ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Program STB de 1 decembrie. Ce trasee vor fi modificate de Ziua României

29 November 2022 at 19:43
image

Program STB de 1 decembrie. Ce trasee vor fi modificate de Ziua României. Noi modificări anunțate de STB în timpul minivacanței de 1 decembrie.

Conform ultimelor informații, traseele a şapte linii de autobuz din zonă vor fi modificate în jurul zilei de 1 decembrie.

Program STB de 1 decembrie. Ce trasee vor fi modificate de Ziua României

Totodată, staţia “Arcul de Triumf” va fi mutată temporar, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Astfel, staţia de autobuz “Arcul de Triumf” (aferentă liniilor 131, 331, 331B, 335, 361 şi 783) situată în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul spre Piaţa Presei, va funcţiona pe Bd. Mareşal Constantin Prezan în zilele de 25 (începând cu ora 08.00), 26, 28, 29 şi 30 noiembrie 2022.

Totodată, în ziua de 1 decembrie va fi suspendată şi staţia mutată pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, în perioada devierii totale a circulaţiei în zonă.

Program STB de 1 decembrie. Ce trasee vor fi modificate de Ziua României

Conform sursei citate, în vederea desfăşurării repetiţiei generale, precum şi a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în ziua de 1 decembrie 2022, între orele 4:00 – 18:00, traficul rutier va fi restricţionat total pe Bd. Regele Mihai I (între Piaţa Presei şi Piaţa Arcul de Triumf), pe Şos. Kiseleff (între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei), pe Str. Alexandru Constantinescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti), pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, precum şi pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu (între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti).

Ca urmare, de la ora ieşirii vehiculelor pe trasee şi până la ridicarea restricţiilor de circulaţie, următoarele linii de autobuz vor fi deviate astfel:

Linia 131 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Romană şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal “Complex Comercial Băneasa”;
Linia 205 va funcţiona pe traseul actual între terminalul “Străuleşti” şi Piaţa Presei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Mărăşti, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul actual;

Program STB de 1 decembrie. Ce trasee vor fi modificate de Ziua României

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Şoseaua Fundeni” şi intersecţia Str. Radu Beller/ Calea Dorobanţi, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Calea Dorobanţi, Bd. Iancu de Hunedoara, prin Pasajul Victoria, Şos. Nicolae Titulescu, apoi traseul actual;

Linia 331 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Romană şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Poligrafiei, apoi traseul actual;

Linia 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Faur” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal “Complex Comercial Băneasa”.

De asemenea, Linia 361 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Complex Comercial Băneasa” şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Beijing, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Cal. Victoriei, apoi traseul actual până la Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Lascăr Catargiu, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, terminal “Complex Comercial Băneasa”.

Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Aviatorilor, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, apoi pe traseul actual.

articolul original.

STB-ul, luat la ‘puricat’ de comisarii ANPC! Horia Constantinescu: Pare desprins din reclamele la detergenți

23 November 2022 at 07:45
image

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit miercuri dimineața vizita Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Comisarii desfășoară acţiuni de verificare a mijloacelor de transport în comun ale Societăţii, acţiunea fiind în desfăşurare, conform reprezentanţilor ANPC.

„Începând cu ora 4:00 în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti-Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activităţii STB.
Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri. Acţiunea este în desfăşurare. S-au lăsat invitaţii pentru mâine. Constatările şi informaţiile primite le vom comunica ulterior. Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a transmis şeful ANPC, Horia Constantinescu, conform AGERPRES

ANPC urmează să prezinte în cursul zilei concluziile controalelor.

articolul original.

VIDEO – Comisarii de la Protecţia Consumatorilor fac controale în mijloacele de transport în comun din Capitală. Au găsit scaune rupte și multă mizerie

23 November 2022 at 08:08
image

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descins, miercuri dimineața, la Societatea de Transport București (STB) pentru a verifica mijloacele de transport în comun din mai multe baze / depouri.

Miercuri dimineața, de la ora 4:00, 14 comisari ai structurii București-Ilfov au început să facă verificări la STB, a transmis ANPC.

În cadrul controlului au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri.

Comisarii au găsit scaune rupte și murdare, elemente de susținere deteriorate și multă mizerie, în urma primelor verificări.

De asemenea, unele elemente metalice sunt afectate de rugină, iar podelele nu sunt spălate, în timp ce mânerele de susţinere sunt deteriorate.

„Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a comentat preşedintele ANPC Horia Constantinescu.

