ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Puya a răbufnit! Artistul atacă dur platforma OnlyFans: ”Aici s-a ajuns?!”

8 November 2022 at 16:52

Puya (43 de ani) le-a transmis un mesaj dur creatoarelor de conținut de pe platforma OnlyFans. Unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din România critică doamnele și domnișoarele care își postează corpurile dezgolite în ipostaze provocatoare, acuzându-le că se prostituează. Declarațiile cântărețului vor supăra multe vedete care scot sume fabuloase din acest „job”. 

Dragoș Gărdescu, știut de fanii săi sub numele de Puya, a acceptat invitația lui Speak de a participa la podcastul „La fileu”. În timpul discuției, cântărețul de rapp a răbufnit și a dezvăluit care este părerea sa despre doamnele și domnișoarele care sunt creatoare de conținut pe platforma pentru adulți OnlyFans.

„Cea mai mare prostituție acolo (pe OnlyFans, n.r.) se întâmplă. Dacă tu sfătuiești, cu atât de mult aplomb, că ce bine e să lucrezi pe OnlyFans și că ce tare e să te postezi acolo dezbrăcată în timp ce un labagiu la mama dracu și-o ia la labă pe cinci euro, asta este un job?”, a spus Puya.

Puya, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din România, critică femeile care fac OnlyFans

Puya: „Creează generații de prostituate internetul ăsta”

Rapperul le-a pus la zid pe cele care fac OnlyFans, dar mai ales pe cele care se și mândresc cu acest „job”, așa cum l-a numit, ironic, Puya. Artistul susține că cineva ar trebui să oprească acest proces care creează „generații de prostituate”.

 Aici s-a ajuns? Măi, scuză-mă, undeva este o greșeală. Aici ar trebui oprită cumva treaba. Practic, creează generații de prostituate internetul ăsta”, a adăugat Puya, în cadrul podcastului „La fileu”.

Puya, mesaj dur pentru creatoarele de pe OnlyFans. Sursă foto: Facebook

Printre vedetele din România care fac OnlyFans și câștigă o mulțime de bani de pe urma abonaților, se numără: Daniela Crudu, Simona Trașcă, Bia Khalifa și chiar Mihai Trăistariu.

Materialul integral este disponibil aici:

articolul original.

Cucu de la „Noaptea Târziu” face lumină în cazul artiștilor care nu dispun de stabilitate financiară: „Iau artistul și îl golesc…”

5 November 2022 at 12:00

Cucu de la „Noaptea Târziu” a făcut inventarul artiștilor: 90% dintre ei locuiesc în chirie și nu sunt potenți financiar, spune el, din cauza caselor de discuri care îi „acaparează”. Într-un interviu exclusiv acordat CANCAN.RO, actualul „matinal” de la Radio3net, pe lângă subiectul financiar, a vorbit și despre momentul în care a aflat că Nosfe a trecut în neființă. 

Faptul că artistul Nosfe s-a stins din viață la vârsta de 37 de ani și a lăsat în urmă o carieră de pionier în muzica trap a zguduit din temelii întreaga Românie. Un apropiat al membrului fondator Șatra Benz s-a considerat și Cucu de la „Noaptea Târziu”. Acesta din urmă a mărturisit, pentru CANCAN.RO, că era omul cu care se înțelegea cel mai bine din trupa de trapperi, iar modul în care acesta a decedat l-a făcut pe Cucu să aibă mai multă grijă asupra stilului de viață pe care l-a abordat până acum.

În cadrul aceluiași interviu, Cucu a vorbit și despre situația sa profesională din acest moment, fiind „matinalul” de la Radio3net pentru o perioadă nedeterminată. După spusele lui, emoțiile l-au copleșit în prima săptămână fiindu-i teamă să nu cumva să apese pe butoanele greșite, dar acum își caracterizează job-ul ca fiind un „microb pozitiv”.

În aceeași măsură, a dat cărțile pe față în ceea ce privește sumele pe care artiștii le încasează făcând o paralelă cu perioada de timp în care Nosfe a activat pe piața muzicală, fiind o situație de-a dreptul incredibilă aceea că familia trapperului nu a dispus de resurse financiare pentru înmormântare.

Cucu a vorbit despre situația financiară a artiștilor/ (Sursa: Captură video)

„A fost un stres pentru mine prima săptămână pentru că nu voiam să fac vreo prostie”

CANCAN.RO: Cum e la radio?

