ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 August 2022Ultimele Stiri

Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al

6 August 2022 at 22:29

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Debut cu victorie pentru Bogdan Andone la Poli Timișoara, cu ”satelitul” neoficial al FCSB: ”Suntem departe de ceea ce trebuie”

6 August 2022 at 21:21

Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 în prima rundă a noului sezon de Liga 2, acasă, pe arena Știința, cu Unirea Constanța, satelitul neoficial al celor de la FCSB.

Căpitanul Cosmin Bîrnoi a marcat unicul gol al întâlnirii, semn că banderola i-a prins bine. Altfel, oaspeții au avut momente de dominare, mai ales în ultima jumătate de oră, când, timișorenii au rămas în zece, după eliminarea lui Denis Radu.

Bogdan Andone a punctat importanța debutului cu victorie, dar a recunoscut că jocul nu arată bine deloc.

Poli Timișoara, norocoasă după ce a marcat repede cu Unirea Constanța

Golul a venit la prima fază importantă a meciului. În minutul 8, Bîrnoi a avut o acțiune personală și, după ce a fost blocat în fază, mingea a revenit la el și a înscris. S-a jucat fragmentat, dar, pe măsura trecerii timpului, Unirea începea să prindă tot mai mult curaj și tupeu. Din minutul 36, Poli a început să aibă probleme, iar Gologan a ieșit, după ce a fost lovit la gleznă. Oaspeții au avut o mare ocazie să egaleze, în minutul 41, dar Chirițoiu a trimis din careu ca o transformare la rugby, o execuție complet ratată.

Alb-violeții au rămas în inferioritate și au jucat să mențină rezultatul

Poli nu a putut să-și mai construiască ocazii foarte concludente după ce a marcat, iar acest aspect s-a menținut și în repriza a doua. În minutul 61, Denis Radu, încă necopt ca jucător, a luat aiurea un al doilea cartonaș galben, după un fault la o fază fără pericol.

Rămași cu om în minus, bănățenii au jucat să conserve rezultatul. Peste șapte minute, Chirițoiu a prins un șut bun, dar care a nimerit transversală. Timișorenii au reușit să păstreze însă, până la urmă, rezultatul și să debuteze în noul sezon cu o victorie.

Poli Timișoara în meciul cu Unirea Constanța: Murariu – D. Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46’) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72′), Gologan (Pureca 36’), Sil. Pană (Bryneus 46’), Rz. Milea – Bîrnoi (cpt.)(C. Jurj 64’). Rezerve neutilizte: Isvoranu – M. Andone, Bătănași, Zaluschi.

Bucuros că la meci nu vin doar bărbați

Cu toate că pe Știința nu au fost mai mult de 400 de oameni la meci, Bogdan Andone e bucuros pentru că a văzut familii și nu doar un public masculin. Firește, antrenorul s-a bucurat și pentru rezultat.

”Singurul lucru care rămâne este victoria, cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm puțin în trecut, cred că pentru Poli e prima victorie după cinci ani în debutul sezonului de Liga 2, după cea de la Brăila. Să nu uităm și de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat (n.r. – cu retrogradare sportivă în Liga 3). A fost o presiune în plus pentru jucători, fiind și primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulțumesc suporterilor în mod special, oamenilor care au venit în număr mare astăzi la teren. Familii cu copii. Femei am văzut foarte multe la meci, e un lucru extraordinar. Țin să le mulțumesc în numele meu și al echipei”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Andone a spus că nu a dorit neapărat ca alb-violeții să facă pasul înapoi. ”Nu că s-a făcut pasul înapoi, dar nu am pregătit lucrul acesta. Tot timpul am încercat să punem presiune. Dar trebuie să ținem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare. Ok, și pentru advesar. Să nu uităm, adversarul e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naționale de juniori, care au fost la Campionatul European, cu calități foarte bune. Cu o idee de joc, cu o filosofie de joc de ani de zile, care se cunosc foarte bine între ei. În momentul când am rămas în inferioritate numerică era clar că trebuie să găsim resurse și calea de a ne apăra rezultatul”, a spus Bogdan Andone.

Bogdan Andone, nemulțumit de joc

Antrenorul a admis că Poli nu a jucat deloc grozav. ”Jocul nu a fost cum ne-am dorit. Cum mi-am dorit eu sau își doresc suporterii. Ne-am creat destul de puține situații de a marca. Mă bucur că am reușit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit. Suntem încă departe de ceea ce trebuie. Avem nevoie și de ritm de joc, să ne cunoaștem mai bine, ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Sunt momente când trebuie să decizi, mai ales pe faza ofensivă, să iei o acțiune. Ai nevoie de personalitate, de încredere . Lucrurile acestea vor veni cu timpul, cu siguranță. Le-am spus și astăzi băieților că îi felicit pentru victorie, munca pe care au depus-o. De luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce ar trebui să fim”, a mai admis Andone.

Accidentările continuă la Poli

Altfel, poliștii cad ”secerați” ca spicele, fie că se împiedică și fac entorse, fie că le e rău de la căldură. ”Gologan practic, o accidentare stupidă. A călcat cumva pe piciorul adversarului și a făcut entorsă. Așa ceva n-am pomenit. Taub, pur și simplu, din cauza căldurii, i-a fost rău. Din primele minute, chiar i-am spus doctorului să-l cheme să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că nu se simțea în stare să se mai miște. La fel și Denis (n.r. – Denis Radu) la pauză. Dacă aș fi putut sau situația mi-ar fi permis, aș fi făcut cel puțin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii. Silviu Pană, la fel, din aceleași motive. Până la pauză am făcut trei schimbări forțate, iar apoi a venit acea eliminare, când am făcut încă două schimbări forțate”, a mai declarat Bogdan Andone, antrenor al cărei echipă a făcut demersurile să joace la ora 18:00, nu la 11:00.

Cu cele trei puncte câștigate în prima rundă, Poli Timișoara e la egalitate cu alte șapte formații. Etapa viitoare, a doua, weekendul următor, Poli joacă în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, care a început cu o victoria cu FC Brașov, tot la Vâlcea.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Poli Timișoara, succes nemeritat la debutul în noul sezon de Liga 2. A învins cu 1-0 Unirea Constanța, dar norocul a fost de partea ei

6 August 2022 at 15:00

Poli Timișoara – Unirea Constanța, meci din etapa 1 a noului sezon de Liga 2, care a închis ziua de sâmbătă din eșalonul secund și a fost penultimul al rundei, s-a jucat de la 18:00 și a fost în format live-text pe Liga2.ro. Confruntarea s-a terminat cu victoria echipei de pe Bega, la limită, scor 1-0.

Poli Timișoara, victorie cu 1-0 în fața echipei Unirea Constanța

Chiar dacă s-a impus, Poli Timișoara nu a făcut cel mai bun meci. Din contră, a marcat la unul dintre puținele atacuri periculoase. Reușita a venit relativ repede, în minutul 8, prin Cosmin Bîrnoi, dar în urma unor cornere și lovituri libere pe care Unirea Constanța nu a reușit să le transforme în faze importante de poartă.

După marcarea golului, timișorenii s-au mulțumit să țină de rezultat, dar au avut de suferit în partea a doua, când Unirea Constanța a și lovit de două ori bara porții portarului Murariu.

Oaspeții au ratat egalarea pe final. În ultima jumătate de oră au jucat în superioritate numerică

De altfel, șansele bune pentru formația lui Dacian Nastai au început să curgă mai repede după ce Poli Timișoara a rămas în 10 oameni, din minutul 61, când Denis Radu a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

Primul care a ieșit în evidență de la formația constănțeană a fost Chirițoiu, care a tras în transversală de la aproximativ 14 metri. Au continuat atacurile Unirii Constanța și în ultimele minute, dar Poli Timișoara s-a impus, în cele din urmă, chinuit și, poate, nemeritat, cu scorul de 1-0.

