu variola maimuței.

Analiza, publicată, joi, în EClinicalMedicine, a arătat că, 2-3% dintre pacienți au avut complicații severe, cum ar fi convulsii sau encefalită, dar aceste studii au implicat în principal pacienți spitalizați din anii precedenți actualului focar.

Cercetătorii spun că nu există încă suficiente dovezi pentru a estima incidența complicațiilor neurologice în focarul actual.

„Am descoperit complicații neurologice severe, cum ar fi encefalita și convulsii, care, deși rare, au fost observate în suficiente cazuri de variola maimuței. pentru a justifica o anumită îngrijorare, astfel încât studiul nostru evidențiază necesitatea unor cercetări suplimentare”, a declarat autorul principal, dr. Jonathan Rogers, de la Institutul UCL de Sănătate Mintală și Psihiatrie.

„Există, de asemenea, dovezi că tulburările de dispoziție, cum ar fi depresia și anxietatea, sunt relativ frecvente la persoanele cu variola maimuței”, a mai precizat medicul.

articolul original.

Belgia a înregistrat primul deces cauzat de variola maimuţei. Primele date OMS

1 September 2022 at 13:31
image

OMS avertizează! Belgia a înregistrat săptămâna aceasta primul deces al unui pacient care suferea de variola maimuţei. Potrivit raportului săptămânal al institutului de sănătate publică Sciensano.

Pe 29 august, această ţară cu 11,5 milioane de locuitori avea „706 cazuri confirmate de variola maimuţei”, potrivit aceleiaşi surse.

Dintre aceşti pacienţi, aproape toţi aveau leziuni cutanate, „în principal în regiunea anal-genitală”. Treizeci şi două de persoane au fost internate, precizează Sciensano, subliniind că doi dintre ei „aveau o tulburare imunitară subiacente”.

Până în prezent, a fost raportat un deces la o persoană cu afecţiuni medicale subiacente”, continuă raportul.

Datele prezentate de OMS

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la 31 august, au fost înregistrate 50.496 de cazuri şi 16 decese în 101 ţări şi teritorii.

În Europa, unde epidemia a apărut a izbucnit în luna mai. Atunci Spania înregistrase deja două decese cauzate de variola maimuţei la sfârşitul lunii iulie. Nu a fost stabilită în mod oficial o legătură cauză-efect. Epidemia afectează în principal comunitatea homosexualilor, iar majoritatea transmisiilor au loc în timpul actului sexual.

Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea evitării oricărei stigmatizări a unei anumite comunităţi care ar putea determina membrii acesteia să ascundă boala, să nu ia tratament şi să o răspândească în continuare.

Organizaţia a declanşat cel mai înalt nivel de alertă pe 24 iulie în efortul de a stopa răspândirea virusului. De la sfârşitul lunii august, răspândirea virusului a început să încetinească în Europa, potrivit OMS, lucru confirmat de cifrele oficiale din Belgia (36 de cazuri înregistrate în ultima săptămână faţă de 47 din cea anterioară).

Sursa: Știrile PROTV

articolul original.

Anumiți copii sunt mai vulnerabili la variola maimuței. Află care sunt afecțiunile care îi expun

1 September 2022 at 13:35
image

Conform unor studii medicale, anumiți copii sunt mai vulnerabili la a contacta variola maimuței. Anumite afecțiuni medicale îi pot expunde la risc mai mult decât pe ceilalți, spun experții, conform unui studiu publicat de Newsweek.

Ce se știe despre variola maimuței

Ceea ce se știe despre variola maimuței este că provoacă în principal o erupție cutanată a corpului însoțită și de alte simptome precum febra și durerile. Până în acest an, manifestările acestei boli au fost rareori observate în afara Africii de Vest și Centrale.

O altă caracteristică notabilă a acestui focar este că multe cazuri raportate au apărut în comunitățile de homosexuali determinând serviciile de sănătate să acorde prioritate acestor grupuri pentru vaccinuri.

Dar cumplita afecțiune afectează și alte categorii total diferite decât cea a bărbaților care îmtrețin relații sexuale cu alți bărbați; mai mulți copii au fost testați pozitiv pentru această boală.

