ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Prins de radar cu 186 km/h pe un bulevard din București

26 September 2022 at 09:16

Un șofer din București a vrut să arate cât este de vitezoman și a fost prins de radar pe un bulevard din capitală, în timp ce avea 186 km/h, mult peste limita specifică respectivei porțiuni de drum. Oamenii legi spun că au avut de a face cu un record de viteză al ultimilor ani.

Evenimentul s-a petrecut duminică, pe bulevardul Aviatorilor, în apropiere de sediul Guvernului, notează Poliția Capitalei.

Prins cu aproape 190 km/h în București

„25 Septembrie 2022, ora 12.01, Sectorul 1, București, cer senin, asfaltul uscat, condiții favorabile pentru decolarea unui avion și-n același timp pentru producerea unui accident rutier pe drumurile publice în cazul rulării cu o viteză de 186 km/h.
❗️Atenție, limita pe sectorul de drum respectiv este de 60 km/h.
🛑Șoferul din imagine a fost oprit la timp de “turnul de control al Brigăzii Rutiere” înainte ca siguranța participanților la trafic să fie pusă în pericol.
În plus, dreptul de “a pilota” i-a fost suspendat pentru 120 de zile.
La fel ca el au rămas fără acest drept alți 14 conducători auto, după doar câteva ore de acțiune.
Alegeți viața și bucurați-vă de fiecare deplasare cu mașina, în siguranță.
P.s. Vă dorim întotdeauna cer senin, asflat uscat și drumuri în siguranță!”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Poliția Capitalei.

Potrivit digi24, bărbatul trebuie să plătească o amendă de 1.300 de lei, la care se adaugă 4 luni în care va avea permisul suspendat.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sâmbătă, pe străzile județului : beți, drogați, fără permis !

25 September 2022 at 12:16
By: M.Ex.

Sâmbătă dimineața în jurul orei 00.05, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 18 ani, care conducea un autoturism pe strada Poiana Soarelui din municipiul Brașov.
La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la amfetamină.
Tot sâmbătă, dar în jurul prânzului, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au oprit în trafic, pentru control, un bărbat care conducea pe strada Principală din localitatea Bunești, județul Brașov, un scuter ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înregistrare. La verificarea actelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar scuterul nu este înmatriculat/înregistrat.
Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.13 mg/l alcool pur.
În Bran, sâmbătă în jurul orei 07.55 polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 37 ani, din județul Gorj, care conducea un autovehicul pe strada G-ral Traian Moșoiu, din localitate. La verificarea documentelor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are anulat permisul de conducere, neavând astfel drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Azi noapte în jurul orei 00,00, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au depistat în trafic o femeie, în vârstă de 33 ani, cetățean turc, care conducea un autovehicul pe bulevardul Libertății din Stațiunea Predeal, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. După ce femeia a suflat în fiolă, rezultatul a fost 0,47 mg/l alcool pur.
Toți cei prinși ieri au acum dosare penale pentru infracțiunile comise.

articolul original.

Trafic crescut la Vama Nădlac și Nădlac II. Câte minute așteaptă șoferii

24 September 2022 at 14:17
image

Și în ultimele zile a fost aglomerat la Vama Nădlac și Nădlac II. Așa cum suntem obișnuiți deja, zeci de mii se persoane tranzitează zilnic granița cu Ungaria.

De exemplu, ieri, în data de 23.09.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 188.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 51.400 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 88.887 de persoane, dintre care 9.761 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,8% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 23.09.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.397.770 cetăţeni ucraineni.

Astăzi, 24.09.2022, la Nădlac vorbim despre aproximativ 60 de minute de așteptare pe sensul de ieșire din țară, cu două artere deschise. La Nădlac II, timpul de așteptare este dublu, 120 de minute, și se circulă pe 6 artere, iar la Turnu și Cenad sunt doar 10 minute de așteptare.

Vezi situația în timp real AICI

articolul original.

Scădere cu 20% a traficului de refugiați ucraineni în vama Sitet

24 September 2022 at 07:17
image

În data de 23.09.2022, în intervalul orar 00.00 – 23.59, pe sensul de intrare în P.T.F. Siret, s-au înregistrat următoarele valori de trafic:

▪ 3.650 persoane din care 2.596 au fost cetățeni ucraineni in scădere cu 20% fata de ziua precedenta.

