ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie 

29 September 2022 at 19:12

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele mobile ar putea să nu mai funcţioneze dacă raţionalizarea energiei va scoate din funcţiune o mare parte a reţelelor mobile din regiune, relatează Agerpres.

Oficialii din industria telecom intervievaţi de Reuters se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura de telecomunicaţii a Europei, forţând companiile şi guvernele să încerce să atenueze impactul. În prezent nu există suficiente sisteme de rezervă în mult ţări europene care să gestioneze o întrerupere pe scară largă a aprovizionării cu electricitate, ceea ce creşte riscul opririi funcţionării telefoanelor mobile, susţin patru directori din industria telecom.

Ţările UE, precum Franţa, Suedia şi Germania, încearcă să se asigură că telecomunicaţiile vor funcţiona chiar şi dacă va exista o întrerupere prelungită a aprovizionării cu electricitate care va epuiza bateriile instalate la miile de turnuri de telefonie mobilă ridicate pe teritoriul lor.

Europa are aproape o jumătate de milion de turnuri de telefonie mobilă şi majoritatea dispun de sisteme de baterii care pot asigura funcţionarea antenelor de telefonie mobilă pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

În Franţa, un plan avansat de distribuitorul de electricitate Enedis pleacă de la ipoteza unor întreruperi de aprovizionare care, în cel mai grav scenariu, ar putea dura şi două ore. Această pană generalizată ar urma să afecteze doar anumite părţi din ţară, pe sistem rotativ. În schimb, serviciile esenţiale, precum spitalele, poliţia şi guvernul nu vor fi afectate, au precizat sursele citate de Reuters. Guvernul de la Paris, operatorii de telecomunicaţii şi Enedis, o divizie a grupului de stat EDF, au avut discuţii cu privire la acest subiect pe parcursul verii, au adăugat sursele.

Companiile de telecomunicaţii din Suedia şi Germania şi-au exprimat şi ele îngrijorarea cu privire la posibile întreruperi în aprovizionarea cu electricitate în cadrul unor discuţii cu guvernele lor, au dezvăluit surse din apropierea discuţiilor.

Autoritatea de reglementare din sectorul telecom din Suedia (PTS) colaborează cu operatorii de telecomunicaţii şi alte agenţii guvernamentale pentru găsirea de soluţii. În cursul discuţiilor a fost abordată şi situaţia în care electricitatea va fi raţionalizată. PTS este pe punctul de a finaliza achiziţionarea de generatoare portabile care să alimenteze staţiile de bază în cazul unor întreruperi îndelungate în aprovizionarea cu electricitate, a declarat un purtător de cuvânt de la PTS.

Organizaţia de lobby a sectorului telecom din Italia a anunţat că ar dori ca reţelele mobile să nu fie afectate de măsurile vizând economisirea electricităţii şi va aborda acest subiect cu noul Guvern de la Roma. Întreruperile în aprovizionarea cu energie cresc probabilitatea defectării unor componente electronice, a declarat preşedintele Asstel, Massimo Sarmi.

Directorii citaţi de Reuters susţin că operatorii de telecomunicaţii trebuie să îşi revizuiască reţelele pentru a reduce consumul suplimentar de energie şi să îşi modernizeze echipamentele pentru a utiliza un design mai eficient. Pentru a face economie de electricitate, companiile telecom utilizează programe software care optimizează traficul şi permit turnurilor să „doarmă” atunci când nu sunt folosite, au adăugat sursele.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de turnuri radio mobile, iar sistemele sale mobile de alimentare de urgenţă pot suporta doar un număr mic dintre ele în acelaşi timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Compania a precizat că va folosi sisteme mobile de alimentare de urgenţă care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat.

Franţa are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat preşedintele FFT, Liza Bellulo.

Fiind neobişnuite cu întreruperea alimentării cu electricitate în ultimele decenii, ţările europene nu au, de regulă, generatoare care să asigure producţia de electricitate pentru o perioadă îndelungată.

„Poate că am fost răsfăţaţi în mari părţi ale Europei unde electricitatea este destul de stabilă. Investiţiile în zona echipamentelor de stocare a energiei au fost, poate, mai mici decât în alte ţări”, a spus un director din industria de telecomunicaţii.

articolul original.

