ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Sean Norvis a mixat într-o locație de vis din România!

26 September 2022 at 18:27
image

Sean Norvis a lansat un nou mix într-o gradină unică în România, o locație superbă, situată în Banpotoc, jud. Hunedoara. Nu este într-o curte regală, ci într-un sat din România. Amenajarea acestor grădini de basm a început în anul 2003. Proprietarul, Giovanni Salvatelli, susține că acest loc l-a atras de la prima vizită, deoarece are un spirit pozitiv. Grădina poartă numele nepoatei sale, Zoe, dar ar putea reprezenta prototipul femeii ideale, deoarece în grădină găsești echilibru.

Sean Norvis a profitat de farmecul acestui loc și a realizat un nou mix intitulat „Wonderland Experience” vol. 1, CD 1,  mixând doar piese semnate la casa de discuri Norvis Music (https://seannorvis.com/labels). CD 2 este mixat de Geo Da Silva. Cele 2 mixuri vor fi disponibile în format digital din data de 30 septembrie 2022 și în curând și în format fizic pe eMag.

În premieră puteți să ascultați piesa Faydee & Costi „Luana”, un nou remix by Sean Norvis alături de DJ Lucian & Geo care va fi disponibilă în câteva săptămâni, la casa de discuri Cat Music și este ultima piesa din acest mix. Videoclipul acestui mix a fost realizat de echipa Timisoara Film Society.

Sean a mai lansat recent „Beautiful Love” (4U, Dogg Scar & Angel Sax Remix) alături de Seepryan & Justine Berg la casa de discuri Cat Music și un nou stil de muzică, mai exact #ElectroPopular, primele piese lansate pe acest stil fiind „Roxana Mag – Știu că mori de al meu drag” și „Simona Ruscu – Jumătatea mea” ambele lansate la casa de discuri Audiophile Music Romania.

Auditie placuta – https://youtu.be/L98tGauzm9Q

articolul original.

Consiliul Județean alocă 3,18 milioane de lei unui număr de 19 localități sucevene

26 September 2022 at 15:48
image

Nouăsprezece localități sucevene aflate în situații de extremă dificultate ar urma să beneficieze de 3,18 milioane de lei, din Fondul de rezervă al Consiliului Județean, potrivit unui proiect de hotărîre care va fi supus aprobării în ședința de joi, 29 septembrie, a deliberativului. Conform proiectului, cei mai mulți bani, respectiv, 400.000 de lei, sînt prevăzuți pentru Ostra. Urmează Moldovița, cu 300.000 de lei, și Cîrlibaba, Sadova și Stulpicani, cu cîte 250.000. Cîte 150.000 de lei ar urma să ajungă la Salcea, Breaza, Forăști, Horodniceni, Izvoarele Sucevei, Panaci, Stroiești și Ulma, 115.000 la Fîntîna Mare, cîte 100.000 la Berchișești, Poieni Solca și Valea Moldovei, 65.000 la Siminicea și 50.000 de lei la Mușenița.

Consiliul Județean alocă 3,18 milioane de lei unui număr de 19 localități sucevene, 9.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Tommy Hilfiger colaborează cu designerul britanic Richard Quinn pentru a crea o capsulă în ediție limitată

26 September 2022 at 15:15

Designerul premiat Richard Quinn aduce viziunea sa iconică mărcii „TOMMY HILFIGER” într-o capsulă uimitoare inspirată de arhetipurile culturale și expresia radicală. Așteptați-vă la inteligență, model dramatic și clasice reimaginate din Ivy League.

Tommy Hilfiger anunță lansarea colecției capsulă Tommy Hilfiger X Richard Quinn din toamna 2022, semnată de Tommy Hilfiger și celebrul designer Richard Quinn, care a primit premiul inaugural Regina Elisabeta a II-a pentru design britanic în 2018.

Capsula îmbină utilizarea semnăturii lui Quinn a modelului îndrăzneț și siluetele exagerate cu interpretarea iconică a lui Hilfiger a clasicilor americani, de la jacheta de varsity la blugi cu 5 buzunare, de la chino până la jacheta de piele. Într-un total de 40 de piese, capsula este inspirată dintr-o multitudine de arhetipuri culturale, inclusiv punk, explorator, majorete și jock, și servește ca o celebrare răsunătoare, inclusiv de gen, a stilului individual.

„Monograma TH”, recent lansată, care reflectă spiritul de inovație ce stă la baza brandului TOMMY HILFIGER, este remixată cu designul cu margarete semnat de Quinn și aplicată pe jachete cu puf, paltoane, rucsacuri sport și genți de voiaj.

O jachetă de varsity este decorată cu motive unice care combină margareta lui Quinn cu embleme ale stilului Collegiate și Americana. Un model emblematic de trandafiri englezești apare pe pantalonii formali, îmbrăcămintea exterioară ondulată și croiala clasică în tartan scoțian.

De-a lungul timpului, nepotrivirile experimentale și schimbările izbitoare ale amplorii motivelor repetate creează impact și intrigă. Textilele sunt luxoase – inclusiv velur imprimat și twill de mare densitate, în timp ce accesoriile precum cizmele cu model și eșarfele de mătase sunt oferte distinctive.

„Întotdeauna am fost inspirat de a lucra cu creatori care depășesc limitele, iar Richard nu face excepție”, a spus Tommy Hilfiger. „Am reunit cele două estetice distincte ale noastre pentru a crea o interpretare rebelă a pregătirii moderne. Este neașteptat și optimist și reflectă spiritul jucăuș din inima ambelor mărci.”

„Eu și Tommy împărtășim aceeași obsesie pentru imprimeuri și textile, așa că a fost o bucurie naturală să echilibrăm și să combinăm viziunile noastre pentru această colaborare”, a spus Richard Quinn. „A fost inspirant să mă scufund în arhivele lui Tommy și să găsesc piesele emblematice care au devenit pânzele pentru co-crearea noastră. Ne-am împins să fim dramatici și vibranți cu fiecare detaliu – în căutarea progresului – iar piesele finale nu dezamăgesc.”

Capsula este documentată într-o campanie fotografiată de Adrienne Raquel care sărbătorește lansarea colecției printr-un film conceptual și o serie de activări eclectice.

Tommy Hilfiger X Richard Quinn s-a lansat exclusiv online pe tommy.com (în România) și în anumite magazine TOMMY HILFIGER din întreaga lume începând cu 1 septembrie 2022, precum și în buticuri selectate, inclusiv Printemps, Selfrdiges, KaDeWe, Antonia, Deliberti și Folli Follie.

