ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 1 February 2023Ultimele Stiri

Drama Adrianei Bahmuțeanu! Abia acum a recunoscut tot. „ Am vrut să-mi i-au zilele”

1 February 2023 at 06:16
image

Adriana Bahmuțeanu se află pe micile ecrane de ceva timp și mereu a apărut cu zâmbetul pe buze și cu o atitudine pozitivă. Chiar și în repetatele scandaluri cu fostul soț, bruneta afișa tot o atitudine bună și părea că nu prea multe lucruri o ating. Însă, se pare că acasă, acolo unde nu o vedea nimeni, Adriana Bahmuțeanu nu mai zâmbea. Vedeta a trecut prin lucruri grele și chiar a fost la un pas de sinucidere.

Recent, Adriana Bahmuțeanu a mărturisit că de-a lungul vieții a trecut prin multe momente grele, cărora abia le-a făcut față. Însă, unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care le-a trăit și care încă o mai macină este pierdea copilului ei. Această dramă a îngenuncheat-o pe Adriana Bahmuțean și a adus-o în pragul în care se gândea serios la sinucidere.

În anul 2009, Adriana Bahmuțeanu devenea mămică, însă fericirea i s-a spulberat repede. Vedeta a născut prematur, iar bebelușul a supraviețuit numai trei săptămâni. Tragedia a pus-o la pământ pe Adriana Bahmuțeanu, care a suferit foarte mult timp. Aceasta a fost chiar la un pas de sinucidere, iar singurul lucru ce a făcut-o să meargă mai departe a fost gândul la ceilalți copii ai săi.

„Eram la nebuni azi dacă nu m-aș fi resetat așa. La spitalul 9. Sunt foarte sigură. Am avut multe momente de cotitură. Am avut multe momente în care am vrut să-mi iau zilele. M-am întrebat ce caut eu în viața asta atât de tristă. (…) Când mi-a murit copilul am zis că mai rău de atât nu are ce să mi se întâmple. Am fost o legumă ambulantă. Un zombie. Mi-am închis telefonul. Aveam 300 de apeluri pe zi. M-am simțit foarte singură”, a declarat Adriana Bahmuțeanu, în cadrul unui podacast.

(CITȘTE ȘI: ADRIANA BAHMUȚEANU ȘI GEORGE RESTIVAN AU DEPUS ACTELE PENTRU CĂSĂTORIE ȘI AU ALES DATA MARELUI EVENIMENT. CUM VA ARĂTA TOTUL)

Adriana Bahmuțeanu și-a revenit cu greu

Adriana Bahmuțeanu a mai mărturisit că i-a trebuit mult timp să treacă peste ce s-a întâmplat și nu ar fi reușit să o facă dacă nu avea ajutorul mamei sale. De asemenea, aceasta s-a gândit și la ceilalți copii pe care îi are și a încercat să meargă mai departe pentru ei. I-a luat ani de zile să își revină, însă în cele din urmă a zâmbit, din nou.

„Dacă nu era mama mea cred că clacam. (…) Oamenii erau curioși ce se întâmplă în viața mea ca să facă un subiect. Nu să vadă cum mă simt. (…) A fost foarte greu să depășesc perioada aceea. Poți să pierzi orice în viață, nu se compară ca grad de durere când îți pierzi propriul copil. (…) M-am mobilizat pentru ceilalți copii. Am vindecat în timp durerea asta. În timpul pandemiei am simțit că sunt vindecată. Regretul rămâne oricum”, a mai spus Adriana Bahmuțeanu.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sylvia Plath, poeta care s-a sinucis la 30 de ani. „Sărută-mă şi vei vedea cât sunt de importantă”

28 January 2023 at 07:30

Un copil cu un IQ de geniu, pasionată dintotdeauna de poezie și de studiu (primele sale poeme i-au fost publicate încă de la vârsta de 8 ani), Sylvia Plath (1932 SUA – 1963 Anglia) este considerată una dintre cele mai dinamice și admirate poete ale secolului XX.

Mă întrebi de ce îmi irosesc viaţa scriind?
Găsesc vreo plăcere?
Merită?
Mai presus de toate, sunt plătită?
Dacă nu, atunci, care este motivul?…
Scriu doar pentru că
Există în mine o voce
Care nu se va linişti niciodată.

(Poezie de Sylvia Plath în traducerea lui Petru Dimofte)

Un suflet sensibil, un copil, o adolescentă și o tânără mereu aflată în conflict emoțional cu mama ei, găsise în scris o modalitate de refulare și de confesare, de trăire a emoțiilor pe care nu le putea experimenta în realitate, un refugiu.

Fă-mă puternică, puternică atunci când dorm şi când sunt trează, puternică în oase şi în suflet. Apoi învaţă-mă, ţinând cont de disperarea mea, să mă împart vieţii, să ştiu ce, şi cât, şi cui să dau. Învaţă-mă tu să nu mă amărăsc.