Veste tragică pentru conspiraționiști, telefoanele mobile ar putea rămâne fără semnal din cauza crizei energetice

29 September 2022 at 09:22
image

Telefonia mobilă ar putea avea de suferit în toată Europa, în această iarnă, dacă operatorii nu vor lua măsuri rapide în acest sens. Întreruperile de curent sau raționalizarea energiei ar putea distruge anumite părți ale rețelelor mobile din regiune. Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

Războiul din Ucraina și închiderea mai multor centrale nucleare din Franța, pentru lucrări de întreținere, ar putea provoca întreruperi repetate ale curentului electric și, în cele din urmă, raționalizarea consumului, scrie Biziday.ro. În multe țări europene nu există sisteme de rezervă pentru a face față penelor de curent, motiv pentru care operatorii din sectorul telecom se tem că rețeaua mobilă ar putea pica.

Franța, Suedia și Germania au început deja să caute soluții astfel încât bateriile de rezervă care sunt instalate pe antenele celulare să poată face față unei eventuale penurii de energie electrică. Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea sunt prevăzute cu baterii de rezervă care mai asigură 30 de minute de funcționare, după o pană de curent.

În Franța, pregătirile pentru acest scenariu au început din vară. Autoritățile și compania energetică de stat au în vedere posibilitatea ca întreruperile de energie să dureze maximum două ore. Ele nu ar afecta întreg teritoriul țării în același timp, nici spitalele și instituțiile critice. Operatorii au transmis, totuși, că este imposibil să schimbe bateriile de pe cele 62 de mii de turnuri telecom.

Suedia a demarat de asemenea discuțiile cu compania națională de electricitate și operatorii telecom, iar scenariul pe care îl au în vedere este rationalizarea energiei electrice. Astfel, compania de stat a trecut la achiziționarea unor stații de alimentare mobile care pot fi conectate la rețelele de telefonie.

Societățile de telecomunicații din Italia au spus că întreruperile bruște de curent ar putea să defecteze componentele pe care le folosesc. Din acest motiv, cer ca rețelele de telefonie mobile să fie excluse de la măsurile de economisire. Compania germană Deutsche Telekom poate folosi sisteme de alimentare de urgență care se bazează pe motorină, în cazul penuriei de energie.

În România nu se anunță nimic grav, rețelele de telefonie sunt adaptate perfect la bezna minții care guvernează țara.
articolul original.

Telekom Mobile a atins 4 milioane de clienți

18 August 2022 at 09:18
image

Telekom Mobile a marcat pragul de patru milioane de clienți în prima jumătate a lunii august 2022.


„Salutăm clientul nostru cu numărul 4.000.000 și mulțumim tuturor celor 3.999.999 de clienți anteriori pentru că ne-au încredințat comunicarea zilnică cu Telekom Mobile. Îi felicit, de asemenea, pe colegii mei care au făcut posibil acest lucru și îi provoc să anunțe în continuare repere pozitive precum acesta”, a declarat Dina Tsybulskaya, CEO Telekom Romania Mobile.


Sărbătorirea clientului cu numărul 4.000.000 în această lună înseamnă că Telekom Mobile a adus în rețeaua sa aproape 60.000 de noi utilizatori din 30 iunie 2022 – termenul limită pentru indicatorii cheie de performanță pentru trimestrul al doilea, care au fost publicați joi, 4 august.


Reamintim că Telekom Mobile a marcat 3,94 milioane de clienți la finalul trimestrului 2, în creștere cu 11,3% față de anul precedent, după ce a adăugat aproape 120.000 de utilizatori noi în termeni absoluți în trimestrul aprilie-iunie 2022, o confirmare a interesului și încrederii tot mai mari a clienților în serviciile sale și o consecință a respectării promisiunii de brand: Mobil așa cum vrei. Simplu și corect.

articolul original.

Peste 600.000 de utilizatori și-au schimbat operatorul de telefonie în prima jumătate a anului. DIGI a câștigat cel mai mult

25 July 2022 at 14:22

De la începutul acestui an și până la data de 30 iunie 2022, au fost portate 614.124 de numere de telefon, din care 94%, respectiv 577.415 sunt numere de telefonie mobilă și 36.709 numere de telefonie fixă. 84% din numărul de portări din prima jumătate a anului au fost realizate de către persoane fizice și 16% de către persoane juridice.

