ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

28 November 2022 at 19:00
image

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care sunt efectele suspendării și anulării PUZ-urilor de sectoare. Potrivit lui Radu Dinulescu, consecințele anulării acestor acte administrative sunt catastrofale.

„Rolul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este să detalieze și să aducă în actualitate Planul Urbanistic General (PUG). Care este efectul suspendării sau al anulării acestor PUZ-uri de sectoare? Efectul este unul catastrofal pentru București. Nu mai avem regulament urbanistic, în mare parte din teritoriul intravilan al orașului”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seara.

Fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, avocatul Radu Dinulescu a explicat apoi consecințele faptului că nu există PUZ-uri coordonatoare.

„Consecințele directe sunt: afectarea spațiului urbanistic construit, afectarea nivelului investițional”

„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, astăzi – nu cel care a depus cererea în baza PUZ-ului coordonator -, dacă azi vrea să-și închidă un balcon, sau dacă vrea să construiască un coteț unui câine, în mod cert nu poate să o facă, îi trebuie Plan Urbanistic Zonal, adică să stea un an, un an și jumătate în proceduri, să cheltuie câteva zezi de mii de euro, ca să-și facă reglementare pe zona respectivă, care acum nu există.

Dar care sunt consecințele directe?

Consecințele directe sunt: afectarea spațiului urbanistic construit, afectarea nivelului investițional, public și privat, afectarea numărului locurilor de muncă. Numai anul trecut au lipsit 100 de mii de locuri de muncă, legate direct sau indirect de zona de construcții”, a mai declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

articolul original.

Primul semn că Simona Halep ar putea scăpa de suspendare! Indiciul a fost semnalat din afara României

26 November 2022 at 21:04
image

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României, are șanse reale să scape de suspendare.

Jurnaliștii din Franța au fost cei care au dezvăluit că sportiva noastră ar putea ieși cu fața curată din scandalul de dopaj.

Testată pozitiv la US Open, Simona Halep și-a reluat, în această săptămână, antrenamentele din presezon, chiar dacă este suspendată pentru dopaj.

Miercuri, Simona s-a antrenat la complexul Stejarii Country Club, deținut de miliardarul Ion Țiriac.

După ce Simona Halep a mers pe terenul de antrenament, alături de un colaborator de la Academia Patrick Mouratoglou, presa din Franța vine cu o veste bună. Jurnaliștii din „Hexagon” scriu despre șansele româncei de a scăpa de suspendare înaintea noului sezon din tenis:

„Reluarea antrenamentelor arată că Simona Halep speră să câștige cazul în scurt timp, înainte de începerea sezonului 2023”, conform publicației We Love Tennis, scrie Prosport.ro.

După ce a fost acuzată oficial de dopaj, Simona Halep a contestat actul de acuzare. Atâta timp cât este suspendată provizoriu pentru dopaj, Halep poate intra la meciuri doar cu bilet, ca simplă spectatoare, dar nu are voie în zonele VIP sau zonele oficiale.

Agenția de Integritate a Tenisului, în calitate de acuzator, și Simona Halep plus echipa ei se vor prezenta în curând pentru primul verdict în fața tribunalului Sport Resolutions de la Londra. Apoi, acest tribunal va da un verdict, care poate varia între 2 și 4 ani de suspendare, iar sportiva va avea dreptul să conteste decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

articolul original.

Sancțiuni dure pentru șoferii care fac acest lucru în trafic. Este ilegal!

20 November 2022 at 20:00
image

Important! Toți șoferii auto riscă amenzi usturătoare dacă vor folosi, în trafic, în mod excesiv, claxonul sau flash-uri. Mulți conducători auto din România folosesc flash-uri în timp ce se deplasează pe drumurile naționale, fără să se gândească la consecințele legale. Cu toate acestea, conform reglementărilor, ele pot fi folosite legal doar în două situații.

În traficul rutier modern, gafele și erorile de trafic sunt la ordinea zilei. De exemplu, mulți șoferi se comportă greșit la săgeata verde de la semafor. Dar există multe alte cazuri care subliniază ignoranța multor șoferi. Printre care lumina intermitentă a fazei lungi care este folosită în multe cazuri – dar utilizarea sa este permisă doar în două.

Flash-uri în trafic, când sunt folosite legal

Majoritatea șoferilor folosesc flash-urile pentru a-i avertiza pe alții cu privire la controalele rutiere din apropiere sau pentru a-i da prioritate unei alte mașini. Cu toate acestea, conform secțiunii 16 din Legea privind circulația rutieră (StVO), acest lucru este permis numai în următoarele două cazuri:

  • În caz de urgență, pentru a-i avertiza pe alții despre pericol
    La depășiri în afara zonelor construite.

Aprinderea intermitent „lung” pentru a alerta vehiculul din fața dumneavoastră că depășiți este o activitate destul de rar folosită pe șosea. „În afara intravilanului, depășirea poate fi anunțată cu semnale acustice sau luminoase scurte”. Teoretic, ar trebui să claxonați și – dar în realitate acest lucru ar putea să deruteze unii șoferi. Conform legii, trebuie să vă asigurați că șoferii care se apropie din sens opus nu sunt orbiți atunci când folosiţi lumina intermitentă cu faza lungă.

Aveți grijă când îl utilizați pe autostradă. Potrivit ADAC, puteţi folosi flas-urile şi pe autostradă dacă șoferul unui vehicul care circulă pe banda din stânga nu înţelege că intenționați să depășiți, chiar dacă indicați spre stânga. Dar mare atenţie: dacă exagerezi cu flas-urile şi, de asemenea, stai aprope de maşina din faţă pe o perioadă mai lungă de timp, s-ar putea să fii vinovat de constrângere. Prin urmare, păstrați întotdeauna distanța de siguranță corectă (jumătate din viteza cu care rulaţi) și aprindeți luminile doar pentru scurt timp.