Ca exemplu recent, cel puțin două școli rau raportat cazuri în Texas determinând anumiți părinți să își protejeze copiii departe de contactul cu școlile publice.

Aproape oricine poate contacta epidemia în anumite situații

În mijlocul acestor dispute, experții în sănătate au subliniat că variola maimuței poate afecta pe oricine și se răspândește prin contact direct, inclusiv prin atingerea erupției sau a obiectelor care au fost folosite de cineva infectat, potrivit Newsweek.

Ca atare, copiii sunt susceptibili la virus dar nu se știe dacă aceștia sunt mai vulnerabili la variola maimuței decât adulții, singura certitudine fiind că unii pot prezenta un risc mai mare.

În plus, potrivit studiului, oricine cu afecțiuni imunocompromiente sau anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele, este expus riscului de boală severă a epidemiei multinaționale.

Categoriile de copii vulnerabili

Potrivit cercetptorilor de la Centers for Desease Control and Prevention( CDC) , categoriile de risc de boală severă includ: copiii mici, copii cu răni deschise, eczeme și alte afecțiuni ale pielii cum ar fi arsuri sau acnee severă și micuții cu afecțiuni care le compromit sistemul imunitar.

Dr. John C. Christenson, profesor de pediatrie în cadrul unei universități americane, a declarat pentru sursa citată: ”Variola maimuței sau variola la persoanele cu eczemă este o afecțiune inflamatorie care afectează integritatea pielii, are ca rezultat o infecție mai rapidă a persoanei iar virusul se răspândește mai ușor”.

Potrivit specialiștilor, ca și în cazul adulților, copiii infectați cu variola maimuței trebuie monitorizați îndeaproape pe parcursul bolii iar tratamentul se aliniază îndeaproape cu cel pentru adulți, conform CDC, și poate include și vaccinarea post-expunere.

CDC menționează că există dovezi conform cărora boala este mai probabil să fie severă la copiii sub 8 ani.

Simptomele pot fi confundate cu ale altor boli

Similare cu infecțiile la adulți, cel mai frecvent semn de variola maimuței la copii și adolescenți este o erupție cutanată care progresează de la leziuni maculopapulare la vezicule, pustule și, în cele din urmă, cruste.

Alte simptome pot include oboseala si dureri de cap, iar dificultatea la înghițire sau tuse poate apărea atunci când sunt prezente leziuni orofaringiene.

Leziunile intraoculare, umflarea pleoapelor sau crusta pleoapelor pot apărea atunci când există leziuni în apropierea sau în ochiul unui pacient, care pot apărea atunci când un pacient atinge aceste locuri cu mâna după atingerea unei leziuni.

Erupțiile cutanate ale variolei maimuței pot fi confundate cu alte boli cu erupții cutanate, care sunt frecvent luate în considerare la copii, inclusiv varicela, rujeola sau scabia; molluscum contagiosum; herpes, sifilis (inclusiv sifilis congenital), erupții cutanate alergice sau erupții provocate de droguri.

articolul original.

Două cazuri noi de variola maimuței confirmate luni în România. Numărul celor infectați a ajuns la 36

29 August 2022 at 10:24

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate luni, în România, anunță autoritățile.

Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 21 și 35 de ani, din București. Starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 36 de pacienți.

articolul original.

Italian de 36 de ani, infectat simultan cu HIV, COVID și variola maimuței

24 August 2022 at 12:21

Un italian în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru variolă, HIV și COVID în același timp. La întoarcerea dintr-o călătorie în Spania, în care a întreținut relații sexuale cu alți bărbați fără a folosi prezervativ, pacientul a prezentat febră, durere în gât, oboseală, cefalee și inflamație a zonei inghinale.

Potrivit Journal of Infection, citat de ziare.com, tânărul de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 3 zile de la debutul simptomelor. Apoi i-a apărut o erupție pe brațul stâng și în zilele următoare s-au răspândit vezicule pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă la camera de urgență a unui spital din Catania (Sicilia).

Aici a fost testat pozitiv pentru variola maimuței și HIV. Pacientul a fost externat după aproape o săptămână și s-a recuperat de Covid și variola maimuței, deși a rămas cu o mică cicatrice.

„Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Catania.

“Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică”, se arată în raport.

articolul original.

Încă două cazuri de variola maimuței, confirmate în România. Vom primi 5.000 de doze de vaccin de la Comisia Europeană

16 August 2022 at 13:43

Două cazuri de infecţie cu variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână, a anunţat secretarul de stat în Ministrul Sănătăţii Adriana Pistol, marţi, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc Numărul total de persoane infectate cu variola maimuţei în România este de 32.

Potrivit secretarul de stat, cei infectaţi cu acest virus sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani.

Adriana Pistol a precizat că se aşteaptă din partea Comisiei Europene donaţia de vaccin împotriva variolei maimuţei.

„Nu este o cantitate foarte mare. Vom oferi contacţilor cazurilor… Din câte ştiu, vor fi primite 5.000 de doze de vaccin”, a menţionat Pistol.

articolul original.

Bilanţul cazurilor de variola maimuţei creşte, în România. Un alt bărbat de 33 ani, diagnosticat cu acest virus

5 August 2022 at 06:56
image

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat faptul că bilanţul cazurilor de variola maimuţei a crescut. Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Craiova, a fost diagnosticat cu acest virus.

Individul s-a prezentat la o unitate medicală cu leziuni specifice acestei boli.

Bilanţul cazurilor de variola maimuţei a ajuns la 22

Din nefericire, până în prezent au fost diagnosticat cu variola maimuţei nu mai puţin de 22 de bărbaţi. Ultimul caz, un cetăţean român întors recent din Germania, şofer la o firmă de transport, s-a testat cu o zi înainte de a veni în ţară. Confirmarea diagnosticului i-a fost transmisă prin e-mail.

Acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, de unde a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. În prezent se află în izolare.

Bărbatul a menţionat că a venit în România pe data de 3 august şi a intrat în contact doar cu mama sa. Boala a debutat pe data de 1 august, iar pe data de 2 august i-a fost făcut testul în Germania. După două zile, pe data de 4 august, când deja venise în țară, i-a venit mail-ul din Germania că este pozitiv.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a craioveanului aceasta este una generală bună.

Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni i-au prelevat probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor hotărî dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

articolul original.

Sperăm că George Soros este bine… Iadul unui homosexual infectat cu variola maimuței

4 August 2022 at 13:30

Directorul Fundației sorosiste Open Society, Sebastian Kohn a povestit pentru „The Guardian” îngrozitoarea experiență pe care a trăit-o din momentul în care s-a infectat cu variola maimuței.

„Urlam de durere…”

Totul a pornit de la un weekend în care Sebastian Kohn a făcut sex cu mai mulți bărbați. La o săptămână după aventurile sexuale, au apărut simptomele bolii: de la oboseală la erupție, dureri anorectale, febră.

Sebastian Kohn este specializat în Sănătate publică la fundația finanțată de George Soros.

Vă prezentăm traducerea articolului din The Guardian.

„Am făcut variola maimuței și a fost un coșmar total.

Când au început festivitățile New York Pride pe 24 iunie, eram conștient că variola maimuței era o problemă emergentă – în special pentru bărbații gay – dar aveam, de asemenea, impresia că numărul de cazuri din oraș era relativ mic. Ceea ce nu am înțeles era cât de absolut dezastruoasă era capacitatea de testare: la acel moment, orașul avea capacitatea de a procesa doar zece teste pe zi.

Am făcut sex cu mai mulți bărbați în weekend. Apoi, o săptămână mai târziu, la 1 iulie, am început să mă simt foarte obosit. Aveam febră mare, cu frisoane și dureri musculare, iar ganglionii limfatici erau atât de umflați încât ieșeau cu cinci centimetri în afara gâtului meu.

Mai întâi, am făcut un autotest Covid: negativ. Apoi am început să suspectez variola maimuței. I-am trimis un mesaj unui prieten: Stau aici și aștept să înceapă erupția.

