ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Nu mai scapă nimeni: Șomerii, deținuții, beneficiarii de ajutor social, personalul monahal și cei cu pensii mici vor plăti CASS, din 2023

5 December 2022 at 08:41

Nu mai scapă nimeni: Șomerii, deținuții, beneficiarii de ajutor social, personalul monahal și cei cu pensii mici vor plăti CASS, din 2023

Persoane considerate până acum intangibile din punctul de vedere al Taxei pentru Sănătate (CASS) vor trebui să plătească din 2023 pentru a mai avea asigurate serviciile de sănătate în sistemul public se spune în Strategia Națională de Sănătate lansată de Ministerul Sănătății.

Este vorba de șomeri, de beneficiarii de ajutoare sociale, de personalul monahal și pensionarii cu pensii mici care până acum erau scutite de la plata acestor sume:

”Stabilirea şi calcularea transparentă, prin raportare la veniturile brute încasate, a subvențiilor de la bugetul de stat către FNUASS pentru toate categoriile de persoane adulte care sunt asigurate fără plata contribuției (CASS): şomeri, deţinuţi, beneficiari de ajutor social, personal monahal, pensionari cu pensii mici. Schimbarea se va aplica începând cu primul trimestru din 2023”, se arată în Strategia naţională de sănătate.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Peste 500 de slujbe disponibile în această săptămână

28 November 2022 at 13:09

Peste 500 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână în judeţul Botoşani. Astfel, potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt vacante 528 de slujbe.

Cele mai multe dintre acestea sunt în domenii precum construcţii, confecţii şi alimentaţie publică. Sunt, însă, şi slujbe pentru care sunt necesare studii superioare. Este vorba despre economist, redactor, tehnician electronică sau administrator financiar.

Lista integrală a locurilor de muncă poate fi vizualizată AICI

Articolul precedent
articolul original.

Cursuri de calificare organizate pentru șomeri

22 November 2022 at 16:44

Persoanele care doresc să urmeze un curs de calificare/inițiere pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă, au la dispoziție în luna decembrie trei cursuri organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de muncă (AJOFM) Botoșani.

Meseriile pe care le pot învăţa doritorii sunt cele de operator calculator electronic și rețele (10), ospătar(chelner) vânzător în unități de alimentație (15) și măcelar (10). Cei interesați trebuie să respecte o serie de condiții pentru a putea urma unul dintre cursurile menționate. Astfel, aceștia trebuie să aibă absolvit învățământul obligatoriu pentru cursurile de operator calculator electronic și rețele, învățământul gimnazial pentru cursurile de măcelar și învățământul primar în cazul celui de ospătar(chelner) vânzător în unități de alimentație.

Doritorii se pot înscrie până se ocupă toate locurile la sediul AJOFM, compartimentul de formare profesională.

Mii de șomeri în județ

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, dintre care 1.623 femei, rata șomajului fiind de 2,46%. Din totalul de 3.361 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 651 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.710 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.316 șomeri provin din mediul rural și 1.045 sunt din mediul urban.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Peste 500 de slujbe vacante în județ

21 November 2022 at 17:44

Potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, în această săptămână sunt disponibile 522 de slujbe vacante.

Cele mai multe dintre acestea sunt în domenii precum construcţii, confecţii şi alimentaţie publică. Sunt, însă, şi slujbe pentru care sunt necesare studii superioare. Este vorba despre director tehnic, șef laborator, inginer mecanic, inginer electrician sau inginer automatist.

Lista integrală a locurilor de muncă din această săptămână poate fi vizualizată AICI

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Peste 400 de slujbe disponibile pentru șomeri

14 November 2022 at 12:42

Peste 400 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână în judeţul Botoşani. Astfel, potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt vacante 461 slujbe.

Pentru majoritatea slujbelor sunt cerute studii medii, școală generală sau calificare profesională, însă sunt şi posturi pentru persoanele care au studii superioare. Astfel, se caută un director tehnic, contabil șef, proiectant inginer instalații, inginer mecanic, inginer industrie alimentară, inginer electrician dar și un inginer automatist.

Lista integrală a locurilor de muncă din această săptămână o puteți consulta AICI

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Sute de slujbe vacante pentru șomeri

7 November 2022 at 19:30

Peste 400 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână în judeţul Botoşani. Astfel, potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt vacante 410 slujbe.

Pentru majoritatea slujbelor sunt cerute studii medii, școală generală sau calificare profesională, însă sunt şi posturi pentru persoanele care au studii superioare. Astfel, se caută un director tehnic, un proiectant inginer instalații, un inginer electrician, un administrator site, dar și referent de specialitate marketing.