Cucu: Băi, e foarte tare. Eu am mai cochetat cu radioul, am fost la Virgin Radio vreo trei luni și acum e pentru prima oară când sunt la butoane, adică a fost un stres pentru mine prima săptămână pentru că nu voiam să opresc radioul sau să fac vreo prostie, dar e foarte tare experiența. E un microb, dar un microb pozitiv. Adică e foarte mișto ce se întâmplă acolo. 

CANCAN.RO: Cât crezi că o să dureze treaba asta?

Cucu: Sincer, dacă mă întrebai acum un an, nu mă vedeam făcând treaba asta. Dar îmi place tare mult să stau cu căștile pe urechi și să vorbesc eu chestiile mele, e foarte tare. Nu știu, poate să dureze un an, poate să dureze zece ani, poate să dureze doar câteva luni, dar îmi place. Cât timp îmi place înseamnă că o să dureze ceva timp. 

Colegul de trupă al lui Cuza este „matinalul” de la Radio3net / (Sursa: Captură video)

„Cred că 90% din artiști, stau în chirie”

CANCAN.RO: M-am uitat în pozele de la înmormântarea lui Nosfe. Unde erau toți artiștii?

Cucu: Eu am vrut să mă duc la înmormântare că eu n-am fost, recunosc că n-am apucat să merg pentru că am avut treabă, dar eu l-am cunoscut pe Nosfe ca om. Nu neapărat ca artist. L-am cunoscut și ca artist, dar ca om. Mi se face pielea de găină. Cu el mă înțelegeam cel mai bine din Șatra și el mi se părea cel mai așezat la casa lui, cu copil, cu nevastă… În momentul în care am văzut prima postare cu el că a murit, nu mi-a venit să cred. 

Cred că e cel mai muncitor artist din România. Și din păcate nu câștiga atât de mulți bani pe cât muncea. Exact cum s-a întâmplat cu Colectiv, sper ca ăsta să fie un semnal de alarmă pentru cei de sus și să fim remunerați mai bine și să fie totul cum trebuie. 

CANCAN.RO: Cum poți să activezi douăzeci de ani într-un domeniu și… 

Cucu: Și vorba aia… să stai în chirie. Avea Cuza, colegul meu, o vorbă. Că toată lumea ne vede pe noi că „Mamă, sunteți artiști, aveți mașini, mergeți la distracție”, dar majoritatea, cred că 90% din artiști, stau în chirie. Adică nu au propriile lor case. Și da, asta cu faptul că nu aveau bani e incredibil. Pentru că dacă era un om de care ziceai „Bă, nu prea muncește, scoate și el două, trei piese” și așa mai departe, ziceai. Dar era un om extraordinar din toate punctele de vedere. Și e trist că se întâmplă asta că nu e singurul care are asta.

Și eu am o viață foarte haosată și cumva treaba asta care s-a întâmplat zilele trecute m-a pus și pe mine să pun „stop” la lucrurile pe care le fac eu și să fiu mai ordonat în viață.  

CANCAN.RO: Speak a abordat subiectul și zicea că oamenii din spatele artiștilor profită cumva de pe urma lor. 

Cucu: Din păcate, da. Am lucrat cam cu toate casele de discuri din România și cam asta e problema. Ei iau artistul și îl golesc efectiv și după ce nu mai face nimic artistul… îl aruncă. Rămân, sunt câțiva artiști pe care îi țin în mână, dar în rest… 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Trainerul în Public Speaking, Andrei Dunuță, te învață cum să vinzi orice și să convingi pe oricine

4 November 2022 at 17:03
image

Invitat în cadrul podcastului Fain & Simplu, Andrei Dunuță, trainer în public speaking, vânzări, leadership, motivare și charisma, a dezvăluit care sunt secretele celor mai convingători vânzători. Iată cum trebuie să te comporți cu femeile, dar și bărbații care îți sunt clienți. 

Recent, Mihai Morar l-a avut ca invitat în podcastul său de pe Youtube pe Andrei Dunuță, un tânăr care a reușit să construiască o companie ce le oferă cursuri tuturor oamenilor dornici să capete mai multă încredere în ei.

În cadrul cursurilor sale, Andrei se concentrează mai mult pe vorbitul în public ca instrument de creștere a încrederii și de identificare a noilor lideri. Bărbatul a povestit în timpul interviului cu Mihai Morar despre modul în care oamenii iau deciziile. Potrivit trainerului, persoanele iau decizii emoțional, dar le justifică rațional.