Sunt un bărbat de 39 de ani din Suedia, care locuiește în Brooklyn și lucrează în domeniul filantropiei. În ultimul deceniu, activitatea mea s-a axat în principal pe sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, așa că am urmărit epidemia încă de la început. Am încercat chiar să mă vaccinez atunci când orașul New York a lansat o primă campanie de vaccinare la 23 iunie. Dar, la fel ca marea majoritate a celorlalți newyorkezi care au încercat să obțină o programare, nu am avut noroc.

La două zile după ce au început simptomele mele, erupția a început sub forma unor leziuni anorectale – răni dureroase pe anus și rect. Inițial a fost o senzație de înțepătură și mâncărime. Nu eram speriat în acest moment. Mi s-a spus că va fi o boală ușoară și că eram o persoană complet sănătoasă, fără afecțiuni de bază. Dar nu aveam nicio idee cât de rău avea să devină.

Am avut o vizită de tele-sănătate cu medicul meu de familie și a fost de acord că ar trebui să fac un test. Așa că m-am dus la Urgențe. Aveam toate simptomele variolei maimuței și, din fericire, nimeni nu a pus la îndoială dacă ar trebui sau nu să primesc un test. Am cerut, de asemenea, un panel complet de analize ITS (infecții transmise sexual).

Am vrut medicamentul antiviral care este folosit pentru a trata variola maimuței, TPOXX, dar mai întâi trebuie să ai un rezultat pozitiv la test. Așa că m-au trimis acasă cu Tylenol. (Autoritățile europene de reglementare au aprobat TPOXX ca tratament eficient pentru variola maimuțelor, dar FDA l-a aprobat doar pentru tratarea variolei. CDC păstrează un stoc de TPOXX și permite utilizarea sa din compasiune în timpul epidemiilor de variolă de maimuță).

După ce s-a anunțat că variola maimuței se transmite sexual și că profilul celor mai vulnerabili la infecție este al celor care fac parte din LGBT, multe persoane s-au decis să facă vaccinul anti variola maimutei – FOTO Profimedia

După ce am plecat acasă, erupția a început să se extindă și am început să mă simt neliniștit. Mi-au apărut leziuni literalmente peste tot; au început să arate ca niște mușcături de țânțar înainte de a se transforma în vezicule cu coșuri care în cele din urmă să se spargă, apoi în cele din urmă să se cojească înainte de a lăsa o cicatrice. Le-am avut pe craniu, pe față, pe brațe, pe picioare, pe mâini, pe corp, pe spate și cinci doar pe cotul drept. La apogeu, aveam peste 50 de leziuni, febră de 39,5 grade Celsius și durere intensă, ceea ce mi-a provocat un atac de panică.

În mod ironic, singurul loc în care nu aveam leziuni era penisul meu.

A doua zi am primit rezultatele ITS: pozitiv pentru gonoree. Dar încă nu am aflat nimic despre variola maimuței. Atunci mi-a apărut urticarie peste tot pe corp, de la gât în jos, precum și o durere de cap, dureri de artrită în degete și umeri și o durere ciudată în tibie, care a devenit atât de dureroasă încât nu mai puteam sta în picioare. Noaptea, mă trezeam înnebunit atât de durere, cât și de mâncărime din cauza leziunilor și a urticariei, pur și simplu stăteam în pat și mă scărpinam. Eram izolat, singur și frustrat de cât de nedreaptă era situația. Eram în mod clar foarte bolnav, dar a trebuit să pun cap la cap un plan de îngrijire pe cont propriu.

Leziunile mele anorectale, care erau deja foarte dureroase, s-au transformat în răni deschise. Mă simțeam de parcă aveam trei fisuri chiar una lângă alta și era absolut chinuitor. La propriu, țipam cu voce tare când mă duceam la baie. Chiar și menținerea zonei curate, cum ar fi să mă spăl, era extrem de dureroasă. Era un proces de două ore de fiecare dată.

La patru zile după test, am primit un telefon de la Urgențe că am fost testat pozitiv pentru variola maimuței. Dar nu mi-au dat nicio informație în afară de asta. Așa că am început să sun în jur pentru a vedea cum aș putea avea acces la antivirale. Știam că CDC publicase un ghid cu privire la persoanele care ar trebui să fie luate în considerare pentru tratament, iar acesta includea persoanele care aveau leziuni anorectale, leziuni în gât și afecțiuni dermatologice, ceea ce era cazul meu.

