ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 28 January 2023Ultimele Stiri

TEST IQ pentru genii | Ce număr apare în această iluzie optică?

28 January 2023 at 08:10

CANCAN.RO pune la dispoziția cititorilor săi, un nou test de inteligență interesant, dar care le va da bătăi de cap chiar și celor mai iscusiți, în rezolvarea acestor exerciții. Crezi că vei reuși să ghicești care e numărul din imagine?

Testele de inteligență au fost concepute în urmă cu mulți ani, când psihologii și cercetătorii măsurau gradul de inteligență al unei persoane și modul în care reușim să rezolvăm concret anumite situații care ne sunt puse la dispoziție, prin intermediul acestor teste.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.

Testul pe care l-am pregătit pentru astăzi este unul foarte interesant, dar puțin mai complicat, care va da bătăi de cap chiar și geniilor. Crezi că vei reuși să identifici numărul corect?

REZOLVARE

Pentru nu a te mai ține în suspans, îți vom dezăvălui noi care este numărul corect.

IQ-ul mediu al unei persoane este 100, potrivit unor statistici

Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Test de inteligență | Mutați 3 chibrituri pentru a corecta egalitatea 7-0=6

24 January 2023 at 06:18

Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de inteligență cu chibrituri. Vezi dacă tu reușești să corectezi egalitatea prin trei mutări. 

Testele de inteligență sunt adesea utilizate de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe dintre aceste teste sunt disponibile pe internet și vin sub formă de șiruri de numere, ghicitori, iluzii optice, teste cu imagini și multe altele.

IQ înseamnă coeficient de inteligență și, pe scurt, este o măsură a capacității de raționament a unei persoane. Un test de acest tip ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Pentru a rezolva testul de inteligență de astăzi, trebuie să muți 3 chibrituri pentru a corecta egalitatea 7-0=6.

Rezolvarea testului de inteligență. Tu ai dat răspunsul corect?

Dacă ai fost extrem de atent, ai putut observa că varianta pentru a corecta egalitatea este 7+2=9. Au fost necesare doar trei mutări pentru a ajunge la acest rezultat. Într-adevăr, dacă ai fi crezut că rezultatul nu poate fi modificat, ceea ce este fals, cu siguranță a fost greu să dau răspunsul corect. Trebuie să fii creativ pentru a putea să rezolvi acest tip de teste de inteligență cu chibrituri.

Rezolvarea testului IQ

În cazul în care ai răspunsul corect, felicitări! Ai un IQ extrem de ridicat, ești aproape de un geniu! În cazul în care nu te-ai descurcat, nu te descuraja! Oricum, avem o mulțime de alte teste de inteligență, de perspicacitate, de logică pe care le poți încerca gratuit chiar aici, pe CANCAN.RO. Cu siguranță îl vei găsi pe cel potrivit ție.

articolul original.

Test de inteligență | Mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea 8+3=3

20 January 2023 at 12:48

CANCAN.RO v-a pregătit un test de inteligență la care trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a oferi un răspuns clar. Tu vei putea muta un singur chibrit pentru a corecta egalitatea 8+3=3?

Specialiștii care analizează nivelul de inteligență al oamenilor au făcut tot posibilul pentru a descoperi cele mai bune căi pentru a măsura nivelul IQ al fiecărei persoane. Astfel, a creat aceste teste care sunt tot mai căutate de oameni.

Test de inteligență: Mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea 8+3=3

Printre cele mai populare teste de inteligență se numără și cele cu chibrituri, ce pot fi rezolvate numai de cei care acordă foarte multă atenție la detalii. Ai reușit să ghicești care e răspunsul corect? Dacă nu, atunci îți dezvăluim noi.

Rezolvă și: TEST IQ PENTRU GENII | GĂSEȘTE TOATE CELE 12 GREȘELI DIN ACEASTĂ FOTOGRAFIE VECHE DIN ANUL 1950!

