ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Deputat PNL: După compensarea de 50 de bani pe litru de combustibil făcută de Guvernul Ciucă, avem al doilea cel mai mic preț din Europa

24 June 2022 at 17:32
image

Michael Gudu, deputat PNL de Tulcea, anunță că România va avea al doilea cel mai mic preț la combustibil din Europa, după compensarea cu 50 de bani per litru a Guvernului Ciucă.

Conform calculelor prezentate de deputatul liberal, după compensare, prețul benzinei va fi 1,63 euro, iar cel motorinei va coborî la 1,74 euro.

„Compensarea este soluția care va produce efecte imediat în prețul la pompă al carburanților și, implicit, în buzunarul românilor și al companiilor!

Stă în puterea Guvernului să o aplice rapid și este sustenabilă, fără a afecta investițiile care sunt vitale pentru economie, spre deosebire de celelalte soluții – plafonarea prețului, reducerea accizei și reducerea TVA pentru carburanți.

După compensarea de 50 de bani pe litru de combustibil făcută de Guvernul Ciucă, avem al doilea cel mai mic preț din Europa.

Până acum, am avut al patrulea cel mai mic preț, după Ungaria, Polonia și Bulgaria. Reducerea se aplică în perioada iulie-septembrie și înseamnă, în euro, că va duce, conform calculelor, benzina la 1,63 euro, și motorina la 1,74 euro”, spune Gudu.

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

Incendiu într-un bloc de apartamente! Mai multe persoane, inclusiv copii transportate la spital

23 June 2022 at 12:22
image

Incendiu într-un bloc de apartamente! Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost evacuate de pompieri şi transportate la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit, joi, într-un apartament dintr-un bloc din Cluj-Napoca.

Citeste si Doi bărbaţi ar fi încercat să omoare o personă tăindu-i racordurile de frână de la maşină

Incendiu într-un bloc de apartamente! Mai multe persoane, inclusiv copii transportate la spital

„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la un incendiu de apartament situat pe strada Grigore Moisil. Apelul de urgenţă a venit la ora 8:20, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale cu apă şi spumă, respectiv o autoscară. De asemenea, în sprijin au venit două ambulanţe SMURD, respectiv un echipaj SAJ. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat faptul că apartamentul de la parter ardea generalizat, iar restul apartamentelor erau inundate de fumul puternic. În paralel cu acţiunile de stingere, pompierii au efectuat o misiune de salvare-căutare la celelalte etaje. Folosind autoscara, pompierii au evacuat o femeie şi un copil de la etajul doi”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane au fost transportate la spital.

„În total, au fost evacuaţi de către pompieri doi adulţi şi un copil. Ulterior, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale doi minori cu vârste între 1 şi 2 ani, trei femei de 42, 67 şi 30 de ani, respectiv un bărbat de 32 de ani, care prezenta agitaţie psihomotorie. La o primă evaluare, aceste persoane prezentau o uşoară intoxicaţie cu fum. Referitor la apartament, acesta a fost distrus în mare proporţie, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi. Totodată, au ars elementele de mobilier şi electrocasnicele”, se mai arată în informarea ISU.
Sursa: AGERPRES

articolul original.

Topul national al serviciilor publice municipale: Brașovul e pe locul 5 la transport, 26 la colectarea deșeurilor și 6 la educație

23 June 2022 at 06:12
By: M.Ex.
Grafic deșeuri

Societatea Academică din România și Asociația Act For Tomorrow au lansat Raportul național de diagnoză privind calitatea  serviciilor publice municipale. Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2021 – mai 2022 și a vizat 47 de municipii reședință de județ și primăriile de sector din București. Au fost monitorizate 3 domenii : educație, managementul deșeurilor și transport public. Utilizând informațiile primite, precum și informațiile culese de pe site-urile primăriilor, dar și informații din presa locală și alte site-uri relevante, au fost centralizate și analizate datele în funcție de indicatorii specifici fiecărui domeniu (educație, transport public, gestionarea deșeurilor) și au fost desemnati caștigatorii pe fiecare categorie.

Categoria transport public

– locul 1 Municipiului Timișoara (92 de puncte);
– locul 2 Municipiului București si Municipiului Cluj Napoca (88 de puncte);
– locul 3 Municipiului Sibiu (86 de puncte);
Au fost oferinte punctaje pentru (a) Numărul de staţii de călători raportat la numărul de locuitori ai municipiului, (b) Existența terminalelor / staţiilor de transport public intermodale, (c) Nivelul de deservire metropolitan, (d) Acordarea de subvenţii şi facilităţi pentru grupurile vulnerabile, (e) Dotarea infrastructurii şi serviciului de transport public cu mijloace nesesare nevoile grupurilor vulnerabile (ex. persoane cu dizabilităţi), (f) Gradul de satisfacţie al utilizatorilor de transport public la nivelul UAT, (g) Existența unei metodologii de stabilire a Indicelui de Satisfacţie a Pasagerilor sau de de monitorizare şi evaluare a operatorilor de transport, (h) Modalităţi de consultare a programelor de călătorie. 