▪ 1.389 mijloace de transport.

articolul original.

Radiografia traficului din Botoșani – aglomerație, șoferi slab pregătiți, străzi pline de gropi, semnalizare deficitară (VIDEO)

24 September 2022 at 07:44

Zeci de probleme cu care se confruntă șoferii din județ, uitate de autorități în ultimii ani, au fost puse pe tapet vineri, în cadrul unei ședințe a Comisiei de analiză a factorilor care influențează siguranța rutieră la nivelul județului Botoșani, structură care nu s-a mai întrunit din 2019.

Puși față în față, șefii de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), Poliția Rutieră, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și instructorii auto de la școlile de șoferi au pus degetul pe rană și au arătat care sunt de fapt fețele traficului rutier din municipiu și din județ.

124.679 de mașini la nivelul județului

Radiografia a început după ce șeful SPCRPCIV, comisarul șef Marian Ciornea, a prezentat situația parcului auto din județ, care a ajuns acum la 124.679 de vehicule, cu 30.000 mai multe decât în urmă cu trei ani.

La fel, și numărul șoferilor a crescut considerabil, ajungând în prezent la 148.748 de posesori de permise, ceea ce ar echivala cu aproape 40 la sută din populația județului. În schimb, procentul de promovabilitate la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

„La teorie, scăderea este de 4% de la 55,37 la 51,24%. La traseu, au fost examinați 9.199 de candidați fiind admiși 6.196. Procentul de promovabilitate este de 67,36 în scădere de la 72,64”, a spus comisarul șef Marian Ciornea, care a acuzat că unii instructorii îi pregătesc pe cursanți doar pentru examen, nu pentru a deveni șoferi adevărați.

Peste 20 de șoferi începători au fost implicați în accidente

Slaba pregătire a cursanților se regăsește, spun polițiștii rutieri, în numărul de accidente în care au fost implicați șoferii începători. Astfel, de la începutul anului, în județ au avut loc 26 de accidente în care au fost implicați șoferi începători, trei dintre ele soldându-se cu rănirea gravă a unor persoane. Însă numai 21 pot fi puse pe seama șoferilor aflați la început de drum.

„Avem trei accidente pentru neasigurarea schimbării benzii, trei accidente pentru neacordare prioritate vehicule, trei accidente pentru neasigurarea direcției de mers, tot trei accidente viteză neadaptată la condițiile de drum, două accidente ar fi pentru depășire neregulamentar. Sunt principalele reguli pe care aceștia le încalcă”, a arătat inspectorul principal Bogdan Prichici, din cadrul Serviciului Rutier, însă ambii ofițeri au admis că situațiile au fost înregistrate și pe fondul aglomerației din trafic, mai ales din municipiul Botoșani.

Val de probleme expuse de instructorii auto

În schimb, atunci când le-a venit rândul, instructorii auto au venit cu un val de probleme, de la numărul redus al examinatorilor, lipsa reglementărilor privind contestațiile la examen, dar și neîntocmirea unui traseu pentru susținerea examenului așa încât cursanții să poată susține proba practică în aceleași condiții.

Fiind zilnic în trafic, ei s-au plâns de semnalizarea rutieră deficitară din anumite zone, de mașinile parcate aiurea prin municipiu, de proasta amenajare a sensurilor giratorii, de gropile din asfalt, de lipsa condițiilor pentru candidații care susțin proba de traseu pentru care nu se asigură nici măcar o toaletă, dar și de încetineala cu care administrația locală intervine în rezolvarea problemelor de pe străzi.

„Toate trecerile de pietoni din zona școlilor vor fi iluminate suplimentar”

În schimb, inspectorul principal Alexandru Ivanov, șeful Biroului Rutier Botoșani, a susținut că în municipiul Botoșani, din 2016 și până în prezent, numărul accidentelor rutiere grave și ușoare s-a redus cu 70%, în urma măsurilor dispuse prin Comisia de sistematizare a circulației.

„Ieri (joi, 22 septembrie), în ședința de sistematizare am aprobat încă 30 de treceri să iluminăm suplimentar. Toate trecerile de pietoni din zona școlilor vor fi iluminate suplimentar”, a spus Alexandru Ivanov.