Lista integrală a locurilor de muncă din această săptămână o puteți consulta AICI

Articolul precedent
articolul original.

Comuna din România cu cei mai mulți asistați social. Mulți dintre locuitori nu au muncit niciodată în viața lor

5 November 2022 at 15:24
image

Este vorba despre comuna Catane din judeţul Dolj. Aici locuiesc cei mai mulți români care sunt asistați social de către stat, iar, mare parte dintre ei nu au muncit nici măcar o oră în viața lor. Guvernul a luat măsuri, iar în prezent, dacă nu se angajează, cetățenii nu vor mai primi ajutor financiar.

Potrivit noilor reguli impuse de către Guvern, românii care trăiesc din ajutoare sociale şi refuză un loc de muncă pierd banii de la stat, pentru cel puţin un an. Oficialii de la Bucureşti se laudă că, în ultimii 10 ani, numărul beneficiarilor de ajutoare sociale s-a redus drastic, de la 400.000 de mii la 150.000 de mii. În unele sate ale ţării, realitatea bate statistica.

Astfel, într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii se laudă cu cifrele care îi dau curaj.

”Mai puţini asistaţi social. Deși lupta cu sărăcia nu este ușoară și uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj: Dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000 și vreau să le mulțumesc tuturor celor care lucrează neobosit, zi de zi, pentru a-i scoate pe semenii lor din sărăcie”, a scris Marius Budăi.

Locuitorii din comuna Catane se plâng că nu își găsesc locuri de muncă

La ora actuală, comuna Catane, din judeţul Dolj, este fruntaşă la persoane fără ocupaţie. Mulţi trăiesc din ajutorul social. Mai mult, locuitorii din zonă se plâng că nu găsesc locuri de muncă şi că de la o anumită vârstă nimeni nu îi mai angajează.

”Ce vârsta aveţi?

27 de ani.

Şi, aţi lucrat, până acum, vreodată?

Aici la noi? N-am lucrat. Nu avem locuri de muncă. Unde să lucrăm?

La Craiova sau în altă parte aţi căutat?

Păi n-am căutat că e foarte departe.”

”Cum vă descurcaţi, aveţi bani?

Nu. Nu avem, de unde să avem.”

”Dumneavoastră cu ce vă ocupaţi?

Cu nimica. Acas’.

Ce vârstă aveţi?

39.

Nu aţi lucrat niciodată?

Am căutat. Dacă nu găsim, unde să mergem?”

”Am 54 de ani. Când aud de vârstă, nu se poate. Caută numai din ăştia, tineret.

Aveţi vechime?

Da.

Ce vechime aveţi?

Aproape 25 de ani”, potrivit unui reportaj realizat de către Observator.

Criză de personal pe piața muncii

Cu toate că multe persoane se plâng că nu își găsesc locuri de muncă disponibile, realitatea este alta. Piața muncii se confruntă cu o criză de personal. Puține și neatractive pentru cei fără ocupație, locurile de muncă disponibile la ANOFM rămân vacante chiar şi luni de zile. O mie sunt disponibile acum în Dolj. În timp ce numărul celor care încasează ajutor social se apropie de 10 mii de persoane.

articolul original.

Crește prima de activare pentru șomeri: Cât vor primi dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin trei luni

30 October 2022 at 13:58

Crește prima de activare pentru șomeri: Cât vor primi dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin trei luni

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret ce prevede o modificare importantă pentru unii angajați români.

Astfel, noua lege prevede creșterea primei de activare ce este acordată șomerilor care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin trei luni, valoarea acesteia crescând de la 500 de lei la 1.000 de lei.

La începutul săptămânii, șeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă, a anunțat Administrația Prezidențială.

La momentul apariției, nevoia pentru acest proiect de lege a fost explicată de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Ne confruntăm cu următoarea situație: Pe fondul condițiilor dificile generate de criza economică la care se adaugă progresul tehnologic și, nu în ultimul rând, îmbătrânirea populației, economia românească trebuie să gestioneze probleme serioase în domeniul utilizării forței de muncă, cu o serie de distorsiuni pe piața muncii, care se traduc prin coexistența unui deficit de forță de muncă.

Venim cu acest pachet de măsuri personalizate de 117 milioane de euro pentru a răspunde nevoii de creștere a gradului de informare și educare a populației, adresate mai ales celor vulnerabili. În același timp, reușim astfel să susținem meseriile de bază din economia națională”, a explicat ministrul.

