ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 February 2023Ultimele Stiri

Cele mai căutate joburi la început de 2023. Românii au pus mai mult accent pe beneficiile dorite

8 February 2023 at 07:00
image

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A crescut numărul căutărilor după cuvântul cheie „salariu”.

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de un milion.

Prima lună din an a adus un interes crescut din partea candidaților pentru , pentru care au fost făcute peste 35.000 de interogări în platformă, de inginer (16.500 de căutări) sau asistent medical (13.000 de căutări).

Joburile remote sunt în continuare căutate

Contrar așteptărilor angajatorilor, cu 10.000 de căutări, locurile de muncă remote rămân în topul celor mai căutate de cei care vor să se angajeze.

„Vedem un număr mai mare de interogări în platformă pentru cuvintele cheie sau decât anul trecut pe vremea aceasta, în condițiile în care angajatorii se orientează mai degrabă către readucerea angajaților la birouri. Candidații nu vor însă în mod neapărat joburi exclusiv remote, ci mai degrabă caută acele variante care le permit să lucreze și de acasă. Mai exact, joburi care pot fi făcute într-un regim hibrid”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă online de recrutare din România.

Și joburile de contabil au atras peste 10.000 de interogări, în timp ce operatorii call center au avut 7.500.

Salariul, un aspect esențial

În ceea ce-i privește pe șoferi, cei mai mulți candidați vor să afle ce joburi disponibile sunt pentru șoferii de categoria B, șoferii de tir sau șoferii livratori.

Pentru segmentul de ingineri, cele mai multe căutări s-au făcut pentru ingineri constructori, ingineri mecanici, ingineri chimiști și ingineri de instalații.

„Un fenomen foarte interesant pe care l-am remarcat în ultima perioadă ține de faptul că în foarte puține cazuri vedem candidați care caută un anumit angajator, iar acolo unde apar totuși nume, cel mai frecvent aparțin angajatorilor din retail. Deși atunci când primesc o ofertă sunt atenți și investighează reputația de angajator pe care și-a construit-o o anumită companie, în etapa inițială, cea în care prospectează ofertele din piață, numele companiei contează mult mai puțin decât aspecte precum salariul, programul sau descrierea atribuțiilor din fișa postului”, explică Roxana Drăghici.

Beneficiile dorite, un criteriu tot mai des menționat

Salariul mediu net al celor care lucrează în inginerie este 4.300 de lei, 3.700 de lei pentru angajații din contabilitate și 3.600 de lei pentru cei din transporturi / distribuție. În call-center-e, media salarială netă, la nivel național, este de 3.100 de lei.

Alte poziții care au generat, cumulat, peste 10.000 de căutări au fost manager, assistant manager, electrician ori agent de vânzări.

De asemenea, comparativ cu anii anteriori, a crescut numărul de căutări în care este specificat cuvântul „salariu”.

„Candidații devin din ce în ce mai specifici când vor . Dacă acum îi vedem că fac o preselecție în funcție de salariul afișat în anunț sau stilul de lucru decis de companie (de la birou, hibrid sau remote), foarte curând este probabil să vedem căutări în care se menționează beneficiile dorite”, mai spune Roxana Drăghici.

articolul original.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Închisoare pentru şofat fără permis, băuți sau drogați

7 February 2023 at 14:31

Închisoare pentru şofat fără permis, băuți sau drogați.

Senatul a adoptat completarea Codului Penal cu o prevedere privind închisoare pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Senatul a adoptat în unanimitate, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime, notează www.rador.ro

În România, 100 de persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi în astfel de situaţii, preciza iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Robert Cazanciuc. El a amintit că în dezbaterile publice a denumit această lege „Anastasia”, după numele unei fetiţe de patru ani, care a murit în faţa casei, după ce a fost lovită de o maşină la volanul căreia se afla un şofer fără drept de a conduce.

În fiecare an, aproximativ 20.000 de persoane sunt trimise în judecată pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, iar, după adoptarea propunerii legislative, judecătorii nu vor mai putea să suspende executarea pedepsei cu închisoarea. Documentul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

articolul original.

Șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente cu victime vor merge direct la închisoare

7 February 2023 at 08:46

Senatul a adoptat în unanimitate, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi cei care conduc fără permis vor merge direct la închisoare dacă produc un accident rutier soldat cu victime.

În România, 100 de persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi aflaţi în astfel de situaţii, preciza iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Robert Cazanciuc. El a amintit că în dezbaterile publice a denumit această lege „Anastasia”, după numele unei fetiţe de patru ani, care a murit în faţa casei, după ce a fost lovită de o maşină la volanul căreia se afla un şofer fără drept de a conduce.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

În fiecare an, aproximativ 20.000 de persoane sunt trimise în judecată pentru şofat fără permis, sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, iar, după adoptarea propunerii legislative, judecătorii nu vor mai putea să suspende executarea pedepsei cu închisoarea. Documentul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, potrivit rador.ro.

articolul original.

