ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 3 February 2023Ultimele Stiri

Atenție, șoferi! Riscați să rămâneți fără permisul de conducere

3 February 2023 at 09:30
image

Potrivit Art. 22 din Codul Rutier, examinarea medicală se realizează în scopul certificării stării de sănătate și a calităților fizice necesare unui conducător de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

Una din regulile principale pentru cei care vor să obţină permisul auto este că trebuie să fie apte din punct de vedere fizic şi psihic. Fişa medicală pentru permisul auto este un document necesar tuturor persoanelor care vor să obţină sau să îşi schimbe permisul auto. Aceasta poate fi obţinută doar de la anumite instituţii specializate, iar costul ei este cuprins între 150 și 200 de lei, în funcție de clinică.

Afecțiunile medicale incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se stabilesc de către Ministerul Sănătății Publice și se aprobă prin ordin al ministrului, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

„Examinarea medicală se realizează în vederea:

a) aprobării prezentării la examen pentru obținerea permisului de conducere;

b) obținerii certificatului de atestare profesională pentru conducătorii de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie stabiliți prin prezenta ordonanță de urgență;

c) verificării periodice, conform reglementărilor în vigoare”, se arată în Codul Rutier.

Examinarea medicală se realizează în unități de asistență medicală autorizate, existente la nivelul fiecărui județ, care au obligația luării în evidență a solicitantului sau a conducătorului de autovehicul și tractor agricol sau forestier ori de tramvai de către medicul de familie.

Medicul de familie, atunci când constată că o persoană din evidența sa, care posedă permis de conducere, prezintă afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătății publice, va solicita unității de asistență, medicală autorizate examenul de specialitate necesar. În cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea.

Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.

Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.

Astfel, potrivit codului rutier, românii care suferă de anumite boli și nu primesc un aviz medical care să ateste faptul că pot conduce în siguranță, nu au dreptul să dețină un carnet de conducere. Dacă nu au un aviz medical, persoane care suferă de exemplu, de diabet zaharat, nu au voie să se afle la volanul unui autoturism. Medicii sunt obligați prin lege să trimită la reexaminare un pacient bolnav, care ar putea fi în situația de a nu fi declarant apt pentru a conduce o mașină.

Dacă în urma testelor medicale o persoană e declarată inaptă pentru a conduce, rezultatul se trimite către poliție în 24 de ore. Atfel, o persoană bolnavă, care nu primește aviz din partea medicului nu poate obține sau nu își poate reînnoi permisul de conducere.

Permisul auto nu poate fi deținut de persoanele care prezintă afecțiuni la nivelul aparatului respirator, care poartă un stimulator cardiac sau care au antecedente de infarct miocardic și care nu primesc avizul medicului.

De asemenea, persoanele care au tulburări mintale nu pot deține permis auto.

Ce analize medicale se fac pentru permis auto?

– Medicină internă

– Ortopedie şi traumatologie

– Neurologie

– Psihiatrie

– Oftalmologie

– Otorinolaringologie

– Pneumologie (doar pentru categoria C)

Nu se obține permis de conducere pentru:

– Handicapul locomotor, afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

– Afecțiuni cardiovasculare

Codul rutier mai spune că nu li se pot elibera sau reînnoi permisele de conducere persoanelor care au boli vasculare periferice, cardiopatii sau insuficienţă cardiacă. Excepții fac doar cei pentru care medicul garantează că sunt apți.

Potrivit ordinului de ministru, „afecţiunile cardiovasculare pot determina o alterare bruscă a funcţiilor cerebrale, care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, reprezentând un motiv pentru interzicerea, cu titlu temporar sau permanent, a conducerii unui autovehicul”.

