ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Reținut pentru tentativă de omor! L-a snopit în bătaie pe un bărbat de 35 de ani și l-a abandonat

12 November 2022 at 11:26
image

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de ieri reţinerea unui inculpat în vârstă de 47 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în data de 16 octombrie 2022, în jurul orelor 02:00 o persoană a apelat la numărul de urgență 112, sesizând faptul că a găsit lângă partea carosabilă a DN 69, pe raza localității arădene Zimandu Nou, un bărbat care prezenta multe leziuni vizibile la față și pe corp și care reclama faptul că a fost bătut.

În urma efectuării cercetărilor penale, s-a stabilit că în noaptea de 15/16 octombrie 2022 o persoană de sex masculin, în vârstă de 35 ani, a fost agresată de o altă persoană de sex masculin, în vârstă de 47 ani. Leziunile suferite de persoana vătămată i-au pus viața în pericol şi necesită 30 – 35 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză de SJML Arad”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

articolul original.

Mai mulți polițiști din vestul țării, implicați într-o tentativă de omor. Cum au încercat aceștia să-i protejeze pe infractori

5 November 2022 at 08:42
image

Comunicat DIICOT.

La data de 03.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin și Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin au efectuat 8 percheziții domiciliare în județului Caraș – Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, 7 persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională fiind conduse în vederea audierii acestora.
În cauză se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpați din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și care a fost sprijinit de alți 4 inculpați, trei dintre aceștia având calitatea de polițist.
Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracțional organizat, cei trei inculpați care au constituit grupul infracțional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpații au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.

Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.
Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile.
În cursul zilei de 04.11.2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 inculpați reținuți în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsuri preventive față de inculpații care au calitatea de polițist, respectiv măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de un inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi inculpați. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Împotriva soluției de respingere a propunerii de luare a măsurii arestului preventiv (3 inculpați), procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș – Severin au formulat contestație.
Menționăm că cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, Serviciului Județean Anticorupție Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Tentativă de omor în sala de clasă. Elev de 13 ani, înjunghiat cu un briceag, de un băiat cu un an mai mare

2 November 2022 at 04:45
By: Geo
image

Un băiat de 13 ani, elev în clasa a VIII-a la o şcoală din judeţul Galaţi, a fost înjunghiat de către un alt elev, cu un an mai mare, în timpul unei pauze. Elevul ar fi fost lovit în abdomen, cu o armă de tip briceag, de către colegul său, în vârstă de 14 ani, în urma unui conflict spontan. 

Minorul de 13 ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan”, Galați. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, iar Sindicatul Europol a anunţat că fapta va fi reîncadrată ca tentativă de omor, scrie observatornews.ro.

Polițiștii au constatat că, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un cuțit tip briceag și l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Altercația s-ar fi petrecut în sala de clasă.

Minorul de 13 ani a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru copii din Galați

„La data de 1 noiembrie 2022, ora 11:30, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de directorul unei unități de învățământ din comuna Movileni, județul Galați, cu privire la faptul că, în urmă cu puțin timp, în pauza dintre orele de curs, un elev ar fi fost lovit de un altul cu un cuțit tip briceag.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns în scurt timp la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că, în jurul orei 10:50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni.

În timpul conflictului dintre cei doi, elevul de 14 ani ar fi scos din buzunarul pantalonului un cuțit tip briceag, cu lungimea totală de aproximativ 13 cm, pe care îl avea adus la școală de la domiciliul său și l-ar fi lovit pe celălalt elev în zona abdomenului, provocându-i leziuni.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar, la scurt timp, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, „Sf. Ioan”, Galați, unde a rămas internat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe”, a transmis IPJ Galaţi.

Fapta, reîncadrată ca tentativă de omor

Sindicatul Europol a anunţat, printr-un mesaj postat pe Facebook, că fapta va fi reîncadrată ca tentativă de omor. Postarea face referire şi la incidentul în care poliţiştii din Ilfov au descins într-o şcoală de lângă Bucureşti. Au căutat arme în ghiozdanele elevilor de clasa a şasea şi a opta. Părinții îi acuză pe agenți că i-au agresat pe copii și au depus mai multe plângeri. Şapte poliţişti sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu.

„La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ.

Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”.

Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, a transmis Sindicatul Europol.

articolul original.

Medic din București, acuzat de cruzime. E urmărit penal

7 October 2022 at 11:39
By: (C.T.)

Un medic ginecolog de la Spitalul Polizu este acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Acesta ar fi lăsat copiii născuţi prematur „să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de medicul de la Maternitatea Polizu acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară.

„În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus începerea urmăririi penale și ulterior efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un medic de specialitate obstretică-ginecologie din cadrul Maternității Polizu pentru tentativă de omor calificat”, informează într-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În ordonanța de urmărire penale procurorii au reținut existența unei bănuieli rezonabile că, pe 24 aprilie 2019, o femeie a născut „o fetiță viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului.

Medicul a declarat nașterea ca fiind „un avort spontan al unui produs de concepție de sex feminin fără semne de viabilitate”.