Sibiul, Sfântu Gheorghe sau Iașiul stau mai bine decât Brașovul la gestionarea deșeurilor

Categoria gestionarea deșeurilor

– locul 1 Municipiul Sibiu (71 de puncte);
– locul 2 Municipiul Oradea (70 de puncte);
– locul 3 Municipiul Sfântu Gheorghe, Municipiul Miercurea Ciuc şi Municipiul Iaşi (63,5 puncte)

Au fost oferite punctaje pentru (a) asigurarea colectării separate pe fracții, (b) îndeplinirea țintelor de reciclare la nivel de municipalitate, (3) implementarea instrumentului „plătește pentru cât arunci”, (4) informarea și educarea cetățenilor. (vezi GraficDeseuri alaturat) În România, toate reședințele de județ au dificultăți în gestionarea deșeurilor, multe dintre acestea nerespectând legislația minimă. 

Categoria educație

– locul 1 Primăriei Sector 2;
– locul 2 Municipiului Sibiu și Municipiului Oradea;
– locul 3 Municipiului Pitești și Municipiului Târgoviște

Au fost oferinte punctaje pentru (1) Acordarea burselor școlare, (2) Asigurarea pazei în unitățile de învățământ, (3) Acordarea fondurilor destinate cabinetelor medicale, internatelor și căminelor școlare, (4) Finanțarea cheltuielilor cu investițiile în școli, (6) Accesibilizarea unităților de învățământ pentru elevii cu dizabilități locomotorii.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Timișoara, în frunte la serviciile publice de transport, iar Sibiul la gestionarea deșeurilor, arată un studiu pe orașele țării

22 June 2022 at 16:52
By: -
image

Timișoara este orașul reședință de județ cu cele mai bune servicii publice de transport, iar Sibiul se ocupă cel mai bine de deșeuri, arată un studiu realizat de Societatea Academică din România și Asociația Act For Tomorrow, potrivit Europa FM.

În cadrul studiului, experții au analizat timp de 9 luni, cele trei servicii publice în 47 de unități administrative, inclusiv sectoarele capitalei.

Studiul Societății Academice din România și al Asociației Act For Tomorrow, realizat în perioada septembrie 2021 – mai 2022, arată că în ceea ce privește transportul public, Timișoara este campioană, cu 92 de puncte, iar pe locurile 2, la egalitate, se află orașele București și Cluj Napoca, cu 88 de puncte, apoi, pe locul 3, se află Sibiul.

Nota medie de satisfacție în ceea ce privește calitatea transportului public în orașe este de 6,2. La coada clasamentului, cu 33 de puncte, se află Alexandria.

Cumulând informații publice ale autorităților dar și din presă, autorii studiului au analizat câte staţii de călători sunt raportat la numărul de locuitori ai municipiului, câte terminale și staţiilor de transport public intermodale există, dar și de ce subvenții beneficiază călătorii.

Evident, s-a ținut cont și de ce facilități au persoanele cu dizabilități, dar și de dotările companiilor locale de transport.

În ceea ce privește gestionarea deșeurilor, clasamentul arată astfel: pe locul 1 se află Sibiul, care a obținut 71 de puncte, pe locul 2, Oradea, iar pe locul 3 se află municipiile Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Iaşi care au adunat câte 63,5 puncte.

Sectorul 5 și orașul Slatina stau dezastruos în acest studiu, cu doar 10 puncte adunate.

Au fost oferite punctaje printer altele, pentru colectare selectivă, îndeplinirea țintelor de reciclare la nivel de municipalitate și informarea și educarea cetățenilor.

Nicio reședință de județ nu s-a apropiat de punctajul maxim de 100 de puncte, iar mai puțin de jumătate dintre orașele mari și medii analizate au obținut un scor peste media de 35,9.

Sursa: Europa FM

articolul original.

Giurgiu: Filtre rutiere în zona orașelor Mihăilești și Bolintin-Vale

22 June 2022 at 13:05
image

Polițiștii din Giurgiu au verificat, în această dimineață, în intervalul orar 06:00-09:00, peste 90 de autovehicule pentru transportul public de marfă și persoane. Filtrele rutiere au fost organizate în zona orașelor Mihăilești și Bolintin-Vale.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.220 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale.