 România și-a menținut ultimul loc în topul european al siguranței rutiere, astfel că de la 1 ianuarie 2022 au intrat în vigoare noi sancţiuni. Şoferii care dau flashuri sau frânează brusc riscă amenzi de peste 1000 de lei şi suspendarea permisului, dar acest lucru nu opreşte tarele şoferilor români.

Şoferii agresivi ar putea fi disciplinaţi prin lege şi mai dur. Un nou proiect de modificare a Codului Rutier, care intră din nou în dezbatrea parlamentară în această toamnă, propune sancţiuni mult mai dure pentru teribilişti şi inconştienţi. Astfel, cei care intră pe contrasens pe autostradă vor rămâne pietoni pentru patru luni, iar cei care dau flashuri vor trebui să plătească 3.000 de lei amendă.

Iată ce amenzi și sancțiuni pot primi șoferii care nu respectă regulile de circulație: “Un șofer care folosește în mod abuziv claxonul sau flash-urile pentru a elibera calea de rulare, frânarea bruscă cu scopul de a-l incomoda sau intimida pe șoferul din spate vor fi sancționate. Până în prezent, sancțiunile contravenționale erau aplicate pentru cauze generatoare ale accidentelor rutiere, dar acum trebuie să incriminăm și acest comportament abuziv pentru că șoferii pot conduce preventiv. Sancțiunea pentru acest comportament agresiv este prevăzută cu o amendă între 580 lei și 725 lei, iar permisul de conducere va fi reținut pentru o perioadă de 30 zile, dar dacă acel comportament agresiv are ca urmare și un accident în care s-au produs pagube materiale, sancțiunea contravențională crește până la 1 160 lei, iar permisul de conducere va fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

 Pentru a evita amenzile de la Poliția Rutieră, şoferii din România au dezvoltat un fel de avertizare ce foloseşte semnalale luminoase ale maşinii, cunoscute ca și flash-uri. De cele mai multe ori, șoferii care văd echipaje de poliție fie cu radar, fie fără radar, îi atenționează pe șoferii din sens opus cu flash-uri, aceștia din urmă știind ce urmează pe drum. De asemenea, șoferii mai apelează un fel de flash-uri, acestea fiind folosite pentru șoferul din față, mai ales când acesta este mai atent la telefon decât la semafor. Claxonul este cel mai uzitat instrument de la bord în jungla urbană a şoferilor, dar semnele sunt mult mai numeroase.

Flash in intersectie

Un alt semn al soferilor care este pozitiv e cel in care primesti flash-uri in intersectie. De obicei, aceste flash-uri inseamna ca acea masina te lasa sa te bagi. Adica ti se „spune” ca poti sa te pui in miscare, ca poti schimba banda sau ca poti sa intri in fata masinii care da flash-uri. La acest gest se raspunde cu avariile mentionate mai sus. Iar ca raspuns, initiatorul acestui gest de politete intre participanti la trafic mai poate sa-ti dea un flash scurt care inseamna „cu placere”.

Frana brusca in fata ta

Poate cel mai agresiv si nedorit semn din partea unui alt sofer este sa-ti puna frana brusca, aparent fara motiv, in fata ta, fortandu-te sa franezi si tu. Frana brusca se pune exclusiv de soferii frustrati pe care i-ai necajit mai devreme in trafic. Prin necajit a se intelege nu le-ai dat prioritate desi nu aveau, nu i-ai lasat sa intre in coloana, nu i-ai lasat sa schimbe banda sau sa intoarca peste linia continua. Cine simte nevoia sa isi manifeste frustrarea punand frana brusca in fata altei masini are probleme serioase. De aceea, nu strica sa pastrezi mereu distanta sau sa schimbi rapid banda daca vezi vreun sofer agresiv care iti taie fata.

 Frana repetata

Frana repetata in fata ta, adica atunci cand vezi masina din fata ca aprinde rapid stopurile de frana, semn ca soferul o apasa des, inseamna o urgenta sau o atentionare. De obicei asta se intampla cand inaintea coloanei apare un obstacol neanuntat. Fie accident, fie copac cazut, fie o masina oprita si asa mai departe. Un sofer cu experienta va frana asa ca sa ii sesizeze masinii din spate sa incetineasca, mai ales la viteze mai mari. Daca doar ar pune frana brusc, soferul din spate poate nu o sesizeaza la timp si produce un accident. Nu degeaba, masinile moderne au acum un sistem care activeaza automat si avariile sa clipeasca la franare violenta.

Flash din spate

Un semn negativ cunoscut de toata lumea este intalnit mai ales pe autostrazi. Cand tu incerci sa faci depasirea unui TIR si din spate vine o masina de lux cu flash-uri care clipesc ca blitz-urile de paparazzi. Inseamna ca un frustrat cu bani dar fara creier are impresia ca toata soseaua ii apartine si ca doar el are voie sa circule pe a doua banda. Si mai inseamna ca acesti oameni fara rabdare, care nu sunt capabili sa anticipeze miscarea altor soferi din fata si sa reduca viteza la timp, sunt doar la un pas de un accident grav. Acesti indivizi trebuie evitati.

Trei flash-uri catre politie

Surse din minister ne-au spus ca anumite automobile ce apartin unor structuri de informatii si operatiuni speciale, dotate cu numere de inmatriculare obisnuite, au un cod efectuat prin flash-uri cu Politia Rutiera. Adica daca o asemenea masina este in misiune si depaseste viteza legala, ca sa nu fie trasa pe dreapta, soferul face trei flash-uri si agentul de circulatie o lasa sa treaca. Sau era semnul cu 4 flash-uri? Oricum, nu va recomandam sa incercati asa ceva daca nu stiti codul exact.