Unul dintre instructorii prezenți la discuții a arătat, însă, că multe dintre măsuri au luate de autorități au fost dispuse fără o analiză atentă. Asta pentru că, în ultimii ani, administratorii de drumuri, în special administrațiile locale, au renunțat la auditul de siguranță rutieră, deși, în urma studiilor realizate, auditorii ar putea arăta clar punctele nevralgice și măsurile aferente.

„Conform legii, o dată la trei ani trebuie făcut un audit de siguranță pe toate drumurile din localități și din județ”, a spus acesta. Întâlnirea a durat mai bine de două ore, în cadrul discuțiilor fiind abordate mai multe probleme.

articolul original.

Creștere cu aproape 15% a traficului de refugiați ucraineni în vama Siret

23 September 2022 at 05:28
image
În data de  22 septembrie în intervalul orar 00.00 – 23.59, pe sensul de intrare în P.T.F. Siret, s-au înregistrat următoarele valori de trafic:
▪ 4.113 persoane din care 3.238 au fost cetățeni ucraineni in creștere cu aproape 15% fata de ziua precedenta.
▪ 1.356 mijloace de transport.
articolul original.

(VIDEO) Accident mortal pe DN 2

23 September 2022 at 05:56
image

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această dimineeață, pe DN 2, în localitatea Haret, județul Vrancea, în urma căruia o persoană a murit.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat producerea unui accident rutier între un autoturism și autotren (încărcat cu cereale). În urma impactului o persoană a decedat. Sensul de mers Adjud către Focșani a fost blocat, la km. 209+500m.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili modul de producere al accidentului.

articolul original.

O grindă din pasajul Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată. Mecanicul trenului R 4508 s-a trezit cu grinda pe șine

22 September 2022 at 17:22
By: M.Ex.

O grindă din pasajul Prejmer a căzut în această după-amiază peste linia ferată Brașov spre Sf. Gheorghe. Mecanicul trenului R 4508, Gheorgheni – Brașov, care știa că e cale liberă, s-a trezit cu grinda pe șine. Norocul a făcut să nu fie victime, dar circulația feroviară a fost blocată. Acum garniturile circulă tractate cu locomotive Diesel.
Pasajul de pe DN10 a fost închis circulației rutiere de vinerea trecută, pentru lucrări de punere în siguranță. Astăzi muncitorii lucrau la capetele grinzii șubrede, dar traficul feroviar nu era oprit preventiv. Grinda prăbușită a fost îndepărtată de pe calea ferată, dar linia electrică nu a putut fi încă reparată.

Reprezentanții CFR au precizat că în urma evenimentului trenurile 4581 și 4582 se anuleză.
„La fața locului au acționat echipele CNAIR, pasajul respectiv fiind in administrarea companiei de drumuri.
Din punct de vedere al traficului feroviar, menționez faptul că, începând cu ora 18.55 s-a reluat circulația feroviară, cu tracțiune Diesel, pe relația Hărman – Prejmer. Trenurile care circulă dublate cu locomotivă Diesel între Hărman și Prejmer sunt următoarele: 4513, 1646 și 12406. Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa în zona respectivă, într-o fereastră de grafic, pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, astfel încât să fie restabilită circulația în condiții normale de trafic”, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA

articolul original.

Trei săptămâni de restricții de trafic în centrul Capitalei. Lista străzilor și parcărilor care vor fi blocate

22 September 2022 at 15:40
image

Circulația în zona centrală a Capitalei va fi restricționată în perioada 26 septembrie – 4 octombrie, a anunțat Primăria Municipiului București. În această perioadă, la București, va avea loc Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

România organizează anul acesta cea de-a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU PP 22), eveniment important pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor, la nivel mondial. Evenimentul va avea loc loc între 26 septembrie și 4 octombrie.