Acțiunea de control este încă în desfășurare.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

ANPC face controale în mijloacele de transport în comun din Capitală: Mizerie, rugină, scaune deteriorate (Foto & Video)

23 November 2022 at 06:39
By: -

Comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) fac miercuri dimineaţă controale în mijloacele de transport în comun din baze şi depourile Societăţii de Transport Bucureşti.

”Începând cu ora 4, în această dimineaţă, 14 comisari ai structurii Bucureşti -Ilfov, au desfăşurat acţiuni de verificare a activiăţii STB. Au fost evaluate mijloacele de transport în comun din mai multe baze/depouri”, au anunţat reprezentanţii ANPC.

Aceştia au precizat că acţiunea este în desfăşurare.

Inspectorii ANPC au găsit mijloace de transport murdare și scaune cu capitonajul deteriorat. De asemenea, unele elemente metalice sunt afectate de rugină, iar podelele nu sunt spălate, în timp ce mânerele de susţinere sunt deteriorate.

Foto: ANPC

”Să cureţi 43 de tramvaie cu doar două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenţi”, a comentat preşedintele ANPC Horia Constantinescu.
 
ANPC urmează să prezinte în cursul zilei concluziile controalelor.

articolul original.

Alex Velea își ”trage” bani de la oamenii care luptă în cușcă! Cine sunt vedetele care i-au dat artistului chiar și 20% din ce au încasat!

22 November 2022 at 21:40

Alex Velea are profit major de pe urma „protejaților” lui. Practic își trage bani prin prisma bătăilor la care participă ai săi „băieți”. Zannidache a câștigat un meci în gala RXF 42 și a „predat” 20% din banii primiți – în contul iubitului Antoniei. Velea a primit în jur de 3.000 de euro din aproximativ 16.000, atât cât luase „băiatul” lui, și e posibil ca istoria să se repete și în cazul lui Jon Băiat Bun, în gala RXF 43. CANCAN.RO are toate detaliile exclusive! 

Zannidache s-a luptat în gala RXF 42 și a câștigat împotriva lui Gheboasă. Și lui Alex Velea îi convine că „protejații” lui intră în ringul MMA. El nu urcă în cușcă, dar primește bani. Că are și el profit de pe urma galelor RXF în care participă „băieții” lui.

Sursele CANCAN.RO susțin că la finalul galei RXF 42, atunci când Zannidache a câștigat meciul împotriva lui Gheboasă, „băiatul” lui Velea a rămas cu 13.000 de euro. Dar după ce și-a primit partea și iubitul Antoniei. În jur de 3.000 de euro. Deci la un calcul simplu, Zanni a primit de la organizatorii galei aproximativ 16.000 de euro.

Iar Alex Velea a fost „omenit” pentru că se ocupă de parcursul profesional al lui Zannidache. Nu numai de al lui. Și până la urmă dacă tot „l-a făcut mare” și a ajuns trapperul să participe într-o gală RXF, trebuie să împartă câștigul cu „tatăl lui”.

Zannidache l-a „omenit” pe Alex Velea cu 3.000 de euro după RXF 42 / (Sursa: Instagram)

Jon Băiat Bun, posibil să „decarteze” și el în contul lui Velea

Și dacă tot e vorba despre „băieții” lui Velea… Se pare că „protejații” lui iau cu asalt ringul MMA. După Zannidache, Jon Băiat Bun este cel care a acceptat bătălia care se va desfășura după reguli de arte marțiale mixte.

Mai mult decât atât, dacă Alex Velea a primit de la Zannidache 3.000 de euro pentru că se ocupă de parcursul lui profesional, același lucru se va întâmpla, cel mai probabil, și cu Jon Băiat Bun, cel care va intra în gala RXF 43 contra lui OG Eastbull. Căci și el e „sub aripa” lui Velea.

Dar suma pe care acesta i-o va da iubitului Antoniei rămâne de văzut. Că el va primi bani mai puțini decât Zannidache. Doar 10.000 de euro va încasa de la organizatorii meciului, lucru dezvăluit în exclusivitate de CANCAN.RO. Menționăm că nu se știe dacă Velea încasează banii ajutat de anumite clauze contractuale sau este doar respectul arătat de tinerii care au fost promovați de artist. (Vezi AICI detalii)

Jon Băiat Bun va intra în gala RXF 43/ (Sursa: Instagram)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

I-am făcut calculul! Câți lei primește salariu un șofer STB, de fapt, cu tot cu tichete de masă

10 November 2022 at 07:13
By: R.M.

Multă lume este curioasă să știe ce salarii câștigă lunar angajații din Societatea de Transport București (STB). Dacă fie ești în căutarea unui loc de muncă sau pur și simplu, ești curios să știi câți bani câștigă un șofer STB, vei afla mai multe detalii, în articolul de mai jos. 

