ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 November 2022Ultimele Stiri

Sorin Grindeanu a făcut marele anunț! Cine se va ocupa de construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord

25 November 2022 at 21:59

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că a fost desemnat un constructor pentru efectuarea lucrării a lotului 3 al Autostrăzii de Centură  București Nord. De execuția celor 8,6 km de autostradă se va ocupa un antreprenor chinez, care are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru terminarea lucrărilor. Bugetul construcției autostrăzii va fi pus la dispoziție din fonduri europene. 

Ministrul Transporturilor a făcut o postare mult așteptată în mediul online, prin care anunță cetățenii români că lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord va fi proiectat și executat de către un constructor chinez.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a lansat anunțul. Cât va costa construcția autostradei de Centură București Nord

Sorin Grindeanu a anunțat că proiectul în valoare de 397,99 milioane de lei va fi finanțat din fondurie europene. În urma mai multor contestații și reevaluări ale ofertelor, CNAIR a decis astăzi, 25 noimebrie, câștigătorul proiectului, dar și faptul că întreaga construcție va costa 397,99 milioane de lei, fără TVA.

Sorin Grindeanu. Sursă foto: social media

,,Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord (A0 Nord) are constructor desemnat! După mai multe contestații și reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curții de apel București, câștigătorul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai acestui lot!

Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor.

În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).

Construcția lotului 3 (Afumați -Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) și este finanțată din fonduri europene.”, a fost anunțul făcut de Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Costructor român pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău

25 November 2022 at 13:01
By: (R.C.)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor român, iar după semnarea documentelor acesta are la dispoziţie 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, a notat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Lotul 1 (Focşani – Domneşti Târg) are o lungime de 35,60 kilometri şi o valoare de 2,35 miliarde de lei (fără TVA).

Lotul 2 (Domneşti Târg – Răcăciuni) se întinde pe 38,78 km, iar valoarea execuţiei acestuia se ridică la 2,48 miliarde de lei (fără TVA), în timp ce costurile pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), în lungime de 21,52 km, ajung la 1,67 miliarde de lei (fără TVA).

Pe traseul întregii secţiuni de autostradă Focşani – Bacău, de 95,9 km, vor fi construite 91 de poduri şi pasaje.

„Îmi doresc să nu existe contestaţii, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanţată cu bani din PNRR”, a adăugat ministrul.

articolul original.

Gheorghe Șoldan: Modernizarea Aeroportului Suceava este o prioritate pentru guvernarea PSD, 65 de milioane de lei vor fi acordate pentru creșterea gradului de siguranță

23 November 2022 at 12:27
image

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a declarat că astăzi a participat, împreună cu deputatul social democrat Eugen Bejinariu, la invitația ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea Aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava. Gheorghe Șoldan a precizat că este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei, respectiv 13 milioane de euro, prin care va crește gradul de siguranță și securitate al aeroportului. „Astfel, se va face drumul perimetral și vor fi achiziționate sisteme de siguranță și securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor, echipamente pentru întreținerea suprafețelor de mișcare și echipamente de deszăpezire. Toate aceste lucrări de modernizare vor trebui încheiate până la finalul anului 2023. Astfel, din 2024, vom avea la Suceava un aeroport complet modernizat care va oferi un grad înalt de siguranță tuturor pasagerilor.

Sunt convins că acest lucru va contribui la dezvoltarea județului nostru și va face ca Suceava să aibă unul dintre cele mai importante și sigure aeroporturi din țară, mai ales în contextul în care România se pregătește să adere la spațiul Schengen”, a spus Șoldan. El a arătat că acest lucru este posibil datorită implicării guvernării PSD în sprijinirea proiectelor de infrastructură, o atenție deosebită fiind acordată Moldovei și în mod special județului Suceava. „Îi mulțumesc domnului Sorin Grindeanu pentru că a fost extrem de deschis în a accepta argumentele mele și ale colegilor mei din PSD de a sprijini toate proiectele de dezvoltare pentru județul Suceava și pentru suceveni”, a încheiat Șoldan.

Gheorghe Șoldan: Modernizarea Aeroportului Suceava este o prioritate pentru guvernarea PSD, 65 de milioane de lei vor fi acordate pentru creșterea gradului de siguranță, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

VIDEO | Nicușor Dan confirmă spusele lui Sorin Grindeanu. Edilul nu dorește să preia Metrorex sub coordonarea Primăriei Capitalei

8 November 2022 at 12:29
image

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, marți, că, ”până când nu există un echilibru bugetar”, nu poate prelua Metrorex sub coordonarea PMB. După 2 ani de mandat, edilul susține că preluarea metroului de către instituția pe care o conduce ar reprezenta ”o aventură”.

Nicușor Dan a recunoscut, astfel, că nu dorește să preia Metrorex la Primăria Capitalei, așa cum a arătat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu doar o zi în urmă.

”Primăria Municipiului București ar fi fericită să aibă metroul dacă am avea garanția că avem o sumă în buget cu care să putem să acoperim subvenția, dar, după cum vedeți, avem de un an de zile discuția pe ajutorul pentru termoficare.

Nu cerem altceva decât să avem un tratament egal cu al celorlalte localități din România și nu avem și atunci, până când nu există un echilibru bugetar, nu putem să ne lansăm într-o aventură, să luăm metroul la București. E vorba de un echilibru administrativ și bugetar”, a declarat Nicușor Dan.

Grindeanu, „dispus” să înceapă procedurile de transfer

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că s-a arătat „dispus” să înceapă procedurile pentru transferul Metrorex din administrația ministerului pe care îl conduce în cea a Primăriei Capitalei, însă a constatat că Nicușor Dan, „nu vrea metroul la PMB”.