Ce prevede legea

În cazul șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj și care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă de cel puțin trei luni, prima de activare va crește cu 500 de lei, ajungând la un total de 1.000 de lei.

Ce prevede noul act normativ:

majorarea cuantumului primei de activare, de la 500 de lei la 1.000 lei, acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni;
majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru încadrarea în muncă a persoanelor considerate ca făcând parte din grupurile vulnerabile pe piața muncii;
angajatorii care încheie un contract de ucenicie, în condițiile legii, să beneficieze, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună; – angajatorii care încheie un contract de stagiu, în condițiile legii, să beneficieze, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună.

articolul original.

Bani mai mulţi pentru şomerii care se angajează

25 October 2022 at 07:11

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul forţei de muncă. Actul normativ are în vedere majorarea cuantumului primei de activare, de la 500 lei la 1.000 lei, acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 3 luni, notează News.ro.

Actul normativ prevede de asemenea majorarea cuantumului subvenţiilor acordate angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru încadrarea în muncă a persoanelor considerate ca făcând parte din grupurile vulnerabile pe piaţa muncii. Angajatorii care încheie un contract de ucenicie, în condiţiile legii, pot să beneficieze, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună. De asemena angajatorii care încheie un contract de stagiu, în condiţiile legii, să beneficieze, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună.

Botoşaniul are peste 3.000 de şomeri

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.326 șomeri, din care 1.602 femei. Din totalul de 3.326 persoane 516 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.810 erau șomeri neindemnizați.

Din punct de vedere al nivelului de ocupabilitate, stabilit prin profilare, 833 de persoane foarte greu ocupabile, 1.678 sunt greu ocupabile, 696 sunt mediu ocupabile, iar 122 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

articolul original.

Aproape 500 de slujbe disponibile pentru șomeri

24 October 2022 at 13:37

Aproape 500 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână în judeţul Botoşani. Astfel, potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt vacante 485 de slujbe.

Serviciul Public pentru administrarea piețelor, oborului și cimitirelor este în căutare de consilier juridic. Persoanele interesate trebuie să aibă studii superioare în domeniul științelor juridice. Dar și experiență de peste șase ani. Salariul oferit este de 4.978 lei.

Printre ofertele de muncă din această săptămână se află și cele de director de program, director tehnic, inginer confecții piele și înlocuitori, inginer mecanic, inginer industrie alimentară sau inginer automatist.

Lista integrală a locurilor de muncă disponibile pentru șomeri o puteți consulta Aici

articolul original.

Peste 600 de slujbe vacante în această săptămână

17 October 2022 at 06:38

Peste 600 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână în judeţul Botoşani. Astfel, potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani sunt vacante 608 slujbe.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii este în căutare de consultant artistic. Cei interesați trebuie să aibă studii superioare, dar și experiență de peste trei ani. Salariul oferit este de 4.561 lei.

Lista integrală a locurilor de muncă din această săptămână poate fi vizualizată AICI

articolul original.

Sute de slujbe disponibile la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

13 October 2022 at 16:24

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții din acest an. Evenimentul va avea loc vineri, de la ora 09.00 la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipa”.

Potrivit organizatorilor, vor fi disponibile 350 de slujbe. Dintre acestea, 243 sunt pentru absolvenți cu studii medii, 22 sunt adresate celor cu studii superioare și 85 de oferte sunt pentru cei care nu dețin o calificare.

Evenimentul reprezintă un prilej de promovare a ofertei de locuri de muncă pusă la dispoziție de agenții economici. Obiectivul principal îl constituie creșterea gradului de ocupare pentru absolvenți prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă.

articolul original.

COMUNICAT DE PRESA Proiect “O noua sansa profesionala pentru tinerii NEETs someri” cod 150210

13 October 2022 at 08:04
By: nagym

First Job School organizeaza in de data 14 octombrie 2022, intre orele 09.00-18.00 Targul locurilor de munca la Casa Armatei Brasov, organizat in cadrul proiectului “O noua sansa profesionala pentru tinerii NEETs someri”, cod 150210. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va gazdui peste 30 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 100 locuri de munca.

Ofertele de angajare prezentate la targ sunt din toate domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: IT, productie, administrativ, comert, servicii, turism etc. Angajatori de renume din Regiunea Centru cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii. Ofertele de angajare sunt atat pentru persoanele cu experienta in domeniile amintite cat si pentru absolventi de liceu, studenti sau muncitori necalificati.