La începutul acestui an, mai mulți angajați STB au făcut grevă timp de cinci zile din cauza salariilor mici pe care le încasează. Aceștia erau nemulțumiți și de neregulile din sistem. Magistrații Tribunalului București au decis că greva este ilegală, iar șoferii s-au întors pe traseu, cu aceleași nereguli.

Însă, ai fi surprins cât câștigă un șofer angajat la Societatea de Transport București.

Ce salariu încasează un șofer STB

Un șofer cu diplomă de Bacalaureat, permis de conducere categoria D și cu câțiva ani de muncă vechime,  pleacă acasă cu un salariu de peste 3.100 de lei lunar, la care sunt incluse și bonurile de masă, citat de Gândul.

Un fluturaș de salariu al celor de la STB a fost postat pe rețeaua de socializare Facebook, de către un anonim. Astfel, de acolo reiese că salariul brut este de 5.363 lei, iar cel net este de 4.135 de lei, la o vechime de 7%  și 158 de ore lucrate.

După cum vă spuneam, contează și vechimea în muncă pe care o are un șofer angajat la STB, pentru a ajunge la un salariu mai mare.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii trebui sa îndeplinești: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice. Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, a fost mesajul postat de anonim, alături de poza cu fluturașul.

Fluturașul de salariu al unui șofer STB / (sursă foto: Facebook)

Alte salarii din cadrul STB

– Director general – 17.334 lei

– Șef de serviciu – până la 11. 000

– Inginer șef – până la 11.000 lei

– Casier centru reîncărcare carduri – până la 4.816 lei

– Mecanic auto – până la 4.958 lei

– Lăcătuș – până la 4.889 lei

articolul original.

Aplicația 24pay introduce abonamentele pentru transportul STB sau tren din București

31 October 2022 at 13:02
image

Locuitorii din regiunea București-Ilfov se pot bucura de un nou serviciu digital disponibil în aplicația 24pay: abonamente de călătorie integrate pentru călătoriile pe liniile de suprafață cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul și trenul în zona metropolitană București-Ilfov.

Abonamentele de 1, 6 și 12 luni, acum pe mobil


Astfel, începând de astăzi vor fi disponibile în aplicație abonamente integrate de 1, 6 sau 12 luni pentru călătorii pe liniile de suprafață și cu trenul, pe linia Gara de Nord-Otopeni. Utilizatorii pot plăti abonamentele cu cardul direct din aplicație, fără a mai pierde timp prețios la casele de bilete. Activarea acestui serviciu este posibil prin parteneriatul 24pay cu operatorul STB, care administrează Sistemul Automat de Taxare. Acest sistem include și ceilalți operatori din aria metropolitană București – Ilfov: Serviciul Transport Voluntari (STV SA), Ecotrans STCM SRL, Regio Serv Transport SRL, precum și operatorii feroviari CFR Calatori și TFC, care operează curse regulate pe ruta Gara De Nord – Otopeni.


Aplicația 24pay este o soluție de plată digitală pentru transportul în comun cu prezență în 18 orașe din România, dezvoltată de compania PTP Online și deținută de PayPoint România. În luna octombrie 2022 a fost lansat și serviciul de plăți facturi în aplicație, prin care utilizatorii din toată țara pot să achite ușor și rapid utilitățile și facturile pentru servicii financiare sau telefonie mobilă. Plățile pentru plata facturilor, dar și pentru achiziționarea biletelor și abonamentelor de călătorie sunt derulate în baza parteneriatului încheiat cu Banca Transilvania.


„Așa cum am mai spus, obiectivul nostru principal este să oferim o soluție de plată digitală completă și accesibilă tuturor românilor, iar lansarea acestui nou serviciu este un exemplu foarte bun pentru viziunea pe care o avem pentru 24pay. Suntem într-un proces activ de transformare și dezvoltare a aplicației, iar în curând vom adăuga noi servicii gândite pentru a ușura accesul utilizatorilor la produse și servicii financiare și de entertainment.” – a declarat Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services.