REZOLVARE: Pentru a corecta egalitate, tot ce trebuie să faci este să muți bățul de chibrit din partea de sus a cifrei 8 și mutat în partea de sus a rezultatului 3, astfel, cifra 8 devine 6 și cifra 3 devine 9, iar egalitatea devine corectă: 6+3=9.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

 • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
 • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
 • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
 • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
 • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.
articolul original.

Test IQ doar pentru genii | Descifrați codul seifului din imagine!

15 January 2023 at 07:56

Este momentul se ne punem mintea la contribuție și să o exersăm puțin, iar acest lucru se realizează cel mai bine printr-un test IQ. Astăzi, pentru cei care se simt pregătiți și îndrăzneți, propunem un test de inteligență provocator. Se cere descifrarea codului unui seif, însă pe mulți s-ar putea să îi încurce. Rezultatul corect și într-un timp relativ scurt este obținut doar de genii.

Testul de astăzi are un grad de dificultate mare. Solicită atenția și trebuie să te concentrezi bine. Puțini sunt cei care găsesc răspunsul corect. În general, testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. Iar cei care vor reuși să deslușească testul de mai jos sunt felicitați.

Test IQ doar pentru genii

Testul de astăzi pare la prima vedere unul simplu, însă statisticile arată că pune în dificultate pe multă lume. Doar geniile reușesc să obțină răspunsul corect într-un timp scurt. Cerința este una simplă. Tot ce aveți de făcut este să găsiți cele două cifre lipsă care completează șirul de numere și deschid seiful.

Rezolvare: Cei care au reușit să obțină deja rezultatul corect sunt felicitați și aplaudați, cei care încă nu au ajuns la o concluzie o să găsească rezolvarea în rândurile următoare.

Tiparul este unu simplu. Mai exact, fiecare număr de pe linia de jos se obține scăzând 3 din numărul de deasupra lui. Astfel, cifrele lipsă din combinați sunt: 1 și 2.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.

articolul original.

Test IQ exclusiv pentru matematicieni | Completați parantezele pentru a corecta egalitatea 4:4+4×4-4=0

13 January 2023 at 12:54

Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un test IQ exclusiv pentru matematicieni. Vezi dacă tu reușești să dai din prima încercare răspunsul corect. 

Testele de inteligență sunt adesea utilizate de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe dintre aceste teste sunt disponibile pe internet și vin sub formă de șiruri de numere, ghicitori, iluzii optice, teste cu imagini și multe altele.

Rezolvarea testului IQ. Tu ai dat răspunsul corect?

Dacă ai fost extrem de atent, ți-ai dat seama că trebuie să pui parantezele astfel:

(4:4+4)x(4-4)=0. De ce? Este foarte simplu! Rezultatul primei paranteze este rezultatul 4:4+4, respectiv 1+4=5. Dacă efectuezi calculul celei de-a doua paranteze, ai 4-4=0. Astfel, calculul devine 5×0=0, iar egalitatea este corectă.

Rezolvarea testului IQ

Dacă ai găsit răspunsul corect, felicitări! Ai un IQ extrem de ridicat, ești aproape de un geniu! În cazul în care nu te-ai descurcat, nu te descuraja! Nu uita că testul IQ era exclusiv pentru matematicieni, așa că ai făcut tot ce ai putut. Oricum, avem o mulțime de alte teste de inteligență, de perspicacitate, de logică pe care le poți încerca gratuit chiar aici, pe CANCAN.RO. Cu siguranță îl vei găsi pe cel potrivit ție.

articolul original.

Test de inteligență pentru genii | Mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea: I+II+III=III

12 January 2023 at 12:46

Dragă cititorule, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de inteligență ce îți va pune mintea la încercare. Vezi dacă tu reușești să muți un singur băț de chibrit, pentru a corecta egalitatea: I+II+III=III.

Testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. În zilele noastre, multe dintre acestea sunt disponibile pe internet și vin sub formă de iluzii optice, teste cu imagini, șiruri de numere, ghicitori și multe altele.

Urmărește cu atenție modul în care sunt așezate bețele de chibrit și vezi dacă îți dai seama care este mutarea corectă pe care trebuie să o faci. Chiar dacă vei avea nevoie de mai mult timp și de mai multe încercări, important este să găsești o variantă prin care să rezolvi această provocare.

Tot ce trebuie să faceți este să mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea: I+II+III=III

Dacă încă nu ți-ai dat seama cum poți rezolva testul, noi îți dăm soluția corectă.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

 • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
 • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
 • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
 • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
 • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.
articolul original.

Iluzie optică „mind blowing” | Ai ochi de şoim dacă găseşti o broască în această imagine

9 January 2023 at 06:48

CANCAN.RO ți-a pregătit o iluzie optică genială. De data aceasta, în imaginea de mai jos, trebuie să observi, unde este ascunsă broasca. Crezi că ai ochi de șoim? Răspunsul se află în articol.

Astăzi vă prezentăm o nouă iluzie optică. Aceasta ține de perceperea vizuală de imagini care, de multe ori, sunt înșelătoare. Iluziile optice pot induce în eroare, de cele mai multe ori.

Cercetătorii susțin că există iluzii fiziologice ce apar în mod natural, dar și iluziile cognitive ce pot fi probate prin trucurile vizuale. Astfel, se poate afla modul în care funcționează sistemele de percepție umană.

Iluzie optică „mind blowing” : Ai ochi de şoim, dacă găseşti o broască în această imagine

Dacă dispui de o atenție sporită sigur ai găsit broasca, dacă nu ai reușit să te concentrezi, mai jos este dezvăluit locul unde se află ascunsă broscuța.

Studiile arată că, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu puzzle-uri dificile, cu atât ai tendința de a fi mai inteligent. Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru.

articolul original.

Test IQ pentru matematicieni| Calculați 1-8(3-2)=?

7 January 2023 at 09:20

CANCAN.RO ți-a pregătit un test IQ care te va face să te gândești de 2 ori înainte de a da răspunsul corect. Ești pregătit? Tot ce trebuie să faci este să calculezi ecuaţia 1-8(3-2)=?

Potrivit specialiștilor, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. Multe persoane s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.

De data aceasta, vă prezentăm un test de inteligență exclusiv pentru genii! Tot ceea ce trebuie să faceți este să rezolvaţi corect ecuaţia 1-8(3-2)=?

La matematică, până și geniile pot greși, din acest motiv trebuie să analizezi cu atenţie ordinea operațiilor.

REZOLVARE

Prima dată se efectuează operația dintre paranteze.

În cazul acesta, scăderea: 3-2=1. Totul devine: 1-8(3-2) = 1-8*1 După cum bine se știe, operațiile de înmulțire și împărțire sunt prioritare celor de adunare și scădere.

În cazul acesta, înmulțirea se efectuează prima și, mai apoi, operația de scădere. Deci: 1-8*1 = 1-8 = -7

articolul original.

Iluzia optică a începutului de an | Găsește acadeaua ascunsă în imagine. Ai doar 15 secunde la dispoziție să demonstrezi că ești un geniu

2 January 2023 at 11:28
By: R.M.

CANCAN.RO ți-a pregătit o iluzie optică interesantă, pentru a începe noul an, 2023, cu dreptul. Tu reușești să găsești acadeaua ascunsă din imagine în doar 15 secunde?

Iluziile optice rămân, în continuare, printre testele de inteligență preferate de mulți dintre noi. Trebuie să recunoaștem că ne dau puține bătăi de cap, însă, acest lucru face ca iluziile să devină și mai interesante. Ne place și modul în care iluziile optice ne păcălesc mintea și mai mult decât atât, ne place și misterul din spatele acestora.