– Diabetul zaharat, hipoglicemie acută, hipoglicemie cronică

Potrivit legii, un candidat sau un conducător auto care suferă de diabet zaharat şi care urmează un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie să demonstreze că înţelege riscurile hipoglicemiei şi că este capabil să ţină sub control aceste episoade. Nu se eliberează şi nu se reînnoiesc permisele de conducere auto în cazul solicitanţilor sau conducătorilor auto care nu au primit informaţii referitoare la aceste riscuri şi nu sunt deplin conştienţi de implicaţiile hipoglicemiei.

„În cazul în care un candidat sau un conducător auto cu diabet zaharat urmează un tratament medicamentos, eliberarea sau reînnoirea permiselor se efectuează numai pe baza avizului medicului diabetolog şi, după caz, pe baza unor controale medicale periodice efectuate la intervale de maxim 5 ani; nu se eliberează şi nu se reînnoiesc permisele de conducere în cazul candidaţilor sau conducătorilor auto cu hipoglicemie cronică gravă decât dacă solicitările sunt susţinute de un aviz al medicului diabetolog şi de efectuarea unor controale medicale periodice; în cazul hipoglicemiilor cronice grave în timpul orelor de activitate, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoieşte numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod”, se arată în documentul ministerului Sănătăţii.

– Afecțiuni neurologice

– Epilepsia

Crizele de epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de constiență constituie un pericol real și grav pentru siguranța rutieră dacă apar la o persoana în timp ce conduce un autovehicul.

„În mod normal nu ar trebui să existe şoferi care să sufere de epilepsie pentru că, din păcate, asta este o boală care evoluează cu crize care fac practic imposibilă stăpânirea maşinii. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă un şofer face o criză de epilepsie şi intră într-o staţie de autobuz unde aşteaptă 10, 20 de oameni”, spune medicul Mihai Grecu.

– Tulburări mintale precum:

a) tulburări mintale grave, congenitale sau dobândite ca urmare a unor afecțiuni, traume ori intervenții neurochirurgicale

b) retard psihic sever

c) probleme comportamentale grave cauzate vârstei sau tulburari grave ale capacitatii de judecată, comportament ori adaptabilitate.

– Afecțiuni renale

– Apnee în somn.

„Înseamnă, de fapt, niște pauze respiratorii care se produc în timpul somnului, iar aceste pauze au repercusiuni importante asupra activităților din timpul zilei, pe de o parte, adică determină un grad de somnolență diurnă, și pe de altă parte, determină tulburări cardiovasculare, dar și neurologice. Dacă vorbim despre cei care conduc mașina, există și aici un risc foarte important, somnolența fiind principala cauză de accidente rutiere la nivel mondial”, spune Cristian Cojocaru, medic pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași.

articolul original.

A fost reținut șoferul prins la volan băut și cu permisul suspendat în comuna Rafaila

3 February 2023 at 07:20
image

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reținut un bărbat, în vârstă de 34 ani, din localitatea Buda, comuna Oșești, județul Vaslui, bănuit că a condus un autoturism, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, având totodată dreptul de a conduce suspendat.

La data de 21 ianuarie 2023, ora 22:40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 248 A, în comuna Rafaila, județul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului, bărbat în vârstă de 34 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul ar avea dreptul de a conduce suspendat.  

Pe 1 februarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

articolul original.

Un bărbat beat turtă a încercat să treacă Vama Albița la volanul unei cisterne plină cu peste 25.000 litri de motorină

3 February 2023 at 06:39
image

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean român care conducea un ansamblu rutier în care transporta peste 25.700 litri de motorină, deşi consumase băuturi alcoolice, acesta aflându-se în stare avansată de ebrietate.

În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 20.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un cetățean român în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format dintr-un autocamion și o semiremorcă, în care transporta 25.710 litri de motorină.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vaslui – Poliția Rutieră Huși, care executa misiune în proximitatea punctului, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

„Întrucât persoana a refuzat stabilirea alcoolemiei cu aparatul etilotest, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Huși pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

articolul original.
Ieri — 2 February 2023Ultimele Stiri

Un bărbat cu datorii la pariuri a încercat să tâlhărească o farmacie

2 February 2023 at 14:24
image

Un șofer de ride-sharig a încercat să jefuiască o farmacie din București, dar s-a speriat și a fugit. Bărbatul a fost identificat și reținut de polițiști, informază ȘtirileProTV.