În total, de la lansarea portabilității în 2008 și până în prezent, peste 9 milioane de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul, 8 milioane fiind numere de telefonie mobilă.

Telefonie mobilă

577.415 numere de telefonie mobilă au trecut la un alt furnizor în primele șase luni ale acestui an. Cei mai mulți utilizatori au optat pentru rețeaua RCS & RDS – 349.132 de numere au fost portate în această rețea, în timp ce Vodafone a primit prin portare 78.758 de numere, Orange – 74.938, Telekom Romania Mobile Communications – 58.737, iar Orange Romania Communications 15.843.

digi

Din cele 577.415 numere de telefonie mobilă portate în această perioadă, 55% (315.671) au fost numere utilizate pe bază de abonament.

Telefonie fixă

În prima jumătate a anului 2022 au fost portate 36.709 de numere de telefonie fixă, reprezentând 6% din totalul numerelor portate în această perioadă. Majoritatea numerelor de telefonie fixă portate au fost împărțite astfel: RCS & RDS – 13.456, Vodafone – 6.332, Orange – 5.703, BT Global Europe – 4.430 și GTS Telecom – 3.746.

Din cele 36.709 de numere fixe portate în primul semestru al acestui an, 30.534 au fost numere geografice și 6.175 au fost numere independente de locație. 36% din totalul numerelor geografice fixe de telefon au fost portate în Bucureşti și Ilfov (11.063 de numere), 7% în Bistriţa-Năsăud (2.084 de numere) și 5% în Cluj (1.543 de numere).

Petiții ale utilizatorilor

În primul semestru al acestui an, Autoritatea a înregistrat 124 de petiții având ca obiect serviciul de portabilitate. Majoritatea petițiilor se referă la anularea procesului de portare și rezilierea contractului de furnizare servicii aferent numărului provizoriu. În aceste situații, trebuie amintit că un proces de portare poate fi anulat cu cel puțin 24 de ore înainte de momentul inițial stabilit pentru realizarea portării. Pe de altă parte, utilizatorii finali trebuie să acorde o mare atenție atunci când semnează contractul cu noul furnizor de servicii de telefonie și să verifice prevederile referitoare la alocarea numărului provizoriu și renunţarea la acest număr în eventualitatea în care portarea nu se finalizează.

Informații detaliate cu privire la desfășurarea procesului de portare pot fi găsite pe site-ul portabilitate.ro creat de ANCOM.

articolul original.

Radu Ștefănoiu, UPB: Vechimea în rețea – 25 de ani

19 July 2022 at 09:13

Decan al Facultății pentru Ştiinţa şi Ingineria Materialelor din cadrul Universității Politehnica din București, Radu Ștefănoiu ne-a explicat ce l-a determinat să rămână alături de Orange încă de la intrarea companiei pe piață și ce înseamnă conectivitatea la nivel profesional, dar și personal.   

Sunteți client Orange încă din 1997, când MobilRom opera brandul Dialog. Într-o perioadă în care zona de GSM era complet nouă în România, care a fost principalul motiv pentru care ați ales atunci furnizorul de telefonie mobilă?

În primul rând, m-a bucurat posibilitatea de a putea avea mobilitate și flexibilitate în comunicare în orice moment, fiind atras de oportunitățile pe care operatorul mi le oferea, dar și de caracterul de noutate pe care îl prezenta pe piața românească. În al doilea rând, brandul părea unul consolidat, iar raportul calitate-preț era adecvat vremii. Așadar, fiind o persoană ce experimentează lucruri noi, am decis să aleg Dialog (Orange) pentru noutate, progres și pentru că oferea încredere că va rămâne pe piață pentru o lungă perioadă de timp.

Radu Stefanoiu 1
Radu Ștefănoiu – Decan al Facultății pentru Ştiinţa şi Ingineria Materialelor din cadrul Universității Politehnica din București

Orange a fost în permanentă miș­care & upgradare în ultimii 25 de ani, reinventându-se permanent în beneficiul clienților săi. Ce v-a făcut să rămâneți alături de ­Orange în tot acest timp?