Prietenii și fanii brand-ului sunt invitați să se alăture conversației în social media folosind @TommyHilfiger și @RichardQuinn.

articolul original.

Apelul la candidaturi Lideri pentru Justiție 14 (2023) deschis până pe 2 octombrie

26 September 2022 at 15:02
image

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer anunță a 14-a ediție a programului de leadership Lideri pentru Justiție  – dedicat juriștilor între 22-35 ani aflați în primii șapte ani de carieră profesională (judecători, procurori, grefieri, avocați, consilieri juridici, notari publici, mediatori, executori judecătorești, juriști în ONG-uri sau companii, asistenți universitari, ofițeri de poliție cu studii în drept, etc.), masteranzilor, doctoranzilor, precum și studenților la drept aflați în anul 4 de studiu.

De 13 ani, Lideri pentru Justiție aduce împreună juriști din toate ariile dreptului pentru a pune umărul la o justiție mai sănătoasă, prin modelul de leadership și de etică profesională pe care îl aduc în sistem, prin proiectele implementate împreună și mentalitatea sănătoasă de conlucrare între profesii.

Scopul principal este consolidarea unei comunități de membri cu valori și principii comune, care promovează o nouă cultură de leadership, înțeleg pe deplin sistemul judiciar, acționează etic și cu integritate și devin modele pentru cei din jur.

Cele 6 sesiuni din cadrul programului de formare vor avea lor pe parcursul unui întreg an și vor fi axate pe diverse subiecte cheie (viziune, misiune, creativitate, lucrul în echipă, persuasiune, inteligență emoțională, luarea deciziilor, vorbitul în public, managementul schimbării), cu un rol determinant în pregătirea participanților pentru preluarea unor poziții de conducere și însușirea principiilor statului de drept.

Rezultatul pe termen lung constă în pregătirea susținută a tinerilor juriști și dezvoltarea unei comunități de profesioniști, motivați să implementeze proiecte și inițiative de schimbare și pregătiți pentru poziții de decizie.

Lideri pentru Justiție e despre oameni și valori, despre dorința de auto-cunoaștere și crește, despre prietenie și nevoia de dreptate, despre motivații puternice și curajul de a face schimbări în jur: în echipa de la birou sau în instituție, în profesie, în comunitatea locală, sistem sau societate.

Dacă dorești să faci parte Lideri pentru Justiție 14, trimite candidatura ta la adresa lideripentrujustitie@gmail.com până pe 2 octombrie 2022, ora 23:59.

Fiecare candidat va primi o confirmare de înscriere, via e-mail, până cel târziu 4 octombrie (maxim 48 de ore de la expirarea termenului de înscriere). În lipsa acestei confirmări, vă rugăm să ne contactați.

Mai multe detalii pe www.lideripentrujustitie.ro

articolul original.

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

26 September 2022 at 14:46

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe o perioadă de aproximativ 12 luni. Scopul principal este de a echipa cu abilități digitale de bază un număr aproximativ de 600 de copii, cu domiciliul în zone rurale din județul Suceava, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Fiecare școală participantă la proiect va beneficia de un laborator IT complet echipat și de o serie de cursuri față în față, dar și online, de digitalizare, susținute de voluntari 3M România.

Fundația Te Aud România va derula, timp de aproximativ 12 luni, un proiect de educație digitală în rândul a trei școli din mediul rural, din județul Suceava. Acest proiect este finanțat de către compania 3M România, printr-un grant global de susținere a comunității.

Educația digitală sau, mai degrabă, lipsa ei în mediul rural reprezintă în continuare o provocare a secolului în care trăim, iar organizația humoreană, prin parteneriatul cu 3M România, își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație digitală în rândul unităților școlare sprijinite. În urma consultărilor din teritoriu, finanțatorii au ales Școala Gimnazială ”Ieremia Valahul” Sasca Mare, Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț și Școala Gimnazială Fântânele ca și beneficiari direcți ai grantului.

”Am primit recomandări din partea organizațiilor și instituțiilor din județ, referitoare la potențiale școli. În urma consultărilor interne ale celor implicați în proiect din cadrul companiei noastre, am ales aceste trei școli, datorită numărului de beneficiari, dar mai ales a poziționării geografice ale acestora. Ne propunem ca acest proiect sa fie unul sustenabil și să poată deservi și alte școli, după finalizarea implementării”, transmite Ionela Dinu, din cadrul Departamentului de Resurse Umane al companiei 3M.

”Educație digitală după școală”, așa cum a fost denumit proiectul strategic, va începe în această lună și se va derula pe o perioadă de aproximativ 12 luni. Scopul principal este de a echipa cu abilități digitale de bază un număr aproximativ de 600 de copii, cu domiciliul în zone rurale din județul Suceava, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Fiecare școală participantă la proiect va beneficia de un laborator IT complet echipat și de o serie de cursuri față în față, dar și online, de digitalizare, susținute de voluntari 3M România.

”În zilele noastre, abilitățile digitale nu mai sunt un moft, ci o necesitate a vieții de zi cu zi. Acești copii pe care vrem să îi sprijinim acum vor deveni liceeni, în zone urbane, unde se va simți și mai mult lipsa unor competențe digitale de bază. Prin acest proiect, venim în sprijinul incluziunii sociale a copiilor din mediul rural, cu o componentă de sustenabilitate pe termen mediu și lung. Ne propunem ca laboratoarele de IT să sprijine beneficiarii să se dezvolte personal și să le crească performanța școlară ulterioară. Suntem foarte recunoscători companiei 3M România pentru susținerea acestui proiect în comunitatea suceveană”, transmite Gabriela Popescu, președinte Te Aud România. Astfel, în urma implementării proiectului se urmărește achiziția unui număr de 45 de sisteme desktop, 3 videoproiectoare, dar și derularea a 6 workshop-uri față în față și 45 de sesiuni online de educație digitală, coordonate de voluntari și angajați 3M România. ”Proiectul <Educație digitală după școală> este al doilea pe care îl derulăm cu organizația Te Aud România și suntem recunoscători colegilor de la 3M Global că au ales să ne susțină pe noi, echipa din România, în derularea acestui proiect. La nivel global, 3M își propune să îmbunătățească viețile oamenilor prin știință. Suntem toți foarte încântați să avem un impact real în comunitățile din România și de abia așteptăm întâlnirile cu copiii. Împreună, valorificăm puterea oamenilor, a ideilor și a științei pentru a reinventa posibilul”, a transmis Flavius Brătucu, coordonatorul proiectului din partea 3M România. Compania va implica un număr mare de voluntari în desfășurarea activităților, atât online, cât și offline, coordonați, alături de Flavius, și de Ionela Dinu și Mădălina Tudor. (O. N.)

articolul original.