Un bărbat de 33 de ani a fost reținut de polițiștii Secției 19 din Capitală, fiind acuzat de tentativă de tâlhărie calificată, și a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

„La data de 27 ianuarie, în jurul orei 22.00, Secţia 19 Poliţie a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în interiorul unei farmacii din Sectorul 5 şi ar fi ameninţat cele două angajate cu un obiect tăietor-înţepător, solicitând banii din casele de marcat. Acesta a fugit într-o direcţie necunoscută, fără a sustrage vreun bun, în momentul în care a fost surprins de un trecător”, a transmis Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost depistat de poliţişti şi a fost condus la audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse judiciare, individul este șofer la o companie de ride-sharing și avea datorii mari la pariuri. Își întrebase chiar colegii cât de mare este pedeapsa pentru tâlhărie.

articolul original.

Video cu şoferul beat care a lovit maşina de Poliţie la Bascov

2 February 2023 at 11:03

Video cu şoferul beat care a lovit maşina de Poliţie la Bascov.

În ziua de 01 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, și au reținut un bărbat de 35 de ani, din Bascov.

VIDEO – Reţinut de poliţişti

Din cercetări s-a stabilit că, în dimineața zilei de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04:00, bărbatul, în timp ce conducea o autoutilitară, ar fi avariat o autospecială de poliție, repartizată Secției de Poliție Rurală Bascov, care se afla staționată pe DN 7C, în apropierea sediului secției de poliție și nu a oprit la locul faptei.

În urma verificărilor ulterioare, polițiștii l-au identificat pe conducătorul autovehiculului, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta se află sub influența alcoolului.

Având în vedere că valoarea alcoolemiei a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

După administrarea probatoriului, în ziua de 01 februarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

articolul original.

Cinci polițiști din Brașov, reținuți pentru că au luat mită de la șoferii opriți în trafic. Aceștia ar fi acceptat chiar și mese la restaurant

2 February 2023 at 09:02
image

Cinci polițiști de la rutieră din Brașov au fost reținuți pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic, și nu doar atât, pe lângă bani, aceștia acceptau și alte bunuri sau valori, ba chiar și mese la restaurante!

Cinci ofițeri de poliție din Brașov au fost reținuți pentru 24 de ore pentru că ar fi luat mită de la șoferii pe care i-au oprit în trafic.

Agenții de la serviciul rutier sunt acuzați de trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Reținerile vin în urma a 18 percheziții domiciliare care au avut loc miercuri, într-un dosar în care sunt cercetate alte opt persoane, majoritatea șoferi acuzați că au dat mită.

Faptele ar fi avut loc în cursul ultimului an, spun anchetatorii.

Pentru ca șoferii să scape de amenzile privind abaterile din trafic, polițilștii le-ar fi pretins mită, mai exact, diferite sume de bani, bunuri sau valori, printre care și mese la restaurant.

18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din Brașov

Pentru a proba acuzațiile din dosar, miercuri anchetatorii au făcut 18 percheziții la locuințele mai multor polițiști din cadrul IPJ Brașov.

Și sediul Poliţiei Codlea a fost răscolit de anchetatorii de la DGA în căutarea probelor.

Potrivit procurorilor, vizați de anchetă au fost 6 polițiști de la Rutieră, dintre care 5 de la Poliția Codlea si unul din cadrul Poliției Ghimbav.

„În perioada decembrie 2021-ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, se arată în comunicatul transmis presei de Direcția Generală Anticorupție.

