ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Amenzi de sute de lei pentru toți șoferii care încalcă aceste reguli în timp ce conduc pe drumurile naționale

18 September 2022 at 19:47
image

Vești importante pentru toți părinții care își transportă copiii cu mașina! Potrivit Codului rutier, conducătorii auto care transportă copii trebuie să se asigure că aceștia poartă centură de siguranță sau, dacă sunt mai mici, că stau într-un scaun special pentru copii, altfel riscă amenzi usturătoare.

După cum este prevăzut în Codul Rutier, șoferii sunt obligați ca în momentul în care transportă copii, aceștia să poarte centura de siguranță, iar dacă sunt mai mici, scaunul special să fie instalat. În caz contrar, acești șoferi se pot alege cu o amendă de câteva sute de lei.

Recent, Poliția Română a lansat o campanie de informare și prevenire cu privire la utilizarea sistemelor de siguranță pentru copii, având în vedere că numai anul trecut, aproximativ 2.000 de copii au victimele accidentelor rutiere.

Mai multe reguli se aplică, potrivit Codului Rutier, atunci când transporți unul sau mai mulți copii. Șoferii sunt obligați ca pe toată durata conducerii autoturismului, copiii să poarte centura de siguranță, sau transportați în scaune speciale pentru copii care sunt omologate.

Transportul neregulamentar al copiilor îți poate aduce o amendă de 700 de lei

În cazul mașinilor care nu sunt prevăzute cu sisteme de siguranță, șoferilor le este interzis transportul copiilor cu vârsta de până la trei ani, excepție făcând mijloacele de transport în comun, precum și taxiurile. Copiii cu vârsta de peste trei ani cu o înălțime de peste un metru și jumătate, pot fi transportați doar în autovehicule care sunt prevăzute cu sisteme de siguranță, însă nu pot ocupa locul din față al autovehiculului.

Copiii care au o înălțime de până la 135 de centimetri pot fi transportați doar dacă sunt fixați în scaunele speciale pentru copii care trebuie instalat în autovehicul, potrivit regulamentului de aplicare a Codului Rutier. În cazul minorilor cu înălțimea peste 135 de centimetri, aceștia pot fi transportați doar purtând centura de siguranță cu condiția ca aceasta să nu treacă peste gâtul sau fața copilului.

De obicei, scaunele pentru copii trebuie instalate pe bancheta din spate a mașinii. Singura situație în care scaunul pentru copii poate fi instalat pe locul din față este aceea când acesta este orientat în direcția opusă sensului de mers, precum și mașina să fie prevăzută cu sistem airbag frontal în dreptul pasagerului din dreapta șoferului.

Pentru șoferii care nu respectă aceste reguli de transport al minorilor, se vor aplica amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei. De asemenea, acești șoferi vor primi și trei puncte de penalizare pentru nerespectarea condițiilor de transport al copiilor, conform playtech.ro

articolul original.

Rareș Bogdan se bate cu pumnul în piept: ‘Vom fi motorul Europei Centrale și de Est. Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă’

17 September 2022 at 06:15
image

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus, la România TV, că guvernarea PSD-PNL va mai sta încă șase ani la putere, iar România va deveni motorul Europei Centrale și de Est.

„Nu există o altă variantă decât o alianță PSD-PNL pentru următorii 6 ani. Venim cu două partide main stream sănătoase. Noi mergem pe sistema german. Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est.

Pentre România, chestiunea legată de încălzirea a peste 7 milioane de gospodării trebuie rezolvată. Noi am vera să mărim pensiile cu cât mai mult. A crescut foarte mult costul zi de zi. Problema este că trebuie să existe sustenabilitate, resurse bugetare.

Atât PNL, cut și PSD doresc creșterea pensiilor. Nu vreau să înaintez nici o cifră. Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă. Noi trebuie să le dăm sigurnață și o perspectivă de a trăi mai bine”, a spus Rareș Bogdan.Europarlamentarul PNL Rarel Bogdan a explicat declaraţia făcută în weekend la Şcoala de Vară a TNL, când le-a recomandat tinerilor liberali să privească cu rezervă „retorica de la Bruxelles” în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă Europa în contextul crizei energetice.

El a spus că a atras atenţia cu privire la discursurile extreme sau la soluţiile extreme care nu trebuie să fie caracteristice organismelor europene şi că nici Comisia, nici Consiliul, nici Parlamentul European nu au venit cu rezoluţii privind spălatul o dată pe săptămână, nici cu 17 grade în casă, nici cu mâncatul cozonacului cu făină de gândaci. El a mai arătat că ”retorica dezastrului nu trebuie îmbrăţişată, pentru că noi avem nişte tare”, şi a precizat că tatăl său mergea în faţa blocului, lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca să îşi facă lecţiile la bec.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan exclude ideea ca PNL să susţină un candidat din partea PSD pentru funcţia de preşedinte al României, deşi este de părere că actuala coaliţie de guvernare poate funcţiona în următorii şase ani.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan respinge cu fermitate ipoteza conform căreia PNL ar putea susţine un candidat din partea PSD va alegerile pentru funcţia de preşedinte al României.

„Eu cred că trebuie să ne gândim la acest lucru. Asta nu înseamnă că trebuie să avem candidaţi comuni. Nu trebuie să ne gândim vreodată că va susţine PNL-ul un candidat PSD la prezidenţiale. Uitaţi asta! Niciodată nu se va întâmpla acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu putem colabora în interesul României pentru stabilitate guvernamentală. Nimeni nu vrea extreme”, a adăugat Rareş Bogdan. El adaugă că s-ar fi aşteptat să vadă în PSD mai mulţi specialişti „pentru că cu asta s-au lăudat 32 de ani”, conform româniatv.net

articolul original.