Aceste tipuri de teste de inteligență sunt apreciate și de cercetători, oameni de știință, psihologi și mulți alții.De-a lungul timpului, acestea au fost dezvoltate sub mai multe forme. Iluziile cognitive apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioară și care conduc la așa-numita “deducție inconștientă”. Sunt cele mai interesante și mai bine cunoscute. Nu au o cauză fiziologică, acționează la nivelul interpretării vizuale, al ipotezelor preconcepute.

Iluzia optică de astăzi este una „buclucașă”, dar foarte interesantă și tot ce trebuie să faci este să găsești acadeaua în doar 15 secunde. Tu vei reuși să o identifici într-un timp atât de scurt?

Unde se află acadeaua

În imaginea dată se prezintă o scenă în parc, în care puteți vedea o mulțime de articole diferite, precum și diverse rase de câini care aleargă prin parc. Acadeaua se află în partea dreaptă a imaginii, chiar lângă mașina cu înghețată, fiind sprijin de roată. Tu te-ai descurcat?

Dacă da, felicitări! Ești un adevărat geniu! Îți vom pregăti și alte teste la fel de interesante și „buclucașe”. Până data viitoare, poți parcurge testele pe care CANCAN.RO le-a pus la dispoziția cititorilor de-a lungul timpului.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.

articolul original.

Test IQ aproape imposibil de rezolvat | Ce număr are locul de parcare ocupat de mașina din imagine?

2 January 2023 at 06:51
By: R.M.

În a doua zi din noul an, CANCAN.RO pune la dispoziția cititorilor săi, un test de inteligență interesant, dar care le va da bătăi de cap chiar și celor mai iscusiți, în rezolvarea acestor exerciții. Crezi că vei reuși să ghicești care e numărul de parcare ocupat de mașina din imagine?

Testele de inteligență au fost concepute în urmă cu mulți ani, când psihologii și cercetătorii măsurau gradul de inteligență al unei persoane și modul în care reușim să rezolvăm concret anumite situații care ne sunt puse la dispoziție, prin intermediul acestor teste.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.

Testul pe care l-am pregătit pentru astăzi este unul foarte interesant, dar puțin mai complicat, care va da bătăi de cap chiar și geniilor. Crezi că te vei descurca să afli care este logica din spatele răspunsului corect?

REZOLVARE

Aparent, numerele nu au nicio logică. Înseamnă că nu privim de unde trebuie. Dacă am privi din cealaltă parte, inversând astfel imaginea, exercițiul ar deveni banal. Răspunsul este deci 87. Tu ai reușit să ghicești care e numărul corect? Dacă da, felicitări! Ești un adevărat geniu! Îți vom pregăti și alte teste la fel de interesante și „buclucașe”. Până data viitoare, poți parcurge testele pe care CANCAN.RO le-a pus la dispoziția cititorilor de-a lungul timpului.

IQ-ul mediu al unei persoane este 100, potrivit unor statistici

Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.

articolul original.

Testul IQ de Revelion, exclusiv pentru matematicieni | Calculați 7+7:(7+7(3-4))

31 December 2022 at 06:32
By: R.M.

În ultima zi din acest an, CANCAN.RO a pregătit un test de inteligență interesant, pentru a încheia anul așa cum se cuvine. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la operația dată și să o rezolvi corect. Dacă nu ai reușit să „deslușești” ecuația, atunci află răspunsul corect mai jos, în articol.

Testele de inteligență sau testele IQ sunt concepute pentru a verifica logica și modul analitic de gândire al fiecărei persoane. De multe ori, aceste teste spun multe despre o persoană, tocmai pentru că măsoară inteligența și rapiditatea cu care descifrăm anumite puzzle-uri ale minții.

Testul de inteligență pe care l-am pregătit pentru astăzi este un test care îți va da puține bătăi de cap, dar care te va ajuta să-ți măsori coeficientul de inteligență. Ești pregătit?