În etapa a 2-a de Liga 2, Poli Timișoara va juca pe terenul echipei CS Comunal Șelimbăr, în timp ce Unirea Constanța va avea prima partidă acasă, cu nou-promovata Progresul Spartac.

COMENTARIUL LIVE:

POLITEHNICA TIMIȘOARA – UNIREA CONSTANȚA 1-0

Cosmin Bîrnoi 8′

Poli Timișoara: Murariu – Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72), Gologan (Pureca 36), Pană (Bryneus 46), Milea – Bîrnoi (cpt) (Jurj 64);
Rezerve: Isvoranu, Andone, Bătănași, Zaluschi;
Antrenor: Bogdan Andone;

Unirea Constanța: Udrea (cpt) – Zamfir (Tudor 81), Cană, Tudose, Șuteu – Enache (Timiș 64), Ciuciulete, Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81) , Niță (Trif 46);
Rezerve: Popescu, Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu;
Antrenor: Dacian Nastai;

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru: Mircea Ardelean (Arad). Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Observator de joc: Radu Bitea (Oradea).

Min 90+4 Final de partidă! Poli Timișoara suferă în ultimele minute, dar se impune cu scorul de 1-0 în fața Unirii Constanța. Mitrică are ultima ocazie, dar șutul său de la 16 metri se duce alături
Min 87 Tot mai mult trage de timp Poli Timișoara, care simte că e aproape de o victorie, poate, nemeritată la cum a decurs jocul, în special după ce a rămas în inferioritate numerică. Unirea Constanța încearcă să atace, dar nu găsește cele mai bune variante la finalizare
Min 81 Modificare dublă la Unirea Constanța. Intră Robert Tudor și Ianis Malama, iar de pe teren ies Radu Zamfir și Andreas Chirițoiu
Min 72 O nouă modificare făcută de Bogdan Andone. Intră Alin Ignea, care îi ia locul lui Marin Mudrazija
Min 71 ||| Călin Tudose vede cartonașul galben pentru proteste, după ce cere un fault neacordat de arbitru
Min 68 Unirea Constanța trece pe lângă egalare! Oaspeții profită de omul în plus și pun ceva mai multă presiune. Chirițoiu intră în careu, lateral dreapta, trage, dar șutul său de duce în transversală. Probleme pentru Poli de câteva minute, eliminarea începe să se simtă
Min 64 O schimbare defensivă făcută de Poli Timișoara. Iese Cosmin Bîrnoi și intră Călin Jurj. Dacian Nastai modifică și el, îl introduce pe Ciprian Timiș în locul lui Alexandru Enache
Min 61 ||| Eliminare la Poli Timișoara! Denis Radu vede al doilea cartonaș galben după un fault făcut în partea stângă a atacului Unirii Constanța. Bogdan Andone reproșează faultul, nu era necesar.
O nouă pauză de hidratare
Min 57 Atac legat al gazdelor. Balonul ajunge în careul mare al Unirii Constanța, la Bîrnoi, autorul singurului gol de până acum, dar acesta e prins cu spatele la poartă și e nevoit să întoarcă la 22 de metri, la Plantak. Acesta trage din prima, dar execuția sa se duce mult peste poartă
La meci asistă în jur de 400 de spectatori, toți susținători ai Politehnicii Timișoara
Min 52 ||| Denis Radu vede al doilea cartonaș galben al meciului! Jucătorul Politehnicii face un fault la 20 de metri de propria poartă, dar din faza fixă Unirea Constanța nu trimite periculos pe poarta lui Murariu
Min 50 Începe mai bine Poli Timișoara partea a doua, cu o posesie în jumătatea Unirii Constanța. Bryneus, intrat la pauză, nu găsește ținta dintr-o poziție bună
Min 46 Începe repriza a doua a meciului de la Timișoara. Poli face o dublă modificare, intră Cătălin Oanea și Oliver Bryneus și ies Carol Taub și Silviu Pană. O modificare și la Unirea Constanța, intră Rareș Trif și iese Adrian Niță
Min 45+3 Final de primă parte! Unirea Constanța a încercat mai mult, dar doar Poli Timișoara a marcat, la singura fază importantă de poartă
Min 41 Șansă uriașă pentru Chirițoiu! Acesta primește o pasă pe jos în careu, de la Horșia, își pune mingea pe piciorul stâng, are în față un adversar, îl evită, trage, dar balonul se duce mult peste poartă. Jucătorul Unirii Constanța se afla într-o poziție bună, în preajma punctului de la 11 metri
Min 36 Schimbare la Poli Timișoara! Se accidentează Luchian Gologan, care este scos, iar în locul lui e introdus Dan Pureca. Anterior, ”centralul” Mircea Ardelean a acordat și o pauză de hidratare
♦ Min 27 Unirea Constanța are posesia, dar nu se apropie periculos de poarta Politehnicii Timișoara. Fundașii gazdelor rezolvă ușor încercările de atac ale formației lui Dacian Nastai, care a avut câteva lovituri de colț până acum, dar nu a reușit mare lucru
||| Șuteu e primul avertizat al meciului. Vede cartonaș galben în urma unui fault la centrul terenului
♦ Min 20 Un atac prelungit pentru Unirea Constanța, care aduce un șut pe spațiul porții gazdelor. Horșia trage din afara careului, de la aproximativ 20 de metri, dar pe centru și Murariu reține ușor, în doi timpi
♦ Min 17 Jocul e destul de fragmentat în ultimele minute, multe faulturi, dar nici ritmul nu e unul foarte alert. Probabil că și temperatura își pune amprenta pe prestațiile celor două echipe
♦ Min 8 1-0 Deschidere de scor la Timișoara! Cosmin Bîrnoi înscrie un gol foarte frumos, după o acțiune personală. Este angajat în partea dreaptă, în afara careului mare, întoarce câțiva adversari, pătrunde aproape de careul mic, șutează, în primă fază e blocat, dar balonul revine la el. Trage din nou, puternic, și marchează.
Golul e dedicat suporterului Dragoslav Cercel
♦ Min 3 Unirea Constanța începe sus partida, iar gazdele stau în propria jumătate. Echipa lui Nastai are o lovitură liberă și un corner, dar nu sunt transformate în șanse bune de poartă
♦ Min 1
Fluier de start în partida de la Timișoara!

Jucătorii Politehnicii au intrat pe teren cu un mesaj de rămas-bun pentru suporterul Dragoslav Cercel, dispărut tragic acum câteva zile. ”Rămas bun, Draghi!”, scria pe afișul cu care s-a intrat pe teren. În același timp, s-a păstrat un moment de reculegere.


Poli Timișoara – Unirea Constanța, meci din etapa 1 a noului sezon de Liga 2, e live-text pe Liga2.ro, azi, de la ora 18:00. Partida închide ziua de sâmbătă din eșalonul secund și e penultima a rundei.

Partida este programată la Timișoara, pe Stadionul Știința, iar întâlnirea este a doua dintre cele două echipe. Sezonul trecut, în sezonul regular, în runda a 4-a, scorul a fost 2-0 pentru Politehnica Timișoara, care a marcat prin Roberto Hațegan și Cosmin Bîrnoi.

Formația de pe Bega a declarat, prin vocea antrenorului Bogdan Andone, că partida va fi una dificilă, chiar dacă la adversari au avut loc schimbări importante de lot și a fost înlocuit și antrenorul, Leonard Strizu cu Dacian Nastai.

