ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Americanii, un nou record în cumpărăturile online de Black Friday

27 November 2022 at 06:18
image

Campania de Black Friday din Statele Unite ale Americii a înregistrat un nou record de vânzări la capitolul online, scrie News.ro.

De cealaltă parte, un număr mic de consumatori au căutat oferte de Black Friday în magazinele fizice din marile oraşe, inclusiv New York, Los Angeles, Chicago şi alte locaţii, marcând începutul unui nou sezon al cumpărăturilor de sărbători din SUA, crucial pentru comercianţii cu amănuntul într-un mediu economic incert. Vânzările online au atins un record de 9,12 miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Mulţi cumpărători care au făcut achiziţii au spus că acestea lor au fost strategice, nu impulsive.

„Am aşteptat reduceri”, a spus Tulio Rose, în vârstă de 28 de ani, care şi-a luat un televizor cu ecran mare de la un magazin Best Buy din Los Angeles.

Aproximativ 166 de milioane de oameni plănuiau să facă cumpărături începând de joi, când a fost Ziua Recunoştinţei, şi până luni, zi supranumită ”Cyber Monday”, când sunt oferite reduceri la cumpărăturile online, potrivit Federaţiei Naţională pentru Retail, cu aproape 8 milioane mai mult decât anul trecut.

Magazinele fizice, deloc aglomerate

Magazinele fizice au fost mai puţin aglomerate decât de obicei de Black Friday. „De obicei, în această perioadă a anului, te chinui să găseşti parcare. Anul acesta, nu am avut nicio problemă în obţinerea unui loc de parcare”, a declarat Marshal Cohen, consilier şef al NPD Group Inc.

„Au loc o mulţime de cumpărături online, toată lumea caută doar să obţină ceea ce are nevoie. Nu există niciun sentiment de urgenţă”, a adăugat Cohen, pe baza verificărilor sale din magazinele din New York, New Jersey, Maryland şi Virginia.

La mall-ul American Dream din East Rutherford, New Jersey, nu existau cozi în afara magazinelor. Un angajat al Toys ‘R’ Us împărţea pliante cu o listă cu promoţiile ”door buster” de Vinerea Neagră.

Citeşte şi: Black Friday sau marea păcăleală

articolul original.

Soluțiile de automatizare a vânzărilor măresc productivitatea afacerilor! Află mai multe

25 November 2022 at 09:26
By: Geo
image

Înainte ca echipele de vânzări să aibă acces la cele mai recente instrumente digitale, acestea au trebuit să gestioneze vânzările și să încheie tranzacții folosind metode clasice, care consumau timp. Din fericire, au dispărut vremurile gestionării manuale a comenzilor și încasărilor de către distribuitori.

Astăzi, organizația ta se poate baza pe soluții software care optimizează procesele de automatizare a forței de vânzări concepute pentru a îmbunătăți productivitatea echipei de vânzări prin automatizarea sarcinilor repetitive.

Ce este automatizarea forței de vânzări?

SFA este sistemul de automatizare a activităților specifice procesului de vânzări, fiind folosit de numeroase companii din industria Retail & FMCG. De obicei, automatizarea se concentrează pe eliminarea unor sarcini administrative repetitive și consumatoare de timp, cum ar fi preluarea comenzilor, înregistrarea încasărilor sau organizarea vizitelor la clienți.

3 beneficii cheie ale automatizării forței de vânzări

Un SFA software susține reprezentanții în activitățile de zi cu zi, în timp ce îi ajută pe lideri cu sarcini de nivel superior, în cele din urmă. Ariile care sunt îmbunătățite în business cu ajutorul unui soft SFA includ gestionarea vizitelor la clienți, optimizarea prognozării vânzărilor și chiar eficientizarea onorării comenzilor. 

Automatizarea crește productivitatea și reduce erorile. Un proces robust de automatizare a forței de vânzări te va ajuta să crești productivitatea generală a afacerii tale. Reducerea sau chiar eliminarea intrărilor manuale de date pentru urmărirea activităților de vânzări și raportarea rezultatelor în fiecare săptămână. Acest timp poate fi în schimb alocat activităților care generează venituri, cum ar fi promovarea și încheierea de oferte.