Sensibilitățile poetei Sylvia Plath

Sensibilitățile Sylviei Plath au fost precum niște înlănțuiri zilnice și poveri ale minții. De mică avea tendințe depresive iar mai târziu în viață, când ajunsese să studieze, a fost chiar încurajată de mama ei în tratamentele medicamentoase  – stimulente intelectuale – menite s-o țină în ritmul necesar studiului. Scurta ei viață a fost o luptă continuă între ambițiile profesionale și dramele interioare care-i măcinau neîncetat sufletul. O tânără dornică de comunicare și socializare, de explorare și experimentare a lumii în care trăia, Sylvia trăia frustrările fetei care nu se putea implica total într-o relație amoroasă din cauza percepțiilor și prejudecăților care dominau lumea și societatea vremurilor ei. Nu-și putea materializa dorințele interioare, nu putea explora iubirea în toate formele pe care le-ar fi simțit, fiind obligată să-și mențină cu strictețe virginitatea până la momentul căsătoriei.

Sursa foto: Shutterstock

Vreau să simt şi să trăiesc toate formele şi nuanţele experimentelor sufleteşti şi trupeşti posibile în viaţa mea. Dar sunt înspăimântător de limitată.

E atâta suferinţă în jocul ăsta de a găsi un partener, de a încerca, de a testa. Şi îţi dai brusc seama că ai uitat că e un joc şi sfârşeşti în lacrimi. Aş fi mult mai fericită dacă n-aş gândi şi, dacă n-aş avea organe sexuale, n-aş mai izbucni în lacrimi tot timpul.

A încercat să intre la Harvard și a eșuat

Intens autobiografice, poeziile lui Plath explorează propria ei suferință mentală, propriile neîmpliniri, zbuciumul de zi cu zi, căsătoria mai puțin fericită cu poetul Ted Hughes, conflictele nerezolvate cu părinții, contradicțiile vieții (așa cum le percepea) care au lăsat să respire în sensurile lor tensiuni ce planau în societatea americană din perioada postbelică. Atunci când a încercat să intre și a eșuat, a fost atât de demoralizată și disperată încât a vrut să se sinucidă. A supraviețuit tentativei și a fost internată, fiind tratată cu terapie electroconvulsivă. Experiențele ei depresive și momentele de recuperare au dus, ulterior, la nașterea singurului ei roman de ficțiune publicat The Bell Jar.

Era frustrată de faptul că nu făcea parte dintr-o familie înstărită, problemele financiare reprezentând un mare stres și impediment pentru ea, mai ales în condițiile în care era înconjurată de tineri bogați, mari amatori de plimbări prin străinătate. Sylvia se lupta zilnic pentru a face față cheltuielilor necesare școlarizării ei, câștigându-și banii din diverse surse – scria pentru mai multe reviste, uneori textele ei erau premiate, de-acolo venind, sporadic, sume mici de bani, lucra și ca babysitter sau chiar chelnăriță.

Una dintre marile dorințe ale poetei Sylvia Plath

Trebuie să existe multe lucruri pe care nu le poţi rezolva cu o baie fierbinte, însă nu-mi vin prea multe în minte.

„Hiperactive, perpetuu accelerate, poeziile Sylviei Plath surprind sentimentul unei imaginații rănite, creând imagini și fraze cu energia unui fugar, a unui cal sau a unei mașini a cărei pedală de accelerație a rămas blocată. (…) În cele mai articulate poeme ale ei, vocea lui Plath este orientată către cinism, delimitând clar granițele speranței și ale realității. Este o poetă brutală. Exploatează o sursă de putere care îi transformă vocea poetică într-un răzbunător al femeii și al inocenței” (Thomas McClanahan, eseist).

(…) Doamne, cât mi-aş dori să gătesc, să mă aşez la casa mea şi să fiu în visurile unui bărbat şi să scriu. Mă gândesc întruna la posibilitatea unei asemenea iubiri. Dar mă şi sperie. Enorm. (Frânturi dintr-o corespondență a Sylviei Plath cu mama sa)

După ce a absolvit Smith College în 1955 cu summa cum laude, câștigând o bursă de studiu Fulbright la Universitatea Cambridge din Anglia, s-a mutat acolo unde a avut și posibilitatea de a-și îndeplini una dintre marile ei dorințe de femeie. Și anume, să se căsătorească (în 1956, cu poetul Ted Hughes) și să aibă copii. Dar mariajul nu a fost însă unul fericit, cei doi divorțând în 1962, Plath rămânând singură cu doi copii mici în grijă.

Sylvia Plath nu a rezistat tenebrelor minții

În 1962, la scurt timp după ce născuse al doilea copil, și după ce aflase de relația pe care Hughes o avea cu proprietara locuinței în care locuiseră, Plath a avut o nouă tentativă de sinucidere, de data asta la volanul mașinii pe care o conducea. A scăpat din nou, dar a intrat într-o stare depresivă profundă care, paradoxal, a ajutat-o să fie foarte creativă, acel an devenind cel mai prolific din acest punct de vedere. Sylvia Plath a scris atunci 26 de poeme și romanul „Clopotul de sticlă” (publicat în ianuarie 1963). Deși era sub supravegherea psihiatrului, Sylvia Plath nu a rezistat tenebrelor minții ei și a încercat din nou să se sinucidă. Încercare… reușită.