Localnicii din Codlea au fost șocați când au aflat de cele întâmplate, iar oamenii susțin că agenții erau mereu în trafic şi îşi făceau foarte bine treaba, potrivit BizBrașov.ro.

Astfel, 13 persoane au ajuns, în total, miercuri la audieri.

Pe lângă cei 6 agenți de poliție, alte 7 persoane s-au ales cu mandate de aducere, majoritatea conducători auto acuzați că au oferit mită.

Peste noapte, cinci polițiști, respectiv patru din Codlea și unul din Ghimbav, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia sunt acuzați de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Inca un sofer a fugit de politisti in Timis. Urmarire pe mai multe strazi, incheiata cu blocarea masinii in trafic

2 February 2023 at 08:20
image

TIMISOARA. A calcat pedala de acceleratie cand politistii i-au facut semn sa traga pe dreapta. Este ‘isprava’ unui sofer din Jimbolia in urmarirea caruia au pornit imediat agentii rutieri.

S-a intamplat in noaptea de miercuri spre joi, pe cand politistii faceau un control de rutina pe o strada din oras.

Agentii s-au luat dupa conducatorul auto care incerca sa scape de ei, iar dupa ce acesta i-a ‘alergat’ pe mai multe strazi din Jimbolia, in cele din urma au reusit sa-l blocheze in trafic.

In urma verificarilor, politistii aveau sa descopere ca soferul de 42 de ani nu avea permis. Mai mult, a refuzat categoric testarea cu etilotestul si recoltarea probelor de sange.

Fugarul s-a ales cu dosar penal.

Va reamintim, miercuri dupa-amiaza, la Timisoara, un sofer drogat a fugit de politisti si a lovit 7 autoturisme pe mai multe strazi. A fost in cele din urma capturat si dus in Arest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sofer drogat, capturat dupa ce a fugit de politisti si a lovit 7 masini la Timisoara. Video

1 February 2023 at 14:20

TIMISOARA. Urmarire ca in filme la Timisoara, dupa un control de rutina pe care l-au facut politistii de la Rutiera, miercuri dupa-amiaza.

Agentii i-au facut semn unui sofer sa traga pe dreapta pe strada Gheorghe Lazar, insa, in loc sa opreasca, barbatul de la volan a accelerat si si-a continuat drumul. Oamenii legii au pornit in urmarirea acestuia si au reusit sa il opreasca pe Calea Circumvalatiunii, insa abia dupa ce soferul a lovit mai multe masini.

VIDEO: George Stefanita

In urma verificarilor facute, politistii au aflat si de ce a fugit soferul. Omul era drogat si nu avea permis.

Astăzi, 1 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timis aflați in exercitarea atribuțiilor de serviciu pe starda Gheorghe Lazăr din municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, dar conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, pe timpul deplasării autoturismul intrând în coliziune cu mai multe autoturisme parcate, polițiștii reușind imobilizarea acestuia pe Calea Circumvalațiuni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că bărbatul de 38 ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

De asemenea, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Barbatul s-a ales cu dosar penal.

UPDATE: In cursa sa prin oras, soferul a avariat 7 masini, dintre care doua se aflau in trafic, iar celelalte parcate.
Soferita unuia dintre autovehiculele lovite ia ajuns ulterior la spital unde a primit ingrijiri medicale. |

Astfel, tanarulului ii va fi intocmit dosar penal si pentru vatamare corporala din culpa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Curier pe trotineta, filmat cum face slalom in trafic si taie benzile de circulatie la Timisoara. Video

31 January 2023 at 12:36
image

TIMISOARA. Imagini revoltatoare surprinse in traficul din Timisoara. Un tanar curier aflat pe o trotineta electrica cu sezut a fost filmat pe cand sfida regulile de circulatie pe strada Aries, in timp ce mergea spre Spitalul Judetean Timisoara.