Datele de vânzări oferă informații mai bune despre comenzile plasate, dar și despre procesarea acestora. SFA se integrează perfect cu comunicarea între membrii echipei tale de vânzări, precum și cu alte departamente. Procesele SFA adună adesea o multitudine de date privind performanța vânzărilor în timp real.

Automatizarea vânzărilor crește productivitatea și, implicit, veniturile. Economisirea de timp cu introducerea manuală a datelor nu este doar un beneficiu pentru reprezentanții de vânzări – managerii vor beneficia, de asemenea, de raportări și prognoze mai precise atunci când introducerea datelor este automatizată. În plus, raportarea și prognoza corectă îi ajută pe managerii de vânzări să gestioneze eficient echipele de vânzări, dar și produsele și ofertele disponibile.

articolul original.

#BookTok: Literatura și-a găsit un partener neașteptat în TikTok, la Târgul de Carte de la Frankfurt

23 October 2022 at 08:10

Tendința #BookTok a explodat în ultima vreme, cu un număr tot mai mare de cititori care postează recenzii și se implică în discuții cu scriitorii, în timp ce autorii o folosesc pentru a-și promova cărțile, anunță AFP.

Videoclipurile cu hashtag-ul au adunat miliarde de vizualizări și au contribuit la creșterea popularității unor cărți și autori

Pentru unii, pare contra-intuitiv ca o platformă cunoscută pentru videoclipuri scurte și adesea facile să fie locul cel mai potrivit pentru a încuraja o activitate precum lectura, care necesită o concentrare profundă.

Târgul de carte Frankfurt 2022, sursă foto: captură YT

Dar videoclipurile cu hashtag-ul au adunat miliarde de vizualizări și au contribuit la creșterea popularității unor cărți și autori, astfel încât acum librăriile se grăbesc să instaleze standuri unde creatorii de conținut pot filma videoclipuri.

Această tendință, în care adesea creatorii de conținut social media postează recenzii încărcate de emoție ale cărților, a fost deosebit de eficientă în atragerea unui nou public de cititori mai tineri.

Impact asupra vânzărilor de cărți

Potrivit TikTok – care este deținută de compania chineză ByteDance – #BookTok are peste 84 de miliarde de vizualizări video până în prezent pe platformă.

„#BookTok a devenit locul unde se recomandă și se descoperă cărți, precum și unde se împărtășesc recenzii și se exploatează cultura fanilor”, a declarat Tobias Henning, director general al TikTok Germania și Europa Centrală și de Est.

De asemenea, „are un impact real asupra vânzărilor de cărți la nivel global”, a adăugat el.
Unul dintre succesele atribuite #BookTok este cel al romanului „It Ends With Us” al autoarei americane Colleen Hoover, ale cărui vânzări au crescut vertiginos după ce a câștigat popularitate în cadrul comunității.

O recenzie video arată o femeie care plânge în timp ce citește romanul, cu muzică pe fundal și o voce care spune: „Nu am plâns niciodată atât de mult timp citind o carte”.

Având în vedere influența tot mai mare a #BookTok, târgul anual de la Frankfurt, cel mai mare eveniment editorial din lume, a făcut pentru prima dată un parteneriat cu TikTok.

articolul original.

Parfumul lui Elon Musk i-a adus miliardarului încă un milion de dolari

15 October 2022 at 11:30
image

Miliardarul american caută mereu noi moduri de a-și extinde afacerile, parfumul lui Elon Musk fiind cea mai nouă idee în acest sens.

Poate că nu este la fel de profitabil ca întemeierea unui imperiu galactic, dar parfumul „Burnt Hair” (Păr Ars) i-a adus deja controversatului om de afaceri peste un milion de dolari în doar câteva ore.

a fost dezvăluit pe Twitter, mediul preferat de comunicare al miliardarului. Produsul ar urma să fie comercializat prin intermediul companiei sale de săpat tuneluri, The Boring Company.