Claxon scurt

Nu ai cum sa circuli prin Bucuresti fara a claxona. Si aici nu ne referim la claxoane aberante pentru a agata femei, claxoane aiurea ca sa grabesti pietonii sau ca sa pui tramvaiul in miscare. Claxoanele scurte sunt, de obicei, mici semne care transmit o neregula. Fie ca e vorba de un sofer ocupat sa vorbeasca la telefon si care uita sa dea semnal si se baga in fata ta, fie ca e unul care iese din parcare cu spatele, o masina care intra de pe o strada secundara si pare sa nu se mai opreasca, claxonul scurt are ca scop „trezirea” si atentionarea altui sofer. Sau, din pacate, arata si frustrarea de obicei a taximetristilor la semafor care simt nevoia sa claxoneze imediat cum se pune verde.

Claxon lung

Un claxon lung inseamna fara doar si poate pierderea rabdarii. Si tine loc de injuratura de neamuri, vii sau moarte. Claxonul lung apare atunci cand alti soferi blocheaza intersectia, tu ai verde dar nu ai unde sa te duci. Claxonul lung apare atunci cand boul din fata ta uita ca este in masina si o lasa sa curga in spate, cu muzica la maxim, riscand sa te loveasca. Sau atunci cand ajungi seara acasa si locul tau platit este ocupat de o masina necunoscuta. In orice caz, atunci cand claxonezi lung o faci oarecum pe buna dreptate, dar dand dovada de nervi si frustrare, semn ca ai nevoie de o vacanta.

Flash din contrasens

Un alt semn pozitiv in trafic este atunci cand vezi la masinile de pe contrasens ca dau flash-uri. In afara de tarile din est, soferii din alte zone habar nu au ce inseamna acest mesaj nescris. Dar la noi stie toata lumea. Inseamna ca undeva, mai in fata, este Politia Rutiera. Flash-uri din contrasens sunt, de fapt, o alarma ca sa reduci viteza daca nu vrei sa te ia radarul. Si, oricat de nedorite sunt de catre politisti, deoarece numarul celor care cad in plasa scade simtitor, aceste flash-uri salveaza vieti intr-o lume ideala. Deoarece, intr-o lume ideala, radarul e amplasat in zone si curbe periculoase in care au murit oameni. Si daca cineva ne da flash-uri, reducem viteza si evitam un posibil accident. Deoarece nu e ca si cum radarul ne-ar fi redus sansele la zero, conform româniatv.net

articolul original.

”Cântăreaţa” Lidia Buble a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a mituit doi polițiști

17 November 2022 at 16:15
By: M.Ex.

”Cântăreaţa” Lidia Buble a fost condamnată joi de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră Bucureşti ca să nu o testeze cu etilotestul.
Potrivit deciziei instanţei, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani.
În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

-să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
-să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;
-să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.
De asemenea, cântăreaţa a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an, conform Agerpres. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.
În cazul altor doi inculpaţi – un poliţist şi un prieten al Lidiei Buble – instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Lidia Buble, a fost prinsă întâmplător

Conform DIICOT, în 15 februarie 2021, în intervalul orar 02.32 – 03.11, doi poliţişti de la Rutieră au cerut şi primit mită 900 lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic pentru un control de rutină.
Lidia Buble le-a dat bani celor doi poliţişti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, dar şi pentru a nu fi amendată întrucât nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte, în condițiile în care era stare de alertă pe fondul pandemiei COVID-19.
În acest dosar a fost inculpat şi un prieten al cântăreţei, pentru instigare la dare de mită, el fiind cel care, în noaptea de 15 februarie, i-a spus Lidiei Buble în timpul unei convorbiri telefonice să-i mituiască pe polițiști și să le dea între 300 lei şi 200 euro, conform anchetatorilor.
Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble. Prietenul care îi oferea sfaturi cântăreţei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, iar telefonul acestuia era interceptat de anchetatori.

articolul original.

Mezeluri mucegăite, la vânzare într-un magazin din Giurgiu. Şef ANPC: „Unii operatori economici aleg să vândă gunoaie în loc de mâncare”

16 November 2022 at 21:53
image

Comisarii ANPC au suspendat pentru şase luni activitatea unui operator economic din judeţul Giurgiu, asta după ce în magazinul respectiv au fost descoperite mezeluri mucegăite, dar şi alimente depozitate pe jos.

Ion Iordăchescu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a comentat situaţia: „Din păcate, unii operatori economici aleg sa vândă gunoaie în loc de mâncare”.

Mezeluri mucegăite, scoase la vânzare într-un magazin din Giurgiu

Un control făcut de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Giurgiu la un magazin care aparţine firmei Cristin Trans SRL din satul Dobreni, comuna Vărăşti, a scos la iveală nereguli grave, comisarii propunând suspendarea activităţii magazinului pentru jumătate de an. În urma neregulilor constatate, şi aplicând două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, potrivit news.ro.

„Neregulile constatate în timpul controlului au fost: comercializarea unor produse alimentare cu datele durabilităţilor minimale depăşite care prezentau şi mucegai alb verzui; comercializarea unor produse alimentare vrac, expuse la vânzare fără protecţie sanitară; utilizarea unor spaţii frigorifice neigienizate, ruginite, cu garnituri de etanşare deteriorate şi scurgeri de lichid; folosirea unor rafturi pentru expunerea produselor alimentare neigienizate: supraaglomerare de produse în spaţiul destinat consumatorilor, depozitate direct pe paviment; prezenţa, în magazine, a muştelor şi a unui miros urât, de canalizare”, a transmis Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, a comentat situaţia, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În această perioadă, când inflaţia este scăpată de sub control în toată zona Euro şi într-un context socio economic defavorabil, când toate preturile au luat-o razna, din păcate, unii operatori economici aleg sa vândă gunoaie in loc de mâncare. Astăzi am emis decizia de închidere a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni”, a spus șeful Comisariatului Giurgiu.

articolul original.