Nu viteza, ci pietonii au provocat cele mai multe tragedii in accidente pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet, anul trecut. Pe locul trei sunt abaterile biciclistilor. 47 de vieti curmate si 59 de oameni grav raniti

7 February 2023 at 09:26
image

TIMISOARA. Indisciplina pietonilor in trafic, viteza conducatorilor auto, abaterile biciclistilor, neacordarea de prioritate masinilor si pietonilor de catre soferi si ‘butonatul’ telefoanelor la volan. Acestea sunt, in ordine, primele cauze care au dus la producerea a numeroase accidente grave pe soselele din Timis anul trecut, soldate cu 47 de morti si 59 de raniti grav.

O arata statisticile IPJ Timis pe 2022, obtinute la solicitarea opiniatimisoarei.ro.

In total, anul trecut s-au inregistrat pe strazile din Timisoara si pe soselele din judet 90 de accidente grave, in scadere fata de 2021 cand s-au produs 101 astfel de evenimente rutiere. S-au pierdut insa mai multe vieti, cu un an inainte numarul mortilor fiind de 41, fata de 47 in 2022. In schimb, a scazut numarul ranitilor grav anul trecut, de la 78, cu un an inainte, la 59.

Indisciplina pietonilor, viteza soferilor si abaterile biciclistilor au smuls cele mai multe vieti in 2022

Pentru al doilea an consecutiv, potrivit statisticilor politiei, in mod surprinzator, nu viteza se afla in varful topului cauzelor care au dus la producerea celor mai grave accidente de anul trecut, in Timis.

Pe prima pozitie sta conduita pietonilor in trafic.

Nu mai putin de 23 accidente grave s-au petrecut din pricina celor care au traversat neregulamentar strada, din cauza pietonilor care au circulat pe carosabil ori au sarit in fata masinilor. 12 oameni au murit in aceste accidente provocate de pietoni in Timis, iar alti 11 au fost grav raniti, anul trecut.

Multe au fost si accidentele produse din cauza soferilor care au calcat prea tare pedala de acceleratie.
Conducatorii auto care nu au adaptat viteza la conditiile de drum au provocat 11 accidente grave in Timis, soldate cu 7 morti si 9 raniti grav. Astfel viteza a fost a doua cauza a accidentelor grave petrecute in judet in 2022.

Aproape la fel de multe precum cele din pricina vitezei soferilor au fost si accidentele produse din cauza biciclistilor care n-au respectat regulile in trafic. 11 evenimente rutiere grave s-au produs in Timisoara si in judet din pricina abaterilor biciclistilor, soldate cu 3 morti si 7 oameni raniti grav.

Dupa statistici, pe locul patru intre cauzele care au dus la un numar insemnat de tragedii s-a aflat neacordarea de prioritate vehiculelor. Au fost 8 accidente grave din acest motiv, in care si-au pierdut viata 3 persoane, alte 6 fiind internate cu saptamanile in spitale.

Anul trecut, conducatorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor au dus la uciderea a doi oameni si ranirea grava a altor 4 in sase accidente grave.

Ochii in telefoanele mobile, pe Facebook, nu la drum

6 accidente grave, in care au murit 3 oameni, iar alti 4 au fost raniti figureaza ca avand drept cauza ‘alte abateri de natura a distrage atentia’, unde se regaseste folosirea telefonului la volan, mai ales pentru a consulta ori folosi retelele de socializare.

Cifrele sunt revoltatoare si in cazul iresponsabililor care s-au urcat la volan desi nu aveau carnet. 2 accidente grave, in care au murit 2 oameni au fost provocate de conducatori auto fara permis.

Oboseala la volan a smuls si ea 3 vieti in cinci accidente si a bagat in spital 6 oameni. In toate cazurile, soferii au adormit la volan.

Potrivit statisticilor IPJ Timis, in 2022, un singur accident grav, soldat cu 1 ranit ce a avut nevoie de zile multe de spitalizare, a fost provocat de un sofer care s-a urcat beat la volan.

Strazile din orase, scenele celor mai multe accidente grave in 2022, in Timis

Si anul trecut, pe strazile din orase s-au petrecut cele mai multe accidente grave, 34, incheiate cu 14 decese si 20 de oameni grav raniti.

28 de evenimente rutiere grave au fost pe drumurile nationale si centuri, unde s-au inregistrat 13 pierderi de vieti omenesti si 23 de raniti grav. Pe soselele judetene au fost 22 de accidente grave in care au murit 15 oameni si tot atatia au fost grav raniti, iar pe drumurile comunale 6 accidente grave cu 5 morti.

In Timisoara, intersectiile raman o provocare

In 2022, in intersectiile din Timisoara, s-au inregistrat 13 accidente grave, care au insemnat 3 morti si 12 raniti grav.

Accidentele mortale s-au petrecut in intersectia Paris cu colonel Enescu, intersectia Ion Barac cu Rahovei si Brancoveanu cu Rusu Sirianu.