Am sunat la Urgențe, unde mi-au spus să contactez Departamentul de Sănătate, care – la rândul său – mi-a spus: Oh, nu, medicul dumneavoastră de familie trebuie să solicite tratament pentru dumneavoastră. Apoi îmi contactam medicul de familie, iar acesta îmi spunea: Putem să aducem cazul la departamentul de sănătate, dar, ca să știți, ne refuză majoritatea cererilor, așa că nu vă faceți speranțe.

Apoi a început să mi se umfle gâtul. Amigdalele mele erau acoperite de puroi alb. Am făcut o înregistrare video cu cineva de la cabinetul medicului meu de familie și mi-a spus: Cred că ar trebui să mergi la Urgențe. Cei de la Urgențe au stabilit că era amigdalită bacteriană și mi-au dat o serie de antibiotice. Dar când le-am cerut antivirale, mi-au spus că nu mi le vor da pentru că le dau doar persoanelor care sunt grav imunocompromise. Le-am spus: Nu așa prevăd ghidurile de tratament ale CDC. Nu au vrut și m-au externat la 2 dimineața. Eram incredibil de demoralizat.

„Sunt îngrijorat că vom rămâne cu ea pentru totdeauna”

În seara următoare, am primit în sfârșit un telefon de la o clinică din cadrul Centrului Medical Irving al Universității Columbia. Mi-au spus că DoH le-a cerut să preia cazul meu. Se pare că așa am fost unul dintre puținii norocoși care au fost invitați la tratament. Deoarece medicamentul nu a fost testat pe scară largă pe oameni, există un consimțământ în cunoștință de cauză și un proces de admitere destul de important. Am petrecut aproximativ o oră la clinică și am plecat cu o rezervă de TPOXX pentru două săptămâni. Am fost atât de ușurat.

Trebuie să luați trei pastile la fiecare 12 ore, cu o dietă bogată în grăsimi. Mănânc multă șuncă și frișcă, care este al doilea cel mai bun lucru la acest tratament. Leziunile au început să se usuce foarte repede și acum mi-au mai rămas doar trei cruste micuțe. Abia în ultimele două zile am reușit să merg la baie fără dureri.

Sunt încă în izolare. Nici nu vă pot spune cât de sătul sunt în acest moment de apartamentul meu. Sunt o persoană destul de privilegiată, în sensul că am resursele necesare pentru a comanda mâncare și medicamente și a mi se livra la ușă. Am spălătorie în apartament, așa că pot să-mi spăl așternuturile și hainele. Cunosc alte persoane care se luptă cu adevărat cu izolarea pentru că nu au situația pe care o am eu.

La o zi după ce am început tratamentul, pe 13 iulie, am primit în sfârșit un telefon de la un cercetător de la departamentul de sănătate, care mi-a spus că este posibil să fi fost expus la variola maimuței pe 26 iunie. I-am spus că am deja variola maimuței, iar ea m-a întrebat despre simptomele mele. Convorbirea a durat aproximativ o jumătate de oră, iar ea citea, evident, dintr-un scenariu. Apoi a spus: Bine, mulțumesc pentru timpul acordat, însănătoșire grabnică și a închis. Nici măcar nu m-a întrebat ce contacte am avut.

Toată chestia asta mi se pare un eșec uriaș care nu ar fi trebuit să fie permis, mai ales după două luni și jumătate de la izbucnirea epidemiei. Dacă cineva ca mine, care a lucrat mult timp în domeniul sănătății sexuale, a avut o perioadă atât de dificilă în a se descurca cu îngrijirea, nu-mi pot imagina că și alți oameni o fac. Cunosc mai multe persoane care stau acasă în dureri chinuitoare pentru că nu primesc sprijinul de care au nevoie.

Sunt destul de îngrijorat că suntem aproape de punctul în care aceasta va fi o altă boală endemică, în special în rândul bărbaților homosexuali, dacă nu am trecut deja de acest punct. Sunt îngrijorat că vom rămâne cu ea pentru totdeauna.”

articolul original.