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

De asemenea, au fost controlate 93 de autovehicule, 108 persoane legitimate și 59 de testări alcoolscop, 2 dintre acestea fiind pozitive și reținute permisele de conducere.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

articolul original.

ESCRIBANO – O turela spaniola pentru o Pirahna spaniola

22 June 2022 at 03:00

Spania a demarat un program de achizitii a unui blindat 8×8, Dragon VCR,  in fapt Pirahna 5 construita de GDELS SANTA BARBARA. Etapa I prevede 348 de Dragoni, etapa II 365, etapa III 285 de Dragoni, in 13 variante. Pentru primii 348 de Dragoni de prevede o suma de 2,083 miliarde de euro, daca nu mai intervin cheltuieli neprevazute. Programul a demarat cu intarzieri, fiind incheiat in 2015 un contract intre Ministerul Apararii spaniol si o Uniune Temporara de Afaceri (UTE) formată din GDELS-SBS, Indra și SAPA pentru  programul tehnologic de dezvoltare a 8×8  care a avut în vedere construirea a 5 demonstratori între 2016 și 2018. Repartitia costurilor a fost : MINISTERUL Apărării 93%: 89.298.000,00  euro, de unde se observa ca MApNul romanesc chiar nu stie ce vorbeste cand nu se implica cu fonduri in dezvoltarea de tehnica militara romaneasca…

UTE 7%: 6.721.354,84  euro

S-a mai adaugat o investie de 92 milioane euro la Ministerul Industriei.

S-au construit:

DEMONSTRATOR 1  cu turela TIZONA, de fapt turela Elbit UT30MK2, construita in Spania impreuna cu firma proprietate100% a statului spaniol NAVANTIA si cu firma Expal.

DEMONSTRATOR 2 cu turela RAFAEL SAMSON MK2, construita in Spania la filiala Pap Tecnos.

DEMONSTRATOR 3 cu RCWS de 12,7 / 7,62 mm Escribano Guardian 2.0

DEMONSTRATOR 4 cu turela Leonardo Hitfist 30, preferata cavaleriei spaniole, 58 de vehicule in diverse variante..

DEMONSTRATOR 5 cu RCWS  12,7 / 7,62  mm RAFAEL.

MTR – MOBILE TEST RIG .

S-au inregistrat intarzieri si neintelegeri in proiect, cert e ca in august 2020, MOD spaniol incheie un nou contract cu alta asociere de firme, TESS,formata din GDELS-SBS, Indra și SAPA  plus  firma ESCRIBANO, de fapt fosta UTE plus firma Escribano, urmata apoi de alegerea turelei Escribano Guardian 30 pentru Dragoni.

Urmeaza contestatia din partea firmei Rafael care sustinea in 21 iulie 2021:

„Ofertantul câștigător, care a fost invitat să participe la licitație deoarece era acționar al Tess Defense – societatea formată din General Dynamics Santa Bárbara SistemasIndraSapa Plasencia si  Escribano Mechanical & Engineering – deși nu a participat la programul de reducere a riscurilor, a prezentat un sistem de arme care nu îndeplinește cerințele de maturitate tehnologică. De altfel, tunul selectat este un produs încă în faza de dezvoltare, fără a certifica blindajul, niște sisteme electro-optice care vor fi înlocuite și o integrare inexistentă a rachetei SPIKE, element critic cerut de Armată, care se impune  în documentele furnizate de Tess Defense ofertanților.”

“În ceea ce privește prelucrarea procedurii de selecție a furnizorilor pentru turelel de 30 mm, PAP TECNOS consideră că aceasta s-a caracterizat prin nerespectarea principiilor esențiale ale contractării în sectorul public: transparență, concurență liberă, egalitate.”

Sursele militare consultate de media spaniola  asigurau in 2021 că: „în momentul de față atât Ministerul Israelian al Apărării, cât și antreprenorii privați consideră că Spania nu este o țară serioasă, că nu există securitate juridică și că prietenii si contactele sunt mai importante decât profesionalismul  într-un domeniu  sensibil precum cel militar ”.

Cu informatii aruncate in media despre activitatea proprietarului  JAVIER  ESCRIBANO:

Unul dintre directorii firmei este Miguel Ángel Panduro Panadero, un bărbat care José Bono l-a pus la conducerea companiei publice Systems Engineering for the Defence of Spain SA (ISDEFE) timp de opt ani. În prezent, face parte și din consiliul de administrație al Hispasat ( prin Red Eléctrica ), și al Airbus DS Geo, companii care lucrează îndeaproape cu Ministerul Apărării și care sunt supuse controlului serviciilor de informații spaniole (CNI).