Era singură în casă, cu Frieda şi Nicholas, copiii ei. I-a lăsat dormind, le-a deschis geamul în cameră, a ieșit de-acolo, le-a sigilat ușa de la intrare cu o bandă adezivă şi cârpe umede, după care s-a închis în bucătărie, a dat drumul la gaz, băgându-și capul în cuptor. Astfel a fost găsită, moartă la doar 30 de ani.

Ochii mei s-au oprit asupra norului celui mai mare ca şi cum, atunci când privirea mea nu avea să-l mai cuprindă, aş avea norocul să mă duc şi eu cu el.

Moartea i-a adus faima la care visa

Rareori cunoscută în afara cercurilor de poezie în timpul vieții sale, moartea lui Plath i-a adus și faima la care visa. În timp ce feministele au portretizat-o ca fiind o femeie condusă la nebunie de un tată dominator, un soț infidel și cerințele dure și obsesive ale unei mame care nu a înțeles-o așa cum ar fi avut nevoie,  unii critici literari au lăudat-o, numind-o poetă confesională ale cărei lucrări „au rostit lucrurile agitate și necontrolate de care conștiința noastră avea nevoie sau credea că are nevoie”. Ariel, considerat volumul de succes al Sylviei Plath, un volum de mărturii personale ale singurătății și nesiguranței care o chinuiau, a contribuit la propulsarea ei în rândurile celor mai cunoscute poete americane ale secolului al XX-lea.

Reputația ei postumă a inspirat poeții mai tineri al căror stil scriitoricesc avea amprenta Sylviei Plath.

Pentru volumul „The Collected Poems” publicat postum în anul 1981, Plath a primit Premiul Pulitzer în poezie (în 1982), devenind a patra persoană onorată postum cu această distincție.

Surse:

https://www.poetryfoundation.org/poets/sylvia-plath

https://www.britannica.com/biography/Sylvia-Plath

articolul original.

Un soldat rus s-a aruncat de la etajul 10 pentru că nu dorea să mai lupte în Ucraina

27 January 2023 at 12:56
image

Presa internațională relatează decesul dramatic al unui soldat rus, Mihail Liubimov, care a preferat să-și ia viața decât să se întoarcă pe frontul din Ucraina, informează Ziare.com.

În vârstă de 25 de ani, Mihail Liubimov a fost văzut de mama sa, femeie de serviciu în ministerul rus de externe, sărind de la fereastra apartamentului situat la etajul al zecelea, de la o înălțime de aproximativ 30 de metri, conform informațiilor survenite din Rusia.

Soldatul rus a luat această decizie radicală în momentul în care a aflat că trebuie să se întoarcă în prima linie a războiului din Ucraina.

Moartea lui Liubimov survine pe fondul unei creșteri a numărului de sinucideri, pe care autoritățile ruse încearcă însă să le mușamalizeze.

articolul original.

Jandarm de 40 ani, găsit mort în garajul casei, cu gâtul tăiat

16 January 2023 at 13:51

Jandarm de 40 ani, găsit mort în garajul casei, cu gâtul tăiat.

Scene șocante în această după-amiază, în localitatea Lumina din Constanța, acolo unde un jandarm de la Gruparea Mobilă a fost găsit mort în garajul casei, cu gâtul tăiat. Medicii ajunși la locul tragediei au încercat să-l readucă la viață pe bărbatul de 40 de ani, însă efortul a fost în zadar, fiind declarat decedat. Prima ipoteză a oamenilor legii este că militarul ar fi încercat să se sinucidă. Bărbatul de 40 de ani a fost găsit de un vecin, care a sunat imediat la numărul de urgență 112.

În cursul acestei zile, în jurul orei 12.59 de minute, am fost solicitați să intervenim la un caz medical, în localitatea Lumina. Au fost alocate două ambulanțe SMURB – tip B2 și C, precum și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. la locul solicitării a fost găsită o persoană de sex masculin în stop cardiorespirator. Imediat s-a început executarea manevrelor de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat. Medicii au declarat decesul victimei”, a transmis ISU Dobrogea.

Potrivit polițiștilor constănțeni, jandarmul a fost găsit cu gâtul tăiat în garajul casei sale din Lumina.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 40 de ani, ar fi fost găsit inconștient, într-o anexă a locuinței sale din comuna Lumina. 

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 40 de ani, din comuna Lumina. Acesta a fost găsit decedat, în garajul locuinței sale, prezentând o plagă tăiată la nivelul gâtului. Polițiștii sunt la fața locului pentru efectuarea cercetărilor, sub coordonarea procurorului militar din cadrul Parchetului Militar Constanța de pe lângă Tribunalul Militar București”, a informat IPJ Constanța.

Potrivit unui mesaj transmis de Jarndarmeria Română, bărbatul fusese declarat apt la cea mai recentă evaluare psihologică.

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit în această după-amiază în garajul casei sale din Năvodari. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Jandarmul era subofițer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța și avea 40 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt. Circumstanțele în care s-a produs evenimentul urmează să fie elucidate de către instituțiile abilitate. La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne cu privire la cele întâmplate, urmând ca rezultatele să fie puse la dispoziția organelor abilitate. Dumnezeu să îl ierte!”, a transmis Jandarmeria Română.