Stare de urgenţă în California, din cauza variolei maimuţei care a infectat deja 800 de oameni

2 August 2022 at 07:18
By: -
image

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă, ca urmare a răspândirii virusului variolei maimuţei, pentru a „consolida eforturile de vaccinare ale statului”.

Publicitate

"California acţionează de urgenţă pentru a ne asigura că persoanele cele mai expuse riscului sunt în vizorul nostru pentru vaccinuri, tratament şi asistenţă", a precizat Newsom, citat într-un comunicat, potrivit DPA.

Aproape 800 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în California, conform celor mai recente date publicate joi de Departamentul de Sănătate Publică din acest stat.

Autorităţile au raportat că 98,3% dintre aceste cazuri au fost confirmate la bărbaţi, dintre care majoritatea fac parte din comunitatea LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgen, queer). Virusul se răspândeşte în mare măsură printre bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi, precum şi printre persoane transgen şi nonbinare.

Publicitate

Conform biroului lui Newsom, California a distribuit peste 25.000 de doze de vaccin dintr-un total de 61.000 de doze primite până în prezent. Accesul la vaccinul Jynneos, în special, rămâne limitat pe teritoriul ţării.

Potrivit biroului guvernatorului, peste 30 de unităţi şi furnizori din tot statul oferă tratament pentru variola maimuţei, cu toate că accesul la medicamentul antiviral prescris, Tecovirimat, este, de asemenea, limitat.

Anterior, oficialii din San Francisco, al patrulea oraș ca mărime din California, au declarat stare de urgență din cauza variolei maimuței.

Simptomele variolei maimuţei sunt similare cu variola, deşi de obicei mai blânde. Cei infectaţi cu acest virus prezintă iniţial febră, dureri, umflarea ganglionilor limfatici, frisoane şi epuizare. Ulterior, ei dezvoltă o erupţie cutanată, care începe de obicei pe faţă, apoi se răspândeşte, transformându-se în vezicule cu puroi.

articolul original.

A fost confirmat primul deces de variola maimuţei din Europa, în Spania. Peste 18.000 de cazuri au fost înregistrate până în prezent

30 July 2022 at 16:40
image

După pandemia de COVID-19, peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost înregistrate până acum. A fost confirmat primul deces din Europa din cauza acestei boli, în Spania. Ce a anunțat Ministerul Sănătății.

A fost confirmat primul deces de variola maimuței din Europa, în Spania. Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Un pacient infectat a murit, în ciuda eforturilor depuse de medicii care s-au ocupat de caz.

A fost confirmat primul deces de variola maimuţei din Europa

Un pacient care era infectat cu variola maimuței a murit în Spania. Acesta este primul deces raportat în Europa și al doilea în afara Africii. De la început, șase persoane și-au găsit sfârșituul în urma infectării.

Ministerul Sănătății din Spania a anunțat că peste 4.398 de cazuri au fost confirmați în țară, dintre care 120 au fost internați în spital pentru a primi ajutor de specialitate din partea medicilor, unul a murit, iar restul sunt în evidența autorităților.

În total, peste 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în 78 de țări. În țara noastră au fost înregistrate 21 de persoane infectate. Pe data de 23 iulie a fost declarată urgență sanitară globală din cauza acestei boli.

Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate

Medicii au observat la majoritatea pacienților care sunt infectați cu variola maimuței o serie de simtome. Persoanele care au contactat boala se confruntă cu dureri de spate, febră, dar și cu o erupție cutanată care, în cele mai multe cazuri, dispare de la sine în cursul a patru săptămâni.

Deși puțini știau, erupția provocată de variola maimuței se distinge foarte greu de varicelă sau altele comune. Aceasta nu se răspândește la fel de ușor precum virusul COVID-19.

Variola maimuței se respândește, de cele mai multe ori, prin picăturile respiratorii mari, atunci când există un contact între cele două persoane, prin contact cu fluide corporale sau leziuni cutanate ori chiar prin atingerea hainelor sau a lenjeriei care au fost contaminate.

Potrivit OMS, variola maimuței nu este mortală în toate cazurile, iar șansele ca o persoană infectată să se stingă din viață variază între 1% și 10%.

articolul original.