Un alt element cheie pentru a explica creșterea Escribano Mechanical & Engineering este că unul dintre principalii acționari ai săi este un fond suveran pe care Ministerul Finanțelor din Sultanatul Oman îl folosește pentru a-și canaliza veniturile din vânzarea petrolului. Se numește Fondul General de Rezervă de Stat și, deși directorii săi asigură că are o vocație exclusiv financiară, adevărul este că prezența sa ajută la realizarea contractelor în cadrul NATO.”

Totul se termina cu batista pe tambal in  noiembrie 2021, Pap Tecnos retrage contestatia impotriva Escribano, firma declarand ca: „își menține angajamentul față de Armată și va continua să lucreze pentru a garanta siguranța și protecția acesteia, punând la dispoziție cea mai avansată tehnologie”.

„Pentru Pap Tecnos, protecția Forțelor Armate Spaniole, precum și cea a țării, este de o importanță capitală” și „este dorința Pap Tecnos de a continua să ofere cea mai fiabilă și cea mai înaltă calitate tehnologie pentru viitorul industriei de apărare.”

Dupa care urmeaza in februarie 2022 anuntul MOD spaniol cum ca va cumpara 1680 de rachete Rafael Spike si 168 lansatoare, cu implicarea firmei Pap Tecnos, prin constructia rachetelor si antrenamentul armatei spaniole.

ELBIT a incheiat in noiembrie 2021 un acord cu Escribano pentru integrarea IronFist pe turela Guardian 30, militarii spanioli dorind instalarea de APS-uri pe Dragoni, asa ca nu iese in pierdere, plus ca furnizeaza echipamente ce comunicatii pentru Dragoni, astfel ca n-a comentat nimic.

LEONARDO mai tragea sperante ca va furniza cavaleriei spaniole turela HITFIST, cavaleristii spanioli fiind incantati de aceasta turela. Amuzant este ca Leonardo n-a apucat sa sustina testele de tragere cu Hitfist, turela Hitfist fiind inlocuita pe Demonstratorul 4 de turela Escribano Guardian 30.

ESCRIBANO a beneficiat de ajutor din partea armatei spaniole, i s-a cedat un teren al armatei spaniole cu facilitati si poligoane de tragere nefolosite de ceva timp, astfel incat Escribano isi poate testa cu usurinta armamentul, sau sa-si construiasca alte facilitati acolo. Din 2015 au investit 70 milioane euro in utilaje noi, un utilaj achizitionat in 2021 cu 4 milioane de euro e capabil sa prelucreze blocuri de otel de 4 metri. Atunci cand li s-a cedat un Pirahna 3 de catre  Infanteria Marina, au avut nevoie doar de cateva ore sa realizeze un inel pentru atasarea Guardian 30 la transportor. Alta cedare de bunuri a miiltarilor spanioli catre Escribano! Trebuie mentionat ca nu se prea gasesc imagini cu Spike pe Guardian 30, despre videouri cu lansari de Spike de pe Escribano nici atat!

Spania are niste probleme specifice, mentionez prezenta PODEMOS la guvernare, extrema stanga, formatiune care nu agreeaza cheltuielile militare. In publicatia El Salto, sustinuta mediatic de Podemos, se critica programul Dragon VCR, autorul articolului sustine chiar :

Este trist să recunosc, dar poate cel mai fezabil scenariu în care ar putea fi folosite aceste vehicule blindate este cel al represiunii interne, idee care în orice democrație ar trebui considerată pur și simplu dezgustătoare.”

E neasteptat ca exista asemenea idei intr-o democratie!

Alta problema este cea a Cataluniei, la guvernare este si un partid regional din Catalunia  si apar situatii absurde. In urma plecarii Nissan din Catalunia au ramas 600 de someri. Ministerul Industriei a venit cu propunerea ca armata spaniola sa relocheze o baza de reparatie a Dragonilor in facilitatea parasita de Nissan, propunere sustinuta de sindicatele din Catalunia. Surprinzator, pe langa refuzul previzibil al Ministrului Margarita Robles, a venit si refuzul categoric al autoritatilor din Catalunia, acestea nedorind sa fie asociate cu industria militara, preferand sa lase someri 600 de oameni. E drept ca Podemos a scazut la vot de la 5 milioane la 3,1 milioane fiind depasita de VOX cu 3,5 milioane voturi. E de apreciat insa unitatea partidelor spaniole in sustinerea interesului national, o delegatie parlamentara formata din cate un membru PSOE, PP si VOX a facut in mai 2022 o vizita la Fort Worth  la  Lockheed unde li s-a prezentat F35. Noi nici nu visam la o asemenea prezentare catre oficialitatile romane! Deci se poate trece peste diferente ideologice, chiar daca un lider VOX a declarat in parlamentul spaniol ca viata era mai buna sub Franco! Asta nu impiedica buna conlucrare dintre ministrul apararii socialist Robles cu opozitia, surprinzator Margarita Robles e mai apreciata de opozitie decat de colegii de guvernare, Podemos reprosandu-i inclusiv faptul ca a fost judecatoare!

