ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Poliția Națională ironizează Poliția Locală! ‘Poliția Locală, indispensabilă pentru societate. Pe cine pariați? Electrica localilor vs. Căruța cu cal’

24 September 2022 at 18:32
image

Sindicatul din poliție Europol ironizează Poliția Locală. „Poliția Locală, indispensabilă pentru societate”, afirmă ironic polițiștii de la Europol, prezentând o filmare cu două mașini ale Poliției Locale care urmăresc o căruță.

Sindicaliștii de la Europol îi întreabă pe internauți pe cine pariază: pe „Electrica” localilor sau pe căruța cu cal.

„Poliția Locală, indispensabilă pentru societate🤣

Pentru că am primit o serie de critici din partea “localilor” pentru postarea cu uniforma “plagiată”, prin acest video vrem să ne ispășim de păcate și să arătăm importanța lor în societate.

Pe cine pariați?

“Electrica” localilor – Căruța cu cal
Cota: 1(50.10) X(30.75) 2(1.01)”, este mesajul Europol.

articolul original.

Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatul Europol, despre controversata achiziție de BMW-uri: Văzând specificațiile tehnice, ne-am pus și noi întrebări. Răspunsul este, la fel ca în celebra zicală, „ghinion” (VIDEO)

22 September 2022 at 20:43
image

Dan Saltelechi, vicepreședintele Sindicatului Europol, spune că „ar fi fost de bun augur” să poată aplica mai mulți producători la licitația pentru achiziția de mașini, însă condiția impusă în caietul de sarcini putea fi îndeplintă de unul singur.

În urma licitației, Poliția Română, instituție aflată în subordinea liberalului Lucian Bode, va cumpăra 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Dan Saltelechi a comentat situația, joi seară, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării!” cu Robert Turcescu.

Dan Saltelechi, vicepreședinte Sindicatul Europol, pe B1 TV, despre controversata achiziție de BMW-uri

Întrebat la ce le trebuie 600 de BMW-uri și ce vor face cu ele, sindicalistul a răspuns: „Da, categoric asta ne-am întrebat și noi, în contextul în care milităm pentru o dotare corespunzătoare a acestora, în sensul că noi am fi dorit ca aceste autovehicule să fie efectiv special compartimentate pentru echipamentele specifice muncii de poliție”.

„Această achiziție a fost efectuată pentru structurile de Poliție Rutieră”, a precizat vicepreședintele Sindicatului Europol.

„În momentul în care am observat această procedură de achiziție, văzând specificațiile tehnice, automat că ne-am pus și noi întrebări (…). Răspunsul este următorul, la fel ca celebra zicală, «ghinion», aceasta a fost licitația pe care Poliția Română a făcut-o, aplicând o condiție în ceea ce privește cutia de viteze și atunci am constatat că avem 8+1 trepte, ceea ce ar fi putut fi îndeplinită de către un singur producător”, a adăugat Dan Saltelechi.

„Ar fi fost de bun augur să putem avea mai mulți producători care să poată să aplice la această licitație”, a mai spus el.

articolul original.

Liderul Sindicatului Europol: Mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile pe care le vom achiziționa. Condițiile licitației, scrise atât de bine încât nicio altă marcă de mașină nu le-a putut îndeplini (VIDEO)

22 September 2022 at 19:20
image

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a vorbit despre licitația controversată în baza căreia Poliția Română, instituție aflată în subordinea lui Lucian Bode, va cumpăra 600 de mașini BMW de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis. Cei care au scris caietul de sarcini „l-au scris atât de bine încât au prevăzut anumite condiții pe care nu le-a putut îndeplini nicio altă marcă de mașină”, a reclamat el, joi seară, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Liderul Sindicatului Europol, pe B1 TV, despre licitația controversată pentru achiziția de BMW-uri

„Discuția e puțin mai amplă. Acum, sigur, era nevoie de mașini de mare viteză pentru Poliția Rutieră, pentru că ultimele achiziții pe care le-am avut au fost în 2001, când am avut acele Passat-uri Combi care, culmea, atenție, aveau o mai mare capacitate cilindrică și mai mulți cai putere decât actualele BMW-uri pe care le vom achiziționa, dar asta e altă discuție”, spune Cosmin Andreica.

„Acum însă avem această licitație în care am avut un singur candidat – și asta pentru că, prin caietul de sarcini, cei care l-au scris, l-au scris atât de bine încât au prevăzut anumite condiții pe care nu le-a putut îndeplini nicio altă marcă de mașină și, astfel, în loc să avem o bază de selecție mult mai mare și o licitație competitivă, avem un singur ofertant, respectiv BMW, care s-a încadrat la specificațiile cutiei automate de viteză menționate în caietul de sarcini, cutie de viteză pe care nu o putem regăsi la alte modele de autoturisme”, a adăugat el.

Întrebat dacă se poate vorbi despre „o licitație cu dedicație”, liderul Sindicatului Europol a explicat: „Nu știu dacă este cu dedicație, nu am toate datele necesare, eu pot să mă raportez la ceea ce văd. Vedem câteva zeci de milioane de lei puse la bătaie de Poliția Română și vedem un singur ofertant, în condițiile în care știu că trăim într-o piață concurențială în care concurența este sufletul comerțului”.