New York și San Francisco au declarat stare de urgență din cauza variolei maimuței

30 July 2022 at 12:44
image

Statul New York și San Francisco au declarat stare de alertă publică pe fondul focarului în creștere de variolă a maimuței.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat o ”urgență globală” weekendul trecut. Totodată, administrația Biden ia în considerare introducerea stării de urgență la nivel național.

Peste 40% dintre cele 4.907 cazuri de variola a maimuței confirmate în SUA au fost raportate în California și New York. Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgență.

”Declar stare de urgență pentru a consolida eforturile noastre continue de a ne confrunta cu focarul de variolă”, a scris Hochul pe Twitter.

Și comisarul de Stat al New York-ului a avut ceva de spus despre această stare de urgență. Acesta a declarat-o ca fiind „O amenințare iminentă pentru sănătatea publică.”

”Această declaraţie înseamnă că departamentele locale de sănătate implicate în activităţi de răspuns şi prevenire vor putea accesa o rambursare suplimentară de stat, după ce alte surse de finanţare federale şi de stat vor fi maximizate, pentru a proteja toţi new-yorkezii şi, în cele din urmă, pentru a limita răspândirea variolei maimuţei în comunităţile noastre.”a spus Mary T. Bassett.

Primarul din San Francisco, îngrijorat de sănătatea cetățenilor

London Breed, primarul orașului San Francisco, a anunțat joi seară o stare de urgență locală, susținând că numărul de cazuri de variola a maimuței s-a dublat, ajungând la 261 în doar o săptămână.

De asemenea, ea a spus că această mișcare va mobiliza resursele, va accelera planificarea pentru situații de urgență și va permite rambursarea cheltuielilor viitoare de către guvernele de stat și federale, potrivit Libertatea.ro.

articolul original.

O persoană infectată cu variola maimuței a murit. Este primul deces cauzat de această boală din Europa

30 July 2022 at 06:41
image

Ministerul Sănătății din Spania a anunțat, vineri, că o persoană infectată cu variola maimuței a murit, acesta fiind primul caz de deces din Europa din cauza virusului african, potrivit Reuters.

În total, numărul cazurilor de variola maimuței din Spania se ridică la 4.928. Dintre acestea, 120 sunt persoane spitalizate, iar 135 au suferit complicații precum infecții bacteriene și ulcer.

Vârsta medie a spaniolilor infectați cu variola maimuței este 37 de ani, iar din cei aproape 5.000 de bolnavi, doar 64 sunt femei, restul fiind bărbați.

Conform stiripesurse.ro, în toată lumea s-au semnalat peste 18.000 de cazuri de variola maimuței, primele 5 decese fiind în țări africane.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani infectat cu variola maimuţei a murit vineri în Brazilia.

articolul original.

Spania raportează primul deces cauzat de variola maimuței în Europa

30 July 2022 at 06:32

Spania a raportat vineri primul deces cauzat de variola maimuței, ceea ce se consideră a fi primul deces din Europa din cauza bolii și doar al doilea în afara Africii.

Brazilia raportase vineri primul deces cauzat de variola maimuței, în afara continentului african.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății din 22 iulie, până la aceste două decese menţionate anterior, au fost raportate doar cinci decese la nivel mondial, toate în regiunea africană.

Sâmbăta trecută, OMS a declarat că focarul se răspândește rapid și devine o urgență de sănătate globală, cel mai înalt nivel de alertă.

În ultimul său raport, Ministerul Sănătății spaniol a declarat că 4.298 de cazuri au fost confirmate în țară. Din cei 3.750 de pacienți despre care avea informații, a spus că 120 au fost internați în spital și unul a murit, fără a oferi detalii suplimentare.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a refuzat să ofere mai multe detalii despre persoana decedată.

articolul original.

San Francisco declară stare de urgenţă din cauza înmulțirii cazurilor de variola maimuţei

29 July 2022 at 07:12
image

Din cauza răspândirii tot mai mare a cazurilor de variola maimuţei, orașul San Francisco a declarat joi, 28 iulie, stare de urgenţă în domeniul sănătăţii publice. Primarul din San Francisco, London Breed, a declarat că în oraş au fost înregistrate 281 de persoane infectate cu variola maimuţei, şi că se vor mobiliza resurse şi personal pentru a face fata epidemiei. Totodată, oficiali din domeniul sănătăţii au precizat că se aşteaptă ca această cifră să crească în următoarele zile şi săptămâni.