Vânătoarea cocoșilor de munte, oprită de instanță: Recoltarea cotelor a fost suspendată

11 November 2022 at 20:04

Vânătoarea cocoșilor de munte, oprită de instanță: Recoltarea cotelor a fost suspendată

În cursul zilei de joi, 10 noiembrie, magistrații Curții de Apel Brașov au decis suspendarea Ordinului Ministrului Mediului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte.

Printr-un ordin de ministru publicat pe 10 octombrie în Monitorul Oficial s-a decis ca în perioada septembrie – noiembrie 2022 să fie vânate 239 de exemplare pe teritoriul României. Cea mai mare cotă de recoltare a fost stabilită pentru județul Harghita, locul de baștină al ministrului Tanczos Barna.

Asociațiile ornitologice sau de mediu se opun categoric vânătorii de cocoș de munte. Ordinul de ministru este semnat de secretarul general al Ministerului Mediului. Practic, ordinul a redeschis vânătoarea pentru cocoșul de munte, după 10 ani de interdicție. În 2011, ultimul an în care s-au mai alocat cote de vânat, prețul pe care îl plătea un vânător pentru un singur exemplar ajungea și la 1.000 de euro.

Cocoșul de munte este o specie extrem de rară și greu de capturat. Potrivit unor estimări realizate la nivel național cu privire la efectivele de cocoși de munte din România, numărul exemplarelor din această specie a ajuns la 11.957.

articolul original.

Experiment: tratarea unei dureri în gât te poate lăsa fără permis auto-Video

9 November 2022 at 12:26
By: M.Ex.

Un experiment realizat de vloggerul-polițist Tavi Perțea arată alcoolemia nebănuită din medicamente pentru tratarea durerilor de gât, mai exact cele de tip spray și tinctura de propolis, scrie realitatea.net.
Folosind alcooltestul din dotarea Poliției Române, Tavi Perțea s-a testat după ce și-a pulverizat în gât două pufuri de spray. Alcoolemia rezultată a fost de 0,24 alcool pur în aerul expirat. Polițistul s-a arătat surprins de rezultat. „Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exagerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei”, a arătat polițistul.
După cinci minute, testul a fost refăcut, iar alcoolemia a ieșit zero. „După cinci minute este sigur. Pur și simplu aparatul alcooltest detectează vaporii de alcool”, a arătat polițistul. După experiment, polițistul a verificat alcoolemia după ce a luat 7-8 picături de tinctură de propolis. Testul realizat imediat după a dat o alcoolemie de 1,04 mg/l în aerul expirat. „Este infracțiune. Chiar a ieșit mult. Propolisul e cu alcool de 90 la sută tărie”, a arătat polițistul. După cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie de 0.04 mg/l. „Este o scădere foarte mare, dar aparatul încă detectează”, a mai arătat polițistul. După alte cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie zero.
„În România este toleranță zero la alcoolemie. Orice valoare duce la suspendarea permisului”, a subliniat Tavi Perțea.

articolul original.

Încă o lovitură pentru Simona Halep! După ce a fost suspendată temporar din tenisul profesionist, a fost exclusă și de la turneele demonstrative

6 November 2022 at 20:15
image

De când a izbucnit scandalul de dopaj, Simona Halep (31 de ani) a început să piardă pe linie. Aceasta trebuia să participe la un turneuul demonstrativ World Tennis League, însă organizatorii evenimentului au anunțat că tenismena româncă nu va mai juca la prima ediție.

Suspendată temporar din tenisul profesionist, Simona Halep își asigurase participarea la două turnee demonstrative, care urmează să se desfășoare în luna decembrie și care nu sunt organizate de ITF sau WTA. Invitată inițial să joace la World Tennis League, românca își confirmase participarea.

Acum, surpriză: numele ei nu se mai regăsește printre celebritățile care vor evolua în cadrul evenimentului desfășurat între 19 și 24 decembrie, în Coca-Cola Arena din Dubai. La start își vor face apariția numeroase vedete ale tenisului, cum ar fi Novak Djokovic, Iga Swiatek, Bianca Andreescu, Alexander Zverev, Elena Rybakina sau Nick Kyrgios.

Vedete peste vedete la World Tennis League

Proprietarii evenimentului, aceiași care au deținut demonstrativul Mubadala World Tennis Championship, după cum scrie ProSport, au anunțat cele patru echipe mixte care vor evolua în 2022, iar Simona Halep nu face parte din niciuna:

Echipa Kites – Felix Auger-Aliassime, Gael Monfils, Iga Świątek, Sania Mirza și Eugenie Bouchard;

Echipa Hawks – Alexander Zverev, Dominic Thiem, Elena Rybakina și Annett Kontaveit;

Echipa Falcons – Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Aryna Sabalenka și Paula Badosa;

Echipa Eagles – Nick Kyrgios, Rohan Bopanna, Caroline Garcia, Bianca Andreescu și Andreas Seppi.

Eveniment grandios, cu Tiesto și Armin van Buuren ca DJ

Patronii World Tennis League numesc evenimentul „cel mai mare show din tenis”. În afara meciurilor, fanii se vor delecta și cu concertele unor artiști renumiți. Show-ul va fi întreținut de Tiesto și Armin Van Buuren.

