ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rareș Trif și Paul Coza au semnat cu aceeași echipă după despărțirea de Unirea Constanța. Clubul din Liga 2 a mai pierdut patru jucători la comisii

30 January 2023 at 16:11

Unirea Constanța e o echipă cu transformări radicale în această iarnă, iar seria plecărilor se mărește de la o zi la alta. Pe lângă rezilierile cu jucătorii, formația clasată în zona inferioară a ierarhiei de Liga 2 este și în căutarea unui nou investitor.

Unirea Constanța pierde jucători de la o zi la alta. Rareș Trif și Paul Coza, în Liga 3, la Unirea Ungheni

Referitor la lucrurile concrete, la jucătorii care tot pleacă de la Unirea Constanța, încă doi au fost prezentați la alte echipe, Rareș Trif și Paul Coza, care au ajuns la aceeași formație, în Liga 3, la Unirea Ungheni. Clubul din Seria 9, clasat pe locul 3, a anunțat că aceștia au fost aduși sub formă de împrumut de la FCSB.

De altfel, Trif și Coza, la fel ca majoritatea jucătorilor care au evoluat în prima parte a stagiunii la Unirea Constanța, au fost luați pe perioadă determinată de timp de la FCSB, iar în Liga 2, în prima parte a campionatului, au prins șase, respectiv cinci partide.

Până acum, la nivel oficial, de la Unirea Constanța au mai plecat și și-au găsit, deja, noi echipe și următorii jucători: Andreas Chirițoiu s-a înțeles cu SC Oțelul, Alexandru Șuteu și Andrei Pandele au ajuns la Gloria Buzău, Ștefan Cană a fost prezentat la Foresta Suceava, iar Aurelian Ciuciulete a ajuns la acord cu Metaloglobus.

Unirea Constanța a mai pierdut patru jucători la comisii!

În plus, pe lângă cei amintiți, alți jucători au reziliat contractele cu Unirea Constanța, conform Federației Române de Fotbal, după ce cazurile lor au ajuns la comisii. Răzvan Udrea (foto articol), Mihai Tudose, Adrian Niță, care s-a prezentat sub comanda lui Eugen Trică la Concordia Chiajna însă ulterior părțile nu s-au înțeles, și Mario Popescu nu mai sunt nici ei sub acorduri cu Unirea Constanța.

Unirea Constanța riscă să se desființeze!

Unirea Constanța este pe locul 20 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Politehnica Timișoara. În prima rundă din 2023 trebuie să evolueze, teoretic, pe terenul lui Dinamo, dar viitorul clubului e în acest moment incert.

Au fost recunoscute anumite discuții pentru preluarea pachetului majoritar de către alți oameni de afaceri, dar dacă nu se ajunge la un acord, sunt șanse mari ca Unirea Constanța să se retragă, să nu reia campionatul și să se desființeze.

Foto: CSM Slatina și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

Unirea Constanța, dorită de cel care a îngropat o fostă campioană a României! A recunoscut că a negociat cu Gigi Becali preluarea satelitului neoficial al FCSB

21 January 2023 at 15:01

Marian Costea, cel sub conducerea căruia fosta campioană a României Astra a fost condusă la groapă în 2022, este personajul care a negociat cu Gigi Becali în calitate de intermediar preluarea echipei Unirea Constanța, formație aflată în moarte clinică și pe care vrea să o resusciteze cel puțin până la finalul sezonului.

Marian Costea a negociat cu Gigi Becali preluarea Unirii Constanța

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat zilele trecute, într-o intervenție la DigiSport, că se află în negocieri pentru cedarea clubului Unirea Constanța, ultima clasată din Liga 2 în acest moment, satelitul neoficial al vicecampioanei României, care a fost condusă până acum prin intermediul lui Vasile Geambazi, nepotul său.

Becali nu a indicat și numele celui cu care se află în negocieri, însă ProSport a aflat că personajul respectiv este Marian Costea, ultima dată președinte la Astra, cel sub conducerea căruia fosta campioană a României a retrogradat în vară din Liga 2, iar din cauza managementului său a ajuns la desființare după opt etape cu umilințe crunte în acest sezon de Liga 3.

Contactat de către ProSport, Marian Costea a confirmat informația, dar a dorit să facă și niște precizări în legătură cu discuțiile pe care le-a avut cu Gigi Becali.

”Este adevărat. Am discutat cu domnul Becali. Dar vreau să scrieți că eu am avut mandat să discut doar ca intermediar, deoarece eu am reprezentat niște investitori, cei care doresc să se implice la această echipă. Oamenii pe care eu îi reprezint au încredere în lotul actual, în tinerii fotbaliști români, dar vor mai aduce și ei niște jucători mai de valoare. Însă, dânșii au și o condiție pentru ca tranzacția să se finalizeze.

Doresc ca jucătorii de la FCSB, cei care sunt acum la Unirea Constanța să rămână pe loc la echipă. Dacă FCSB-ul îi va lua înapoi, atunci cei pe care eu îi reprezint nu mai sunt interesați să bată palma cu domnul Becali. Oricum societatea are și niște datorii. Cei pe care eu îi reprezint doresc să facă un lot competitiv, iar obiectivul este salvarea de la retrogradare. Au mare încredere că acest obiectiv se poate realiza. Acum vom vedea și dacă cei de la FCSB își vor lua jucătorii înapoi”, a spus Costea.

Gigi Becali vrea 200.000 de euro pentru a scăpa de Unirea Constanța

Unirea Constanța este în insolvență.

ProSport a aflat că Gigi Becali a cerut pentru finalizarea tranzacției 200.000 de euro și dorește ca jucătorii FCSB-ului împrumutați la Unirea Constanța, adică tot lotul, să revină la clubul său, lucru deloc agreat de investitorii respectivi, cei care sunt reprezentați în negocierile cu Gigi Becali de Marian Costea.

Aceiași investitori pomeniți de Costea i-a avut în spate, sau cel puțin așa a declarat el, și când a ajuns la Astra, iar rezultatele avute sunt deja cunoscute: fosta campioană s-a desființat.

Deja o parte dintre jucătorii s-au despărțit de echipa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Clinceni. Andreas Chirițoiu s-a înțeles cu SC Oțelul, Adrian Niță a semnat cu Concordia Chiajna, iar Alexandru Șuteu și Andrei Pandele au ajuns la Gloria Buzău.

”Majoritatea jucătorilor de la Unirea Constanța și-au reziliat contractele”, spunea, zilele trecute, președintele AFAN, Emilian Hulubei.

”Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total. Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, eu nu vreau să mai cheltui bani”, declara Gigi Becali despre Unirea Constanța, conform DigiSport.

Unirea Constanța e ultima clasată în Liga 2 și e singura din campionat care nu s-a reunit

Unirea Constanța, fostă SSC Farul Constanța, fostă FC Farul Constanța, ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, 20, după primele 16 etape, cu 12 puncte acumulate, la fel ca Poli Timișoara.

Amândouă echipele au retrogradat și în sezonul trecut al ligii secunde, însă au rămas în competiție după ce retrogradatele din prima ligă, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, s-au desființat și au rămas locuri vacante în Liga 2. Unirea Constanța, care era deja satelitul neoficial al FCSB din sezonul trecut, s-a mutat din vară la Clinceni.

Unirea Constanța este singura echipă care până în acest moment, în această iarnă, nu s-a reunit, și chiar dacă o va face tot va avea șanse mici să se salveze sportiv de la retrogradare.

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Sport Pictures

articolul original.

Unirea Constanța riscă desființarea! Clubul din Liga 2 a fost scos la vânzare și a pierdut majoritatea jucătorilor

20 January 2023 at 14:01

Incertitudinea planează asupra echipei Unirea Constanța, care poate ajunge chiar în pragul desființării dacă nu va fi preluată de un alt privat. ”Satelitul” neoficial al FCSB-ului nu mai prezintă interes pentru Gigi Becali, omul care are cuvânt decisiv și la formația din Liga 2.

Unirea Constanța se poate desființa! Gigi Becali nu mai ține echipa și așteaptă oferte

De altfel, chiar Becali a confirmat că nu mai este dispus să se implice la Unirea Constanța, fiind dezamăgit de modul în care merg lucrurile, echipa fiind pe ultimele locuri în Liga 2, dar nici financiar nu este mulțumit, considerând că sunt bani cheltuiți degeaba.

Astfel, dacă nu apare cineva dispus să investească la Unirea Constanța, să preia echipa, atunci ea se va desființa, iar astfel va fi consemnat un nou eșec al Federației Române de Fotbal, pentru modul în care gestionează astfel de cluburi.

Gigi Becali a declarat că jucătorii cei mai buni de la Unirea Constanța vor reveni la FCSB, de unde erau împrumutați, și vor fi cedați la alte cluburi, detaliu care s-a și confirmat în câteva rânduri, cu anumiți fotbaliști.

Omul de afaceri este în discuții, se pare, cu un privat care vrea să se implice la formația din Liga 2, să o preia, iar la Unirea Constanța să fie aduși jucători străini, aceasta fiind politica persoanei cu care Gigi Becali discută.

Unirea Constanța rămâne fără cei mai buni jucători. Vor fi împrumutați la alte echipe de FCSB

Patronul FCSB-ului a anunțat și suma pentru care va fi cedată Unirea Constanța, dar pare greu de crezut că va fi preluată de cineva, mai ales în contextul dat, fără jucători și cu Liga 2 aproape de reluare. Mai trebuie remarcată și situația din ierarhia campionatului.

L-am pus pe MM (n.r. – Mihai Stoicca) și i-am spus: «Vezi care au valoare (n.r.- dintre jucătorii de la Unirea Constanța) și care nu… ». Am luat cinci dintre ei, i-am dat pe la nu știu ce echipe și aia va fi desființată. M-a costat vreo 4-500.000. Am cumpărat creanțele.

Le dau drumul celorlalți jucători. Argăseală nu le semnează rezilierea contractelor pentru că nu poate fără să primească ordin de la mine. Eu îl întreb pe MM. Acum o să ia cineva echipa și cel care o ia, o ia cu tot cu jucători. Îmi dă mie 125.000, cuiva 75.000, 200.000 în total.

Eu pierd 375.000 de euro. E cineva care aduce jucători din străinătate, vrea să intre în Liga 1 și să-i vândă mai departe. Am zis că pe mine nu mă mai interesează, eu nu vreau să mai cheltui bani”, a spus Gigi Becali, conform Digi Sport.

Liga2.ro a încercat să obțină informații despre Unirea Constanța de la antrenorul Dacian Nastai și de la Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali și omul care s-a implicat activ la formația din divizia a doua.

Antrenorul nu știe nimic despre ceea ce discută conducerea, iar Geambazi avea telefonul închis în momentul în care reporterul nostru a încercat să ia legătura cu el.

Emilian Hulubei a confirmat că mulți dintre jucătorii care au evoluat la Unirea Constanța sunt liberi

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a confirmat, înainte de declarațiile lui Gigi Becali de mai sus, faptul că mulți jucători au reziliat deja contractele cu Unirea Constanța. Ei fie se vor întoarce la FCSB, de unde erau împrumutați, fie vor rezilia și cu vicecampioana României și vor fi nevoiți să își caute noi cluburi.

Majoritatea jucătorilor de la Unirea Constanța și-au reziliat contractele. Da, au rămas fără echipă, cred că o să ia de la tineretul FCSB-ului.

Acum o să vedem cât de mari sunt problemele, în momentul în care se vor achita drepturile TV. Majoritatea cluburilor au cesionat o parte din banii pentru drepturile TV, dar nu știm dacă sunt suficienți acești bani. După 15 februarie vom avea o imagine clară asupra datoriilor.

