ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

La Miroși, ca în Giulești, la derbyul cu Negrași din Liga V!

19 June 2022 at 21:14

Astăzi, sudul extrem al Argeșului a avut parte de o confruntare încinsă, nu doar de soarele arzător, ci și de concurența fotbalistică dintre comunele Miroși și Negrași, prinse în fermecătoarele lupte bărbătești ale celei de-a cincea ligi județene de fotbal.

Derbyul seriei Sud, ASC Miroși – SC Steaua Negrași, a fost așteptat ca o sărbătoare de localnici, indiferent dacă sunt sau nu iubitori de fotbal.

Matematic, ASC Miroși avea 3 puncte avans față de Negrași în clasamentul play-off-ului și era deja câștigătoarea seriei, chiar dacă ar fi pierdut meciul play-off-ului de astăzi, pentru că a câștigat ambele meciuri din campionat și regulamentul ia în calcul la departajare în cazul egalității de puncte rezultatele directe dintre echipe.

Anunțat pe afiș la 10,30, meciul a început la 11 și ceva.

Probabil, organizatorii și-au dorit ca localnicii să vină mai din timp, la ultimul meci al seriei Sud, pentru a se acomoda cu atmosfera și a se organiza în tribuna fericit umbrită de un pâlc de copaci, crescuți strategic la marginea stadionului.

În scurt timp, tribuna s-a umplut cu spectatori, la fel ca toate zonele umbrite din proximitatea stadionului.

Cei care nu au mai prins loc la umbră, au stat și în soare pentru favoriții lor.

Localnicii au venit calați pe victorie și nu aveau îndoieli în privința câștigătoarei.

Video

La fel ca la marile echipe, galeria nu a neglijat logisitica standard: multe semințe, vuvuzele, fumigene colorate, petarde,  pistol de jucărie cu capse și alte efecte…

Au fost și cetățeni cu capsa pusă, mai ales că meciul avea să decurgă mult mai echilibrat decât și-ar fi dorit gazdele din tribună, fapt ce a dus rapid la reproșuri colorate către cavalerii fluierului, care și-au continuat însă, impenetrabili, nobila misiune din teren.

Totuși, atmosfera generală a fost dată de bucuria localnicilor de a se întâlni la un meci de fotbal, într-o duminică în care treburile de acasă rămân regulamentar în standby.

Se știe că în liga a V-a fotbalul se joacă din pasiune și, uneori cu sacrificii, unii jucători venind direct de la joburi la meci.

Video

Papucii de vară au fost lăsați la marginea terenului, pentru a fi înlocuiți de ghetele cu crampoane

Echipele au fost întâmpinate cu urale și fumigene colorate la intrarea pe gazonul surprinzător de bun al terenului de joc.

Prima repriză a curs echilibrat, cu faze de gol ratate la ambele porți și necesarele minipauze de hidratare.

Înaintea fluierului de final al primei reprize, Marius Barbu a înscris pentru gazde, spre satisfacția spectatorilor, așa încât pauza a picat la fix pentru Miroși.

Pentru a da mai mult sens numelui comunei, în aer plutea un savant cocktail de miresme cu note intense de flori de tei și… carne la tuci..

Teii erau la vedere, dar am ”mirosit” repede și sursa celeilalte miresme, care era în vecinătatea stadionului.

Pentru a compensa travaliul și consumul energetic al eroilor locali din teren, gazdele au pregătit, la tuciuri tradiționale, savuroasă proteină animală și, anticipând fiesta de final, au pus la rece lichide, cât de cât hidratante.

Repriza secundă a fost mult mai intensă.

În minutul 57, Cristian Epure a egalat. Replica gazdelor a venit repede, după 3 minute prin Marius Barbu, jucător care avea să marcheze încă un gol, în minutul 85, din penalty.

La 3-1, părea că nimic nu se mai poate întâmpla, dar, pentru mai mult suspans, Ionuț Coman a marcat pentru Negrași în minutul 88, motiv pentru prietena unui fotbalist din teren de a se plânge că are mai multe emoții pentru meci, decât pentru examenul de Bac.

Video

Până la fluierul de final tabela inexistentă nu a mai fost însă modificată și fiesta de final s-a declanșat în toată splendoarea.

Sirena de alarmă a sunat puternic a bucurie în uralele spectatorilor.

Cu tricourile de campioni pregătite, jucătorii Miroșiului s-au dus la galerie, au deschis șampania câștigătorilor și au încins hora bucuriei.

Video

Primarul Miroșiului, Marin Niță, a fost foarte fericit. Pare un iubitor de fotbal, ținând cont că susține echipa și s-a îngrijit să aibă un gazon foarte bun pe stadion. În comună sunt mai multe terenuri de fotbal sintetice, dintre care unul acoperit, tip balon.

Declarații Marin Niță, primar comuna Miroși

Am descoperit cu surprindere, că la Miroși există și un fan club FC Argeș.

Șeful de post din localitate, Dragoș Păun, împătimit suporter al echipei Argeșului, a decorat pereții unui cochet bar local, cu fanioane, tricouri cu semnătură, tablouri și suveniruri de la FC Argeș.

Ne-a declarat că oamenii sunt foarte bucuroși când le văd, pentru că majoritatea țin cu FC Argeș și abia așteaptă să stea de vorbă la o bere, despre Dobrin și despre echipa lor de suflet, la terasa umbrită de sălcii a lui Viorel, plasată ca Poiana lui Iocan, la răspântie de ulițe.

ACS Miroși

Dumitru Sorin, Dumitru Mădălin, Barbu Marius (2 gol, min 60+85), Nedelea Iulian, Voicu Gabriel, Oprea Florin, Niță Alin, Stancu Gabriel, Dumitru Iulian, Nicolae Costel, Pîrvu Florentin (gol min 45), Cobzaru Adrian, Stancu Traian, Moaca Petre, Rizoiu Valentin.

Antrenor principal: Ghiță George

Antrenor secund: Neagu George

SC Steaua Negrași

Mozăceanu Mihai, Iacob Alin, Ciobanu Iulian, Alexandru Florin, Boian Marius, Iorga Viorel, Stănescu Emil, Drăgușin Ionuț(c), Epure Ionuț, Epure Cristian(gol min 57), Chiroiu Alin, Chiroiu Sorin (+antrenor secund), Coman Ionuț (gol min 88), Predica Ion, Brojbă Costel (+antrenor principal)

articolul original.
  • There are no more articles
❌