Ai reușit să afli răspunsul corect? Dacă nu, îți prezentăm noi în cele ce urmează, răspunsul corect.

REZOLVARE
– prima dată se efectuează operația din paranteza cea mai din interior:
7+7:(7+7(3-4)) = 7+7:(7+7(-1)) = 7+7:(7-7) = 7+7:0
– bineînțeles, operația de împărțire este prioritară și se efectuează înaintea celei de adunare. Dar acum vine „buba”! Orice număr împărțit la zero va rezulta: infinit. Așadar:
7+7:0 = 7+∞
– în cele din urmă, orice număr adunat cu infinit va rezulta, evident, tot infinit.
7+∞ = ∞ (răspuns final și corect).

Tu ai reușit să dai răspunsul corect? Dacă da, felicitări! Îți vom pregăti și alte teste la fel de interesante și „buclucașe”. Până data viitoare, poți parcurge testele pe care CANCAN.RO le-a pus la dispoziția cititorilor de-a lungul timpului.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.

articolul original.

Testul IQ al lui Bill Gates | Care obiect geometric dintre cele 5 nu are ce căuta lângă celelalte 4?

30 December 2022 at 06:58

Testul IQ este supranumit „testul lui Bill Gates”, pentru că însuși fondatorul Microsoft a avut mari bătăi de cap în a-l rezolva. Potrivit statisticilor, un geniu îl rezolvă în 10 secunde. Bill Gates a avut nevoie de 20 de secunde. Totodată, 75% dintre cei care au încercat să îl rezolve, s-au lăsat bătuți.

Testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. În zilele noastre, multe dintre acestea sunt disponibile pe internet și vin sub formă de iluzii optice, teste cu imagini șiruri de numere, ghicitori și multe altele.

Rezolvarea testului IQ al lui Bill Gates. Tu ai răspuns corect?

Obiectul ciudat este pătratul din stânga. Nu are ce căuta lângă celelalte dintr-un motiv paradoxal: pentru că, de fapt, celelalte nu au ce căuta lângă… celelalte! Să le luăm în ordine.

Rezolvarea testului IQ al lui Bill Gates

Obiectul geometric de pe poziția 2 (pătratul fără chenar) este ciudat pentru că e singurul obiect fără chenar dintre cele 5.
Obiectul de pe poziția 3 (cercul roșu) e ciudat pentru că e singurul cerc dintre cele 5 obiecte geometrice.
Obiectul de pe poziția 4 (pătratul verde) e ciudat deoarece e singurul obiect verde.
Și, în cele din urmă, obiectul de pe poziția 5 (pătrățelul roșu) e ciudat pentru că e singurul obiect mic dintre cele 5.
Astfel, rămâne pătratul de pe poziția 1 care este special tocmai pentru că nu are nimic… special!

articolul original.

Test de inteligență doar pentru genii | Mutați un singur băț de chibrit pentru a transforma „5×3=52” într-o egalitate corectă. Orice e permis!

28 December 2022 at 06:09

Astăzi, vă prezentăm un nou test IQ! Tot ceea ce trebuie să faci este să muți un băț de chibrit, pentru a avea o egalitate corectă. Trebuie să reții, însă, că orice este permis de data aceasta! Răspunsul se află mai jos, în articol.

Cancan.ro îți aduce, astăzi, în atenție un nou test de inteligență. Nu este foarte complicat, iar tot ceea ce trebuie să faci este să ai o egalitate corectă, mutând un băț de chibrit. Mai jos vei afla răspunsul bun.

Test IQ: trebuie să fie mutat un singur băț de chibrit pentru a avea o egalitate corectă

Trebuie să privești imaginea de mai sus cu atenție și să muți un singur băț de chibrit, pentru a avea un rezultat corect. Însă, înainte de face mutarea propriu-zisă a bățului de chibrit, vei fi nevoit să faci o altă mișcare.