Vehicule autonome adaptate la vreme dificilă, acum posibile cu un nou sistem AI

13 September 2022 at 14:00
image

Cercetătorii de la Departamentul de Informatică al Universității Oxford, din Anglia, în colaborare cu colegi de la Universitatea Bogazici, Turcia, au dezvoltat un nou sistem de inteligență artificială (AI) pentru a crea vehicule autonome adaptate la vreme, cu o capacitate de navigare mai sigură și mai fiabilă, în special în condiții meteorologice nefavorabile și în scenarii de condus interzise de GPS.

Rezultatele au fost publicate în Nature Machine Intelligence.

„Dificultatea vehiculelor autonome (AV) de a obține o poziționare precisă pe timp de vreme nefavorabilă este un motiv major pentru care acestea au fost limitate la studii la scară relativ mică până acum. De exemplu, vremea precum ploaia sau zăpada poate face ca un AV să creadă că este pe banda greșită înainte de un viraj sau să se oprească prea târziu la o intersecție din cauza poziționării imprecise”, spune Yasin Almalioglu.

Suntem tot mai aproape de vehicule autonome adaptate la vreme

Pentru a depăși această problemă, Almalioglu și colegii săi au dezvoltat un model de învățare profundă, auto-supravegheat, pentru o componentă crucială a sistemului de conducere al unui AV care estimează poziția în mișcare a mașinii în raport cu obiectele observate din mașină.

Modelul a reunit informații bogat detaliate de la senzori vizuali (care pot fi perturbați de condițiile nefavorabile) cu date din surse imune la intemperii (cum ar fi radarul), astfel încât beneficiile fiecăruia să poată fi utilizate în condiții meteorologice diferite.

Modelul a fost antrenat folosind mai multe seturi de date AV disponibile public, care au inclus date de la mai mulți senzori, cum ar fi camere, în diverse scenarii, printre care niveluri variabile de lumină/întuneric și precipitații.

Acestea au fost folosite pentru a genera algoritmi pentru a reconstrui geometria scenei și pentru a calcula poziția mașinii din date noi. În diferite situații de testare, cercetătorii au demonstrat că  aceste au arătat performanțe robuste în condiții de ploaie, ceață și zăpadă, precum și ziua și noaptea.

Mai puține incidente pe străzi

Echipa anticipează că această muncă va aduce AV-urile cu un pas mai aproape de conducerea autonomă sigură și ușoară pe orice vreme și, în cele din urmă, de o utilizare mai largă în cadrul societăților, scrie Tech Xplore.

„Capacitatea de poziționare precisă oferă o bază pentru numeroase funcționalități de bază ale vehiculelor autonome, cum ar fi planificarea mișcării, predicția, conștientizarea situației și evitarea coliziunilor. Acest studiu oferă o soluție complementară interesantă pentru stiva de software AV necesar pentru a atinge această capacitate”, a declarat profesorul Niki Trigoni.

„Estimarea locației precise a AV-urilor este o etapă esențială pentru obținerea unei conduceri autonome fiabile în condiții dificile. Acest studiu exploatează în mod eficient aspecte ale pentru a ajuta AV să navigheze în scenarii zilnice dificile”, a adăugat profesorul Andrew Markham.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomițeni – luna august 2022

13 September 2022 at 13:39
image

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menţinere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna august 2022.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în cursul lunii trecute, 660 misiuni de ordine publică și 785 misiuni pe linie de pază instituțională. Dintre misiunile de ordine publică, 25 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, sportive, religioase și cultural artistice, iar 418 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 136 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 34 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 11 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 337 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 72.550 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 47 de infracțiuni: 26 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violențe”, „amenințare”, „furt”, ,,distrugere”, ,,deținere droguri de risc”, ,,neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin”, ,,violență în familie”, etc.)., iar 21 în cooperare cu poliția.

Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

sursa: IJJ Ialomița

articolul original.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru: ‘România este pregătită să gestioneze nevoia de aprovizionare cu gaze și cu energie electrică. România este față de alte state europene în siguranță’

8 September 2022 at 20:15
image

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că România este pregătită să gestioneze nevoia de aprovizionare cu gaze şi cu energie electrică.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă problemele tehnice ale Romgaz, din cauza cărora sunt preluaţi aproximativ un milion de metri cubi din gazul deja depozitat, pot ameninţa planurile pe care Guvernul şi le-a făcut pentru a asigura pe timp de iarnă gazul pentru populaţie şi marii consumatori.

„România este pregătită să gestioneze nevoia de aprovizionare cu gaze şi cu energie electrică, dar ne referim acum la gaze. După cum bine ştiţi, deja stocurile României de gaze naturale depăşesc stocurile pe care le aveam în perioada similară a anului trecut, sunt 76% din aceste stocuri deja pline, iar din perspectiva cifrelor asta înseamnă peste 2 miliarde de metri cubi de gaze.

Această chestiune concretă la care vă referiţi, de un milion de metri cubi, şi care vizează o perioadă limitată la câteva zile, pentru că acea revizie pe care Romgaz o desfăşoară şi care a necesitat, pentru a-şi onora obligaţiile contractuale, preluarea cantităţii de gaze respective dintr-unul dintre depozitele pe care le gestionează, va fi nu doar rezolvată ca reparaţii, pentru că e vorba de un motor termic, înţeleg, dar şi ulterior, prin compensarea acelei cantităţi care va reveni în depozitele Romgaz”, a menţionat Cărbunaru.

El a adăugat că din luna martie şi până acum depozitele de gaze ale României au crescut şi vor continua să crească.

„Asta arată şi confirmă că România este, faţă de alte state europene care sunt afectate de oscilaţiile livrărilor de gaze naturale, în siguranţă, având 90% din nevoia internă acoperită de producţia proprie. Asta se vede şi în modalitatea în care se pregătesc stocurile pentru iarnă, dar şi în capacitatea noastră de a asigura cetăţenii şi România că există gaze”, a afirmat Cărbunaru, informează agerpres.ro

articolul original.