Grindeanu susține că a dorit un dialog cu autoritățile în privința lucrărilor care se fac la metrou, dar nu a primit încă un răspuns legat de trecerea metroului în administrarea PMB.

Jurnalist Politic
articolul original.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat lucrări de modernizare la Aeroportul „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca

2 November 2022 at 13:23
Sursa foto: FACEBOOK

Ministrul Transporturilor continuă seria anunțurilor privind demararea unor ample lucrări la nivel național. Miercuri, Sorin Grindeanu a declarat că va începe modernizarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca.

Astfel, au fost deja semnat contractele de finanţare pentru două proiecte în valoare de 43,6 milioane de euro.

Aeroport adus la cele mai înalte standarde de securitate
„Am semnat astăzi (n.r. – 2 noiembrie) contractele de finanţare pentru două proiecte importante care vor spori siguranţa pasagerilor şi vor duce la creşterea gradului de securitate a operaţiunilor aeroportuare. Sunt două proiectele cu o valoare totală de 43,6 milioane euro (finanţate prin FEDR) şi care trebuie să fie finalizate în 2023”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, primul proiect, în valoare de 7,6 milioane de euro, presupune dotarea aeroportului cu echipamente şi porţi pentru detecţia metalelor, echipament pentru detecţia urmelor de explozibili, echipament de scanare cu raze X şi sistem de examinare a persoanelor.

Cel de-al doilea proiect legat de modernizarea Aeroportului „Avram Iancu” se ridică la 36 milioane de euro și vizează achiziţionarea unor echipamente multifuncţionale pentru siguranţa activităţii aeroportuare, printre care echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă, turn mobil de iluminat cu led şi tocător pentru materiale vegetale.

Miercuri, 2 noiembrie, a fost o zi plină pentru Sorin Grindeanu. Ministerul Transporturilor a anunțat astăzi și încheierea unui nou protocol de colaborare cu autoritățile locale din județul Argeș pentru construcția Drumului Expres A1 – Pitești – Mioveni.

„Dezvoltarea proiectelor de infrastructură regionale continuă! Un nou protocol de colaborare a fost încheiat astăzi cu autoritățile locale din județul Argeș! Protocolul reprezintă primul pas pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni. CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului”, a transmis Sorin Grindeanu.

articolul original.

Lungoci (PSD): S-a pornit de la infrastructura feroviară, de la cele 99 de linii cu vagoanele prin care creșteau nestingherite bălăriile

2 November 2022 at 06:59
image

Deputatul constănțean Lucian Lungoci a radiografiat, pe scurt, impactul măsurilor luate de Ministerul Transporturilor, de când la conducerea acestuia se află ministrul Sorin Grindeanu (PSD)

”Portul Constanța a devenit un hub important către toată Europa. Aici vorbim de investiții de peste 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile! Din acest motiv, dar și din multe altele, Portul Constanța este în aria de interes a Ministerului Transporturilor.

S-a pornit de la infrastructura feroviară, de la cele 99 de linii cu vagoanele prin care creșteau nestingherite bălăriile. Cu 35 de linii s-a intrat pe procedura de urgență, beneficiind de bani din fondul de urgență. Alte 16 vor fi recepționate până în 10-11 noiembrie, iar celelalte 64 s-au împărțit în trei loturi, dintre care două s-au atribuit deja.

Există și alte probleme în Portul Constanța, una dintre ele fiind cea a creanțelor pe care unii operatori economici nu le-au plătit de ani.

Este inadmisibil ca din valoarea totală datorată de 9.700.000 lei pentru utilități, 8 milioane să aparțină aceleași firme. Este de neconceput ca din totalul de 29 milioane pentru chirii, 20, 5 să fie la aceeași firmă. Indiferent cum se numește această și indiferent sub ce umbrelă politică se ascunde!
Această situație nu mai putea continua, pentru neplata utilităților fiind notificate 104 societăți, iar pentru neplata chiriilor și a penalităților, 70 de societăți. Mai mult decât atât, pentru cei care nu au plătit se întrerup utilitățile!

Ministrul Transporturilor nu a venit în Portul Constanța să facă pe procurorul. Pe Sorin Grindeanu îl interesează ca serviciile oferite de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța să fie plătite! Adică, să se respecte legea!” a scris deputatul constănțean pe pagina sa Facebook.

articolul original.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: ‘Acest mod de a face activități portuare la Constanța se termină. Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado și suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunț că perioada romantică s-a încheiat’

1 November 2022 at 15:15
image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că Administraţia Porturilor Maritime Constanţa avea de încasat, în luna august, creanţe în valoare de 110 milioane de lei de la agenţii economici. ”Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado şi suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunţ că perioada «romantică» s-a încheiat”, a susţinut el.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, care sunt datoriile agenţilor economici către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

“În 15 august anul acesta Portul Constanţa avea de încasat creanţe totale în valoare de 110 milioane lei. Vreo 10 milioane, de la cei care au considerat necesar că nu trebuie să-şi plătească apa, curentul, ce ţine de utilităţi, vreo 30 de milioane de la cei care au considerat că, dacă au concesionat un teren, nu mai trebuie să plătească chiria. Pentru neplata utilităţilor au fost notificate în această perioadă 104 societăţi. Pentru neplata chiriilor şi a penalităţilor aferente au fost notificate 70 de societăţi”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a anunţat că acest mod de a face afaceri portuare se încheie. 

“Eu vreau să transmit un mesaj. Înţeleg că de astăzi, sper să nu greşesc, pentru cei care nu au plătit, deşi marea majoritate a celor care au fost notificaţi, de exemplu, pentru utilităţi au venit şi au plătit, marea majoritate, de asemenea, a companiilor care au fost notificate pentru chirii au venit şi au plătit, dar mai sunt unii care nu au făcut acest lucru. Înţeleg că de astăzi, cel puţin pe ceea ce înseamnă utilităţi se întrerup. Eu nu înţeleg acest mod de a face afaceri.