Deși, arată procurorii, semnele de viabilitate erau evidente și o fost semnalată de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat timp de peste 12 ore să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

A fost dispusă o expertiză medico-legală ce urmează a fi efectuată de către experți de la Mina Minovici, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și serviciul omoruri din cadrul direcției generale de poliție a Municipiului București.

O femeie l-a acuzat pe medic că i-ar fi lăsat bebeluşul, o fetiţă născută prematur la 6 luni, să moară.

Avocatul Adrian Cuculiș a declarat că medicul este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi.

„Pe scurt, lăsa copiii prematuri să moară sau chiar îi omora el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, spunea avocatul, care preciza că nu a documentat cazul, însă din declarațiile martorilor reiese că Polizu, prin medic, „era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi până mureau”.

„Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru <mortul viu>, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a adăugat avocatul.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a declanşat o cercetare disciplinară, vineri.

„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti afirmă categoric că o astfel de situaţie, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este inadmisibilă. Trebuie, însă, înainte de orice afirmaţie, aşteptat rezultatul oficial al anchetei autorităţilor competente”, afirmă CMMB într-un comunicat transmis presei.

CMMB precizează că până în prezent nu a înregistrat o sesizare cu privire la acest caz.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, că fapta ginecologului de la Spitalul Polizu din Capitală, acuzat că ar fi lăsat să moară copii născuţi prematur, este greu de definit şi că pare „incredibilă”.

„Este greu de definit (fapta medicului -n.r.), mi se pare incredibil aşa ceva”, a spus Rafila, întrebat în legătură cu presupusele fapte.

Totodată, el a precizat că a trimis Inspecţia Sanitară din minister în control la Polizu.

„Este o situaţie pe care am aflat-o în cursul dimineţii, nu este o situaţie care s-a întâmplat ieri, ci în urmă cu mai bine de trei ani, am trimis deja Inspecţia Sanitară să evalueze modul de acordare a asistenţei medicale. În prezent, este o anchetă penală în curs, (…) în momentul în care Parchetul ne va cere informaţii de natură medicală, pe care le vom putea oferi, o vom face imediat şi necondiţionat.(…) Dacă punem problema unei tentative de omor, aşa cum am citit şi eu în presă, este o acuzaţie foarte serioasă şi trebuie luate măsuri”, a afirmat ministrul Rafila.

articolul original.

Doi gorjeni, trimiși în judecată pentru tentativă de omor și mărturie mincinoasă

29 September 2022 at 09:43
image

Doi bărbați, din Motru, au fost trimiși în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Suspecții sunt acuzați că au bătut un alt bărbat, care s-a ales cu răni grave. „În dimineața zilei de 22.06.2019, în jurul orelor 03:00, inculpaţii M.C.I. şi I.M.L., aflându-se pe strada Fagului din municipiul Motru, pe fondul unui conflict verbal şi fizic cu persoana vătămată C.C., au doborât-o prin aplicarea unei lovituri, în timp ce aceasta se afla într-o poziție de evidentă vulnerabilitate, fiind căzută la sol fără puterea de a se opune.

Cei doi au lovit victima în mod repetat cu pumnii şi mai ales cu picioarele, în special în zona toracică, producându-i leziuni grave care i-au pus în primejdie viaţa (fracturi costale bilaterale cu leziuni pulmonare și apariția hemopneumotoraxului stg. Dacă nu ar fi fost puncționat și evacuat, ar fi condus la insuficiența respiratorie acută și deces, … datorată acumulării de sânge și aer în torace, aşa cum rezultă din certificatul medico-legal eliberat de S.M.L. Gorj”, conform anchetatorilor. Cei doi vor fi judecați în stare de libertate.

articolul original.

O femeie din Zărnești care și-a înjunghiat acum 5 zile partenerul, pusă sub control judiciar

23 September 2022 at 15:17
By: M.Ex.

Fapta a fost comisă în data de 19.09.2022, pe raza orașului Zărnești, într-un mediu familial tensionat și marcat de violențe fizice și verbale, pe fondului consumului de alcool de către ambele părți care trăiesc în concubinaj. ”Aflându-se în locuința familiei, inculpata a luat un cuțit de bucătărie, s-a apropiat de concubinul său prin spate și i-a aplicat acestuia 3-4 lovituri în zona stângă a toracelui. După agresiune, inculpata a încercat să îi acorde victimei ajutor, respectiv să-i oprească sângerarea cu un tricou și să o convingă pe victimă să cheme salvarea. Medicul legist a concluzionat că leziunile constatate (plăgi toraco-penetrante) necesită 30-35 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei ”, a declarat purătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă tribunalul Brașov.
Procurorul care cercetează cazul a solicitat judecarea femeii sub control judiciar și nu în arest preventiv pentru că a avut în vedere că cei doi au împreună un copil minor, iar judecătorul de drepturi și libertăți a aprobat această variantă și a dispus controlul judiciar.
Femeia va fi judecată pentru infracțiunea de violență în familie, în modalitatea tentativei la omor.

articolul original.
  • There are no more articles
❌