5 exerciții pentru pentru brațe ferme și feminine 

26 September 2022 at 14:45
image

Una dintre cele mai dificile zone privind grasimea de pe corp este partea interioara a bratului. O multime de femei devin complexate de aspectul bratelor din cauza grasimii din zona superioara care pare greu de inlaturat. Ei bine, exista o multime de modalitati prin care poti ajunge la rezultatele mult dorite, facand doar cateva modificari in stilul tau de viata.

Introdu in rutina ta exercitiile de cardio, alimentele bogate in proteine si fibre si urmeaza un program dedicat arderii grasimii de pe brate. Exercitiile si sportul nu iti vor consuma mult timp, astfel ca poti folosi intre 30 si 60 de minute din timpul tau liber pentru sport, din confortul casei tale.

Daca vrei sa scapi de grasimea acumulata pe brate, insa nu ai timpul necesar pentru a respecta un program la sala de sport, incearca aceste exercitii acasa. In functie de dieta pe care o ai si seriozitatea cu care tratezi acest proces, rezultatele se vor vedea in doar cateva saptamani.

Ridicarea bratelor in lateral 

Ganterele de 1,5-3 kg sunt perfecte pentru exercitiile dedicate bratelor. Acestea sunt accesibile si se gasesc in majoritatea magazinelor dedicate sportului. Incepe prin a ridica usor bratele in lateral, pastrand postura corecta a spatelui si nu uita sa te concentrezi pe respiratie. Desi sunt exercitii pentru brate, daca incordezi abdomenul, pot accelera arderea grasimii si in zona burtii.

Exercitii pentru biceps 

Tot cu ajutorul ganterelor, tine bratul lipit pe langa corp, orienteaza pumnul spre tavan si ridica bratul flexand cotul si revino in pozitia initiala. Repeta aceasta miscare de 15 ori pe fiecare brat, fa o pauza de 2 minute, apoi reia exercitiul. In total, ar trebui faci 3 serii.

Flotari clasice sau pe genunchi

Chiar daca nu poti inca sa faci o serie completa de flotari, incearca sa introduci in rutina ta aceste exercitii care vor lucra o buna parte din masa musculara. Daca esti la inceput, in loc sa pornesti ditr-o pozitie de plank, ajuta-te de genunchi.

Ba mai mult poti face primele flotari sprijinindu-te de o masa sau de un alt obiect mai inalt din apropiere. Astfel, greutatea nu va fi la fel de mare. Treptat, poti folosi obiecte tot mai scunde, pana vei ajunge sa reusesti sa realizezi o serie completa de flotari pe podea.

Cercuri 

Ia o pereche de greutati de 1-2 kg, ridica bratele in lateral si traseaza cercuri imaginare in aer. Pentru a pune mai multa presiune pe zona bratelor, incearca sa creezi cercuri cat mai mici. Acest exercitiu, desi pare simplu, iti va arde considerabil grasimea in exces daca este realizat corect.

Flotari sustinute de scaun 

Plaseaza palmele pe langa corp pe scaun stand cu spatele spre el. Picioarele tale trebuie sa fie intinse spre fata pentru a-ti permite flexarea optima si pentru a pune toata greutatea in brate. Lasa-te usor in jos folosind doar puterea muschilor din maini si ridica-te. Incordeaza foarte bine abdomenul si mentine postura dreapta a spatelui.

5 exerciții pentru pentru brațe ferme și feminine , 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Premii pentru corala de fete de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” la Festivalul internațional de coruri din Kalamata, Grecia

26 September 2022 at 14:43

Elevele colegiului au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar acum au reușit performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale, obținând diploma de argint, nivel de dificultate VIII. De asemenea, a fost decernat Premiul Special pentru cel mai bun solist al concursului Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia ”Floare Albastră”.

Corala de fete ”Ciprian Porumbescu” de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a participat în perioada 20-27 septembrie a.c. la 4th Kalamata International Choir Competition and Festival, în Kalamata, Grecia. Elevele au câștigat diploma de argint la categoria la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale.

La această competiție au participat 22 de coruri din întreaga lume: Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Croația, Letonia și Norvegia.

”Perioada pandemică a fost nefavorabilă pentru muzica corală ștefanistă, situația incertă și învățământul mutat în mediul on-line nepermițând activităților artistice din cadrul Colegiului a se desfășura. Fetele, eleve ale Colegiului Național <Ștefan cel Mare> Suceava, au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar astfel fenomenul ștefanist a reluat avânt. Și așa au ajuns acum, la finele lunii septembrie, performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat: Coruri de tineri pe voci egale, obținând cu 17,96 de puncte diploma de argint – nivel de dificultate VIII. Alături de acest succes s-a adăugat și decernarea Premiului Special pentru cel mai bun solist al concursului, Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia Floare Albastră”, au transmis reprezentanții colegiului.

În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala a participat la Concertul Prieteniei, susținut în Kalamata Music School  ”Maria Callas”; la Gala Concert, ca invitați speciali, în incinta ”Kalamata Dance Megaron – Great Hall” și s-a alăturat cu mândrie în a reprezenta România în cadrul Paradei Corurilor. Elevele au promovat Bucovina și Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, împărțind tuturor celor prezenți steaguri și broșuri conținând informații privind orașul Suceava.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava a fost prezentă ca însoțitoare a delegației inspector școlar arte prof. Ceică Loredana Mihaela. Elevele au fost însoțite de către cinci cadre didactice: părintele profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, profesor Tablan Popescu Valentina Maria, părintele profesor Hostiuc Gheorghe-Florin, profesor Frîncu Adrian-Mihai, Ceică Dan și profesor Camară Ioana.

Municipiul Suceava a încheiat un parteneriat cu Asociația ”Creștinii Bucovinei” Suceava, pentru perioada 6 septembrie-7 octombrie a.c., în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul ”Promovarea culturii muzicale sucevene la Festivalul-Concurs Internațional de coruri din Kalamata”. Activitățile sunt susținute cu ajutorul financiar acordat de Consiliul Local Suceava și sponsorii Burger Time, Darex Suceava, Medieval Gurmand, Delicatese Larisa, La căruța cu plăcinte, Souvlaki Yanaki, Klass Shaorma, Container Suceava și Sav-Com Suceava. (O. N.)

articolul original.

Vița de Vie, Cargo și Antract cântă alături de chitariști din toată țara, în weekend, la Guitar Meeting

26 September 2022 at 14:40

Weekend-ul viitor, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, Timișoara găzduiește prima ediție a programului educațional „Pune Mâna pe Chitară” și a festivalului Guitar Meeting, desfășurat în Piața Victoriei.