E ca şi când mă duc şi vin în chirie la dumneavoastră acasă, facem un contract de închiriere, dar nu vă plătesc nici apa, nici curentul, nici gazul şi nu vă plătesc nici chiria. Acest mod de a face activităţi portuare la Constanţa se termină. Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado şi suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunţ că perioada «romantică» s-a încheiat. Au fost trimise aceste notificări, se intră în decizii care ţin de executor judecătoresc. Nu mă interesează numele companiilor, mă interesează un singur lucru să fie respectată legea”, a arătat Grindeanu.

Întrebat dacă cel mai mare datornic este Grup Servicii Petroliere, ministrul Transporturilor a răspuns râzând: “Altă întrebare, ca să citez dintr-un clasic în viaţă”.

Rugat să dea un top trei al datornicilor, Grindeanu a afirmat: “Prima e cea de care spuneţi dumneavoastră. Pentru utilităţi, valoarea totală a datoriilor era de 9 milioane şapte sute de mii şi ceva, dintre care compania de care aminteaţi avea datorii de opt milioane o sută şi ceva. Celelalte 102 societăţi, că v-am spus că erau 104, toate împreună, 1,6 milioane. Şi mare parte dintre aceste societăţi au plătit. Pentru chirii totalul este de 20 de milioane, chirii şi penalităţi, totalul pe care trebuia să îl aibă compania de încasat este de 29,9 milioane de lei, din care….20,5 milioane de lei”.

El a precizat că o altă situaţie este a construcţiilor fără autorizaţie realizate în port, iar acestea vor fi demolate. 

“Au fost transmise prin executor judecătoresc 14 notificări de reziliere pe contractele de care aminteam mai devreme, şi anume cele de închiriere teren domeniu public. Au produs efecte imediate de reziliere opt contracte deja de închiriere teren. Suprafaţa totală pe aceste opt contracte este undeva de 13,5 hectare. S-a decis sistarea furnizării de energie electrică. Au fost executate garanţii contractuale în valoare de aproximativ două milioane de lei. Mai avem o situaţie în care s-au făcut construcţii fără autorizaţii de construcţie şi care au fost ridicate nici măcar pe terenul pe care îl aveau în chirie. E peste tot această situaţie şi nu mă interesează compania. Una dintre ele a fost deja demolată, a doua e în curs, a treia va fi demolată”, a mai declarat Sorin Grindeanu, conform news.ro
articolul original.

Sorin Grindeanu: „A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău”

27 October 2022 at 18:08
image

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost desemnat, joi, de către CNAIR, un nou câştigător pentru construirea Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiune a A7).

Sorin Grindeanu a făcut acest anunț pe rețelele de socializare.

„Lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău (Pietroasele-Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km şi trebuie finalizat în 20 de luni”, a mai precizat ministrul.

”Joi, 27.10.2022, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispoziţiile Deciziei Civile Intermediare nr. 1454/03.06.2022, Deciziei Civile nr. 1857/11.07.2022, pronunţate de Curtea de Apel Bucuresti, precum şi ale Deciziei CNSC nr. 808/C9/676,677,680/14.04.2022, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului „EXECUŢIE LUCRĂRI AUTOSTRADA PLOIEŞTI-BUZĂU, LOT 3 Pietroasele – Municipiul Buzau km 49+350 – km 63+250”. Ofertantul desemnat câştigător este ASOCIEREA NUROL INŞAAT VE TICARET ANONIM ŞIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., cu preţul de 1.093.470.823,76 Lei fara TVA”, a transmis CNAIR.

Lungimea construcției este de 13,9 km

Finanţarea este asigurată prin PNRR, durata de execuţie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

De asemenea, lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km, si include construirea a 8 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1260 m.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv, după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, precizează CNAIR.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Lungoci (PSD): ZERO kilometri realizați când la conducerea Ministerului Transporturilor s-a aflat Cătălin Drulă

19 October 2022 at 08:15
image

Deputatul constănțean Lucian Lungoci (PSD), membru al Comisiei de transport și infrastructură din Camera Deputaților, a anunțat noi pași în realizarea a două din autostrăzile atât de necesare și solicitate, în același timp de români, A7 și A8 – Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii.

”În ședința de astăzi a Comisiei de transport și infrastructură din Camera Deputaților a fost prezent Ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu, precum și directori din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Discuțiile din comisie s-au concentrat pe tema Autostrăzilor A7 și A8 – Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii- ambele proiecte finanțabile, în special, prin PNRR.
În privința A7 ( Ploiești- Pașcani, 320 km), la acest moment, din cele 13 contracte de execuție au fost semnate 4. Toate celelalte tronsoane până la Pașcani se află în procedură de licitație, două dintre ele având deja câștigătorul desemnat.
Pentru A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț, 211,1 km), luni a fost emis acordul de mediu necesar lansării licitației pentru proiectare și execuție. Până la sfârșitul anului, se vor lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția secțiunilor de capăt Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț.
Sper ca, măcar de data aceasta, reprezentanții USR să înțeleagă că realmente se lucrează pentru cele două autostrăzi, Ministerul Transporturilor făcând toate diligențele necesare în acest sens.
Nu în ultimul rând, le aducem la cunoștință că numărul kilometrilor de autostradă din mandatul lui Sorin Grindeanu nu are nimic în comun cu cei ZERO kilometri realizați când la conducerea Ministerului Transporturilor s-a aflat Cătălin Drulă!” a scris Lungoci pe pagina sa Facebook.

articolul original.

Cătălin Drulă și Sorin Grindeanu, față în față la comisia de Transporturi

18 October 2022 at 13:02

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat comisiei de Transporturi din Camera Deputaților evoluția principalelor proiecte de infrastructură rutieră.