Slalom printre mașini cu ’25km/h’, cu căștile de muzica pe urechi, iar în fața Spitalului Județean, înainte de intersectia semaforizată, taie toate benzile fara sa se asigure la mașinile din spate…„, a notat timisoreanul care a postat filmarea pe pagina de Facebook dedicata traficului din Timis.

Imaginile de mai jos, menite sa traga un semnal de alarma, nu mai au nevoie de niciun comentariu!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați pietonii

31 January 2023 at 10:02
image

Polițiștii nemțeni au desfășurat luni, 30 ianuarie, activități pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor, dar şi pe linia disciplinării pietonilor, informează IPJ Neamț. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor. Totodată, pe timpul desfășurării acțiunii au fost reținute 11 permise de conducere.

„Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Polițiștii atrag atenția că pe trecerea de pietoni este recomandat să nu se folosească telefonul mobil sau alte dispozitive care ne pot diminua atenția, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza la apropierea de trecerea pentru pietoni, în zona instituţiilor de învăţământ, la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun sau unde observă un flux mare de pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 zile, riscând şi o sancțiune contravențională de 6 – 8 puncte amendă. De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

articolul original.

Prapad la Timisoara. Masina facuta zob, dupa ce s-a izbit de un stalp. Soferita de 19 ani se zbate intre viata si moarte. Video

31 January 2023 at 05:48

TIMISOARA. Accident teribil noaptea trecuta la intrarea in Timisoara dinspre Dumbravita.

Din cauza vitezei, o soferita de 19 ani a pierdut controlul volanului, a lovit bordura sensului giratoriu, masina a ricosat si a zburat intr-un stalp pe care l-a pus la pamant.

Autoturismul s-a facut zob, iar tanara de 19 ani aflata la volan a fost foarte grav ranita.

Soferita a fost transportata de urgenta la spital, unde medicii fac eforturi disperate sa ii salveze viata.

Imaginile dezastrului ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Politistii au inceput cercetarile pentru a stabili cu precizie cum s-a petrecut accidentul.

In jurul orei 00:40, politistii Biroului Rutier Timisoara au fost solicitati sa intervina la un accident rutier petrecut la intrarea in municipiul Timisoara, dinspre localitatea Dumbravita.

Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca o femeie, in varsta de 19 ani, a condus un autoturism pe strada Conac din localitatea Dumbravita, judetul Timis, dinspre localitatea Giarmata spre Timisoara, iar la intersectia cu strada Calea Sever Bocu din Timisoara, prevazuta cu sens giratoriu, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un stalp de electricitate de pe marginea partii carosabile. In urma impactului, a rezultat ranirea conducatoarei auto. A fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

18 ani, băut, fără permis, pe bulevardul Eroilor din Brașov ! Câți ca el ??

30 January 2023 at 20:21
By: M.Ex.

Ieri dimineață în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Brașov au oprit în trafic un individ în vârstă de 18 ani care conducea un autovehicul pe bulevardul Eroilor din municipiul Brasov. Pentru că tânărul nu a putut să prezinte un permis de conducere, polițiștii au efectuat interogări în bazele de date ale Poliției Naționale, de unde a rezultat că individul nu a avut niciodată permis de conducere.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat la Biroul Rutier Brașov sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Șoferul autotrenului care s-a răsturnat la Valea Putnei a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu răni multiple

30 January 2023 at 12:51
image

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că șoferul autotrenului care s-a răsturnat la Valea Putnei a ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor cu răni multiple, el fiind în momentul de față internat în secția de chirurgie toracică. Dr. Dan Teodorovici a precizat că bărbatul a ajuns la spital cu un traumatism cranio cerebral minor, traumatism toracic cu fracturi costale, contuzii pulmonare și pneumotorax, contuzie abdominală și contuzii la nivelul membrelor.