Polițiștii și jandarmii acționează în mediul rural pentru prevenirea faptelor antisociale

7 September 2022 at 10:01
By: Regie

În această toamnă, ca în fiecare an, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în mediul rural, pentru a preveni furturile de produse agricole și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților rurale.

În perioada 31 august-2 septembrie a.c., polițiști de ordine publică, protecția animalelor și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj au acționat în comuna Surduc pentru a preveni și combate faptele antisociale de orice natură și a menține ordinea și liniștea cetățenilor comunei.

Efectivele angrenate în activități au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, care au fost în diferite domenii, respectiv la regimul rutier, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare, dar și la Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor. Valoarea totală a scancțiunilor aplicate a fost de aproape 10.000 de lei.

Totodată, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus ridicarea și plasarea în adăpost a unei cabaline aflate într-o stare de pericol, deoarece era nesupravegheată pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, la data de 31 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au depistat în flagrant delict un bărbat, de 41 de ani, din județul Maramureș, care ar fi sustras dintr-un utilaj de construcții, aparținând societății la care era angajat, cantitatea de 55 de litri de motorină, pe care a depozitat-o în canistre de 30 de litri, respectiv de 25 de litri.

Combustibilul a fost confiscat, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, faptă prevăzută de art.228 alin1. din Codul penal.

Zilele acestea, 6-8 septembrie, polițiștii și jandarmii sălăjeni acționează cu efective mărite în zona de competență a Secției 5 Poliție Rurală Hida, în special în comuna Dragu.

Acțiunile noastre au ca scop prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte legislația în vigoare, drepturile și libertățile semenilor lor, dar și propritetatea publică sau privată.

articolul original.

Jurnalistul Val Vâlcu îl pune la zid pe Sorin Grindeanu: ‘Pare spectator în situația asta. La inaugurări pe hârtie e în permanență’

6 September 2022 at 17:15
image

Suspendarea zborurilor de către Blue Air din cauza popririi puse pe conturi de către AFM naşte controverse, dar dă curs şi unor întrebări la care, momentan, nu răspunde nimeni. 

Jurnalistul Val Vâlcu se întreabă de ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este complet absent de la izbucnirea acestui scandal şi cere intervenţii pentru protejarea călătorilor.

Acesta a lansat şi un scenariu prin care companiile aeriene îşi pot limita pierderile din pandemie, şi se întreabă dacă nu cumva aceasta este şi acum situaţia.

„Dacă avioanele sunt luate în leasing, firma de leasing poate schimba contractul de pe o firmă pe alta. Pe ideea că firma x nu mai poate plăti, contractul e preluat de firma y. Practic, îşi mută afacerea pe altă firmă, şi lasă bugetul fondului de mediu, bugetul statului, dar şi câţiva furnizori cu buza umflată. Spun că asta e, nu mai pot plăti, intră în faliment. Se judecă şi, la final, oricum firma e închisă, la revedere. Şi atunci datoria, pagubele din pandemie sunt transferate bugetului public şi câtorva furnizori care au prestat servicii.

Este foarte probabil ca furnizorii de kerosen să îşi fi luat măsuri de siguranţă. Să nu îi mai alimenteze dacă nu plătesc în avans sau imediat, ca să nu se strângă datorii. Cei cu hangare, reparaţii, etc, la fel. Dacă din mai nu au mai fost plătite datoriile către bugetul statului, funcţionarul este obligat să intervină. În cazul de faţă, AFM. Pentru că nu există nicio garanţie în spate. AFM şi-a făcut datoria, pentru că altfel intervenea DNA”, a transmis Val Vâlcu.

„Dl. Grindeanu pare spectator. Altminteri, la inaugurări pe hârtie e în permanenţă”

„Întrebarea este ce a făcut ministerul Transporturilor. Nu ştia situaţia din domeniu? Nu ştia că firmele de transport aerian au datorii? Nu s-a întrebat dacă avioanele sunt închiriate, ce se întâmplă? Nu s-au asigurat că pasagerii nu rămân abandonaţi? De aia trebuie să intervină statul, prin reglementări, măsuri, să nu se întâmple situaţii din acestea. Oamenii stau acum pe aeroport de dimineaţă, probabil vor sta până mâine, până vor găsi alt bilet, pe care îl plătesc la preţul zilei, care e mult mai mare decât dacă şi-ar fi rezervat din timp. Aici ministerul Transporturilor trebuia să intervină în piaţă, ca să nu se întâmple astfel de situaţii.

În cazul firmelor din turism, a intervenit ministerul când o agenţie de turism a dat recent faliment. Erau mecanisme prin care se asigura un fond de garantare. În cazul transportului aerian, nu există. Cetăţeanul care călătoreşte cu avionul e călător la noroc. Practic, dacă firma la care are bilet îl mai aduce şi înapoi, foarte bine. Dacă se închide între timp, că are datorii, călătorul e pe cont propriu.

Repet, ministerul Mediului nici nu avea ce să facă, că venea DNA şi întreba de ce nu s-au luat măsuri. Dar, gândindu-ne că vorbim de o companie cu o importantă cotă de piaţă, ministerul Transporturilor trebuia să reglementeze piaţa, să intervină în general pentru protecţia călătorilor, iar în cazul specific al Blue Air să vadă dacă nu se încearcă exact scenariul acesta. Pentru că în acest caz, ministerul Transporturilor trebuia să intervină. Dl Grindeanu pare spectator în situaţia asta. Altminteri, la inaugurări pe hârtie e în permanenţă”, a mai precizat Val Vâlcu, conform dcnews.ro

articolul original.

