ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Transportul în comun electric în Brașov a redus poluarea cu 3 tone de praf și 6.400 de tone de CO2

26 November 2022 at 11:23
By: M.Ex.

Transportul în comun electric în Brașov înseamnă reducerea poluării cu 6.400 de tone de CO2, 142 de tone de oxizi de azot, 60 de tone de CO, 19 tone de hidrocarburi și 3 tone de praf.
Cele 60 de autobuze electrice au ajuns astăzi la 4 milioane de km parcurși, iar cele 51 de troleibuze se apropie tot de această cifră

Autobuzele electrice SOR achiziţionate de municipalitate cu fonduri nerambursabile au parcurs un total de peste 4 milioane de km în oraşul nostru, la care se adaugă cele peste 3,94 de milioane de km parcurși de troleibuzele Solaris. Asta înseamnă o contribuție importantă în privința reducerii poluării, atât prin înlocuirea parcului auto diesel al companiei de transport, cât și prin oferirea unei alternative reale la autoturismul propriu, mulțumită condițiilor bune de transport.

Introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi a însemnat o reducere de 6.400 de tone de dioxid de carbon, 142,4 tone de oxizi de azot (NOx), 59,8 tone de monoxid de carbon, 18,8 tone de hidrocarburi și 2,84 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

,,Astăzi, transportul electric în municipiul nostru a marcat o nouă bornă: 4 milioane de kilometri făcuți de cele 60 de autobuze electrice SOR, achiziționate din fonduri nerambursabile, la care se adaugă aproape cei 4 milioane de kilometri parcurși de troleibuze. De ce sunt importante aceste milioane de kilometri? Deoarece cu aceste autobuze electrice și troleibuze, aerul în Brașov este mai curat, fără mii de tone de dioxid de carbon, de oxizi de azot, de oxizi de carbon și hridrocarburi și, nu în ultimul rând, de pulberi în suspensie – PM-urile care ne creează atâtea probleme și cu infringementul. Sperăm în zilele următoare să finalizăm procedurile de semnare a proceselor verbale pentru cele 12 autobuze de 18 metri, care vor circula pe linia 5, și pentru stațiile de încărcare care au fost deja montate, și să le punem în circulație. Vor urma cele 48 de autobuze electrice pentru care am depus solicitare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență, n.n.) și proiectele de mobilitate prin Programul Operațional Regional, astfel încât să ne atingem obiectivul stabilit: până în 2024 să avem transport în comun 100% electric în interiorul municipiului. Brașovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public și vă invit și pe voi să testați acest lucru. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună și un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai prietenos cu cetățenii săi ”, a precizat primarul Allen Coliban.

Autobuze electrice

În acest moment, sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia (52 vehicule de 12 m, 8 vehicule de 10 m), acest tip de vehicule nepoluante fiind introduse în circulație pe liniile 2B (2 barat), 4, 9, 15, 16, 22, 23B (23 barat), 32, 34, 36, 50, 51, 52. Toate cele 8 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri au fost introduse în circulație pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi.

Autobuzele electrice de 12 metri au câte trei uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 102 călători, dintre care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (şapte camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, cu o putere nominală de 160 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh și autonomie de minim 200 km.

Autobuzele electrice de 8 au câte două uși (ușa a doua dublă), podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 53 călători, dintre care 16 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, două validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (şapte camere video/vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune de putere nominală 120 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 172 kWh și autonomie 220 km.

Toate autobuzele electrice de 8 metri, precum şi 10 dintre cele de 12 metri, sunt dotate cu un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS) pentru prevenirea coliziunilor cu pietonii, bicicliștii sau vehiculele care circulă în părțile laterale ale autobuzului, se află în „unghiul mort” sau pe o traiectorie de coliziune cu autobuzul.

Troleibuze

Troleibuzele, model „Solaris Trollino 18“, sunt produse de firma poloneză Solaris Bus & Coach SA și au o lungime de de 18 metri, sunt prevăzute cu sistem de articulație Hubner, controlat electronic. Au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune, și sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de numărare automată a pasagerilor (senzori cu infraroșu în ușile de acces și sistem de supraveghere video, 9 camere video amplasate la interiorul și exteriorul vehiculului). Alte dotări ale acestor troleibuze sunt: validatoare carduri contactless (carduri de transport și carduri bancare), prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi, aer condiționat și sistem de încălzire de mare capacitate.

Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de 7 centimetri. Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul are un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

Troleibuzele care circulă pe liniile 3, 7, 8, 10, 33 utilizează pe întreg traseul rețeaua de contact, cele de pe liniile 1, 2, 6 și 31 sunt dotate cu un acumulator care oferă o autonomie de minim 5 kilometri, în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

articolul original.

Sorin Grindeanu a făcut marele anunț! Cine se va ocupa de construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord

25 November 2022 at 21:59

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că a fost desemnat un constructor pentru efectuarea lucrării a lotului 3 al Autostrăzii de Centură  București Nord. De execuția celor 8,6 km de autostradă se va ocupa un antreprenor chinez, care are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru terminarea lucrărilor. Bugetul construcției autostrăzii va fi pus la dispoziție din fonduri europene. 

Ministrul Transporturilor a făcut o postare mult așteptată în mediul online, prin care anunță cetățenii români că lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord va fi proiectat și executat de către un constructor chinez.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a lansat anunțul. Cât va costa construcția autostradei de Centură București Nord

Sorin Grindeanu a anunțat că proiectul în valoare de 397,99 milioane de lei va fi finanțat din fondurie europene. În urma mai multor contestații și reevaluări ale ofertelor, CNAIR a decis astăzi, 25 noimebrie, câștigătorul proiectului, dar și faptul că întreaga construcție va costa 397,99 milioane de lei, fără TVA.

Sorin Grindeanu. Sursă foto: social media

,,Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord (A0 Nord) are constructor desemnat! După mai multe contestații și reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curții de apel București, câștigătorul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai acestui lot!

Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor.

În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).

Construcția lotului 3 (Afumați -Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) și este finanțată din fonduri europene.”, a fost anunțul făcut de Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

articolul original.

Transportul pe cablu din Poiana Brașov s-a scumpit cu aproximativ 11% ! Consilierii locali au aprobat această creștere de preț!