Accidente grave, soldate cu raniti, au fost si in intersectiile:

-Michelangelo cu S. Haret
-Sfintii Apostoli Petru si Pavel cu Holdelor
-Martirilor cu Aries
-Petofi Sandor cu Octavian Goga
-Martirilor cu Mures
-Divizia 9 Cavalerie cu Sever Bocu
-Pavel Stoica cu N.S. de Hateg
-Take Ionescu cu A. Popovici
-Eternitatii cu Izlaz
-Alexandru Ioan Cuza cu Ion Zaicu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Robert Cazanciuc, despre legea care îi bagă la închisoare pe șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: ‘Nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi’

7 February 2023 at 07:46
image

Vești importante pentru toți șoferii români! Senatul a adoptat luni, în unanimitate, un proiect de lege de modificare a Codului Penal, în sensul în care şoferii drogaţi, băuți sau fără permis care au generat un accident rutier mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea cu executare. Senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului, și-a exprimat speranța că legea va fi votată cât mai repede și la Camera Deputaților, care este for decizional. Acesta a punctat că e inadmisibil ca astfel de șoferi să omoare oameni pe străzi, apoi să n-aibă nicio piedică în a se urca iar la volan.

E un demers care a început în urmă cu patru – cinci ani, văzând în spațiul public nemulțumirea oamenilor cu privire la anumite decizii ale instanțelor de suspedare a executării unor pedepse în cazul unor așa-ziși soferi care au ucis pe drumruile publice, după ce s-au urcat la volan fără să aibă permis, au băut sau erau sub influența drogurilor. Din păcate, Codul Penal permite astfel de individualizări de pedeapsă care să meargă la suspendare. Am considerat că așa ceva e inacceptabil, pornind de la nemulțumirile oamenilor. A fost o dezbatere destul de largă și am făcut o propunere de modificare a Codului Penal care ieri a fost însușită la Senat de toți colegii mei.

Nu vreau să ajungă nimeni la închisoare, că dacă cineva a ajuns la închisoare, altcineva a murit.

Vrem să tragem un semnal de alarmă că vrem să protejăm viața în cel mai înalt mod posibil prevăzut de Codul Penal. Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, mergi pe stradă și vine cineva peste tine fără permis, apoi se plimbă liber și mai mult, se poate urca iar la volan. E o măsură extrem de dură, e o măsură pentru noi toți, să-i tragem de mânecă pe cei care încearcă să se urce la volan, deși au consumat. Altă cale nu există de a proteja viața.

O asemenea măsură cu siguranță va trebui dublată în timp și de altele de modifcare a Codului Rutier, care să interzică cât mai mult posibil ca acești oameni să se mai urce vreodată la volanul unei mașini”, a delarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, conform b1tv.ro.

Acesta a precizat apoi că de mai mulți ani România e pe primul loc în Europa la numărul de morți pe șosele, iar cauza cel mai des întâlnită e legată de băutură și conducere fără permis. 20.000 de oameni au fost trimiși în judecată doar anul trecut pentru conducere fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice, a mai spus senatorul PSD.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Închisoare pe VIAȚĂ pentru şoferii care conduc băuţi sau drogaţi şi fac accidente mortale: Senatorii au votat în unanimitate

6 February 2023 at 16:43

Închisoare pe VIAȚĂ pentru şoferii care conduc băuţi sau drogaţi şi fac accidente mortale: Senatorii au votat în unanimitate

Senatorii au votat în unanimitate ca şoferii care conduc băuţi sau drogaţi şi fac accidente mortale să meargă la închisoare pe viaţă.

„Legea Anastasia a trecut de Senat, cu vot unanim!

Am inițiat această lege ca răspuns al Parlamentului la revolta publică, la revolta oamenilor îndurerați atunci când văd că le mor semenii, iar vinovații se urcă din nou la volan liberi să producă noi accidente rutiere.

Îmi doresc ca și deputații să dezbată și să adopte cu celeritate această modificare a Codului Penal, în condițiile în care, de când am reinițiat acest proiect legislativ, crimele continuă să fie produse pe drumuri de oameni inconștienți care se urcă la volan beți sau drogați ori fără permis.

Modificarea legislativă va trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru că, atunci când vedem că cineva se urcă beat sau drogat la volan, ar trebui să-l tragem de mânecă. Sigur, este nevoie și de modificarea Codului Rutier, astfel încât cine comite o crimă conducând beat sau drogat ori fără permis auto să nu mai aibă niciodată dreptul de a conduce pe drumurile publice niciun vehicul”, a scris senatorul PSD Robert Cazanciuc pe Facebook.

Documentul merge acum la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.
Legea a fost respinsă de Parlament în 2019

Iniţiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc şi însuşită de un grup de parlamentari PNL şi PSD, propunerea legislativă a fost reintrodusă în circuitul parlamentar în noiembrie 2022, după ce în 2019 a fost respinsă de Parlament.

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, România a ocupat, în anul 2021, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere.