După cum spuneam, orice este posibil. Orice, atâta timp când mutăm un singur băț de chibrit! Așadar, vom… întoarce masa! Sau, pur și simplu, vom alege să privim figura invers! După care vor muta un singur băț! Și anume chibritul aflat în stânga-jos al celei de-a doua cifre, pe care îl vom muta în dreapta-jos, la aceeași cifră! Și vom obține egalitatea corectă: 25 = 5 x 5.

Rezvoltarea testului de inteligență – mutarea cifrei 5 în locul cifrei 3, apoi mutarea unui chibrit pentru a exista egalitate corectă

Citește și TEST IQ | DOAR UN GENIU ȘTIE CE NUMĂR URMEAZĂ ÎN ACEASTĂ SERIE: 0,0,1,1,1,0,1,0,1. RĂSPUNSUL NU E NICI „0”, NICI „1”

IQ-ul mediu al unei persoane este 100, potrivit unor statistici

Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.

articolul original.

Test IQ de Crăciun | Care dintre renii lui Moș Crăciun e diferit de ceilalți?

26 December 2022 at 08:08

Încă nu știi care este nivelul IQ-ului tău sau dacă ești un geniu? Testul de mai jos te va ajuta să găsești un răspuns la aceste întrebări. Vezi despre ce este vorba și află cât de repede poți găsi renul diferit al lui Moș Crăciun. 

Testul de inteligență de mai jos reprezintă o adevărată provocare pentru tine. Află cât de repede poți descoperi renul lui Moș Crăciun, care este diferit de ceilalți. Așa îți vei da seama dacă ai o minte sclipitoare și cât de rapid ești în a rezolva astfel de probleme. Tot ceea ce trebuie să faci este să te concentrezi și să analizezi cu mare atenție fiecare detaliu în parte.

Test IQ: Care este renul diferit al lui Moș Crăciun?

Cu siguranță acest test va da multe bătăi de cap internauților. Provocarea constă în a descoperi renul din imaginea de mai jos. Nu este un ren ca oricare altul, ci diferit față de cei pe care îi cunoaște toată lumea.

În funcție de rapiditatea cu care observi diferența, vei da dovadă de un nivel de inteligență mult prea mare. De asemenea, cu ușurință poți face parte din categoria geniilor.

Rezolvarea testului IQ

Primul test IQ

Înainte de cea de-a doua jumătate a secolului 19, oamenii măsurau nivelul de inteligență folosind viteza de reacția la stimuli. Ulterior, au fost inventate testele de inteligență iar de atunci au ajuns să fie folosite pentru stabilirea nivelului de inteligență al persoanelor.

(REZOLVĂ ȘI: TEST IQ PENTRU GENII | GĂSEȘTE TOATE CELE 12 GREȘELI DIN ACEASTĂ FOTOGRAFIE VECHE DIN ANUL 1950!)

În a nul 1905 a apărut primul teste IQ din lume. Nu a rămas la forma de atunci, ci a suferit mai multe modificări. Variantele apărute apoi sunt cele care se folosesc chiar în zilele noastre, iar majoritatea dintre ele nu durează mai mult de o oră.

Cele mai multe teste IQ au fost folosite în armată, pentru a fi selectați cei care au participat în Primul Război Mondial.

articolul original.

Test IQ de Ajunul Crăciunului | Care 2 dintre cei 12 brazi sunt identici?

24 December 2022 at 07:25

Ne aflăm în Ajunul Crăciunului, iar Cancan.ro vă aduce în atenție un nou test de inteligență. De data aceasta, trebuie să descoperi, privind imaginea de mai sus, care doi dintre cei 12 brazi sunt identici. Dacă nu ai reușit să descoperi cei doi arbori împodobiți care arată la fel, atunci răspunsul îl găsești mai jos, în articol.