Reamintim că în această dimineață un autotren a ieșit în afara parții carosabile, pe DN17, pe raza localității Valea Putnei. Autotrenul a ajuns într-un pârâu din Valea Putnei iar șoferul a rămas încarcerat în cabină. „Misiunea de extragere a victimei, care avea picioarele prinse intre fiarele contorsionate ale cabinei, s-a desfășurat contracronometru”, a transmis ISU Suceava. Potrivit aceleiași surse, autotrenul s-a răsturnat pe o parte, în albia unui pârâu, iar apa s-a adunat în cabină și exista pericolul ca șoferul, prins în interior, să intre în șoc hipotermic.

articolul original.

VIDEO. Tatăl unei fetițe de șase ani a murit pe loc, în urma unui accident provocat de un șofer român care s-a urcat la volan beat și drogat, în Italia

30 January 2023 at 12:50
image

Un bărbat de 36 de ani, tatăl unei fetițe de șase ani, a murit pe loc, în urma unui accident provocat de un șofer român care s-a urcat la volan beat și drogat, în Italia.

Manuel Galeazzi, bărbatul de 36 de ani care a murit în urma accidentului rutier, locuia în Macenano di Ferentillo și lucra de ceva timp la benzinăria Montefranco. Era tatăl unei fetițe de 6 ani.

Manuel se afla într-o mașină Smart care a fost izbită în plin de mașina românului. El nu a mai avut nicio șansă și a murit pe loc, scrie corriereadriatico.it.

A consumat alcool și cocaină înainte să se urce la volan

Românul care a cauzat accidentul are 26 de ani. După impact, el a fugit de la fața locului, chiar dacă și el a fost rănit.

Mașina lui, un Alfa Romeo, a luat foc în urma impactului și a fost ajutat de un alt șofer să iasă din autoturism.

Acum, românul este internat sub pază la Spitalul Santa Maria di Terni și așteaptă decizia procurorului adjunct Rafafele Pesiri.

Tânărul de 26 de ani a fost testat cu etilotestul și cu drugtestul. Rezultatele au ieșit pozitive la consumul de alcool, dar și la cocaină, conform umbriaon.it.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
articolul original.

Şofer de taxi prins drogat la volan

30 January 2023 at 13:15
image

Un șofer de taxi din Baia Mare a fost prins drogat la volan. Probele au arătat că bărbatul a consumat şapte droguri diferite, însă el i-a acuzat pe polițiști că au falsificat probele.

Bărbatul se afla pe bulevardul Traian din Baia Mare când l-au oprit polițiștii. Șoferul făcea ride sharing, însă când a fost oprit nu avea niciun client.

Polițiștii au vrut să vadă dacă șoferul a consumat alcool, iar testul a avut rezultat negativ. Când i-au spus că vor să-l testeze și pentru consumul de droguri, șoferul a spus inițial că vrea să-și cheme avocatul pentru a fi de față, însă ulterior a acceptat testul.

Testul rapid a arătat rezultat pozitiv pentru patru substanțe, astfel că șoferul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice. După examinarea lor, a reieșit că el consumase şapte tipuri de droguri.

Bărbatul are acum dosar penal.

articolul original.

Un autotren a derapat în afara drumului la Valea Putnei, pe DN 17. Șoferul a rămas încarcerat

30 January 2023 at 06:44

Un autotren a ieșit în afara parții carosabile, pe DN17, pe raza localității Valea Putnei. Accidentul a avut loc în această dimineață iar șoferul a rămas încarcerat. La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale pentru descarcerare, cu sprijinul a două ambulanțe SAJ. Salvatorii intervin pentru extragerea victimei.

Conducătorul auto a fost extras din capul tractor al autovehiculului. Victima, conștientă și cooperantă, a fost predată echipajelor SAJ, care îi acorda primul ajutor medical.

„Misiunea de extragere a victimei, care avea picioarele prinse intre fiarele contorsionate ale cabinei, s-a desfășurat contracronometru”, a transmis ISU Suceava. Potrivit aceleiași surse, autotrenul s-a răsturnat pe o parte, în albia unui pârâu, iar apa s-a adunat în cabină și exista pericolul ca șoferul, prins în interior, să intre în șoc hipotermic.