Sunt niste idei in media spaniola care la noi ar fi considerate comuniste, invechite, nationaliste, etatiste si tot tacamul.

Spaniolii considera ca nu este suficient sa produca armament in Spania, chiar daca se construieste ceva in Spania, nu este suficient. Degeaba sunt instruiti inginerii si muncitorii spanioli in folosirea de tehnologie moderna, degeaba firmele spaniole profita de pe urma contractelor de armament, atat financiar cat si tehnologic, daca autoritatea de proiectare ramane in exteriorul Spaniei.Cand se termina contractele firmele straine isi strang lucrurile si pleaca, suveranitatea tehnologica ramanand in afara Spaniei. Asa s-a ajuns la sprijinirea pe fata a firmei Escribano, Spania avand niste experiente neplacute cu lipsa de suveranitate tehnologica din care mentionez :

LEOPARD 2 E – tancul a fost achizitionat de Spania in anii 1995-2000, s-a produs in Spania la GDELS Santa-Barbara, costurile destul de mari 2,4 mld euro pentru 219 bucati. Germania a imprumutat si apoi vandut Spaniei 108 Leopard2 A4 pentru 16,9 milioane euro, a implicat transfer tehnologic in Spania, toate bune si frumoase doar ca prin 2012 guvernul spaniol a reusit perfectarea unui contract de export a 270 de tancuri Leopard 2 E catre Arabia Saudita, pretul ajungand pina la 3 miliarde euro, dar toate aceste cifre raman neconfirmate pentru ca Germania a blocat acest contract, toate investitiile spaniole in productia de tancuri ramanand inutile.

EMPRESA NACIONAL SANTA  BARBARA –  a fost privatizata de guvernul Aznar in 2001 pe 5 milioane de euro, ulterior devenind GDELS SANTA BARBARA SYSTEMAS.

Privatizarea s-a facut in contextul fabricarii in Spania a tancului Leopard 2, desi odata cu facilitatile de construire a blindatelor s-au vandut GDELS si fabrici de munitie si armament. In media spaniola au aparut critici la adresa GDELS, firma fiind acuzata de :

-management defectuos al Santa Barbara Systemas;

-implicarea redusa a industriei spaniole in Pizarro1, majoritatea componentelor fiind germane;

-implicarea redusa a industriei spaniole in contractul AJAX;

-fabricarea necorespunzatoare a Pizarro1, se sustine ca ploua in el.

Acuzatiile pot fi mai mult sau mai putin subiective, insa sunt si date si situatii mai concrete destul de suparatoare. Exista o lucrare militara unde se detaliaza din  defectele Pizarro 1, a fost realizata si publicata la Universitatea din Zaragoza, in 2020,cu girul Centro Universitario de la Defensa-Academia General Militar (Centrul Universitar Militar -Academia Generala Miltara)

Director academic :Maria Victoria Sebastian Guerrero

Director militar :capitan Maudilio Diazdegeras  Martinez

Lucrarea este Trabajo Fin de Grado (End-of-grade-work), autor  sublocotenent de infanterie Gonzalo Sanz Cavanillas, lucrarea se gaseste pe site-ul Universitatii din Zaragoza, universitate fondata in  1542, pentru cine doreste sa o consulte o gaseste AICI, iar dl sublocotenent apare  ca fiind « Graduado en Ingineria de Organizacion Industrial »  ca sa se inteleaga credibilitatea lucrarii. In lucrare se evidentiaza uzura pad-urilor de cauciuc a senilelor Pizarro.


Pad-uri de cauciuc noi.

Pad-urile au uzura neregulata. Se propune solutia unor pad-uri metalice cu precizarea


că  elementul proiectat sa fie utilizat numai în Zona de operațiuni, deoarece acolo este permisă circulația fără tampoane de cauciuc.

O alta problema este acumularea nisipului fin de plaja in zona trenului de rulare cu consecintele deteriorarii acestuia, suruburile aflate la baza blindatului  fiind in imposibilitate de demontat avand capetele hexagonale complet deformate.

Autorul lucrarii s-a folosit de experienta trupelor spaniole aflate in misiune in Letonia, respectiv de raportul sergentului Jorge Manuel Flores Leal, din mai 2017.

Mai mentioneaza autorul: „În cele din urmă, piesele mici, cum ar fi șaibe, garnituri și șuruburi, se deformează și se uzează serios. Acest lucru poate să nu pară relevant a priori, dar duce la probleme majore, cum ar fi frecarea între componente, scurgerile de lubrifiant și vibrațiile care deteriorează trenul de rulare al VCI Pizarro.”