Peste 1.000.000 de descărcări ale aplicației 24pay au fost până acum înregistrate în magazinele online de aplicații. Utilizatorii se vor putea bucura în curând de alte noi servicii adăugate, dar și de un redesign al aplicației.

articolul original.

EXCLUSIV | Șeful de sindicat STB reacționează la acuzațiile directorului, potrivit cărora șoferii „fentează” munca pe timpul verii: „Au boli cronice și profesionale”

13 September 2022 at 14:58
image

Vasile Petrariu, șeful principalului sindicat STB, a declarat pentru Gândul că motivele pentru care șoferii intră în medicale pe timpul verii sunt bolile cronice și cele profesionale, cauzate de condițiile grele de muncă. Directorul general spune însă că a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la numărul mare de concedii medicale de la STB în perioadele de vară și de toamnă.

„Societatea de Transport București are în momentul de față un număr de aproximativ 4.350 conducători de vehicule ( auto, tramvai, troleibuz). Condițiile grele  în care aceștia își desfășoară activitatea, în timp au generat apariția unui număr mare de boli cornice și boli profesionale. Peste 3.500  de conducători de vehicule au boli cronice”, a declarat Vasile Petrariu, pentru Gândul.

Potrivit șefului de sindicat STB, în perioada 2016-2021 s-au înregistrat un număr de 438 de boli profesionale la conducătorii de autobuze, 58 la troleibuze și 74 tramvaie.

„În primul semestru al anului 2022 avem o creștere alarmantă a acestui fenomen, pentru că s-au înregistrat 227 de cazuri la șoferii de autobuze și 30 cazuri la tramvaie și troleibuze. Sindicatul a solicitat Conducerii Executive  în perioada de alertă privind temperaturile extreme, să ia măsuri privind protecția salariaților conform legii ( pauze mai dese, scurtarea programului de lucru, asigurarea funcționării aerului condiționat la vehiculele dotate cu dispozitive de aer condiționat)”, a mai precizat Vasile Petrariu.

„Nu se respectă pauzele pentru refacerea capacității fizice”

Șeful de sindicat mai spune că nu sunt condiții la capetele de linii, „unde nu se asigură minimul necesar cu privire la condițiile igenico-sanitare ( lipsă grupuri sanitare, apă potabilă, etc.)”.

„Nu se respectă pauzele pentru refacerea capacității fizice din cauza programului de circulație neadaptat traficului rutier. În concluzie, aceștia  sunt o parte din factorii care generează un număr mai mare de concedii medicale, de care directorul general nu a făcut referire, în niciun caz 20%  cât a vehiculat. În data de 12.09.2022 la transportul cu autobuze am avut un procent de aproximativ 8% de concedii medicale, iar la transportul electric 7%. Așadar, speculația și amenințările cu sesizarea la Colegiul Medicilor și Casa de Asigurări de Sănătate nu se justifică”, a mai precizat Vasile Petrariu.

Reacția lui Petrariu vine după ce Adrian Criț, director general STB, a declarat, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că aproximativ 20% dintre șoferii și manipulanții STB își iau concedii medicale pe timpul verii și pe timpul toamnei, care ar fi „forțate”. Cei care intră în medicale se suprapun cu colegii care sunt în concediu de odihnă pe timpul verii, perioadă în care mai toată lumea pleacă în vacanță.

Emisiunea integrală poate fi urmarită AICI:

„E o tradiție, pe care vedem cum o reglăm. Există în perioada verii și în perioada toamnei niște concedii medicale care, toeretic, ar fi puțin forțate. Am sesizat și Colegiul Medicilor, Casa de Asigurări de Sănătate. Făcând o analiză, există o pondere de 20% din numărul total de conducători de vehicule care sunt în concedii medicale. Și asta ne afectează”, a declarat Adrian Criț în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
articolul original.

EXCLUSIV | Cum „fentează” munca sute de șoferi STB pe timpul verii. Director STB: „Își iau concedii medicale. Am sesizat Colegiul Medicilor” | VIDEO

13 September 2022 at 11:29
image

Adrian Criț, director general STB, a declarat, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că aproximativ 20% dintre șoferii și manipulanții STB își iau concedii medicale pe timpul verii și pe timpul toamnei, care ar fi „forțate”. Cei care intră în medicale se suprapun cu colegii care sunt în concediu de odihnă pe timpul verii, perioadă în care mai toată lumea pleacă în vacanță.