De-a lungul timpului și al cola­borării noastre, în unele cazuri, dar nu multe, ce-i drept, nu am fost în totalitate mulțumit de calitatea ori de prețul serviciilor oferite, precum și de relația furnizor – client. Totuși, am rămas alături de Orange  tocmai pentru că și eu m-am maturizat alături de companie, iar Orange a reușit, în cele din urmă, să îmi ofere pachetul potrivit vârstei mele și perioadei în care mă aflam. Astăzi, Orange este un brand ce se transformă constant în funcție de nevoile clienților, ofe­rind un raport calitate-preț bun, suport continuu și eficient și care îi ajută pe clienții săi să se adapteze la schimbările din domeniul tehnologiei, oferind informații utile și ­simple, pentru toți.

Cât de importantă este conectivitatea pentru dumneavoastră, atât pe plan personal, cât și profesi­onal?

Conectivitatea joacă un rol principal în viața mea, atât pe plan profe­sional, cât și pe plan personal. Pe plan profesional, conectivitatea este fundamentală, deoarece ocup o poziție de conducere și călătoresc mult în afara țării. De fiecare dată când plec în străinătate trebuie să mă aflu în permanentă comunicare cu colegii mei, iar acest lucru poate fi mereu realizat cu ușurință datorită serviciilor de roaming ofe­rite de Orange. Pe plan personal, fiind capul familiei, este responsabilitatea mea să fiu conectat, pentru a putea fi de ajutor în orice moment și oriunde m-aș afla, iar rețeaua Orange mă ajută mereu. De asemenea, legătura cu prietenii este esențială pentru mine, iar prin intermediul serviciilor oferite, Orange mi-a facilitat acest lucru și mi-a permis să păstrez mereu aproape ­persoanele importante. 

articolul original.

Licitația pentru rețeaua 5G este acum în consultare publică

15 July 2022 at 13:46
image

ANCOM a lansat în consultare publică caietul de sarcini, proiectul de hotărâre de Guvern prin care se stabileşte taxa minimă de licenţă, decizia referitoare la tariful de utilizare a spectrului şi decizia de organizare a procedurii de selecție competitivă pentru alocarea spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz. Conform documentaţiei de licitaţie, Autoritatea propune ca operatorii câştigători să acopere cu servicii de bandă largă majoritatea zonelor urbane, autostrăzile existente, aeroporturile internaționale și căile ferate modernizate, precum și un număr de 600 de localități identificate ca neacoperite sau slab acoperite cu servicii de comunicații mobile.

În urma analizei mai multor factori, Autoritatea a propus și preţurile de pornire în licitație, valoarea totală a acestora fiind de 693 de milioane euro. Taxa de licență se stabilește prin hotărâre a Guvernului în urma consultării cu industria. Totodată, ANCOM propune și o reducere semnificativă a tarifului de utilizare a spectrului radio.

„O condiție esențială pentru ca serviciile de comunicații electronice moderne, bazate pe noile tehnologii să fie disponibile pe scară largă, la nivel național, este aceea ca operatorii să-și mărească și să-și diversifice semnificativ portofoliile de frecvențe radio deținute în prezent. Considerăm că prin reglementările și condițiile propuse de ANCOM în documentația de licitație se dorește asigurarea unui echilibru între nevoile operatorilor, interesele utilizatorilor și nevoia de valorificare a spectrului radio, o resursă limitată a statului român”, a declarat Vlad Stoica, președintele ANCOM.

Spectrul disponibil pentru licitație şi taxele aferente

ANCOM va pune la dispoziție drepturi de utilizare cumulate de 555 MHz în cele 4 benzi de frecvențe (700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz), drepturile de utilizare intrând în vigoare din 2023 sau 2026 și având durata de valabilitate de 20 ani, cu excepţia drepturilor din banda 2600 MHz pentru care durata de valabilitate va fi de 6 ani și 3 luni, pentru alinierea cu drepturile existente în această bandă.

În ceea ce priveşte taxa de licență, valorile propuse de ANCOM au fost determinate în funcție de o serie de factori, printre care referințele naționale și europene privind valorile licențelor în fiecare bandă dintre cele supuse procedurii de selecție, proprietățile fizice ale benzilor, drepturile existente în benzile de frecvențe, precum şi durata şi condiţiile de utilizare a drepturilor ce vor fi acordate.