Bogdan Andone, antrenor Poli Timișoara: ”Primul meci din sezon e tot timpul dificil”

Dacă se teme de ceva pentru echipa sa, aceea este omogenitatea în opinia lui Andone. Reacția ”principalului” la conferința de presă:

”Primul meci din sezonul dificil e tot timpul dificil, indiferent de adversar. Tocmai de aceea trebuie să ne pregătim mental, să ajungem la ora jocului pregătiți din toate punctele de vedere. Am pretenții de la această echipă, suporterii, la fel. E obligatoriu să debutăm cu o victorie. Eu sper să nu fie probleme de omogenitate. Tocmai de asta am încercat să stăm mai mult timp împreună.

În timpul liber am ieșit de câteva ori cu băieții, la o plimbare, la o terasă, să stăm cât mai mult timp împreună. Pe postul de fundaș central va trebui să improvizăm și din jucătorii tineri.”

Dacian Nastai, antrenor Unirea Constanța: ”Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire”

Unirea Constanța nu e pusă la punct din toate perspectivele, Dacian Nastai recunoscând că mai avea nevoie de câteva săptămâni de pregătire pentru a regla cât mai multe aspecte. Lotul formației constănțene este unul tânăr, iar experiența e clar că lipsește din echipă.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația.

Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai.

În perioada de pregătire, Unirea Constanța a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău.

Mircea Ardelean, ”centralul” partidei Poli Timișoara – Unirea Constanța

Partida dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța este condusă la centru de arbitrul Mircea Ardelean (Arad), care va fi ajutat la cele două tușe de Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Arbitru de rezervă este Marius Omuţ (Satu Mare).

Observator de joc este Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), în timp ce delegat de joc este Radu Bitea (Oradea).

articolul original.

Retrogradatele reprimite în Liga 2 au meci direct în prima etapă. Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă e în urmă cu pregătirea, iar cu Poli Timișoara e interesat mai degrabă de altceva, nu de rezultat

5 August 2022 at 21:02
image

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, coincidența a făcut să se întâlnească în meci direct chiar echipele retrogradate sportiv la finalul campionatului trecut și care au fost reprimite în competiție de către FRF în urma desființării celor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, retrogradatele din Liga 1.

La Timișoara, pe arena Știința, sâmbătă, de la ora 18:00, se desfășoară meciul din Politehnica Timișoara și Unirea Constanța. Dacă bănățenii vor continua cu un lot schimbat în mare parte, noul antrenor Bogdan Andone explicând motivul pentru care a ales această tactică, în schimb, fosta Farul continuă politica avută și în campionatul trecut.

Mutată între timp la Clinceni, în locul defunctei Academica, Unirea va avea în lot doar jucători tineri luați de la FCSB, din acest motiv fiind considerată echipa ”satelit” a vicecampioanei. Conducătorii ei nici nu se feresc de această asociere, având în vedere că în această vară jucătorii s-au pregătit cu un echipament pe care a fost imprimată o siglă pe care era scris ”FCSB A Clinceni”. Schimbarea oficială a denumirii nu a fost însă posibilă până la startul noului sezon, astfel că echipa va continua să joace sub numele de Unirea Constanța.

Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă nu e pregătită pentru meciurile oficiale

Unirea Constanța are și un nou antrenor față de sezonul trecut. Leonard Strizu nu a mai rămas pe bancă, locul său fiind luat de Dacian Nastai, un alt antrenor care a mai trecut prin curtea FCSB.

Sătmăreanul spune înainte de jocul de la Timișoara că echipa sa ar mai fi avut nevoie de cel puțin două săptămâni de pregătire și de două amicale pentru a ajunge la o formă bună, având în vedere că a fost ultima care și-a reluat antrenamentele în această vară.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația. Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai, citat de site-ul Unirii Constanța.

În perioada de pregătire, Unirea a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău. După cum se poate observa, trei dintre adversari au fost din Liga 2 și nu a pierdut în fața niciunuia, deși era cu nivelul pregătirii în urmă.

Nastai, interesat în primul rând de jocul echipei la Timișoara, mai presus de rezultat

Jocul de la Timișoara va începe la ora 18:00 la solicitatea gazdelor. Și Unirea și-a dat acordul, altfel reprogramarea jocului cu șapte ore mai târziu nu era posibilă.

Trupa lui Nastai este de vineri în orașul de pe Bega și își dorește să înceapă campionatul cu un joc bun și un rezultat pe măsură. ”Ca orice început, este dificil. Va fi un meci foarte greu, pentru că nu cunoaștem aproape nimic despre adversar. Știm că lotul s-a schimbat și că este un antrenor nou. Mă interesează, în primul rând, jocul echipei. Dacă se va vedea tot ce am lucrat și am pregătit împreună, voi fi mulțumit și poate veni și un rezultat pozitiv, care contează mult pentru acești copii. Noi punem însă accentul pe dezvoltarea lor și a modelului de joc al echipei”, a mai declarat Nastai.

Lotul Unirii Constanța pentru meciul cu Poli Timișoara este următorul: Mihai Udrea, Mario Popescu (portari), Mihai Tudose, Paul Coza, Alexandru Șuteu, Radu Cireșoiu, Radu Zamfir, Narcis Lăcătuș, Ștefan Cană, Aurelian Ciuciulete, Rareș Trif, Luca Mitrică, Ciprian Timiș, Alexandru Enache, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Ianis Malama, Andreas Chirițoiu, Adrian Niță și Vlad Șerbănescu (jucători de câmp).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Bogdan Andone nu concepe ca Poli Timișoara să nu înceapă sezonul cu o victorie, cu Unirea Constanța. A adoptat strategia lui Mircea Lucescu din 1997, la Rapid!

5 August 2022 at 15:39
image

Poli Timișoara va debuta în noul sezon de Liga 2 cu un meci acasă, pe Știința, cu Unirea Constanța, satelitul faptic al FCSB.

Clubul bănățean promovează acest sezon cu hashtagul ”Un nou început”, ca o restartare după retrogradarea sportivă în Liga 3 și continuarea în Liga 2 în urma mai multor retrageri a altor echipe, iar Bogdan Andone spune că are pretenții de la formația sa.

După ce a schimbat aproape un lot de jucători întreg, fostul antrenor al FCSB spune că s-a inspirat din ceea ce s-a petrecut în 1997 la Rapid.

Bogdan Andone a încercat să unească ”vestiarul”: ”Am încercat să stăm mai mult timp împreună”

Antrenorul Politehnicii știe că mentalul e foarte important la orice start de sezon. Andone a aplicat ”metodele” cumnatului Șumudică, pentru a uni vestiarul.

Pentru jocul de sâmbătă, nu sunt rezerve de fundași centrali! ”Primul meci din sezonul dificil e tot timpul dificil, indiferent de adversar. Tocmai de aceea trebuie să ne pregătim mental, să ajungem la ora jocului pregătiți din toate punctele de vedere. Am pretenții de la această echipă, suporterii, la fel. E obligatoriu să debutăm cu o victorie. Eu sper să nu fie probleme de omogenitate. Tocmai de asta am încercat să stăm mai mult timp împreună. În timpul liber am ieșit de câteva ori cu băieții, la o plimbare, la o terasă, să stăm cât mai mult timp împreună. Pe postul de fundaș central va trebui să improvizăm și din jucătorii tineri”, a punctat Andone.

Sunt accidentați și Tudor Moțiu, și Cosmin Huminic, și Cristian Bocșan, dintre stopperi, plus Adrian Zaluschi și Daniel Benzar.