„La eveniment se reunesc delegații din cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global”, transmite Primăria Capitalei.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții, Municipalitatea transmite că vor exista restricții de trafic și de parcare în București, în intervalul orar 07:00-19:00, potrivit B365:

 • Bulevardul Națiunile Unite, Bulevardul Libertății, Calea 13 Septembrie și Strada Izvor, va fi instalat un perimetru de trafic delimitat doar pe prima bandă, de jur împrejurul Palatului Parlamentului în vederea fluidizării traficului;
 • Calea 13 Septembrie, între Strada Uranus și Bulevardul Libertății – banda I de circulație;
 • Bulevardul Libertății (între Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei – benzile I, II și III de circulație, sensul de mers către rond Coșbuc);
 • aleile de acces din Calea 13 Septembrie și Calea Rahovei de la Academia Română;
 • aleile de acces către parcarea Patriarhiei Române de la Catedrala Mântuirii Neamului;
 • parcarea George Enescu;
 • parcarea Sala Palatului;
 • parcarea pentru autocare din zona Izvor/Hașdeu (intersecție str. Izvor cu str. B. P. Hașdeu);
 • parcarea restaurantului Cina;
 • parcarea Piața Libertății (Fântâna Zodiac);
 • parcarea de la intersecția Bulevardului Libertății cu Bulevardul Națiunile Unite, în proximitatea sediului Poliției Locale și locurile de parcare din proximitatea hotelului J. W. Mariott.
articolul original.

Cinci bărbați sunt cercetați pentru trafic de cocaină și canabis

22 September 2022 at 13:11

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost reţinuţi 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar un al cincilea este cercetat sub control judiciar, după ce ar fi vândut droguri mai multor tineri din judeţul Mehedinţi. În urma a 10 percheziţii făcute în judeţ, poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit diverse cantităţi de cocaină şi canabis, dar şi sume de bani.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Mehedinţi, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi mare risc. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, ar fi vândut droguri de risc şi mare risc mai multor tineri, din judeţul Mehedinţi”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al IPJ Mehedinţi.

Au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 70 de grame de cocaină, diverse cantităţi de cannabis, 7 telefoane mobile, 17.325 de euro, 5.900 de lei şi 510 lire sterline.

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost reţinuţi, iar faţă un bărbat, de 44 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar.

Cei patru bărbaţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de luare a măsurii de arestare preventivă.

Cercetările continuă, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

Citește și: La finele acestei săptămâni va avea loc Toamna Bistrițeană! Ce artiști vor evolua pe scena din Heidenfeld

Sursa: g4media.ro

articolul original.

Mehedinti: Retinuti pentru trafic de droguri

22 September 2022 at 12:40

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat 10 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2022, cinci inculpaţi au comercializat droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, consumatorilor de pe raza judeţului Mehedinţi.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de aproximativ 70 de grame de cocaină şi aproximativ 20 de grame de substanţă vegetală, de culoare verde, pe care s-a pus în evidenţă ADB-BUTINACA, precum şi sumele de 17.325 de euro, 5.900 de lei şi 510 lire sterline.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de un al cincilea inculpat.

În cursul zile de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă a 4 inculpaţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

articolul original.

Traficul s-a reluat pe Transfăgărășan, dar în zonă este ceaţă şi ninge

22 September 2022 at 11:10
image

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, judeţul Sibiu, drumul fiind degajat de pietrele căzute pe carosabil, informează news.ro.

Se circulă în condiții de iarnă

”Însă în continuare mai este prezent fenomenul ceţii şi de asemenea ninge, se acţionează constant cu utilaje de deszăpezire, dar zăpada se depune pe carosabil, astfel că se circulă în condiţii de iarnă pe acest tronson”, a precizat sursa citată.

Traficul a fost restricţionat, joi dimineaţă, pe DN 7C – Transfăgărăşan, desfăşurându-se pe o singură bandă, din cauza unor căderi de pietre, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în judeţul Sibiu.

În zona Bâlea Lac, s-a depus un strat de zăpadă, iar ceaţa face ca vizibilitatea să scadă sub 100 de metri. Centrul Infotrafic a anunţat ulterior că a fost reluată circulaţia, dar în zonă este în continuare ceaţă şi ninge, relatează news.ro.

articolul original.

Salt brusc al traficului de refugiați ucraineni în vama Sitet

22 September 2022 at 06:43
image

În data de 21.09.2022, în intervalul orar 00.00 – 23.59, pe sensul de intrare în P.T.F. Siret, s-au înregistrat următoarele valori de trafic:
▪ 3.552 persoane din care 2.837 au fost cetățeni ucraineni in creștere cu peste 30% fata de ziua precedenta.
▪ 1.279 mijloace de transport.

articolul original.