(Sursa: Observator)

articolul original.

Cu copilul în brațe, a amenințat că își dă foc pe platoul Primăriei Arad! Polițiștii locali au reușit să îl încătușeze înainte să se întâmple o nenorocire

13 January 2023 at 13:22
image

Comunicat. Aproape două milioane de lei vor fi investiți în creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în școala gimnazială din Hălmăgel. Atât corpul 1, cât și corpul 2 al acestei unități de învățământ vor intra într-un proces de reabilitare, urmare a câștigării de către administrația locală a unei finanțări nerambursabile, din fondurile PNRR.

Felicităm administrația locală pentru accesarea acestor fonduri, care se îndreaptă spre învățământ. Există posibilitatea ca fiecare comună, fiecare primar să investească, așa cum a făcut-o Hălmăgel, în școli și grădinițe și m-am bucurat să aflu că tot mai multe astfel de proiecte primesc finanțare. Suntem la dispoziția edililor cu informații, cu sfaturi și soluții, și îi încurajăm să se implice în accesarea de fonduri nerambursabile”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Primarul comunei Hălmăgel, Mihaela Banci, s-a declarat foarte mulțumită de finanțarea primită. „Înainte a fi aleasă de către comunitate primar al localității, am fost timp de 10 ani directorul acestei școli, căreia astăzi I s-a confirmat obținerea finanțării. A fost pentru mine un proiect de suflet, pentru că știu nevoile cu care se confruntă învățământul, știu ce ar trebui schimbat în bine, și prin urmare, atunci când am avut ocazia, am scris și am depus proiecte pentru această școală, pentru că sufletul meu este acolo. Încercăm să atragem tinerii spre mediul rural și pentru acesta trebuie să le creăm condiții. Ne dorim să accesăm fonduri și în alte domenii și suntem în permanentă legătură cu administrația județeană, cu care ne consultăm în tot ceea ce privește aceste noi linii de finanțare care se deschid”, a declarat Mihaela Banci, primarul localității Hălmăgel.

articolul original.

Fată de 16 ani, salvată în ultima clipă, după ce a încercat să se arunce de pe mall-ul din Botoșani. „Tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze”

12 January 2023 at 04:02
By: Geo

Fată de 16 ani, salvată în ultima clipă, după ce a încercat să se arunce de pe mall-ul din Botoșani. „Tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze”

O adolescentă din Botoşani, în vârstă de 16 ani, a fost salvată în ultima clipă de la o moarte cumplită. Tânăra a încercat să se arunce, în seara de marţi, de pe acoperişul unui complex comercial din oraş, dar a fost salvată în ultimul moment de o poliţistă locală.

Ulterior, minora a povestit că ar fi recurs la gestul extrem pentru a atrage un semnal de alarmă, din cauza tatălui vitreg care i-ar fi făcut propuneri indecente, potrivit Monitorului de Botoşani.

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a fost salvată în ultima clipă de la o moarte cumplită. Tânăra a vrut să se arunce de la etaj, la mall, dar a fost salvată în ultima clipă de o poliţistă locală.

Întâmplarea a avut loc marţi, chiar la Uvertura Mall din municipiu. Tânăra a ieşit în parcarea aflată la ultimul etal al clădirii şi s-a urcat pe balustrada din beton a clădirii. Aceasta a fost, însă, văzută de către o femeie care a alertat poliţista locală ce se ocupă de paza Serviciului de Evidență a Persoanei aflat la mall. Poliţista a mers imediat să verifice.

“A vrut să se arunce de pe terasă. Am venit lângă ea, m-am apropiat, am încercat să glumesc, nu știam cum o să reacționeze. Apoi, în următoarele secunde m-am dus, am luat-o în brațe și am tras-o jos. Stătea cu fața spre stradă, stătea efectiv pe fund”, a spus Maria Avătămăniței. Fata i-a spus poliţistei că a încercat să recurgă la acest gest cumplit din cauza chinurilor pe care le trăieşte în familie. 

„Tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze”

„A zis că are niște probleme, mama ei nu o înțelege, tatăl vitreg ar fi încercat să o violeze, iar mama nu o crede. Ea spune că are și niște sms-uri în telefonul ei personal, dar avea telefonul închis. I-am propus să mergem sus să încărcăm telefonul, dar nu a vrut. (…) Eu eram în timpul programul, m-a anunțat o colegă. Am venit încet către ea, când am ajuns mai era o doamnă care discuta cu ea, și i-am făcut semn să-i distragă atenția pentru că nu știam cum va reacționa la uniformă, poate ar mai fi avut probleme cu poliția. Îmi era frică să nu se arunce. Era înghețată de frig, speriată și plângea pentru că nu am lăsat-o”, a mai spus Maria Avătămăniței.