În urma intervenției susținute a echipajului de descarcerare, victima a fost extrasa la timp și predată cadrelor medicale aflate la fața locului.

articolul original.

Impact violent pe Autostrada Vestului, pe sensul Margina – Timisoara. Femei ranite

29 January 2023 at 18:22

TIMISOARA. Accident rutier, duminica seara, pe autostrada A1, pe sensul de mers Margina – Timisoara. Au fost implicate doua masini in care se aflau 5 oameni.

Accidentul s-a produs la ora 18.49, iar la fata locului au intervenit pompierii de la Faget cu o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD si o ambulanta SAJ.

Doua persoane au fost ranite, ambele erau constiente. Este vorba de o femeie de 36 de ani care a fost preluata de SMURD si dusa la Spitalul din Faget. O a doua femeie, in varsta de 46 de ani a fost transportata de ambulanta la Spitalul Judetean Timisoara.

Politistii au deschis o ancheta si urmeaza sa stabileasca exact cum s-a produs accidentul.

Din primele date, de vina a fost un sofer in varsta de 20 de ani care a izbit masina din fata lui.

Un barbat, in varsta de 20 de ani, a condus un autoturism pe autostrada A1 Deva-Nadlac, pe banda 1, sens de mers Margina-Timisoara, iar la kilometrul 437, in dreptul localitatii Traian Vuia, din judetul Timis, a intrat în coliziune fata-spate cu autoturismul care circula in fata sa, condus de un barbat, in varsta de 64 de ani.

In urma impactului, a rezultat ranirea a două femei, in varsta de 36 și 46 de ani, pasagere in autoturismul condus de barbatul, in varstă de 64 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost intocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpă„, transmit reprezentantii Politiei Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Doi polițiști au căzut cu mașina într-un râu în timpul unei urmăriri

29 January 2023 at 18:14
image

Doi poliţişti au fost răniţi după ce maşina în care se aflau a căzut de pe un pod în râul Bahlui, în judeţul Iaşi, în timp ce urmăreau un autoturism condus de un tânăr fără permis auto, informează News.ro.

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Hârlău, judeţul Iaşi.

Poliţiştii au efectuat iniţial semnalul regulamentar de oprire conducătorului unei maşini, care şi-a continuat deplasarea. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea maşinii, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune.

La un moment dat, ambele autovehicule au părăsit drumul şi s-au răsturnat în albia râului Bahlui.

Şoferul care era urmărit a părăsit maşina şi a fugit, el fiind găsit ulterior la domiciliu. Este vorba de un tânăr de 22 de ani care nu deţine permis de conducere. El nu consumase băuturi alcoolice.

Cei doi poliţişti au fost răniţi, fiind transportaţi cu ambulanţa la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi. Ambii au ieşit singuri din maşina căzută de pe pod, dar au suferit diverse traumatisme.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui auto fără permis de conducere.

articolul original.

VIDEO | Polițiștii au lăsat fără permis 16 șoferi din Bacău, care făceau drifturi pe zăpadă

29 January 2023 at 12:30
image

Poliţiştii rutieri au efectuat sâmbătă, în intervalul orar 21:00-24:00, o acţiune pe raza municipiului Bacău, în urma căreia au reţinut 16 permise auto ale unor şoferi care făceau drifturi pe zăpadă.

”Au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.530 lei, dintre care 15 pentru conducere agresivă.

Totodată, au fost reţinute 16 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare”, a declarat duminică, pentru Agerpres, de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Șoferii au rămas fără permis auto pentru 30 de zile

Permisele auto ale şoferilor prinşi făcând drifturi au fost reţinute pentru 30 zile.

Amenda pentru o astfel de contravenţie este cuprinsă între 580 lei şi 725 lei.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.
❌