Senatorul Cazanciuc consideră că iniţiativa a fost respinsă de camera decizională „din raţiuni politice absurde şi în mod sfidător la adresa interesului general al societăţii de a proteja în mod real viaţa şi de a pune capăt carnajului de pe şoselele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor”.

Potrivit unei postări Facebook din noiembrie 2022, Cazanciuc menţionează că datele furnizate de Poliţia Română şi de Ministerul Justiţiei arată că sunt 20.000 de persoane trimise în faţa instanţelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influenţa drogurilor sau băuturilor alcoolice.

Conform raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2021, citat în expunerea de motive, a crescut numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru accidente mortale de circulaţie (473) faţă de 396 în anul 2020.

„O parte semnificativă a accidentelor grave de circulaţie soldate cu victime decedate o reprezintă cazurile de ucidere din culpă în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului. Practica instanţelor de judecată, de a soluţiona astfel de cazuri prin hotărâri definitive şi irevocabile de suspendare a executării pedepsei sub supraveghere, a intrat în atenţia opiniei publice, atitudinea generală fiind că sancţiunea aplicată este considerată prea blândă în raport cu (…) relaţiile sociale referitoare la dreptul la viaţă”, se mai arată în propunerea legislativă, scrie Agerpres.

articolul original.

Senatul a adoptat legea ce pedepseşte şoferii băuţi şi drogaţi care produc accidente mortale

6 February 2023 at 17:09
image

Senatul a adoptat luni, în plen, în unanimitate, propunerea legislativă pentru completarea Codului penal care prevede ca şoferii drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis care au generat un accident rutier mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea cu executare, anunță Agerpres.

Iniţiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc şi însuşită de un grup de parlamentari PNL şi PSD, propunerea legislativă a fost reintrodusă în circuitul parlamentar în noiembrie 2022, după ce în 2019 a fost respinsă de Parlament.

Cazanciuc a afirmat că, din păcate, România ocupă, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere.

Potrivit senatorului social-democrat, iniţiativa a fost respinsă în 2019 de Camera decizională „din raţiuni politice absurde şi în mod sfidător la adresa interesului general al societăţii de a proteja în mod real viaţa şi de a pune capăt carnagiului de pe şoselele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor”.

Robert Cazanciuc a menţionat că datele furnizate de Poliţia Română şi de Ministerul Justiţiei arată că sunt 20.000 de persoane trimise în faţa instanţelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influenţa drogurilor sau băuturilor alcoolice.

Iniţiativă legislativă dedicată Anastasiei, fetiţa ucisă de un şofer chiar de Ziua Copilului

Conform raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2021, citat în expunerea de motive, a crescut numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru accidente mortale de circulaţie (473) faţă de 396 în anul 2020.

„O parte semnificativă a accidentelor grave de circulaţie soldate cu victime decedate o reprezintă cazurile de ucidere din culpă în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului. Practica instanţelor de judecată de a soluţiona astfel de cazuri prin hotărâri definitive şi irevocabile de suspendare a executării pedepsei sub supraveghere a intrat în atenţia opiniei publice, atitudinea generală fiind că sancţiunea aplicată este considerată prea blândă în raport cu (…) relaţiile sociale referitoare la dreptul la viaţă”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Cazanciuc a anunţat că intenţionează să propună şi modificarea Codului rutier, astfel încât cei care au produs un accident soldat cu decese să nu mai poată conduce vreodată.

„Să fim foarte bine înţeleşi. Nu vreau să ajungă nimeni la închisoare. Dacă cineva e la închisoare, înseamnă că altcineva a murit. Este un semnal de alarmă pentru noi toţi. Când vedem pe cineva despre care ştim, la o petrecere, că a consumat substanţe interzise să-l tragem de mânecă să nu urce la volan. Nu e suficientă această lege. Va trebui să modificăm şi Codul rutier, astfel încât cei care produc aceste accidente să nu mai poată urca niciodată la volan”, a mai spus senatorul PSD.

El a precizat că dedică această iniţiativă legislativă memoriei Anastasiei, fetiţa care în 2022, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a afirmat că propunerea legislativă reprezintă „un semnal foarte clar pentru responsabilitate”.

Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

articolul original.

Toți șoferii trebuie să știe! Noile modificări din Codul Rutier care vor intra în vigoare din luna martie a acestui an

6 February 2023 at 06:31

Șoferii riscă amenzi usturătoare dacă nu vor respecta noile modificări din Codul Rutier ce vor intra în vigoare la data de 1 martie 2023. Iată tot ce trebuie să știe conducătorii auto.

Noile modificări din Codul Rutier le vor da mari bătăi de cap tuturor șoferilor români. Mai exact, din data de 1 martie 2023, polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor avea mai multe atribuții și își vor putea exercita autoritatea de a da amenzi în mai multe situaţii.

Șoferii riscă mai multe amenzi începând cu 1 martie 2023

Modificările din Codul Rutier prevăd mai multe reguli stricte. Una dintre ele este ca polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor să dea amenzi șoferilor care nu îndeplinesc următoarele cerințe:

-dacă şoferul nu şi-a preschimbat permisul sau talonul auto;

-dacă șoferul nu şi-a radiat vehiculul deținut în termenul legal.