Modalitatea prin care femeile cumpără lucruri

De asemenea, invitatul lui Morar a mărturisit faptul că femeile sunt mult mai afective atunci când cumpără ceva, iar ele caută mereu o emoție sau o imagine în orice. Tot potrivit spuselor lui Andrei Dunuță, bărbații sunt mai pragmatici atunci când vor să își achiziționeze un lucru.

Andrei Dunuță: ”Oamenii iau decizii emoțional șu le justifică rațional”

Mihai Morar: ”E mai greu să vinzi femeilor sau bărbaților?”

Andrei Dunuță: ”Femeile sunt mult mai emoționale, deci femeile caută mai mult partea de ”story”, de emoție, să fie despre imagine, în timp ce bărbații sunt mai pragmatici.

E mai ușor să vinzi femeilor, dacă înțelegi că ele cumpără emoțional, cu adevărat, și este mai ușor să vinzi bărbaților când înveți să lucrezi cu Excel-uri, cu cifre, să traduci din română în română.

Sunt și excepții de la regulă, unde sunt bărbați care cumpără mult mai emoțional decât femeile și invers”

Mihai Morar: ”Soția mea, de exemplu, care cumpără mult mai rațional decât mine. Eu am o parte feminină destul de dezvoltată”

Andrei Dunuță: ”Ea este filtrul financiar al familiei”

Mihai Morar: ”Si sunt o victimă bună a vânzărilor”

Andrei Dunuță: ”Tu ești un foarte bun client”, a fost doar o parte din conversația pe care au purtat-o Mihai Morar și Andrei Dunuță, în podcastul publicat pe Youtube, în urmă cu 2 zile.

articolul original.

Speak face dezvăluiri uluitoare despre casele de discuri: ”Sclavesc artiștii/songwriterii/producătorii””

17 October 2022 at 12:30
image

După moartea trapperului Nosfe, Speak, coleg și prieten cu acesta, iese la rampă și face o serie de dezvăluiri din culisele relației dintre artiști și casele de discuri cu care semnează.

Speak a dezvăluit luni că, în general, casele de discuri oferă artiștilor doar un avans de câteva mii de euro pe câțiva ani, iar restul de bani îi opresc ele.

”Haideți să vă explice fratele cum stă treaba cu aceste case de discuri mari, care sclavesc artiștii / songwriterii / producătorii.

Fiind independent și având interzis la radiouri de către labelurile mari pentru ca nu sunt semnat, labeluri care controlează prin șpăgi sub formă de vacanțe, contracte de influencing cu directorii de playlist, n-am absolut nicio problemă să vă explic cum stă treaba.

Casa de discuri te semnează ca autor / artist / producător pe o anumită perioadă. Primești un avans de câteva mii de euro pentru toți acești ani, și când zic câteva mii, maxim 5 mii de euro.

Pe orice piesă scrii pentru această casă de discuri, tu nu primești drepturi de autor, până când ei, teoretic, își recuperează investiția”, a scris artistul pe Instagram.

Speak acuză casele de discuri că nu le dau artiștilor banii ce li se cuvin

Speak a mai spus că multe dintre casele de discuri au firme tampon prin care se plimbă banii și că, de cele mai multe ori, artiștii rămân pe minus.

”Tu, ca și autor, nu ai acces la sumele generate din drepturi, așa că băieții te țin cu acel avans, mult și bine, până când îți expiră contractul, bani în plus nu vezi. Ca să te lege în continuare și să resemnezi contract cu ei, fac o recalculare și îți mai dau pe la nas 2-3 mii de euro, tot sub formă de avans, povestea repetându-se.

Un autor, dintr-o singură piesă de succes din România, în maxim un an, drepturile lui generează peste 5 mii de euro. Scopul lor este să semneze mulți oameni, nefiind interesați de calitățile lor, ci cu intenția de a-i bloca să nu lucreze cu alții, de a-i avea sub control. Majoritatea producătorilor / songwriterilor și artiștilor nu fac bani, ci sunt sub papucul caselor de discuri care îi controlează cum vor ei. Mulți dintre ei au familii și doar asta știu să facă”, a mai scris Speak în istoriile sale de pe Instagram.

Cum a murit Nosfe

Artistul cunoscut sub numele de Nosfe, membru al trupei Șatra Benz, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 37 de ani, la doar câteva ore de la încheierea unui concert.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Ronny Krieger, Patreon Europe: Tehnologie și creativitate fără bariere

27 September 2022 at 10:55

Mastering The Music Business a adus la București în perioada 6-8 septembrie speakeri internaționali de prestigiu în lumea muzicii. Am vorbit cu Ronny Krieger, General Manager al Patreon Europe, despre creativitate, impactul tehnologiei, ce înseamnă să fii muzician în 2022 și am aflat detalii din culisele Patreon.     