Lovitură dură pentru sute de mii de români! Aceste mașini nu vor mai putea circula în București pe timp de noapte

21 September 2022 at 20:00
image

Vești proaste pentru proprietarii acestor mașini! Primăria Capitalei vrea să limiteze, printr-un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pus în dezbatere publică, circulația vehiculelor ce generează un nivel mare de zgomot. Acestea vor putea circula doar în timpul zilei, între 08:00 și 22:00.

Mai exact, potrivit proiectului de hotărâre a CGMB, pe raza Municipiului București va fi permisă circulația vehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) doar în intervalul orar 08:00 – 21:59.

Zgomotul produs de vehiculele din trafic va fi măsurat de echipe comune ale Poliției Rutiere și Registrului Auto Român și se va face prin sondaj.

Șoferii care nu vor respecta viitoarele reguli atunci când circulă prin Capitală vor risca următoarele amenzi:

 • dacă nivelul de zgomot se încadrează în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) – amenda contravențională va fi cuprinsă între 1.500 și 2.500 lei;
 • dacă nivelul de zgomot depășește 100 dB(A) – amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 5.000 lei.

Până la data intrării în vigoare a măsurii, Poliția Rutieră și Registrul Auto Român vor trebui să desfășoare acțiuni comune de informare cu privire la noile obligații ale șoferilor din București.

Motivul pentru care se propune limitarea circulației mașinilor zgomotoase în București este faptul că zgomotul produs de traficul rutier, care este principala sursă de poluare fonică din Capitală, afectează peste 700.000 de locuitori ai orașului.

“Efectele produse de depășirea limitei de zgomot generează disconfort, deranjarea somnului, afectează sănătatea mentală, productivitatea muncii, procesul de învățare, comportamentul social, produce stres, oboseală cronică, tendințe la insomnie sau boli cardiovasculare, poate conduce la hipoacuzie și produce efecte negative sociale și economice, aceste efecte fiind amplificate pe timpul nopții”, scrie în referatul de aprobare a proiectului.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de hotărâre trebuie adoptat de CGMB și publicat în Monitorul oficial al Municipiului București, informează avocatnet.ro

articolul original.

Polițiștii rutieri împreună cu RAR, în control pe străzile municipiului

21 September 2022 at 17:20
image

Comunicat. Astăzi, 21 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune cu efective mărite în municipiu, cu participarea reprezentanțior Registrului Auto Român Arad.

În aproximativ 3 ore, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 108.350 lei, dintre care 90 pentru depășirea vitezei legale, 91 pentru lipsa centurii de siguranță și 9 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului.

Au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului, 1 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 1 pentru depășirea vitezei legale. Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni la sistemul de frânare, anvelope uzate etc.

A fost constatată o infracțiune, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism neînmatriculat.

Această acțiune face parte din activitățile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la importanța respectării legislației rutiere, pentru prevenirea accidentelor cu consecințe grave.

articolul original.

Nouă facilitate pentru șoferi: Conducătorii auto vor putea verifica online toate amenzile și sancțiunile primite în trafic

21 September 2022 at 16:55

Conducătorii auto vor putea verifica online toate amenzile și sancțiunile primite în trafic, conform unei noi inițiative legislative, acest lucru eliminând certificatele eliberate doar la cerere, în format fizic, privind istoricul sancțiunilor.

„Scopul prezenței legi îl constituie asigurarea cadrului legal necesar pentru că titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent și neîngrădit la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice. Poliția Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice în aplicația informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidență permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Dreptul de acces la istoricul sancțiunilor al titularilor permiselor de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea și descărcarea unui certificat online. Certificatul privind istoricul sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice se generează la momentul solicitării titularului permisului de conducere, în format online.

”Art. 1 – Prezenta lege reglementează accesul titularilor permisului de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.

Art. 2 – Scopul prezenței legi îl constituie asigurarea cadrului legal necesar pentru că titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent și neîngrădit la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.

Art. 3 – (1) Poliția Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice în aplicația informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidență permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie.