Sorin Cîmpeanu trage un semnal de alarmă: ‘Ieșirea la pensie a profesorilor, ne va crea o problemă din ce în ce mai mare. Niciodată nu a fost un moment potrivit pentru a investi în educație’

5 September 2022 at 20:15
image

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat, luni seară, că există o criză de profesori în sistemul de învăţământ, iar aproape jumătate dintre actualii dascăli se vor pensiona în următorii zece ani. Potrivit ministrului, în prezent sunt aproape 1.000 de cadre didactice care nu au nici măcar studii superioare. Pentru încurajarea angajărilor din Educaţie, Cîmpeanu este de părere că este necesară o creştere a salariilor, precum şi alocarea a 6 la sută din PIB pentru acest domeniu.

Sorin Cîmpeanu a precizat, luni seară, la TVR1 că schimbarea din sistemul de învăţământ nu se va putea face fără salarii atractive.

”Dacă nu vom înţelege să acordăm resurse în aşa fel încât să nu mai existe vreun  cadru didactic în România, care  să aibă un salariu sub salariul mediu pe economie, nu vom reuşi să facem schimbarea. profesorul are rolul determinant”, a declarat Sorin Cîmpeanu care a adpugat că nu sunt suficienţi profesori în prezent.

”Nu chiar jumătate, dar aproape jumătate vor ieşi la pensie în următorii zece ani. Nu putem să îi atragem în sistem oferindu-le salarii de nivelul celor actuale. Absolvenţii universităţilor româneşti, cei mai  buni absolvenţi ai universităţilor româneşti vor alege întotdeuna altceva, vor alege în mod evident, să nu fim ipocriţi, acea variantă care le va asigura  un trai mai bun, chiar dacă ei îşi doresc să fie profesori. Deci atractivitatea salarială este esenţială. Pentru asta , alături de alte obiective, voi lupta cu toate  mijloacele să rămână în proiectul Legii Educaţiei, aşa cum este propus acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că peste 4.000 de profesori sunt necalificaţi.

”Avem în  momentul de faţă 4.152 de profesori necalificaţi, dintre care aproape 1.000 sunt profesori care nu au nici măcar studii superioare, nu studii superioare în  disciplină. Avem o criză de profesori, din ce în ce mai acută. Ieşirea la pensie a profesorilor, ne va crea o problemă din ce în ce mai mare, dacă nu vom răspunde acum, acestei nevoi a profesorilor, din toate perspectivele”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă vor exista bani, Sorin Cîmpeanu a spus că dacă nu vor fi cerute fonduri, acestea nici nu vor veni.

”Am siguranţa că dacă nu cerem cu toţii, nu avem nicio şansă să obţinem. Până acum au fost schimbări de formă. Am încercat să generăm schimbări bune, dealtfel,  de 10-12 ani, fără să schimbăm instituţiile, fără  să ne asigurăm că există mecanisme pentru  implementarea acestor schimbări şi  fără să acordăm resursele financiare necesare acestor schimbări. Avem discuţii în coaliţie, până acum au fost agreate. Urmează să  se certifice acest agreement, în momentul în care vor intra pe circuitul de avizare  la toate ministerele avizatoare: Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiie, Ministerul de Finanţe”, a mai precizat Cîmpeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă Educaţia va primi 6 la sută din PIB, Sorin Cîmpeanu a explicat că noua Lege a Educaţiei a fost astfel construită să se ajungă la acest procent.

”Cu siguranţă, da. Şase la sută, în momentul de faţă, echivalează cu 15 la sută din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în  educaţie 1 leu din 7. Acest 15 la sută va fi un buget necesar gradual în 2027 (…) Legea este construită în aşa fel, încât 6 la sută din PIB, echivalent cu 15 la sută din bugetul general consolidat al statului român va fi bugetul educaţiei în anul 2027, gradual, cu o creştere mult mai mare în 2023. Niciodată nu a fost un moment potrivit pentru a investi în educaţie”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, conform news.ro
articolul original.

USR se ‘avântă’ la scaunul de la Cotroceni! Fost președinte USR: ‘Partidul va avea candidat la prezidențiale’

4 September 2022 at 12:15
image

Fostul lider USR Dan Barna a declarat că partidul din care face parte va avea un candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, însă nu a dorit să precizeze dacă acesta ar putea fi actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc sâmbătă, la Timişoara, dacă îl vede pe Dominic Fritz, actualul primar al municipiului Timişoara, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, Dan Barna a explicat că USR va avea candidat la aceste alegeri.

”Cu siguranţă USR va avea candidat la prezidenţiale, însă subiectul acesta este departe. Subiectul zilei de astăzi este criza energiei şi este capacitatea noastră ca ţară să depăşim o criză în condiţiile în care avem un guvern şi un preşedinte care nu trag în aceeaşi direcţie”, a declarat Dan Barna.
Dan Barna a fost candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale din anul 2019. S-a clasat pe locul al treilea, după Klaus Iohannis (PNL) şi Viorica Dăncilă (PSD), obţinând 15,02% din voturi (1.384.450 voturi), conform news.ro
articolul original.

Polițiști la datorie

30 August 2022 at 07:19
image

Polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni menite să protejeze siguranța în trafic a tuturor participanților, fie ei conducători auto sau pietoni.

Polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni menite să protejeze siguranța în trafic a tuturor participanților, fie ei conducători auto sau pietoni. Pentru aceasta ,în weekendul care s-a încheiat, au fost prezenți pe raza județului Sălaj, într-o serie de localități. Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Ioana Rus, ne-a transmis:

”La data de 26 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au depistat în trafic un bărbat, având dreptul de a conduce „cu restricții-reținut”.
Bărbatul, de 32 de ani, din Zalău a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 1H, în localitatea Pericei, cu viteza de 136 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este 70 km/h.
La momentul opririi, conducătorul auto a motivat că nu are permisul de conducere asupra sa, fiind sancționat contravențional, atât pentru depășirea limitei de viteză, cât și pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.
Ulterior, polițiștii au efectuat verificări și au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca având dreptul de a conduce cu restricții-reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu și luarea măsurilor legale.”

articolul original.