Parfumul lui Elon Musk a înregistrat deja 10.000 de bucăți vândute

Prezentat drept „esența dorinței respingătoare”, parfumul este disponibil pe site-ul magazinului companiei la un preț de 100 de dolari și Musk susține că a vândut deja 10.000 de unități în prima zi de la lansare.

„Cu un nume ca al meu, intrarea în afacerile cu parfumuri era inevitabilă; de ce m-am abținut atât de mult timp!?”, a scris Musk pe Twitter după ce și-a schimbat biografia în „Vânzător de parfumuri”, indică IFL Science.

„Zece mii de flacoane de ‘Burnt Hair’ vândute! Abia aștept să văd mâine articole în media despre vânzările de ‘Burnt Hair’ în valoare de un ”, a adăugat el.

Nu este prima dată când Musk vinde lucruri neobișnuite

Musk nu este străin de vânzarea produselor neobișnuite (și uneori bizare) prin intermediul numeroaselor sale companii. În 2018, The Boring Company a vândut aruncătoare de flăcări, care au fost promovate cu sintagma „nu un aruncător de flăcări”. Compania a reușit să vândă toate cele 20.000 de unități, obținând aproximativ 10 milioane de dolari.

În 2020, „pantaloni scurți scurți” din satin roșu la un preț de 69,420 de dolari, într-o aparentă frondă la adresa celor care au pariat împotriva producătorului de vehicule electrice la bursă. Tesla și-a lansat, de asemenea, propria marcă de tequila, care vine într-o sticlă în formă de fulger, după ce fondatorul Musk a scris ideea pe Twitter de Ziua Păcălelilor în 2018.

Momentan nu se știe dacă parfumul lui Elon Musk are sau nu vreo semnificație ascunsă, dar cu siguranță le-a dat oamenilor un nou motiv de a se amuza pe seama lui.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Românii care au încasat sute de milioane de euro în acest an

10 October 2022 at 22:00
image

Peste 30 de antreprenori români au încasat mai bine de 300 mil. euro în acest an după ce au făcut exitul din 20 de companii active în domenii precum IT, energie şi industrie, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor publice şi a celor din piaţă.

Pentru această analiză au fost luate în calcul doar exiturile totale. Sunt menţionate şi tranzacţiile unde antrepre­norii mai deţineau doar un pachet minoritar, pe care l-au vândut tot către acelaşi grup ca anterior. Un exemplu în acest sens este cel prin care Cristian Rusu a vândut către fondul de investiţii Greenbridge restul de 25% din Casa Rusu.

În piaţă, în 2022, au fost mai multe tranzacţii care au avut antreprenori la vânzare, însă puţine au valoarea declarată, aşa că top 20 a fost realizat pe baza estimărilor din piaţă, acolo unde nu se ştie exact suma plătită de cumpărător.

Câți bani au încasat românii care și-au vândut companiile?

„În anumite domenii, cum e , există tranzacţii care se realizează şi la multipli de 20x EBITDA sau chiar peste acest prag. În alte domenii, mul­ti­plii sunt mai mici. Nu pu­­tem vorbi de o me­die“, explică Horea Po­­pescu, managing part­ner al casei de avocatură CMS România.

Aproape o treime dintre exiturile mari din 2022 provin din IT, o situaţie surprinzătoare dat fiind că, până recent, în domeniu se parafau tranzacţii de mai mici dimensiuni. Un alt domeniu interesant pentru cumpărători este producţia. Unii dintre oamenii de afaceri locali au reuşit să obţină zeci de din aceste tranzacţii, este cazul lui Ion Ţiriac, pe când alţii au primit „doar“ câteva milioane de euro de la investitori.

Afacerile antreprenoriale româneşti, dezvoltate cândva pe parcursul ultimilor 30 de ani, au fost şi continuă să fie în multe cazuri pe radarele investitorilor strategici sau financiari.
articolul original.

Dacia își va muta tot mai mult vânzările în online

28 September 2022 at 10:24
image

Dacia va miza tot mai mult pe online atât când vine vorba de vânzări, cât şi de finanţare pentru a creşte eficienţa procesului. Agenţii de vânzări – showroomurile – au demarat noi investiţii în reamenajări şi servicii digitale precum urmărirea maşinii în timpul livrării.