25 November 2022 at 11:19
By: M.Ex.

Transportul pe cablu din Poiana Braşov s-a scumpit începând de astăzi cu aproximativ 11 %, conform hotărârii aprobate de Consiliul Local Brașov.
Pentru un adult, o urcare sau o coborâre simplă cu telecabina costă 30 de lei, în loc 25 de lei, cât a fost în sezonul 2021 – 2022. În cazul copiilor (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani), urcare sau coborârea simplă costă 20 de lei, mai mult cu 5 lei decât iarna trecută. Un bilet pentru urcare-coborâre costă acum 50 de lei, cu 10 lei mai mult decât până acum.
Și prețul abonamentelor se majorează : un abonament de o zi care costa iarna trecută 150 lei pentru adulţi şi 85 lei pentru copii, iarna aceasta costă 100 de lei pentru copii şi 170 lei pentru adulţi.
Cartelele cu puncte își modifică prețul după cum urmează : o cartelă de 10 puncte care costa iarna gtrecută 25 de lei pentru copii şi 50 de lei pentru adulţi, va costa sezonul acesta 30 de lei pentru copii şi 55 de lei pentru adulţi. De asemenea, iarna trecută, o cartelă de 240 de puncte costa 365 lei pentru copii şi 670 lei pentru adulţi, iar în sezonul 2022 – 2023 ar urma să coste 390 lei pentru copii şi 720 lei pentru adulţi.

Gratuități pentru angajați și copii sub 6 ani

Astăzi au fost votate și facilităţile sau gratuităţile pentru transportul pe cablu. Vor avea gratuitate angajații care asigură mentenanța telefericelor/telescaunelor/teleschi-urilor, personalul care amenajează pârtiile şi efectuează controlul acestora, jandarmii montani, personalul ISU, salvatorii montani, agenţii Poliţiei Locale Braşov.
Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani vor putea să folosească în mod gratuit instalațiile pe cablu din Poiana Brașov dar accesul acestora la teleferice/telescaune/teleschiuri ,se va face în baza cartelei însoţitorului persoană adultă.
Grupurile de sportivi sau de elevi vor plăti 9 cartele la achiziţionarea a 10 cartele cu acelaşi număr de puncte ( o cartelă gratuită), iar la achiziţionarea a 20 de cartele vor fi achitate 18 (2 cartele gratuite ).
Antrenorii sau instructorii de schi care cumpără maxim 5 cartele de 240 puncte/lună vor plăti 50% din prețul unei cartele de adult.

articolul original.

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

25 November 2022 at 06:21
image

Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor.

Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului.

Pasagerii de la bordul curselor aeriene din UE își vor putea utiliza telefoanele mobile la capacitatea lor maximă, la fel ca atunci când sunt conectați la rețele mobile 5G de la sol.

Anumite frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul avioanelor

Începând din 2008, decizia de punere în aplicare a Comisiei a rezervat anumite frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul avioanelor, permițându-le companiilor aeriene să furnizeze servicii de mesagerie, de apeluri telefonice și de date pasagerilor care zboară în UE. Această actualizare a deciziei de punere în aplicare a Comisiei privind comunicațiile mobile la bordul aeronavelor pregătește terenul pentru implementarea pe scară largă a serviciilor 5G.

Serviciul este furnizat în cabina unei aeronave echipate prin utilizarea de echipamente de rețea speciale (așa-numita „pico-celulă”), pentru a conecta utilizatorii și a transmite apeluri, texte și date, de obicei prin intermediul unei rețele prin satelit, între avion și rețeaua mobilă de la sol.

Wi-Fi în transportul rutier

De asemenea, Comisia a modificat o decizie de punere în aplicare privind benzile de frecvență de 5 GHz, care prevede că benzile sunt disponibile pentru Wi-Fi în transportul rutier, de exemplu în autoturisme și autobuze. Decizia de modificare deschide orizonturi pentru inovare în industria autovehiculelor și, eventual, pentru aplicații în metavers. În conformitate cu decizia de punere în aplicare modificată, statele membre pun la dispoziție benzile de frecvență de 5 GHz pentru a fi utilizate la bordul vehiculelor rutiere cât mai curând posibil, cel târziu până la 30 iunie 2023.

articolul original.

Sofer prins ca fuma la volan, scaune rupte, mizerie. Inspectorii OPC au descins in autobuzele unor firme private de transport persoane din Timisoara. Foto

24 November 2022 at 09:07
image

TIMISOARA. Control al comisarilor de la Protectia Consumatorilor la firme private de transport persoane in Timisoara. Au gasit mizerie in autobuze, scaune rupte, rugina si chiar un sofer care fuma in cursa, precum si alte abateri pentru care au rupt amenzi.

În urma unor acțiuni de verificare desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, la S.C. AUTOTIM S.A. și S.C. SUPERIMPOSER S.RL., din Timișoara, parte a unei tematici naționale de control, referitoare la modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în cazul serviciilor de transport de persoane, au fost constatate diverse abateri de la legislație.
Comisarii CJPC Timiș au aplicat, în consecință, următoarele sancțiuni:
– 3 amenzi contravenționale în cuantum de 27.000 Lei
– 2 avertismente
– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 2 autocare, respectiv unul pentru S.C. AUTOTIM S.A și un altul pentru S.C. SUPERIMPOSER S.R.L„, transmite Alin Gubandru, comisar sef adjunct CJPC Timis.

Neregulile constatate de comisarii OPC pentru care au dat sanctiuni sunt:

– absența informărilor asupra traseului (stațiile de oprire), a orarului și prețurilor aferente
– lipsa condițiilor igienico-sanitare de transport (murdărie în întreg spațiu, scaune cu tapițerie pătată, ruptă, depuneri alimentare vechi și pământ/nisip în spațiul despărțitor șezut-spătar), în vehicul, inclusiv în spațiul destinate conducătorului acestuia
– surprinderea șoferului în timp ce fuma, în interiorul spațiului, la volan, în timpul călătoriei
– existența ruginii pe elementele interioare ale vehiculului, a plafonierei pătate și a scaunelor cu tapițerie pătată, în sala de așteptare
– neasigurarea mijloacelor de protecție împotriva accidentelor și a trusei de prim ajutor

Cei de la Protectia Consumatorului spun ca actiunile de control in domeniul transportului de persoane vor continua.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Statul român înființează o nouă companie feroviară care să poată transporta armament și tancuri. Ar putea lua locul CFR Marfă

24 November 2022 at 06:39

Statul român intenționează să înființeze o nouă companie de stat destinată transportului feroviar, în contextul problemelor pe care CFR Marfă le are.

Carpatica Feroviar S.A. ar putea deveni noua companie de transport marfă

Actualul unic operator de stat din zona transportului de marfa va trebui sa ramburseze un ajutor de stat declarat ilegal de UE.

Carpatica Feroviar S.A. ar putea deveni noua companie de transport marfă pe calea ferată a Statului român, propune un proiect de OUG conceput de Ministerul Transporturilor, arată Economica.

Actul normativ arată că apariția unei noi companii de transport marfă a statului este necesară în primul rând pentru că CFR Marfă are probleme semnificative, mai ales din cauza unui ajutor de stat pe care va trebui să îl ramburseze, și în al doilea rând pentru că transportul pe calea ferată a devenit vital, în contextul războiului din Ucraina.