Ioan Mera și Cristian Scutaru, celebrul cuplu defensiv al alb-violeților, este ”istorie” oricum, ambii fiind ”pensionați” forțat.

Au plecat 17 jucători. Andone invocă exemplul Rapidului

Cu tot cu Doru Andrei, plecat fără să se renunțe la el sau să fie vândut, față de sezonul trecut, 17 jucători au plecat de la Politehnica. Întrebat de reporterul Liga2.ro dacă nu este, totuși, cam mult, Andone a punctat că el este de părere că alb-violeții au terminat un ciclu și era nevoie de această schimbare.

”Este și nu este. Depinde din ce puncte de vedere privim lucrurile, Mircea Lucescu venise în anul 1997 la Rapid și cred că a schimbat o întreagă generație. Au mai rămas trei sau patru jucători din vechiul lot, tinerii, Pancu, Iencsi, eu. A fost cam aceeași situație. A fost o perioadă de tranziție pentru noi, și am pierdut campionatul în ultima etapă. Aici s-a terminat un ciclul de cinci ani de zile. Erau jucători pe care, în mare parte, i-am adus eu acum 5 ani. Tocmai de aceea, 5 ani e destul de mult, e o limită. Am rămas cu jucătorii tineri din vechiul lot și am încercat să aducem jucători cu experiență”, a punctat Andone.

În toate ”colțurile” fotbalului timișorean se bârfește că salariul lui Bogdan Andone e plătit de Dan Șucu, acționar al Rapidului. Antrenorul a spus că acest lucru este o minciună. ”Nu este adevărat. Contractul meu este cu Politehnica Timișoara”, a punctat principalul.

Cosmin Bîrnoi va fi unul dintre căpitani

Poli va avea în acest sezon trei căpitani. Unul dintre ei va fi Cosmin Bîrnoi, care este optimist pentru prima etapă.

”Unirea Constanța știu că au o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, care vor să joace fotbal. Dar am încredere în mine și în echipa mea. Sunt convins că mâine dacă vom da 100 la sută, vom câștiga. Este o onoare pentru mine și sunt recunoscător că am fost ales de domnul antrenor. Încercăm în fiecare meci să dăm totul pentru suporteri și sper ca anul acesta să le arătăm că fața noastră nu este ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut”, spune Bîrnoi.

Sezonul trecut, la final, înainte de returul barajului de retrogradare, un grup de suporteri a venit la căminul unde stăteau jucătorii și au făcut scandal. Bîrnoi spune că nu a rămas marcat de moment. ”Au fost doar niște discuții. Eram mai mulți colegi afară. Suntem jucători cu experiență, nu ne temem de ei. Au venit doar să tragă o alarmă să nu jucăm așa slab, să încercăm să dăm totul pe teren”, a povestit jucătorul.

Meciul dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la cererea poliștilor, aprobată de oaspeți.

articolul original.

Surpriză în Crâng, la ultimul amical: Gloria Buzău n-a putut învinge Unirea Constanța. Cristian Pustai are în lot un brazilian format de Vasco da Gama

31 July 2022 at 20:24

Rezultat surpriză în ultimul amical disputat de Gloria Buzău înainte de debutul în noul sezon de Liga 2. Trupa lui Cristian Pustai a remiza, scor 2-2, sâmbătă, pe teren propriu, în Crâng, cu Unirea Constanța, viitoare adversară și în noul campionat, echipă care retrogradase sportiv din liga secundă, însă care a fost reprimită de FRF fiindcă au apărut locuri vacante după desființarea celor de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Unirea Constanța este, de fapt, un satelit neoficial al FCSB, care are în componență jucători tineri de la vicecampioană, cei care în mod normal ar fi fost trimiși să joace la FCSB 2, în Liga 3, sau la alte cluburi din țată. Echipa va evolua din noul sezon la Clinceni, la baza desființatei Academica Clinceni.

Gloria Buzău și Unirea Constanța au remizat, ambele au condus câte o dată

Trupa antrenată de Dacian Nastai a fost prima care a marcat pe stadionul Gloria. În minutul 38, la o lovitură liberă bătută din stânga de Horșia, Relu Stoian a ieșit exitant și un Robert Tudor i-a luat față și a deviată mingea în el, aceasta a ricoșat spre poartă, iar Andrei Pandele, pe fază, a împins-o în plasă din 2 metri. Avantajul pe tabelă al Unirii s-a menținut până în minutul 65, atunci când albanezul Kristi Marku a egalat cu o lovitură de cap din 5 metri, nemarcat, lângă bara din stânga, după un corner bătut din dreapta.

Nu a trecut însă mult timp și Gloria a trecut în avantaj. În minutul 73, pe o fază rapidă de atac, mingea a circulat din stânga spre dreapta, iar Alexandru Munteanu a primit în dreapta și a șutat năpraznic din 14 metri ușor lateral sub transversală, fără șanse pentru Udrea. Însă Unirea a avut și ea reacție. În minutul 80, Ianis Malama a primit în careu, în dreapta, a fentat către centru și a pasat ușor înapoi pentru Alexandru Enache, care a pus latul din 17 metri și a finalizat simplu lângă bara din dreapta.

Brazilianul Dudu, crescut la Vasco da Gama, a ajuns la Gloria Buzău

Sub comanda lui Cristian Pustai a ajuns și un jucător brazilian, Eduardo Feitoza Sampaio, poreclit Dudu. Acesta are 23 de ani, este un atacant originar din Rio de Janeiro, s-a format la Vasco da Gama și a mai jucat pentru Parana, Figueirense și CRB, toate din țara sa natală. Pentru prima echipă a celor de la Vasco da Gama a jucat doar 4 meciuri.

Jucătorii cu care a început Gloria Buzău acest amical: Relu Stoian – Sergiu Pîrvulescu, Kamil Wiktorski, Daniel Vîrtej, Robert Sălceanu, Alin Cârstocea, Ariel Lopez, Georgian Honciu, Cristian Ciobanu, Valentin Alexandru, Valentin Munteanu.

Rezervele au fost: Albert Popa, Wynney Boyson – Dinko Trebotic, Dorin Burlacu, Alin Manea, Bogdan Oteliţă, Alexandru Munteanu, Eduardo Sampaio-Dudu, Pablo Gaitan, Dragoș Lazăr, Rareș Uțiu, Kristi Marku, Andrei Banyoi, Răzvan Matiș.

Doi foști jucători la Metaloglobus, marcatori pentru Unirea Constanța

După cum se poate observa, pentru Unirea Constanța au marcat doi jucători care în sezonul trecut au evoluat pentru Metaloglobus. Aceștia nu au mai fost împrumutați la echipa bucureșteană, ci au fost redirecționați către ”satelit”. În plus, la echipă a revenit și Ovidiu Horșia, cel care a fost dorit de Dinamo, însă FCSB nu i-a dat drumul gratis.

Unirea Constanța a început în formula: Răzvan Udrea – Radu Zamfir, Ștefan Cană, Mihai Tudose, Alexandru Șuteu, Aurelian Ciuciulete, Andrei Pandele, Luca Mitrică, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Adrian Niță.

Rezerve au fost: Mario Popescu, Andrei Ștefan, Alexandru Arnold, Narcis Lăcătuș, Radu Cireșoiu, Paul Coza, Ciprian Timiș, Rareș Trif, Laurențiu Ardelean, Alexandru Enache, Alexandru Neacșu, Vlad Șerbănescu, Andreas Chirițoiu și Ianis Malama.