„E o tradiție, pe care vedem cum o reglăm. Există în perioada verii și în perioada toamnei niște concedii medicale care, toeretic, ar fi puțin forțate. Am sesizat și Colegiul Medicilor, Casa de Asigurări de Sănătate. Făcând o analiză, există o pondere de 20% din numărul total de conducători de vehicule care sunt în concedii medicale. Și asta ne afectează”, a declarat Adrian Criț în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, realizată de jurnalistul Nicolae Oprea.

Porivit informațiilor primite de Gândul de la reprezentanții STB, Societatea are aproximativ 3.500 de șoferi și manipulanți, astfel că procentul de 20% reprezintă aproape 700 de conducători care „fentează” munca în timpul verii, așa cum a declarat șeful STB.

Cât câștigă în mână un șofer STB. Poate ajunge și la 8.000 de lei

Adrian Criț, directorul general al STB, a mai anunțat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că un angajat al Societății poate câștiga în mână chiar și 8.000 de lei pe lună. Este vorba de salariul de încadrare, plus orele suplimentare, potrivit șefului STB.

„Salariul de încadrare, plus sporurile, ne duceau în ianuarie către un venit net, minim, de 4.350 de lei pentru un conducător de vehicul. Vorbesc de conducători de autobuze, troleibuze, tramvaie.

În condițiile în care se lucrează ore suplimentare, condițiile cresc. Sunt ore plătite dublu, potrivit legislației în vigoare (…) Au fost situații în care s-a ajuns și la 6.000 sau chiar 8.000 de lei pe lună”, a declarat, luni, Adrian Criț, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

articolul original.

EXCLUSIV | Șeful STB, după dezvăluirile Gândul legate de societatea care face mentenanța Otokar: „Sunt probleme. Reviziile și intervențiile nu sunt făcute conform contractului” | VIDEO

13 September 2022 at 06:00
image

Adrian Criț, directorul general STB, a confirmat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, dezvăluirile pe care jurnaliștii Gândul.ro le-au făcut recent legate de Happy Garage SRL, firma care se ocupă de mentenanța Otokar. Potrivit șefului transportului public din Capitală, în prezent sunt probleme tehnice legate de mentenanța acestor vehicule.

Adrian Criț, șeful STB, confirmă faptul că Otokar nu și-a ales un partener potrivit pentru a asigura mentenanța celor 400 de autobuze pe care le-a vândut Municipalității.

Șeful STB este de părere că există o incapacitate a service-ului care ar trebui să se ocupe de problemele tehnice ale autobuzelor Otokar, respectiv firma Happy Garage SRL.

„Este adevărat, și recunosc, că sunt niște probleme pe partea tehnică și pe mentenanță. E adevărat că am constatat, tocmai urmare a grevei, dacă vă aduceți aminte, la momentul respectiv, o parte din angajații STB au scos în evidență că sunt vehicule care nu sunt funcționale. Verificând, este adevărat, ne-am dat seama că erau vehicule Euro 3, care nu funcționau din 2009. Pe de altă parte, luând în considerare situația la modul general, am constatat că o mare parte din vehiculele Otokar au probleme, chiar dacă era obligația furnizorului vehiculului să facă toate remedierile în perioada de garanție. Și aici, intrând în clauzele contractuale, există niște defecte de ordin sistematic, care, din păcate, nu au fost remediate de către furnizor”, a declarat Adrian Criț în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Este clar că există niște probleme de natură tehnică, e clar că există o incapacitate a service-ului”

Potrivit șefului STB, sunt mai multe instituții care s-ar interesat de contractul cu Otokar.

„Deja, și o zic în premieră, anumite instituții se interesează de acest contract. Este clar că există niște probleme de natură tehnică, e clar că există o incapacitate a service-ului (…)

Am discutat (cu cei de la Otokar – n.r.) și am evidențiat că mentenanța, reviziile și intervențiile în caz de necesitate nu sunt făcute conform contractului”, a mai declarat Adrian Criț în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Șeful STB mai spune că Otokar are obligația să-și desemneze un alt reprezentant, astfel încât mentenanța să fie asigurată.

Gândul a dezvăluit recent că Primăria Municipiului București se confruntă cu o problemă foarte serioasă, și asta din cauză că Happy Garage SRL – firma care asigură service-ul lotului de 400 de autobuze OTOKAR cu care circulă bucureștenii – este implicată într-un proces complex – i s-a cerut insolvența pentru datorii neachitate.

Toate detaliile despre acest contract pot fi citite AICI.