Pe 3 și 4 decembrie Simona Halep este așteptată la Africa Cares, un alt demonstrativ cu implicații caritabile. Asta dacă organizatorii acestui turneu nu se sucesc și ei!, scrie stiripesurse.ro

articolul original.

Președintele WTA, prima reacție despre suspendarea Simonei Halep. Steve Simon: ”Cred în integritatea ei!”

2 November 2022 at 20:54
image

Simona Halep este susținută de mulți oameni din lumea tenisului și nu numai după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Recent, acestui grup s-a alăturat și președintele Asociației Tenisului Feminin (WTA), Steve Simon. 

Americanul Steve Simon crede în nevinovăția Simonei Halep și face o declarație prin care își arată susținerea față de sportiva din România.

Președintele WTA spune, de asemenea, că are încredere în programul anti-doping din tenis, și că adevărul va ieși la iveală în cazul lui Halep, scrie Prosport.ro.

Șeful WTA a discutat cu Halep și este ferm convins că sportiva nu a luat vreo substanță interzisă cu bună știință.

„Cred că ea nu a făcut ceva intenționat aici! Acestea fiind spuse, cred cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun, iar jucătoarele noastre îl susțin la rândul lor. Și dacă o întrebați pe Simona, îl susține și ea. Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce trecem prin proces, adevărul va ieși la iveală și ne vom ocupa de el în consecință. Dar am multă simpatie pentru Simona și nu i-aș pune niciodată la îndoială integritatea”, a declarat Steve Simon, pentru Associated Press.

Simona Halep luptă pentru a-și demonstra nevinovăția

După ce Simona Halep a primit o informare că a picat testul anti-doping efectuat la US Open, de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), românca a declarat că se va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția: „Începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată.

Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani,” a scris Simona Halep pe Instagram.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Simona Halep riscă o suspendare! Cât poate sta pe bară românca!

22 October 2022 at 10:23
image

Simona Halep, jucătoarea română de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost depistată pozitiv la testarea antidoping și riscă o suspendare uriașă. Substanța Roxadustat poate fi considerată o metodă de doping eficientă, pentru că mărește și nivelul de oxigen din mușchi și sporește capacitatea de efort. Această substanță este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF și se găsește și în regulament în dreptul substanțelor interzise.

În urma dopajului cu această substanță, Simona Halep poate primi o suspendare de patru ani!

„S2. Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice

Interzise permanent (în competiţie şi în afara competiţiei)

Toate substanţele interzise din această categorie sunt substanţe nespecifice.

Sunt interzise următoarele substanţe, precum şi alte substanţe cu structură chimică similară sau efect(e) biologic(e) similar(e):

1. Eritropoietina (EPO) şi agenţii care afectează eritropoieza, incluzând, dar nelimitându-se la:

1.1. agonişti ai receptorilor eritropoietinei, de exemplu: darbepoetina (dEPO); eritropoietina (EPO); derivaţi pe bază de EPO [EPO-Fc; metoxi polietilen glicol-epoetina beta (CERA)]; agenţi mimetici EPO şi derivaţii lor (de exemplu: CNTO 530, peginesatida);

1.2. agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia (HIF), de exemplu: cobalt; daprodustat (GSK 1278863); IOX2; molidustat (BAY 85-3934); roxadustat (FG-4592); vadadustat (AKB-6548); xenon”, este fragmentul din regulament, care o incriminează pe Simona Halep.

articolul original.

Simona Halep, suspendată pentru doping la US Open. Sportiva respinge acuzațiile

21 October 2022 at 16:11
LONDON, ENGLAND - JULY 01: Simona Halep of Romania celebrates match point in her Ladies' Singles first round match against Aliaksandra Sasnovich of Belarus during Day one of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 01, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că a suspendat-o ”provizoriu” pe Simona Halep pentru doping în timpul turneului US Open. Aceasta fusese eliminată încă din primul tur (august – septembrie 2022).

Mai exact, instituția susține că Halep a folosit o substanță numită Roxadustat, inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Instituția a analizat două probe prelevate în timpul US Open, ambele fiind pozitive. Pe durata suspendării provizorii, Simona Halep nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului.

„Sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală”

În replică, Simona Halep a transmis pe Facebook că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate.

”Este cel mai mare șoc al vieții mele. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte pentru că este împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei asemenea situații incorecte, mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conștient vreo substanță interzisă și sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală. Nu e vorba despre titluri sau bani. E despre onoare și despre povestea de dragoste cu tenisul”, a scris Simon Halep pe Facebook.

Roxadustat, vândut sub denumirea comercială Evrenzo, este un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină. Stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii, potrivit G4media.

Anunțul instituției internaționale vine într-un moment dificil al carierei pentru Halep. Ea și-a suspendat participarea la turnee până la finalul acestui an. Asta după o serie de înfrângeri dureroase. Pe plan personal, ea a divorțat de Toni Iuruc.

articolul original.

Strategia Simonei Halep pentru a scăpa de suspendare. Cum va încerca sportiva să se apere de acuzațiile de dopaj

21 October 2022 at 18:38
image

Simona Halep trece prin cel mai greu moment al carierei sale după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă și a fost suspendată provizoriu din tenis.

Acum, urmează ca românca să meargă în fața anchetatorilor pentru a se apăra și a încerca astfel să evite suspendarea de până la patru ani de care este pasibilă, dacă se demonstrează că într-adevăr s-a dopat.

În prima instanță, Halep va fi nevoită să demonstreze că a ingerat substanța în mod accidental, fie în necunoștință de cauză, fie ca urmare a contaminării unui produs, dar și că nu putea să prevadă că substanța respectivă ar fi putut să ajungă în corp.