Asta e practica acum, în momentul în care acumulezi foarte multe datorii, cesionezi o parte din bani, mai achiți un salariu și mai duci datoriile 2-3 luni. Muți datoriile de pe un an pe altul, ca să-ți poți lua licența, apoi iar acumulezi datorii. În Liga 2, echipele intră în insolvență sau se desființează, cum s-a întâmplat cu Clinceni și cu Gaz Metan.

Suntem în negocieri cu Federația și cu Liga pentru a stabili un contract unic în fotbal, un contract de activitate sportivă care reglementează niște situații care sunt regretabile în momentul ăsta, a spus Emilian Hulubei, conform Digi Sport.

Andreas Chirițoiu și Adrian Niță, prezentați deja la alte echipe

Doi dintre jucătorii care au fost sub contract cu Unirea Constanța și-au găsit deja noi echipe, fiind prezentați de alte formații din Liga 2. Andreas Chirițoiu (foto articol) s-a înțeles cu SC Oțelul, iar Adrian Niță a semnat cu Concordia Chiajna.

articolul original.

SC Oțelul a plecat în cantonamentul de la Vatra Dornei cu o nouă achiziție în lot. Și-a luat un atacant de la o adversară din Liga 2

12 January 2023 at 18:46

SC Oțelul a mai făcut o achiziție în această iarnă și a adus un jucător care în prima parte a sezonului a evoluat pentru altă formație din Liga 2, la Unirea Constanța.

Fără să emită un anunț oficial clar în acest sens, gălățenii l-au luat în cantonamentul de la Vatra Dornei pe Andreas Chirițoiu.

SC Oțelul a plecat în cantonament și a făcut o nouă achiziție, Andreas Chirițoiu

Atacantul de 19 ani aparține de FCSB, iar acordul pentru împrumutul la Unirea Constanța a fost întrerupt din această iarnă. Astfel, vârful a fost trimis la o formație care se luptă la promovare în Liga 2, la SC Oțelul.

Foarte probabil, Chirițoiu a mers la formația gălățeană tot sub formă de împrumut. Antrenorul Unirii Constanța, Dacian Nastai, a afirmat într-un dialog cu Liga2.ro, de săptămâna trecută, că e posibil ca anumiți fotbaliști care au jucat sub comanda sa în prima parte a campionatului să fie cedați tot sub formă de împrumut în eșalonul secund, dar la echipe mai bune, dacă se va ivi astfel de oportunități.

Dacian Nastai confirma că Unirea Constanța se poate despărți de câțiva jucători. Acum, Andreas Chirițoiu a ajuns la SC Oțelul

Iată că e cazul lui Chirițoiu, chiar dacă SC Oțelul nu a oferit detalii clare despre situația fotbalistului născut la Brașov.

”E posibil ca anumiți jucători să fie împrumutați de FCSB la echipe mai bune din Liga 2, la echipe clasate în partea superioară a clasamentului. Deocamdată nu cunosc lucruri concrete, dar știu că sunt discuții. Nu pot vorbi de ipoteze, rămâne de văzut cum vor decurge discuțiile”, declara Dacian Nastai pentru Liga2.ro, săptămâna trecută.

Chirițoiu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației din Constanța, marcând de trei ori în 16 partide din vara lui 2022 până la întreruperea campionatului.

SC Oțelul a plecat în cantonament cu 29 de jucători

Referitor la cantonamentul echipei SC Oțelul de la Vatra Dornei, deplasarea s-a făcut joi, iar stagiul se va întinde până la 25 ianuarie. Va reveni la Galați ulterior, pentru ca cinci zile mai târziu să plece în Turcia, pentru al doilea cantonament.

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a mai adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani) și Diego Zivulic (30 de ani).

29 de jucători au fost luați de Dorinel Munteanu la Vatra Dornei.

Jucătorii SC Oțelul Galați se vor deplasa astăzi în nordul Moldovei, la Vatra Dornei, unde vor efectua un stagiu de pregătire centralizat de două săptămâni, în perioada 12-25 ianuarie 2023. Astfel, oțelarii vor avea parte de un program intensiv de acumulare în care se va pune accent pe antrenamentul fizic. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 29 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire componența lotului să mai sufere modificări.

Iată lotul SC Oțelul Galați care se va deplasa în cantonament:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop, Darius Paharnicu
Fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait
Mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Denis Cireș, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Vanja Markovic, Denis Bordun, Ricardo Kip, Diego Zivulic
Atacanți: George Cîrjan, Alejandro Râpan, Valmir Berisha, Andreas Chirițoiu (19 ani, Unirea Constanța)

După revenirea din cantonamentul montan, vor urma câteva zile libere, iar apoi echipa va decola către Antalya (30 ianuarie – 10 februarie), unde va susține un stagiu centralizat în care vor avea loc și 4 partide de verificare. La întoarcerea în țară, formația noastră va mai disputa un meci amical, cu o săptămână înainte de reluarea oficială a campionatului Ligii 2.

Iată programul complet al perioadei de pregătire:

 • 12-25 ianuarie – cantonament Vatra Dornei
 • 30 ianuarie – 10 februarie – cantonament Antalya, Turcia
 • 18 februarie – meci de verificare
 • 25 februarie – CSM Slatina – Oțelul (Liga 2)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a anunțat SC Oțelul pe site.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și SC Oțelul
Video: SC Oțelul

articolul original.

Leo Grozavu, nemulțumit după meciul cu Unirea Constanța: ”Am avut multe momente în care ne-am pierdut busola”

3 December 2022 at 19:46
image

Poli Iași a încheiat anul cu o victorie importantă în deplasare, 2-1 la Clinceni cu Unirea Constanța, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2, ultima din 2022.

Unirea a deschis scorul încă din minutul 3, prin Andreas Chirițoiu, dar Iașiul a întors rezultatul până la pauză prin Alin Roman (19) și Shayon Harrison (29).

Leo Grozavu, nemulțumit de jocul echipei sale contra Unirii Constanța

Victoria Politehnicii s-a conturat însă cu emoții, în condițiile în care constănțenii au avut în repriza secundă câteva mari ocazii, între care și o bară.

De altfel, la final, antrenorul Leo Grozavu a recunoscut că elevii săi nu au făcut jocul pe care îl aștepta, dar a subliniat importanța punctelor obținute. Puncte care urcă Iașiul pe locul secund la final de an.

”Mai puțin important este locul pe care suntem acum, important este că am obținut trei puncte. De joc nu sunt mulțumit, pentru că împotriva unei echipe foarte tinere, neexperimentate, cred că trebuia să gestionăm un pic altfel și începutul jocului, dar și a doua repriză. Am avut multe momente în care ne-am pierdut un pic orientarea, ne-am pierdut busola, dar până la urmă punctele sunt importante în momentul de față. Nu am făcut o partidă fantastică, dar am vorbit cu jucătorii în vestiar după joc și le-am spus că trebuie să gestionăm astfel de momente un pic altfel. Dacă avem pretenții de mai mult, trebuie să ne comportăm un pic altfel”, a declarat Leo Grozavu la finalul partidei.

”Avem timp să punem lucrurile la punct”

Antrenorul Iașiului a evitat să tragă concluzii la cald și a precizat că în această pauză lungă va avea timp împreună cu echipa să pună la punct lucrurile care nu au funcționat în prima parte a sezonului.

”E devreme să trag concluzii acum. E la cald. Vom avea timp în zilele următoare. Ne așteaptă o iarnă lungă, în care avem timp să punem lucrurile la punct, să reglăm ce nu a funcționat bine. Și vor fi și sărbători fericite pentru jucători, pentru suporteri, conducători, pentru toți cei care susțin această echipă. Locul pe care suntem acum e mai puțin important, ci faptul că am obținut trei puncte astăzi”, a completat Leo Grozavu.

Poli Iași în meciul cu Unirea Constanța: Brînză – Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica (Ștefanovici 46′) – Vașvari (Marchioni 71′), Tud. Telcean – A. Roman (Fr. Cristea 81′), Hlistei, Ant. Dumitru (Bujor 90′) – Harrison (Tomczyk 90′). Rezerve neutilizate: Jankov – Kouadio, Ciaun, Del Priore.

Poli Iași, pe locul 2 în Liga 2 la finalul anului 2022

Poli Iași, cu 31 de puncte acumulate în 16 meciuri, va ierna pe locul 2 în Liga 2, la două puncte sub liderul Steaua, care nu are drept de promovare, și la egalitate cu SC Oțelul Galați, care are un golaveraj inferior.

Campionatul se va relua în ultimul weekend din februarie 2023, când Poli Iași va întâlni pe teren propriu CS Comunal Șelimbăr. Ulterior, în sezonul regular, va mai juca cu Poli Timișoara (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

articolul original.

Poli Iași câștigă cu emoții la Clinceni, 2-1 cu Unirea Constanța, și încheie anul pe locul 2, la egalitate cu SC Oțelul. Satelitul neoficial al FCSB preia ”lanterna roșie” în Liga 2

3 December 2022 at 14:10
image

La ultima reprezentație din acest an, Politehnica Iași a obținut victoria de care avea nevoie în fața Unirii Constanța pentru a încheia 2022 pe locul secund în Liga 2.

Succesul ieșenilor, cu scorul de 2-1, în etapa a 16-a a sezonului regular, s-a conturat, însă, cu foarte mari emoții în fața unui adversar care, în urma acestui eșec, a ajuns pe ultimul loc în clasament.

Condusă încă din minutul 3 cu 1-0, Poli Iași a reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, după o primă repriză pe care a dominat-o.

Contrar așteptărilor, deși au ieșit de la cabine în avantaj, moldovenii au trăit periculos în repriza a doua, când Unirea a avut câteva ocazii uriașe pe final.

Unirea Constanța a marcat prima, rapid

Unirea a deschis scorul încă din minutul 3, prin Andreas Chirițoiu, cu un vole spectaculos. Finica a greșit o minge la mijlocul terenului, pe partea dreaptă, constănțenii au plecat pe contraatac, centrarea l-a găsit nemarcat pe partea opusă pe Chirițoiu, iar acesta a înscris din 8 metri, din vole, de lângă Martac.

Iașiul a întors rezultatul în 11 minute

Ieșenii nu au acuzat șocul și au reușit să întoarcă rezultatul până la pauză.
În minutul 19, Martac i-a centrat perfect lui Alin Roman în careu, de pe partea dreaptă, mijlocașul Iașiului a preluat și a șutat plasat, de la aproximativ 13 metri, în dreapta portarului, restabilind egalitatea.

Sub privirile fostului președinte Florin Prunea, care a urmărit partida din loja Iașiului, Poli a întors soarta meciului în minutul 30. Alin Roman a aruncat o minge spre careu pentru Harrison, atacantul britanic l-a întors ușor pe Tudose în careu și a șutat fără speranțe pentru portarul Udrea. Alin Roman putea face dubla cinci minute mai târziu, însă șutul său, din poziție centrală, a fost reținut de Udrea.

Dominată de Poli, prima repriză s-a încheiat cu o ocazie bună a Unirii, Chirițoiu ratând de puțin egalarea cu un șut trimis pe lângă, din careu, în urma unei faze fixe.

Ocazii uriașe ratate de Unirea în repriza secundă

Repriza secundă a debutat cu o nouă șansă importantă la poarta Iașiului, Călin Tudose găsindu-l la post pe portarul Ianoș Brînză, cu un șut de la 30 de metri.

După această fază, Poli a dat impresia că ține meciul sub control, a pasat mai mult în jumătatea adversă, fără însă să-și creeze ocazii notabile.

De prin minutul 70, Unirea a început din nou să-și arate colții, iar Iașiul a trăit periculos ultimele 20 de minute.

Mai întâi a ieșit la rampă Ardelean. Abia intrat în teren în locul lui Niță, jucătorul Unirii l-a lobat spectaculos de la 30 de metri pe portarul Ianoș Brînză, ieșit mult din poartă, dar balonul s-a dus în transversală. În minutul 75, același Ardelean a fost din nou aproape de egalare, șutul său din câțiva metri fiind respins de Brînză.