Pasiunea și curiozitatea ta pentru artă și creativitate au fost întotdeauna forța care te-a condus în viață. Te rog spune-ne mai multe despre asta.

Întotdeauna am știut că vreau să aleg calea muzicii pentru viața mea profesională. În același timp, eram destul de bine la școală și era oarecum de așteptat de la mine să-mi iau bacalaureatul și să merg la universitate după aceea. Nu am vrut să „irosesc” 8-10 ani din viața mea cu studii ulterioare, deși asta ar fi lipsit de sens pentru cariera pe care mi-am ­propus-o. Așa că în schimb am ales un job la bancă, ceea ce a însemnat doar un ocol de trei ani.

A fost un compromis acceptabil pentru familia mea și pentru mine și, de fapt, mediul economic m-a ajutat în cariera mea mai târziu. Imediat după ce am primit diploma în domeniul bancar, am sunat la compania mea preferată de distribuție de muzică și am întrebat dacă caută pe cineva. Din fericire căutau și foarte repede am avut primul meu loc de muncă în industrie. Celălalt aspect este că de obicei sunt „all in”, indiferent de ceea ce fac.

Așa că, dacă descopăr o nouă trupă care îmi place, un nou autor sau un regizor de film, trebuie să cercetez tot ce au făcut ei vreodată, toate albumele, toate cărțile, toate filmele și așa mai departe. Toată viața mea am fost, de asemenea, decis să aduc artă excepțională oamenilor. M-am oferit voluntar ca DJ pentru radioul școlii, orice eveniment școlar. Am făcut mixtape pentru alți oameni și, până astăzi, împărtășesc rețeaua mea lista cu top 100 albume preferate în fiecare an.

Ce înseamnă pentru tine creativitatea?

Eu nu sunt cea mai creativă persoană. Da, fac muzică de când eram adolescent. Am fost în trupe, am făcut DJ, am lansat poate două duzini de albume și remixuri în anii ’90 și încă mai fac puțină muzică în zilele noastre pentru distracție, dar nu m-aș considera deosebit de dotat. Am o fascinație uriașă pentru creativitatea altor oameni și îi admir pe toți acești artiști excepționali, uneori aproape maniaci, care fac artă fără compromisuri.

La 20 de ani mi-am dat seama că am talentul de a ajuta acești indivizi creativi să-și construiască cariere de succes, așa că am dat prioritate acestui lucru față de a face din artă propria mea profesie. Sunt înconjurat de artă în viața mea. Am peste 100 de printuri de artă la mine acasă, mii de cărți, filme și albume. Este o parte esențială a mea și încă petrec mult timp descoperind noi artiști de care fie mi-au lipsit în trecut, fie noi ­talente care apar.

Ronny Krieger, GM Patreon Europe

Cât de mult crezi că a influențat AI industria muzicală până acum și cât de mult va continuă să o facă?

În general, percep tehnologia moder­nă ca pe o oportunitate, nu ca pe o amenințare. Încă o dată sunt curios să descopăr potențialul și să nu-mi fac griji prea mult cu privire la potențialul dezavantaj. Cred că oricum nu putem opri inevitabilul, așa că cel mai bine este să-l îmbrățișăm și să fim pregătiți. Industria muzicală în special a suferit din cauza ignorării prea îndelungate a viitorului. L-am văzut la prima mână.

AI nu mai este un concept teoretic pentru viitor. Face parte deja din viața tuturor, fie că suntem conștienți de asta sau nu. Personal nu sunt foarte interesat de AI-ul care încearcă să înlocuiască creativitatea umană. Nu m-ar deranja dacă AI ar preia toată munca de administrare cu care mințile creative de obicei nu vor să se ocupe în timpul procesului creativ, deși îmi place în mod deosebit ideea de AI ca co-creator.

Există o mulțime de exemple de interacțiune dintre oameni și tehno­logie care mi se par fascinante. Sunt încântat să văd mai multe din asta în viitor.

Cât de importantă este versatilitatea unui artist pentru ca acesta să aibă succes în zilele noastre?

Există, evident, căi diferite și depinde ce alegi să prioritizezi. Dai prioritate artei sau succesului?