Daniel Maftei, proprietarul Happy Garage SRL, cunoscut ca ”Playboy de Dorobanți”, zis Sexy Mecanicul

Daniel Maftei, proprietarul Happy Garage SRL, este perceput de cei care îl cunosc drept un ”playboy” de Dorobanți (Mai multe detalii AICI), un personaj căruia îi place să posteze în mediul online aroganțe cu mașini și bijuterii de milioane de euro și care preferă exclusiv vacanțe exotice – Monaco, sudul Franței, Mykonos și multe, multe altele. Este vorba, în general, de postări care să lase impresia unei mari bogății, în realitate fiind insolvențe, datorii și probleme.

După ce Gândul a publicat informații în exclusivitate despre semnele de întrebare apărute în jurul controversatei asocieri dintre compania OTOKAR și subcontractorul Happy Garage SRL, firmă care asigură mentenanța celor 400 de autobuze livrate municipalității Capitalei, scenariul a avut o desfășurare surprinzătoare, iar conotațiile sunt penale. Daniel Maftei, proprietarul Happy Garage SRL, a contraatacat prin… amenințări și vulgarități la adresa proprietarului societății care editează ziarul nostru. Mai multe detalii  pot fi citite AICI.

 

articolul original.

VIDEO EXCLUSIV | Directorul general STB anunță „marea pace” cu sindicaliștii: „Toate divergențele au fost închise. Angajații au primit o serie de beneficii din partea conducerii”

12 September 2022 at 18:30
image

Adrian Criț, directorul general al STB, a anunțat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în prezent s-a stins confictul dintre managementul Societății și sindicaliști. La începutul anului, angajații STB s-au aflat mai multe zile în grevă, protest care a paralizat orașul.

„Conflicte de muncă pot să existe oricând, este adevărat că noi am închis în urmă cu două săptămâni contractul colectiv de muncă și nu mai sunt motive în momentul de față (pentru grevă – n.r.).

La data când șeful sindicatului reprezentantiv s-a prezentant la dumneavoastră în studio (iunie -n.r.), eram în negocierea contractului de muncă.

Toate divergențele au fost închise, mai mult decât atât, angajații au primit o serie de beneficii din partea conducerii, luând în considerare situația actuală”, a declarat Adrian Criț, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, realizată de jurnalistul Nicolae Oprea.

Angajații vor primi 10% în plus la salarii

Șeful STB a mai precizat că angajații Societății vor beneficia de o creștere salarială.

„Am decis, de la anul, din luna februarie, o creștere a salariului de încadrare pentru toți angajații cu 10 %. Totodată, tichetele de masă sunt majorate din luna septembrie a anului curent de la valoarea de 20 de lei pe zi la 30 de lei pe zi”, a mai dezvăluit Adrian Criț în emisiunea „Cu Gândul la București”.

În luna iunie, șeful de sindicat  STB vorbea despre eventualitatea organizării unei noi greve.

„Suntem în negocierea unui nou contract colectiv de muncă, până la urmă, au rămas foarte multe lucruri în divergență, acest director general a spus că el nu va da niciun leu angajaților, nu contează că inflația a ajuns la 15%, am propus niște soluții, care să nu însemne costuri foarte mari, refuză, și, dacă nu reușim să încheiem un nou contract de muncă există mari șanse să ne îndreptăm spre un conflict colectiv de muncă”, declara Vasile Petrariu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

articolul original.

VIDEO EXCLUSIV | Cât câștigă un șofer de la STB în mână, pe lună. Șeful STB: „Au fost și salarii de 8.000 de lei”

12 September 2022 at 17:00
image

Adrian Criț, directorul general al STB, a anunțat, luni, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că un angajat al Societății poate câștiga în mână chiar și 8.000 de lei pe lună. Este vorba de salariul de încadrare, plus orele suplimentare, potrivit șefului STB.

„Salariul de încadrare, plus sporurile, ne duceau în ianuarie către un venit net, minim, de 4.350 de lei pentru un conducător de vehicul. Vorbesc de conducători de autobuze, troleibuze, tramvaie.

În condițiile în care se lucrează ore suplimentare, condițiile cresc. Sunt ore plătite dublu, potrivit legislației în vigoare (…) Au fost situații în care s-a ajuns și la 6.000 sau chiar 8.000 de lei pe lună”, a declarat, luni, Adrian Criț, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” realizată de jurnalistul Nicolae Oprea.

 Angajații vor primi 10% în plus la salarii

Șeful STB a mai precizat că angajații Societății vor beneficia de o creștere salarială.