Înțepături politice

Ministrul Grindeanu a fost chemat la comisie pentru a prezenta stadiul autostrăzii A8. În acrest context, actualul ministru a fost față în față cu fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Între cei doi a avut loc un schimb de replici acide.

Grindeanu a spus că „spre dezamăgirea” USR, Guvernul va respecta termenele convenite în PNRR cu Comisia Europeană.

„Lasați-o pe asta cu dezamăgirea, că m-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul”, i-a replicat Drulă lui Grindeanu, care a izbucnit în râs.

„Eu iubesc infrastructura, mă înțelegeți? Dacă dv. ați avea numai realizări…”, a spus Drulă.

„Dacă o iubiți de ce nu ați facut mai mult? Orice este mai mare decât zero. Ați făcut mai mult de zero?”, a replicat Grindeanu.

„Am făcut o grămadă”, s-a apărat liderul USR.

„Acest zero pare un număr care vă urmărește la fel ca în guvernarea Cioloș. Zero v-a urmărit și vă urmărește în continuare”, a ținut să puncteze Sorin Grindeanu.

Realizări după un an de mandat

Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă au prezentat pe Facebook, fiecare în manieră proprie, desfășurarea ședinței comisiei Transporturilor.

„Am prezentat astăzi Comisiei de Transporturi, din cadrul Camerei Deputaților, evoluția principalelor proiecte de infrastructură rutieră!

Astfel, de la începutul acestui an:

– au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea (reabilitarea) și construcția infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei (fără TVA). Vorbim de o creștere de 400 % a gradului de contractare față de perioada 2020-2021.

– pentru proiecte de infrastructură rutieră, avem estimată o absorbție a fondurilor europene de 8,8 miliarde lei, față de 4,8 miliarde în 2021.

– 143,5 km autostradă și drum expres au fost contractați, 67 de km de autostradă și de drum expres au fost dați în circulație.

Discuțiile din comisie s-au concentrat pe tema Autostrăzilor A7 și A8, proiecte finanțabile în special prin PNRR.

În prezent, în privința A7 (Autostrada Ploiești- Pașcani, 320 km):

– 4 contracte de execuție din 13 au fost semnate. Toate celelalte tronsoane până la Pașcani, se află în procedură de licitație, două dintre ele având chiar câștigător desemnat.

Pentru A8 (Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, 211,1 km):

luni a fost emis acordul de mediu necesar lansării licitației pentru proiectare și execuție.

Până la sfârșitul anului, vom lansa licitațiile pentru proiectarea și execuția secțiunilor de capăt Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț.

Infrastructura mare de transport trebuie să fie o prioritate pentru toți politicienii. Sarcina noastră este să găsim finanțare pentru toate proiectele și să urmărim permanent execuția rapidă a lucrărilor.”, a scris pe Facebook ministrul Sorin Grindeanu.

Concluzia lui Drulă: „Nu le pasă!”

Pe de altă parte, Cătălin Drulă pune reflectorul pe partea politică a declarațiilor actualului ocupant al fotoliului de la Transporturi. Drulă sintetizează: Grindeanu a venit în comisie să spună că USR e de vină.

„Sorin Grindeanu a venit la Comisia de Transporturi ca să ne spună că, ați ghicit, USR e de vină că nu poate el mișca autostrada A8.

E prima dată când vine în audiere la comisie după aproape un an de mandat. Din păcate, discuțiile argumentate despre A8 nu au fost posibile.

Am fi vrut să vorbim despre sectoarele întârziate din PNRR; despre aprobarea traseului pe sectorul moldovean din zona Iașiului; despre acordul de mediu care nu mai iese pentru podul de 260 de metri peste Prut de la Ungheni.

Sorin Grindeanu a venit însă cu un discurs patentat în ultimele săptămâni de coaliția PSD – PNL: „USR e de vină pentru toate”.

USR e „de vină”, într-adevăr, pentru oportunitatea istorică de a avea finanțare din PNRR pentru autostrăzile Moldovei (A7 și A8). Aproape 400 km de autostradă din PNRR cu o valoare de 3,5 miliarde de euro.

Realitatea la zi după un an de mandat PSD la Transporturi: A7 e contractat abia pe un sfert, iar A8 încă nu e nici măcar licitat pentru construire.

De ce? Fiindcă pur și simplu nu le pasă.

Pe tronsonul de traseu greu de 150 km, între Miercurea Nirajului (MS) și Leghin (NȚ), care trece munții între Moldova și Transilvania, anul 2022 a fost un an ratat. Studiile de teren restante nu s-au făcut, acordul de mediu nu a fost obținut, studiul de fezabilitate nu s-a aprobat.

Pe sectorul moldovean Tg. Neamț – Iași – Ungheni, Grindeanu nu e în stare de un an să aprobe nici măcar traseul autostrăzii, ce să mai vorbim de investigații în teren, avize, autorizații, soluții tehnice. Contractul de proiectare semnat de noi este ultra întârziat.

Iar conexiunea A8 cu Republica Moldova stă cel mai rău: într-un an de zile nu a fost în stare să obțină acordul de mediu pentru un pod de 260 de metri peste Prut.

I-am spus ministrului Grindeanu că e un tablou foarte trist, că mi-aș dori ca proiectele să meargă bine și să am motive să îi laud realizările.

Și că e nevoie de multă muncă și de echipe de profesioniști pentru a face pe bune aceste proiecte. Doar așa se obțin rezultate.”, a scris liderul USR pe Facebook.

articolul original.