După ce a reuşit să o dea jos pe fată, poliţista a sunat imediat la 112. „După ce-am mai stat de vorbă cu ea, am sunat la serviciul 112, am anunțat ce s-a întâmplat și au venit și au luat-o”, a declarat poliţista. În scurt timp la faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. După ce i-au acordat primele îngrijiri, cadrele medicale au transportat-o pe fată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

În urma apelului la 112, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, care a demarat o anchetă. „Referitor la incidentul cu minora de la Uvertura Mall, am fost sesizați cu privire la acesta, nu au fost constatate infracțiuni legate de situatia semnalata la mall, cazul a fost preluat de Spitalul de pediatrie pentru investigatii specifice, cu sesizarea DGASPC. Cazul rămâne în atenția IPJ Botoșani pentru monitorizare”, a precizat comisar-șef de poliție Anca Silion, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

articolul original.

O fată de 16 ani, moartă în chinuri după ce şi-a dat foc în curte

10 January 2023 at 08:34

O fată de 16 ani, moartă în chinuri după ce şi-a dat foc în curte.

Sfârşit dramatic pentru o adolescentă de 16 ani din comuna băcăuana Bogdăneşti. Copila a murit după ce şi-a dat foc în curtea casei, informează reporterul Observator Clara Mihociu. 

Incidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii de marţi. Din primele informaţii, tânăra a fumat un pachet de ţigări şi a băut spirt, după care şi-a turnat benzină pe partea superioadă a corpului şi şi-a dat foc. A murit în chinuri. Trupul fetei parţial carbonizat a fost găsit chiar de tatăl ei, o jumătate de oră mai târziu, la 700 de metri de locuinţă.

Elevă la Liceul Nadia Comăneci din Oneşti, despre fată se ştia că este introvertită şi se pare că suferea de depresie. La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 06.30, o minoră de 16 ani, din comuna Bogdănești a fost găsită de membrii familiei parțial carbonizată, în grădina locuinței.

Cadavrul minorei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

(Sursa: Observator)

articolul original.

Un poștaș s-a sinucis după ce a fost acuzat că a furat banii de pensii

5 January 2023 at 13:40
image

Un poştaş s-a sinucis după ce a fost acuzat că ar fi furat peste 130.000 de lei din pensii şi alocaţii. Bărbatul s-a spânzurat după ce locuitorii comunei Drăguşeni, județul Botoșani, l-au reclamat că ar fi fugit cu banii, informează ŞtirileProTV.

Mai mulți localnici din Drăgușeni au reclamat la poliție, în luna decembrie, că nu au primit pensiile sau alocațiile copiilor. Ar fi vorba de 137.000 de lei, după socotelile celor de la Poşta Română.

Imediat a început o anchetă, iar poștașul, în vârstă de 50 de ani, care lucra de 25 de ani acolo, a intrat în panică.

Miercuri, 4 ianuarie, bărbatul a fost găsit, de către copiii săi, spânzurat în gospodăria sa, undeva lângă Săveni.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu banii, pentru că familia spune că poștașul nu a avut nicio cheltuială recentă și nici nu avea datorii.

Poșta Română îi va despăgubi pe toți cei care nu şi-au primit drepturile băneşti.

articolul original.

A luat masa de adio și s-a aruncat de la etajul 25 al unei clădiri

5 January 2023 at 12:59

A luat masa de adio și s-a aruncat de la etajul 25 al unei clădiri.

Moarte suspectă în centrul Capitalei! Trupul unui tânăr a fost găsit prăbuşit lângă clădirea unde, cu câteva minute înainte, luase masa singur într-un restaurant situat la etajul 25. Martorii spun că la un moment dat bărbatul ar fi ieşit pe terasă, aparent să fumeze.

Deşi vorbim despre o anchetă a serviciului omoruri, o anchetă care implică atât ipoteza unui accident, cât şi ipoteza unei sinucideri, poliţiştii şi procurorii iau în considerare mai de grabă a doua variantă. După ce au vorbit cu martorii, dar şi cu personalul restaurantului, au stabilit că bărbatul a venit singur la restaurant, pentru a servi ceea ce psihologii numesc „ultima masă” sau „masa de adio”.

La un moment dat, acesta a ieşit pe terasa localului, aflat la etajul 25, într-o clădire de birouri din nordul Capitalei. De acolo, bărbatul s-a prăbuşit de la mai bine de 80 de metri înălţime. Potrivit unei surse, tânărul în vârstă de 25 de ani suferea de tulburări psihice şi ar fi avut antecedente de a-şi încheia socotelile cu viaţa.

(Sursa: Observator)

articolul original.

UPDATE: Sinucidere în Sectorul 1 al Capitalei! Un bărbat de 35 de ani s-a aruncat de la etajul 25 al unei clădiri de birouri

5 January 2023 at 05:04
image

Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a aruncat de la etajul 25 al unei clădiri de birouri din Sectorul 1 al Capitalei, unde se află un cunoscut restaurant.

UPDATE: A fost deschis un dosar de moarte suspectă

„În cursul serii de 4 ianuarie 2023, în jurul orei 22.20, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că un bărbat s-ar fi precipitat de la terasa unui imobil, din Sectorul 1.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constat decesul persoanei.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri.

Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția București.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Incidentul a avut loc miercuri seară la etajul 25 al clădirii Ana Tower din nordul Capitalei. Din păcate, persoana în cauză a decedat pe loc.

Din primele informații, acesta s-ar fi aruncat în gol chiar din incinta restaurantului.

Tânărul de 35 de ani ar fi luat cina singur la restaurantul din București. Apoi, el a ieșit pe terasa localului și s-a aruncat în gol de la etajul 25, spun surse apropiate anchetei.

articolul original.

Barbat gasit mort in propria casa. Prima ipoteza a politistilor dupa ce i-au vazut ranile de la gat

4 January 2023 at 20:52
image

Un barbat a fost descoperit mort in propriul apartament, miercuri dupa-amiaza.

Trupul neinsufletit a fost gasit de o ruda care a mers la apartamentul barbatului din Petrosani, ingrijorata ca omul nu mai dadea niciun semn. Politistii au fost chemati la fata locului si au inceput cercetarile.

Barbatul in varsta de 48 de ani avea mai multe taieturi in jurul gatului, care, deocamdata, ii indeamna pe criminalisti sa creada ca acesta si-ar fi pus capat zilelor. Omul nu a lasat in urma vreo scrisoare pentru a-si explica gestul.

Politia Municipiului Petrosani a fost sesizata cu privire la faptul ca, un barbat in varsta de 48 de ani din municipiul Petrosani, a fost gasit decedat in interiorul apartamentului in care locuia cu leziuni in zona gatului. Politiștii ajunsi la fata locului, au constatat ca cele sesizate se confirma, iar din cercetarile preliminare a rezultat ca barbatul in cauza s-a sinucis. In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunii ucidere din culpa„, transmit reprezentantii IPJ Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

A ales moartea la 22 de ani, găsit spânzurat în grajd de mama lui

4 January 2023 at 16:06

A ales moartea la 22 de ani, găsit spânzurat în grajd de mama lui.

Doar 22 de ani, un băiețel pe care îl iubea ca ochii din cap și o alegere fatală. Zanfirel, un tânăr din satul Jiliște, comuna Slobozia Ciorăști, Vrancea, a ales să își încheie socotelile cu viața chiar în primele zile ale noului an.

Bărbatul a fost găsit spânzurat în grajd chiar de mama sa, la primele ore ale dimineții de miercuri. Nimeni nu înțelege de ce tânărul a ales această cale. Mai ales că avea toată viața în fața ochilor și în urmă cu doi ani devenise tată. Dar nici măcar gândul la fiul său nu l-a putut opri din decizia fatală pe care a luat-o.

Cu o seară înainte, Zanfirel chiar ieșise cu niște prieteni la un pahar. Potrivit jurnaldevrancea.ro, tânărul s-a întors la miezul nopții și i-a cerut mamei sale ceva de mâncare. Nu era niciun semn că avea să fie ultima masă, ultimele cuvinte și ultimele minute din viața sa. În urmă cu mai mulți ani, bărbatul își pierduse și sora și fratele. Vecinii spun despre el că era un tânăr liniștit, lucra de mai bine de doi ani de zile în străinătate pentru a asigura un trai decent băiețelului său.

”În această dimineață, în jurul orei 05.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană este spânzurată într-o anexă a unei locuințe din comuna Slobozia Ciorăști. La fața locului s-au deplasat atât polițiștii, cât și un echipaj de la Ambulanță. În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul era decedat. Cadavrul tânărului de 22 ani a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind în desfășurare.”, potrivit IPJ Vrancea.

Vestea morții a căzut ca un trăsnet printre apropiați. Mesajele de condoleanțe au curs pe rețelele de socializare. Toți sunt șocați de decizia neașteptată luată de tânăr. „Dumnezeu să-l ierte, mare pacat de tinerețea lui”, „Dumnezeu sa te , fratele meu”, „Vai doamne, Dumnezeu să-l ierte”, „Nu pot sa cred asa ceva….Condoleante familiei! Nu cred ca tu te-ai sinucis”, ”Dumnezeu sa te ierte! Condoleante familiei”, “De necrezut… Zanfirel! Dumnezeu să te ierte! Condoleanțe familiei!”

Sursa: Observator

articolul original.

Un băiat de 13 ani, găsit mort în casă de părinți. S-ar fi sinucis

4 January 2023 at 08:57

Un băiat de 13 ani, găsit mort în casă de părinți. S-ar fi sinucis.

Dramă într-o familie din Sălaj. Un copil de 13 ani a fost găsit mort în apartament și, din primele verificări, este vorba despre o sinucidere. Poliția anchetează circumstanțele decesului.

„Marţi, 3 ianuarie, la ora 17.20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a fost sesizat prin SNUAU 112 că, într-o locuinţă din municipiul Zalău, a fost găsit de către familie un copil în stare de inconştienţă.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău împreună cu un poliţist criminalist. Victima a fost identificată ca fiind un minor de 13 ani, din municipiul Zalău. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul acestuia”, conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Filip provine dintr-o familie modestă și era singur la părinți. El era elav în clasa a VII-a la Școala Generală Mihai Eminescu. Prietenii povestesc că adolescentul erau un băiat cuminte și învăța bine. Toți tinerii din cartier sunt uimiți și întristați de cele întâmplate.