„Am decis, de la anul, din luna februarie, o creștere a salariului de încadrare pentru toți angajații cu 10 %. Totodată, tichetele de masă sunt majorate din luna septembrie a anului curent de la valoarea de 20 de lei pe zi la 30 de lei pe zi”, a mai dezvăluit Adrian Criț în emisiunea „Cu Gândul la București”.

articolul original.

Nicușor Dan a sesizat DNA

6 September 2022 at 08:24
image

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a făcut sesizare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) după ce corpul de control al edilului care a încheiat verificarea la Societatea de Transport București (STB) a găsit o serie de „aspecte nelegale”.

Obiectul sesizării este achiziția de tramvaie printr-o procedură demarată în 2019 și încheiată în 2020. Nicușor Dan afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că firma Electroputere VFU Pașcani, declarată câștigătoare la respectiva licitație, „aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate”.

„Am transmis DNA o sesizare cu privire la aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB.

Obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației.

Întrebările la care sunt sigur că bucureștenii ar dori să afle răspunsul sunt:

1.De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?

2.De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?

Opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate.

Situația de fapt este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

articolul original.

Abonamentele STB pentru elevii și studenții de la unități de învățământ din București și Ilfov vor fi eliberate online

1 September 2022 at 13:51

Abonamentele pentru mijloacele de transport public ale Societăţii de Transport Bucureşti STB SA, pentru elevii şi studenţii care învaţă în şcolile şi unversităţile de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov vor fi eliberate online, în urma încheierii unui protocol între Ministerul Educaţiei şi STB SA, relatează News.ro.

În baza acestui document, Ministerul Educaţiei va permite accesul STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi la Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida şi verifica automat, în condiţii sporite de securitate informatică şi cu respectarea legislaţie privind datele cu caracter personal, calitatea de elev sau student a beneficiarului.

Protocolul de colaborare a fost semnat

Protocolul de colaborare a fost semnat de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi de directorul general al STB SA, Mihai Criţ, şi prevede dezvoltarea de către STB SA a interfeţei care să faciliteze obţinerea online a abonamentelor gratuite pentru elevi, respectiv cu reducere pentru studenţi, pe baza solicitării acestora.

Astfel, Ministerul Educaţiei permite accesul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida şi verifica automat calitatea de elev/ student, în condiţii sporite de securitate informatică.

Noua platformă va permite obţinerea abonamentelor metropolitane din zona Bucureşti – Ilfov valabile pe perioada anului şcolar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare.

„Transformarea digitală a proceselor pleacă de la nevoile consumatorului. Prin acest parteneriat oferim elevilor posibilitatea de a folosi tehnologiile actuale în vederea obţinerii mai rapide a abonamentelor de transport, fără a se mai deplasa la centrele de vânzare ale STB SA”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ.

Potrivit acestuia, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării oferă suportul tehnic în vederea respectării trasabilităţii schimbului de date necesar dezvoltării platformei digitale.

Platforma accesibila mai întâi elevilor, apoi studenților

Platforma va fi pusă, într-o primă fază, la dispoziţia elevilor, apoi dezvoltată pentru obţinerea abonamentelor pentru studenţi.

La rândul său, ministrul Educaţiei a transmis, pe Facebook, că schimbul de informaţii se va realiza cu asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal, potrivit Regulamentului european 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.

„Protocolul de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.) este valabil pentru o perioadă de 4 ani de la data semnării şi nu presupune nicio contribuţie financiară din partea Ministerului Educaţiei”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

articolul original.

Delivery Hero a finalizat preluarea Glovo

5 July 2022 at 06:50
image

Delivery Hero, platforma lider la nivel mondial în segmentul livrărilor locale, a întreprins cu succes toate demersurile pentru finalizarea tranzacției Glovo. Compania va fi acționarul majoritar al Glovo și va deține aproximativ 94% din acțiuni pe bază nediluată în platforma lider în livrarea din mai multe categorii. Majorarea capitalului de acțiuni al Delivery Hero și permisiunea ulterioară pentru tranzacționare se află în așteptare.

„Acest parteneriat reprezintă o potrivire perfectă și suntem foarte bucuroși să urăm bun-venit Glovo în familia Delivery Hero. Ne cunoșteam, ne apreciam și aveam încredere unii în ceilalți de mai mulți ani. Echipele noastre împărtășesc aceeași viziune, și totuși, încă putem învăța multe unii de la ceilalți prin schimbul de cunoștințe și explorarea sinergiilor tehnologice și operaționale.”