Specialiștii în domeniu susțin faptul că, testele de inteligență reprezintă o metodă ce face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, practic, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. De-a lungul timpului, aceste teste au reușit să creeze o adevărată controversă, iar multe persoane și-au pus întrebarea dacă testele IQ ar putea reprezenta un instrument corect de măsurare a inteligenței. Cancan.ro vă prezintă, de data aceasta, un altfel de test de inteligență. Mai jos se află și răspunsul corect.

Sunt 12 brazi, însă doar 2 sunt identici. Tu i-ai găsit?

În imaginea de mai sus există 12 brazi. Însă, doar doi sunt identici. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai o atenție sporită la imagine și să privești fiecare brad în parte, cu ornamentele sale, mărimea și forma. Există, evident, o singură soluție. Dacă nu ai descoperit care sunt cei doi brăduți care arată la fel, atunci poți vizualiza imaginea de mai jos, pentru a vedea răspunsul corect.

Rezolvarea testului IQ. Aceștia sunt brazii identici

IQ-ul mediu al unei persoane este 100

Coeficientul de inteligență (IQ) este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.

articolul original.

Test de inteligență | Mută un singur chibrit pentru a transforma 6×9=16 într-o egalitate corectă

23 December 2022 at 06:40

Astăzi, Cancan.ro vă propune un nou test de inteligență! Tot ceea ce trebuie să faceți este să muți un singur chibrit, pentru a transforma 6×9=16 într-o egalitate corectă. Există un singur răspuns corect pe care îl puteți regăsi mai jos, în articol!

Specialiștii în domeniu susțin faptul că, testele de inteligență reprezintă o metodă ce face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. De-a lungul timpului, acestea au reușit să creeze o adevărată controversă, iar multe persoane și-au pus întrebarea dacă testele IQ ar putea reprezenta un instrument corect de măsurare a inteligenței. Cancan.ro vă prezintă, de data aceasta, un altfel de test de inteligență. Mai jos se află și răspunsul corect.

Trebuie să mutați un singur chibrit, pentru a transforma 6×9=16 într-o egalitate corectă

Vă aducem în atenție, de data aceasta, un altfel de test de inteligență. Mutarea chibritului este una simplă, iar tot ceea ce trebuie să faceți este să vă puneți gândirea logică în funcțiune.

Se oferă ecuația 6×9=16. Aceasta trebuie să fie transformată, mutând un singur chibrit, într-o egalitate corectă. Iată soluția: se va muta un chibrit de la cifra 9 în partea rezultatului. Exemplul se află mai jos, în imagine.

Aceasta este rezolvarea testului de inteligență

IQ-ul mediu al unei persoane este 100

Coeficientul de inteligență – IQ – este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.

articolul original.

Test IQ exclusiv pentru genii | Ce număr urmează în seria: 109, 113, 127, 131?

22 December 2022 at 08:42

Dragi cititori, cu câteva zile înainte de Crăciun, CANCAN.RO v-a pregătit unul dintre cele mai interesante teste de inteligență, din această perioadă. Numai geniile vor reuși să descopere care este numărul ce lipsește cu desăvârșire din șirul apărut în imaginea de mai sus.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să opteze pentru un test de inteligență, în ultima perioadă, deoarece își doresc să își dezvolte cât mai mult simțurile. Spiritul intuitiv, memoria, dar și concentrarea maximă sunt doar câteva aspecte care fac diferența între persoanele cu un IQ mediu și unele cu un IQ ridicat.

Rezolvarea testului de inteligență. Tu ai găsit răspunsul corect?

În imaginea de mai sus există un șir de numere care nu pare să aibă nicio logică. Cei care nu au foarte multe cunoștințe despre noțiunile de matematică nu își vor da seama, din prima, despre ce este vorba. Totuși, dacă vă veți uita cu atenție, veți descoperi regula ce se aplică pentru fiecare dintre cele patru numere și îl veți putea deduce pe următorul. Tu ai reușit?