Ieșenii nu au luat în serios cele două avertismente și au fost foarte aproape de a scăpa victoria printre degete, pe final, la fel cum s-a întâmplat și la Brașov.

În minutul 88, Tudose a șutat din 11 metri, nemarcat, însă ieșenii au avut noroc, balonul fiind deviat în corner de căpitanul Plămadă, aflat pe traiectoria mingii.

Poli Iași iernează pe locul 2, Unirea Constanța coboară pe ultima poziție

În cele din urmă, elevii lui Leo Grozavu au răsuflat ușurați după fluierul final al arbitrului Sergiu Mavriche și s-au impus cu 2-1.

O victorie scontată, dar obținută cu mari emoții, care urcă Poli Iași pe locul 2 în clasament la final de an. Poli profită de pasul greșit al Unirii Slobozia și închide 2022 pe locul secund, la două lungimi de liderul Steaua. Iașiul se află la egalitate de puncte cu SC Oțelul Galați – 31, însă elevii lui Leo Grozavu sunt în față datorită unui gol marcat în plus (20, față de cele 19 ale Oțelului).

De cealaltă parte, Unirea Constanța, care nu a arătat deloc a echipă aflată la retrogradare, a preluat ”lanterna” după eșecul cu Poli Iași, făcând rocadă cu Poli Timișoara. Ambele au doar câte 12 puncte după primele 16 etape, însă bănățenii au un golaveraj mult mai bun.

Campionatul se întrerupe până la 25 februarie, când Iașiul va juca pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, echipa fostului său antrenor Claudiu Niculescu, în timp ce Unirea Constanța va avea meci în deplasare cu Dinamo.

UNIREA CONSTANŢA – POLITEHNICA IAŞI 1-2

Andreas Chirițoiu 3 / Alin Roman 19, Shayon Harrison 29

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Cană (Coza 80′), Arnold, C. Tudose, Al. Enache – Pandele, Ciuciulete (L. Mitrică 70′), Ad. Niță (Ardelean 59′), Malama – Rob. Tudor, Chirițoiu (I. Neacșu 80′)
Rezerve neutilizate: Andr. Ștefan – Șerbănescu, Poașcă-Giulescu, R. Constantin, Timiș
Antrenor: John Ene (Dacian Nastai era suspendat)

Poli Iași: Brînză – Martac, Tincu, Fl. Plămadă (cpt.), Finica (Ștefanovici 46′) – Vașvari (Marchioni 71′), Tud. Telcean – A. Roman (Fr. Cristea 81′), Hlistei, Ant. Dumitru (Bujor 90′) – Harrison (Tomczyk 90′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Kouadio, Ciaun, Del Priore
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov). Arbitru central: Sergiu Mavriche (Bacău). Arbitri asistenți: Damian Antal și Alexandra Theodora Apostu (ambii din Bacău). Arbitru de rezervă: Ionuț Cătălin Nanu (Buftea). Observator de arbitri: Cristina Babadac (Reşiţa). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

articolul original.

Poli Iași are șanse mari să încheie anul pe locul 2, după eșecul Sloboziei. Leo Grozavu nu-și lasă imediat jucătorii în vacanță după partida facilă cu Unirea Constanța

2 December 2022 at 15:18
image

Politehnica Iași are o șansă importantă de a ierna pe locul secund în Liga 2. În ultimul meci al anului, sâmbătă (ora 11:00), elevii lui Leo Grozavu joacă în deplasare cu penultima clasată Unirea Constanța și au nevoie de trei puncte pentru a urca pe locul 2.

Asta după ce Unirea Slobozia, ocupanta locului secund înaintea debutului rundei a 16-a, a fost învinsă, vineri, în deplasare, de Concordia Chiajna (scor 0-1).

Primele rezultate ale etapei a 16-a avantajează Iașiul, dar și alte echipe care trag la play-off

Rezultatul înregistrat în Ilfov avantajează Iașiul, care cu o victorie la Clinceni, cu Unirea Constanța, devine vicecampioană de iarnă.

În plus, cu un succes la Clinceni, echipa pregătită de Leo Grozavu va profita și de remiza dintre Steaua și Gloria Buzău (scor 1-1), meci disputat joi, și se va apropia la doar două lungimi de lider.

O situație la care ieșenii nici nu visau în urmă cu două runde.

După etapa a 14-a, Poli Iași era pe locul 4, la șapte puncte în spatele liderului Steaua și la trei de locul 2, însă rezultatele din ultimele două runde au avantajat echipa din Copou.

Astfel, în cazul în care va câștiga la Clinceni și va reuși să ierneze pe locul 2, Poli Iași ar fi prima într-un clasament al echipelor cu drept de promovare.

Leo Grozavu: ”Contează locul de la final”

Antrenorul Politehnicii Iași admite că poziția de la sfârșitul anului îți dă un moral bun, dar spune că locul de la sfârșitul sezonului regular este cel mai important. Precum și numărul de puncte.

”Mă interesează mai puțin pe ce loc terminăm anul. Nu că nu ar fi important, dar mă înteresează în primul rând ca noi să ne câștigăm jocurile, iar la final vom trage linie. E important pe ce loc termini campionatul, dar și cu câte puncte. Degeaba termini acum pe locul 1 și la final ești pe locul 4”, este de părere Leo Grozavu.

Ieșenii nu iau imediat vacanță după meciul de la Clinceni

Întrucât pauza până la reluarea campionatului este destul de lungă, de aproape trei luni, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, a decis să amâne vacanța cu două săptămâni.

Astfel, fotbaliștii Iașiului vor continuar cu antrenamentele și după partida cu Unirea Constanța, urmând să meargă în vacanță undeva în jurul datei de 15 decembrie.

”Chiar dacă se termină campionatul, îi mai ținem la pregătire pe băieți. Sunt jucători care au evoluat mai puțin, perioada de vacanță e destul de lungă, va fi și o perioadă de pregătire suficient de lungă. De la ultimul meci oficial să ai aproape trei luni, e o perioadă foarte lungă de inactivitate. De aceea, măcar două săptămâni cred că o să mai stăm. Încercăm să mai găsim ceva adversari pentru amicale, astfel încât să mai vedem câțiva jucători tineri de perspectivă din cadrul clubului sau din împrejurimi. Vom încerca să facem acele amicale, iar undeva pe 15 decembrie se va intra în vacanță”, și-a motivat decizia Grozavu.

Campionatul se va relua la finalul lunii februarie 2023, iar Poli Iași va mai întâlni în ultimele trei etape din sezonul regular echipele CS Comunal Șelimbăr (acasă), Poli Timișoara (deplasare) și Progresul Spartac (acasă).

Iașiul este la egalitate cu SC Oțelul Galați, ambele cu câte 28 de puncte, însă trupa din Copou are un golaveraj superior, 18-10 față de 16-11. Gălățenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Leo Grozavu, avertisment pentru fotbaliștii săi înaintea meciului cu Unirea Constanța: ”Nu va fi ușor, va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune pentru a ne impune.” Ultimul jucător intrat în colimator

1 December 2022 at 15:35

Politehnica Iași încheie anul cu o deplasare facilă la prima vedere, pe terenul penultimei clasate din Liga 2, dar antrenorul său îndeamnă la prudență.

Chiar dacă echipa din Copou este favorită certă în fața Unirii Constanța prin prisma clasamentului, adversarul situându-se pe penultimul loc, Leo Grozavu le-a transmis elevilor săi să trateze meciul cu maximă seriozitate, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Leo Grozavu: ”Nu va fi deloc o partidă ușoară. Va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune pentru a ne impune”

Conștient că după un succes important obținut în fața echipei Dinamo (scor 1-0) poate interveni euforia și relaxarea înaintea unui meci cu un adversar mult inferior, Grozavu a transmis că factorul mental primează.

”Nu aș vrea să fiu stereotip sau să copiez pe cineva, dar de fiecare dată partida care urmează este cea mai dificilă. Venim după un rezultat bun și eu personal am suficient de multă experiență să știu că după euforie e foarte greu să poți să reașezi lucrurile vizavi de concentrare și atitudine. Nu ne așteaptă o partidă ușoară, va trebui să facem un joc cât mai aproape de perfecțiune ca să putem să ne impune. Clar, statutul nostru ne dă această ocazie, suntem echipa mai experiementată, dar prima dată trebuie să fim foarte bine din punct de vedere mental, să tratăm jocul cu mare seriozitate. În plus, vom juca și pe un teren greu”, a declarat Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

Unirea Constanța a învins Buzăul acasă și a pierdut greu cu Miercurea Ciuc

Antrenorul Iașiului a argumentat dificultatea partidei prin evoluția bună pe care Unirea a avut-o în fața unor adversari aflați pe locuri de play-off.

”Întâlnim o echipă tânără, entuziastă, bine clădită. La asemenea jocuri nu cred că e foarte important aspectul tactic, cât cel psihologic. Înainte de orice e foarte important să avem o stare bună de joc. Sigur, suntem mult mai experimentați decât adversarii noștri, dar avem suficient de multe exemple la cel mai înalt nivel că atunci când nu tratezi jocul serios poți avea probleme. Nu știu cât e de slabă apărarea lor, dar eu i-am analizat cu atenție. Au câștigat acasă cu Buzăul, au bătut la Baia Mare, au pierdut greu acasă cu Miercurea Ciuc, pe final, iar la 1-1 au avut un gol valabil. Este o echipă care are potențial”, a completat antrenorul Politehnicii.

Tobias Knoflach, ultimul jucător intrat în colimatorul lui Leo Grozavu

Leo Grozavu nu va conta în acest meci pe stoperul Viorel Lică și portarul Tobias Knoflach, ambii fiind accidentați. Acesta din urmă îi ridică însă semne de întrebare antrenorului vizavi de indisponibilitatea sa.

”Pe Tobias nu ne putem baza în continuare. Eu de când am venit nu m-am putut baza pe el absolut deloc. Pentru mine e o mare problemă, așa cum am spus și în cazul lui Hunte (n.r. Torino Hunte,jucător de care Poli s-a despărțit). Tobias se cam încadrează în aceeași categorie. Posibil (n.r. – să aibă aceeași soartă ca a lui Hunte), a spus Leo Grozavu.

Ianoș Brînză ar putea fi titularizat pentru prima dată în acest sezon

Antrenorul Politehnicii nu știe încă cine va apăra, dar înclină să-i acorde credit lui Ianoș Brînză. Chiar dacă din punct de vedere medical nord-macedoneanul Risto Jankov, care a suferit o comoție în meciul cu Dinamo, este în regulă.

”Jankov a revenit la antrenamente, dar nu s-a pregătit la cel mai înalt nivel. Vom cântări foarte bine. Ianoș a intrat foarte bine pe final de joc cu Dinamo, a dat încredere. La antrenamente îl văd că este motivat și se pregătește foarte bine, rămâne să alegem, sper să facem alegerea corectă. La Jankov, din punct de vedere medical nu mai există niciun fel de risc, dar nu s-a putut antrena la cel mai bun nivel săptămâna asta. Și eu în general atunci când aleg echipa o fac și în funcție de cum se antrenează jucătorii pe parcursul săptămânii. Dacă stai multe zile e clar că ești în decalaj față de ceilalț și prefer un jucător apt sută la sută din toate punctele de vedere, nu doar medical”, a explicat Grozavu.

Ar fi vrut să mai joace în acest an

Grozavu spune că i-ar fi convenit ca Liga a 2-a să nu intre în vacanță atât de devreme și să mai joace, în condițiile în care vremea și starea terenurilor permite acest lucru: ”Dacă mă întrebați pe mine, da, mi-aș fi dorit să mai jucăm, pentru că încă se mai putea juca în acest an. Timpul, chiar dacă nu e cel mai bun, permite. Prefer să jucăm acum, când încă se poate juca, decât la primăvară, când mai mult ca sigur va fi zăpadă și vor fi terenuri mult mai grele. Dar asta este, așa s-a programat.”