„Clientul Dacia a evoluat, avem zona celor care sunt foarte atenţi la buget, dar sunt şi tot mai mulţi care nu sunt constrânşi, dar vor un nou stil de viaţă. Sau pot lua una mai simplă şi care oferă esenţialul. Cercetările ne arată că acest segment de populaţie creşte“, a spus Mihai Bordeanu (foto), country head Dacia pentru România şi managing director Dacia pentru Europa de Sud-Est, citat de Ziarul Financiar.

Odată cu implementarea noilor sisteme în centrele Dacia, prin intermediul aplicaţiei mărcii, clienţii obişnuiţi vor avea acces la informaţii pe care le primeau doar agenţii de vânzări, cum ar fi localizarea maşinii.

Miza o reprezintă creşterea în online, iar România deja este cap de linie atât prin modul în care sunt vândute maşinile  – pe plan local acestea sunt vândute printr-o reţea de agenţi, nu dealeri, iar acestea sunt facturate direct de Renault Commercial Roumanie.

La acest model vor să treacă cei mai mulţi din producătorii auto europeni fiind considerat mai eficient decât modelul de dealer.

articolul original.

Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG: „Aproximativ 13% dintre vânzările totale sunt destinate digitalizării sectorului public

28 September 2022 at 09:22
Foto: mobilissimo.ro

În România, vânzările evoMAG către sectorul public au crescut cu 20% în acest an, pe fondul unei cereri mai mari din partea instituțiilor, iar această tendință va continua și în 2023. Printre cele mai vândute produse către instituțiile publice se numără calculatoarele și telefoanele.

În precizările sale, „Aproximativ 13% dintre vânzările totale sunt destinate digitalizării sectorului public. Estimăm că ponderea va urca la 15%, spre finalul anului, cu perspective și mai bune pentru 2023”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

În contextul de activitate, evoMAG a investit anul acesta, în dezvoltarea departamentului dedicat segmentului public, atât prin creșterea numărului de angajați, cât și în personalizarea mixului de produse și soluții destinate instituțiilor publice.

Concret, de la începutul anului, evoMAG a onorat peste 600 de achiziții prin SICAP, cele mai mari proiecte fiind de furnizare de echipamente de tehnică de calcul, de tablete grafice pentru unitățile de învățământ de stat, telefoane mobile și camere video pentru supraveghere.

În planurile de viitor, cea mai mare provocare, în relația cu autoritățile publice rămâne birocrația, întrucât aprobarea unei comenzi poate să dureze două sau chiar trei săptămâni și, astfel, pot apărea întârzieri în termenele de livrare.

articolul original.

Automatizarea vânzărilor în business – Tehnologia care îți optimizează veniturile

23 September 2022 at 15:21
image

Tehnologia primează și în industria FMCG! Mai exact, automatizarea proceselor specifice vânzării se va face ușor și sigur, prin intermediul unor software-uri personalizate. Ce avantaje oferă această schimbare și cum poți beneficia de ea, vei afla în rândurile ce urmează.

Procesele interne devin mai flexibile

Automatizarea unifică întregul context de afaceri și diferitele date despre comenzi și clienți pe aceeași platformă. Prin intermediul conceptului SFAangajații vor lucra prin intermediul aplicației Back Office, care se va interfața cu sistemele de tip ERP, preluând cu o sincronizare perfectă toate datele necesare. Aplicația permite gestionarea dispozitivelor mobile ale angajaților, iar instalarea aplicației se va face pe atât pe PC-uri, cât și pe smartphone-uri sau tablete.

Creșterea productivității angajaților

Ar putea părea contradictoriu să afirmăm că automatizarea forței de vânzări ajută la furnizarea unui serviciu mai uman. Cu toate acestea, dacă reprezentanții de vânzări sunt copleșiți de cerințele repetitive legate de gestionarea datelor, cum vor avea energia să vorbească cu clienții cu un zâmbet pe față? Cei mai mulți clienți doresc ca reprezentanții să fie mai empatici. Poate că e timpul să luăm în considerare automatizarea vânzărilor ca un mijloc de optimizare nu doar a activității de vânzare, ci și a motivației echipelor de agenți de vânzări.