Mai mult decât atât, conducătorii auto vor mai putea fi sancţionaţi şi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate, potrivit unei ordonanțe oficializate pe 31 ianuarie 2022. Iar cei care trebuie să aștepte până la eliberarea certificatului de înmatriculare vor primi în schimb, o dovadă înlocuitoare a actului respectiv care va avea valabilitatea timp de 30 de zile.

Toate aceste modificări atrag după sine amenzi cuprinse între 580 și 2.900 de lei, dacă șoferii nu vor respecta acest lucru, potrivit avocat.net.

Dezastru pentru toți șoferii! Ar putea scoate mai mulți bani din buzunar, începând cu data de 1 martie / foto: Pexeles

Ce alte modificări se vor face în Codul Rutier

Și nu e doar atât. Polițiștii cer prin noul Cod Rutier și înființarea unui registru de evidență a mopedelor, macaralelor și utilajelor agricole. În momentul de față, acestea sunt înregistrate la cele peste trei mii de primării din țară.

 „S-a constatat că, în cazul unor incidente în care e nevoie să fie identificat urgent proprietarul unui astfel de autovehicul, lucrurile erau îngreunate, fiind necesară o corespondență cu primăriile. După preluarea bazelor de date, accesul la aceste informații va fi imediat”, a declarat Comisarul șef Marius Petreche, șef al serviciului de examinări al DRPCIV, pentru Știrile Pro TV.

articolul original.

O șoferiță de 32 de ani care s-a urcat băută la volan a produs un accident cu doi răniți la Păltinoasa. Ea a lovit mașina condusă de o șoferiță de 23 de ani

5 February 2023 at 13:41
image

La data de 4 februarie ora 15:36, în jurul orelor 15.30, o femeie de 32 ani, din Păltinoasa în timp ce conducea autoturismul pe DC 27, în interiorul localităţii Păltinoasa, a intrat în coliziune cu autotursimul condus de către o tânără de 23 ani, din Drăgoieşti.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două pasagere.  Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ pentru tânăra de 23 ani și de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătoarea auto de 32 ani. Ambele conducătoare auto au fost conduse la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din Codul Penal şi art. 336 alin. 1 din C.P., cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.P. şi sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 şi 4 din C.P..

articolul original.

O vitezomană nu a mai putut controla mașina și a intrat cu ea în copacii din pădurea de la intrarea în Călugăreni

5 February 2023 at 13:35
image

La data de 4 februarie în jurul orelor 8:00, o femeie se deplasa cu autoturismul pe DN 29A, având direcția de deplasare dinspre Poiana spre Călugăreni, iar înainte de intrarea în localitatea Călugăreni, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare părăsind partea carosabilă și oprindu-se în vegetația forestieră. Aceasta a fost preluată de un echipaj medical și transportată la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Suceava, suferind leziuni ușoare.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior, la spital, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, acesteia i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal.

articolul original.

Plin de iresponsabili in trafic. Soferi drogati si beti, prinsi la volan de politisti, la Timisoara si in judet

5 February 2023 at 09:57
image

TIMISOARA. Controalele de rutina facut de politistii de la Rutiera in ultimele ore pe soselele din Timis au dus la prinderea altor soferi iresponsabili.

Primul dintre conducatorii auto care au sfidat legea a fost oprit sambata la Dumbravita. In urma verificarilor cu drugtestul, agentii au aflat ca barbatul in varsta de 30 de ani consumase cannabis.

Cu trei minute inainte de miezul noptii, politistii l-au oprit pe un barbat de 58 de ani pe strada Drubeta, din Timisoara. Acesta a fost pus sa sufle in aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Alti doi tineri au picat proba alcooltestului in noaptea de sambata spre duminica. Unul a fost tras pe dreapta pe Calea Timisoarei, din comuna Giroc. Soferul in varsta de 30 de ani avea o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Al doilea a fost oprit de agenti pe strada Corneliu Coposu, din Timisoara. In cazul sau aparatul a indicat o valoare de 0,67 la mie.

Toti soferii au fost dusi la spital pentru recoltarea probelor de sange si s-au ales cu dosare penale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Vești rele pentru șoferi! Aceștia ar putea rămâne cu portofelele goale, dacă nu vor ține cont de anumite reguli

5 February 2023 at 08:15
image

Surpriză uriașă pentru toți șoferii din România! Potrivit unei ordonanțe oficializate recent, polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi în cazul nepreschimbării permisului sau talonului auto ori neradierii vehiculului deținut în termenul legal, dar și pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate.

Mai multe schimbări sunt stabilite, prin OG 11/2023, la Codul rutier, scopul lor fiind armonizarea cadrului legal privind circulația pe drumurile publice. Ordonanța de față se va aplica din 2 martie 2023.