Niklas Östberg, CEO și co-fondator al Delivery Hero

Peste 2 miliarde de clienți

Prezența puternică a Glovo în Europa de Sud și EEMEA completează acoperirea globală a Delivery Hero, ridicând numărul total de țări la 74 și deservind până la 2.2 miliarde de oameni pe patru continente. Parteneriatul strategic care va rezulta din această tranzacție va permite ambelor companii să își valorifice reciproc expertiza tehnologică și operațională.

Cum va continua Glovo

Glovo va continua să opereze cu brandul și platforma existente sub managementul echipei actuale condusă de cei doi fondatori Oscar Pierre și Sacha Michaud, care rămân implicați în Glovo.

Unindu-ne forțele cu familia Delivery Hero vom accelera creșterea și dezvoltarea produsului nostru. Împreună vom deservi o vastă parte a populației de pe patru continente, cu milioane de afaceri și de curieri locali care vor continua să beneficieze de facilitățile platformei noastre. Suntem foarte fericiți să începem în sfârșit să lucrăm împreună și să împărtășim cunoștiințe și tehnologie cu alte branduri din Grup”, a precizat Oscar Pierre, CEO și co-fondator Glovo.

Delivery Hero semnase în ianuarie un acord pentru a prelua încă 39,4% din acțiunile Glovo, ajungând astfel să dețină peste 80% din compania spaniolă.

În urma tranzacției, Glovo era evaluat la 2,3 miliarde de euro. Delivery Hero a oferit la schimb 7,9 milioane de acțiuni proprii, evaluate la circa 790 milioane de euro (conform prețului la bursă din momentul anunțului).

articolul original.

OG Eastbull lansează noul single în colaborare cu Killa Fonic – Radio Sexy

20 June 2022 at 14:57
image

OG Eastbull revine cu noul single în colaborare cu Killa Fonic – „Radio Sexy” – piesă ce va face fiecare fan al muzicii trap să danseze și să cânte piesa alături de artiști în cluburi și la concertele lor. Colaborare celor doi artiști ce s-au lansat în lumea muzicii underground este perfectă pentru toate femeile ce își doresc să se distreze vara aceasta, cât și pentru bărbații cu o încredere de sine ridicată.

Piesa a fost scrisă și compusă de OG Eastbull și Killa Fonic, producția finală fiind realizată de către Vladone. Videoclipul piesei „Radio Sexy” ni-l prezintă atât pe OG Eastbull, cât și pe Killa Fonic în ipostaza protagoniștilor unei nopți de distracție în club, înconjurați de multe domnișoare cu atitudine și îmbrăcate sexy.

OG Eastbull este un trapper român ce a cunoscut succesul atât în Italia, dar și în România. Majoritatea videoclipurilor sale au fost filmate pe străzile Romei, de unde acesta s-a și inspirat pentru piesele sale. Deși par agresive, versurile melodiilor lui OG Eastbull vorbesc despre lucruri și evenimente reale, iar întreaga sa muzică reprezintă un statement pentru ceea ce viața de cartier te învață.

Killa Fonic are un stil unic în România. Este descris de onestitatea sa brutală și videoclipurile artistice. Are capabilitatea de a se transpune în multiple genuri muzicale cu o lejeritate de neegalat. Killa Fonic a făcut parte din proiectul Șatra B.E.N.Z. cu care a lansat albumele O.$.O.D. 1 si 2. Din 2019 a părăsit grupul și a început cariera exclusiv solo. Toate lansările lui au avut impact asupra zonei urbane, dar o parte din ele au depășit granițele și au fost auzite de publicul mare la TV și Radio. Printre ele putem aminti de „Bambolina” feat. Carla’s Dreams, „Miami Bici”, „Go Gettas” feat. NANE & Azteca &bbno$, „MAMBO”, „Richie Rich”, „NIMENI”, „Lucifer”, „HAOLO” feat. NANE. Pe lângă numele menționate anterior a colaborat cu ADDA, Irina Rimes, Damian Drăghici, Raluka, Smiley, DOC, Connect-R, Liviu Teodorescu, AMI și mulți alții. Ultima său single, în colaborare cu DELIA – „Cum am știut” a reușit să își facă simțită prezența în topurile muzicale de radio din România, fiind prezent în Top 10 cele mai difuzate piese pe radio săptămânal de la lansare și până în prezent.

articolul original.
  • There are no more articles
❌