Anul trecut, vremea în decembrie a fost mult mai bună decât acum și Liga 2 tot s-a întrerupt, pentru a respecta programul stabilit de FRF.

Meciul Unirea Constanța – Politehnica Iași, contând pentru etapa a 16-a a Ligii a 2-a, ultima programată în 2022, se va disputa sâmbătă, 3 decembrie, de la 11:00, la Clinceni, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu echipa satelit neoficial a celor de la FCSB.

Înainte de startul etapei, Unirea Constanța ocupă locul 19, penultimul, cu 12 puncte, iar Poli Iași se află pe poziția a 3-a, cu 28 de puncte.

Conferința de presă susținută de Leo Grozavu înainte de Unirea Constanța – Poli Iași:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

articolul original.

Antrenorul cu care Unirea Constanța a retrogradat sportiv în Liga 3, sezonul trecut, numit ”principal” la FCSB!

30 November 2022 at 15:03

Antrenorul care în sezonul trecut de Liga 2 a retrogradat sportiv cu Unirea Constanța, Leonard Strizu, a fost instalat ca antrenor principal la FCSB!?

Vicecampioana en-titre a României avea nevoie de un antrenor principal în acte, deținător de licență PRO, după ce de la despărțirea de Nicolae Dică a trecut o lună de zile, cât permite regulamentul unui club să stea fără antrenor principal, având în vedere că cel care a condus echipa în această perioadă, Mihai Pintilii, nu îndeplinea criteriul licenței.

Astfel s-a ajuns la varianta Strizu, un apropiat al patronului și conducerii FCSB, altfel, un antrenor care nu a demonstrat nici măcar în Liga 2.

Leonard Strizu, numit antrenor principal la FCSB!

Leonard Strizu (55 de ani) a retrogradat la finalul sezonului trecut cu Unirea Constanța în Liga 3, de pe penultima poziție a Grupei B a play-out-ului Ligii 2, iar în noul sezon nu s-a mai apelat la el, ci la Dacian Nastai. Echipa a continuat totuși în Liga 2, profitând de apariția a două locuri vacanțe în campionat după desființarea retrogradatelor din prima ligă Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

În cariera sa de antrenor, Strizu a mai condus în mai multe rânduri Steaua 2, în Liga 2, așa cum se numea pe atunci echipa secundă a clubului lui Gigi Becali, formație secundă care avea să fie desființată o perioadă. În perioada septembrie 2021 – iunie 2022 a revine în prim-plan când a preluat Unirea Constanța, în fapt, un satelit neoficial al FCSB, clubul lui Becali.

Și în acest sezon, de această dată sub conducerea lui Nastai, Unirea Constanța este una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, după 15 etape situându-se pe penultimul loc în clasament și având 12 puncte acumulate. Trupa care își dispută meciurile pe teren propriu la Clinceni este una dintre marile favorite la retrogradare.

Revenind la Strizu, acesta nu a avut parte de o prezentare oficială în scris din partea FCSB, așa cum se obișnuiește de obicei, ci a participat direct la conferința de presă premergătoare următorului meci din campionat, cu FC Botoșani. Este un semn cât se poate de evident că poziția lui Strizu în acte la FCSB nu este atât de mult luată în seamă și că, de fapt, s-a apelat la el pentru a se respecta regulamentul.

FCSB este pe locul 6 în SuperLigă, cu 26 de puncte acumulate în 16 meciuri.

articolul original.

John Ene l-a înlocuit pe Dacian Nastai pe banca Unirii Constanța, la Dumbrăvița, iar echipa a încasat încă o înfrângere. ”Blestemul” pentru Poli Timișoara

26 November 2022 at 19:39

Unirea Constanța a pierdut cu scorul de 0-2 pe terenul nou-promovatei CSC Dumbrăvița, după un joc la care a avut mulți jucători absenți, inclusiv antrenorul principal Dacian Nastai.

John Ene a stat singur pe bancă, cu delegatul echipei ”struțocămilă” de la Constanța mutată la Clinceni și a fost mulțumit de elevii săi, în condițiile în care la iarnă e posibil să mai apară transferuri.

Altfel, o răbufnire a unui membru din stafful Unirii după prima etapă a sezonului regular, când a jucat la Timișoara cu Poli, s-a dovedit a fi un veritabil ”blestem” pentru alb-violeți, acum, la final de 2022.

John Ene, mulțumit de joc, nu a părut afectat de eșecul Unirii Constanța

”Principalul” Dacian Nastai a fost suspendat după protestele la adresa arbitrului George Roman, stabilit în Timișoara, de după meciul din runda trecută cu FK Miercurea Ciuc.

John Ene a stat pe bancă și a fost mulțumit de echipa sa, în ciuda înfrângerii, pentru că, pe un teren moale, s-a jucat un fotbal agreabil spune el.

”Ținând cont și de mai puțina noastră experiență ca vârstă, ca joc, și de starea terenului, totuși cred că a ieșit un meci frumos. Cu ocazii de ambele părți. Pot să spun că în anumite momente, și noi am avut câteva ocazii foarte bune și puteam să schimbă soarta jocului. Dar felicit echipa din Dumbrăvița. Au fost peste noi în multe momente ale jocului și cred că rezultatul, probabil, este echitabil. Am fost doar 17 jucători. Avem foarte mulți accidentați. Am avut și, mi se pare, doi suspendați. Ținând cont de toate lucrurile acestea, cred că am făcut un joc bun pentru vârsta pe care o au jucătorii noștri”, a spus Ene.

Dumitru Dragomir nu se implică, dar vor veni jucători

Altfel, John Ene a punctat că e foarte posibil ca din iarnă să vină jucători cu experiență la echipa ce evoluează la Clinceni și este satelitul neoficial al FCSB.

”Probabil. Aici ne trebuie vreo trei-patru jucători cu experiență. Și s-a luat în calcul acest lucru”, a punctat antrenorul, întrebat dacă vor fi sosiri sau plecări în pauza de iarnă, în sensul ca jucătorii talentați din lot să meargă la FCSB, club de care aparțin.

Antena Sport a scris că Dumitru Dragomir ar vrea să ia o echipă din Clinceni, localitate unde LPS-ul evoluează în Liga 4. Ene spune că nu e vorba de Unirea. ”Nu cred. Investitorul la echipă este domnul Vasile Geambazi. Și nu cred că poate să vină peste dânsul. Acestea au fost niște discuții, dar probabil legate de Clinceni, echipa de Liga 4. Eu unul nu știu așa ceva. Am citit, am auzit despre acesta, dar nu cred așa ceva”, a comenta antrenorul Unirii Constanța, echipă care evoluează pe piept cu numele Consiliului Județean Ilfov.

Blestemul aruncat pe stadionul Știința

Am ajuns deja la 15 etape de Liga 2 în acest sezon, iar Unirea Constanța a pierdut cu toate cele trei echipe din Timiș prezente în competiție.

După prima etapă, când a cedat cu 0-1 cu Poli, un membru din staff, supărat, a spus că echipa alb-violetă nu va mai bate prea curând pe teren propriu. Și a avut mare dreptate. De la această întrebare, John Ene a remarcat penuria fotbalistică din unele orașe importante ale țării.

”Poli Timișoara este un brand. Vorbeam cu cineva de acolo. Cum ar fi și Iași, cum ar fi și Brașov. Din păcate, orașele mari văd că acum nu se mai ocupă de activitatea asta fotbalistică și cred că este un lucru negativ, ținând cont că noi, la Clinceni (eu am fost și la Academica) am putut să susținem o echipă trei ani de zile! Când n-au mai fost finanțe, s-a văzut! Și probabil și acum este la fel. Cum e o echipă ca Mioveni, cum e o echipă ca Chindia, care, totuși, văd că și-a revenit. Aici totul este din cauza finanțării, părerea mea. Mai departe, trebuie să și gestionezi bine anumitul buget pe care îl ai, că e mare, că e mic. Noi sărisem un pic calul, cum se spune, și de aceea am ajuns unde am ajuns (n.r. – se referă la Acadenica Clinceni, care s-a desființat după retrogradarea din prima ligă). Acum, e cu totul altceva ce se întâmplă aici. E o echipă mică, cu un buget mic. O echipă de jucători tineri, care vor să progreseze și probabil vor face pasul spre echipa mare. Știm toată lumea de unde sunt jucătorii. Porbabil dacă merită cineva, va fi luat în calcul”, a mai spus John Ene.

Unirea Constanța în eșecul cu CSC Dumbrăvița: Udrea (cpt.) – Cireșoiu (Lăcătuș 46′), Cană, Șuteu, Arnold – Pandele, Ciuciulete – Malama (I. Neacșu 62′), Ad. Niță, Rob. Tudor (L. Mitrică 88′) – Chirițoiu (C. Tudose 62′). Rezerve neutilizate: Andr. Ștefan – Timiș.

După 15 etape, Unirea Constanța are 12 puncte și rămâne pe locul 19 în Liga 2, penultimul, la trei puncte peste Poli Timișoara. În ultima rundă din acest an va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Poli Iași.

Foto: Kozma Attila PhotographerCSC Dumbrăvița

articolul original.

Oxigen pentru CSC Dumbrăvița, după succesul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”Pfuu, cât am ratat astăzi!”

26 November 2022 at 17:20

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul cu Unirea Constanța, ultimul din acest an pe teren propriu al nou-promovatei timișene.

Rezultatul vine ca o veritabilă gură de oxigen pentru elevii lui Cosmin Stan, care aveau patru înfrângeri consecutive în campionat și se afundaseră în clasament.

Scorul putea fi mult mai mare, dar dumbrăvițenii au tratat superficial unele faze de atac și au ratat șansa de a-și mai ”repara” golaverajul.

Start excelent al dumbrăvițenilor

Chiar pe un teren destul de moale, meciul a fost unul interesant, cu faze de poartă în număr mare. Dumbrăvița a început foarte bine și a marcat încă din minutul 3. Petre Simon a primit o pasă și a fructificat faptul că Unirea stătea cu apărarea destul de sus. Golul s-a marcat după o acțiune pe dreapta, iar peste nici un minut Martinov putea face același lucru, pe stânga, dar a ratat șansa înscrierii a încă unui gol.

Dumbrăvițenii au dominat autoritar jocul, deși, de pe bancă îi mai certa Cosmin Stan, dar Unirea a fost periculoasă pe final de repriză. Au fost trei ocazii ale lui Malama, Ciuciulete și din nou Malama, dar Trifon, deși puțin ezitant, s-a achitat de sarcini.

Bara a fost a portarului. Unirea Constanța s-a ”tăiat” pe final de meci

Unirea a avut șansa cea mai mare de a înscrie în minutul 49, deoarece a jucat bine și după ce a ieșit de la vestiare. Chirițoiu a bătut bine o lovitură liberă, iar mingea a sărit din Trifon în bară, pentru ca apoi să cadă în careul mic, unde nu era însă nimeni să poată fructifica momentul. După acest moment, Dumbrăvița a revenit la dominarea autoritară a partidei. După câteva ocazii ratate, a venit și golul doi, în minutul 56. Răzvan Ghinescu a centrat bine din stânga, iar din fața porții, după ce a avut ratări mari în meci, Dragan Paulevici a marcat.

Până la final de joc, Luca Bodri a mai luat portarul la țintă, iar Paulevici și Martinov au mai avut execuții extrem de ”îndepărtate” de spațiul porții.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – L. Bodri, I. Tănase, Curea – Paulevici (Andr. Olaru 83′), P. Simon, Martinov
Rezerve: Ciui – Ad. Ungureanu, Bura-Koț, Moțiu, Grigoriu, Dav. Popa, Blickling, Pașcalău

Cosmin Stan: ”Dacă terenul ar fi fost bun, ar fi fost un spectacol super-agreabil”

Cosmin Stan a fost mulțumit de rezultat și de cum a decurs partida.

