ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

FOTO | Două TIR-uri cu peste 50 de cetățeni străini descoperite în Vama Nădlac II. Unde voiau să ajungă de fapt

18 July 2022 at 12:00
image

Poliţiştii de frontieră au depistat 53 de cetăţeni străini, provenind din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria în Vama Nădlac II, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două automarfare înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria. Unul dintre mijloacele de transport, încărcat cu piese metalice, a fost oprit în cursul dimineţii, în care au fost descoperiţi 29 de cetăţeni străini.

Poliţiştii de frontieră au efectuat astăzi un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 53 de cetăţeni străini.

”În data de 18.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice și role de aluminiu pentru societăți comerciale din Cehia și Germania”, a informat Poliția de Frontieră Oradea.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au mai precizat polițiștii de frontieră orădeni.

Alte trei persoane depistate în Gara CFR Arad în cadrul unor acţiuni preventive

Alte trei persoane, cu cetățenie afgană, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din Arad seara trecută în cadrul unor acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, în Gara din Arad.

”În data de 17.07.2022, în jurul orei 23:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă”, se arată într-un comunicat al Polției de Frontieră Arad.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cei trei erau cetăţeni din Afganistansolicitanţi de azil în ţara noastră.

”În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală” , se mai arată în comunicat.

După finalizarea tuturor verificărilor, ei vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

articolul original.
  • There are no more articles
❌