Mehedinți: Măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din acest weekend

26 August 2022 at 16:57
image

În perioada 27 – 28 august a.c., jandarmii mehedințeni în cooperare cu efective din cadrul IPJ Mehedinți și ISU „Drobeta” al județului Mehedinți, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările cultural-artistice și sportive organizate în zona de competență și care presupun adunarea unui public numeros, astfel:

– sâmbătă, 27 august a.c., vor fi asigurate măsuri de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a partidei de fotbal dintre echipele ACS Viitorul Șimian – ACS Progresul Ezeriș, ce se va disputa pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu începere de la orele 18.00;
– sâmbătă, 27 august a.c. și duminică 28 august a.c., forțele de ordine vor fi angrenate în asigurarea măsurilor de ordine publică pe perioada desfășurării manifestărilor cultural- artistice ocazionate de ,,Sărbătoarea Coșuștei” ce vor avea loc în Poiana Mănăstirii din punctul Firizu – Crivelnic, de la orele 12.00.

Pentru ca toate aceste manifestări să se desfășoare în condiții de siguranță, efectivele angrenate în misiuni, vor acționa pentru:

  • asigurarea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică;
  • prevenirea producerii faptelor antisociale;
  • prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise;
  • adoptarea măsurilor legale în cazul constatării unor fapte de natură contravențională sau penală.
    Participanţii la aceste evenimente sunt rugați să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze cu atenție copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.
    De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, cetățenii pot să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
articolul original.

Incident aviatic. Un avion TAROM care decolase spre Antalya, nevoit să se întoarcă pe aeroportul Henri Coandă din București

26 August 2022 at 08:05
image

O aeronavă aparținând companiei TAROM care zbura vineri dimineață către Antalya, Turcia, a fost nevoită să se întoarcă din drum. Este vorba despre zborul RO7531. Piloții au decis să revină la București după doar 30 de minute de la decolare, după ce un geam al avionului s-a fisurat.

Avionul a aterizat în siguranță pe aeroportului Henri Coandă la ora 08:25, la o oră după decolare. Din fericire, nicio persoană din avion nu a fost rănită.

Din cauza acestui incident, zborurile charter operate vineri de TAROM din Antalya spre Suceava și Antalya – București, ar putea fi amânate sau întârizate.

Din ultimele informații oferite de TAROM, rezultă că echipajul aeronavei primise de fapt ”o indicație neconformă”și a decis să revină la București.

Avionul a fost verificat și informația nu s-a confirmat. Așadar, aeronava a zburat la ora 10.00 către Antalya, doar că în siguranță de această dată.

Potrivit TAROM, echipajul primise, de fapt, „o indicație neconformă” și a decis să se întoarcă pe pista aeroportului Henri Coandă, pentru siguranța pasagerilor, cât și a lor, scrie Boardingpass.ro.

Compania TAROM, în decădere de ani de zile

TAROM nu a mai este o companie profitabilă din 2007, când pe piață au intrat rivalii de la Wizz Air, iar Blue Air și-a crescut flota tocmai pentru a concura cu compania de stat.

De 15 ani, TAROM a adunat datorii de 220 de milioane de euro, trebuie să plătească avioane de 580 de milioane de euro, iar în conturile societății au intrat ajutoare de stat de 210 de milioane de euro.

Compania e ținuă pe linia de plutire cu bani publici, iar perspectiva falimentului apare în zare.

Înainte de pandemie, TAROM avea venituri din biletele de avion pe care le comercializa de 1,1 miliarde de lei. Aproape 220 de milioane de euro la cursul actual. Veniturile au scăzut până la 340 de milioane de lei în anul 2020, iar anul trecut au crescut până la 930 de milioane de lei, conform datelor publicate la sfârșitul anului.

Conducerea actuală a TAROM și-a propus ca în următorii doi ani să atingă măcar țintele de venituri din 2019.

articolul original.

Detectarea incendiilor, acum mai ușoară cu un sistem Wi-Fi ieftin

26 August 2022 at 06:30
image

Inginerii de la UNSW Sydney, din Australia, au dezvoltat un nou sistem pentru detectarea incendiilor care ar putea ajuta la salvarea de vieți prin monitorizarea modificărilor semnalelor Wi-Fi.

O detonare controlată a unei mașini, planificată de Sydney Harbour Tunnel Company, a oferit recent date suplimentare pentru a demonstra eficacitatea tehnologiei pentru .

Profesorul Aruna Seneviratne, Dr. Deepak Mishra și o echipă de la School of Electrical Engineering and Telecommunications au proiectat și construit un sistem care monitorizează semnalele Wi-Fi pe măsură ce acestea trec prin aer și analizează modificările detaliate ale mediului cauzate de factori precum temperatura și fumul.

Progres major în detectarea incendiilor

Cercetătorii au identificat modelele distinctive în datele de la în timpul evenimentelor de incendiu, iar inteligența artificială din software-ul lor ajută la analiza mediului în timp real.

Sistemul poate determina apoi cu o precizie mai mare dacă modificările atmosferice sunt cauzate de un incendiu real și, dacă da, poate declanșa o alarmă sau declanșează un sistem automat de sprinklere, scrie Tech Xplore.

Sistemele de detectare existente, care se bazează în mare parte pe imagini termice, produc adesea citiri fals pozitive prin detectarea nivelurilor de fum sau modificări ale temperaturii care nu sunt periculoase sau cauzate de un incendiu real, ci poate de la o țeavă de eșapament defectă a unui vehicul sau un radiator fierbinte.

Dar prof. Seneviratne și echipa sa au reușit să-și demonstreze noua tehnologie în timpul unui test controlat, în miezul nopții, în interiorul Sydney Harbor Tunnel.