Una dintre cele mai importante schimbări stabilite este abilitarea ofițerilor și agenților de poliție din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor de a constata și sancționa o serie de contravenții.

Mai exact, șoferii vor putea fi amendați de către acești polițiști, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pentru:

  • neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;
  • neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului şi tractorului agricol sau forestier ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;
  • neefectuarea radierii vehiculelor din evidență, în cazurile şi termenele prevăzute de lege;
  • deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină.

Amenzile prevăzute în Codul rutier pentru contravențiile de mai sus sunt cuprinse între 580 și 2.900 de lei.

Apoi, prin ordonanță se reglementează, în mod expres, la nivelul legislației primare, posibilitatea și situațiile în care autoritățile competente să elibereze permise de conducere și certificate de înmatriculare pot elibera dovezi înlocuitoare ale acestor documente.

Concret, în Codul rutier se va introduce următoarea prevedere: “La cererea proprietarului sau deținătorului mandatat al vehiculului, autoritatea competentă eliberează, pentru situațiile în care se emite un certificat de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare a acestuia care atestă înmatricularea vehiculului, valabilă până la emiterea certificatului de înmatriculare, dar nu mai mult de 30 de zile”.

Totodată, Codul rutier va stabili clar că, până la eliberarea permisului de conducere, în cazul pierderii, furtului, deteriorării actului sau schimbării numelui titularului acestuia, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pot elibera o dovadă înlocuitoare a acestuia (valabilă maximum 30 de zile).

De asemenea, se reglementează competența Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări de a elibera permise de conducere internaționale și este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere și în ceea ce privește proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A, mai puțin proba poligonului, conform avocatnet.ro

Vezi și:

Noua proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș: ‘Știam că nu au bani să cumpere. Noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș’

Lovitură de teatru în privința Fabricii de Zahăr Luduș! Cine a cumpărat-o în realitate

Vești importante pentru mii de angajați români! În ce condiții veți beneficia de majorări salariale

articolul original.

Au parcat pe piste de biciclete, pe trotuare ori spatii verzi, la Timisoara, acum sunt buni de plata. ‘Vanatoare’ de soferi care sfideaza legea. Foto

3 February 2023 at 09:54

TIMISOARA. Actiune fulger a politistilor locali in mai multe zone din Timisoara. Au fost vizati soferii care si-au lasat masinile pe piste de biciclete sau pe trotuare si chiar in parcuri.

Oamenii legii au gasit autovehicule parcare pe trotuare in spatele Catedralei Mitropolitane, in Parcul UPC, pe zonele hasurate de langa parcarile din zona centrala ori pe spatiul verde in Parcul Central.

Agentii au gasit 37 de masini parcate neregulamentar. In cazul a 7 soferi procesele verbale au fost incheiate pe loc, in timp ce in cazul altor 30 au fost lasate autocolante in parbrize.

Politistii locali vor continua asemenea actiuni si in zilele care urmeaza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Atenție, șoferi! Riscați să rămâneți fără permisul de conducere

3 February 2023 at 09:30
image

Potrivit Art. 22 din Codul Rutier, examinarea medicală se realizează în scopul certificării stării de sănătate și a calităților fizice necesare unui conducător de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

Una din regulile principale pentru cei care vor să obţină permisul auto este că trebuie să fie apte din punct de vedere fizic şi psihic. Fişa medicală pentru permisul auto este un document necesar tuturor persoanelor care vor să obţină sau să îşi schimbe permisul auto. Aceasta poate fi obţinută doar de la anumite instituţii specializate, iar costul ei este cuprins între 150 și 200 de lei, în funcție de clinică.

Afecțiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se stabilesc de către Ministerul Sănătății Publice și se aprobă prin ordin al ministrului, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

„Examinarea medicală se realizează în vederea:

a) aprobării prezentării la examen pentru obținerea permisului de conducere;

b) obținerii certificatului de atestare profesională pentru conducătorii de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie stabiliți prin prezenta ordonanță de urgență;

c) verificării periodice, conform reglementărilor în vigoare”, se arată în Codul Rutier.

Examinarea medicală se realizează în unități de asistență medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui județ, care au obligația luării în evidență a solicitantului sau a conducătorului de autovehicul și tractor agricol sau forestier ori de tramvai de către medicul de familie.

Medicul de familie, atunci când constată că o persoană din evidența sa, care posedă permis de conducere, prezintă afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătății publice, va solicita unității de asistență, medicală autorizate examenul de specialitate necesar. În cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea.

Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.

Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.

Astfel, potrivit codului rutier, românii care suferă de anumite boli și nu primesc un aviz medical care să ateste faptul că pot conduce în siguranță, nu au dreptul să dețină un carnet de conducere. Dacă nu au un aviz medical, persoane care suferă de exemplu, de diabet zaharat, nu au voie să se afle la volanul unui autoturism. Medicii sunt obligați prin lege să trimită la reexaminare un pacient bolnav, care ar putea fi în situația de a nu fi declarant apt pentru a conduce o mașină.