First Job School are o experienta de peste 18 ani pe piata, a fost lider de parteneriat cat si beneficiar in mai multe proiecte cu finantare europeana nerambursabila si a certificat peste 5000 de persoane in diverse meserii. De asemenea are traditie in organizarea targurilor de locuri de munca in mai multe judete: Sibiu, Mures, Harghita, Constanta etc. Pentru mai multe detalii, va rog sa ne contactati la office@hrcromania.ro sau la telefon 0268511951.

articolul original.

Sute de slujbe vacante pentru șomeri

10 October 2022 at 14:19

Potrivit listei publicate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, în această săptămână sunt disponibile 699 slujbe vacante. Acestea sunt atât în mediul privat cât și în sistemul bugetar și sunt oferte atât pentru cei cu studii superioare, cât şi pentru cei cu studii medii.

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, este în căutare de contabil șef. Persoanele interesate de acest post trebuie să aibă experiență în domeniu de trei ani, dar și studii superioare economice.

Printre ofertele de muncă din această săptămână se află și cele de tehnician dentare, agent vânzări, agent imobiliar, lansator produse, programator producție.

Lista integrală a locurilor de muncă poate fi vizualizată AICI

articolul original.

Cum arată cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna iulie

4 October 2022 at 11:24

Cum arată cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna iulie

În luna iulie 2022 rata şomajului a fost de 2,7% (2,8% femei), mai mica decat rata înregistrată în luna corespunzătoare din anul 2021 (2,9%, 3,1% femei).

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iulie 2022 în judeţul Alba a fost de 4581 persoane, în scadere cu 202 persoane (-4,2%) comparativ cu luna anterioara și cu 403 persoane (-8,1%) comparativ cu luna iulie 2021. Femeile reprezentau la această dată 48,2% din numărul total al şomerilor ( 2209 femei).

Structura după nivelul de instruire arată că 71,6% din şomerii înregistraţi sunt absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional, 24,2% sunt persoane cu studii liceale şi postliceale şi 4,2% persoane cu studii superioare.
Din numărul total al șomerilor, 76,8% sunt şomeri neindemnizati (3517 persoane), în timp ce numărul şomerilor aflati in plata a fost de 1064 persoane, din care 22 persoane au primit ajutor de șomaj 50% – absolvenți.

In mediul urban, cel mai mare număr de şomeri înregistrat la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba a fost în Alba Iulia (277 persoane), urmat de Blaj (271 persoane), Câmpeni (187 persoane), Aiud (137 persoane), Sebeș (116 persoane), iar dintre comune, cel mai mare număr de şomeri înregistraţi se remarcă în: Jidvei (322 persoane), Cetatea de Balta (260 persoane), Rosia Montana (154 persoane), Scărişoara (160 persoane), Ighiu (136 persoane), Craciunelu de Jos (129 persoane), Albac (124 persoane) si Șona (121 persoane).

Ponderea numărului de şomeri înregistraţi în totalul populaţiei cu vârstă de muncă (bărbați 16-65 ani și femei 16-62 ani ), în luna iulie 2022 a fost de 2% ( 1,9% femei). Dintre oraşe, cu cele mai mari ponderi se remarcă: Câmpeni (4%), Abrud (2,3%) si Blaj (2,2%), iar cu cele mai mici ponderi orașele Cugir (0,3%), Sebes și Alba Iulia (0,6%). În mediul rural cele mai mari ponderi ale numărului de şomeri înregistraţi în numărul total al populaţiei cu vârstă de muncă s-au înregistrat în comunele: Scărişoara (18,2%), Cetatea de Balta (13,8%), Avram Iancu (10,2%) si Craciunelu de Jos (9,8%) , iar valoare sub 1% s-a înregistrat în comunele: Stremt (0,4%), Bucerdea Granoasa si Ciugud (0,5%), Daia Romana, Intregalde si Săliștea (0,6%), Galda de Jos, Santimbru si Sugag (0,7%), Ceru Bacainti, Mihalt si Rametea (0,8%), Spring (0,9%), iar în comuna Cut nu se înregistrează nici un șomer.

Rata şomajului a fost în luna iulie 2022 de 2,7% (2,8% în iunie 2022 și 2,9% în iulie 2021), peste nivelul ratei înregistrate la nivel național (2,6%).În rândul femeilor rata şomajului a fost de 2,8% (mai mica fata de luna anterioara, 2,9% si fata de rata inregistrata în luna iulie 2021, 3,1%), iar în rândul bărbaţilor de 2,6% (2,7% în iunie 2022 și 2,8% în iulie 2021). În funcţie de rata şomajului, judeţul Alba se situează în luna iulie 2022 pe locul 18 în ierarhia județelor ordonate crescător.