„Este o fizică simplă de liceu”

În colaborare cu Trantek MST, furnizorul actual de sisteme critice pentru tunel, și proprietarul/operatorul tunelului, Sydney Harbour Tunnel Company, cercetătorii au creat o serie de transmițătoare și receptoare pentru a monitoriza mediul în timp ce o mașină de testare pregătită anterior a fost detonată și incendiată în timpul unui exercițiu de răspuns la urgențe.

„Este practic o fizică relativ simplă de liceu. Ceea ce avem sunt un transmițător și un receptor și putem monitoriza semnalul radio în timp ce se deplasează prin aer”, spune prof. Seneviratne.

„Pe măsură ce temperatura aerului se schimbă, la fel se schimbă și densitatea acestuia, iar asta schimbă semnătura citirii atunci când primim semnalul. De fapt, am demonstrat experimental că aceste schimbări sunt strâns corelate cu creșterea sau scăderea temperaturii mediului dintre emițător și receptor”, explică profesorul.

„Fumul și diferite gaze, cum ar fi monoxidul de carbon care poate fi produs în situații de incendiu, afectează și ele densitatea aerului și vor da semnături distinctive pe citirile noastre. Mai exact, aceste semnături sunt captate sub formă de informații despre canalul wireless”, spune Seneviratne.

„Ceea ce am adăugat noi în sistem este pentru a analiza toate datele și pentru a compara cu citirile de referință pentru a ajuta la determinarea existenței unui incendiu real”, a continuat el.

Cum funcționează sistemul pentru detectarea incendiilor?

Noul sistem pentru detectarea incendiilor dezvoltat la UNSW exploatează faptul că undele Wi-Fi au diverse frecvențe de transmisie, cunoscute sub numele de purtători. Așa cum diferitele lungimi de undă ale luminii sunt afectate în mod unic de diferite obiecte, diferitele frecvențe ale Wi-Fi-ului sunt, de asemenea, afectate într-o varietate de moduri.

Prin urmare, sistemul de detectare Wi-Fi combină efectul fenomenelor de mediu asupra tuturor frecvențelor purtătoare ale Wi-Fi și aplică procesare de date pentru a găsi cele mai sensibile frecvențe care să ajute la analiză.

Pot fi procesate și analizate până la 1.300 de pachete de date pe secundă.

Prof. Seneviratne spune că noua tehnică este importantă pentru a îmbunătăți încrederea în sistemele automate de detectare a incendiilor, care se pot chinui uneori chiar și să facă diferența dintre un foc și o lumină de neon strălucitoare care pâlpâie.

Posibilități multiple de utilizare

Echipa UNSW consideră că sistemul lor poate fi aplicat într-o gamă largă de medii, inclusiv în locații industriale, clădiri comerciale înalte și chiar în case.

Asamblarea unei serii de emițătoare și receptoare ajută, de asemenea, la identificarea zonei unui incendiu, lucru care poate ajuta apoi serviciile de urgență să răspundă rapid și eficient.

Pe lângă detectarea îmbunătățită, sistemul Wi-Fi promite, de asemenea, să fie mult mai ieftin decât tehnologia existentă a camerelor termice și este mai ușor de întreținut.

„Camerele specializate existente pentru detectarea incendiilor pot costa aproximativ 10.000 de dolari, în timp ce emițătoarele și receptoarele noastre sunt 100 de dolari sau chiar mai puțin”, spune prof. Seneviratne.

„O altă problemă cu camerele foto este că acestea trebuie întreținute cu atenție. Lentilele trebuie păstrate curate și de multe ori trebuie să fie aliniate corespunzător”, explică profesorul.

Sistemul este simplu de întreținut

„Cu sistemul nostru, emițătoarele și receptoarele doar trimit un semnal radio și este nevoie de foarte puțină întreținere. Prin urmare, există și un cost mult mai mic pentru operarea sistemului”, argumentează el.

„În calitate de producător australian de sisteme de management și control al operațiunilor distribuite, de înaltă disponibilitate, Trantek MST caută să combine progresul realizat de UNSW cu tehnologia analitică video și să creeze o nouă eră în operațiunile de siguranță la incendiu, deschizând ușa pentru diverse de aplicații care cuprind transporturi, apărare și spații industriale, precum și clădiri comerciale și casnice”, a declarat Leo Ascone, CEO la Trantek MST.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Atenție, șoferi! Această greșeală banală, făcută în trafic, poate aduce o amendă usturătoare

22 August 2022 at 19:15
image

Toți șoferii auto riscă o amendă usturătoare dacă nu țin cont de conduită când se află la volan. Află ce menționează actualul Cod Rutier 2022 în ceea ce privește încălțămintea pe care trebuie să o porți atunci când te afli la volan.

Unii șoferi își pun întrebări cu privire la conduita lor atunci când se află la volan, în timp ce șoferii începători, dacă pot conduce până în Bulgaria pentru a se bucura de concediul de vară, chiar și atunci când au obținut permisul de mai puțin de un an.

Reporterii Impact.ro au reușit să afle răspunsurile la aceste întrebări chiar de la reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei, care în prezent este condusă de către comisarul șef de poliție Mădălina Moșoiu. Căldura din timpul verii determină mulți șoferi să abordeze o ținută foarte lejeră, pentru a nu le afecta capacitatea de a conduce. Cu toate aceste, unele pericole încă există.

„Legislația românească din domeniul circulației rutiere nu prevede vreo restricție vestimentară (îmbrăcăminte, încălțăminte) care să fie impusă conducătorului auto. Totuși acesta este obligat ca prin atitudinea și comportamentul său să nu pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic”, se specifică în răspunsul Brigăzii Rutiere la întrebarea respectivă.