Mai sunt niste actiuni ale GDELS care au iritat opinia publica si autoritatile din Spania:

Inchiderea fabricii din Coruna si concedierea a 600 de muncitori.

Vanzarea celei mai vechi fabrici de munitie din Spania  ”Fábrica de Municiones de Granada” care data din secolul 14 catre Grupul slovac MSM, probabil GDELS se debaraseaza de tot ce nu implica blindate.

Concedierea anul acesta a 21 de muncitori in Sevilia si 3 in Madrid, urmata apoi de interventia si deplasarea in Sevilia a  Ministrului Apararii Margarita Robles, care a batut obrazul firmei GDELS acuzand o ca: „ii lipseste loialitatea ce ar trebui sa o aiba” dupa primirea contractului 8×8. Da,  e posibil ca un ministru sa se deplaseze pentru 21 de muncitori disponibilizati.

In incheiere,

RESPECT pentru militarii spanioli, RESPECT pentru institutiile academice militare spaniole, RESPECT  pentru doamna Ministru Margarita Robles.

PS A aparut in sfarsit o filmare cu turela Escribano Guardian 30 lansand Spike. Surprinzator, Spike nu se mai rabateaza in lateral ca in 2021, acum locatia lor e dreapta spate,ca la turela Elbit, modul de lansare fiind identic cu cel din turela Elbit UT-30 Mk 2.

CAUDILLO

articolul original.

Transportul elevilor: ping-pong instituțional

21 June 2022 at 21:40
image

Cosmin-Marian Poteraș, senator de Dolj

Conform legii educației naționale nr. 1/2011, elevii beneficiază de transport local și județean, gratuit. Și cam aici se oprește totul pentru că în realitate nu se aplică, se mimează aplicarea sau se aplică dar nu chiar gratuit.

Pe scurt, până în anul 2021 elevii beneficiau de gratuitate pe transportul public cu mici excepții în ceea ce-i privește pe elevii școlarizați în alte localități decât cele de domiciliu.

Aceștia nu beneficiau de gratuitate pe rutele unde Consiliile Județene nu și-au făcut treaba (a se citi n-au avut interesul) și nu au atribuit prin licitație publică serviciul de transport.

Pentru ei, Ministerul Educației, printr-un gest de mărinimie (OUG 50/2021) s-a oferit să preia costurile transportului pe rute cu operatori privați și să le deconteze. Dar, numai între domiciliu și școala.

Ar fi interesant de aflat ce înțelege ministerul prin „gratuitate” pentru că decontul se face numai în limita a 50 de kilometri și a unor costuri estimate complet nerealiste. Așadar, elevii trebuie să plătească din buzunar ca să beneficieze de „gratuitatea” oferită de dl. Cîmpeanu.

În ceea ce privește costurile pentru acoperirea gratuității la transportul local, în trecut ele erau suportate de autoritățile locale în întregime. Ulterior, probabil la presiunea aleșilor locali, pe linie de partid, s-a modificat legea și aceste costuri au fost subvenționate de la bugetul de stat.

În interpretarea domnilor miniștri „bugetul de stat” ar fi trebuit să se întrupeze și să rezolve singur problema pentru că nici un minister nu a vrut să-și asume responsabilitatea de a lua aceste cheltuieli în ograda proprie. Responsabilitatea a fost pasată de la un minister la altul până când în legea bugetului n-au mai prevăzut banii necesari. S-au făcut ca uită. Doar s-au făcut că uită pentru că în vestita OUG trenuleț (OUG 130/2021) de la finalul anului 2021 au pasat-o pe bune, pentru anul 2022, din nou în ograda autorităților locale.

În baza prevederilor legale conform cărora bugetul de stat suportă cheltuielile, primarii au dat în judecată Guvernul, și evident au avut sau vor avea câștig de cauza. Aglomerăm și instanțele că nu erau destul de aglomerate.

Până la urmă, OUG 50/2021 a ajuns pe masa Comisiei pentru învățământ a Senatului, cameră decizională. Prin reprezentanții săi, Ministerul Educației susține că nu e treaba lui să plătească transportul elevilor. Chiar dacă-s elevi. Ei ar fi de acord să plătească, dar numai pentru drumul de acasă până la școală, nu oricând, oriunde, indiferent de motiv. O discuție care eu cred că poate fi purtată. În prezent elevii au (teoretic) gratuitate indiferent de motivul sau momentul deplasării.

Ministerul Educației știe însă că nici un partid politic nu va dori să renunțe la o măsură precum gratuitatea oferită elevilor. Nici să limiteze doar la rutele școală-domiciliu nu vor dori. Fix pe asta se bazează narativul lor pentru a pasa responsabilitatea. În realitate nu vor să preia cheltuiala pe bugetul Ministerului Educației pentru a nu se vulnerabiliza.