Evenimentul include un Concert Manifest, la care câteva sute de chitariști din toată țara vor cânta, în același timp, 19 piese folk-rock alături de marii artiști invitați, concerte live în aer liber susținute de Cargo și Antract, un concert acustic cu Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie la Casa del Retro, seria de concerte Young Revolution ce aduce în atenție trupe tinere, dar și alte evenimente conexe.

Cel mai amplu demers de acest gen din Banat

Proiectul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Timișoara, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare: un caiet de studiu pentru chitară și tutoriale video cu toate piesele incluse în proiect, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Festivalul Guitar Meeting este punctul culminant al acestui demers, în cadrul căruia chitariștii se vor bucura de o serie de evenimente gândite special pentru ei, dar și de un context de socializare și distracție, iar publicul larg va participa la un spectacol unic, cum sigur nu au mai avut ocazia să vadă, în plin centru al orașului.

Vineri, 30 septembrie, Timișoara Guitar Meeting debutează cu seria de concerte Young Revolution Rock în Piața Victoriei, ce aduce în atenție trupe tinere ale rock-ului românesc din toată țara. Începând cu ora 18:00 descoperim noi direcții ale sound-ului rock alături de Revolver, Monokrom, The Skywalkers, Ribozom și Horea Crișovan Acoustic Trip (Florin Cvasa cajon). Prima seară de festival se încheie cu un concert live cu intrare liberă, susținut de trupa Antract, de la ora 21:00.

Momentele muzicale ale tinerilor artiști din cadrul Young Revolution Folk continuă sâmbătă și duminică cu o serie de concerte stradale de chitară susținute de grupuri de chitariști din comunitatea Pune Mâna de Chitară. Acestea vor avea loc în cele mai importante piețe timișorene, iar publicul va face cunoștință cu spiritul Guitar Meeting.

Sâmbătă, 1 octombrie, Guitar Meeting prezintă noi evenimente dedicate chitariștilor și publicului larg. Începând cu ora 16:00, Concertul Manifest – cel mai spectaculos și emoționant moment al festivalului – va începe în Piața Victoriei. Un număr impresionant de chitariști, veniți nu doar din Timișoara, ci din multe zone ale țării, vor fi vedetele unui adevărat show de peste două ore.

Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 19 piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați pe scenă: Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie vor cânta „Praf de stele” și „Liber”, timișorenii de la Cargo vor interpreta binecunoscutele piese „Ploaia”, „Românie, te strig” și „Zi de zi”, iar Paul Radu îi va acompania pe chitariști la piesa Antract – „Trebuie să crezi”.

Vița de Vie și Cargo, în concert pentru timișoreni

Sâmbătă, 1 octombrie, Guitar Meeting invită timișorenii la două concerte susținute de unele dintre cele mai apreciate trupe rock din România.

Trupa Cargo, fondată la Timișoara în anul 1985 de regretatul chitarist Adrian Bărar, urcă din nou pe scenă „acasă”, pentru un concert live mult așteptat. Concertul este programat să înceapă la ora 20:00, în Piața Victoriei, iar intrarea este liberă.

Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie ne așteaptă la concertul live „Acu2tic” de la Casa del Retro, începând cu ora 21:30, în care ne vor purta printre hit-urile „Basul și cu toba mare”, „Sunetul mai tare”, „Varză” sau „Haihui” în variantă acustică. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma online iabilet.ro sau din rețeaua de magazine fizice Flanco, la prețul de 70 lei.

„Acu2tic este pentru noi o întoarcere la origini, în vremea adolescenței, când, oriunde mergeam, aveam o chitară agățată în spate, iar fiecare popas însemna un cântec. Asta facem și acum, eu împreună cu Cezar, cântăm piesele Vița de Vie fără tobe, clape sau bass, în două chitări acustice și un munte de suflet.” – declară Adrian Despot.

Timișoara Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociația Culturală Play.

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului Local Timișoara.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Powered by Kaufland

Parteneri: IBIS, FITT, Casa del Retro

articolul original.

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

26 September 2022 at 14:37

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care a candidat pentru postul de director adjunct. Din cele 15 interviuri programate luni, au avut loc 13, deoarece doi candidați s-au retras. Un singur candidat, evaluat în cadrul a două interviuri, a luat note mici și nu a promovat proba. Marți sunt programate 12 interviuri, fiind vizate 7 posturi vacante de director și unul de director adjunct. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului.

Primele evaluări de la proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat au avut loc luni. Din cele 15 interviuri programate, au avut loc 13, deoarece doi candidați s-au retras – cel pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Măriței și al doilea candidat la funcția vacantă de director adjunct de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. În acest caz, candidatul susținuse deja proba de interviu pentru funcția de director prim al colegiului, pentru care a obținut nota 9,70, funcția fiindu-i asigurată pentru că a obținut nota 9 la proba scrisă, cea mai mare din această sesiune a concursului, și nu are contracandidat. Candidatul pentru postul de director adjunct la colegiul ”Pedagogic” a promovat proba cu 9,90, astfel că cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care a candidat pentru postul de director adjunct.

Un singur candidat, evaluat în cadrul a două interviuri, a luat note mici și nu a promovat proba de luni. Este vorba despre candidatul care a exprimat 3 opțiuni în această sesiune a concursului, și anume una pentru postul vacant de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, pentru care a fost notat la interviu cu 4, a doua pentru postul de director la Școala Gimnazială Bivolărie, fiind notat cu 5,80, iar a treia pentru postul de director la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava – proba de interviu pentru această funcție vacantă are loc marți.

Alți trei candidați au obținut notă foarte mare – 9,60, doi dintre aceștia candidând pentru cele două funcții de conducere vacante de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, iar al treilea este candidatul pentru postul de director adjunct la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

A mai fost acordată o notă de 9,20, unuia din cei doi candidați la postul de director de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, și o notă de 9, pentru candidatul la postul de director la Școala Gimnazială Bivolărie.

Marți sunt programate 12 interviuri, fiind vizate posturile vacante de director la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava, Școala Gimnazială ”Ion Barbir” Capu Câmpului, Școala Gimnazială Burla, Școala Gimnazială Găinești, Școala Gimnazială ”Constantin Blănaru” Cornu Luncii și Școala Gimnazială ”I. G. Sbiera” Horodnic de Jos, dar și postul de director adjunct de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

Interviul este evaluat cu punctaje exprimate prin numere de la 0 la 10 de către fiecare membru al comisiei, iar nota minimă de promovare este 7. Rezultatul probei de evaluare a interviului se poate contesta în termen de maximum 24 de ore de la afișarea rezultatului. Soluționarea contestațiilor se realizează la nivelul comisiilor constituite în alt județ decât cel în care are loc proba de interviu, conform repartizării realizate de comisia națională de monitorizare și coordonare a concursului. (Oana NUȚU)

articolul original.

