ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 August 2022Ultimele Stiri

Premierul Nicolae Ciucă: ‘Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene și am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri’

8 August 2022 at 14:45
image

NEWS ALERT

articolul original.

Prețurile au luat-o razna în Mamaia! Cu câți lei se vinde o porție de hamsii acum, în august 2022

8 August 2022 at 07:22
image

Este plin sezon estival, iar prețurile din acest an s-au anunțat cu 25% mai mari ca în anul precedent, însă nimic nu-i oprește pe români să dea o fugă la mare. Cei care vor veni în vacanţă pe litoral, în luna august, vor plăti mai mult pentru o porție de hamsii. Iată despre ce este vorba!

Una dintre cele mai scumpe stațiuni din țară este Mamaia Nord. Fie că vorbim de tarifele de la cazare ori prețurile din restaurante, românii știu ce-i așteaptă atunci când aleg această stațiune de pe litoralul românesc.

Prețurile au luat-o razna în Mamaia! Cu câți lei se vinde o porție de hamsii acum, în august 2022

Cel mai probabil, pentru mulți români, un concediu pe litoralul românesc va ajunge un lux, asta dacă deja nu este. Prețurile la mâncare și cazare au explodat, iar turiștii au simțit-o pe propria piele.

În plin sezon estival, prețurile din Mamaia par să nu țină pasul cu bugetul românilor.

Unul dintre felurile de mâncare preferate de români în vacanțele de vară, anume hamsiile prăjite, a ajuns să se vândă cu peste 40 de lei porția.

Astfel,  la una dintre terasele din Mamaia o porție de hamsie prăjită cu mămăligă, mujdei de usturoi și lămâie costă 44,5 lei.

Vezi și: AU CRESCUT PREȚURILE ÎN MAMAIA, ÎN AUGUST 2022! CÂȚI LEI A AJUNS SĂ COSTE UN ȘNIȚEL DE PUI

În aceeași locație, tot la categoria preparatelor pescărești,  o porție de sturion în saramură cu mămăliguță costă 69,5 lei, iar o porție de crap prăjit cu mămăliguță și mujdei costă 49,5 lei.

Cât a ajuns să coste o omletă în Năvădari

Dacă ai ajuns în vacanță pe litoral şi îţi doreşti să te răsfeţi cu preparate culinare delicioase, trebuie să fii pregătiti să scoţi din buzunar destul de mulţi bani, chiar dacă vorbim despre Năvodari.

Vezi și: DOI TURIȘTI DIN MAMAIA AU PLĂTIT CU MONEDE NOTA DE 45 DE LEI – PENTRU 3 MICI, O BERE ȘI UN SUC. CUM A REACȚIONAT CHELNERUL CÂND A VĂZUT MORMANUL DE BANI

Astfel, pentru o omletă franțuzească la un restaurant din Năvodori trebuie să fii pregătit să scoți din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 45 de lei! Iar dacă îți dorești o pizza, aceasta poate ajunge până la 56 de lei, în timp ce o porție de paste se vinde cu 62 de lei.

Sursa foto: Facebook.ro

articolul original.
Ieri — 7 August 2022Ultimele Stiri

Pensii 2022: Vârstnicii vor avea parte de majorări între 1 și 100 de lei

7 August 2022 at 14:39

Pensii 2022: Vârstnicii vor avea parte de majorări între 1 și 100 de lei

Exemplele de majorări de pensii la care se gândește Guvernul pornesc de la 1 leu și vor putea ajunge până la maximum 100 de lei. Antena 3 a prezentat, sâmbătă, calculele.

Săptămâna viitoare vom afla dacă vor fi majorate pensiile, pentru cine și de când. Guvernul condus de Nicolae Ciucă analizează să crească plafonul de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, plafon până la care pensionarii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2022: Cât costă reconstituirea vechimii

În acest moment, pensionarii cu pensia mai mică de 2.000 de lei nu plătesc impozit. Este vorba despre o măsură care ar avea un impact bugetar de aproximativ 87.000.000 de lei și ar viza aproape 950.000 de pensionari care au pensia cuprinsă între 2000 de lei și 3000 de lei.