Pentru mine, aceasta este diferența fundamentală dintre definiția mea a unui creator și a unui artist, prin aceea că creatorii sunt ca antreprenorii, artiștii de cele mai multe ori nu se concentrează cu adevărat pe popularitate sau succes.

În acest sens, creatorii trebuie să fie versatili, să se adapteze, să învețe și să pivoteze pentru a lucra în mod continuu la succesul lor, în timp ce artiștii tradiționali, de necompromis, nu o fac, chiar dacă asta înseamnă că nu câștigă mulți bani ca rezultat.

Eu personal prefer artiștii care nu fac compromisuri în creația lor, depășesc limitele, sunt unici și evoluează constant. Nu judec deloc și cred că există loc pentru ambele tipuri, ca fan al artei, deși personal prefer să fiu surprins decât îngrijit.

Ca GM al Patreon Europe care sunt principalele sfaturi pe care le-ai da muzicienilor?

Depinde ce fel de muzician ești. Ai un sunet unic? O viziune? Vrei să te exprimi ca rezultat al motivației intrinseci? Apoi fă asta și găsește o comunitate căreia îi place ceea ce faci. Indiferent dacă ceea ce faci este nou, ciudat sau foarte ne-mainstream, probabil că există oameni pe această planetă cărora le va plăcea. Trebuie doar să îi găsești.

Ești un muzician care este foarte bun din punct de vedere tehnic, știi totul despre teorie, ai cele mai avansate abilități, dar nu scrii cu adevărat piese originale? Ei bine, ar putea exista o cale diferită pentru tine, cântând muzica altora sau predând teoria muzicii. Este foarte greu să dai sfaturi generale, deoarece există multe tipuri diferite de personalități și genuri muzicale.

Indiferent de ce tip de muzician ești, ar trebui să știi întotdeauna care sunt obiectivele tale, de ce faci asta și pentru cine. Dacă nu știi ce vrei, poate știi ce nu vrei. Acest lucru te poate ajuta, de asemenea îți găsești propria cale.

Cum pui creativitatea înainte de orice?

Este o alegere, mai mult decât orice altceva.

Care sunt principalele genuri muzicale care au succes astăzi pe Patreon?

Adesea este vorba de non-mainstream, de nișă, de tipurile de muzică care nu sunt în centrul atenției și de tipurile de artiști care nu domină topurile de vânzări. Asta nu înseamnă stereotipuri ale artiștilor „săraci dar care luptă”. Avem muzi­cieni pe platformă care generează mai multe venituri decât au avut vreodată în carierele lor anterioare, dar nu sunt precum Beyonce, Drake sau Coldplay.

Muzicienii din metal se descurcă adesea foarte bine. Compo­zitori cântăreți, artiști indie rock etc. În general, artiști cu o comunitate puternică și angajată. Artiști cărora le pasă cu adevărat de fanii lor și au construit o comunitate de oameni care au aceleași idei.

Unde vezi viitorul muzicii în următorii câțiva ani?

Mai multă influență a tehnologiei. Și mai mult amestec de bariere de gen, până la punctul în care oamenilor nu le pasă prea mult de definițiile genurilor, lucru deja vizibil cu Generația Z acum. Mai puțini artiști care se concentrează pe platformele actuale de streaming și, în schimb, se concentrează pe comunitățile lor și direcționează către fani modele precum calitatea de membru.

Cât timp vom mai vedea impactul pandemiei asupra lumii artistice și de ce? Cum te adaptezi?

Prin natură, modelul de afaceri al Patreon este în mare parte digital, deci nu am avut probleme în pan­de­mie. Nu am văzut consecințe ne­ga­tive ale pandemiei pentru business-ul Patreon și, în schimb, am putut ajuta mii de artiști să facă față pierderii veniturilor din turnee. Va exista în continuare un anumit ­impact al Covid-ului asupra artiștilor și locațiilor din turneu.

Se apropie o altă toamnă și iarnă. Asta va prezenta obstacole, anulări și risc. Din nou. Trebuie doar să fim pregătiți și să ținem cont de asta. Sperăm că muzicienii își diversifică acum fluxurile de venituri și nu mai a) depind doar de veniturile din turnee sau b) speră că streaming-ul va plăti facturile. Nu va fi așa. Cel puțin nu pentru 99% dintre muzicieni. 

Photo 216068370 © Rafael Henrique | Dreamstime.com

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 366 (16 septembrie – 16 octombrie 2022). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

articolul original.
  • There are no more articles
❌