Nutriționist: Cel mai puternic antioxidant este glutationul, produs de organism. Lista alimentelor care ajută la producerea lui

26 September 2022 at 14:12

Nutriționistul Adina Rusu a declarat pentru AGERPRES că, oricât de mult ne-am dori, nu există o soluţie miraculoasă pentru a ne întări sistemul imunitar în aşteptarea sezonului rece, soluţia ideală şi de durată fiind adoptarea unui stil de viaţă sănătos. În opinia sa, renunţarea la fumat, evitarea excesului de alcool, menţinerea unei greutăţi corporale optime, evitarea sedentarismului şi, nu în ultimul rând, adoptarea unei alimentaţii echilibrate reprezintă bazele pentru o bună funcţionare a organismului.

“De la coacăze la broccoli, de la ardeiul gras la ouă, de la usturoi la pătrunjel, primul ajutor pentru sistemul imunitar vine din alimentaţie. Alimentele conţin o multitudine de molecule care intervin pentru a întări şi pentru a stimula buna funcţionare a sistemului imunitar, dar dintre acestea, cu siguranţă, cea mai mare eficienţă o au antioxidanţii, compuşi capabili să contracareze stresul oxidativ, procesul care duce la formarea radicalilor liberi şi care este implicat în numeroase patologii”, a precizat nutriţionistul.

Cel mai puternic antioxidant pe care corpul nostru îl are pentru a se apăra de agresiunile externe, ne spune Adina Rusu, este glutationul.

“Glutationul este un compus alcătuit din trei aminoacizi (glicină, glutamat şi cisteină), cu funcţie hepatoprotectoare, ce apără ficatul de efectele proceselor oxidative. Glutationul este produs de corpul nostru, dar unii dintre precursorii săi îi putem găsi în alimente, cum ar fi cruciferele (în special broccoli), avocado, sparanghelul, spanacul, merele. De asemenea, toate alimentele bogate în seleniu (cum ar fi peştele gras, gălbenuşul de ou, laptele şi carnea) şi în sulforafan (usturoiul, ceapa şi cruciferele) stimulează producţia endogenă de glutation”, a explicat Adina Rusu.

În opinia sa, un alt antioxidant important pentru imunitate este acidul ascorbic sau vitamina C, compus pe care îl găsim în alimente precum ardeiul iute, ardeiul gras, coacăzele negre, pătrunjelul, rucola, kiwi, precum şi citrice şi crucifere (broccoli, varza, conopida). Vitamina E sau tocoferolul, compus prezent în uleiurile vegetale şi în special în uleiul de măsline extravirgin, avocado, fructele uscate, seminţele oleaginoase şi cerealele integrale, este, de asemenea, un aliat excelent pentru sistemul imunitar. Alţi doi antioxidanţi importanţi sunt vitamina D şi beta-carotenul, precursor al vitaminei A. Principala sursă pentru vitamina D o reprezintă razele solare, în timp ce la nivel alimentar acest compus este prezent în uleiul de ficat de cod, în peştele gras (macrou, sardine, ton şi somon), crustacee, gălbenuş de ou, brânzeturi şi unt. Beta-carotenul este prezent în uleiul de ficat de cod, ficat, ardei iute, fructe şi legume galben-portocalii (de exemplu în morcov şi în dovleac), în broccoli şi în varza verde.

Însă, subliniază Adina Rusu, pentru un răspuns imunitar echilibrat al organismului nu trebuie neglijate nici sursele alimentare de vitamine din complexul B, cum ar fi carnea şi cerealele integrale, dar şi leguminoasele, ouăle, peştele şi lactatele.

“Există şi unele alimente al căror consum ar trebui limitat, deoarece pot declanşa un proces proinflamator care poate sta la baza unor patologii. Dintre acestea, amintim carbohidraţii rafinaţi, produsele de panificaţie, produsele procesate, dulciurile ambalate şi zahărul. De asemenea, pentru o bună imunitate ar trebui să se acorde o atenţie deosebită şi microbiotei intestinale. Probioticele şi prebioticele sunt esenţiale pentru starea de eubioză, pentru echilibrul microbiotei intestinale. Prin urmare, alimentaţia trebuie să includă şi un aport optim de alimente fermentate, precum chefir sau iaurt sau chiar murături. În ceea ce priveşte prebioticele, fibre alimentare nedigerabile care hrănesc microorganismele benefice de la nivelul intestinului, acestea sunt prezente în alimente precum usturoiul, ceapa, prazul, bananele şi grâul”, a arătat nutriţionistul dietetician.

Aceasta a menţionat că, pentru a avea un sistem imunitar echilibrat, este bine să includem în meniul zilnic o cantitate mare de legume proaspete şi fructe, variate şi cât mai colorate, cereale integrale, proteine de bună calitate şi puţine grăsimi, desigur, dintre cele benefice pentru organism.

articolul original.

Dolarul bate un nou record: A ajuns la 5,11 lei

26 September 2022 at 13:46

Dolarul american bate un nou record în raport cu moneda națională. A urcat luni la 5,11 lei, față de 5,06 lei, nivelul de vineri.

În schimb, euro s-a depreciat ușor la cursul BNR, la 4,94 lei. Moneda americană este considerată o monedă de refugiu în perioade tensionate din punct de vedere geopolitic.

Dollar Index, care măsoară evoluţia monedei americane în raport cu un coş format din alte şase valute, a urcat cu 0,2% până la 113,87 puncte, un nou maxim în raport cu euro, care a ajuns la 1,04 dolari.

În schimb, lira sterlină s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel din istorie față de dolar, după ce Guvernul britanic a anunțat noile măsuri legate de reducerea taxelor. A scăzut cu până la 4,9% în fața dolarului, la 1,0327 dolari.

articolul original.

Scădere semnificativă a numărului de cazuri noi și a deceselor de COVID în ultimele săptămâni

26 September 2022 at 11:40

În săptămâna 19-25 septembrie 2022 au fost înregistrate 8.860 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Au fost raportate de către INSP 60 decese în același interval.

Situația îmbolnăvirilor noi raportate arată o descreștere accelerată din săptămâna aferentă mijlocului lunii august și până în prezent. Dacă în săptămână 15-21 august erau raportate aproape 30.000 de îmbolnăviri noi, în intervalul 19-25 septembrie numărul acestora a ajuns la 8.860.