Copilul provine dintr-o familie modestă, cu părinți muncitori. Mama lui lucrează la un magazin de haine și tatăl la firma de distribuție Total As, scrie presa locală.

Trupul neînsufleţit al copilului a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sălaj, pentru a i se face necropsia şi pentru a se stabili cu exactitate a cauzei decesului. Din primele date, nu există suspiciuni ca adolescentul a fost victima unei infracţiuni.

(Sursa: gandul.ro)

articolul original.

FOTO – Dramă într-o familie din Sălaj: Filip, un copil de 13 ani, a fost găsit mort în apartament / Din primele verificări, adolescentul s-a sinucis

4 January 2023 at 06:10

Dramă într-o familie din Sălaj. Un copil de 13 ani a fost găsit mort în apartament și, din primele verificări, este vorba despre o sinucidere. Poliția anchetează circumstanțele decesului.

„Marţi, 3 ianuarie, la ora 17.20, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a fost sesizat prin SNUAU 112 că, într-o locuinţă din municipiul Zalău, a fost găsit de către familie un copil în stare de inconştienţă.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău împreună cu un poliţist criminalist. Victima a fost identificată ca fiind un minor de 13 ani, din municipiul Zalău.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul acestuia”, conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Cine este copilul care s-ar fi sinucis la doar 13 ani în apartamentul din Zalău / Sursa foto: Monitorul de Sălaj
Cine este copilul care s-ar fi sinucis la doar 13 ani în apartamentul din Zalău / Sursa foto: Monitorul de Sălaj

Cine este copilul care s-ar fi sinucis la doar 13 ani

Filip provine dintr-o familie modestă și era singur la părinți. El era elav în clasa a VII-a la Școala Generală Mihai Eminescu.

Prietenii povestesc că adolescentul erau un băiat cuminte și învăța bine. Toți tinerii din cartier sunt uimiți și întristați de cele întâmplate.

Copilul provine dintr-o familie modestă, cu părinți muncitori. Mama lui lucrează la un magazin de haine și tatăl la firma de distribuție Total As, scrie presa locală.

Trupul neînsufleţit al copilului a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Sălaj, pentru a i se face necropsia şi pentru a se stabili cu exactitate a cauzei decesului.

Din primele date, nu există suspiciuni ca adolescentul a fost victima unei infracţiuni.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

O mamă a doi copii a încercat să se sinucidă la început de an

3 January 2023 at 16:51

O mamă a doi copii a încercat să se sinucidă la început de an.

Începutul de an s-a dovedit extrem de dificil pentru o mămică a doi copii din Alba Iulia. Femeia de 30 de ani, care suferă de depresie postnatală, a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa, chiar în a treia zi din an.

Tânăra s-a aruncat în apele reci ale râului Ampoi, care trece prin oraş. A fost zărită de localnicii din zonă, care au cerut imediat ajutorul.

Mama a fost scoasă din apă mai mult moartă decât vie. A fost resuscitată și transportată la spital cu hipotermie, traumatism cranio-cerebral și inconștientă, dar avea activitate cardiaca.

Femeia născuse de curând a doua oară. Cel mai mic dintre copii are două luni. Poliţia a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili toate cauzele producerii acestui eveniment.

(Sursa: observatornews.ro)

articolul original.

Un fost parlamentar a încercat să se sinucidă de două ori într-o zi

31 December 2022 at 17:59

Un fost parlamentar a încercat să se sinucidă de două ori într-o zi.

Fostul deputat de Gorj, Răzvan Rotaru, în vârstă de 45 de ani, care a fost în Parlamentul României din partea PPDD în perioada 2012-2016, a ajuns la Terapie Intensivă după ce ar fi înghiţit 20 de pastile antidepresive, informează gds.ro.

Răzvan Rotaru se afla în localitatea Polovragi, de unde sunt părinţii săi, când a avut loc incidentul.

„La UPU a fost adus, în stare de inconștiență, un bărbat în vârstă de 45 de ani, căruia i s-a făcut rău după ingestia unor medicamente. A primit îngrijiri medicale în UPU, fiind transferat la Neurologie pentru consult interdisciplinar. A fost solicitat și consultul medicului de garda de la Medicină Internă, care a decis să interneze pacientul. Până își va reveni din starea de inconștiență, se află în grija medicilor din ATI I“, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

După ce şi-a revenit la spital, bărbatul s-a ridicat din pat şi a încercat să se arunce pe geam de la etajul 2. A fost oprit de o asistentă. Ulterior, acesta a fost internat la secţia de Psihiatrie.

articolul original.

Fost deputat de Gorj, dublă tentativă de sinucidere: A înghiţit pastile şi apoi a încercat să se arunce pe geamul spitalului

31 December 2022 at 17:13
image

Bărbatul de 45 de ani, care a fost în Parlamentul României din partea PPDD în perioada 2012 – 2016, a ajuns la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce ar fi înghiţit 20 de pastile antidepresive.

