ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ce este „tehnica îmbrățișării” – metoda prin care româncele îi fac de bani pe italieni și pe spanioli

14 November 2022 at 07:53

Româncele dornice să facă bani ușor și rapid au pus la cale o metodă prin care „îi fac de bani” pe bărbații din străinătate. Tehnica este folosită „cu succes” atât în Italia, cât și în Spania.

Modul de operare este simplu: femeile își abordează „victimele” în zonele aglomerate ale orașelor și acționează la întâmplare.

La început, ele solicită anumite informații, aparent banale, iar mai apoi îi îmbrățișează, pentru a le mulțumi pentru ajutor. În timp ce îi strâng în brațe pe bărbați, ele le fură ceasuri, portofele sau alte obiecte de valoare.

De exemplu, o femeie de 30 de ani din Italia, de origine română, are pe numele ei trei mandate de arestare preventivă pentru că a furat de la persoane în vârstă, folosit „tehnica îmbrățișării”.

Ea era arestată la domiciliu în Italia, dar a reușit să fugă și a ajuns în Spania. Foarte curând, însă, ea a fost identificată de oamenii legii.

Românca este acuzată și de agresiune sexuală, deoarece a pipăit un bătrân în părțile intime pentru a-i fura mai multe bunuri, scrie presa din peninsulă.

Cazul ei nu este singular. Alte două românce operau la fel, în Italia.

Au furat un lanț de aur de la gâtul unui bărbat de 60 de ani

Cele două au ajuns la închisoare după ce l-au prădat pe un bărbat de 60 de ani, prin „tehnica îmbrățișării”. Ele l-au sedus și au reușit să îi fure lănțișorul de aur de gât.

Furtul a avut loc în Messina, în magazinul pe care îl deține bărbatul. Italianul nu a putut rezista farmecelor celor două femei, scrie gazetaromaneasca.ro.

Abia după ce au plecat din magazin, bătrânul și-a dat seama că a fost furat și a anunțat poliția.

Ulterior, cele două femei, Balteanu Marinela (26) și Alecsandru Ana Maria (25) au fost prinse și arestate.

Românce arestate în Italia / Sursa foto: wowbiz
Românce arestate în Italia / Sursa foto: wowbiz
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
articolul original.

Așteptăm noi musafiri în țară: militari spanioli

6 October 2022 at 16:40
By: (P.S.)

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a fost, de marţi până miercuri, în vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său, amiralul Teodoro Lopez Calderon, context în care a vorbit despre o prezenţă mai mare a militarilor spanioli în ţara noastră.

Agenda discuţiilor a vizat situaţia de securitate, identificarea unor modalităţi de amplificare a cooperării bilaterale şi măsuri de consolidare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv prin participarea militarilor spanioli la misiunile planificate de NATO în România, arată un comunicat MApN.

„În contextul parteneriatului strategic dintre România şi Regatul Spaniei, dar şi al actualului context geopolitic, vizăm o prezenţă mai consistentă a militarilor spanioli, care se va materializa prin participarea cu capabilităţi relevante în cadrul posturii aliate din ţara noastră. Totodată, vom extinde oportunităţile de pregătire comună pentru creşterea gradului de interoperabilitate şi îmbunătăţirea nivelului de instruire al trupelor. Întărirea rezilienţei în faţa potenţialului disruptiv al noilor provocări de securitate rămâne un deziderat pentru Armata României şi pentru aliaţii noştri”, a declarat Daniel Petrescu, potrivit sursei citate.

Programul şefului Statului Major al Apărării a inclus vizite la Cyberspace Command şi în bazele militare Retamares şi Bujeo. De asemenea, generalul Daniel Petrescu, alături de omologul său, a adus un omagiu eroilor spanioli, depunând o coroană de flori la monumentul din Plaza de la Lealtad din Madrid.

articolul original.
  • There are no more articles
❌