În privința deceselor cauzate de virusul SARS-CoV-2, statistica arată, de asemenea, o scădere semnificativă.

Între 15 august și 25 septembrie au fost raportate oficial în România 624 de decese din cauza COVID, numărul acestora scăzând de la 143 la 60 săptămânal.

articolul original.

Suceveanca Cristiana Flutur a deschis la București o conferință internațională în domeniul telecomunicațiilor la care participă peste 2.500 de delegați din 193 de țări

26 September 2022 at 11:14

România găzduiește, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, cea de a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, eveniment de importanță majoră pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial. Conferința, la care sunt prezenți participanți din întreaga lume, a fost deschisă de suceveanca Cristiana Flutur, directorul pentru Relații Internațioanle din cadrul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. La conferință sunt așteptați să participe 70 de miniștri din toată lumea.

Conferința Plenipotențiară este cel mai important for de decizie al UIT. PP-22 este un eveniment major, organizat le fiecare patru ani, în cadrul căruia se reunesc cele 193 de state membre pentru a decide viitorul organizației în ansamblul său, determinând astfel capacitatea sa de a influența dezvoltarea domeniului IT&C la nivel global. În total, la conferință vor participa peste 2.500 de delegați din cele 193 de țări. Conferința are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice și financiare ale organizației pentru următorii patru ani, precum și conducerea UIT, statele membre din componența următorului Consiliu al UIT și membrii Comitetului pentru Reglementări Radio.

Cristiana Flutur s-a alăturat ANCOM în 2012, ca expert Relații Internaționale și Afaceri Europene. Cristiana Flutur a avut un rol activ în reprezentarea României în ITU și în alte foruri internaționale. În iunie 2019, a fost numită Director pentru Relații Internaționale în cadrul ANCOM, gestionând activitatea a trei unități care acoperă aspecte precum relația cu organizațiile internaționale și regionale, cooperarea bilaterală și afacerile UE, organizarea de evenimente. Potrivit ITU, Cristiana Flutur este prima femeie care a deținut funcția de președinte al Comitetului pentru Politică ITU (Com-ITU) și co-președinte al CEPT (Conferința Europeană a Administrațiilor Poștale și Telecomunicațiilor), pentru o perioadă de trei ani, începând din iunie 2018. Ea și-a desfășurat activitatea și ca vicepreședinte european al Conferinței plenipotențiare a UIT 2018 (PP-18) și coordonator principal pentru Propunerile și pozițiile comune europene pentru PP-18. Cristiana Flutur este absolventă de Științe Economice a Facultății de Finanțe și Bănci, Academia de Studii Economice din București și deține un master de la aceeași universitate în Economie Europeană.

Suceveanca Cristiana Flutur a deschis la București o conferință internațională în domeniul telecomunicațiilor la care participă peste 2.500 de delegați din 193 de țări, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

73% dintre restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară: Edenred, HORAși Mastercard lansează primul Studiu privind risipa alimentară în industria locală de ospitalitate, alături de un Ghid practic, pentru operatorii de restaurante

26 September 2022 at 10:52
  • 70% din risipa alimentară este asociată ingredientelor din categoriile fructe, legume și carne, iar 30% este reprezentată de mâncăruri preparate
  • 50% dintre alimentele care sunt pe cale să expire sunt aruncate la gunoi
  • Peste jumătate din restaurantele din România au implementat măsuri de combatere a risipei alimentare, precum donarea alimentelor, parteneriatele cu platforme prin care vând mâncarea rămasă la jumătate de preț sau eficientizarea gestionării resurselor prime

Edenred România, în parteneriat cu Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) și Mastercard lansează primul studiu privind risipa alimentară în restaurantele din România, cu obiectivul de a înțelege care sunt principalele momente și cauzele pentru producerea risipei, precum și nevoile operatorilor din industrie pentru o gestionare eficientă a ingredientelor și preparatelor. De asemenea, prin experiența de care dispun, partenerii au realizat un material prin care sprijină operatorii în demersul lor de reducere a risipei alimentare: Ghidul „Redu risipa alimentară în 10 pași” conține principii și recomandări practice pentru o gestionare eficientă în locațiile operatorilor.

Conform datelor, 73% dintre respondenți au declarat că se confruntă cu risipa alimentară, iar 55% au implementat deja măsuri pentru a o reduce. Jumătate dintre operatori aruncă zilnicîntre 1-5% din mâncarea produsă, iar 20% aruncă între 5-15%. În topul celor mai aruncate produse se află materiile prime – fructe, legume, carne – în proporție de 70%, urmate de mâncărurile deja preparate (30%).Pentru 3 din 10 operatori, risipa are loc exclusiv în bucătărie,în timp ce pentru ceilalți 7 din 10, aceasta se produce în restaurant sau în ambele locuri.

„Risipa alimentară este o formă de agresiune pentru mediul înconjurător, iar consecințele aruncării mâncării sunt vaste. Activitățile Edenred sunt aliniate pe trei direcții de responsabilitate socială – People, ce urmărește îmbunătățirea calității vieții oamenilor; Planet, axată pe protejarea mediului; și Progress, care vizează implicarea în dezvoltarea responsabilă, bunăstarea și progresul comunităților locale. Risipa alimentară influențează toate cele trei verticale, astfel că, pe lângă programele noastre existente, care adresează deja problema, prin acest studiu și prin ghidul aferent, ne-am dorit să ajutăm operatorii din industria ospitalității să identifice nevoile lor ca, alături de partenerii implicați, să încercăm să facilităm și soluțiile potrivite”, a declarat Codruț Nicolau, Director General, Edenred România şi Benefit Systems.

„În contextul crizei actuale fără precedent, cu o inflație în continuă creștere și o lume întreagă sub semnul impredictibilitatii, e mai important ca oricând să fim cumpătați. Desigur, nu e vorba doar de perspectiva economică, ci și de cea ecologică. Risipa nu are sens oricum ai privi problema. Pentru a crește un business sănătos în alimentația publică, este esențial să abordăm problema risipei atât din perspectiva educației, cât și a schimbării mentalității. Avem nevoie și de sprijinul autorităților de a identifica modalități prin care operatorii din HoReCa, în loc să arunce mâncarea, să o poată redirecționa spre ONG-uri. Pentru membrii HORA, ca și pentru mulți alți operatori, surplusul de mâncare reprezintă o cheltuială în plus, dar și risc de infecție dacă nu este distrusă corespunzător”, a declarat Ion Biriș, Președinte HORA România.

