ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Parteneriat UMFST Târgu Mureș și COSR pentru promovarea sănătății prin sport

19 July 2022 at 11:56

Dezvoltarea de programe de educație olimpică, promovarea elitismului sportiv și a valorilor olimpice, implementarea de activități sportive, organizarea de manifestări educaționale și știintifice pentru promovarea idealurilor, principiilor și a păcii prin olimpism sunt principalele obiective ale acestui parteneriat.

Leonard Azamfirei, Mihai Covaliu

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș împreună cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), au inițiat un parteneriat prin care vor fi dezvoltate proiecte având ca obiective principale: dezvoltarea de programe de educație olimpică, promovarea elitismului sportiv și a valorilor olimpice, implementarea de activități sportive prin programul „Luna olimpică”, desfășurat în perioada 23 mai – 23 iunie, organizarea de manifestări educaționale și știintifice pentru promovarea idealurilor, principiilor și a păcii prin olimpism.

În cadrul întâlnirii președintelui COSR Mihai Claudiu Covaliu, cu Rectorul Universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, s-a discutat despre modul în care se va dezvolta acest parteneriat instituțional și derularea de proiecte de viitor, ambii manifestându-și deplina susținere pentru promovarea sportului, a sănătății și olimpismului cu impact major asupra dezvoltării educației și a societății.

Covaliu la baza sportivă a UMFST

A avut loc, apoi, un tur de vizitare a bazei sportive universitare, întâlnirea oaspetelui cu corpul didactic care asigură derularea activității de educație fizică și sportivă în cadrul Universității, precum și discuții cu conducerea Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureș aflat sub tutela UMFST.

În cadrul vizitei, președintele COSR a subliniat legătura dintre sport și sănătate, implicațiile formării universitare pentru sportivii studenți de performanță, dezvoltarea de noi proiecte educaționale olimpice și derularea de activități sportive olimpice sub deviza „Mens sana in corpore sano!”.

Un alt aspect important adus în discuție l-a reprezentat derularea programelor de evaluare motrică și funcțională a loturilor olimpice în vederea optimizării procesului de pregătire sportivă.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Laboratorul de Explorări Funcționale din cadrul Centrului Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, oferă cluburilor sportive, sportivilor de performanță sau sportivilor amatori posibilitatea de a realiza diferite explorări funcționale adaptate disciplinelor sportive practicate.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș asigură oportunități de dezvoltare a carierelor sportive profesionale prin intermediul programelor de licență și masterat: Medicină Generală, Educație fizică și sportivă, Consiliere sportivă, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Nutriție și dietetică”, se precizează într-un comunicat al UMFST.

Sursă foto: UMFST


articolul original.
  • There are no more articles
❌