”Un meci de 6 puncte aș zice eu. Am reușit să câștigăm. Sper că ne-am deblocat cu victoria asta și sper să luăm punct sau puncte și de la ultima deplasare de la Vâlcea, meciul cu Șelimbăr. Cred că astăzi, dacă terenul era bun, ar fi fost un spectacol super-agreabil. Ambele echipe au fost preocupate să joace, ambele echipe au avut un joc ofensiv bun. Păcat că starea terenului nu a permis să-și etaleze jucătorii în întregime calitățile pe care le au. Dar a fost un meci foarte bun pentru suprafața asta. Un meci foarte bun, de la o poartă la alta. Cu un ritm foarte bun de joc. Vreau să-i felicit și pe cei de la Unirea Constanța, o echipă cu jucători foarte talentați”, a declarat antrenorul timișenilor.

Dumbrăvița nu are golgheter, dar nici nevoie de schimbări

Cosmin Stan a recunoscut că echipa este imprecisă în atac și pune asta pe seama faptului că dumbrăvițenii nu au un marcator care să se detașeze ca o ”gură de foc”.

”Pfuu, cât am ratat astăzi… Dar, nah, am dat totuși două goluri și e bine că am dat două goluri. Suferim la finalizare, se și vede. Golgheterul nostru până în momentul de față cred că e cu două goluri: Simon, Ghinescu, Paulevici, cu câte duoă goluri. Asta cam spune tot despre oamenii de gel pe care îi avem noi în echipă”, a punctat ”principalul” Dumbrăviței.

Stan a făcut doar o înlocuire, Olaru în locul lui Paulevici, accidentat, iar antrenorul spune că era prea mulțumit de cursivitatea jocului pentru a mai introduce și alți jucători pe teren. ”Am fost mulțumit de joc. Chiar am fost mulțumit. Am făcut multe schimbări și chiar câte trei-patru odată, și cei care au intrat de multe ori nu au adus nimic în plus. Astăzi chiar mergea bine jocul. Am făcut o schimbare schimbare, Paulevici, care era accidentat în momentul acela și a intrat Olaru, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri. Cât a jucat 20 de minute, cred că a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în Liga 2. Asta vreau eu de la el”, a mai punctat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița primește prime când cum

Altfel, deși joacă într-o comună bogată, Dumbrăvița nu are prime la fiecare rezultat pozitiv din Liga 2, în condițiile bugetului. De asemenea, unele premieri au mai fost făcute de oameni de afaceri, și nu neapărat de club.

”La unele meciuri am avut, la unele meciuri n-am avut. Dar nu prea am avut prea multe victorii ca să luăm primele. Am avut destul de puține victorii pentru prime. În contract nu avem stipulat prime de joc”, a punctat Cosmin Stan despre acest aspect.

După 15 etape, Dumbrăvița are cinci victorii, un egal și nouă înfrângeri.

Cu 16 puncte, CSC Dumbrăvița a urcat pe locul 16 în Liga 2, la egalitate cu Ripensia și Metaloglobus, care au golaveraj mai bun.

Sâmbăta viitoare se va deplasare la Râmnicu Vâlcea pentru meciul cu CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 16-a, ultima rundă programată în 2022.

Foto: Kozma Attila PhotographerCSC Dumbrăvița

articolul original.

CSC Dumbrăvița speră să iasă din criza rezultatelor după meciul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”E exact adversarul potrivit și nu vreau deloc să-i subestimez”

25 November 2022 at 13:19
image

CSC Dumbrăvița joacă acasă sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța, într-un meci important pentru ambele echipe, penultima, respectiv antepenultima clasată în Liga 2 după 14 etape.

Trupa timișeană are multe probleme medicale, iar, în acest context, Cosmin Stan spune că oponentul, antrenat de Dacian Nastai, e adversarul potrivit în acest moment.

Este posibil ca partida să se joace însă pe un teren distrus al stadionului ”Stefan Dobay”, deoarece în Banat a plouat foarte mult zilele acestea.

CSC Dumbrăvița nu trece prin cea mai bună perioadă

Formația nou-promovată vine după o serie de rezultate, patru eșecuri la rând, care au făcut-o să coboare în clasament și Cosmin Stan admite că moralul jucătorilor săi e jos. Sunt indisponibili medical Robert Mikloș, Adrian Bain, Călin Toma, Toma Bodri și Alexandru Tismonar.

”În ultimele două săptămâni ne-am antrenat foarte mult, din greu, ca să putem corecta o grămadă de lucruri care nu mi-au plăcut mie în ultimul timp. Am lucrat foarte mult pe partea mentală, pentru că acolo avem de suferit în urma rezultatelor proaste. Meciul de mâine cu Constanța cade exact la momentul potrivit pentru a ne debloca, chiar dacă este un singur meci de campionat. E exact adversarul potrivit și nu vreau deloc să-i subestimez. E o echipă foarte tânără, clasată după noi. Am o medie de vârstă foarte joasă, cea mai joasă din Liga 2 și au fost mulți tineri de perspectivă. Chiar mă gândeam la Pandele, nu știu de ce FCSB l-a redirecționat. Îl văd ca pe un jucător de bază al naționalei României în viitor”, a spus Cosmin Stan despre întâlnirea cu ”stelitul” neoficial al FCSB.

Cosmin Stan vrea un joc bun la despărțirea de fani în 2022

Pentru Dumbrăvița, acesta este ultimul meci acasă în fața propriilor fani în 2022. De aceea, Stan vrea și un joc bun.

”Noi avem nevoie clar de această victorie în perspectiva meciului de la Râmnicu Vâlcea cu Șelimbăr. Mulți antrenori spun că nu îi interesează cum joacă echipa, doar rezulaltul. Cred că noi trebuie să facem lucrurile așa cum trebuie, să facem un meci bun, fiindcă în ultimul timp nu prea am reușit și să ne recăpătăm încredere și bucuria de a juca fotbal. Am avut jucători cu probleme. Săptămâna trecută, din 26 de jucători nu am avut mai mult de 18 la antrenamente”, a mai spus Stan.

Altfel, antrenorul echipei de lângă Timișoara e convins că anul a fost extraordinar pentru Dumbrăvița. ”Pentru noi, anul 2022 cred că a fost unul extraordinar, cu performanțe extraordinare: promovarea în Liga 2, calificarea din grupele Cupei României și adversarii cu care am reușit să jucăm. Chiar și prima parte a sezonului din Liga 2 o trec tot la plusuri”, a spus, foarte optimist Stan, deși echipa ar putea retrograda la final de sezon.

A plouat toată săptămâna

Este posibil ca terenul de la stadionul ”Stefan Dobay” să fie din nou afectat de ploile care au căzut în ultimul timp la Dumbrăvița. Nu ar fi prima dată în acest sezon de Liga 2.

”N-am făcut antrenamentele săptămâna aceasta la Dumbrăvița, pentru că am încercat pe cât posibil să protejăm terenul. Când plouă, drenajul este prost și apa rămâne pe multe locuri ale terenului. Astăzi se fac eforturi pentru a fi degajată apa de pe teren. Voi vedea la antrenamentul de după-masă cum va arăta terenul. Nici antrenamentul de după-masă nu-l vom face acolo. Nu se mai anunță ploi, sper să nu mai fie apă”, a spus Stan despre acest aspect.

Înaintea de debutul etapei a 15-a a Ligii 2, penultima programată în 2022, CSC Dumbrăvița ocupă locul 18 în clasament, cu 13 puncte. Unirea Constanța e pe poziția a 19-a, cu 12 puncte.

Meciul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Conferința de presă în care a vorbit Cosmin Stan înainte de CSC Dumbrăvița – Unirea Constanța:

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: Dumbrăvița TV

articolul original.

Probleme mari de efectiv pentru Unirea Constanța, care va face deplasarea la CSC Dumbrăvița cu lotul decimat. Dacian Nastai: ”Suntem într-un moment prost”

24 November 2022 at 14:30

Unirea Constanța are o situație greu de gestionat înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița, de sâmbătă, din etapa a 15-a a Ligii 2. Formația pregătită de Dacian Nastai are probleme mari de lot înaintea deplasării, neputând conta pe nouă jucători.

Unirea Constanța merge pe terenul echipei CSC Dumbrăvița fără nouă jucători!

Din cauza accidentărilor și suspendărilor, Dacian Nastai este nevoit să găsească cele mai bune variante dintre jucătorii care sunt apți din punct de vedere medical sau care nu au ”interdicție” să evolueze în confruntarea cu nou-promovata. Astfel, Unirea Constanța are șanse să pună în teren echipa cu cea mai mică medie de vârstă pe care o poate alinia vreodată, în jur de 19 ani.

Dacian Nastai a declarat pentru Liga2.ro că este o situație tristă pentru Unirea Constanța, mai ales că spera să poată lua cele trei puncte din deplasare, să aibă șanse cât mai mari la un rezultat cu succes.

Însă, acum se gândește să scoată și un rezultat de egalitate, neputând conta pe anumiți fotbaliști experimentați din lot. Printre indisponibili se numără Alexandru Enache, Radu Zamfir sau Aleksandru Longher.

Unirea Constanța face deplasarea la CSC Dumbrăvița cu 17 jucători. Dacian Nastai: ”Ne dorim să nu pierdem”

Un alt minus în dreptul Unirii Constanța este acela că Dacian Nastai nu va sta pe banca tehnică, el fiind suspendat pentru două etape după partida din runda trecută, cu FK Miercurea Ciuc. Nu va asista de la marginea terenului nici în duelul din ultima rundă din 2022, cu Poli Iași.

Este un meci important pentru noi, ne dorim să nu pierdem. Din păcate, deplasările pe care le-am avut în Banat, nu au fost prea bune, ultima a fost un 0-4. Ne dorim mai mult, dar avem probleme legate de lot, cu accidentări, suspendări și vom evolua cu cea mai tânără echipă pe care o putem alinia din tot lotul pe care îl avem.

Facem deplasarea cu 17 jucători, iar  în lot suntem 26. Nouă jucători sunt indisponibili.

(N.r. – Dacă jucătorii au trecut peste eșecul cu FK Miercurea Ciuc) La vârsta pe care o au, e foarte ușor să treacă de la o stare la alta. Mai greu îmi e după un meci câștigat, decât după un joc pierdut. Faptul că am pierdut cu Miercurea Ciuc e cauzat, în mare parte, de faptul că nu am reușit să marcăm. Dacă marcam din acțiunile pe care le-am avut, nu mai pierdeam.

(N.r. – Despre faptul că și CSC Dumbrăvița e o echipă tânără) Noi, dacă folosim echipa pe care ne-o propunem, avem 19 ani și ceva, iar ei sunt trecuți de 20. Diferența se vede pe teren, dacă e vorba de câțiva ani, e experiență pe care o câștigi.

Noi ne dorim foarte mult să facem un meci bun, dar suntem într-un moment prost, avem suspendări, accidentări. Sunt și eu suspendat, e și Enache, jucători maturi ca Zamfir, Longher, pe care nu putem să-i folosim”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai a analizat cele 14 runde de Liga 2 scurse

Unirea Constanța va fi, în mod evident, una dintre echipele cu șanse mari să retrogradeze la finalul acestui sezon, la finalul play-out-ului, dacă va continua în linia de până acum. Nastai analizează însă rezultatele din altă perspectivă, anume după modul în care au învățat jucătorii săi, tineri, să asimileze fiecare experiență în parte.

Sezonul, pentru noi, nu a fost bun, dar a fost util. Când ai media de vârstă de 19 ani și ceva, și te bați cu jucători maturi, cu echipe care au jucători care au evoluat în prima ligă, se poate spune că s-au făcut lucruri bune. Noi ne gândim la procesul prin care trec băieții.