Dacă te afli printre cei care a descoperit rezolvarea, cu siguranță ești o persoană cu un spirit intuitiv foarte bun. Totuși, în caz că nu ați reușit, în continuare veți putea descoperi rezolvarea.

REZOLVARE

Aparent, par 4 numere la întâmplare, dar cei cu un IQ ridicat pot observa faptul că sunt 4 numere prime. Și nu doar 4 numere prime, dar și 4 numere prime consecutive. Astfel, continuând seria numerelor prime, obținem: 109, 113, 127, 131, 137. Așadar, răspunsul corect este 137.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

 • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
 • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
 • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
 • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
 • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
 • IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
 • IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
 • IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.
articolul original.

Test de logică | Nepotul lui Adrian e fiul mătușii fiului meu. Cine sunt eu față de Adrian?

21 December 2022 at 06:00
image

Testele de logică ascut și exersează mintea. Acestea sunt o modalitate bună pentru a testa nivelul de inteligență și atenție, dar sunt și distractive. Testul de astăzi nu este unul simplu și presupune puțină atenție și urmărirea unui fir logic. Cei care reușesc să îl rezolve vor da dovadă de o inteligență peste medie.

În testul de logică de astăzi este vorba despre legături de familiei și descâlcirea acestora. Datele problemei sunt simple. Dacă nepotul lui Adrian este fiul mătușii fiului meu, trebuie să stabilim cine sunt eu față de Adrian. Cei care se încumetă să rezolve acest test trebuie să analizeze problema logic și să gândească în perspectivă. Este nevoie de o privire de ansamblu. Puțin sunt cei care reușesc să deslușească acest test și să ofere răspunsul corect.

Testul de logică pe care puțini îl trec. Ai aflat răspunsul?

Cei care au reușit să rezolve testul și să vină cu un răspuns într-un timp relativ scurt sunt felicitați. Iar pentru cei care încă se mai gândesc venim în rândurile de mai jos cu rezolvarea. Trebuie să spunem că acest test de logică poate avea mai multe răspunsuri.

Rezolvarea: Există două cazuri, în funcție de ce se poate înțelege prin „nepot”.

A) nepot = nepot de bunic/bunică

Așadar, în acest caz, Adrian este bunicul acelui nepot. Iar nepotul respectiv este verișorul fiului meu. Așadar, eu sunt fiul lui Adrian. Sau, dacă suntem înrudiți prin alianță, sunt ginerele lui Adrian.

B) nepot = nepot de unchi/mătușă

În cazul acesta, Adrian e unchiul acelui nepot. Nepot care, la fel ca în cazul A), e verișorul fiului meu. Deci, eu sunt chiar Adrian. Sau, dacă Adrian are frați, pot fi, la fel de bine, fratele lui Adrian sau chiar cumnatul (dacă Adrian are o soră).

În concluzie pentru testul de logică de astăzi există cinci răspunsuri corecte:

– eu sunt fiul lui Adrian

– eu sunt ginerele lui Adrian

– eu sunt însuși Adrian

– eu sunt fratele lui Adrian

– eu sunt cumnatul lui Adrian.

articolul original.

Test IQ exclusiv pentru genii | Mutați doar 2 chibrituri pentru a rezolva egalitatea: 4-2=9

16 December 2022 at 08:55

CANCAN.RO ți-a pregătit un test IQ exclusiv pentru genii. Ai nevoie de multă atenție, concentrare și răbdare. Trebuie să îți dai seama cum trebuie să muți 2 dintre bețe, pentru a rezolva egalitatea: 4-2=9. 

Potrivit specialiștilor, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. Multe persoane s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.

Astăzi vă aducem în atenție un nou test de inteligență. De data aceasta, trebuie să mutați doar 2 chibrituri pentru a rezolva egalitatea: 4-2=9.

Nu ai găsit souția corectă a testului IQ propus de noi? Iată rezolvarea mai jos!

Ce înseamnă nivelul IQ-ului?

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

articolul original.
 • There are no more articles
❌