Foto: CFR Călători / Facebook

„Asigurarea transportului de marfă pe cale ferată reprezintă un serviciu de interes strategic general, sincopele în funcționarea acestuia generează perturbări grave în funcționarea principalelor ramuri economice de activitate.

Evenimentele extraordinare ale anilor 2020 – 2022 (pandemia covid-19, criza energetică, alimentară și a transporturilor, precum și războiul din Ucraina) au accentuat nevoia investițiilor în sectorul feroviar.

A apărut importanța existenței unui operator feroviar de stat, apt să execute necondiționat toate transporturile necesare, conform cerințelor agreate la nivelul României din UE și NATO.

Statul român are obligația de a recupera, cu celeritate, ajutorul de stat declarat ilegal prin Decizia Comisiei Europene C(2020) 1115 final din 24.02.2020 (în continuare, Decizia), acordat Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă “C.F.R. Marfă” SA (denumit în continuare CFR Marfă).

Nerecuperarea urgentă a ajutorului de stat (2,6 miliarde lei + dobânzi) poate conduce la costuri accesorii a căror valoare pot mări considerabil suma declarată ca ajutor de stat”, precizează proiectul.

Ce spune proiectul despre situația geopolitică și nevoia unei noi companii feroviare de stat?

„Criza energetică din Europa, ce afectează și România, a relevat rolul important al statului român, prin operatorul național, în asigurarea transporturilor de produse energetice (precum cărbune, petrol etc.) cu rolul în funcționarea industriilor de profil.

Sectorul transportului european feroviar de marfă este suprasolicitat, având în vedere contextul actual geopolitic generat de conflictul militar din regiunea Mării Negre, în care statul român, prin operatorul național de transport feroviar de marfă, joacă un rol determinant în asigurarea transporturilor de marfă pe cale ferată din și către Ucraina.

Societatea va avea obligația legală de a asigura transporturile strategice ale statului român, sursă foto: captură YT

Sectorul transporturilor reprezintă un element important în dezvoltarea Uniunii Europene, a regiunilor și orașelor acesteia, influențând în mod direct competitivitatea și coeziunea socială a regiunilor și orașelor și contribuind astfel în mod semnificativ la realizarea pieței unice europene.

Documentele strategice europene și naționale subliniază rolul și impactul sectorului transporturilor în următoarele domenii:

Economic, social și de coeziune teritorială, având un rol esențial și în domeniul ocupării forței de muncă;
Influență considerabilă asupra mediului, schimbărilor climatice și asupra calității sănătății și a vieții oamenilor;

Impact în ceea ce privește siguranța pe toate modurile de transport

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/241 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, un cuantum de cel puțin 37% din alocarea totală a PNRR trebuie să reprezinte cheltuieli privind tranziţia verde.

Situația națională a transportului feroviar de marfă

Evenimentele extraordinare ale anilor 2020 – 2022 au relevat nevoia statului român de a se putea baza pe existența unei societăți de transport feroviar de marfă ce va putea realiza următoarele tipuri de transporturi:

transportul de trupe, echipamente, utilaje, armament, în caz de mobilizare a forțelor armate ale României și ale partenerilor strategici;

transportul de ajutor umanitar pentru zonele afectate de conflicte armate, pentru asigurarea cooperării internaționale;

transportul de cereale, materii prime și combustibil, pentru evitarea unei crize alimentare sau energetice.

Totodată, Mobilitatea Militară reprezintă un element nou introdus de către Comisia Europeană pentru perioada de programare 2021 – 2027, acesta fiind inclus și în Regulamentul privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei 2021 – 2027 (CEF 2.0).

Statul român și-a asumat creșterea mobilității militare prin aderarea la cooperarea structurată permanentă (PESCO) și în cadrul Summit-ului NATO din luna iunie 2018.

Noul sistem de taxare pentru vehicule gestionat în principal de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va include: transferul a 10 % din traficul rutier (pasageri și mărfuri) către transportul feroviar până în 2026, comparativ cu 2020.

Estimări preliminare includ, printre beneficiile secundare ale adoptării măsurii de sprijinire a sectorului de transport feroviar, un transfer de trafic (pasageri + marfă) estimat de 10% către infrastructura feroviară ducând la decongestionare, poluare redusă și siguranță crescută.

Planul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare 2021-2025 are ca obiectiv creșterea traficului feroviar de marfă cu minimum 25% în 2026 față de 2020, creșterea utilizării materialului rulant nou achiziționat, precum și creșterea gradului de utilizare a materialului rulant nou achiziționat sau modernizat (cu până la 35%) pentru un randament maxim în ceea ce privește investițiile realizate pentru modernizare infrastructurii feroviare și pentru valorificarea materialului rulant.

În Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă se stabilește că, până în 2030, transportul intermodal feroviar și naval va fi în măsură să concureze pe picior de egalitate cu transportul exclusiv rutier din UE.

Pentru a atinge neutralitatea climatică la nivel european până în 2050, este necesară reducerea cu 90% a emisiilor din sectorul transportului, față de nivelul din anul 1990.

Decarbonizarea sectorului transporturilor este susținută în principal de utilizarea modurilor sustenabile de transport, precum transportul feroviar, transportul naval (pentru marfă, în principal), transportul public de la nivel urban/zonă funcțională urbană (inclusiv cu metroul și trenul metropolitan), utilizarea bicicletei ca mod de deplasare şi de măsurile de promovare a surselor regenerabile în producerea energiei electrice (sprijinite inclusiv la nivel de PNRR), în linie cu țintele ce vor fi asumate prin Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC).

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/241 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, minimum 20 % din alocarea totală a PNRR trebuie să contribuie la tranziţia digitală.

Potrivit Raportului de țară din 2020, sectorul transporturilor din România a fost responsabil de generarea a 24.7 % din emisiile totale de CO2 și a 16.6 % din emisiile totale de GES, în 2017 (Comisia Europeană), cu mult sub media UE.

Din aceste procente, transportul rutier a reprezentat peste 90% din totalul emisiilor de CO2 și de GES din sectorul transportului la nivelul întregii țări.

Prin natura sa, transport feroviar este mult mai ușor de digitalizat decât cel rutier, naval sau aerian. Prin urmare, investițiile în automatizarea acestui tip de transporturi sunt mai puțin costisitoare și produc rezultate superioare în eficiența transportului de mărfuri.

Societatea va avea obligația legală de a asigura transporturile strategice ale statului român, contrabalansându-se riscul de refuz al societăților de transport private de a executa anumite transporturi feroviare sau chiar imposibilitatea acestora de a le prelua, în situații de criză.