ANCOM propune ca taxa de licență să fie achitată eșalonat, în primii ani de valabilitate a licenţelor, suma prețurilor de pornire fiind de 693 de milioane euro. Taxa de licenţă se va aproba prin hotărâre a Guvernului și se face venit la bugetul de stat.

Procedura de licitație

Pentru alocarea spectrului, ANCOM va aplica o procedură de selecție competitivă, în linii mari similară celor organizate anterior, ce presupune ca fiecare operator interesat să depună o ofertă iniţială prin care indică numărul de blocuri pe care doreşte să le achiziţioneze în fiecare dintre benzile disponibile. Ofertele iniţiale vor arăta dacă există o cerere mai mare decât cantitatea de spectru disponibilă în anumite benzi, dacă cererea este egală cu numărul blocurilor de frecvenţe disponibile în cadrul fiecărei benzi (categorii) sau dacă cererea nu depășește cantitatea de spectru disponibil. În funcție de ofertele inițiale, se intră în runde primare, urmate, dacă va fi cazul, de o rundă primară suplimentară şi, ulterior, de o rundă de alocare.

Operatorii care își vor adjudeca drepturi în banda 700 MHz și dețin în prezent drepturi de utilizare sub 1 GHz au impuse obligații de acoperire cu servicii de comunicații mobile de bandă largă corelate cu un anumit procent din populație, până la data de 31 decembrie 2026. În cazul în care vor exista operatori nou intrați pe piața românească de servicii de comunicații electronice, termenul impus pentru îndeplinirea obligațiilor de acoperire raportate la procentul de populație este de 31 decembrie 2028. Conform proiectului de Caiet de sarcini, prin licențele care vor fi acordate în banda 700 MHz, se urmărește ca 95% din lungimea autostrăzilor şi căilor ferate modernizate să fie acoperite cu servicii de comunicații mobile de bandă largă până la 31 decembrie 2027, de către operatorii ce dețin în prezent drepturi de utilizare sub 1 GHz.

Pentru operatorii care își vor adjudeca drepturi în banda 3400-3800 MHz sunt stabilite obligații de dezvoltare graduală, prin instalarea unui număr de stații de bază în diverse tipuri de localități urbane, ajungându-se ca în opt ani de la data intrării în vigoare a licențelor, respectiv până la data de 31 decembrie 2033, titularii să aibă în funcțiune 2.200 de stații de bază în această bandă, dacă dețin și în prezent drepturi în această bandă. Cei care nu dețin în prezent drepturi în această bandă, vor avea în funcțiune, tot până la data de 31 decembrie 2033, un număr de 1.400 de stații de bază. De asemenea, operatorii care își vor adjudeca drepturi în banda 3400-3800 MHz vor trebui să acopere cu servicii de bandă largă toate aeroporturile internaționale din România.

Tariful de utilizare a spectrului

De asemenea, ANCOM consultă și proiectul de decizie prin care propune tariful de utilizare a spectrului pentru benzile în care se furnizează servicii pe suport radio de bandă largă. Astfel se propune reducerea semnificativă a tarifului pentru benzile 1800 MHz, 2100 MHz și 2600 MHz. Pe de altă parte, tariful pentru banda 3400-3800 MHz va crește începând cu 1 ianuarie 2026, având în vedere valoarea economică actuală a acestei benzi, prin raportare la momentul în care a fost stabilit tariful actual, ca urmare a desemnării acesteia la nivel internațional ca bandă pionier pentru furnizarea de servicii pe suport radio de bandă largă.

Consultare publică

Documentația procedurii de selecţie competitivă în vederea acordării drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz poate fi consultată aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze observaţii şi propuneri până la data de 10.08.2022.

Proiectul de hotărâre a Guvernului privind stabilirea cuantumului valorii minime a taxei de licenţă pentru acordarea unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio disponibile în benzile 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, precum şi a condiţiilor de plată a taxei de licenţă poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze observaţii şi propuneri până la data de 27.07.2022.

articolul original.
  • There are no more articles
❌