Dacă în urma testelor medicale o persoană e declarată inaptă pentru a conduce, rezultatul se trimite către poliție în 24 de ore. Atfel, o persoană bolnavă, care nu primește aviz din partea medicului nu poate obține sau nu își poate reînnoi permisul de conducere.

Permisul auto nu poate fi deținut de persoanele care prezintă afecțiuni la nivelul aparatului respirator, care poartă un stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic și care nu primesc avizul medicului.

De asemenea, persoanele care au tulburări mintale nu pot deține permis auto.

Ce analize medicale se fac pentru permis auto?

– Medicină internă

– Ortopedie şi traumatologie

– Neurologie

– Psihiatrie

– Oftalmologie

– Otorinolaringologie

– Pneumologie (doar pentru categoria C)

Nu se obține permis de conducere pentru:

– Handicapul locomotor, afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

– Afecțiuni cardiovasculare

Codul rutier mai spune că nu li se pot elibera sau reînnoi permisele de conducere persoanelor care au boli vasculare periferice, cardiopatii sau insuficienţă cardiacă. Excepții fac doar cei pentru care medicul garantează că sunt apți.

Potrivit ordinului de ministru, „afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul”.

– Diabetul zaharat, hipoglicemie acută, hipoglicemie cronică

Potrivit legii, un candidat sau un conducător auto care suferă de diabet zaharat şi care urmează un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie să demonstreze că înţelege riscurile hipoglicemiei şi că este capabil să ţină sub control aceste episoade. Nu se eliberează şi nu se reînnoiesc permisele de conducere auto în cazul solicitanţilor sau conducătorilor auto care nu au primit informaţii referitoare la aceste riscuri şi nu sunt deplin conştienţi de implicaţiile hipoglicemiei.

„În cazul în care un candidat sau un conducător auto cu diabet zaharat urmează un tratament medicamentos, eliberarea sau reînnoirea permiselor se efectuează numai pe baza avizului medicului diabetolog şi, după caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maxim 5 ani; nu se eliberează şi nu se reînnoiesc permisele de conducere în cazul candidaţilor sau conducătorilor auto cu hipoglicemie cronică gravă decât dacă solicitările sunt susţinute de un aviz al medicului diabetolog şi de efectuarea unor controale medicale periodice; în cazul hipoglicemiilor cronice grave în timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoieşte numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod”, se arată în documentul ministerului Sănătăţii.

– Afecțiuni neurologice

– Epilepsia

Crizele de epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de constiență constituie un pericol real și grav pentru siguranța rutieră dacă apar la o persoana în timp ce conduce un autovehicul.

„În mod normal nu ar trebui să existe şoferi care să sufere de epilepsie pentru că, din păcate, asta este o boală care evoluează cu crize care fac practic imposibilă stăpânirea maşinii. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă un şofer face o criză de epilepsie şi intră într-o staţie de autobuz unde aşteaptă 10, 20 de oameni”, spune medicul Mihai Grecu.

– Tulburări mintale precum:

a) tulburări mintale grave, congenitale sau dobândite ca urmare a unor afecțiuni, traume ori intervenții neurochirurgicale

b) retard psihic sever

c) probleme comportamentale grave cauzate vârstei sau tulburari grave ale capacitatii de judecată, comportament ori adaptabilitate.

– Afecțiuni renale

– Apnee în somn.

„Înseamnă, de fapt, niște pauze respiratorii care se produc în timpul somnului, iar aceste pauze au repercusiuni importante asupra activităților din timpul zilei, pe de o parte, adică determină un grad de somnolență diurnă, și pe de altă parte, determină tulburări cardiovasculare, dar și neurologice. Dacă vorbim despre cei care conduc mașina, există și aici un risc foarte important, somnolența fiind principala cauză de accidente rutiere la nivel mondial”, spune Cristian Cojocaru, medic pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași.

articolul original.

Video cu şoferul beat care a lovit maşina de Poliţie la Bascov

2 February 2023 at 11:03

Video cu şoferul beat care a lovit maşina de Poliţie la Bascov.

În ziua de 01 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, și au reținut un bărbat de 35 de ani, din Bascov.

VIDEO – Reţinut de poliţişti

Din cercetări s-a stabilit că, în dimineața zilei de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04:00, bărbatul, în timp ce conducea o autoutilitară, ar fi avariat o autospecială de poliție, repartizată Secției de Poliție Rurală Bascov, care se afla staționată pe DN 7C, în apropierea sediului secției de poliție și nu a oprit la locul faptei.

În urma verificărilor ulterioare, polițiștii l-au identificat pe conducătorul autovehiculului, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta se află sub influența alcoolului.

Având în vedere că valoarea alcoolemiei a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

După administrarea probatoriului, în ziua de 01 februarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

articolul original.