Dar, dacă nu Ministerul Educației (PNL) atunci cine să plătească? Ați ghicit? Ministerul Finanțelor (PSD). Faceți un exercițiu și imaginați-vă că sunteți ministrul Educației din partea PNL, iar PSD ar avea sub pixul lor alocarea banilor către Ministerul Educației pentru subvenționarea transportului elevilor, o cheltuială deloc mică. Adică, aveți pe umeri responsabilitatea unui subiect extrem de sensibil pentru electorat (elevi și părinți) dar puteți livra acest serviciu numai dacă vrea PSD.

Decontați negativ electoral dacă PSD nu vă alocă bani. Și se apropie alegerile …

Realizând cele prezentate mai sus, am intervenit în ședința de Comisie pentru învățământ și am întrebat secretarul de stat cum este posibil ca doi ministri să nu poată comunica și colabora pe o temă atât de importantă pentru elevii care depind de domniile lor să poată merge la școală. Răspunsul s-a rezumat la a ridica din umeri.

Blocăm accesul elevilor la școală, iar apoi vine domnul ministru și varsă o lacrimă, ca-n fiecare an, foarte îngrijorat de rata abandonului școlar.

Rămâne cum s-a stabilit: Senatul nu va supune la vot legea în această sesiune parlamentară. Nu există consens în coaliție, drept urmare, s-o rezolve tot Guvernul. Iar la toamnă începe școala în aceleași condiții de „gratuitate”. Asta dacă nu cumva ne face dl. Cîmpeanu o surpriză și mai dă o OUG și îi pune capăt de tot.

articolul original.

Rusia avertizează Lituania cu „consecințe grave” care vor afecta populația

21 June 2022 at 15:28
By: -
image

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate, a avertizat, marţi, Lituania că Rusia va răspunde deciziei de a interzicere tranzitul mărfurilor sancţionate de UE către Kaliningrad în aşa fel încât consecinţele vor avea „impact negativ grav” asupra cetățenilor.

Nikolai Patruşev, un fost spion KGB care a condus FSB și acum este secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că acţiunile „ostile” ale Lituaniei arată că Rusia nu poate avea încredere în Occident.

„Se elaborează măsuri adecvate într-un format interdepartamental şi vor fi luate în viitorul apropiat. Consecinţele lor vor avea un impact negativ grav asupra populaţiei Lituaniei”, a subliniat el.

Având în vedere că relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt extrem de tensionate în contextul invaziei Moscovei în Ucraina, Lituania a interzis tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană pe teritoriul lituanian către şi dinspre Kaliningrad, invocând respectarea sancţiunilor Uniunii.

Moscova a numit acest fapt „fără precedent” şi „ilegal”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Încă de luni, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul UE la Moscova, Markus Ederer. „Lituania nu ia măsuri unilaterale, ci pune în aplicare sancţiunile UE”, a spus Ederer, citat de RIA.

Kaliningrad se află între Polonia şi Lituania, state membre NATO. Kaliningrad, fostul port Koenigsberg, capitala Prusiei Răsăritene, a fost cucerit de la Germania Nazistă de către Armata Roşie în aprilie 1945 şi cedat Uniunii Sovietice după Al Doilea Război Mondial.

Tensiunile sunt mari, deoarece mulţi diplomaţi occidentali şi experţi militari au avertizat că Rusia ar putea folosi Kaliningradul pentru a diviza NATO şi a testa hotărârea Occidentului.

Ziua 118 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

articolul original.

Marea Britanie: A început cea mai mare grevă a angajaților din domeniul feroviar din ultimii 30 de ani | VIDEO

21 June 2022 at 08:37
image

În Marea Britanie a început cea mai amplă grevă a angajaților din domeniul feroviar din ultimii 30 de ani. Între timp, Belgia a fost paralizată de greve sindicale ca urmare a scumpirii costului vieții. Toate zborurile au fost anulate pe aeroportul din Bruxelles, iar metroul a funcționat parțial.

Zeci de mii de angajați din Marea Britanie ar urma să protesteze faţă de condiţiile salariale şi nivelul de trai, într-o acţiune sindicală coordonată, notează BBC.

Britanicii se confruntă cu o gravă scădere a puterii de cumpărare, ridicând inflaţia la un procent cu două cifre.

Salariile medii au rămas la nivelul anului 2006 în Regatul Unit.