(2) Dreptul de acces la istoricul sancțiunilor al titularilor permiselor de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea și descărcarea unui certificat oniine.

(3) Certificatul privind istoricul sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice se generează la momentul solicitării titularului permisului de conducere, în format online.

Art. 4 – în termen de 30 de zile de la dată publicării prezenței legi în Monitorul Oficial al României, Partea 1, Ministerul Afacerilor Interne va elabora norme metodologice de aplicare a prevederilor acesteia, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului”.

Noul marcaj apare pentru prima oară în România în București iar nerespectarea acestuia îi poate lăsa pe șoferi fără carnet.

Șoferii care tranzitează Capitală trebuie să fie cu ochii în patru la un semn nou de circulație care a apărut deja în intersecțiile aglomerate. Este vorba despre Bike Box, un marcaj aprobat de autorități pentru a le oferi bicicliștilor mai multă siguranță în trafic.

Este vorba despre Bike box care este un marcaj ce a fost aprobat și adoptat de autoritățile locale din Capitală.

Marcajul Bike Box apare la intersecțiile semaforizate în zonele unde sunt trecerile de pietoni unde se poate efectua virajul la stânga. Măsura vizează siguranță persoanelor care folosesc biciclete și trotinete.

„Bike box-ul reprezintă o zona bine delimitată, constând într-un marcaj în formă pătrată, cu o bicicletă în mijloc, care va apărea pe carosabil. Principalul rol al acestor marcaje este să-i ajute pe cei care se deplasează pe două roți, prin crearea unui spațiu de stocare a bicicletelor care efectuează virajul la stânga. Bicicliștii vor avea, astfel, posibilitatea de a fi primii la semafoare și de a avea o vizibilitate crescută în zonele aglomerate. Aceștia nu se vor mai expune riscului de a fi acrosati de autoturismele care pleacă în viteză de la semafor și nici nu vor mai inhala gazele de eșapament”, transmite Primăria Capitalei.

articolul original.

Un autotren plin cu deșeuri plastice a luat foc în mers, pe A1 Timișoara-Arad | GALERIE FOTO

21 September 2022 at 09:28
image

Un autotren încărcat cu deșeuri de mase plastice a luat foc în timpul mersului pe autostrada A1 Timișoara-Arad. Șoferul a sesizat că s-a aprins remorca, a tras pe banda de rezervă și a reușit să decupleze capul tractor.

Autotrenul de deplasa pe A1 Timișoara-Arad în momentul în care deșeurile plastice au luat foc.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul s-a extins și a cuprins întreaga remorcă.

3 autospeciale ale pompierilor militari au fost trimise la fața locului. Fumul dens și negru, rezultat din arderea maselor plastice putea fi văzut de la kilometri depărtare.

Pompierii au reușit după aproape 30 de minunte să lichideze flăcările.

Traficul rutier a fost deviat prin localitatea Ortișoara.

image

Citește și: Descinderi la un cunoscut centru medical din Arad. Unii angajați sunt bănuiți că foloseau cardurile de sănătate ale pacienților pentru a deconta servicii medicale | AUDIO

articolul original.

Un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii. Traficul e blocat în centrul Capitalei

21 September 2022 at 11:30
By: -

Încă un camion s-a blocat miercuri în Pasajul Unirii, iar circulaţia este blocată din acest motiv.

citizencitizen

Accesul în Pasajul Unirii a fost restricționat dinspre Universitate, potrivit Antena3.

Spre deosebire de tirul de acum două săptămâni care a rupt bariera de înălţime de la intrarea în pasaj, camionul de azi a reușit să intre, însă a rămas blocat la jumătatea pasajului. 

Poliția a blocat circulația și a redirecționat-o către zona de suprafață. 

Şoferul a încercat să-şi dezumfle roțile, în speranța că va reuși astfel să iasă din pasaj, însă acest lucru nu a fost de mare ajutor. 

citizencitizen

Șoferul le-a spus polițiștilor că, din cauza oboselii, nu văzut semnele de circulație care indică înălțimea maximă admisă în pasaj. 