Şomerii înregistraţi reprezintă persoanele înscrise la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă).

Rata şomajului reprezintă proporţia numărului de şomeri înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în populaţia activă civilă. Populaţia activă civilă se determină prin însumarea populaţiei ocupate civile cu numărul şomerilor înregistraţi.

Populaţia activă din punct de vedere economic cuprinde toate persoanele care furnizează forţa de muncă disponibilă pentru producţia de bunuri şi servicii în timpul perioadei de referinţă incluzând populaţia ocupată şi şomerii.

articolul original.

Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Sălaj în luna august 2022

28 September 2022 at 11:00
By: Regie
image

Rata șomajului în Sălaj a crescut. Potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, la finele lunii august 2022, numărul șomerilor era de 4.354 de persoane, mai mare cu 11 persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

La sfârșitul lunii august 2022, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 4,19 la sută mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,01 pp şi mai mică cu 0,53 pp decât cea din luna august a anului 2021.

Numărul total de şomeri la finele lunii  august 2022 a fost de 4354  persoane, mai mare cu 11 persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 668 au fost şomeri indemnizaţi şi 3686 șomeri neindemnizați. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 79 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 68 persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii august se prezintă astfel: 3502 șomeri provin din mediul rural și 852 şomeri provin  din mediul urban.

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total 4354
< 25 ani          837
între 25-29   302
între 30-39   894
între 40-49  1050
între 50-55   606
peste 55 ani   665

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj(43%).

Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă  27% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3%.

Mai multe informaţii privind situaţia statistică a şomajului la sfârşitul lunii august 2022  pot fi vizualizate accesând www.anofm.ro, secţiunea Programe, statistici.

 

articolul original.

Sute de slujbe vacante pentru șomeri

26 September 2022 at 18:09

Potrivit listei publicată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, și în această săptămână sunt disponibile sute de slujbe.

Astfel, șomerii au la dispoziție 555 slujbe vacante.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului este în căutare de inginer construcții civile, industriale și agricole. Persoanele interesate trebuie să aibă studii superioare în domeniul științelor inginerești, specializarea construcții civile, industriale și agricole. De asemenea, aceștia trebuie să aibă și experiență de minimum șase luni.

Lista integrală a locurilor de muncă poate fi vizualizată AICI.

articolul original.

Cursuri de formare profesională pentru 98 de șomeri din județul Suceava

20 September 2022 at 11:10
image

Luna viitoare, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă va derula șapte programe gratuite de formare profesională pentru 98 de persoane. Conform ANOFM, câte 14 persoane vor participa la cursuri de calificare în meseriile de agent de securitate, ajutor de bucătar, îngrijitor de spații verzi, femeie de serviciu, frizer și coafor. Alți 14 suceveni vor urma cursul de competențe de comunicare în limba oficială. În octombrie, la nivel național, 1.852 de persoane vor participa la 125 de programe gratuite de formare profesională organizate de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.

articolul original.

Rata șomajului în Sălaj a crescut

7 September 2022 at 07:05
By: Regie
image

La sfârșitul lunii iulie 2022, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Sălaj a fost de 4,18 la sută mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,09 pp şi mai mică cu 0,68 pp decât cea din luna iulie a anului 2021.

Numărul total de şomeri la finele lunii  iulie 2022 a fost de 4343 de persoane, mai mare cu 93 de persoane faţă de cel înregistrat la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 589 au fost şomeri indemnizaţi şi 3754 șomeri neindemnizați. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 31 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 124 de persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iulie se prezintă astfel: 3515 șomeri provin din mediul rural și 828 şomeri provin din mediul urban.

Cei mai mulţi şomeri aveau  între 40-49 de ani (1032), urmaţi de cei cu vârstă între 30 şi 39 ani(893), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani(307).

Structura șomajului pe grupe de vârste la finele lunii iulie se prezintă sugestiv astfel:

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total 4343
< 25 ani 839
între 25-29 307
între 30-39 893
între 40-49 1032
între 50-55 617
peste 55 ani 655

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj(43%).

Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă  28% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3%.

Mai multe informaţii privind situaţia statistică a şomajului la sfârşitul lunii iulie 2022  pot fi vizualizate accesând www.anofm.ro, secţiunea Programe, statistici.

articolul original.
❌