Însuși termenul de „criză” relevă urgența ce caracterizează necesitatea asigurării unor astfel de servicii de transport, care, în situația imposibilității de a le prelua sau refuzului din partea celorlalte companii private de transport, ar genera întârzieri ce pot afecta securitatea națională și a partenerilor externi.

articolul original.

Flutur anunță semnarea unui proiect de 13 milioane de euro pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava

23 November 2022 at 12:35
image

Astăzi la Ministerul Transporturilor a fost semnat un proiect în valoare de 13 milioane de euro pe POIM care va conduce la creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava și inclusiv la creșterea atractivității pentru alți operatori. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. El a explicat că proiectul are în vedere construirea unui drum perimetral de peste 6 km, a unui gard inteligent de protecție, dotarea cu aparatură de securitate de ultimă generație, dar și cu utilaje de deszăpezire și de stingere a incendiilor. ”Această finanțare pentru lucrări de creștere a gradului de securitate și siguranță aeroportuară vine pe lângă investițiile Consiliului Județean Suceava de construcție a Terminalului 2 și pregătirea pentru construirea Terminalului 3, de extindere a parcărilor și construcția unui nou drum între Aeroport și municipiul Suceava”, a precizat șeful administrației județene. El a arătat că toate acestea vor face să crească gradul de atractivitate a aeroportului în următorii ani. ”Anunț în premieră că la Comisia de industrii din Parlament a trecut amendamentul privind plafonarea costului energiei electrice și pentru aeroporturile din subordinea Consiliilor Județene”, a mai spus Flutur.

Flutur anunță semnarea unui proiect de 13 milioane de euro pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

STB-ul, luat la ‘puricat’ de comisarii ANPC! Horia Constantinescu: Pare desprins din reclamele la detergenți

23 November 2022 at 07:45
image

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit miercuri dimineața vizita Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Comisarii desfășoară acţiuni de verificare a mijloacelor de transport în comun ale Societăţii, acţiunea fiind în desfăşurare, conform reprezentanţilor ANPC.

„Începând cu ora 4:00 în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti-Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activităţii STB.
Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri. Acţiunea este în desfăşurare. S-au lăsat invitaţii pentru mâine. Constatările şi informaţiile primite le vom comunica ulterior. Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a transmis şeful ANPC, Horia Constantinescu, conform AGERPRES

ANPC urmează să prezinte în cursul zilei concluziile controalelor.

articolul original.

Politica si pragmatism

23 November 2022 at 04:00

C-130J apartinand Royal Air Forces

Australienii, un fel de sauditi mult mai dusi la scoala ai Pacificului de sud, cumpara armament in cantitati serioase, nu se uita la bani si pun ochii pe tot ce este mai bun. Oare?! Ei bine, in general chiar asa este dar avem si posibile exceptii, desi dupa ciorba sufli zdravan si in iaurt…

In primul rand britanicii au anuntat senini ca vor renunta la numai putin de 14 aparate C-130J Hercules in 2023. Ati vazut bine, discutam despre varianta “J”, aparate intrate in dotare incepand cu 1999 si apartinand variantelor C-130J-30 si C-130J. Avioanele vor fi scoase la vanzare cu destule ore de zbor disponibile in portofoliu.

Logica acestei retrageri timpurii este relativ simpla si de bun simt, ministerul apararii de la Londra a anuntat ca este mai ieftin si mult mai eficient sa se bazeze pe doua modele de aeronave grele de transport: Boeing C-17 Globemaster III si Airbus A 400M. Practic, britanicii isi uniformizeaza flota de transport.

Performantele Airbus A 400M Atlas il recomanda in fata C-130J macar prin faptul ca avionul european poate transporta un maxim de 37 de tone pe o distanta maxima de 8300km, in timp ce Herculesul are o capacitate de transport maxima de doar 20 de tone pe o raza de 5300km.

Dar sa nu uitam ca A 400M este un avion nou proiectat – de la zero – in timp ce C -130 este un aparat de la sfarsitul aniilor “50, modernizat atat cat s-a putut.

In al doilea rand si revenind la Australia, aici C 130J Hercules este considerat cel mai potrivit aparat de transport si se asteapta o comanda ferma catre Lockheed Martin pentru 24 de aparate contra sumei de 6,35 miliarde de dolari americani (pretul include multe altele pe langa achizitia in sine).

A 400M Atlas a fost luat in considerare de australieni dar castigatorul a fost desemnat Hercules. Politica?! Probabil si da, si nu. Politica in sensul in care legaturile dintre Canberra si Washington sunt din ce in ce mai apropiate si este de bun simt ca cele doua armate sa fie cat mai compatibile, insa in acelasi timp nu trebuie uitate pataniile australienilor cu Airbus, divizia de elicoptere, acolo unde Tiger si NH 90 au dezamagit extrem de profund, de aici poate si reticenta, pe langa logica compatibilitatii cu principalul aliat.

Fata de cele 14 C-130J scoase de britanici la vanzare ma uit precum calicul la vitrina plina de bunataturi, n-avem noi mintea sa cumparam asa ceva, noi stam cu mana-ntinsa pentru C-130 H de la americani. Nemaidiscutand faptul ca Hercules-urile britanice sunt dotate cu sistem de realimentare in zbor.

Dar asta-i viata, unii se nasc cu mentalitate de oameni liberi, altii nu…

GeorgeGMT

articolul original.

Cine poate beneficia de gratuitate la transportul metropolitan, de la 1 ianuarie

23 November 2022 at 04:56
By: Geo
image

Din bugetul alocat al anului 2023, dar după trecerea a câtorva luni de la implementarea transportului metropolitan, comunele din zona metropolitană a Iaşului îşi propun să asigure gratuităţi şi reduceri la transportul în comun.

Categoriile de pasageri care beneficiază de gratuitate la transportul în comun sunt: persoane cu handicap grav şi accentuat, precum şi însoţitorii acestora; veteranii de război şi văduve de război; eroi, martiri şi revoluţionari din Decembrie 1989; donatori de sânge pentru o zi; elevi din învăţământul preuniversitar acreditat /autorizat; elevi orfani din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal de stat, particular şi studenţi orfani înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în institutiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, pe parcursul anului calendaristic. 

Pentru studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă din Iaşi şi care au mai puţin de 26 de ani, reducerea va fi de 50% pe parcursul unui întreg an universitar. La gratuităţile de mai sus se mai adaugă şi cadrele didactice care fac naveta şi lucrează la şcolile din comunitate, acestora decontându-li-se şi în prezent, în condiţiile legii.

Pentru categoriile enumerate, bugetele vor fi de 2400 de lei pentru fiecare persoană în parte, acesta fiind costul unui abonament pe un an întreg, pe toată raza metropolitană, inclusiv în municipiu. Bugetul de 1800 de lei reprezintă tariful până la punctele de descărcare din Municipiul Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pentru donatorii de sânge gratuitatea reprezintă bugetul de 12 lei pe zi, însemnând un bilet cu două călătorii valabile câte 3 ore fiecare, incluzând şi deplasarea cu mijloacele de transport în interiorul oraşului.