„Suntem aproape de industria ospitalității de mulți ani și, prin prisma colaborărilor noastre, am putut observa că risipa alimentară este una dintre cele mai mari provocări pentru restaurante. Aceasta reprezintă o sursă de pierderi pentru business-uri, precum și pentru bugetul personal și afectează inclusiv economia națională. Însă, adresată corect, atât din punctul de vedere al gestiunii operatorilor, cât și la nivel legislativ, risipa alimentară poate fi transformată, dintr-o vulnerabilitate majoră, într-un circuit standardizat, cu multipli beneficiari. Mastercard este gata să susțină optimizările necesare, prin tehnologia, resursele și know-how-ul de care dispunem”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Produsele pe cale să expire – între risipă și reutilizare

Când vine vorba de alimentele care sunt pe cale să expire, jumătate dintre acestea sunt aruncate, iar 20% sunt refolosite pentru pregătirea altor preparate. Ceilalți 30% donează alimentele care urmează să expire, fie către personal sau către asociațiile care au grijă de animale, fie le dau retur către furnizori sau, în cele mai multe cazuri, se asigură că le vor folosi înainte de a ajunge la data de expirare.

Risipa alimentară este sezonieră?

Majoritatea respondenților (81%) au declarat că vara se risipește cea mai mare cantitate de mâncare. Temperaturile ridicate, dar și numărul mult mai mare de clienți din sezonul estival sunt câteva dintre motive. De asemenea, 32% au afirmat că în weekend înregistrează un grad mai mare de risipă, față de zilele din cursul săptămânii.

Metode de evitare a risipei alimentare

Mai mult de 8 din 10 operatorise gândesc la risipa alimentară, iar peste jumătate implementează deja măsuri pentru a reduce risipa alimentară. Cei mai mulți au afirmat că cea mai importantă și practică metodă de a reduce risipa alimentară este raportarea corectă dintre cererea de produse și achiziția materiei prime. Cu alte cuvinte, restaurantele iau în calcul fluxul de clienți din anumite perioade, pentru a calcula necesarul de materie primă, astfel încât să evite surplusul care conduce, de cele mai multe ori, la o cantitate mai mare de alimente aruncate.

Ghidul „Redu risipa alimentară în 10 pași”

Întrebați ce anume i-ar ajuta în gestionarea risipei alimentare, participanții la studiu au menționat posibilitatea de a vinde surplusul de mâncare, inclusiv prin aplicații specializate (63%), donarea surplusului de mâncare (43%) și existența unui ghid cu sfaturi și recomandări pentru reducerea risipei alimentare, precum și o serie de soluții asigurate prin norme legislative specifice și explicite.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii operatorilor de combatere a risipei alimentară, Edenred și HORA au dezvoltat Ghidul „Redu risipa alimentară în 10 pași”, care include soluții practice pentru reducerea risipei alimentare de-a lungul fluxului operațional, de la achiziționare la depozitare, preparare, servire și, ulterior gestionarea resturilor alimentare. Recomandările includ: administrarea eficientă a stocurilor, tehnici de inginerie a meniului, de la principii de ajustare a porțiilor la structurare și reducerea numărului de preparateși focusul pe ingrediente sezoniere, criterii de selecție și filtrare a furnizorilor sau definirea unui sistem eficient de rezervări.

„Una din provocările stringente ale zilelor noastre este confruntarea cu acest paradox al cantităților uriașe de alimente care se transformă în gunoi și drama a peste 5 milioane de români care întâmpină dificultăți în a-și procura  hrana zilnică. Credem că nimănui nu trebuie să-i fie foame și că a oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată de a răspunde la o necesitate primară, un prim pas în considerarea complexității nevoilor umane. Tocmai de aceea, ne bucurăm să fim parte din acest dialog și sperăm ca acest pas să devină începutul unui proces mai amplu de identificare de soluții, măsuri, practici concrete de structurare a proceselor anti-risipă, de combatere a insecurității alimentare, de optimizare a proceselor de recuperarea a hranei și de redistribuire a acesteia către cei mai vulnerabili dintre noi. Din respect pentru hrană și grijă pentru oameni!”, a declarat Gabriel Sescu, Președinte Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR.

Studiul privind risipa alimentară în industria locală de ospitalitate, alături de Ghidul „Redu risipa alimentară în 10 pași”, adresat restaurantelor din România, se înscriu sub umbrela FOOD (Fighting Obesity through Offer & Demand), cel mai amplu proiect european de promovarea a obiceiurilor alimentare sănătoase, inițiat de Edenred.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie – august 2022, iar respondenții au inclus categorii variate de operatori: 72% restaurante (incluzând: bucătării cu specific/fast-food/catering/take away), 17% lanțuri de restaurante și 6% cafenele și patiserie. Marja de eroare 1-3%.

articolul original.

Un an excepțional pentru Domeniile Ostrov: Producție mare de struguri și o calitate de invidiat

26 September 2022 at 10:43
image

La Domeniile Ostrov, unul dintre liderii pieței vinului din România, a început culesul viei. Primele estimări arată că se vor obține circa 12.000 de tone de struguri de vin, o cantitate peste așteptări.

În plus, datorită vremii, calitatea strugurilor este deosebită. Aproape 80% din arealul Domeniilor Ostrov poate fi irigat, iar acest lucru a contat mult la obținerea unei producții peste așteptări în contextul secetei din acest an.

La șase luni din 2022, Domeniile Ostrov au atins vânzări de 20 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 7 procente fața de aceeași perioadă a anului trecut.

“Ne bucurăm să vedem că eforturile noastre sunt recompensate. De-a lungul timpului, am acordat o atenție deosebită viei, având alături de noi, specialiști buni și dedicați, investind în sistemul de irigații. Prin urmare, acum ne place să spunem că este momentul în care culegem roadele”, a declarat Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov.

Dealurile Dobrogei, mai exact arealul DOC Oltina și IG Terasele Dunării, oferă strugurilor o combinație ideală de minerale din sol, apă și soare, iar asta se simte în gustul deosebit al celor 25 de sortimente de vin marca Domeniile Ostrov.

În plus, tehnologia modernă de vinificație și o echipă de reputați oenologi garantează calitatea deosebită a tuturor vinurilor, fie ele roșii, albe sau roseuri.

În 2022, datorită producției foarte bune de struguri, estimările arată că Domeniile Ostrov vor obține în 2023 peste 8.000.000 de litri de vin, compania devenind unul dintre liderii pieței vinurilor din România.