Întrebat despre ce condiție de participare a fost vorba, Cosmin Andreica a precizat: „Era vorba despre o cutie automată de viteze formată din 8+1. Dacă, de exemplu, specificația era «cutie automată de viteze», intra orice alt autoturism”.

articolul original.

Caraș-Severin: Șeful adjunct al IPJ, reclamat de polițiști. Le-ar fi schimbat biroul la 75 de km pentru a fi departe de cei care încalcă legea | AUDIO

20 September 2022 at 07:52
image

Mai mulți agenți din cadrul Poliției Județene Caraș-Severin l-au reclamat pe șeful-adjunct al instituției, Aurel Coman. Subalternii îl acuză pe acesta că îi amenință și îi intimidează pentru că îți fac datoria, spun aceștia. 

O parte din ei susțin că au fost chiar sancționați pentru aplică prea multe amenzi pentru furt de material lemnos din păduri și pentru că ridică licențele de transport ale unor firme din zonă care au legături cu politicieni.

Sindicaliștii de la Europol au prezentat o înregistrare în care Aurel Coman amenință polițiștii.

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol a detaliat la Europa FM:

„Colegii n-au mai suportat să fie hărțuiți și intimidați pentru faptul că își fac datoria. În cazul de la Caraș Severin, adjunctul inspectorului șef efectiv îi amenința pe polițiști pentru faptul că aplicau legea în cazul unor persoane fizice sau juridice din cercul politic al județului. Le-au schimbat birou la 75 km față de cel inițial tocmai cu scopul de a ajunge mult mai greu în zona fierbinte în care există firme care obișnuiesc să încalce legea.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/20sept-10-Andreica-despre-Caras.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, o anchetă disciplinară îi vizează pe agenții care i-au întocmit un dosar penal soției unui șef de ocol silvic, apropiat al șefilor din Poliție, pentru că a condus un vehicul neînmatriculat și fără permis:

„Mai mult decât atât, am avut și cazuri în ultimele luni în care s-a declanșat cercetarea disciplinară împotriva lor. Sunt diferite texte și tertipuri tocmai cu scopul de a-i descuraja să mai aplice legea. Am evidențiat cazul soției unui șef de ocol silvic, unde șefii obișnuiau să organizeze petreceri la acel canton, soție care nu avea permis de conducere și circula cu un autoturism neînmatriculat. Imediat după întocmirea actelor s-a început cercetarea disciplinară față de colegi pentru faptul că nu ar fi trebuit să fie în acel moment în acel loc pentru a putea constata fapta.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/20sept-10-Andreica-despre-cazul-cu-sotia-padurarului.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Mihai Voinea, reporter Recorder: „Mii de oameni așteaptă de la Marcel Ciolacu să-și țină promisiunea. Vor să afle cum au fost cheltuiți niște bani publici” | VIDEO

articolul original.

Ministerul Muncii luat în ‘vizor’ de sindicaliști! Se anunță proteste de amploare din partea polițiștilor

15 August 2022 at 16:45
image

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical declanșează o nouă serie de proteste pentru aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât și pentru recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislație. În acest sens, miercuri, 17 august 2022, ora 12:00, organizațiile vor protesta în fața Ministerului Muncii.

„Polițiștii sunt din nou sacrificați în ceea ce privește aplicarea Legii salarizării întrucât Guvernul României, indiferent de componența coaliției, alege și de această dată să ne “onoreze” cu promisiuni deșarte așa cum a făcut-o din luna decembrie a anului 2020 prin emiterea ordonanței austerității în baza căreia am fost desemnați ca fraierii de serviciu pentru care aplicarea celor 2 tranșe restante din Legea 153/2017 trebuie să suporte amânare.

Modul patetic în care personalul din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională este amăgit periodic cu acordarea unor firimituri din drepturile salariale restante care nu acoperă inflația de 14%, în timp ce puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul salarial deținut înaintea aplicării Legii salarizării din 2017 a condus la înregistrarea unui val de demisii, ultimele fiind înregistrate inclusiv la nivelul inspectoratelor de poliție județene, care însă nu sunt evidențiate de factorii de conducere din MAI pentru a masca în mod intenționat faptul că profesia de polițist nu mai este deloc atractivă.

În aceste condiții, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical declanșează o nouă serie de proteste pentru aplicarea integrală a Legii-cadru privind salarizarea, cât și pentru recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite ce nu sunt compensate în mod corespunzător prin legislație.

Astfel, începând de miercuri, 17 august 2022, ora 12:00, organizația noastră împreună cu Sindicatul Polițiștilor de Penitenciare va protesta în fața Ministerului Muncii pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020.

Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra drepturilor noastre și să înțeleagă importanța muncii noastre pentru societate”, transmite Sindicatul Europol

articolul original.
  • There are no more articles
❌