Pentru studenţii care vor să-şi facă abonament pe tot anul universitar aceştia vor plăti jumătate din sumă, adică 1200 de lei pe toată raza metropolitană, inclus fiind şi transportul în oraş. Pentru a putea beneficia de gratuitate este necesară dovada domiciliului în unul dintre satele aparţinătoare de comunele incluse în Zona Metropolitană. Pentru elevii minori dovada domiciliului va fi făcută de către părinţii acestora.

În urma dezbaterilor, Asociaţia Metropolitană de Transport Public Iaşi (AMTPI) şi Compania de Transport Public Iaşi (CTP), împreună cu comunele din Zona Metropolitană au luat decizia ca tarifele propuse până acum privind transportul metropolitan începând cu 1 ianuarie 2023 să râmână la fel. 

articolul original.

Marauder si Matador au botezul focului… si evolueaza

22 November 2022 at 04:00

Pentru botezului focului se au in vedere cele detinute de azeri, implicate in conflictul recent incheiat in Nagorno-Karabach

Marauder si Matador 4×4 ale armatei din Azerbaidjan. (Sursa imaginilor Wikimedia)

Se poate spune ca vehiculele blindate Matador și Marauder 4×4 produse de compania sud-africana Paramount Group au fost testate in lupta. Revista azera a apararii au laudat vehiculele cu performante bune in razboiul de cinci zile dintre Azerbaidjan si Armenia din aprilie 2016, intr-o explozie la un depozit de munitie din Gilazi, Azerbaidjan, in 2017, precum si in cadrul operatiunilor militare azere lansate pe 27 septembrie 2020 in Nagorno-Karabah.

In 2012, ministerul azer al apararii a comandat 30 de vehicule Marauder si 35 de vehicule MRAP de tip Matador, ca urmare a crearii unei linii comune de productie in Azerbaidjan si a productiei a 15 Matador si 15 Marauder in cadrul unui acord comun din 2009.

Marauder configurat in vehicul de lupta a infanteriei

Reaminitm ca familia Marauder este construita pe o structura monococa careia i s-a adaugat un invelis de blindaj, reducandu-se masa fata de solutia unui sasiu rigid.

In versiunea  transportor blindat (echipaj de 2 +8) vehiculul are o protectie antimina nivel 4a/4b STANAG 4569, rezistand pana la 14kg de TNT sub roti si corp, precum si o protectie balistica contra armelor de calibru mic 7.62 x 54mm RB 32 API si 12.7mm API (Armor-piercing).

Matador a fost prezentat prima data in 2008 la expozitia militara AAD în Africa de Sud. Structura sa este tot monococa cu strat dublu avand protectie balistica si antimina de Nivelul III STANAG 4569 contra munitiei 7.62mm NATO perforante respectiv contra 8 kg de exploziv TNT sub roti si corp.
Matador ca vehicul blindat de transport trupe poate acomoda un echipaj de 2 si o grupa de 12 infanteristi. Si la fel ca Marauder, poate fi echipat cu o statie de arme usoare sau medii cu operare manuala sau la distanta.

Intre timp…

in 2022, Paramount Group a lansat Marauder „Mark 2”,cu o serie de functii noi ameliorand ergonomia, confortul si functionalitea, sporind si eficienta productiei prin simplificare (in urma constatarilor din procesul de fabricare al Mk1), pentru o cadenta crescuta fata de primul model.

In Mk2 se include evolutia interfetei om-masina, introducerea unei carcase universale, module interschimbabile pentru tabloul de bord si componente ale volanului (putand reconfigura in productie volanul stanga/dreapta in mai putin de doua ore), indiferent de configuratia vehiculului: transportor, masina de patrulare, vehicul de lupta al infanteriei, etc.

Pachet de functionalitti al Marauder

Marauder este monococa cu doua straturi de blindaj, inclusiv sub burta si garda la sol crescuta, precum si cu scaune protejate la explozie pentru echipajul din cabina si grupa de pana la 8 militari din compartimentul spate. Poate opera in conditii extreme, cu temperaturi intre -20 si 50°C.

De la lansarea modelului Marauder in 2007, Paramount Group a facut livrari de vehicule din aceasta clasa catre Azerbaidjan, Kazahstan, Republica Congo, Gabon, Malawi, Ghana, Nigeria, Mozambic si Singapore.

Marius Zgureanu

Surse:

Armyrecognition.com/…/matador_and_marauder_4x4_armored_vehicles_are_now_combat-proven.html

Armyrecognition.com/…/paramount_group_unveils_marauder_mk_2_armoured_vehicle.html

Citeste si:

ARQUUS Sherpa 

TABC-79 nemuritor… 

MApN se intereseaza de vehicule 4×4 pentru achizitie multianuala 

Urmasul lui BRDM2 la polonezi

Este-modernizarea-ABC-79M-o-solutie-de-avarie

Combat-guard-4×4-al-imi

Naiomnik-4×4

Caiman intra in dotarea Belarus

Rheinmetall-Master-faza-2-xt

Spike-NLOS-lansat-de-pe-Tomcar-buggy

Jaguar-Nexter

Cumparaturi-4×4-militare

Tatrapan-zasa-6×6
Blindate-usoare-solutii-estice
Mrap-ul-amfibiu-PMPV-6×6-MISU

Nexter-Titus-6×6-concurenta-lui-Bmx01
Bmx01-vehiculul-6×6-al-renault-trucks-pentru-programul-vbmr
Grifon-si-Jaguar-in-programul-de-dotare-al-armatei-franceze
Programul-rabla-si-relansarea-industriei-autohtone

Grifon-si-Jaguar-franceze-teste

Moreni-si-vehiculul-4×4-multirol

Panhard VBR

Carmor-mantis-video

Drok 

articolul original.

La furat de lemn din pădure ! Transportatorii au primit doar amendă și au rămas fără ”marfă” !

20 November 2022 at 12:00
By: M.Ex.

Ieri în jurul orei 04.40, polițiștii din cadrul Posturilor de poliție Hârseni și Beclean, în timpul ce desfășurau activități operative pe raza localității Veneția de Jos, au oprit în trafic două autoutilitare, în care se transporta material lemnos, de esență fag, fiecare fiind încărcată cu cantitatea de 3,00 mc.
În urma verificărilor efectuate asupra mărfii transportate, s-a constat faptul că pentru întreaga cantitate de lemn din cele două autoutilitare, nu au fost emise documente specifice de proveniență și transport.
Întrucât transportul nu îndeplinea condițiile de legalitate, în cauză s-a procedat la confiscarea și darea în custodia Ocolului Silvic a materialului lemnos, iar față de conducătorii celor două autoutilitare s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile legii silvice.
FOTO : arhiva

articolul original.