Matematic așa e, suntem la retrogradare, dar nu mă uit pe clasament înaintea unei etape. Eu zic că nu clasamentul va juca, ci ce vom face și cum vom reuși să abordăm jocul va conta”, a mai spus Dacian Nastai în dialogul cu Liga2.ro.

Unirea Constanța, pe penultimul loc în Liga 2. CSC Dumbrăvița, imediat deasupra ei

Unirea Constanța este pe locul 19 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la un punct de echipa de deasupra, CSC Dumbrăvița. Însă, se află la patru puncte de ocupanta locului 20, Politehnica Timișoara.

În ultima rundă din 2022, a 16-a, Unirea Constanța va întâlni Poli Iași.

articolul original.

Progresul Spartac a ieșit victorioasă din testul cu Unirea Constanța, pe care a învins-o și în Liga 2. Formația lui Andrei Erimia, succes fără gol primit

19 November 2022 at 16:13
image

Progresul Spartac și Unirea Constanța au disputat o partidă de verificare, sâmbătă, după jocul din Liga 2, din etapa a 2-a, în care formația lui Andrei Erimia a câștigat la scor, 3-0. De această dată, duelul care a avut loc pe stadionul propriu al Progresului Spartac, de pe ”Intrarea Vrabiei”, s-a terminat 2-0.

Progresul Spartac a învins Unirea Constanța într-un amical, scor 2-0

Progresul Spartac a marcat câte un gol pe repriză, scorul fiind deschis aproape de mijlocul primei părți, în minutul 25, de Luca Florică. Din informațiile oferite de Progresul Spartac pe pagina de Facebook, elevii lui Andrei Erimia au fost la controlul jocului în prima parte, având șanse importante de gol, dar și Unirea Constanța a contat, prin contraatacuri.

Luca Florică și Giovanni Petcu au marcat pentru Progresul Spartac în partida cu Unirea Constanța

Jocul a arătat altfel după pauză, pentru că Progresul Spartac a făcut anumite schimbări în echipă și astfel Unirea Constanța a reușit să mai echilibreze balanța. Cu toate acestea, tot Progresul Spartac a marcat și a făcut 2-0, prin Giovanni Petcu, în minutul 71, stabilind astfel scorul final.

 • Progresul Spartac a început în formula: Ciontoș, Lixandru, Alexandrescu, Leafu, Dumitru, Purice  Boiangiu, Florică, Tong, A. Matei, Ohaci
  Au mai jucat: Șandru, Stânga, Petcu, Visic, Dițu, Costache, Marica, Fărăgău, Ustinescu
 • Unirea Constanța a început în formula: Udrea – Cireșoiu, Cană, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Ardelean, Niță, Șerbănescu, Chirițoiu, Tudor
  Au mai jucat: Andrei – Neacșu, Mitrică, Timiș, Enache

Victorie în amicalul cu Unirea Constanța

Jucătorii bleu-albaștrii au luat parte la un meci de pregătire util în această dimineață, în Intrarea Vrabiei, încheiat cu o victorie împotriva celor de la Unirea Constanța, după 90 de minute în care antrenorul Andrei Erimia a testat nu mai puțin de douăzeci de jucători.

Prima repriză a mers în favoarea progresiștilor, aceștia dominând jocul teritorial, și creându-și mai multe șanse în fața porții. Chiar și așa, și ilfovenii au inițiat câteva contraatacuri periculoase în fața lui Ciontoș, dar care au fost dezamorsate de către defensiva progresistă. Singurul gol din prima jumătate a partidei a fost unul al tinerilor, dintr-o pasă ingenioasă deasupra defensivei adverse reușită de către Andrei Matei (2004), care l-a găsit în colțul careului pe Luca Florică (2002), într-o poziție de unu la unu cu portarul, din care a trimis mingea fără probleme în poartă.

După pauză, antrenorul Andrei Erimia a schimbat aproape fiecare jucător de câmp bleu-albastru de pe teren, oferindu-le șansa de a impresiona câtorva juniori născuți în anii 2004 și 2005 cu mai puțină experiență la seniori. Oarecum previzibil, meciul s-a echilibrat, păstrându-și totuși ritmul alert din prima repriză, cele două echipe fugind în permanență de la o poartă la cealaltă. Cu timpul, însă, tinerii noi introduși au început să se impună pe teren, înclinând balanța din nou în favoarea echipei noastre. Giovanni Petcu a închis tabela cu aproximativ douăzeci de minute înainte de fluierul final, după o fază superbă cu pase scurte în ultima treime a adversarilor, care l-a găsit pe purtătorul tricoului cu numărul 8 singur în fața portarului.

În cele din urmă, o victorie utilă în această sâmbătă, nu doar pentru a ne ține jucătorii în formă pentru partida crucială împotriva celor de la Metaloglobus de săptămâna viitoare, dar și pentru a testa noi tactici, tehnici și tinere speranțe bleu-albastre”, a scris Progresul Spartac pe pagina de Facebook.

Progresul Spartac și Unirea Constanța, despărțite de două puncte în Liga 2

Progresul Spartac ocupă locul 16, cu 14 puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare, care momentan are un golaveraj superior. În 2022, Progresul Spartac mai are de disputat meciuri cu Metaloglobus București (deplasare) și CSM Slatina (acasă).

Unirea Constanța este pe locul 19 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la un punct de echipa de deasupra, CSC Dumbrăvița.

În runda a 15-a, Unirea Constanța va juca pe teren advers, cu CSC Dumbrăvița. În etapa trecută, formația din Dumbrăvița a cedat la scor pe terenul lui Dinamo, scor 1-4.

Foto: Progresul Spartac

articolul original.

VIDEO | Penibil! George Roman a ajutat FK Miercurea Ciuc să câștige un meci cu ”copii”. A anulat un gol, iar puștii Unirii Constanța s-au pus în genunchi. ”Era bucurie în loja lui Stoichiță. Mai avea puțin și sărea pe geam”

12 November 2022 at 12:18

Decizie jenantă a arbitrului George Cătălin Roman (Timişoara) în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc, în care formația oaspete a fost ajutată în mod evident să învingă una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, scor 2-1.

La propriu, ”centralul” le-a scos mingea din poartă ”copiilor” lui Dacian Nastai, iar, mai apoi, în minutele de final, echipa din Harghita a reușit golul care i-a adus o victorie chinuită și care o ține pe locurile de play-off.

Nu este prima dată când echipa din Miercurea Ciuc este favorizată de arbitraj!

Sursă sub protecția anonimatului, pentru Liga2.ro: ”Stoichiță mai avea puțin și sărea pe geam”

UPDATE: Noi informații surprinzătoare despre ce s-a întâmplat la Clinceni! O sursă demnă de încredere a declarat, sub protecția anonimatului, pentru Liga2.ro, că în loja stadionului din Clinceni se afla și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, care s-a bucurat la culme în momentul în care FK Miercurea Ciuc a marcat pentru 2-1.

În plus, și alți oficiali ai FRF au reacționat la fel, de parcă naționala de fotbal a României s-ar fi calificat la Cupa Mondială sau la Campionatul European.

Să nu uităm că despre Mihai Stoichiță s-a discutat mult în ultimul timp că ar putea ajunge la FK Miercurea Ciuc, chiar Zoltan Szondi, președintele clubului, afirmând că îl așteaptă oricând dorește la echipa pe care o conduce. Poate că de aici și reacția lui Mihai Stoichiță, care a celebrat succesul înregistrat de FK Miercurea Ciuc.

În plus de asta (n.r. – pe lângă golul anulat Unirii Constanța), a fost bucuria de nedescris a lojei unde erau Mihai Stoichiță și ceilalți oameni din FRF, la golul de 2-1 al FK Miercurea Ciuc.

Era un cadru foarte frumos (n.r. – o spune ironic) cu Stoichiță, care mai avea puțin și sărea pe geam”, a spus sub protecția anonimatului o persoană aflată la meci, o sursă demnă de încredere, în exclusivitate pentru Liga2.ro.


Arbitrul George Roman și-a bătut joc de Unirea Constanța! A anulat un gol perfect valabil cu FK Miercurea Ciuc

Meciul de la Clinceni putea produce un nou șoc în Liga 2, dacă nu s-ar fi opus George Roman, arbitru promovat în divizia a doua în 2019, după cum anunță FRF-AJF.

În vârstă de 27 de ani, el a făcut praf partida din etapa a 14-a a Ligii 2, printr-o decizie pe care nu ar fi luat-o nici un necunoscător al fotbalului. Ce să mai vorbim de un arbitru care bate la porțile SuperLigii?

Roman a tranșat partida în favoarea oaspeților, când în minutul 54, la scorul de 1-1, a anulat un gol perfect valabil pentru Unirea Constanța, neavând vreo scuză și fiind la aproximativ 5 metri de locul unui contact între doi jucători ai ambelor echipe, în careul ciucanilor.

Viciere de rezultat în Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc. George Roman era și el nedumerit de decizia luată

Concret, Unirea Constanța a marcat în minutul 54, în urma unui contraatac foarte bine dus, de manual. La penultima pasă a finalizării fazei, Alexandru Enache era în poziție centrală în apropierea careului mare, de 16 metri, moment în care a pasat în interior, ușor lateral dreapta, pentru Robert Tudor. Acesta l-a întors pe omul care i-a venit în cale, Daniel Vita, dar și-a deplasat mingea ceva mai mult și a scăpat, oarecum, controlul.

În încercarea de a nu pierde posesia, Tudor a intrat prin alunecare în momentul în care în apropierea zonei venise Claudiu Apro. Jucătorul gazdelor s-a mișcat mai repede decât adversarul său și a împins mingea către Enache, care a tras din prima și a marcat frumos, de la aproximativ 11 metri.

 • Foto: momentul intrării prin alunecare a lui Robert Tudor. Arbitrul, foarte aproape de fază, la aproximativ cinci metri.

Jucătorii echipei Unirea Constanța, cu mâinile în cap și în genunchi după eroarea de arbitraj din partida cu FK Miercurea Ciuc

În momentul șutului lui Enache, după cum se vede și în filmarea și fotografiile de mai jos, George Roman nici măcar nu a ridicat mâna să ducă fluierul la gură, ci a fluierat în momentul în care a vîzut că mingea a intrat în poartă, după jumătate de secundă, părând dezorientat și nesigur pe decizia luată.

S-a întors cu spatele și s-a deplasat spre centrul terenului, moment în care jucătorii lui Dacian Nastai au mers să îi ceară explicații, surprinși de modul ireal în care ”centralul” le-a anulat golul. Tinerii Unirii Constanța și-au pus mâinile în cap când au văzut ce s-a întâmplat, iar unul dintre ei, Adrian Niță, pur și simplu a căzut în genunchi și implora arbitrul să nu anuleze golul.

Se poate observa pe filmare cum arbitrul le transmite și le face semne jucătorilor echipei gazdă doar să se calmeze, fără alte explicații pentru decizia evident favorabilă ciucanilor.

Băi, nesimțitule, băi!” – s-a auzit în direct, pe filmare, probabil o voce a celor câțiva spectatori din tribune, către ”central”.

 • Foto: după momentul contactului, arbitrul nici măcar nu se gândește să fluiere, are mâinile pe lângă corp, iar jocul e lăsat să curgă în momentul în care Enache se pregătește să șuteze.

 • Foto: arbitrul duce fluierul la gură abia când mingea e în poartă!

Dacian Nastai n-a mai rezistat, a protestat și a fost eliminat după decizia de arbitraj luată în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc

Fără să ofere explicații, cu privirea pierdută, Roman și-a menținut decizia, dar părea să dea impresia că se gândește dacă hotărârea a fost corectă sau nu. Nu trebuie să fii expert în arbitraj să realizezi că a greșit, nefiind vorba de vreo decizie care poate fi luată doar prin cunoașterea ultimelor schimbări din arbitrajul mondial.