S-a coborât plafonul cu 15 cm, din rațiuni de siguranță

La solicitarea Spotmedia.ro, șeful de lucrări din partea Primăriei Sectorului 4, Marius Coaje (fostul consilier pe probleme de infrastructură al Gabrielei Firea), a explicat acum două săptămâni că plafonul pasajului a fost coborât.

Dar - susține Marius Coaje - această lucrare nu are nicio influența negativă asupra traficului.

citizencitizen

„Incidente existau și înainte de consolidare. Dar rămâneau vehiculele blocate în interiorul pasajului. Se desumflau roțile mașinii blocate, iar aceasta era scoasă afară.

Într-adevăr, plafonul pasajului a fost coborât cu 15 centimetri. A fost necesar, ca să intre toate paturile de cabluri, toate corpurile de iluminat și tot ce înseamnă automatizare pentru ventilatoarele montate în pasaj”, a precizat Marius Coaje pentru Spotmedia.ro

articolul original.

Încă un tir a rămas blocat în Pasajul Unirii, „cel mai sigur și tehnologizat tunel rutier din țară” / E al cincilea incident de acest fel de când Primăria Sectorului 4 a terminat lucrările de reabilitare

21 September 2022 at 11:50
image

Încă un tir a rămas blocat în Pasajul Unirii din București, după lucrările de reabilitare efectuate de Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță.

Este un incident cu repetiție, în condițiile în care același lucru s-a mai întâmplat cu un alt tir și trei autocare.

Primarul a insistat că limită de înălțime de 3,5 metri a existat și înainte de reabilitarea Pasajului Unirii”.

„În pasaj avem o înălțime de 3 metri și 70 de centimetri. Iar poarta impune restricție la 3 metri și 50 de centimetri. În trecut exista o problemă. Poarta de gabarit îți indica 3 metri și 70 de centimetri. Dar ea era montată la înălțime mai mare”, a spus, în schimb, Marius Coaje, șeful de lucrări din partea Primăriei Sectorului 4.

Coaje a mai precizat că, plafonul pasajului a fost coborât, dar asta nu afectează circulația: „niciodată autocarele mari și tituri n-au avut loc în pasaj”.

Reabilitarea tunelului a costat 12 milioane de euro. Acesta a fost redat circulației la începutul lunii. La vremea respectivă, Primăria Sectorului 4 transmitea că Pasajul Unirii a devenit cel mai sigur și mai tehnologizat tunel rutier din țară.

Încă un tir a rămas blocat în Pasajul Unirii din Capitală

Potrivit informațiilor G4Media, un autocamion de 7,5 tone a rămas blocat, miercuri, în Pasajul Unirii din București, pe prima bandă a sensului dinspre Universitate către Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Problema, aceeași ca de fiecare dată: gabaritul depășit.

Traficul în tunel a fost oprit pentru scoaterea tirului. Până la redeschiderea pasajului, se circulă la suprafață.

Ce spun Daniel Băluță și Marius Coaje despre lucrările de reabilitare de la Pasajul Unirii

„Deși indicatorul montat pe poarta de la intrarea în tunel arată CLAR că limita de înălțime este de 3,5 metri, șoferul nu a respectat semnul rutier. Vă reamintesc faptul că această limită de înălțime de 3,5 metri a existat și înainte de reabilitarea Pasajului Unirii”, a scris primarul Daniel Băluță, pe Faceboo,k după unul dintre incidente.

Discuția a fost nuanțată de șeful de lucrări din partea Primăriei Sectorului 4, Marius Coaje, fostul consilier pe probleme de infrastructură al Gabrielei Firea.

„Într-adevăr, plafonul pasajului a fost coborât cu 15 centimetri. A fost necesar, ca să intre toate paturile de cabluri, toate corpurile de iluminat și tot ce înseamnă automatizare pentru ventilatoarele montate în pasaj.

În pasaj avem o înălțime de 3 metri și 70 de centimetri. Iar poarta impune restricție la 3 metri și 50 de centimetri.

În trecut exista o problemă. Poarta de gabarit îți indica 3 metri și 70 de centimetri. Dar ea era montată la înălțime mai mare. (…) Niciodată tirurile nu au trecut prin pasaj. Avea o înălțime de 4 metri și 20 de centimetri. N-ar fi încăput niciodată”, declarase Coaje, pentru SpotMedia.

articolul original.
❌