Cu toate acestea, polițiștii vin și cu un avertisment cu privire la faptul că, potrivit art. 100, pt.10 OUG nr.195/2002 „efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activități de natură a-i distrage atenția de la conducerea mașinii constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a doua de sancțiuni”. De asemenea, în situația în care șoferul „își lasă liber în timpul conducerii volanul, ghidonul sau manetă de comandă a autovehiculului riscă sancțiuni din clasa 1 a amenzilor”.

Oamenii legii afirmă că cei care dețin un permis de conducere de mai puțin de un an nu au dreptul să conducă autovehiculele care transportă mărfuri sau produse periculoase, ori să conducă vehicule destinate testării sau celor pentru probe, ori conducerea vehiculelor care asigură transportul public de persoane, inclusiv în regim de taxi.

Ce obligații ale șoferilor se regăsesc în Codul Rutier din 2022

În ceea ce privește conducerea unui autovehicul pe teritoriul altor state, legeal națională nu face referire în acest sens, însă este recomandată respectarea legilor în vigoare în statele în care urmează a ajunge. Dacă polițiștii au afirmat că în ceea ce privește vestimentația, nu există vreo obligativitate, în cazul în care ai mâna în ghips, aceștia au evitat a oferi un răspuns direct.

„Codul rutier de la noi, cât și legislația internațională prevăd faptul că, pentru a conduce un autovehicul, conducătorul auto trebuie să fie apt din punct de vedere fizic și psihic”.

Așadar, în cazul unui control de rutină, polițistul poate estima dacă ești apt de a conduce un autovehicul în condiții de siguranță, în cazul în care mâna ta este bandajată, altfel, acest lucru te poate costa scump în cazul producerii unui accident rutier. De asemenea, conducerea unei mașini avariate pe drumurile publice o vei putea efectua doar pentru o perioadă de 30 de zile de la momentul producerii avariei.

„Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere și remorcile înmatriculate în România pot trece frontiera de stat pe drumurile publice dacă îndeplinesc condițiile cerute pentru a fi admise în circulația internațională, iar conducătorii lor posedă permis de conducere valabil în condițiile stabilite prin tratatele la care România este parte sau care este eliberat de autoritățile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene ori Spațiului Economic European sau a cărui valabilitate este recunoscută în aceste state pe bază de reciprocitate”, se mai arată în răspunsul ofical primit pe adresa IMPACT.RO, conform playrech.ro

articolul original.

Butoanele sunt mai sigure decât ecranele tactile la folosirea în timpul condusului

19 August 2022 at 11:00
image

Producătorii de autoturisme tind să renunțe tot mai mult la butoane în interiorul mașinilor, înlocuindu-le cu adevărate tablete. Însă un studiu spune că tot butoanele sunt mai sigure și chiar mai rapid de folosit.

Noi dovezi arată că ecranele tactile sunt mult mai puțin sigure și mai ineficiente decât alternativa „de modă veche”, conform descoperirilor revistei suedeze de mașini Vi Bilägare, citată de Futurism.

Pe parcursul verii, revista a efectuat teste pe 12 modele de mașini, 11 moderne și un Volvo din 2005 cu comenzi fizice, după ce șoferii au avut un timp la dispoziție pentru a se familiariza cu vehiculele.

Cum s-a descoperit că butoanele sunt mai sigure decât ecranele?

Testele în sine au fost simple: șoferii au fost instruiți să meargă pe o pistă de aterizare goală la o viteză de 110 km/h și au fost cronometrați după finalizarea a patru sarcini, de la reglarea aerului condiționat până la potrivirea cu radioului.

Revista suedeză a descoperit că mașina Volvo din 2005 a depășit cu mult mașinile moderne, echipate cu ecran tactil, un șofer îndeplinind toate cele patru sarcini în doar 10 secunde și 305 metri parcurși.

Cel mai bun timp în mașinile moderne a fost de aproape 14 secunde. Dar acesta a fost o excepție, deoarece pentru echipate cu sistem de infotainment, a fost nevoie de peste 20 de secunde și de cel puțin 600 de metri.

Nu este cel mai riguros studiu empiric și dimensiunea eșantionului este mică, dar rezultatul ar trebui să ne dea de gândit.

La granița dintre vechi și nou

Nu există nicio îndoială că sistemele de infotainment sunt puternice, fiind echipate cu tot ce am putea avea nevoie, de la camere la 360 de grade până la navigație GPS avansată. Dar atunci când interfețele, de exemplu, pentru ștergătoarele de parbriz sau pentru climatizare, nu sunt eficiente în utilizare, acestea pot induce șoferul în eroare.

deoarece au o anumită tactilitate care le permite șoferilor să le găsească și să le ajusteze intuitiv, fără a își lua ochii de la drum. Acest lucru nu este valabil și pentru ecranele tactile. În plus, butoanele fizice vor fi de fiecare dată în același loc, în timp ce butoanele de pe ecrane și-ar putea schimba poziția în funcție de aplicația utilizată.

Goana după minimalism și simplitate, dar și cea , au transformat autoturismele în dispozitive care ne distrag atenția? Nu putem ști cu siguranță, dar acum avem câteva dovezi.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Plasele de siguranță puse pe muntele care a căzut pe DN17B la Holda au început să se umple de pietre și bucăți de stâncă unele fiind foarte torsionate. Cum arată zona astăzi

14 August 2022 at 14:47

Mulți cred că își mai adus aminte că în urmă cu un an de zile traficul rutier pe drumul național DN17B de pe Valea Bistriței din zona satului Holda a fost blocat mai multă vreme după ce un munte a căzut la vale și a acoperit artera de circulație cu bucăți de stânci și pietre. Drumarii au securizat versantul cu plase de oțel și astfel a fost posibilă reluarea traficului în zonă. Pietrele și stâncile însă continuă să cadă dar sunt colectate în aceste plase și nu ajung pe carosabil, carosabil care din păcate nu a fost refăcut cum trebuie. Unele plase sunt așa de pline cu pietroaie încât parcă stau să plesnească fiind foarte torsionate. De acest obiectiv se ocupă Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Vezi cum arată această zonă sensibilă astăzi.