Cum funcționează automatizarea vânzărilor?

Automatizarea forței de vânzări este de obicei direcționată către o bază de date unde puteți sorta toate datele clienților, identificând nevoile acestora și, în multe cazuri, le puteți prezice. Aceste sisteme au diverse funcții, cum ar fi monitorizarea, raportarea automată și istoricul întregii relații cu clienții, iar reprezentanții comerciali vor avea un instrument care le va permite să utilizeze noi strategii și să-și sporească capacitățile de vânzare.

Cum beneficiez de o automatizare a vânzărilor?

Recomandat este să colaborezi cu firme specializată în domeniu, iar un exemplu edificator în acest sens este dat de platforma OptimallCu o experiență de peste 19 ani, Optimall by AROBS se caracterizează prin integrarea soluțiilor smart și extrem de utile pentru automatizarea întreg procesului de vânzare. De asemenea, alegându-i vei avea parte de software-uri și aplicații pe care agenții de vânzări, distribuitorii, le vor folosi pentru a-și simplifica task-urile și a economisi timp.

Procesele specifice din industria FMCGunde incluse sunt distribuția și vânzarea bunurilor de larg consum, vor fi automatizate cu ajutorul tehnologiei! Productivitatea angajaților va crește, iar comenzile vor fi onorate mai ușor, iar asta deoarece un simplu soft sau aplicație va face task-urile mai importante, economisindu-se timp prețios.

articolul original.

În vânzări, un casier câștigă aproximativ 2.400 de lei pe lună, în timp ce salariul unui manager regional poate depăși 30.000 de lei

1 September 2022 at 09:06
În România, în domeniul vânzărilor, se dau 4.500 de lei pe lună şi sunt peste 12.000 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment pe eJobs.ro pentru candidații interesați să lucreze în acest domeniu. Salariul mediu net este unul extrem de ofertant.

Astfel, salariul mediu net în vânzări este de 4.500 de lei, fiind domeniul cu cele mai multe joburi disponibile în piață. Un casier câștigă aproximativ 2.400 de lei pe lună, în timp ce salariul unui manager regional poate depăși 30.000 de lei.

Iar 12.000 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment pe eJobs.ro pentru candidații interesați să lucreze în  domeniul vânzărilor.

În opinia sa, „Este domeniul cu cele mai multe poziții deschise pentru cei care vor să se angajeze, dar și cu discrepanțe destul de mari între cei de pe pozițiile de entry level și funcțiile de management. Cu toate acestea, oportunitățile de creștere în carieră sunt unul dintre principalele argumente pe care le au aplicanții, motiv pentru care, lunar, sunt între 300.000 și 400.000 de aplicări pentru joburile din Vânzări”, explică Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Din punct de vedere financiar, 4.200 de lei este salariul mediu pentru această industrie, însă, potrivit datelor Salario, doar 30% dintre angajați câștigă mai mult de 4.000 de lei pe lună.

În acest sens, distribuția salarială arată că o peste o treime din angajații din vânzări au salarii cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, 20% între 3.000 și 4.000 de lei, 22% între 4.000 și 7.000 de lei. 18,2% câștigă între 1.386 și 2.000 de lei, 5,9% între 7.000 și 10.000 de lei și 2,1% peste 10.000 de lei.

Cel mai mult câștigă managerii generali și regionali

În acest domeniu de activitate, cel mai mult câștigă managerii generali și regionali pentru care au fost înregistrate valori de peste 37.000, respectiv 30.000 de lei.

Astfel, “O componentă importantă a joburilor din vânzări este legată de comisioane, care, în multe cazuri, ajung chiar să dubleze sau să tripleze salariul de bază. Este un motivator foarte puternic pentru angajații cu experiență, dar și pentru candidații aflați la început de drum”, spune Roxana Drăghici.