Începe ‘revolta’ elevilor la adresa Guvernului: ‘Transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă, elevii navetiști fiind lăsați în aer’

20 November 2022 at 11:15
image

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) afirmă că, după ordonanţa de urgenţă dată de către Guvern în această săptămână, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă.

Cele şase asociaţii de elevi au anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că Guvernul a adoptat, joi, o nouă Ordonanţă de Urgenţă prin care a modificat formula de decontare a transportului elevilor, înlocuind decontul parţial cu o alocaţie forfetară.

“La nivelul ordonanţei a fost prevăzută necesitatea adoptării unor norme metodologice pentru aplicarea ei, fără a fi prevăzut un termen de elaborare şi adoptare. În acest context, decontarea transportului elevilor navetişti nu mai poate fi făcută după normele vechi, reglementate prin OUG nr. 50/2021. Până la adoptarea prin ordin de ministru a noilor norme metodologice de aplicare a noii ordonanţe, OUG 159/2022, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă, elevii navetişti fiind lăsaţi în aer”, au transmis asociaţiile de elevi.

Acestea solicită adoptarea unor noi norme metodologice pentru deblocarea transportului elevilor. 

“Considerăm fundamentală adoptarea cu celeritate a unor noi norme metodologice, aşa cum a fost prevăzut în OUG nr. 159/2022. Elevii au nevoie de un sprijin pentru a ajunge la şcoală, iar în lipsa lui, pentru elevii care provin din medii defavorizate chiar şi o lună în care se elaborează normele poate face diferenţa între şcoală şi abandon.Solicităm Ministerului Educaţiei să adopte de urgenţă normele metodologice şi să deblocheze transportul elevilor”, a mai precizat sursa citată.
Executivul a aprobat, joi, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, iar actul normativ modifică cadrul legal privind plata şi decontarea transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Astfel, este majorată de patru ori suma destinată transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Pentru transportul elevilor, va fi asigurată o sumă forfetară lunară de 60 de lei/ lună pentru distanta de până la 3 kilometri, iar pentru distanţele ce depăşesc această valoare, suma de 60 lei/ lună se va suplimenta cu 6 lei/ lună pentru fiecare kilometru. Ministerul Educaţiei a transmis că adoptarea ordonanţei reprezintă, în momentul de faţă, soluţia cea mai bună pentru asigurarea transportului şcolar al elevilor navetişti, conform news.ro
articolul original.

Guvernul, tamponat de asociațiile de elevi

20 November 2022 at 10:23
By: (I.R.)

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc) afirmă că, după ordonanţa de urgenţă dată de către Guvern în această săptămână, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă.

Cele şase asociaţii de elevi au precizat duminică, printr-un comunicat de presă, că Guvernul a adoptat, joi, o nouă Ordonanţă de Urgenţă prin care a modificat formula de decontare a transportului elevilor, înlocuind decontul parţial cu o alocaţie forfetară.
“La nivelul ordonanţei a fost prevăzută necesitatea adoptării unor norme metodologice pentru aplicarea ei, fără a fi prevăzut un termen de elaborare şi adoptare. În acest context, decontarea transportului elevilor navetişti nu mai poate fi făcută după normele vechi, reglementate prin OUG nr. 50/2021. Până la adoptarea prin ordin de ministru a noilor norme metodologice de aplicare a noii ordonanţe, OUG 159/2022, transportul elevilor nu poate fi decontat nici după metodologia veche, nici după cea nouă, elevii navetişti fiind lăsaţi în aer”, au transmis asociaţiile de elevi.
Acestea solicită adoptarea unor noi norme metodologice pentru deblocarea transportului elevilor.
“Considerăm fundamentală adoptarea cu celeritate a unor noi norme metodologice, aşa cum a fost prevăzut în OUG nr. 159/2022. Elevii au nevoie de un sprijin pentru a ajunge la şcoală, iar în lipsa lui, pentru elevii care provin din medii defavorizate chiar şi o lună în care se elaborează normele poate face diferenţa între şcoală şi abandon.Solicităm Ministerului Educaţiei să adopte de urgenţă normele metodologice şi să deblocheze transportul elevilor”, a mai precizat sursa citată.
articolul original.

Suma pentru transportul elevilor care învață în altă localitate, majorată de 4 ori de Guvern

19 November 2022 at 14:26
By: -
image

roiectul de ordonanță de urgență pentru decontarea transportului elevilor a trecut de vot în ședința Guvernului de săptămâna aceasta. Se modifică astfel Legea Educației Naționale, iar elevii care sunt școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu urmează să primească o alocație forfetară pentru cheltuielile de transport.

Potrivit estimărilor făcute de Ministerul Educației, aproape 200 de mii de elevi din România fac naveta în anul școlar 2022-2023.

„Ministerul Educației consideră că adoptarea ordonanței reprezintă, în momentul de față, soluția cea mai bună pentru asigurarea transportului școlar al elevilor navetiști, dat fiind că vorbim despre o creștere de până la 4 ori a sumei acordate pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Pentru facilităţile de transport acordate elevilor, se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru). Elevii vor beneficia de plata în avans a sumei forfetare.

Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește la 15 km de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 12 rămași, rezultând un total de 132 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea, până acum, pentru aceiași 15 km, un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km dintre ceilalți 12, cu un total de 66 de lei.

În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport. În situația în care suma forfetară lunară, majorată cu 100%, nu acoperă cheltuielile lunare de transport pe bază de abonament/pachet de bilete (din cauza pacticării unor tarife excesive, ajungând până la 30 lei/km/lună, față de alte situații în care tariful este de 3 lei/km/lună), diferența poate fi decontată din bugetele județelor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

articolul original.

Guvernul a majorat de patru ori suma pentru decontarea transportului elevilor navetiști

18 November 2022 at 14:21
image

Prin implicarea AMTPI – Asociația Metropolitană de Transport Public Iași – Guvernul a
majorat de patru ori suma pentru decontarea transportului elevilor navetiști!

Odată cu organizarea transportului la nivel metropolitan, AMTPI a constatat că sumele
decontate de Guvernul României pentru transportul elevilor erau mult prea mici în raport de
costurile reale de operare.

Astfel, dacă cel mai ieftin abonament la nivel metropolitan va fi de 2400 lei/an (adică o
medie de 200 lei/lună), decontările Ministerului Educației nu puteau depăși 30 lei/lună/elev.
Diferența de 170 lei/elev urma să fie suportată de fiecare comună/oraș.