Bălan cere identificarea cât mai rapidă a podurilor din județul Suceava cu vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii în regim de urgență în planul de investiții

11 October 2022 at 04:53
image

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan,  cere ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, identificarea cât mai rapidă a podurilor din județul Suceava situate pe traseul drumurilor naționale care manifestă vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii în regim de urgență în planul de investiții al CNAIR. Totodată, el vrea să știe de la ministru care este data la care anticipează că va fi finalizat procesul de expertizare tehnică a siguranței podurilor rutiere de pe rețeaua de drumuri naționale și a podurilor feroviare din județul Suceava și să precizeze ce măsuri a dispus pentru asigurarea celui mai înalt grad de siguranță a infrastructurii de transporturi în condițiile în care unii constructori nu au realizat lucrări de consolidare de calitate.  Nu în ultimul rând parlamentarul liberal vrea să știe ce alocări bugetare vor fi pentru programele de investiții care vizează consolidarea/reabilitarea podurilor rutiere și feroviare având în vedere faptul că, în cursul lunii octombrie Guvernul va adopta proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2023.  ”Cea mai mare parte a podurilor situate pe traseul drumurilor naționale, precum și a podurilor feroviare din județul Suceava au fost construite în urmă cu 5-6 decenii, unele dintre acestea având urme vizibile de degradare. La nivelul județului a fost demarată, la dispoziția prefectului, o campanie de expertizare, însă, din cauza deficitului de personal înregistrat la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcții, acest proces nu a avansat foarte mult.  Este necesară identificarea cât mai rapidă a podurilor care manifestă vulnerabilități ale structurii de rezistență, în vederea includerii acestora, în regim de urgență, în planul de investiții al CNAIR/C.F.R. Infrastructură”, a mai spus Ioan Bălan.

articolul original.

Președintele C.J.Tulcea, Horia Teodorescu, a primit vizita unei delegații guvernamentale condusă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

3 October 2022 at 19:07

Horia Teodorescu: “Dacă acum 15 ani nimeni nu credea că podul peste Dunăre va deveni realitate, iată că astăzi această investiție a căpătat o formă finală”

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit, astăzi, vizita unei delegații guvernamentale compusă din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremier al României, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Echipa guvernamentală s-a deplasat pe podul care face legătura dintre județele Tulcea și Brăila și a discutat cu reprezentanții antreprenorilor cu privire la termenele de finalizare a lucrărilor.

Astfel, la fața locului a fost amenajat și un set de panouri în care erau prevăzute graficele de execuție a lucrărilor ce urmează a fi finalizate în următoarele luni.

„Cu toții vedem că este o lucrare impresionată, este pentru prima oară, cred, când în România modernă se construiește așa ceva, e unul dintre proiecte importante în Europa în acest moment. Nu sunt pesimist din fire, îmi doresc ca acest grafic să fie și pus în practică. (…) Compania aceasta este una dintre cele mai mari companii care își desfășoară activitatea în România, au multe proiecte în România, în continuare își doresc să aibă proiecte în țara noastră pe infrastructură“, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Astfel, conform celor declarate de oficialul guvernamental, podul va trebui să fie dat în circulație la finalul acestui an (pe anumite variante), urmând ca anul viitor să fie dat în deschis și drumul expres Galați – Brăila, descărcarea de pe pod urmând a fi făcută pe noul tronson.

În cadrul întâlnirii, ministrul Sorin Grindeanu a insistat asupra contribuției județului Tulcea, respectiv a Consiliului Județean Tulcea, la realizarea unui deziderat de peste trei decenii al tulcenilor, și anume finanțarea podului (și) cu surse alocate prin mecanismul financiar Investiții Teritoriale Integrate, un instrument de plată al Uniunii Europene direcționat spre județul nostru.

În replică, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat și aportul avut de Sorin Grindeanu la implementarea acestui proiect major pentru România.

„În urma discuțiilor purtate azi, înțeleg că în luna decembrie vor trece primele mașini pe acest pod, iar eu îmi exprim speranța că va fi așa. Dacă acum 10 – 15 ani nimeni nu credea în această investiție, iată că ea a căpătat formă finală, iar podul de peste Dunăre va duce la o dezvoltare a zonei, a Dobrogei, pot spune chiar a României, dar extrapolez și iau în considerare legăturile cu portul Constanța, cu trecerea Isaccea – Orlovka, legătura cu Ucraina etc“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

A fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea

Astăzi, începând cu ora 15.00, după vizita pe șantierul podului de peste Dunăre, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a însoțit delegația guvernamentală formată din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, la sediul Primăriei Isaccea, acolo unde a fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

Această investiție presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura suportul tehnic necesar.

Este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare, pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal și asigură o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea, un lucru esențial în contextual actual. 

„Astăzi se rezolvă o mare problemă a localității Isaccea, iar domnul primar al orașului Isaccea a tot insistat în ultimul timp în soluționarea acestei probleme. Faptul că sunteți cu toții aici, ne dă speranțe că lucrările se mișcă în direcția bună la Tulcea“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

articolul original.

Autostrada Ploieşti-Braşov: A trecut un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate și nu s-a făcut nimic

28 September 2022 at 13:42
By: M.Ex.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a dezminţit miercuri informaţiile potrivit cărora termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la Autostrada Ploieşti-Braşov ar fi de cinci ani, menţionând că sunt prevăzuţi doi ani şi jumătate pentru studiul de fezabilitate şi încă un an pentru proiectul tehnic, conform agerpres.ro.

Pe de altă parte, el a susţinut că a trecut deja un an şi jumătate din termenul prevăzut pentru studiul de fezabilitate şi că „nu se întâmplă nimic” în cazul acestui contract.