Gloria începe sezonul cu un meci cu Ripensia, Unirea Constanța joacă la Timișoara cu Poli

În această perioadă de pregătire de vară, Gloria Buzău a mai înregistrat următoarele rezultate în amicale: 8-1 cu Voinţa Lanurile (Liga 4 Buzău), 0-2 cu Unirea Slobozia, 4-0 cu SC Oțelul Galați, 3-2 cu Concordia Chiajna, 8-1 cu Progresul Spartac, 1-0 cu Metaloglobus, 1-1 cu Concordia Chiajna și 8-2 cu Voința Limpeziș.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, Gloria Buzău joacă pe teren propriu, sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, cu Ripensia. În schimb, Unirea Constanța joacă tot atunci, cu cealaltă echipă din Timișoara, Politehnica, în deplasare.

Înregistrarea amicalului Gloria Buzău – Unirea Constanța 2-2:

Foto: FC Buzău

articolul original.

Dinamo vrea un mijlocaș de la FCSB! Gigi Becali nici nu mai știa că acesta este sub contract cu clubul său: ”Nu am ajuns să fiu eu tatăl tuturor” | EXCLUSIV

18 July 2022 at 15:52

Dinamo caută să se întărească pentru Liga 2, iar una dintre țintele echipei din ”Ștefan cel Mare”, potrivit declarațiilor antrenorului interimar Ionel Augustin, este Ovidiu Horșia (21 de ani).

Jucătorul aparține de rivala FCSB, iar patronul acesteia, Gigi Becali (foto principal), susține că soarta mijlocașului originar din Târgu Mureș va fi decisă de managerul general Mihai Stoica.

Ovidiu Horșia nu vede o problemă în trecerea sa de la FCSB la rivala Dinamo

Becali spune că nu se mai bazează pe Horșia, fotbalist dorit însă și în Liga 1, unde până acum a evoluat pentru trei cluburi: Poli Iași, FCSB și Gaz Metan Mediaș.

”Nu mi-e teamă că o să fiu primit rău de suporterii lui Dinamo. Trebuie să discut și eu cu cei din conducere și cu impresarul meu. Nu am fost un jucător exponențial pentru FCSB și nu cred că va fi o problemă. Mai sunt în discuții și cu alte echipe din prima ligă. Unii în insolvență, alții cu alte probleme. Am negociat cu CS Mioveni și Hermannstadt”, a spus Horșia, pentru Fanatik.

Un alt jucător care a crescut la rivala Steaua (așa cum se numea atunci actuala FCSB) și care acum se află în lotul celor de la Dinamo și speră să semneze un contract este Iulian Roșu.

Gigi Becali nici nu mai știa că Horșia e sub contract cu FCSB

Aflat sub contract cu FCSB, Ovidiu Horșia nu intră în calculele pentru prima echipă, iar fotbalistul ar accepta să joace și pentru o echipă aflată în degringoladă, așa cum este Dinamo.

Horșia s-a antrenat cu Unirea Constanța de la reunirea echipei care are în componență numai jucători de la FCSB și care se dorește a fi ”satelitul” vicecampioanei, făcând inclusiv deversuri să-și schimbe numele în FCSB A Clinceni. La Clinceni își desfășoară antrenamentele această echipă.

La nivel oficial, Dinamo a prezentat până acum doar trei jucători pentru pregătire sezonului de Liga 2, pe Bogdan GavrilăValentin Lazăr și Neluț Roșu.

”Sincer să fiu, nici nu mai aveam habar de Horșia ăsta pe unde mai este. Nici nu mă interesează, că dacă era vreun mare fotbalist era la prima echipă, nu? Nu i-am auzit pe ai mei din club să îmi spună că îl vrea Zăvăleanu la Dinamo. Dacă Meme (n.r. – Mihai Stoica) vrea să îi dea drumul băiatului, atunci să plece. Dar aici Meme decide, nu mă interesează pe mine Horșia. Nu am ajuns să fiu eu tatăl tuturor copiilor de la FCSB. Am fost un tată bun și am fost luat de… Nu mai zic, că iar mă enervez. I-am luat pe toți eu de băiat bun de la salarii mici și i-am făcut cu salarii de la peste 10 de mii la 30 de mii. Deci, Meme e cel care decide ce facem cu Horșia”, a spus, pentru ProSport, Gigi Becali, supărat după ce ieri seară FCSB a remizat pe teren propriu cu nou-promovata în Liga 1 Universitatea Cluj (scor 1-1).

În sezonul trecut, Ovidiu Horșia a evoluat în 9 meciuri de Liga 1 (doar 446 minute) pentru Gaz Metan Mediaș. În 2022 nu a evoluat deloc. Pentru FCSB a prins doar 44 de minute într-un meci din prima ligă, în 3-0 cu Campionii FC Argeș, desfășurat în data de 20 septembrie 2020.

Foto: Răzvan Păsărică și Alexandru Vereș / Sport Pictures

articolul original.

Unirea Constanța, acord cu Dacian Nastai! Antrenorul, detalii despre lotul provizoriu numeros format din jucători crescuți de FCSB și situația schimbării numelui clubului

11 July 2022 at 15:33

Dacian Nastai (49 de ani) va fi antrenorul echipei Unirea Constanța în sezonul următor de Liga 2! ”Principalul” a confirmat pentru Liga2.ro că a ajuns la un acord cu conducerea formației de la malul mării, iar contractul urmează a fi semnat în perioada imediat următoare.

Dacian Nastai, acord cu Unirea Constanța! Clubul face demersuri pentru schimbarea numelui

Un detaliu pentru care nu a fost semnat acordul până acum poate fi legat și de demersurile pe care clubul le are în acest moment, pentru schimbarea denumirii, din Unirea Constanța în FCSB A Clinceni. Procedura se află în curs, alt aspect confirmat de Dacian Nastai, iar în câteva zile vor fi aflate detaliile oficiale.

Știu că se fac demersuri pentru schimbarea numelui, știu că sunt discuții, se lucrează. Nu știu care sunt exact pașii, care e procedura, dar vom afla în câteva zile care va fi rezultatul

Oricum, până ca Unirea Constanța să își schimbe numele, a început pregătirile, antrenamentele și câteva ședințe au fost deja gestionate de Dacian Nastai. El a stat chiar și pe bancă în partida amicală cu Progresul Spartac, de sâmbătă, terminată la egalitate, scor 2-2.

  • Unirea Constanța a început partida cu Progresul Spartac în formula: Udrea – David (Zamfir 30′), Cană, Botezatu, Ciucă, Ștefan Cristian, Pandele, Enache, Horșia, Tudor Robert, Niță. În repriza a doua au mai intrat Popescu, Coza, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Timiș, Mitriță, Trif, Șerbănescu, Neacșu, Cireșoiu;

Dacian Nastai are la pregătiri 28 de fotbaliști

În curând, Dacian Nastai va contura lotul final, urmând să aleagă dintre jucătorii pe care îi are acum la dispoziție. Antrenorul se va baza, oricum, doar pe tineri crescuți de Academia FCSB, Unirea Constanța fiind o rampă de lansare pentru jucători, pentru ca aceștia să facă apoi saltul la Liga 1, poate chiar în echipa vicecampioanei României.

În acest moment, Nastai are la dispoziție 28 de fotbaliști, iar în afara celor care au jucat cu Progresul Spartac s-au mai alăturat lotului Laurențiu Ardelean (absent până acum din cauza unei probleme medicale) și Dan Tălmaciu (absent din cauza unei probleme personale).

Tot după partida test cu nou-promovata în Liga 2, sub comanda lui Dacian Nastai au mai ajuns și Aurelian Ciuciulete, Alexandru Șuteu și Andreas Chirițoiu.