Oricum, după o astfel de eroare, e greu de crezut că Roman cunoaște prea bine nuanțele și ultimele schimbări din lumea arbitrajului.

Până și calmul antrenor Dacian Nastai a cedat și a reacționat! Cunoscut drept unul dintre cei mai calmi ”principali” din Liga 2, Nastai nu s-a mai abținut la deciziile luate de George Cătălin Roman și ”asistenții” acestuia, Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), care au viciat rezultatul, și a primit două cartonașe galbene, fiind eliminat.

Dacian Nastai n-a putut trece peste nedreptatea făcută echipei sale, dar probabil că nici de această dată CCA nu va lua vreo decizie, iar George Cătălin Roman va primi cel mult o mustrare și nu vor fi sancționat prea rău.

 • Foto: Dacian Nastai, eliminat!

Lorant Kovacs, nervos după ce a făcut 2-1 în Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc

Așadar, FK Miercurea Ciuc a fost ajutată în mod evident să câștige partida, vicierea de rezultat fiind clară. Era 1-1 în momentul în care reușita lui Enache a fost anulată. Unirea Constanța a deschis scorul în minutul 33, prin Andrei Pandele, în timp ce egalitatea fusese restabilită de Mickael Panos, în minutul 50.

Victoria a fost adusă pentru FK Miercurea Ciuc de Lorant Kovacs, în minutul 87, care a fost extrem de nervos după marcarea golului. De neînțeles, jucătorul oaspeților părea că se ceartă cu cineva după ce a înscris cu capul, în urma unei centrări din partea stângă venită de la Schieb.

 • Foto: Lorant Kovacs, reacție nervoasă după gol

Tot mai multe erori de arbitraj odată cu apropierea play-off-ului. Poli Iași și Steaua, avantajate de decizii

Actuala etapă din Liga 2 e plină cu tot mai multe erori de arbitraj, culmea, în momentul în care mai e puțin, puține runde, până când se împart echipele în play-off și play-out. Alte două erori au venit tot în meciuri în care două dintre echipe se luptă pentru calificarea în grupa de promovare.

Steaua a trecut de Concordia Chiajna după un henț nesemnalizat la golul lui Tsvetelin Chunchukov, în timp ce Poli Iași a primit ”cadou” un penalty în meciul cu FC Brașov.

Cu această victorie, FK Miercurea Ciuc avansează pe podiumul Ligii 2 și își ușurează accederea în play-off. În contextul în care Steaua nu are drept de promovare, harghitenii devin unii dintre favoriții la accederea directă în prima ligă, iar în acest sezon nu se află la primul meci în care este favorizată de deciziilor arbitrilor.

Golul anulat în partida Unirea Constanța – FK Miercurea Ciuc, în minutul 54

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

articolul original.

CSM Slatina, învinsă surprinzător de Unirea Constanţa, pe teren propriu. Daniel Oprescu: ”Dacă jucăm altceva decât putem, se alege praful”

5 November 2022 at 21:18

CSM Slatina a pierdut, sâmbătă, surprinzător, meciul de pe teren propriu cu Unirea Constanţa, formaţie care înaintea debutului etapei a 13-a era pe antepenultimul loc în clasament și cu această ocazie a bifat a patra victorie din acest sezon.

Golul care a decis soarta partidei desfășurate pe stadionul 1 Mai din Slatina a fost marcat la jumătatea primei reprize dintr-o singură ocazie avută de jucătorii satelitului neoficial al FCSB, de către Adrian Niţă, care a primit o minge pe culoar, a trecut de goalkeeperul Ionuţ Pop, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală.

Trupa slătineană a avut ocazii importante în primele 45 de minute, printre care o bară transversală la un şut al lui Leaţă, chiar înainte de intrarea la vestiare.

Unirea Constanța a înscris, Slatina s-a jucat cu ocaziile

CSM Slatina, formaţie care a surprins prin rezultatele înregistrate în acest sezon, câştigând împotriva unor formaţii cu pretenţii precum Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc sau Poli Iaşi, a pierdut cu Unirea Constanţa şi a ratat şansa de urca pe loc de play-off. Mai mult, gruparea olteană a pierdut pentru a doua oară pe teren propriu în acest sezon, după ce în data de 15 august cedat cu 1-2 în fața Stelei.

Slătinenii au început bine jocul cu Unirea Constanţa, au avut iniţiativa, dar şi câteva situaţii de periculoase, pentru ca adversarii să înscrie la una din puţinele acţiuni. Adrian Niță a primit o minge pe culoar de la Longuer, a rămas singur cu portarul, pe care l-a fentat în dreapta și a marcat pe lângă Ionuţ Pop la prima bară (23).

Olteniii puteau egala în minutul 40, însă execuţia lui Leaţă, din marginea careului, a lovit bara transversală (40).

CSM Slatina a căutat golul şi în actul secund, inclusiv fundaşul central Alexandru Sălcianu fiind aruncat în atac de antrenorul Daniel Oprescu, însă fără izbândă, pe contraatac oaspeţii având o ocazie imensă de a majora scorul, însă şutul lui Chirițoiu a lovit bara (75).

Nici Doman, nici Popovici și nici Luis Niţu nu au reuşit să înscrie, deşi au avut situaţii bune de a egala.

Daniel Oprescu, nemulțumit de jucătorii săi: ”Au început să creadă că pot să joace altceva, ca Leicester”

Antrenorul echipei din Slatina, Daniel Oprescu, s-a arătat nemulţumit la final, deoarece jucătorii săi nu au respectat ceea ce le-a cerut.

”Dacă încercăm să jucăm altceva decât putem, decât au calităţi aceşti băieţi, atunci nu doar că nu batem pe nimeni, dar nu facem niciun punct. Le-am atras atenţia de vreo două săptămâni, de când au început să creadă că pot să joace altceva. Am mai văzut în campionatul Angliei. Leicester, după ce a câştigat campionatul, a încercat să joace altceva, iar după 20 de etape era la retrogradare.

Băieţii aceştia au nişte calităţi, pe alea trebuie jucat, pe acele calităţi au făcut nişte puncte. În momentul în care încercă să joace altceva, decât calităţile lor, se alege praful”, a declarat Oprescu, nemulţumit de faptul că jucătorii săi s-au avântat asupra adversarului şi au rămas descoperiţi pe faza defensivă.

Daniel Oprescu: ”Le-am atras atenţia că întâlnim o echipă care, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă”

Oprescu se aştepta la un meci dificil contra Unirii Constanța.

”Am mai spus-o, când nu poţi să câştigi, e foarte important să nu pierzi. Le-am atras atenţia toată săptămâna şi chiar înainte de meci, că această echipă, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă şi meciul va deveni foarte greu. Le-am spus că dacă vor marca primii, meciul va fi infernal… De aia era important ca noi să ne păstrăm strategia pe care am abordat-o, să ne apărăm foarte bine, să nu primim gol, lucru care nu s-a întâmplat”, a mai spus Daniel Oprescu.

Oprescu nu vrea să se îmbete cu apă rece: ”Am auzit spunându-se că avem echipă de primele locuri… Să fim serioşi”

Cu o victorie, CSM Slatina putea urca, cel puțin pentru moment, pe loc de play-off. Întrebat despre şansele accederii în primele şase echipe, Daniel Oprescu a admis că ele există, însă va fi foarte greu, obiectivul nefiind altul decât menţinerea în Liga 2. Slatina ar juca degeaba în play-off, dacă ar ajunge acolo, deoarece nu are drept de promovare, fiind un club de drept public.

”Sanşe de play-off sunt…Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. În primul rând trebuie să fim realişti, pentru că am auzit spunându-se că avem echipă de primele locuri… Să fim serioşi, dacă nu ne uităm că unii jucători au altfel de calităţi decât cele pe care le urmăreşte toată lumea şi pot juca fotbal şi pot să aibă eficienţă, atunci ne îmbătăm cu apă rece.

Ne dorim să scoatem maximum din cele trei etape, să facem cât mai multe puncte până în iarnă, pentru că din iarnă încolo vor mai fi doar trei meciuri din sezonul regular, şi dacă nu eşti acolo să ai o diferenţă de puncte, care să-şi confere o oarecare linişte, s-ar putea să fie foarte complicat. Şi va fi foarte complicat”, a conchis antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

CSM Slatina rămâne în imediata apropiere a locurilor de play-off

CSM Slatina a suferit a treia înfrângere în acest sezon și pentru moment se menține pe locul 7, cu 19 puncte, la egalitate cu FC Brașov și Gloria Buzău, deasupra lor datorită golaverajului. Buzăul joacă însă duminică.

În runda a 14-a, CSM Slatina joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 12, 17 puncte), altă echipă de drept public, deci care nu poate promova în prima ligă. Sibienii tocmai și-au demis antrenorul, au pierdut în fața ultimei clasate Metaloglobus, iar de șase etape nu au câștigat.

Foto: NewsFlux

articolul original.

Unirea Constanța a dat lovitura pe terenul Slatinei! Puștii lui Dacian Nastai au produs surpriza și au bifat primul succes în deplasare: ”Am așteptat mult această victorie”

5 November 2022 at 13:19

Unirea Constanța a bifat o mare surpriză în etapa a 13-a din Liga 2 și a reușit să câștige prima partidă în deplasare, cu CSM Slatina, scor 1-0, pe un teren pe care nu se iau puncte deloc ușor, iar formația lui Daniel Oprescu este, de obicei, o echipă redutabilă.

Unirea Constanța a făcut surpriza și a învins CSM Slatina cu 1-0!

Unirea Constanța a bifat, de altfel, încă un rezultat surprinzător, după ce în acest campionat mai învinsese doar trei echipe, pe Viitorul Pandurii, pe Gloria Buzău și Minaur Baia Mare, iar pe cele două din urmă le-a ”forțat” să schimbe antrenorii de la acel moment, pe Cristian Pustai și Ciprian Danciu.

În partida cu CSM Slatina, din deplasare, Unirea Constanța a ieșit învingătoare prin reușita lui Adrian Niță, care a marcat la mijlocul primei reprize, în minutul 23. Chiar dacă oltenii au forțat pe parcursul partidei, tinerii lui Dacian Nastai au reușit din nou să mențină poarta intactă.

Antrenorul constănțenilor a remarcat importanța victoriei cu CSM Slatina, dar speră ca jucătorii să nu mai aibă un entuziasm care să se răsfrângă în duelul care vine, pentru că, așa cum a declarat, după fiecare succes i-a fost greu să-și readucă tinerii fotbaliști cu picioarele pe pământ.

Dacian Nastai, reacție după CSM Slatina – Unirea Constanța 0-1: ”Am așteptat mult victoria în deplasare”

Dacian Nastai vrea rezultate pozitive și în ultimele trei meciuri din acest an, cu FK Miercurea Ciuc (acasă), CSC Dumbrăvița (deplasare) și Poli Iași (acasă).

E prima victorie în deplasare. Am așteptat mult, suntem în etapa a 13-a, dar e o victorie pe un teren pe care puțină lume se aștepta să câștigăm. Mai avem trei jocuri în acest an, lupta pentru evitarea retrogradării e foarte încinsă, însă e un lucru bun pentru ce înseamnă Liga 2.

Urmează trei meciuri grele, trei jocuri cu Poli Iași, Miercurea Ciuc și Dumbrăvița. De fiecare dată după ce am câștigat, am avut nevoie de 10-12 zile să îi readuc pe băieți cu picioarele pe pământ, pentru că tinerețea te duce acolo unde uiți de realitate.

Să sperăm că de această dată vom scurta acest timp și, chiar dacă ne așteaptă un meci foarte greu acasă, cu o echipă puternică și foarte agresivă, bine pregătită la fazele fixe, vom încerca să câștigăm și să mai luăm puncte”, a apus Dacian Nastai la Metropola TV, care l-a lăudat pe autorul golului, pe Adrian Niță.