Vinuri pentru toate gusturile bune

Investițiile în tehnologie și calitatea solului permit Domeniilor Ostrov să producă o gamă variată de vinuri, pentru toate gusturile. Vinurile populare, cu un preț accesibil, sunt preferate la petrecerile românilor, roseurile și vinurile albe fiind cele mai căutate.

Pentru cei care apreciază taninurile catifelate, Domeniile Ostrov propune o serie de vinuri din categoriile premium și premium plus, cum ar fi Naiada, Ritual sau Legio. Acestea sunt premiate frecvent la cele mai prestigioase concursuri de profil la nivel mondial.

De exemplu, 2021, vinurile Legio, vinuri nobile (albe și roșii) din categoria premium plus, au primit două medalii de aur la concursul Gilbert&Gaillard și o medalie de bronz la prestigiosul concurs Decanter, în timp ce în 2022 au obținut o medalie de aur la concursul Mundus Vini și o medalie de argint la concursul Decanter.

“Toate vinurile noastre se bucură de aprecierea clienților, dar cele mai căutate sunt roseurile, așa că soiurile de struguri roșii sunt cele care ne-au adus recunoașterea pe piață, atât la vinurile roșii, cât și la roseuri. În plus, noi ne mândrim cu Feteasca Neagră, ambasadorul vinurilor românești. Acesta se dezvoltă foarte frumos în arealul din Ostrov și, datorită tehnologiei de vinificație și a priceperii oenologilor, obținem un vin de invidiat”, a mai declarat Oana Belu.

Investițiile din ultimii ani în tot ce înseamnă Domeniile Ostrov, de la vie la tehnologii de ultimă generație, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Compania deține un areal viticol de 1.300 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării, iar principalele branduri vândute în HORECA și retail sunt Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Wine for Black Angus, Naiada, NOE, JOC, Art Folclor-Cocoș, Istros și Vinăria Ostrov.

Cu aceste vinuri, Domeniile Ostrov a luat de-a lungul timpului zeci de medalii de aur, argint și bronz la cele mai mari concursuri internaționale de profil.

articolul original.

Un enoriaș sucevean sesizează Arhiepiscopia că unii preoți alungă oamenii din Sfânta Biserică cu câte taxe s-au ridicat. ” Ne este frică să și murim”

26 September 2022 at 10:40
image

Un enoriaș sucevean sesizează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților că unii preoți alungă oamenii din Sfânta Biserică cu câte taxe s-au ridicat.„Sărut mâna și să-mi fie cu iertare, dar unii preoți alungă enoriașii din Sfânta Biserică cu câte taxe s-au ridicat. Sunt de acord ca preoții să trăiască din ce dă lumea, dar ne este frică să și murim.”, a scris enoriașul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”Doamne, ajută! Ca să vă pot da un răspuns, vă rugăm să ne spuneți la ce taxe faceți referire. Mulțumesc!”, i-a răspuns ierarhul.

articolul original.

Preot profesor de religie la o școală suceveană reclamat că agresează elevii și le vorbește urât. ”Nu a slujit decât un acatist de pe tabletă”. Credincioșii cer ajutorul Arhiepiscopiei

26 September 2022 at 10:38
image

Un preot profesor de religie la o școală suceveană a fost reclamat de un credincios la Arhiepiscopia Sucevei și Răduților, că agresează elevii și le vorbește urât. „Vreau să vă aduc la cunoștință că ….. și este profesor …… agresează elevii și defăimează ….., vorbește urât și nu vrea ….. A fost …… până în 2009 și după, preot în satul ……, unde nu a slujit decât un acatist de pe tabletă. Nu slujește nicăieri și își bate joc de cele sfinte! Mai are voie să poarte reverendă, chiar dacă nu face nimic ca preot? Dacă vreți să vă convingeți, trimiteți pe cineva la școală să întrebe, dar nu profesori, ci elevi. Poate o să spuneți că nu aveți treabă cu școala, dar este singurul loc unde vine. Iar copiii care merg la biserica parohiei sunt atacați continuu de el (are ….. ca titular) și nici măcar nu predă. Vă rog să faceți ceva în legătură cu el. A spus că nu vrea să slujească. Binecuvântați și iertați-mă!”, a scris enoriașul.

”Doamne, ajută! Sectorul Învățământ și cel Bisericesc al Centrului Eparhial vor verifica informațiile”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preot profesor de religie la o școală suceveană reclamat că agresează elevii și le vorbește urât. ”Nu a slujit decât un acatist de pe tabletă”. Credincioșii cer ajutorul Arhiepiscopiei, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
articolul original.

PressOne: Cum legiferează Sorin Cîmpeanu în interes propriu: a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și auto-amnistieze plagiatul

26 September 2022 at 10:10

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnată de Emilia Șercan în  PressOne.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică.

„Numim tipologic un astfel de personaj «fraudeur»”, spune prof. Marian Popescu, membru în board-ul unui institut din Geneva specializat în studiul fraudei și plagiatului academic.

Investigația semnată de Emilia Șercan pe PressOne

articolul original.

UPDATE: Atac armat la o școală din Rusia. 13 oameni uciși, dintre care 7 elevi, și alți 20 răniți

26 September 2022 at 08:54

UPDATE: Oficialii anunță 13 morți în urma atacului, inclusiv 7 copii, arată agenția Nexta pe Twitter.

Un bărbat înarmat a intrat într-o școală din centrul Rusiei și a început să tragă. Cel puțin 9 oameni au fost uciși, din care 5 sunt elevi, 2 profesori și doi agenți de securitate, iar alți 20 au fost răniți, conform autorităților ruse, citate de BBC. Atacatorul s-ar fi sinucis, conform primelor informații, iar pe rețelele sociale se spune că ar fi un bărbat care a primit ordin de mobilizare.

Atacul a avut loc în orașul Ijevsk, iar forțele de ordine și ambulanțele au ajuns la locul faptei. Atacul a avut loc la școala cu numărul 88, în care se aflau în jur de 1000 de elevi și 80 de profesori. Printre victime se numără elevi și un agent de securitate.

Dintre cele nouă persoane ucise, cinci ar fi elevi, doi ar fi profesori, iar alți doi agenți de securitate.
Școala se află în centrul orașului Ijevsk, de aproximativ 650.000 de locuitori, și este în apropiere de clădirile guvernamentale. Conform primelor informații, atacatorul s-a sinucis. Nu există detalii cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac.

Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina.

Atacatorul ar fi fost înarmat cu două pistoale, conform autorităților ruse. În presa rusă și pe rețelele sociale au fost distribuite clipuri filmate în școală în timpul atacului.

articolul original.
❌