De altfel, Vânzările atrag lunar și cel mai mare număr de aplicări pe eJobs.ro. Din cele 900.000 de aplicări înregistrate în luna august, mai mult de 375.000 au fost pentru joburile din Vânzări.

Din punct de vedere geografic, cei mai mulți candidați au venit din București, fiind urmați de cei din Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța. Aproximativ 40% dintre aceștia au între 25 și 35 de ani și 33% între 18 și 24 de ani. Cel mai puțin aplică extremele – candidații mai tineri de 18 ani și cei din categoria 45+.

Salariile cele mai mici din vânzări

În contextul comparativ, cele mai mici salarii medii nete introduse până în acest moment de către angajații din Vânzări sunt pentru joburile:

• Casier – 2.400 lei
• Operator introducere date – 2.600 lei
• Asistent comercial – 2.700 lei
• Visual merchandiser – 2.950 lei
• Gestionar depozit – 3.000 lei

Iar orașele cu cele mai mici salarii medii nete din Vânzări sunt:

• Drobeta Turnu Severin: 1.750 lei
• Pașcani: 1.800 lei
• Reșița: 2.000 lei
• Focșani: 2.150 lei
• Deva: 2.200 lei

La polul opus, orașele cu cele mai mari salarii medii nete din Vânzări sunt:

• București : 5.500 lei
• Cluj-Napoca: 4.900 lei
• Timișoara: 4.500 lei
• Brașov: 4.400 lei
• Iași: 4.300 lei

Pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din domeniu

Iată și care sunt pozițiile pentru care s-au înregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

• Director general: salariul mediu net la nivel național – 11.000 lei, salariul maxim introdus în Salario – 37.239 lei
• Manager regional: salariul mediu net la nivel național – 10.000 lei, salariul maxim introdus în Salario – 30.000 lei
• Director financiar: salariul mediu net la nivel național – 10.000 lei, salariul maxim introdus în Salario – 24.000 lei
• CTO: salariul mediu net la nivel național – 9.000 lei, salariul maxim introdus în Salario – 15.000 lei
• Director economic: salariul mediu net la nivel național – 8.000 lei, salariul maxim introdus în Salario – 23.500 lei

În ţara noastră, în acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 35.000 de locuri de muncă. Peste 420.000 de specialiști și-au introdus veniturile până în prezent în Salario comparatorul de salarii marca eJobs.

articolul original.

Lucian Ene, noul Director de Vânzări Schneider Electric România și Republica Moldova

1 August 2022 at 14:34
image

Începând din luna august a acestui an, Lucian Ene ocupă poziția de Director de Vânzări Tablotieri și Contractori Schneider Electric România și Republica Moldova. Numirea lui Lucian este o promovare internă, de pe poziția sa anterioară de Regional Project Design Leader, poziție pe care a ocupat-o timp de patru ani.

Magna Cum Laudae

Doctor în domeniul „Inginerie Electrică” al Facultății de Inginerie Electrică – Magna Cum Laude, Lucian și-a început cariera în cadrul companiei în anul 2014, pe poziția de Primary Generalist Support, oferind tablotierilor și partenerilor suport tehnic și comercial în legătură cu produsele de joasă tensiune ale Schneider Electric.

Promovarea lui Lucian pe această nouă poziție evidențiază și mai clar accentul pe care îl punem pe capacitatea de a răspunde eficient nevoilor concrete și diverse ale partenerilor”, a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric România și Republica Moldova. „Expertiza sa academică extinsă, alături de istoricul în companie și implicarea în numeroasele proiecte cu partenerii și proiectanții de instalații electrice, cu siguranță îl vor ajuta pe Lucian să aducă o contribuție pozitivă în cadrul companiei și să-i extindă prezența pe piețele din România și Republica Moldova.”

Oportunități de business

Lucian a avut, de-a lungul timpului, un rol strategic în organizație și din poziția precedentă, fiind reprezentantul companiei în relația cu birourile de proiectare de pe teritoriul României. Totodată, această poziție a presupus dezvoltarea și acumularea de informații tehnice, un proces continuu, interacționând cu marii proiectanți de instalații electrice din țară.