Lotul Unirii Constanța în acest moment:

Portari: Mihai Udrea (20 de ani), Mario Dan Popescu (18 ani);
Fundași: Flavius David (20 de ani), Radu Gabriel Zamfir (21 de ani), Ștefan Cană (21 de ani), Radu Cireșoiu (18 ani), Marian Botezatu (21 de ani), Ciucă, Paul Coza (18 ani), Călin Mihai Tudose (22 de ani), Alexandru Arnold (21 de ani), Alexandru Șuteu (18 ani), Dan Tălmaciu (20 de ani);
Mijlocași: Alexandru Cristian Enache (21 de ani), Iulian Cristian Ștefan (21 de ani), Andrei Pandele (19 ani), Ovidiu Horșia (21 de ani), Narcis Lăcătuș (18 ani), Ciprian Timiș (20 de ani), Mitriță, Aurelian Ciuciulete (19 ani), Laurențiu Ardelean (21 de ani);
Atacanți: Robert Tudor (19 ani), Romeo Adrian Niță (19 ani), Rareș Trif (19 ani), Vlad Andrei Șerbănescu (19 ani), Alexandru Neacșu (19 ani), Andreas Chirițoiu (18 ani);

Unirea Constanța, pregătiri la Clinceni și alte trei meciuri amicale

Cantonamentul de vară va avea loc pe plan local, la Clinceni, pentru că o eventuală deplasare pentru stagiul de pregătire este imposibilă din cauza momentului în care s-a ajuns, timpului scurt până la prima rundă din Liga 2.

Oricum, Unirea Constanța va mai juca meciuri amicale, trei la număr, cu Dinamo (16 iulie), CS Afumați (23 iulie) și o echipă de Liga 2 (30 iulie), care va fi decisă după ce va fi stabilit programul sezonului 2022-2023.

Declarațiile lui Dacian Nastai pentru Liga2.ro:

(N.r. – Despre situația sa la Unirea Constanța) ”Ne-am înțeles, ne-am apucat de treabă. Am început antrenamentele, am stat pe bancă și la meciul cu Progresul Spartac. Lotul de jucători deocamdată nu l-am conturat definitiv. E o perioadă prea scurtă de timp, mai așteptăm. Suntem în rând cu toată lumea, să spun așa.

(N.r. – Despre cantonament și meciuri amicale) Cantonamentul îl vom face pe plan local, considerăm că ne putem pregăti și la Clinceni și considerăm că timpul este destul de scurt să mergem în altă parte pentru cantonament.

Vom mai avea în jur de trei meciuri amicale. Sâmbătă vom juca împotriva lui Dinamo, iar apoi vom juca împotriva Afumațiului și vom mai lua, înainte de startul campionatului Ligii 2, încă un amical, dar vom stabili adversarul după ce se trage programul la sorți.

Lotul va fi format numai din jucători crescuți la academie, numai de la FCSB 2. Obiectivul echipei e să ajute jucătorii să se integreze, să facă pasul spre Liga 1, spre prima echipă. Vom fi o echipă foarte tânără”.

John Ene, în stafful echipei Unirea Constanța

Până să decidă jucătorii pe care îi va păstra în lot, Dacian Nastai și-a conturat stafful tehnic. Andrei Zisu este preparatorul fizic, Ionuț Zottu îndeplinește rolul de analist, în timp ce John Ene, omul care a coordonat Unirea Constanța la reunire, este antrenorul cu portarii.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Progresul Spartac a terminat la egalitate amicalul cu Unirea Constanța. Andrei Erimia: ”Per total sunt mulțumit, am văzut multe lucruri bune”

11 July 2022 at 10:31

Progresul Spartac a terminat la egalitate al doilea ei meci amical disputat în această perioadă de pregătire de vară. Trupa patronată, prezidată și antrenată de Andrei Erimia a încheiat cu scorul de 2-2 întâlnirea de la Clinceni cu Unirea Constanța.

Progresul Spartac a condus cu 2-0, însă a remizat cu Unirea Constanța

Nou-promovata bucureșteană în Liga 2 nu avea programat niciun amical în weekendul trecut, sâmbătă, însă s-a ivit ocazia unui joc test cu formația care ar putea să se numească din această vară FCSB A Clinceni, deoarece patronul ei, Vasile Geambazi, își dorește o asociere oficială cu vicecampioana FCSB, condusă de unchiul său, George Becali, și face demersuri în aceste sens.

Partida s-a desfășurat pe stadionul central din Clinceni, acolo unde Unirea Constanța își va disputa meciurile în noul campionat al Ligii 2.

După 34 de minute, Progresul Spartac conducea cu 2-0, în urma reușitelor lui Ionuț Tudorache (13), respectiv Mihai Șandru (34). Totuși, gazdele au reușit să reducă din diferență până la pauză, prin Robert Tudor (38). Golul egalizator a venit la final, în minutul 89, când Tudor Moldovan (89) a înscris dintr-un penalty.

”Egal cu FCSB „A” Clinceni
Jucătorii bleu-albaștrii au continuat pregătirile pentru primul sezon de Liga a 2-a cu o remiză, împotriva viitoarei noastre colege de eșalon, FCSB „A” Clinceni, fosta Unirea Constanța.
Meciul, care a avut loc la Arena Clinceni, a început cu dominarea progresiștilor, aceștia înregistrând aproape fiecare șansă la gol din prima repriză. Ionuț Tudorache a ieșit în evidență prin golul său înscris după un sfert de oră de meci, dar și prin pasa de gol care l-a găsit pe Șandru nemarcat, el mărind avantajul nostru la două goluri. Deși bleu-albaștrii au continuat să mai rateze câteva șanse bune, Tudor a fost cel care a înscris, din una dintre singurele șanse ale celor de la FCSB „A” Clinceni din prima repriză.
După pauză, antrenorul Andrei Erimia a schimbat aproape toată echipa care se afla pe teren, introducând câțiva nou-veniți, dar și juniori din academie născuți în 2004, 2006 și chiar 2007, Robert Petculescu jucând și el câteva minute. Astfel, ilfovenii au început să echilibreze partida, luând inițiativa, dar irosind câteva ocazii bune. Cu câteva minute înainte de final, unul dintre fundașii noștri a comis un fault imprudent, oferind o lovitură de la 11 metri, executată de Moldovan, care a închis tabela la 2-2.
Baftă în continuare, băieți!”, a comunicat Progresul Spartac despre acest amical.

Patronul-antrenor Andrei Erimia: ”Am văzut multe lucruri bune în acest test”

Pentru Progresul Spartac au evoluat în prima repriză jucătorii: Ciontoș – Vl. Alexandrescu, Ed. Radu, Mih. Șandru – Al. Nicola (ex Unirea Constanta), Andr. Grigore, Purice, M. Dumitru – Ohaci, Tong – I. Tudorache. În partea a doua a partidei au mai intrat, conform informațiilor furnizate de clubul bucureștean: Lupescu – Mărgărit, Dițu, Cip. Popescu, Zamfir, Eug. Lixandru, Petculescu, A. Popescu și Costache.

Patronul-antrenor Andrei Erimia a fost mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, mai ales că a utilizat ai mulți tineri decât obligă regula ”under” impusă de FRF.