“Rail workers, united, will never be defeated”. Solidarity on the @RMTunion picket line in Glasgow. #RMTUnion #Solidarity #railstrike #RailStrikes pic.twitter.com/39YkjWNAwo

— Socialist Worker (@socialistworker) June 21, 2022

Very quiet at Victoria Station. Only 4 trains an hour running this morning. #railstrike @BBCRadioLondon pic.twitter.com/xUXE8rnuV8

— Sarah Morris (@SarahFMorris) June 21, 2022

imageimage

Profesorii şi medicii se pregătesc, la rândul lor, să declanşeze acţiuni sindicale de protest într-o „vară a nemulţumirilor”.

Între timp, aeroportul din Bruxelles a anulat luni toate zborurile de plecare şi mai multe servicii de transport public au fost oprite în toată ţara pe fondul unei greve a sindicatelor din cauza costului ridicat al vieţii. Pe aeroportul din Bruxelles timpii de aşteptare au ajuns și până la 8 ore.

Oficialii cer călătorilor să evite o astfel de aşteptare amânând pe cât posibil zborul.

Londra, Praga, Amsterdam, Hamburg sunt alte aeroporturi afectate de proteste.

De-altfel, se așteaptă să fie aglomerație și mari întârzieri ale zborurilor pe mai multe aeroporturi europene, pe fondul unor proteste și a lipsei de personal.

Situația se resimte și la București, după cum ne-au declarat reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.

Foto: Twitter / Chesterfield TUC

articolul original.

Vara 2022 – Creșteri importante ale cererilor pentru biciclete, triciclete și rulote

20 June 2022 at 09:17
image

Sondaj OLX

Tot mai mulți români preferă să își petreacă timpul în aer liber, alături de cei dragi, vara fiind ocazia perfectă pentru a se bucura de soare și de natură. Datele OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste, arată că, după perioada de pandemie, consumatorii aleg să profite la maximum de sezonul cald, pregătirile începând încă de luna trecută.

În sub-categoriile “Trotine – Role – Skateboard”, “Biciclete – Fitness – Suplimente” și “Camioane – Rulote – Remorci” din platforma OLX, luna mai a acestui an a adus câteva creșteri importante care demonstrează interesul sporit al consumatorilor pentru activitățile sportive, dar și pentru călătorii.

Astfel, cererea pentru trotinete și trotinete electrice a crescut cu până la 32%, iar oferta a fost, de asemenea, pe măsură – cu 25% mai mare în luna mai, spre deosebire de aprilie 2022. Valorile mărite se mențin și pentru biciclete și biciclete electrice – un plus de 14% atât pentru cererile, cât și pentru ofertele disponibile pe OLX.

Mai mult, o altă noutate o constituie oferta mare pentru rulote și autorulote – 20% creștere în mai, față de luna anterioară, raportată la o creștere de 4% a cererilor pentru acest tip de vehicule.

Pe parcursul lunii mai, topul celor mai căutate articole din aceste sub-categorii include (în funcție de numărul total al căutarilor/produs): biciclete, cu aproape 215.000 de căutări; trotinete electrice, cu 58.800 de căutări în platformă, urmate îndeaprope de trotinete, cu peste 57.000 de căutări. Consumatorii români au mai încercat să găsească și rulote (peste 41.000 de căutări), biciclete electrice (25.000 de căutări) și autorulote (10.500 de căutări).

Prețul mediu pentru o autorulotă ajunge pe OLX la 9.600 lei, iar cel pentru o rulotă la peste 6.500 lei; bicicletele și trotinetele sunt puse spre vânzare, în medie, cu 700 – 800 lei, iar cele electrice au un cost situat în jurul a 2.000 lei.

În ceea ce privește repartizarea cererilor pentru aceste articole pe teritoriul țării, luând în considerare perioada ianuarie – mai 2022, capitala conduce detașat topul cererilor pentru biciclete (64.100), triciclete (23.300), rulote (8.300) și autorulote (1.200). Următoarele locuri, cu indicatori asemănători, sunt ocupate de Timișoara – 14.830 de cereri pentru biciclete, 2.890 pentru trotinete și Cluj-Napoca – 14.820 de cereri pentru biciclete, 2.810 pentru trotinete. Pentru rulote și autorulote, topul este completat de Ilfov și Cluj-Napoca, cu o cerere care variază între 2.500 – 2.900, respectiv 500 – 600.

Serviciul de Livrare prin OLX permite tuturor consumatorilor să primească și să expedieze colete pe întreg teritoriul României, în condiții de siguranță, să câștige timp și să economisească bani cu ajutorul costurilor preferențiale. Pentru lunile aprilie și mai ale acestui an, în sub-categoriile “Trotine – Role – Skateboard” și “Biciclete – Fitness – Suplimente” s-au înregistrat peste 1.700 de livrări prin OLX.

articolul original.
  • There are no more articles
❌