Românca ar fi delegat responsabilitatea pentru medicația ei celor din staff-ul ei medical, iar aceasta nu exclude posibilitatea ca pastilele ei să se fi amestecat cu ale altei persoane, care ar fi consumat substanța Roxadustat, potrivit surselor consultate de Prosport.

Cum se va apăra Simona Halep

Simona Halep va ataca decizia la un tribunal independent și, mai ales,  va presa pentru a nu i se reține și intenția în acest caz.

Cel mai probabil, în următoarele săptămâni va exista un schimb de scrisori între părți, care va fi urmat de o primă audiere.

Dacă în cele din urmă anchetatorii vor considera că românca s-a dopat cu bună știință, aceasta va rămâne fără sponsori, fapt ce ar reprezenta o lovitură gravă, atât de imagine, cât și financiară. Același lucru s-a întâmplat cu Maria Sharapova, care în 2016 a rămas fără majoritatea sponsorilor ei, după ce a fost prinsă dopată cu Meldonium.

Ce precizează regulamentul și ce riscă Halep

După ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat, Simona Halep riscă o suspendare de până la 4 ani din tenis, dacă se va demonstra că este vinovată.

Iată și bucata din regulament care o incriminează pe sportivă:

„S2. Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice

Interzise permanent (în competiţie şi în afara competiţiei)

Toate substanţele interzise din această categorie sunt substanţe nespecifice.

Sunt interzise următoarele substanţe, precum şi alte substanţe cu structură chimică similară sau efect(e) biologic(e) similar(e):

1. Eritropoietina (EPO) şi agenţii care afectează eritropoieza, incluzând, dar nelimitându-se la:

1.1. agonişti ai receptorilor eritropoietinei, de exemplu: darbepoetina (dEPO); eritropoietina (EPO); derivaţi pe bază de EPO [EPO-Fc; metoxi polietilen glicol-epoetina beta (CERA)]; agenţi mimetici EPO şi derivaţii lor (de exemplu: CNTO 530, peginesatida);

1.2. agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia (HIF), de exemplu: cobalt; daprodustat (GSK 1278863); IOX2; molidustat (BAY 85-3934); roxadustat (FG-4592); vadadustat (AKB-6548); xenon”, este fragmentul din regulament care o incriminează pe Simona Halep.

Simona Halep: „Azi începe cel mai greu meci!”

La scurt timp după anunțul conform căruia s-a dopat, românca a oferit și o primă reacție pe rețelele de socializare, în care a încercat să își explice nevinovăția.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, fapt ce a produs șocul vieții mele.

De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă confrunt cu o situație nedreaptă și mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare, și despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu jocul de tenis pe parcursul ultimilor 25 de ani”, a transmis Simona Halep, prin intermediul contului ei de Instagram.

În cursul zilei de vineri, Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, substanță aflată pe lista interzisă a WADA.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Prima tensimenă de top care are un mesaj pentru Simona Halep

21 October 2022 at 17:59
image

Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu. După această veste nu au întârziat să apară reacțiile oamenilor din sport, printre care și tenismena Alize Cornet.

Alize Cornet mesaj de susținere pentru Halep

Alize Cornet (locul 31 WTA) a avut un mesaj de încurajare pentru Simona Halep care susține că este vorba despre o trădare la mijloc, ea nefiind de acord cu asemenea suplimente menite să fure în competițiile sportive.

„Te susțin până la capăt, Simona. E nedrept, dar vei câștiga această luptă”, a scris Cornet pe Twitter.

Alize Cornet, în anul 2018, nu s-a prezentat la trei teste anti-doping, însă aceasta a scăpat de sancțiuni din cauza unor erori de procedură invocate de Federația Internațională de Tenis.

Simona Halep ar putea fi suspendată timp de patru ani

Publicația spaniolă AS anunță că roxadustat este „o substanță inclusă de Agenția Mondială Antidoping în aceeași secțiune cu eritropoietina (EPO), iar sancțiunea prevăzută pentru astfel de infracțiuni este de patru ani”. Aceștia au menționat că substanța este folosită pentru tratarea anemii și a complicațiilor renale, în sport fiind sinonim cu o rezistență crescută.

„Roxadustat este o substanță clasificată de AMA drept „nespecifică”, adică una dintre cele care este greu de demonstrat că a intrat accidental în organism din cauza unui tip de contaminare alimentară, de exemplu.

articolul original.

CTP a izbucnit: ‘Cum să iei așa ceva?! Daca te uiți pe fișa acelui medicament, te iei cu mâinile de cap, la ce efecte adverse are’

21 October 2022 at 16:45
image

Simona Halep a anunțat, vineri după-amiază, că a fost testată pozitiv la o substanță interzisă jucătorilor de tenis. „Vestea reprezintă cel mai mare șoc al vieții mele”, a scris Halep pe pagina sa de Instagram.

CTP: „Nu pot să cred că a luat în mod conștient acea substanță”

Cristian Tudor Popescu, gazetar: „Așa cum o știu eu pe Simona, cum îi știu întreagă carieră și întregul parcurs sportiv, ea face parte dintre puținii sportivi despre care pot să spun cu tărie: nu pot să cred că ea a luat în mod conștient acea substanță.

N-are nici un sens să fi luat acest medicament, Simona, o substanță care i-ar fi crescut, teoretic, rezistența fizică. Simona e o alergătoare, o maratonistă. Ăsta este și a fost dintotdeauna punctul ei forte.

Daca te uiți pe fișa acelui medicament, te iei cu mâinile de cap, la ce efecte adverse are: tromboze, cheaguri, embolii, diaree, vertij. Deci, cum să iei așa ceva?!. Un presupus beneficiu, cuplat cu riscurile uriașe pe care le are. Riști să ți se facă rău pe teren”.