”În prima repriză au fost multe lucruri pozitive, cu atât mai mult cu cât am început cu patru jucători în 2004 născuți, încă doi din 2002. Deci dacă regula federației ne obligă să folosim un jucător născut în 2022 și un jucător născut în 2004, noi am folosit șase. Ceea ce sigur că e îmbucurător în perspectiva meciurilor oficiale, chiar dacă e un meci amical, dar a fost un meci bun de pregătire, în care, mă repet, în prima repriză au fost multe lucruri bune, pozitive. În a doua repriză au fost mulți jucători și de la grupele de juniori mai mici, 2006, 2007 chiar. Plus câțiva jucători care sunt în probe, și atunci cursivitatea jocului a avut de suferit, dar, una peste alta, a fost un test bun. În repriza a doua au fost câțiva jucători noi, în probe. E devreme de hotărât dacă se pot integra sau nu în sistemul nostru, însă, repet, per total sunt mulțumit de… Sau, în fine, am văzut multe lucruri bune în acest test”, a spus Erimia.

Progresul Spartac nu se poate baza pe ”unii dintre cei mai buni jucători ai echipei”

La fel ca în primul amical, eșecul cu 2-3 cu Metaloglobus, pentru Progresul Spartac nu au putut evolua Silvian Matei și Petruț Vlad, însă a făcut-o Eugen Lixandru. A absentat, în plus, față de partida cu trupa din cartierul Pantelimon, Dănilă Parfeon.

Andrei Erimia a explicat situația acestora.

”La Vlad Petruț e o accidentare mai veche, imediat după meciul tur cu Tunari, din finală (n.r. – faza finală a barajului de promovare în Liga 2). A simțit o durere la genunchi și sperăm să poată reveni într-o săptămână, și să nu fie ceva mai grav. Marei, în schimb, s-a operat după ce a avut o fractură la metatarsian și o să dureze vreo lună și jumătate, două luni, până o să revină pe teren. Plus Dănilă, care are o inflamație, de asemenea, la genunchi și vom vedea exact dacă e ceva mai grav, sau poate veneni într-o săptămână. Deci, din punctul ăsta de vedere, sunt câteva probleme cu câțiva jucători din sistemul defensiv, din linia defensivă, foarte, foarte importantă. De fapt, sunt unii dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre.

Eugen a revenit astăzi, e ok și va intra normal în programul echipei. Sper să mai reușim două-trei transferuri. Aș fi foarte mulțumit dacă am reuși să aducem jucătorii pe care mi-i doresc”, a decarat Andrei Erimia, într-un interviu publicat de clubul Progresul Spartac.

Cu două zile înainte de acest amical, în data de 7 iulie, cei de la Progresul Spartac l-au sărbătorit pe Andrei Erimia, care a aniversat 39 de ani.

”La mulți ani, Andrei Erimia!

Andrei Erimia este un om care nu are nevoie de nici o introducere. Patron, antrenor și președinte al clubului Progresul Spartac, el este motivul principal pentru care un grup restrâns, dar inimos, de suporteri bleu-albaștrii, se poate considera din nou mândru de clubul pe care îl susține.

Andrei și-a început aventura progresistă la câțiva ani înainte de falimentul originalului Progresul București, ca antrenor de juniori pentru câteva grupe de copii ale clubului din Cotroceni. După întâmplările catastrofale din 2009, acesta a rămas atașat de numele Progresului, printr-un nou club înființat în ligile inferioare. După jumătate de deceniu de conflicte interne și mediocritate, Andrei a întemeiat Progresul Spartac, împreună cu grupele sale de juniori, cu un ansamblu ambițios de antrenori tineri, și cu o finanțare curată.

De-a lungul anilor, în Intrarea Vrabiei a crescut un întreg ecosistem fotbalistic, cu o academie de juniori în plină creștere, infrastructură îmbunătățită în fiecare an, și o echipă de seniori cu un joc demn de a călca în urmele fostului Progresul București. Totul a culminat acum câteva săptămâni, când clubul nostru a reușit să ajungă la același nivel în care se afla clubul pe care îl adoram la momentul desființării, în Liga a 2-a.

Astăzi, la cei 39 de ani pe care îi împlinește, Andrei Erimia este singurul patron-antrenor din istoria eșalonului secund, și cel mai tânăr din istoria întregului fotbal profesionist românesc (singurul său omolog fiind chiar legendarul Gheorghe Hagi, acesta având 49 de ani când a devenit antrenor principal la Viitorul Constanța, în 2014).

Întreaga suflare bleu-albastră îi urează azi LA MULȚI ANI lui Andrei, pentru a continua să ne ofere amintiri frumoase alături de clubul pe care îl iubim!”, scria Progresul Spartac pe pagina sa de Facebook.
  • Progresul Spartac mai are amicale stabilite cu Gloria Buzău (16 iulie), FC Brașov (22 iulie), CSM Jiul Petroșani (28 iulie) și Concordia Chiajna (30 iulie).

Foto: Progresul Spartac

articolul original.

Unirea Constanța, pe cale să își numească noul antrenor. Negocierile, foarte aproape de acordul favorabil: ”Vorbesc cu domnul Geambazi, sunt șanse să ne înțelegem”

4 July 2022 at 14:45

Unirea Constanța va lua startul în noul sezon al Ligii 2 și este pe cale să își numească noul antrenor. Conducătorii au decis să schimbe strategia din această vară, proiectul, numele echipei și așa mai departe și au transformat clubul de la malul mării într-un ”satelit” oficial al vicecampioanei României. E posibil ca noua titulatură să fie FCSB A Clinceni.

Dacian Nastai, foarte aproape de acordul cu Unirea Constanța

Astfel, mai multe decizii au fost luate în această vară, iar clubul a îmbinat din elementele a trei echipe, pe lângă Unirea Constanța și FCSB fiind asimilată cu acest nou proiect, care probabil se va numi FCSB A Clinceni, și fosta Academica Clinceni. Practic, actuala Unirea Constanța va juca meciurile de acasă și se va pregăti la Clinceni, chiar antrenorul Dacian Nastai (49 de ani) făcând precizarea într-un dialog cu Liga2.ro.

Dacian Nastai este foarte aproape să bată palma cu conducătorul Unirii Constanța, Vasile Geambazi, negocierile fiind pe ultima sută de metri. Mai sunt de pus la punct anumite detalii, cel mai important fiind cel al conturării lotului. Discuțiile sunt pe de o parte surprinzătoare, pentru că, la cum păreau lucrurile, ”principal” urma să fie John Ene. El a condus echipa la reunire.

Unirea Constanța va miza pe jucători tineri, dar și pe nume cu ceva experiență

Marți vor avea loc discuțiile finale, lucruri minore mai fiind de stabilit în acest moment, după cum a recunoscut Dacian Nastai în dialogul cu reporterul nostru. În mare parte, jucătorii pe care va miza vor fi cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar va conta și pe anumiți fotbaliști cu experiență, cu câțiva ani în spate, cum sunt Ștefan Cană sau Ovidiu Horșia, surprinși la reunirea echipei de zilele trecute.

Suntem foarte aproape de acord. Da, pot să confirm că sunt mai multe șanse să semnăm contractul, mai sunt de pus la punct mici detalii. Mâine (n.r. – marți) vom avea discuția decisivă. Am vorbit de săptămâna trecută cu domnul Geambazi, am vorbit despre proiect, despre ce se vrea.

Mai sunt de pus la punct anumite aspecte, printre ele și detalii legate de lotul de jucători. În funcție de lotul pe care îl am la dispoziție, o să stabilim și obiectivul. În mare parte lotul va fi format din jucători de la academie (n.r. – Academia FCSB), e vorba de jucători care au nevoie să prindă experiență în Liga 2 pentru a putea face față la Liga 1, e vorba totuși de o echipă ca FCSB.

