ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Satul din România în care nu s-a născut niciun copil timp de 47 de ani. Câți localnici există acolo

24 November 2022 at 17:51
image

În România există un sat în care timp de 47 de ani nu s-a născut niciun copil. Oamenii locului duc o viață liniștită și lipsită de griji. Unde se află localitatea și câte suflete adăpostește în acest moment.

O localitate uitată de timp și de lume a atras atenția tuturor, după ce s-a aflat că timp de 47 de ani niciun nou-născut nu a mai văzut lumina zilei. Oamenilor nu le-a venit să creadă că există astfel de locuri în România, tocmai de aceea au început să meargă să viziteze cătunul din Transilvania.

Unde se află satul în care nu s-a născut niciun copil timp de 47 de ani

La 12 kilometri de Sighișoara se află un sat uitat de lume, Șapartoc. Oamenii locului au parte de o viață simplă, mulți dintre ei fiind deja trecuți de a doua tinerețe. Dacă te-ai aștepta să dai de zeci de persoane, ai bine, în momentul în care vei intra în Șapartoc, vei putea descoperi numai 25 de suflete.

Deoarece nu există foarte multe persoane în zona respectivă, toți au rămas surprinși în momentul în care Andreea și Radu au luat decizia de a se muta în cătunul uitat de lume. Cei doi s-au bucurat de intimitatea pe care locul le-o oferă și au adus pe lume un băiețel frumos și sănătos.

Radu este cel care a pus bazele unei case foarte frumos decorate, după ce s-a bucurat de o moștenire venită din partea unei rude îndepărtate. Zian Moldovan este numele fiului celor doi îndrăgostiți, iar în momentul în care a venit pe lume anul trecut în luna decembrie, locuitorii au rămas uimiți.

În Șapartoc există în acest moment trei biserici recunoscute, una reformată, una catolică și una ortodoxă. În trecut, localitatea era plină de oameni, înregistrând peste 800 de suflete, însă, treptat, lucrurile s-au complicat iar mulți au preferat să plece către cel mai apropiat oraș.

articolul original.

Mureş: Microbuz răsturnat într-un şanţ la ieşirea din Sighişoara

29 October 2022 at 14:54
image

Un microbuz în care se aflau nouă persoane s-a răsturnat, sâmbătă, într-un şanţ de pe DN13 E 60, la ieşirea din Sighişoara spre Târgu Mureş.

Patru pasageri au fost răniţi.

Potrivit ISU Mureş, toate cele nouă persoane, între care şapte copii, sunt transportate la spitalul din Sighişoara pentru investigaţii amănunţite.

La locul accidentului au intervenit pompierii militari.

articolul original.

Sighișoara, un oraș medieval de descoperit în Transilvania

19 July 2022 at 09:03
image

Sighișoara este unul din cele mai fermecătoare orașe din România și asta datorită faptului că o mare parte din zidurile vechiului oraș s-au conservat până în ziua de azi. Sighișoara este un oraș medieval cu o arhitectură gotică rurală dar și din epoca Renașterii și din perioada barocă.

Dacă cauți cazare ieftina Sighisoara trebuie să știi că cele mai bune locații de cazare le găsești în centrul vechi. Din vechiul sistem de apărare, amenajat la început de secol XIV, în zua de azi se pot admira 9 turnuri, 2 bastioane și o parte a zidului interior. Turnurile erau situate în locuri vulnerabile ale cetății și erau dotate cu guri de tragere și cu bastioane de artilerie. Din toate acestea, Turnul cu Ceas (64 de metri înălțime) este cel mai impresionant, este unul din cele mai mari monumente din Transilvania și, în același timp, simbolul orașului Sighișoara.

Din cele 9 biserici care au funcționat între secolele XIV și XVIII, au mai rămas doar 3: Biserica din Deal,  Biserica Mănăstirii Dominicane și Biserica Leproșilor. Aici se pot admira opere rare de sculptură și picturi religioase dar și morminte.

Cât despre arhitectura civilă, majoritatea din cele 164 de case locuite din Sighișoara au o vechime de peste 300 de ani și sunt considerate monumente istorice. Din aceste case, cele mai importante sunt Casa Vlad Dracul și Casa Venețiană.

Centrul orașului Sighișoara a păstrat într-un mod excepțional caracteristicile unui orășel fortificat medieval și este înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Tot aici vei găsi numeroase posibilități dacă cauți cazare Sighișoara cu mic dejun inclus. An de an, un festival medieval este organizat în cetatea medievală.

În ciuda construcțiilor din secolul XIX care au modificat o parte din arhitectura medievală, Cetatea Sighișoara s-a păstrat foarte bine și Sighișoara rămâne unul din puținele orașe medievale din Europa de Sud-Est locuite.

articolul original.
  • There are no more articles
❌