Stare de urgenţă în San Francisco din cauza variolei maimuţei

Evoluția rapidă a cazurilor de variola maimuţei în San Francisco s-a ciocnit cu o penurie de vaccinuri. Până în momentul de fată, oficialii orașului au declarat că au primit aproximativ 8.200 de doze de vaccin Jynneos, care este destinat să prevină variola maimuței și variola clasică la adulți.

„Vrem să avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cât mai bine publicul și a proteja sănătatea. Dorim, de asemenea, să ne afirmăm angajamentul față de sănătatea comunităților LGBTQ din San Francisco, așa cum am făcut întotdeauna în mod istoric ca oraș”, a declarat Susan Philip, ofițerul de sănătate din San Francisco.

De asemenea, Susan Philip a subliniat că nu intenționează să solicite închideri sau restricții, o poziție care distinge această măsură de ordinele sanitare emise pe parcursul pandemiei Covid-19.

„Poate mai îngrijorător decât numărul mare de infecții este traiectoria, care continuă să crească”, a mai spus aceasta în timpul unei conferințe de presă.

Având în vedere numărul actual de cazuri, San Francisco și Los Angeles par a fi cele două focare cele mai îngrijorătoare ale epidemiei de variola maimuței din California.

Declararea stării de urgență permite orașului San Francisco să acceseze fonduri de la stat și de la guvernul federal rezervate pentru situații de urgență și să sensibilizeze publicul larg cu privire la epidemie. Oficialii oraşului au declarat că starea de urgență va intra în vigoare luni, 1 august.

Cu toate ca variola maimuței nu este o boală nouă, cazurile au explodat în mai multe țări deodată. San Francisco a raportat primul caz în data de 3 iunie, iar numărul infecțiilor a crescut rapid, ceea ce a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din domeniul sănătății care încearcă încă să gestioneze pandemia Covid-19.

S-a confirmat primul caz de variola maimuței la un copil

În cadrul aceluiași șir de idei, amintim că medicii din Olanda au diagnosticat un copil care nu a împlinit nici măcar vârsta de 10 ani, cu virusul variola maimuței. În acest sens, președintele Centrului de Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă a făcut anunțul cu privire la acest caz, joi seară, 21 iulie, pe pagina sa de Facebook.

”A fost diagnosticat primul caz de infectare cu virusul variolei maimuței la copil – un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, din Olanda. Modalităţile prin care băiatul a ajuns să fie infectat nu sunt cunoscute, iar datele provenind din analiza genomică a virusului care a infectat copilul sunt diferite de cele obținute prin secvențierea altor cazuri diagnosticate în Amsterdam”, a scris dr. Marius Geantă în postarea sa.

Este precizat că variola maimuţei este un virus ADN dublu catenar mare, având în vedere că astfel de viruși își pot corecta greșelile atunci când reproduc material genetic, dar sunt mai puțin predispuși la mutații.

În acest sens, având în vedere răspândirea tot mai gravă a cazurilor de variola maimuței, oficialii din San Francisco au declarat stare de urgență.

articolul original.

Încă un caz de variola maimuței în România. Pacientul cu numărul 16 este din București

14 July 2022 at 09:28

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, anunță, joi, Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din București.

Starea lui de sănătate este bună iar în prezent se află internat. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, precizează sursa citată.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 16 pacienți.

articolul original.

Un nou caz de variola maimuței în România. Bărbatul din Argeș se află în spital

13 July 2022 at 09:07

A fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România, numărul total ajungând, miercuri, la 15 persoane.

Este vorba de un bărbat de 38 de ani, din județul Argeș. Potrivit Ministerului Sănătății, noul caz de variola maimuței a fost diagnosticat în cazul unui bărbat de 38 de ani din Argeș, scrie Mediafax.

„Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală, iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței”, potrivit Ministerului Sănătății.

Bărbatul este internat. În acest caz a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 15 persoane.

articolul original.
❌