Pentru soluționarea acestei probleme am apelat la sprijinul domnului deputat Alexandru
Muraru și iată că, în urma demersurilor noastre și ale altor organizații din domeniu, Executivul a
aprobat joi, 17.11.2022, OUG pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.
1/2011. Actul normativ modifică cadrul legal privind plata şi decontarea transportului elevilor
şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, suma fiind majorată de patru ori, decontată pe
baza documentelor de transport emise de operatorii de transport.

Guvernul a majorat de patru ori suma pentru decontarea transportului elevilor navetiști

Așteptăm cu nerăbdare publicarea ordonanței în Monitorul Oficial al României, deoarece
o altă modificare propusă se referă la aplicarea acestor deconturi transportului metropolitan care
este definit de Legea 92/2007 ca un transport local între localități asociate într-o structură de
dezvoltare intercomunitară.

De asemenea, în contextul în care ne propunem extinderea la nivel metropolitan a
transportului special pentru elevi prin curse dedicate acestora, este foarte importantă stabilirea
cadrului legal ce va permite autorităţilor locale să susţină transportul şcolar specializat de tip
curse școlare pentru transportul de la ori până la unitatea de învăţământ în toate etapele
învăţământului preuniversitar – primar, gimnazial şi liceal.

Având în vedere că de la 01.01.2023 elevii vor circula liber pe transportul în comun în
toată zona metropolitană Iași, cu această actualizare a deconturilor vom putea reduce povara
financiară asupra comunelor membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Iași!
Mulțumim Guvernului României, respectiv doamnei ministru Ligia Deca pentru
deschidere și implicare!

articolul original.

Controale ITM la transportatorii rutieri. Amenzi în valoare de 155.000 lei doar în județul Dâmbovița

18 November 2022 at 09:25

În aceste zile de noiembrie, la Moreni se sărbătoresc 100 de ani de existență a Clubului Sportiv Flacăra, cea mai veche instituție cu profil fotbalistic din județul Dâmbovița.

La evenimentul dedicat acestui centenar reprezentativ pentru întregul județ au fost prezenți, alături de primarul Constantin Dinu: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public Cristian Avanu, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, deputatul Ionuț Vulpescu, consilierul județean Liviu Vasilescu, directorul Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru și, bineînțeles, sportivi de la Clubul Flacăra din Moreni.

Cei 100 de ani de existență au fost marcați prin simpozioane, organizarea unor competiții sportive, fotbalistice și de alte genuri, între elevii școlilor din municipiu, între pasionații sportului cu balon rotund din cartierele morenare. De asemenea, pe stadionul orașului s-au disputat fouă partide demonstrative de fotbal. Totodată, fostele glorii ale clubului s-au întâlnit cu iubitorii de fotbal. Mâine, sărbătoarea se va încheia cu un spectacol muzical-artistic, iar la final cerul municipiului Moreni va fi luminat de un foc de artificii.

Primarul Constantin Dinu a făcut o scurtă incursiune în istoria clubului morenar înființat în 1922. Atunci a apărut prima echipă de fotbal a orașului: „Izvorul”. Denumirea „Flacăra” a venit de la un incident al vremii, când, în urma unei erupții la o sondă, petrolul s-a aprins, iar vâlvătaia deosebit de puternică, cu o înălțime considerabilă, a ars continuu aproape 3 ani. Din 1929 până în 1931.

A povestit edilul despre trecerea prin timp a celebrei echipe de fotbal, ajungând, din aproape în aproape, la anii de glorie ai Clubului Flacăra, când formația morenară a activat în prima divizie națională.

Apogeul succesului și imaginii l-a atins în 1989 când, pe stadionul din Moreni, s-a disputat partida dintre FC Porto și Flacăra. Meciul a fost pierdut, dar mândria și onoarea de a participa într-o competiție fotbalistică de talie europeană au rămas până astăzi. Flacăra Moreni a intrat în istorie. A fost singura echipă dâmbovițeană care a jucat într-un campionat european!

„Sunt lucruri cu care ne mândrim. Administrația actuala a făcut eforturi considerabile pentru a duce mai departe activitatea fotbalistică. În momentul în care am venit la Primărie, Flacăra se zbătea undeva prin eșalonul 4. Am luat inițiativa și am înființat un club sportiv municipal. Am înregistrat la OSIM brandul <Flacăra>. Mai mult, în urma demersurilor noastre, sprijinite de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, OMV Petrom ne-a redat baza sportivă care se află astăzi în administrarea municipalității. De anul acesta, alături de noi a venit și Consiliul Județean pentru a ne susține activitatea sportivă. Sperăm ca acest început, această colaborare, să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp. Dacă vom reuși în etapa următoare să mai atragem lângă noi și alți sponsori, ne vom propune să promovăm într-o divizie superioară”, a precizat Constantin Dinu.

Cu un talent narativ deosebit, deputatul Ionuț Vulpescu a povestit cu lux de amănunte lucruri inedite din activitatea Clubului Flacăra. Parlamentarul, el însuși un iubitor de fotbal, a portretizat marii jucători de la Flacăra, stilul de joc, tehnica. A descris, ca un adevărat martor ocular, marile momente ale fotbalului morenar. Un club care are în spate o istorie.

„100 de ani înseamnă continuitate. 100 de ani înseamnă tradiție, înseamnă pasiune, înseamnă oameni care se strâng și cred în ceva, fiindcă o echipă de fotbal nu există în afara suporterilor. Flacăra Moreni a fost un club muncitoresc, un club care a dăinuit pe fondul unei pasiuni colective a unei zone care avea nevoie de ceva care să-i lege, de o formă de coeziune. Fotbalul, sportul, îi leagă pe oameni, îi adună. Este o formă de a evada dintr-o realitate cotidiană”, a spus Ionuț Vulpescu.

Parlamentarul avea în față caietul program, document ce ține acum de un trecut fascinant al meciului dintre FC Porto și Flacăra Moreni. O partidă disputată în septembrie 1989 pe un stadion făcut peste noapte, fiindcă nu era conceput să primească zeci de mii de suporteri.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a mărturisit că acest centenar reprezintă o sărbătoare nu numai pentru Moreni, ci pentru întreg județul Dâmbovița.

„Când vorbim de sport, vorbim de sănătate și, nu în ultimul rând, vorbim de dezvoltarea județului nostru. Îi felicit pe toți cei care au dus Flacăra vie timp de 100 de ani, pe cei care îi avem astăzi în viață și aduc un pios omagiu pentru cei care nu mai sunt. Felicit administrația locală pentru că a înțeles foarte bine că trebuie să ducă mai departe domeniul sportiv la Moreni”, a declarat Corneliu Ștefan.