Sportiva a fost testată pentru US Open, competiție care a avut loc în luna august, însă abia acum au venit rezultatele finale. 

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat că Simona Halep este suspendată provizoriu din toate competițiile. Substanța depistată într-o cantitate mică în sângele Simonei Halep se găsește într-un medicament pentru anemie.

”Astăzi începe cel mai greu joc al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost înștiințată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce s-a transformat în cel mai mare șoc al vieții mele.

De-a lungul întregii mele cariere, idea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, având în vedere că este total împotriva valorilor cu care am fost educată.

Confruntându-mă cu o asemenea situație nedreaptă, mă simt complet confuză și trădată și voi lupta până la capăt să demonstrez că niciodată nu am luat cu bună știință o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. 

Nu este vorba despre titluri sau bani. Este despre onoare și povestea de dragoste pe care am legat-o cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”.

Acesta este anunțul care a zguduit lumea lumea sportivă dar și pe fanii din întreaga lume ai Simonei Halep.

Numarul 9 WTA în acest moment, Simona Halep a fost deja suspendată  din toate competițiile.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a postat un comunicat pe siteul propriu prin care anunță acest lucru.

Halep a participat în august la US Open, unde a fost eliminată încă din primul tur.

În acest context i s-au recoltat doua probe A și B. Prima probă a indicat în sânge substanta Roxadustat, aflată pe lista de substanțe interzise sportivilor. Simona ar fi cerut si testarea probei B, care a confirmat același lucru. Probele s-au aflat în lucru până recent, iar rezultatul i-a fost comunicat sportivei.

Ce este Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitiv Simona Halep

Roxadustat este o subtanță activă care se găsește într-un medicament recomandat pentru anemia provocată de boala cronică de rinichi.

Specialiștii spun că este vorba de EVRENZO, un medicament nou, aflat încă sub patent, care nu se prescrie în România. Studiile arata ca ar putea fi indicat și pentru sindromul metabolic și în stres oxidativ cauzat de acesta.

Roxadustat stimulează sinteza eritopoietinei, care la rândul său accelerează producția de hemoglobină, ceea ce ar permite o disponibilitate mai mare la efort.

Vestea este o nouă lovitură pentru Simona Halep, după divorțul de Toni Iuruc, omul de afaceri din Constanța cu care se căsătorise civil în 2021.

Simona Halep a ocupat locul 1 in clasamentul WTA timp de 64 de saptamani și a câștigat, printre altele, două turnee de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon. De-a lungul carierei a obtinut 24 de titluri WTA la simplu, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României, conform stirileprotv.ro

articolul original.

Simona Halep, depistată pozitiv! „Este cel mai mare șoc din viața mea”

21 October 2022 at 14:09
By: M.Ex.

Simona Halep (locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu de
de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.
„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 
De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. 
Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep.

articolul original.

Senatorul USR de Sălaj, care a lovit un bărbat cu telefonul în cap, s-a autosuspendat din partid | AUDIO

12 October 2022 at 13:26
image

Un senator USR s-a autosuspendat din partid după ce a lovit un bărbat cu telefonul în cap. Acesta a făcut reclamație la Poliție.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/10/12oct-16-Manu-senator-USR-violent.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatorul USR de Sălaj Virgil Marius Bob a lovit un alt bărbat, în cap, în timpul unei petreceri. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au ajuns in spatiul public.

În inregistrare se vede cum senatorul se ridică nervos de la masă, apoi îl loveşte pe bărbat cu telefonul în cap. În urma acestui incident, persoana vătămată a depus plângere penală la Politie.

Senatorul Virgil Marius Bob, licențiat în drept si avand chiar cursuri de mediator, a anunţat pe Facebook că se autosuspendă din USR.

„Am avut în weekend, o altercație, cu un bărbat la un eveniment privat. Acest bărbat m-a provocat și am avut o reacție nervoasă necontrolată pe care o regret”, a scris Virgil Marius Bob în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Bob Virgil Marius

Citește și: Covasna: Un profesor a fost reținut de polițiști după ce ar fi bătut 3 elevi. Unul dintre minori a ajuns la spital

articolul original.

Ce se precizează în noul Regulament de funcționare a școlilor. Reguli pentru suspendarea cursurilor cu prezenta fizica

11 October 2022 at 12:24

Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica este reglementata in noul Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), valabil de la 1 septembrie 2022, la Articolul 9, alin. 3-9.

Desi fostul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a dat asigurari ca scolile vor trece in online in aceasta iarna, in asa fel incat elevii sa nu indure frigul din salile de clasa, perspectiva facturilor mari la energie ii sperie pe directorii de scoli care sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru reducerea costurilor.

Potrivit ROFUIP, suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare prin modalitati alternative stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica – extras din ROFUIP 2022

Art 9

(3) In situatii obiective, cum ar fi epidemii, intemperii, calamitati, alte situatii exceptionale, cursurile scolare fata in fata pot fi suspendate pe o perioada determinata, potrivit reglementarilor aplicabile.

(4) Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica se poate face, dupa caz:

a) la nivel individual, la cererea parintelui, cu avizul si recomandarile specifice ale medicului curant, in cazul in care elevul sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare, boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, tratament imunosupresiv, alte afectiuni cronice, afectiuni asociate cu imunodepresie moderata sau severa cum ar fi: transplant, afectiuni oncologice in tratament imunosupresor, imunodeficiente primare sau dobandite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare. In aceasta situatie activitatea didactica se va desfasura in sistem hibrid;

b) la nivelul unor formatiuni de studiu – grupe/clase din cadrul unitatii de invatamant, precum si la nivelul unitatii de invatamant – la cererea directorului, in baza hotararii consiliului de administratie al unitatii, cu informarea inspectorului scolar general/al municipiului Bucuresti, respectiv cu aprobarea inspectorului scolar general si informarea Ministerului Educatiei;

c) la nivelul grupurilor de unitati de invatamant din acelasi judet/municipiul Bucuresti – la cererea inspectorului scolar general, cu aprobarea ministerului;

d) la nivel regional sau national, prin ordin al ministrului educatiei, ca urmare a hotararii comitetului judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, respectiv Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CJSU/CNSU), dupa caz.