A încercat să se sinucidă şi la spital

Răzvan Rotaru se afla în localitatea Polovragi, de unde sunt părinţii săi de loc, când a avut loc incidentul.
„La UPU a fost adus, în stare de inconștiență, un bărbat în vârstă de 45 de ani, căruia i s-a făcut rău după ingestia unor medicamente.

A primit îngrijiri medicale în UPU, fiind transferat la Neurologie pentru consult interdisciplinar. A fost solicitat și consultul medicului de garda de la Medicină Internă, care a decis să interneze pacientul. Până își va reveni din starea de inconștiență, se află în grija medicilor din ATI I“, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean Gorj.

După ce şi-a revenit la spital, bărbatul s-a ridicat din pat şi a încercat să se arunce pe geam de la etajul 2. A fost oprit de o asistentă. Ulterior, acesta a fost internat la secţia de Psihiatrie.

articolul original.

Un fost deputat de Gorj a încercat să se sinucidă de două ori într-o zi

31 December 2022 at 17:49
image

Fostul deputat de Gorj, Răzvan Rotaru, în vârstă de 45 de ani, care a fost în Parlamentul României din partea PPDD în perioada 2012-2016, a ajuns la Terapie Intensivă după ce ar fi înghiţit 20 de pastile antidepresive, informează Observatornews.

Răzvan Rotaru se afla în localitatea Polovragi, de unde sunt părinţii săi, când a avut loc incidentul.

„La UPU a fost adus, în stare de inconștiență, un bărbat în vârstă de 45 de ani, căruia i s-a făcut rău după ingestia unor medicamente. A primit îngrijiri medicale în UPU, fiind transferat la Neurologie pentru consult interdisciplinar. A fost solicitat și consultul medicului de garda de la Medicină Internă, care a decis să interneze pacientul. Până își va reveni din starea de inconștiență, se află în grija medicilor din ATI I“, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

După ce şi-a revenit la spital, bărbatul s-a ridicat din pat şi a încercat să se arunce pe geam de la etajul 2. A fost oprit de o asistentă.

Ulterior, acesta a fost internat la secţia de Psihiatrie.

articolul original.

Fiica milionarului Doru Morcovescu explică adevăratul motiv care l-ar fi împins către sinucidere. De ce boală gravă suferea

30 December 2022 at 14:21
image

Fiica milionarului din domeniul HORECA, Doru Morcovescu, care s-a sinucis zilele trecute într-unul dintre hotelurile sale de pe Valea Prahovei, a făcut precizări legate de moartea tatălui ei. Alexandra îi pune la zid pe cei care au spus că tatăl ei s-ar fi sinucis din cauza datoriilor. 

Alexandra, fiica lui Doru Morcovescu, a explicat într-o postare pe o rețea de socializare care a fost motivul real care l-a dus pe tatăl ei la gestul extrem.

Aș dori să se înțeleagă foarte clar faptul ca tatăl meu suferea de mai mulți ani de depresie, generată de alte boli, acesta fiind momentul de slăbiciune care, din păcate pentru familia noastră, a dus la aceasta grea pierdere”, a scris Alexandra Morcovescu, pe Facebook.

Unde a fost găsit trupul magnatului

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit de unul dintre angajații hotelului care a și dat alarma ulterior.

Din primele informații, se pare că omul de afaceri a fost găsit fără suflare în baia apartamentului său din incinta unității hoteliere. Acesta era spânzurat de calorifer.

Patronul locuia chiar în hotelul pe care îl deținea și era cunoscut cu tulburare depresivă. Mai mult decât atât, acesta urma și medicație pentru această afecțiune, spun sursele citate.

”Cutremurați în adâncul sufletului nostru, la acest sfârșit de an, vă aducem cumplita veste a plecării dintre noi, la cele veșnice a tatălui nostru, Doruleț Morcovescu.  

Va anunțăm cu adâncă durere și profund regret că cel care a fost iubitul nostru tată și soț, Dorulet Morcovescu, a plecat dintre noi, după o viață de muncă și devotament.  

A fost un om vesel, cald, generos cu cei din jur, săritor, cu o putere de muncă uluitoare, un om care știa să se bucure de viață și să-i facă fericiți pe cei din jurul lui. În aceste clipe de grea cumpănă, îi aducem un ultim omagiu.  

Durerea pe care o resimțim, în aceste momente, este nemărginită și de nedescris în cuvinte, neputința fiind singurul sentiment care a pus stăpânire pe familia noastră. Dumnezeu să-l așeze într-un loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei care l-am iubit şi prețuit. 

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, a scris familia pe o rețea de socializare.

Doru Morcovescu avea 60 de ani şi deținea mai multe hoteluri și localuri în Ploiești şi Slănic Prahova.  În 2013, omul de afaceri se afla în Top Forbes, fiind al 8-lea miliardar din acest clasament.

Averea lui Doru Morcovescu a fost estimată la 13 milioane euro, acesta aflându-se pe locul 273 in clasamentul general, cu afaceri în turism și imobiliare.

articolul original.
❌