„E vorba de studiul de fezabilitate şi proiect tehnic pentru Autostrada Ploieşti-Braşov. Termenele pentru această licitaţie au fost stabilite în mandatul dinainte de mandatul meu, era o licitaţie deja lansată, cu oferte depuse. Deci, oricum nu le-am stabilit eu. El (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, n.r.) spune că le-am stabilit eu. Nu este adevărat. Dar termenele sunt de trei ani şi jumătate. A proferat în spaţiul public termenul de şapte ani, apoi termenul de cinci ani. Este trei ani şi jumătate. Doar partea de studiu de fezabilitate – care practic e cam munca întreagă – are doi ani şi jumătate. Dar partea mai tristă este că din acei doi ani şi jumătate deja s-au scurs un an şi jumătate. Un an în mandatul domnului Grindeanu şi nu se întâmplă nimic pe contract. Deci, nu e vorba de cât durează contractul, ci e vorba de faptul că nu se întâmplă nimic în contract”, a declarat liderul USR, fost ministru al Transporturilor.

El a menţionat că în timpul mandatului său ar fi existat „o activitate intensă” privind acest proiect, dar că de un an încoace „nu se întâmplă nimic”.

„Pe termenele contractuale, anul viitor, în septembrie – practic, peste 11 luni -, ar fi trebuit să avem studiul de fezabilitate livrat şi deja se putea lansa licitaţia pe o strategie de contractare de tip design and build. În loc de asta, de un an de zile nu se întâmplă nimic. Domnul Grindeanu nu reuşeşte să pună ordine în acest contract. În primele cinci luni de derulare a acestui contract a fost o activitate intensă – şi aici poate verifica oricine pe un site oficial al statului român care se numeşte Ploieşti-Braşov.ro. Cât am fost ministru am rugat ca ceea ce se întâmplă în fiecare săptămână pe acest contract să fie pus acolo”, a mai spus el.

Cătălin Drulă a precizat că în cazul unor autostrăzi realizate în zona de câmpie, studiile au avut durată similară, dar că în ce priveşte Autostrada Ploieşti-Braşov este vorba inclusiv de zonă montană, ceea ce presupune mai multe dificultăţi.

„Studiul de fezabilitate este doi ani şi jumătate, proiectul tehnic este încă un an peste. Este vorba despre sute de foraje geo-tehnice care trebuie realizate, modelarea terenului, proiectare. Pentru autostrăzi mult mai uşoare, în zona de câmpie, de exemplu, pe A7, care acum de-abia se lansează în licitaţie, paşii aceştia au durat cam trei ani şi jumătate. De prin 2018 a pornit şi abia acum s-a ajuns la finalizare. Dar în zona montană e chiar mai greu. Repet: nu sunt şapte ani, nu sunt cinci ani. Sunt trei ani jumate şi nici aceia stabiliţi în mandatul meu, ci în mandatul de dinainte, dar mai trist este că din aceşti trei ani şi jumătate au curs deja până acum un an şi jumătate – deci, ar mai fi doar un an până la livrarea studiului de fezabilitate, un an până la livrarea proiectului tehnic – dar statul poate alege ca după studiul de fezabilitate să lanseze deja la licitaţie, dacă vrea – şi nu se întâmplă nimic pe contract”, a mai declarat el.

articolul original.

Noi investiții la Aeroportul Internațional Cluj din fonduri europene

16 September 2022 at 13:42

Domnul David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a fost prezent azi la București, unde alături de domnul Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru aeroportul clujean.

Prin semnarea contractului, Aeroportul Cluj va achiziționa echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare.   

Implementarea noului proiect va duce la creșterea gradului de siguranță în activitatea operațională, prin monitorizarea corectă a stării suprafeței de mișcare și  asigurarea  unui grad ridicat al coeficientului de frânare. Totodată, în urma noilor investiții se va reduce și timpul de efectuare a activităților operaționale desfășurate pe aeroport.

David Ciceo – „Ne bucurăm că am reușit să semnăm azi un nou contract de finanțare din fonduri europene, în cadrul  Programului Operațional Infrastructură Mare. Fondurile nerambursabile sunt foarte importante în demersurile noastre de a dezvolta Aeroportul Cluj, mai ales că perioada de pandemie a afectat într-o proporție mare transportul aerian. Achiziția echipamentelor pentru deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare trebuie finalizată până la finalul anului 2023. Aeroportul Cluj are planificate și alte proiecte de dezvoltare, care sunt depuse la Ministerul Transporturilor și pentru care sperăm să obținem finanțare din fonduri europene”.

Valoarea totală a contractului de finanțare pentru echipamentele de deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare este de aproximativ 8,2 milioane de lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 2,9 milioane de lei, contribuția de la Bugetul de Stat este de aproximativ 445 de mii de lei, restul fiind finanțat din bugetul Aeroportului Cluj.

articolul original.

Ministrul Transporturilor: Prima cursa specială TAROM va decola miercuri seara către Tel Aviv pentru repatrierea din Israel a 150 de români

7 September 2022 at 17:59
image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că prima cursa TAROM va decola miercuri, 7 septembrie, în jurul orei 21:50 către Tel Aviv pentru „repatrierea din Israel a aproximativ 150 de cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air”.

„Compania aeriană națională a României (TAROM) dorește să se asigure astfel că cetățenii români sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește și: Blue Air: Poprirea a fost ridicată, iar zborurile vor fi reluate

articolul original.

Bani europeni pentru dezvoltarea Aeroportului „Delta Dunării“ din Tulcea

1 September 2022 at 10:19
image

Astăzi, la București, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și directorul general R.A. Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea, Vâlcu Stoian, alături de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu au semnat un contract de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea: aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziție pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene.

Se investește în modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973), dar și în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

De asemenea, vor fi modernizate platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1, calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată, suprafața nivelată a benzii caii de rulare, suprafața de deservire cu echipamente handling, drumurile de acces, respectiv parcarea auto.

Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanțarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat și din cel al Consiliului Județean Tulcea.