Plasele de siguranță puse pe muntele care a căzut pe DN17B la Holda au început să se umple de pietre și bucăți de stâncă unele fiind foarte torsionate. Cum arată zona astăzi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

„Situația este gravă” la Centrala Nucleară Zaporijjea

12 August 2022 at 10:55
Foto: hotnews.ro

În Ucraina, directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafael Grossi a avertizat în Consiliul de Securitate al ONU că ”situaţia este gravă” în Centrala Nucleară Zaporijjea şi a cerut un acces în centrala pe care Moscova şi Kievul se acuză reciproc că au bombardat-o, relatează AFP.

În opinia sa, ”Situaţia este gravă şi AIEA trebuie să fie autorizată să-şi desfăşoare misiunea la Zaporijjea cât mai rapid posibil”, a subliniat Rafael Grossi într-o reuniune de urgeanţă a Consiliului de Securitate al ONU, joi, convocată de Rusia.

”Timpul trece”, a insistat el, în contextul în care AIEA încearcă de săptămâni de zile să trimită o misiune să inspecteze centrala.

Instalaţia Zaporijjea, cea mai mare din Europa, care se află sub controlul Rusiei de la începutul lui martie, a fost bombardată din nou joi.

Un purtător de cuvânt al secretarului general al ONU Antonio Guterres, Stéphane Dujarric, întrebat despre acuzaţii cu privire la o vină a ONU în întârzierea trimiterii misiunii AIEA la Zaporijjea, a respins din nou această idee.

Astfel, ”Este vorba despre o centrală nucleară în mijlocul unui câmp de luptă. Cred că ne putem imagina cel puţin două-trei pagini de obstacole”, a subliniat Stéphane Dujarric.

În vederea unei garantări a securităţii instalaţiei şi permiterii unei misiuni de inspecţie, Antonio Guterres şi Statele Unite au îndemnat joi la crearea unei ”zone demilitarizate” în jurul Centralei Nucleare Zaporijjea.

”Din nefericire, în locul unei dezescaladări, incidente şi mai îngrijorătoare au fost raportate în ultimele zile, incidente care, în cazul în care continuă, ar putea conduce la o catastrofă”, a avertizat într-un comunicat Antonio Guterres.

articolul original.

Polițiștii suceveni s-au jucat cu copiii români și ucraineni în tabăra dela Bălcăuți

12 August 2022 at 13:08

Pe perioada întregii vacante de vara politistii desfasoara campania „Vacanță în siguranță”. In cadrul campaniei politistii desfasoara pe perioada verii întalniri si activitati
interactive cu minorii participant! la scoli de vara, tabere si alte evenimente, pentru a interactiona cu ei si pentru a le oferi sfaturi de vacanta cat mai pe întelesul lor.
Politistii Biroul Siguranta Scolara si din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii deruleaza activitati interactive cu toate categoriile de elevi,
temele principale fiind prevenirea consumului de alcool dar si de substante psihoactive, prevenirea bullyingului, a delincventei juvenile si victimizarii minorilor, probleme legate de plecarile voluntare, siguranta pe internet si siguranta rutiera.

In perioada 09 – 10.08.2022 politistii Biroului Siguranta Scolara – IPJ Suceava au raspuns invitatiei organizatorilor celei de-a treia editii a Școlii de vara pentru copiii de
etnie ucraineana din judet ce se desfasoara în perioada 08-12 august în comuna Balcauti.

Scoala de vara este organizata în baza unui acord de colaborare între judetul Suceava, prin Consiliul Judetean Suceava si Raionul Cernauti, prin Consiliul Regional
Cernauti, Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Uniunea Ucrainienilor din Romania- Filiala Suceava si comuna Balcauti, prin Consiliul Local Balcauti.

Politistii Biroului Siguranta Scolara au prezentat, printre altele, aspecte privind raspunderea penala a minorilor, delincventa juvenila, reguli de siguranta privind folosirea
internetului, formuland recomandari copiilor pentru perioada vacantei de vara, astfel încat sa nu devina victime ale infractiunilor sau accidentelor rutiere.

Reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Suceava au prezentat aspecte care au avut ca scop constientizarea participantilor cu privire la
pericolul reprezentant de consumul de alcool, tutun si droguri.

În cadrul activitati! au fost organizate si jocuri demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformeaza realitatea, simuland efectele consumului de alcool sau droguri.
La activitati au fost prezenti reprezentant! ai Consiliului Judetean Suceava si ai Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

Bineinteles ca pe parcursul activitatilor, politistii le-au oferit copiilor ocazia de a se urea în autospeciale si de a se fotografia cu o parte din echipamentele din dotarea
politistilor.

articolul original.

Alţi 4 bărbaţi reţinuţi în urma incidentelor din localitatea Băceşti, declarată zonă de siguranţă publică

11 August 2022 at 08:34
image

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii vasluieni în urma unor incidente violente din localitatea Băceşti, declarată de autorităţi zonă specială de siguranţă publică, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Măsura vine după ce, în cursul zilei de marţi, opt persoane din Băceşti, cu vârste cuprinse între 15 şi 66, de ani fuseseră reţinute tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere, acestea fiind plasate ulterior sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

‘Faţă de alţi patru bărbaţi, cu vârste între 21 şi 32 de ani, trei din comuna Băceşti şi unul din oraşul Negreşti, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi, pe 11 august 2022, Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Localitatea Băceşti a fost declarată zonă specială de siguranţă publică, după ce mai multe persoane au provocat scandal şi au comis acte de violenţă, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi a jandarmilor.

În cadrul zonei speciale, ordinea şi liniştea publică sunt menţinute de poliţişti şi jandarmi.

articolul original.
❌