A mai vorbit președintele Consiliului Județean Dâmbovița despre marile proiecte implementate, care au avut ca rezultantă realizarea în ultimii ani a unor baze sportive în 26 de localități dâmbovițene. 8 dintre acestea se găsesc în zona municipiului Moreni.

„Am promis dâmbovițenilor că ne vom lupta pentru finanțarea noului stadion de la Târgoviște. Astăzi vă pot da o veste bună. În maximum două luni, vom declara câștigătorul noului stadion de la Târgoviște. Este vorba despre o investiție de 70 milioane de euro. Consiliul Județean a predat către Compania Națională de Investiții amplasamentul noului stadion. 25 milioane de lei din suma totală reprezintă cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean. Vorbim despre un complex sportiv cu terenuri de joc, de antrenament, cu pistă de atletism, cu parcări subterane, cu toate amenajările necesare”, a mai adăugat președintele Corneliu Ștefan.

articolul original.

Copii batjocoriți în cea mai bogată comună din România. Elevii sunt transportați ca pe sacii de cartofi către școală

17 November 2022 at 20:28
By: -
image

Imagini revoltatoare au aparut in spatiul public. La Dumbravita, cea mai bogata comuna din Romania, elevii sunt transportati catre scoli si inapoi acasa precum sacii de cartofi si in orice moment se poate intampla o nenorocire, in cazul unui accident ori chiar la o frana brusca.

Potrivit colegilor de la sursadevest.ro, soferii reusesc performanta de a inghesui intr-un microbuz scolar si cate 30 de copii, in conditiile in care mijlocul de transport are doar 14 locuri.

Peste 100 de elevi, de toate varstele, merg astfel la cursuri zilnic in trei microbuze. Doar cei mai norocos prind locuri pe scaune. Ceilalti, fie stau in bratele colegilor, fie in picioare, sau chiar pe locul din fata, de langa sofer.

“Nu avem ce face. Suntem constienti ca incalcam legea dar nici nu vrem sa ne pierdem locul de munca. Din câte știu eu, s-au facut mai multe cereri la Primarie pentru a suplimenta numarul de microbuze dar nu s-a rezolvat nimic”, a declarat unul dintre soferi.

In urma publicarii imaginilor de mai sus, politistii de la Serviciul Rutier s-au autosesizat si au deschis o ancheta.

Cu privire la imaginile apărute în mass-media, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru stabilirea normelor rutiere încălcate și pentru luarea măsurilor legale care se impun„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Primarul din Dumbravita Horia Bugarin sustine ca nu a stiut nimic despre ceea ce se intampla in comuna pe care o conduce.

Eu nu am stiut despre aceasta situatie. Multumesc ca m-ati informat. Eu nu stiu sa va spun cati copii sunt acum. Sincer, chiar nu știu. Ii voi comunica domnului director. Dumnealui tine legatura si organizeaza partea asta. Noi nu mai putem suplimenta numărul de microbuze”, a declarat pentru sursadevest.ro, Horia Bugarin primarul comunei Dumbravita.

UPDATE: Politistii au amendat Primaria Dumbravita.

Politistii s-au autosesizat si au dat o amenda de 9.000 de lei Primariei Dumbravita pentru ca nu avea licenta de transport pentru elevi.

sursa: opiniatimisoarei

articolul original.

Se poate? Sală de sport nouă pentru Colegiul Tehnic de Transporturi

17 November 2022 at 06:46
By: M.Ex.

l Parteneriat comunitate-privat-administrație

Miercuri a fost inaugurată sala de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi, reabilitată printr-un parteneriat între Fundația Comunitară Brașov, Decathlon România, instituția de învățământ și Primăria Brașov.
Sala de sport este una multifuncțională și a fost reabilitată complet, la interior și exterior. Potrivit Laurei Popeea, director executiv al Fundației Comunitare Brașov, a fost refăcută podeaua și suprafața de joc (pentru handbal, baschet, fotbal, volei), au fost renovați pereții, cu refacerea tencuielii și a zugrăvelii, izolarea termică exterioară, iar municipalitatea a suportat costurile refacerii sistemului de aerisire, izolației exterioare și a ușilor de acces.
„Noi din fericire am câștigat un proiect cu Decathlon pentru reabilitarea sălii de sport, pentru că noi considerăm că sportul este foarte important pentru absolvenții școlii noastre. Nu se poate să realizezi sarcinile unei calificări ca mecanic auto sau electrician auto, calificările pe care noi le pregătim în colegiu, fără să ai condiție fizică. Și atunci e foarte important să punem bazele din școală pentru această condiție necesară pentru a fi un mecanic bun. Școala noastră are 850 de elevi. Toți vor beneficia evident de sala de sport. Investiția este peste 10.000 de euro“, a spus Ramona Daniela Țițeiu, directorul Colegiului Tehnic de Transporturi.
„Ne bucurăm că am avut ocazia să inaugurăm noua sală de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi, un model de bune practici în ceea ce înseamnă implicarea privată, implicarea comunității, împreună cu municipalitatea. Este o sală care a fost realizată cu sprijinul și finanțarea obținută de către Fundația Comunitară Brașov, cu sprijinul Decathlon România, prin programul «Sportul pentru toți», iar o parte din investiție a fost realizată de către Primăria Municipiului Brașov. Pe lângă asta, programul «Sportul pentru toți» prevede să dotăm sălile de sport din școlile brașovene cu echipamente sportive. O parte dintre acestea au ajuns chiar de ieri aici, la noua sală de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi, și sperăm ca prin acest program tinerii brașoveni, elevii brașoveni, să facă mai mult sport și mai ales să dobândească valorile pe care sportul le insuflă – de la munca în echipă, la disciplină și perseverență“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Programul municipalității prevede dotarea tuturor celor 38 de unități de învățământ – școli și licee din municipiu cu aproximativ 2.000 de mingi de fotbal, baschet, handbal și volei, peste 600 de rachete de tenis și de badminton și aproape 1500 de mingi de tenis și fluturași pentru badminton, peste 240 de saltele de gimnastică și peste 3400 de echipamente de fitness (mingi medicinale de diferite mărimi, maieuri de departajare, conuri de antrenament, seturi de benzi elastice, gantere de diferite greutăți și corzi pentru sărit).
Potrivit Iulie Mitran, lider CSR Decathlon România, programul «Sport pentru Toți» al companiei a luat naștere în contextul în care în România există o problemă reală în ceea ce privește sedentarismul. Scopul programului este crearea unor condiții mai bune de sport în școlile publice din România. La Brașov, Sala de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi este doar unul dintre cele patru proiecte puse în practică anul acesta de companie și de Fundația Comunitară, la care se adaugă sălile de sport ale Colegiului Național Aprily Lajos, un teren de sport multifuncțional, exterior, cu gazon artificial, la Școala Gimnazială nr 13, și un teren de handbal la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil.

articolul original.
❌