„Așa cum mi-am asumat în calitate de președinte al Consiliului Județean Tulcea, s-au depus eforturi considerabile pentru a spori conectivitatea județului nostru pe toate căile posibile, rutier, naval și aerian. Un aeroport nu înseamnă doar o pistă și o clădire, așadar Aeroportul „Delta Dunării”, Podul peste Dunăre și Portul Tulcea sunt cele trei proiecte curajoase prin care conectăm mai bine Tulcea la România și la Europa“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

articolul original.

Grindeanu a primit de la Mitropolitul Moldovei o biblie cu numele său inscripționat pe copertă

24 August 2022 at 11:11

Șeful PSD Iași, senatorul Maricel Popa, i-a înmânat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, o biblie dăruită de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, potrivit unei postări pe Facebook a liderului social-democraților ieșeni, scrie g4media.ro

Imaginile postate de Maricel Popa arată că biblia are inscripționat pe copertă numele și funcția ”Vicepremier Sorin Grindeanu”.

Mesajul lui Maricel Popa e în ton cu gestul inscripționării Bibliei: ”Cred că atunci când muncești din suflet pentru oameni și pui binele acestora mai presus de toate, Dumnezeu îți călăuzește pașii! Tocmai de aceea a fost o mare bucurie pentru mine să-i pot dărui ministrului Sorin Grindeanu, din partea Parintelui Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, Sfânta Biblie care să-i lumineze calea și care să-i dea puterea necesară de a duce la bun sfârșit marele și importantul proiect al autostrăzii care să lege Moldova de Vestul Țării! Întreaga regiune își pune încrederea în ministrul social-democrat să finalizeze cu bine marea lucrare și știu că Sorin Grindeanu e omul potrivit, la locul potrivit!”.

Sursa foto: g4media.ro

articolul original.

Sorin Grindeanu: „Începe o nouă licitație pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs!” Vezi rutele pe care vor fi disponibile, pentru Bacău

11 August 2022 at 05:57

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că va începe o nouă licitație pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice care „vor asigura transportul modern, sigur și rapid al pasagerilor între marile orașe ale României. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis astăzi, spre publicare în SICAP, anunțul de participare pentru acest contract finanțat prin PNRR”.

Sursă foto: Sorin Grindeanu

Din cele 10 rute pe care vor circula aceste trenuri, 6 trec și prin Bacău:

  • Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iași
  • Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava
  • Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Iași
  • Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Suceava
  • Iași – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Suceava – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov
  • Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat
  • Galați – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Giurgiu – București – Ciulnița (Slobozia) – Călărași
Sursă foto: Sorin Grindeanu

„Serviciile vor fi oferite inițial pe liniile deja electrificate la momentul punerii în circulație a trenurilor, dar se vor extinde pe măsură ce vor fi electrificate și alte rute (Cluj Napoca – Oradea, București – Giurgiu, Constanța – Mangalia).

Trenurile se vor putea deplasa cu o viteză maximă de 200 km/h și vor oferi o capacitate de transport de minimum 160 locuri fixe (clasa întâi și clasa a doua) și minim 160 locuri în picioare.

Achiziția celor 20 de trenuri este estimată la aproximativ 180 milioane euro la care se vor adăuga costurile întreținerii și reparațiilor pentru 30 ani de aproximativ 270 milioane euro,” a mai adăugat Sorin Grindeanu.

articolul original.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul pasajului de la Drajna: Dacă se menține ritmul de lucru, va fi finalizat până la sfârșitul acestui an

29 July 2022 at 16:03

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a verificat astăzi, 29 iulie, lucrările la Pasajul de la Drajna, din județul Călărași, declarându-se mulțumit de modul în care evoluează lucrările.

Ministrul Transporturilor La Pasajul Rutier De La Drajna

Constructorul român a ajuns cu lucrările la aproape la 50%, în condițiile în care a început lucrările în luna ianuarie 2022. Totodată, dacă va menține acest ritm de lucru și nu vor apărea alte probleme, constructorul susține că sunt șanse mari ca Pasajul de la Drajna să fie deschis circulației la finele acestui an, mai devreme decât prevede contractul, respectiv iunie 2023.

Pe 17 februarie 2021, CNAIR semna contractul de proiectare și execuție pentru Pasajul denivelat superior DN21, cu Arcada Company SA. Autorizația de construire a pasajului a fost semnată în decembrie 2021, de ministrul Sorin Grindeanu, dând, astfel, „undă verde” începerii lucrărilor. Lucrările au început efectiv în ianuarie 2022, iar până în prezent se află la aproximativ 50%.

Sorin Grindeanu „Dacă se menține ritmul de lucru, ajungându-se în șase luni la 50%, atunci în următoarele șase luni s-ar putea executa și restul de 50%. Asta ne-ar duce cu aproximativ șase luni mai devreme de termenul limită de dare în funcțiune, ceea ce este un lucru foarte bun. Am ținut să văd personal stadiul la șase luni. Au fost ceva probleme cu Transgazul, cu rețelele, dar s-au deblocat”, a transmis Sorin Grindeanu.

Traseul va avea o lungime de 2.739 de metri, din care pasajul denivelat 305 metri. Va traversa  DN3A și linia de cale ferată  București – Constanța și face parte din viitorul Drum Expres TransRegio Chiciu- Călărași-Slobozia-Brăila-Galați.

Proiectarea și construcția acestui pasaj au o valoare de 98,12 milioane de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin POIM.