De-a lungul anilor, am avut numeroase proiecte în care m-am implicat și am pus accentul pe nevoile partenerilor și valorificarea oportunităților de colaborare cu aceștia”, a spus Lucian. „Noua poziție mă onorează și îmi permite să valorific toată experiența dobândită de-a lungul timpului, de această dată conducând o echipă matură de specialiști în domeniul energetic și deosebit de implicată în diferite segmente de piață, prin intermediul partenerilor și al programelor de parteneriat. Îmi doresc să dezvolt relațiile de colaborare cu actualii parteneri, dar mă voi concentra și pe identificarea unor noi posibile oportunități de business.”

articolul original.

Dacia este singura marcă europeană cu vânzări în creștere în primul semestru

13 July 2022 at 08:47
image

Vânzările Dacia în primele 6 luni ale anului în curs s-au ridicat la 277.885 unităţi, în creştere cu 5,9% faţă de cele înregistrate în perioada similară a anului trecut, potrivit unui anunț al companiei.

Dacia este astfel singura marcă europeană din rândul celor mai mari 20 de branduri auto din perimetrul Europa ale cărei vânzări au crescut în primul semestru.

Acest rezultat se explică atât prin succesul modelelor consacrate ale mărcii, Sandero (112.000 unităţi, +1,8% faţă de S1 2021) şi Duster (99.000 unităţi, +5,5% faţă de S1 2021), cât şi prin performanţa înregistrată de noile modele lansate în ultimul an: Spring (20.000 unităţi) şi Jogger (21.700 unităţi).

Dacia îşi menţine poziţia a 3-a pe piaţa europeană în clasamentul vânzărilor de autoturisme către clienţii persoane fizice. Astfel, Sandero rămâne şi în primul semestru din 2022 cel mai vândut model către clienţii particulari din Europa (poziţie pe care o deţine anual, fără întrerupere, din 2017). La rândul său, Duster rămâne cel mai vândut SUV către clienţii persoane fizice începând din 2018.

Compania spune că a dobândit noi clienţi (76% din persoanele care cumpără un model Dacia în Europa deţineau anterior un model al unei alte mărci), iar clienţii existenţi au un grad ridicat de fidelitate (64% dintre cei care au deţinut anterior un vehicul Dacia cumpără tot un model Dacia), acest ultim indicator plasând Dacia la cel mai bun nivel de pe piaţă .

Modelul electric, Dacia Spring, înregistrează, în medie, peste 5.000 de comenzi lunar de la începutul anului 2022, în timp ce noul model de familie Dacia Jogger, înregistrează peste 50.000 de comenzi în primul semestru 2022.

Pe piaţa locală, Dacia a înmatriculat în primele 6 luni ale anului 2022 un număr de 16.382, în creştere cu 34% faţă de rezultatul înregistrat în semestrul 1 al anului precedent. Primele 4 poziţii din topul celor mai vândute autoturisme din România în această perioadă sunt ocupate de modele Dacia. Locul 1 este deţinut de Dacia Logan (5.611 unităţi), urmat de Duster (3.892 unităţi), Sandero (2.894 unităţi) şi Spring (2.385 unităţi). Primul model electric al mărcii Dacia s-a impus ca liderul autoritar al segmentului EV din România, deţinând peste 50% din totalul vânzărilor de vehicule 100% electrice. La rândul său, modelul Jogger a înregistrat la jumătatea acestui an un număr de 917 unităţi înmatriculate. În luna iunie, Jogger a devenit al 5-lea model cel mai vândut pe piaţa locală, într-un Top 5 ocupat integral de modele Dacia.

În primul semestru al anului 2022 vânzările globale ale mărcii Dacia au crescut cu 5,9% faţă de perioada similară a anului trecut, atingând nivelul de 277.885 de unităţi. Dacia a reuşit astfel să-şi majoreze cota de piaţă în perimetrul său comercial cu 0,8 puncte procentuale, până la 3,9%, pe o piaţă în scădere cu 14,6%.

articolul original.
  • There are no more articles
❌