(5) Suspendarea cursurilor cu prezenta fizica la nivel individual, conform alin. (4) lit. a), se realizeaza cu avizul, motivat in scris, al consiliului de administratie.

(6) Suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare prin modalitati alternative stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(7) In situatii exceptionale, ministrul educatiei poate emite instructiuni si cu alte masuri specifice in vederea continuarii procesului educational.

(8) Reluarea activitatilor didactice care presupun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si a elevilor in unitatile de invatamant preuniversitar se realizeaza cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

(9) In situatii exceptionale, inclusiv pe perioada declararii starii de urgenta/alerta, Ministerul Educatiei elaboreaza si aproba, prin ordin al ministrului, metodologia-cadru de organizare si desfasurare a activitatilor prin intermediul tehnologiei si al internetului.

articolul original.

Facilități legislative pentru șmecherii cu bani, mașini puternice și minte slabă de pe șosele

11 October 2022 at 09:12
image

Șoferii ar putea avea un motiv de bucurie, în curând, datorită unei propuneri legislative din partea a 5 parlamentari, care prevede că s-ar putea reduce la jumătate perioada de suspendare a permisului de conducere auto. Concret, patru deputați PSD și un senator PNL vor să rezolve problema amenzilor neplătite, prin stimularea șoferilor care fac contravenții să beneficieze de înjumătățirea perioadei de suspendare, dacă plătesc jumătate din amendă în termenul legal de 48 de ore de la momentul constatării abaterii, scrie Mediafax.

Depășești coloana pe linia de tramvai, cu flashuri și claxoane? S-ar putea să rămâi fără permis. „Cetățeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare față de normă juridică”, au transmis parlamentarii.

De exemplu, permisul unui șofer se suspendă pentru 30 de zile în momentul în care a acumulat 15 puncte de penalizare și pentru 60 de zile dacă sunt acumulate cele 15 puncte la un interval mai mic de un an de la dată ultimei suspendări. Bineînțeles plaja contravențiilor care se sancționează cu suspendarea permisului este mult mai mare.

Deși la prima vedere, din punct de vedere fiscal, măsura pare a fi una benefică, se pune totuși problema dacă nu cumva aceasta îi avantajează tocmai pe cei cu venituri suficiente încât să-și permită atât încălcarea legislației rutiere, cât și plata amenzii în termenul legal tocmai în vederea întoarcerii cât mai rapide la aceleași metehne pe care le au de regulă pe șosele.

articolul original.

Tribunalul Bucureşti a suspendat demolarea Cathedral Plaza. Plângere penală împotriva lui Nicușor Dan

3 October 2022 at 19:58
By: -
image

Reprezentanţii proprietarului clădirii Cathedral Plaza anunţă, luni seară, că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea dispoziţiei primarului general Nicuşor Dan, prin care se intenţiona demolarea clădirii.

“Suspendarea efectelor dispoziţiei primarului general reprezintă o soluţie firească şi necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceştia fără drept”, declară, luni seară, reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit docmentului citat, proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza a înregistrat şi o plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan pentru abuz în serviciu şi alte fapte conexe în legătură cu dispoziţia de desfiinţare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20 iulie.

Proprietarul va solicita în instanţa civilă, atât de la Municipiul Bucureşti, cât şi de la Nicuşor Dan personal, daune echivalente valorii investiţiilor sale.

”Abuzul actual al primarului general Nicuşor Dan ne forţează să luam atitudine şi să luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis în acelaşi context să înaintam mai multe petiţii formalizate către autorităţile publice din Romania cu atribuţii în acest conflict pentru că toate aceste instituţii şi autorităţi au susţinut şi au făcut posibil proiectul Cathedral Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât şi faptic”, au adaugat reprezentanţii companiei.

Reprezentanţii proprietarului clădirii solicită organelor de cercetare penală ”verificarea şi sancţionarea abuzului săvârşit de Nicuşor Dan”.

”În dimineaţa termenului de judecată acordat în dosarul având ca obiect cererea proprietarului de a se emite autorizaţia de construire pentru regularizarea situaţiei clădirii, a decis să definitiveze strategia urmărită încă dinainte de a deveni primar general, când, în calitate de fondator şi preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a decis să intervină în acel dosar şi să solicite obligarea primarului general să demoleze clădirea.

Primarul Nicusor Dan, confundând interesele publice ale Municipiului Bucureşti pe care le reprezintă în prezent, cu cele private ale Asociaţiei, a decis în mod precipitat să desfiinţeze clădirea, făcând astfel un abuz de funcţie si ordonând cheltuieli imense în cadrul Primăriei, cu scopul de a distruge bunul material – clădirea – anterior pronunţării instanţei de judecată si pentru a împiedica confirmarea structurii foarte bune a construcţiei şi dreptul de a se reemite noua autorizaţie în condiţiile legii”, au mai transmis reprezentanţii roprietarlor clădirii.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri construită în perioada 2006 - 2010, deţinută de Millenium Business Development SRL şi evaluată la aproximativ 100 milioane de euro.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, în 20 iulie, că a semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

”Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a adăugat edilul.

articolul original.
❌