ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Topîrcenii au reușit o acțiune de milioane, la Târgul organizat în Sala Sporturilor Mioveni!

5 December 2022 at 01:43

Elevii școlii gimnaziale George Topîrceanu din Mioveni au pus în aplicare, duminică 4 decembrie, un proiect care s-a dovedit a fi de milioane, atât la propriu, cât și la figurat.

Târgul de Prăjituri și Decorațiuni de Crăciun, un proiect educațional derulat sub deviza ”Moș Crăciun vine la toți copiii!” a îndulcit până și gustul amar al înfrângerii suferite de echipa de handbal a Daciei Mioveni în meciul de Liga Florilor, cu Gloria Bistrița, disputat de la ora 17,00 la Sala Sporturilor Mioveni, al cărei hol a fost și spațiul generos pus la dispoziție de Primăria Mioveni pentru derularea evenimentului școlar.

Pus la cale cu săptămâni înainte, proiectul în care elevii, cot la cot cu părinții și profesorii, își pun la bătaie talentul creativ și spiritul antreprenorial pentru a face fapte bune și a strânge bani pentru școala lor, este o reeditare a evenimentelor organizate cu ani în urmă și suspendate în anii pandemici de tristă amintire, 2020 și 2021. Topîrcenilor li s-au alăturat și micuții grădiniței ”Campionii”

Într-o efervescență creativă admirabilă, copiii s-au organizat și și-au stabilit sarcini concrete, care au implicat în cele mai multe cazuri și părinții. Este un exemplu de conlucrare între cadre didactice, elevi și părinți pentru un nobil scop social comun.

Așa se face că,  începând cu ora 15,00, holul principal al Sălii a început să se animeze, iar standurile de prezentare au fost încărcate cu gust și culoare. Sute de prăjituri făcute după rețete savante dar și clasice, însă nu ”ca” ci chiar ”la mama acasă” și surprinzătoare decorațiuni pentru Crăciunul ce stă să vină, au atras ca un magnet clienți.

Înainte de a începe încălzirea pentru meci, handbalistele Daciei Mioveni le-au făcut o vizită copiilor și le-au adus prăjituri personalizate cu logo-ul Dacia Mioveni, club sportiv unde mulți elevi ai școlii practică diferite sporturi.

După ce le-au încercat gustul, copiii le-au prețuit și le-au pus la vânzare…

Judecând după aglomerația din hol și după tribunele pline din timpul meciului de handbal, putem spune că mii de oameni au avut ocazia să plece ”îndulciți” de elevii topîrceni, care au reușit să strângă o sumă frumoasă de bani (în jur de 20 000 de lei) ce vor fi investiți în școala lor.

Secvențe video eveniment

Produsele care nu au fost vândute vor fi donate.

articolul original.

Dacia Mioveni – Gloria Bistrița în Liga Florilor și topîrcenii în Liga Dulciurilor, la Sala Sporturilor Mioveni!

25 November 2022 at 21:43

Pauza competițională, prelungită în Liga Florilor de Campionatul European de Handbal Feminin EHF, se încheie pentru CS Dacia Mioveni 2012 duminică 4 decembrie, când etapa VIII a Campionatului aduce la Sala Sporturilor Mioveni o echipă tare, cu 6 jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița.

Ultimul meci al Daciei a fost la Galați, de unde a venit acasă cu cele 3 puncte, dar cu încă o jucătoare căzută la datorie, Irina Ivan, victimă a scândurii de dușumea numită prea ușor suprafață de joc în Sala Siderurgistul. Irina, stâlpul central al apărării Daciei, s-a lovit grav la genunchi și a avut nevoie de operație, fiind indisponibilă pentru joc în lunile următoare.

Citește  Mioveniul a câștigat duelul sportiv cu Galațiul! 

O altă jucătoare importantă, Laura Popa Moldovan, este în recuperare după operație la genunchi.

Proaspăt numit antrenor principal la Dacia, Robert Licu antrenează din 14 noiembrie la Mioveni și are parte de un prim meci foarte greu, în care va trebui să reinventeze apărarea Daciei și să umple golurile nou apărute în echipă, despre care vom vorbi, dacă se vor confirma la ora meciului.

Misiune grea, așadar, pentru Dacia, în fața unei echipe care are în componență patru jucătoare din lotul cu care echipa națională a participat la EHF EURO 2022: Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu, Laura Pristăvița, portarul Yuliya Dumanska și alte două, Nina Zulic și Paula Posavec, componente în loturile naționale ale Sloveniei, respectiv Croației.

Jucătoarele Gloriei au înscris împreună la acest european 29 de goluri. Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu, câte 11 goluri, iar Laura Pristăvița 7. Portarul Yuliya Dumanska a salvat 26 de aruncări ale adversarelor spre poarta tricolorelor.

Dacia vrea să dea o replică redutabilă

Totuși, în ciuda ghinioanelor care au afectat garnitura Mioveniului, handbalistele Daciei vor să arate că au puterea să se reinventeze ca echipă și că au valoare atât individual, cât și ca grup.

Târg de Prăjituri și Podoabe de Crăciun

Acest meci va avea parte de o introducere dulce, de care se vor ocupa elevii Școlii Gimnaziale George Topîrceanu care vor expune în holul Sălii Sporturilor sute de prăjituri făcute, nu ”ca”, ci chiar ”la mama acasă” și decorațiuni spectaculoase hand-made, la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun din cadrul proiectului educațional ”Moș Crăciun vine la toți copiii!”

Este o expoziție cu vânzare, prin care elevii își exersează spiritul antreprenorial și vor să strângă bani pentru școala lor.

Din experiența ultimului târg de gen, organizat de topîrceni în anul 2019, înainte de pandemie, garantez o surpriză delicioasă cu prăjituri de casă făcute după rețete și ingrediente premium, cum doar mamele știu să facă, din dragoste pentru copiii lor. Nu veți găsi la cofetării așa ceva!

Video: Târg prăjituri, anul 2019, Școala Topîrceanu

Intrarea la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun se face de la ora 16,00, meciul de handbal începe la ora 17,00, iar întârziații pot spera să mai găsească ceva prăjituri în pauza dintre cele două reprize.

Înaintea acestei întâlniri, Gloria Bistrița e pe locul III în clasament, cu 19 puncte, iar Dacia pe 10, cu 6 puncte.

articolul original.
  • There are no more articles
❌