 • Unirea Constanța a început meciul de la Slatina în formula: Udrea (cpt.) – Arnold, Șuteu, Cană, R. Gab. Zamfir, Ciuciulete, Longher, Chirițoiu, Rob. Tudor, Pandele, Ad. Niță
  Rezerve: Andr. Ștefan – R. Trif, Timiș, L. Mitrică, Șerbănescu, Malama, Ardelean, Lăcătuș

Adrian Niță, remarcat individual de Dacian Nastai după victoria înregistrată de Unirea Constanța cu CSM Slatina

Adrian Niță este unul dintre tinerii de la care se așteaptă cel mai mult în anii care vin, să ajungă la un nivel important în viitorul nu foarte îndepărtat. Nastai e convins că va face pasul în față în curând, așa cum crede că vor face și alți tineri din lotul Unirii Constanța.

Este un lucru bun că a intrat și a marcat. Avem încredere în el, așa cum avem încredere și în ceilalți. Contactul cu Liga 2 nu e ușor, fotbalul deja e la un nivel. Problema e că suntem numai copii, iar dacă am avea în echipă jucători cu experiență, care ar aduce liniște, ar fi mai simplu”, a mai spus Nastai.

Unirea Constanța, pe 18 în Liga 2

Unirea Constanța este pe locul 18 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la un punct de echipa de deasupra, CSC Dumbrăvița. Însă, se află la șase puncte de ocupanta locului 10, mijlocul clasamentului, pe care se află Dinamo.

În runda a 14-a, Unirea Constanța va juca pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc, locul 4, cu 22 puncte. În runda a 13-a, ciucanii au făcut 0-0 cu Dinamo pe teren propriu.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

O națională U19 a României formată în mare parte din jucători din Liga 2 și 3 va fi testată de Alexandru Pelici în amicale cu Unirea Constanța și Progresul Spartac

28 October 2022 at 15:48
image

Alexandru Pelici a convocat 23 de jucători pentru o așa-zisă națională U19 a României care în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie va efectua un stagiu de pregătire în cadrul căruia va disputa și două meciuri amicale contra a două echipe din Liga 2.

Majoritatea jucătorilor sunt de la cluburi din Liga 2. Din totalul de 23, 14 vin de la echipe din liga secundă, doi sunt chemați din afara țării, unul din Italia și altul din Germania, cinci de la echipe din Liga 3, iar doi de la cluburi din prima ligă, dar care mai degrabă evoluează tot în Liga 3, la echipele secunde ale celor de la FC Voluntari și Universitatea Craiova.

Este o așa-zisă națională U19, deoarece la precedenta acțiune, cea în care România a obținut in extremis calificarea la Turul de Elită, dintre cei convocați acum s-au aflat doar doi jucători, portarul Valentin Mărgărit (Progresul Spartac) și mijlocașul David Sala (Universitatea Craiova).

Pelici testează jucătorii convocați la naționala U19 în amicale cu Unirea Constanța și Progresul Spartac

Dintre cei 14 jucători convocați de la cluburi din Liga 2, trei sunt de la Progresul Spartac, dintre care doi sunt portari, și doi de la CSM Slatina. Gloria Buzău, Unirea Slobozia, Unirea Constanța, Poli Iași, Ripensia, FC Brașov, Șelimbăr, Metaloglobus și Unirea Dej dau câte un jucător.

Alexandru Pelici își va testa acești convocați în amicale cu divizionare secunde. Marți, 1 noiembrie, de la ora 15:00, ”tricolorii” vor întâlni Unirea Constanța, pe teren 2 de la Clinceni. A doua zi, miercuri, de la ora 11:00, va avea lloc un joc cu Progresul Spartac, la baza de la Centrul Național de Fotbal Buftea.

Ambele partide se vor disputa fără spectatori, după cum informează FRF.

Unirea Constanța și Progresul Spartac joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, în etapa a 12-a a Ligii 2. Prima o întâlnește pe Metaloglobus, iar a doua pe Unirea Constanța.

Lotul selecționat de Alexandru Pelici pentru această acțiune:

portari: Mihai Ciontoș (Progresul Spartac), Valentin Velcea (Venezia F.C.), Valentin Mărgărit (Progresul Spartac),
fundași: Rareș Uțiu (Gloria Buzău), Valerio Gallo (Unirea Bascov), Dragoș Ungurenașu (Rapid Brodoc), Emanuel Codrea (CSM Unirea Alba Iulia), Mario Diaconescu (Viitorul Dăești), Cătălin Ploeșteanu (FC Voluntari), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Alexandru Dinu (CSM Slatina),
mijlocași: David Sala (Universitatea Craiova), Mario Lăcătuș (Unirea Constanța), Ionuț Costea (Progresul Spartac), Cristinel Dinu (CSM Slatina), Alexandru Anton (Politehnica Iași), Denis Ciobanu (DSC Arminia Bielefeld), Ianis Mihart (Ripensia Timișoara), Eduard Lambrinoc (FC Brașov), Alexandru Luca (CS Comunal Şelimbăr), Adrian Sîrbu (Metaloglobus București),
atacanți: David Ciubăncan (Unirea Ungheni), Gabriel Fulga (Unirea Dej).

România U19 este calificată la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023, după ce a trecut pe teren propriu în grupa preliminară de Letonia, Lituania și Austria.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

articolul original.

Ripensia, dezlănțuită în fața Unirii Constanța. Iullian Muntean: ”Astăzi ne-a ieșit cam tot ce ne-am dorit”

22 October 2022 at 13:36

Ripensia nu a avut nicio emoție cu Unirea Constanța și a obținut cea mai categorică victorie din acest sezon, 4-0 pe teren propriu, rezultat cu care aproape că și-a corectat golaverajul negativ.

Preparatorul sportiv cu rol de antrenor principal Iulian Muntean a punctat că le-a atras atenția jucătorilor că dacă nu sunt atenți, satelitul neoficial al FCSB-ului, venit cu avionul în Banat, îi va taxa.

Două goluri pentru Ripensia în primele 8 minute

Deși a trebuit să-l schimbe pe Piftor din formula de start gândită inițial, Ripensia a avut un debut de meci aproape de vis. În minutul 6 a venit primul gol, după ce Udrea a ieșit, să-l pareze pe Mogoș, care a reușit să trimită la Gavra, iar de la acesta mingea a ajuns la Zimța, care a marcat de la 22 de metri, cu poarta goală.

Peste două minute, în fața aceluiași Zimța, Udrea a greșit și nu a reușit să respingă o acțiune din careul mic, iar mingea a lovit bara și din portar a ricoșat în plasă. Cu acest scor, Ripensia a mai avut o șansă mare când Gavra a centrat prin fața porții, dar Lalic nu a ajuns la minge, dar și pe finalul reprizei, cu un atac finalizat de Fridrich, cu balon respins peste. Unirea nu prea a reușit să conteze, chiar dacă antrenorul a făcut și o înlocuire în prima repriză.

Timișorenii au dominat categoric și repriza a doua

Pauza nu a adus aproape deloc modificări în jocul celor două echipe. Ripensia a continuat să domine categoric și să aibă ocazii. Gavra a avut șansele lui de a marca, dar nu a reușit în acest meci. Intrat la pauză, și Morariu l-a pus pe Udrea în dificultate în minutul 60, pentru că toată presiunea să ducă la marcarea golului cu numărul trei în minutul 67. Gavra a ridicat mingea peste apărarea adversă, iar de acolo, Nicolae Sofran a ridicat peste Udrea și a consemnat scorul de neprezentare.

Formația cu nume de Constanța, dar care își desfășoară activitatea la Clinceni a avut două ocazii, prin Mitrică și Malama, dar fără a putea marca. Ripensia a tot continuat să preseze, iar în minutul 82 a venit și ultimul gol. Faza a început-o Gavra, dar Udrea l-a ghicit, însă mingea a sărit la Mihart, care nu a iertat adversarul.

Iulian Muntean: ”Astăzi ne-a ieșit cam tot ce ne-am dorit”

Iulian Muntean, antrenorul de facto al Ripensiei, a spus că i-a avertizat pe fotbaliști să fie atenți și au procedat întocmai.

”Un joc bun. Astăzi ne-a ieșit cam tot ce ne-am dorit și multe goluri, și multe ocazii, și joc frumos. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru cum s-au pregătit toată săptămână și faptul că au fost foarte focusați pentru acest meci. Am avut discuții cu ei și le-am atras atenția că dacă nu intrăm bine în teren, vom avea probleme, cum au avut și alte echipe în meciurlile cu Unirea. Pentru că pe cei de la Unirea, dacă îi lași să joace, îți pun probleme, joacă 90 de minute, nu au absolut niciun fel de presiune. Și dacă le iese, după aceea e foarte greu să-i întorci. Am avut și un pic de noroc, recunoaștem, cu golul marcat rapid. După care ne-am descătușat. A fost 2-0 foarte repede, după care, pentru copii a fost un pic mai greu”, a declarat cel trecut în acte preparator sportiv.

Ripensia în meciul cu Unirea Constanța: Toroc – Zamfirescu, Lalic, Fridrich, Gladun – Tud. Călin (Rob. Stoica 77’), Vidrăsan (Rz. Morariu 46’) – Sofran (Mihart 77’), Zimța (Dav. Ciurel 83’), Mogoș (Zetu 87’) – Gavra (cpt.). Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Țieranu, Piftor, Andr. Macrițchii.

Vrea mai mult de la echipă în deplasare

Muntean a spus că e foarte bine că echipa evoluează bine acasă, dar vrea mai multe de la jucători și în deplaare.

”Noi ne propunem un restart după fiecare victorie, dar vedeți că mergem în deplasare poate că e un pic mai greu. Totuși, comparativ cu sezonul trecut, de data asta jucăm mult mai bine acasă. Avem trei victorii și toate au fost clare, un rezultat de egal și o singură înfrângere. Comparativ cu sezonul trecut, în care tot sezonul am reușit să adunăm doar două victorii. Probabil că și băieții își dau seama că dacă vrem să aducem lumea la stadion și să avem cât mai mulți spectatori, trebuie să avem evoluții concludente acasă. Dar asta nu scuză modul în care jucăm în deplasare. Sperăm de la etapă la etapă întotdeauna să schimbăm și să ne prezentăm tot așa și în meciurile de afară”, a precizat Muntean.

Zimța, Gavra, Mihart și Zetu, lăudații zilei

Altfel, Muntean a avut cuvinte de laudă pentru jucătorii Samuel Zimța, Cristian Gavra, Ianis Mihart, la primul său gol pentru roș-galbeni, și Cristian Zetu, aflat la debut.

(n.r. Zimța) A fost aproape de hattrick. Să nu-l uităm pe Cristi (n.r. Gavra), că a dat trei pase de gol, inclusiv la golul 4, a fost din șutul lui. Din păcate, nu a reușit să marcheze. Știu că își dorește foarte mult, dar a avut o evoluție senzațională astăzi. Am avut un debut, 5-6 minute. Speram că poate reușește și el să ajungă la finalizare. Ne bucurăm pentru el, pentru că a fost accidentat. În afară e debutul acela, am avut iarăși jucătorii tineri de aceiași vârstă ca și cei de la Unirea, care au intra mulți dintre ei în teren. Ne bucurăm pentru golul lui Mihart, pentru că e primul lui gol la Liga 2. Totodată, ne bucurăm că chemat la lot. Aproape la fiecare meci am debutat jucători tineri sau, cel puțin, i-am aruncat în teren”, a mai adăugat Muntean.

Cu 11 puncte, Ripensia e pe locul 15 într-un clasament intermediar, putând pica două poziții până la finalul etapei a 11-a. Runda viitoare, echipa timișoreană va juca în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.
❌