Alexandru Stancius Sef De Santier Arcada Company„Grinzile prefabricate vor fi montate cel târziu la finele lunii august. Domnul director a făcut toate demersurile să închidem circulația pe calea ferată între 16 și 20 august. În acea săptămână vor fi montate 15 grinzi.  Închiderea circulației va fi pe timp de noapte, în intervale impuse de cei de la calea ferată. Vom avea un mic obstacol cu DN-ul, dar nu cred că vor fi probleme, avem tot suportul SDN, DRDP, deci nu va fi nicio problemă. Infrastructura o terminăm în două săptămâni și jumătate, ne rămâne doar suprastructura, și cu siguranță pasajul în sine va fi terminat la jumătatea lunii octombrie. Ne mai rămân apoi drumurile, umpluturile, straturile și tot ce înseamnă siguranța circulației. La acest moment se lucrează la infrastructura podului, radiere, elevații, rigla pentru suprastructură. Am terminat cu fundațiile indirecte, cu piloții, facem lucrări de umpluturi terasamente, montaje elemente prefabricate la podețe, iar cea mai importantă etapă se va desfășura peste două săptămâni, când vom începe să montăm toate grinzile de suprastructură. Este o lucrare destul de complexă. Chiar dacă am avut ceva probleme cu relocarea unor utilități, însemnând peste 10 kilometri de fibre optice, țevi de Transgaz, apă și ce am mai avut… De acum încolo poate doar vremea să ne mai facă probleme, în rest nu cred să fie altele. În ceea ce privește plățile pentru lucrări, acestea sunt la zi, chiar și cu majorarea prețurilor la materialele de construcții. Se fac corecții, nu atât cât ar trebui, cât a calculat antreprenorul, dar se fac corecțiile necesare și cred că ne va ajuta”, a declarat Alexandru Stanciu, șeful de șantier de la Arcada Company.

Ministrul Transporturilor a felicitat constructorul pentru că s-a mobilizat foarte bine, astfel existând premisele ca în iarnă să se poată circula pe pasajul suprateran.

„Este un exemplu de bună practică. Iată că se poate, spre deosebire de alte proiecte unde, din păcate, sunt întârzieri. Dacă ritmul se menține, se va termina cu aproximativ șase luni față de termenul asumat prin contract (…)”, a adăugat ministrul Sorin Grindeanu.

La acest pasaj lucrează în prezent în jur de 120 de oameni, peste 50 de utilaje fiind dislocate în zonă.

Pentru realizarea pasajului de la Drajna s-a făcut un lobby intens în ultimii ani, atât din partea autorităților din Ialomița, cât și de la Călărași. Chiar dacă se află pe raza județului Călărași, cel mai mult au de suferit șoferii din Ialomița, dar și cei care tranzitează zona dinspre Moldova spre A2. Astfel că această investiție este extrem de așteptată de ani buni.

Stefan Musoiu„A fost un proiect pentru care am pus suflet și eu, cât și senatorul de atunci Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, dar și deputatul de la Călărași, Sorin Vrăjitoru. Am făcut demersuri încă din 2017 pentru ca acest proiect să prindă viață și să poată ajunge în această fază. Vreau să felicit și constructorul pentru că în ciuda faptului că prețurile materialelor de construcții au luat-o razna s-a ținut de cuvânt și implementează acest proiect chiar mai devreme decât termenul prevăzut în contract.  Este un lucru extraordinar, pentru că tot auzeam pe surse faptul că nu va reuși să ducă mai departe acest proiect. Iar acesta este și motivul pentru care puneam presiune într-un fel pe ministrul Sorin Grindeanu, pentru ca să fie mai implicat în derularea acestui proiect. (…) Este un obiectiv așteptat de peste 10 ani, sunt peste 500.000 de participanți la trafic care vor beneficia de această facilitate, va crește viteza de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți acum la barieră și va crește siguranța rutieră prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate”, a declarat și deputatul Ștefan Mușoiu.

În context, ministrul Sorin Grindeanu a vorbit și despre Drumul Expres care va fi construit de la Galați, Brăila, Slobozia și până la Chiciu în județul Călărași, o investiție bazată pe o alianță administrativă formată din patru județe. Pentru acest proiect, care se derulează prin ADI- Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, formată din Consiliile Județene Galați, Brăila, Călărași și Ialomița, există un parteneriat cu CNAIR. În acest moment, drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri.

 „A fost unul dintre cele mai fericite momente din ultimele șapte – opt luni la minister, atunci când pe acest proces de descentralizare au venit patru președinți de consilii județene și am semnat la Ministerul Transporturilor această descentralizare. Este cel mai mare proiect pe care noi l-am dat către autoritățile locale și am făcut acest lucru motivat de faptul că toți cei patru președinți sunt extrem de determinați. Au reușit într-o perioadă foarte scurtă să ajungă în stadiul în care să semneze acest protocol, iar faptul că Ministerul a fost de acord să dea către autoritățile locale este un lucru foarte bun. Am semnat până acum vreo cincizeci și ceva de asemenea protocoale, dar acesta este cel mai mare ca investiție. (…) Faptul că putem da către autoritățile locale este un lucru foarte bun și sunt convins, mai ales la acest proiect, că va fi gestionat foarte bine. (…) Vorbeam cu domnul președinte al Consiliului Județean Ialomița în urmă cu câteva săptămâni, că odată cu aceste proiecte care vin pe această zonă, podul de la Brăila, drumul expres Brăila – Galați, pasajul, vor mări traficul, iar el se va bloca în sensurile giratorii de la Slobozia”, a mai spus ministrul transporturilor.

Marian Pavel Presedinte Consiliul Judetean IalomitaReferitor la această problemă, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, susținea că este nevoie ca „tranzitul să fie scos din Slobozia”, să nu mai existe blocaj la intrările în municipiu, în special dinspre Drajna. Pentru ca traficul rutier să nu se mai blocheze, autoritățile gândesc o nouă centură ocolitoare, iar traficul care vine dinspre Constanța spre Moldova, dar în principal dinspre Moldova spre A2, să fie fluidizat.

articolul original.
❌