Cinci polițiști din Brașov, reținuți pentru că au luat mită de la șoferii opriți în trafic. Aceștia ar fi acceptat chiar și mese la restaurant

2 February 2023 at 09:02
image

Cinci polițiști de la rutieră din Brașov au fost reținuți pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic, și nu doar atât, pe lângă bani, aceștia acceptau și alte bunuri sau valori, ba chiar și mese la restaurante!

Cinci ofițeri de poliție din Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic.

Agenții de la serviciul rutier sunt acuzați de trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Reținerile vin în urma a 18 percheziții domiciliare care au avut loc miercuri, într-un dosar în care sunt cercetate alte opt persoane, majoritatea șoferi acuzați că au dat mită.

Faptele ar fi avut loc în cursul ultimului an, spun anchetatorii.

Pentru ca șoferii să scape de amenzile privind abaterile din trafic, polițilștii le-ar fi pretins mită, mai exact, diferite sume de bani, bunuri sau valori, printre care și mese la restaurant.

18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din Brașov

Pentru a proba acuzațiile din dosar, miercuri anchetatorii au făcut 18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din cadrul IPJ Brașov.

Și sediul Poliţiei Codlea a fost răscolit de anchetatorii de la DGA în căutarea probelor.

Potrivit procurorilor, vizați de anchetă au fost 6 polițiști de la Rutieră, dintre care 5 de la Poliția Codlea si unul din cadrul Poliției Ghimbav.

„În perioada decembrie 2021-ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, se arată în comunicatul transmis presei de Direcția Generală Anticorupție.

Localnicii din Codlea au fost șocați când au aflat de cele întâmplate, iar oamenii susțin că agenții erau mereu în trafic şi îşi făceau foarte bine treaba, potrivit BizBrașov.ro.

Astfel, 13 persoane au ajuns, în total, miercuri la audieri.

Pe lângă cei 6 agenți de poliție, alte 7 persoane s-au ales cu mandate de aducere, majoritatea conducători auto acuzați că au oferit mită.

Peste noapte, cinci polițiști, respectiv patru din Codlea și unul din Ghimbav, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Curier pe trotineta, filmat cum face slalom in trafic si taie benzile de circulatie la Timisoara. Video

31 January 2023 at 12:36
image

TIMISOARA. Imagini revoltatoare surprinse in traficul din Timisoara. Un tanar curier aflat pe o trotineta electrica cu sezut a fost filmat pe cand sfida regulile de circulatie pe strada Aries, in timp ce mergea spre Spitalul Judetean Timisoara.

Slalom printre mașini cu ’25km/h’, cu căștile de muzica pe urechi, iar în fața Spitalului Județean, înainte de intersectia semaforizată, taie toate benzile fara sa se asigure la mașinile din spate…„, a notat timisoreanul care a postat filmarea pe pagina de Facebook dedicata traficului din Timis.

Imaginile de mai jos, menite sa traga un semnal de alarma, nu mai au nevoie de niciun comentariu!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați pietonii

31 January 2023 at 10:02
image

Polițiștii nemțeni au desfășurat luni, 30 ianuarie, activități pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor, dar şi pe linia disciplinării pietonilor, informează IPJ Neamț. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor. Totodată, pe timpul desfășurării acțiunii au fost reținute 11 permise de conducere.

„Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Polițiștii atrag atenția că pe trecerea de pietoni este recomandat să nu se folosească telefonul mobil sau alte dispozitive care ne pot diminua atenția, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza la apropierea de trecerea pentru pietoni, în zona instituţiilor de învăţământ, la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun sau unde observă un flux mare de pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 zile, riscând şi o sancțiune contravențională de 6 – 8 puncte amendă. De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

articolul original.

Prapad la Timisoara. Masina facuta zob, dupa ce s-a izbit de un stalp. Soferita de 19 ani se zbate intre viata si moarte. Video

31 January 2023 at 05:48

TIMISOARA. Accident teribil noaptea trecuta la intrarea in Timisoara dinspre Dumbravita.

Din cauza vitezei, o soferita de 19 ani a pierdut controlul volanului, a lovit bordura sensului giratoriu, masina a ricosat si a zburat intr-un stalp pe care l-a pus la pamant.

Autoturismul s-a facut zob, iar tanara de 19 ani aflata la volan a fost foarte grav ranita.

Soferita a fost transportata de urgenta la spital, unde medicii fac eforturi disperate sa ii salveze viata.

Imaginile dezastrului ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Politistii au inceput cercetarile pentru a stabili cu precizie cum s-a petrecut accidentul.

In jurul orei 00:40, politistii Biroului Rutier Timisoara au fost solicitati sa intervina la un accident rutier petrecut la intrarea in municipiul Timisoara, dinspre localitatea Dumbravita.

Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca o femeie, in varsta de 19 ani, a condus un autoturism pe strada Conac din localitatea Dumbravita, judetul Timis, dinspre localitatea Giarmata spre Timisoara, iar la intersectia cu strada Calea Sever Bocu din Timisoara, prevazuta cu sens giratoriu, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un stalp de electricitate de pe marginea partii carosabile. In urma impactului, a rezultat ranirea conducatoarei auto. A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.
❌