Nu au fost probleme legate de contractul meu cu Șimleu, am terminat contractul acolo la 1 iulie. Mâine vom avea discuția decisivă, în mare parte lucrurile sunt puse la punct. Vom juca și ne vom pregăti la Clinceni”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai a tot colaborat cu FCSB de-a lungul anilor

Dacă înțelegerea va fi semnată, Liga2.ro va lua din nou legătura cu antrenorul, pentru comunicarea lotului pe care Unirea Constanța îl va avea la dispoziție în sezonul următor de Liga 2, dar și pentru aflarea obiectivului stabilit.

La cum se prezintă lucrurile, ”satelitul” vicecampioanei României va fi format din cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar și din ceva jucători cu anumită experiență, fotbaliști care nu mai pot fi considerați la prima tinerețe, așa cum sunt cei amintiți, Cană și Horșia.

Dacian Nastai este un apropiat al echipei FCSB, el având o legătură cu vicecampioana României de ani de zile, fiind antrenor chiar și la FCSB 2 sau FCSB U19.

Ca ”principal”, Nastai a mai pregătit Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Silvania Șimleul Silvaniei, Luceafărul Oradea sau Sportul Șimleu Silvaniei, echipă de care s-a despărțit la 1 iulie.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Unirea Constanța devine oficial ”satelitul” FCSB-ului! Își schimbă numele, sigla și va juca meciurile de acasă aproape de București. Cum arată noul proiect, care va lua startul în Liga 2

28 June 2022 at 16:47

Unirea Constanța chiar devine ”satelitul” FCSB-ului, demersuri clare fiind făcute după ce s-a aflat că va rămâne în Liga 2, în urma neînscrierilor în campionat ale retrogradatelor din Liga 1 – Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.

Însă, chiar dacă formația din Ilfov a murit, pare o asociere între Unirea Constanța și Academica Clinceni, pentru că numele și locul în care formația din Constanța își va desfășura activitatea coincid cu cele ale retrogradatei din Liga 1.

Unirea Constanța își schimbă sigla și denumirea. Devine FCSB A Clinceni și va juca la Clinceni

Unirea Constanța a reluat pregătirile încă de luni, 27 iunie, coincidență sau nu chiar ziua în care Federația Română de Fotbal a anunțat că Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu se înscriu în campionatul următor de Liga 2. Reunirea a avut loc pe stadionul din Clinceni, acesta fiind unul din puținele detalii oferite de gruparea de la malul mării.

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, astăzi, soluționarea cererilor de acordare a certificatului pentru participarea în Campionatul Național Liga a 2-a. Echipa noastră a îndeplinit toate condițiile pentru participarea în sezonul viitor al ligii secunde, alături de alte 14 cluburi, cărora li se vor adăuga cele promovate din Liga a 3-a. Două dintre retrogradatele din Liga 1, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș nu se află pe lista echipelor care au primit certificare, astfel că s-au vacantat două locuri în eșalonul secund.

În aceste condiții, conform regulamentului, echipa noastră, Unirea Constanța, va evolua și în sezonul viitor în Liga a 2-a, celălalt loc urmând să fie ocupat de Politehnica Timișoara”, a anunțat Unirea Constanța pe site-ul oficial.

Viitoarea FCSB A Clinceni a avut la reunire mai mulți jucători de la FCSB

Nu s-au făcut prea multe precizări despre lot și alte schimbări pe care le-am semnalat din cele câteva poze puse pe contul de Facebook al clubului. Din ele reiese faptul că, așa cum spuneam, Unirea Constanța chiar devine un ”satelit” al FCSB-ului, la primul antrenament fiind prezenți mai mulți fotbaliști care sunt legitimați la vicecampioana României, dar care au jucat, cu precădere, la FCSB 2 sau la alte echipe sub formă de împrumut. Printre ei se numără Ștefan Cană și Ovidiu Horșia.

Un detaliu și mai interesant care întărește ideea este cel al schimbării siglei, dar și schimbării denumirii. Unirea Constanța face demersurile necesare pentru a putea să se numească, mai nou, FCSB A Clinceni.

În privința siglei, aceasta este formată dintr-un ”A” trecut în centrul unei stele cu opt colțuri, deasupra căruia e scris FCSB și dedesubt Clinceni. La antrenament, jucătorii au fost echipați cu tricouri și șorturi de culoare alb-albastră, combinație pe care o avea și Unirea Constanța în sezonul trecut de Liga 2.

Oficialii noii entități așteaptă, probabil, acceptul FRF pentru schimbările plănuite din această vară

Lipsa informațiilor de către Unirea Constanța poate fi explicată și prin prisma faptului că se așteaptă o decizie oficială venită din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la schimbarea denumirii, siglei și locului unde clubul își va desfășura activitatea.

În ceea ce privește reunirea de luni, lotul a fost coordonat de John Ene, unul dintre cei mai vocali oameni din cadrul clubului Academica Clinceni sezonul trecut, când echipa a început să piardă tot mai multe puncte din cauza problemelor financiare și care duceau către desființare.

El a fost numit ”principal” la formația din Clinceni și considerat ”antrenorul de casă” al echipei.

Primul antrenament al Unirii Constanța, coordonat de ”antrenorul de casă” al Academicii Clinceni, John Ene

Asta înseamnă că noua entitate nu va miza pe Leonard Strizu sezonul următor de Liga 2, antrenor care nu a putut menține sportiv Unirea Constanța în divizia a doua. Este însă cu semnul întrebării menținerea lui John Ene în rolul de antrenor principal. Poate că FCSB A Clinceni va numi un ”tehnician” cu mai multă experiență.

În mare măsură, la FCSB A Clinceni este implicat tot Vasile Geambazi, omul care a condus Unirea Constanța. Încă din luna mai ProSport și Liga2.ro au anunțat intențiile omului de afaceri, anume că vrea să mute clubul de la malul mării la Clinceni. Un argument care susține ipoteza e, în mod evident, și numele noului proiect, dar și modul în care e format lotul.

Obiectivul pentru acest sezon este menţinerea în Liga 2, categoric. Vrem să trecem peste FC Braşov şi să ne salvăm la baraj. Indiferent ce se va întâmpla, eu nu voi renunţa la această echipă. Vreau ca din sezonul viitor să fuzioneze cu FCSB 2, să fie o singură echipă.

Dacă nu mă implicam eu, această echipa era deja dispărută. Echipa este curată din punct de vedere financiar, nu am de ce să renunţ la ea. Am redus bugetul de la 60.000 de euro, la 20.000 de euro pe lună”, anunța Vasile Geambazi înainte de aflarea informațiilor cu privire la dorința de a achiziționa baza de la Clinceni, în luna martie.

Istoria clubului Unirea Constanța

SSC Farul Constanța, proiect lansat de suporterii Farului, devenit FC Farul Constanța, după ce l-a preluat Ciprian Marica, s-a transformat apoi în Unirea Constanța, când fostul internațional și-a luat brandul și s-a asociat cu Gheorghe Hagi la Viitorul Constanța.

Noua Unirea Constanța, cu sediul la Mamaia, a fost condusă inițial de familia Nuredin, visa să joace la Mangalia, însă și-a disputat meciurile de pe teren propriu la Techirghiol și mai apoi s-a mutat, cu aprobarea FRF, la baza naționalei de la Buftea, în Ilfov. Între timp, familia Nuredin i-a cedat echipa lui Vasile Geambazi, nepot al patronului de la FCSB, Gigi Becali.

Acum, Unirea Constanța s-a mutat într-o altă localitate din Ilfov, la Clinceni, și se pregătește să devină FCSB A Clinceni. Încurcate sunt căile Domnului!

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.
  • There are no more articles
❌