Guvernul urmează să ia decizia săptămâna viitoare, când va fi aprobată rectificarea bugetară. Liderii coaliției de guvernare urmează să se întâlnească într-o ședință cu toate cifrele pe masă și să decidă dacă măsura va fi aplicată de la 1 septembrie, deci de luna viitoare, sau începând cu anul viitor.

Calcule pensii 2022 – Cu cât vor crește pensiile

În ce privește calculele, un pensionar care are astăzi o pensie 2.010 lei, dacă va fi scutit de acest impozit pe venit, va câștiga în plus la pensie doar 1 leu!

Pensionarul care are o pensie de 2.500 de lei va avea în plus la pensie 50 de lei.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2022: Ajutorul de 700 de lei NU va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare a medicamentelor

Cel mai mult vor câștiga pensionarii care au o pensie de 3.000 de lei. Ei ar putea primi în plus 100 de lei.

Este o creștere infimă, având în vedere că rata inflației a depășit pragul de 15% și având în vedere că pentru produsele pe care le cumpăram anul trecut, acum trebuie să scoatem cu câteva sute de lei în plus din buzunar.

Guvernul ar trebui, potrivit legii, să majoreze pensiile începând cu anul viitor sau să fie indexate pensiile, cel puțin cu rata inflației.

Din informațiile Antena 3, Executivul nu va putea să majoreze, să aplice o majorare mai mare de 10%.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Responsabila Amnesty International pentru Ucraina demisionează, după raportul criticat dur de Kiev

6 August 2022 at 09:36
By: -
image

Responsabila Amnesty International pentru Ucraina, Oksana Pokalciuk (foto), a demisionat sâmbătă, după ce Kievul a criticat un raport al organizaţiei care critica armata ucraineană pentru periclitarea civililor, transmite AFP.

Publicitate

Într-un comunicat difuzat vineri noaptea pe pagina sa de Facebook, Pokalciuk recunoaşte că raportul din 4 august a folosit neintenţionat propagandei ruse.

Amnesty şi-a asumat vineri în întregime raportul în care arătat că forţele armate ucrainene îşi instalează infrastructuri militare în zone locuite, în şcoli şi spitale, ceea ce pune în pericol civilii şi încalcă legislaţia internaţională.

Raportul a provocat iritare la Kiev. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat chiar organizaţia pentru drepturile omului că "încearcă să amnistieze statul terorist rus", punând "victima şi agresorul, într-un anumit fel, pe picior de egalitate".

Publicitate

"Dacă nu trăiţi într-o ţară invadată de ocupanţi care o fac bucăţi, probabil nu înţelegeţi ce înseamnă să condamnaţi o armată de apărători"; a scris reprezentanta Amnesty în Ucraina. Ea susţine că a încercat să convingă conducerea organizaţiei că raportul este părtinitor şi nu ţine seama de punctul de vedere al ministerului ucrainean al apărării.

Pokalciuk arată că Amnesty a trimis în cele din urmă o solicitare ministerului, însă a lăsat prea puţin timp pentru un răspuns, iar ca urmare, raportul pare să susţină versiunea Moscovei. "În efortul de a proteja civilii, acest raport a devenit un instrument al propagandei ruse", a adăugat ea.

Într-un mesaj anterior pe Facebook, Pokalciuk mai afirma că Amnesty nu a ţinut seama de apelurile echipei sale de a nu publica raportul şi că "ieri aveam speranţa naivă că totul se poate aranja şi că textul va fi înlocuit. Dar astăzi mi-am dat seama că nu se va întâmpla asta".

Agnes Callamard, secretară generală a Amnesty, a dat asigurări vineri că concluziile raportului se bazează pe "dovezi obţinute în cursul unor investigaţii de mare amploare, supuse aceloraşi norme riguroase şi procese de verificare ca întreaga activitate a Amnesty International".

articolul original.

Ce averi au şefii serviciilor de informaţii din România

5 August 2022 at 20:25
image

Potrivit ultimelor declaraţii de avere ale şefilor SRI şi SIE, publicate pe paginile serviciilor, Eduard Hellvig are un venit anual în valoare de 172.404 de lei şi un credit de aproape 2 milioane de lei, în timp ce Gabriel Vlase are un venit în valoare de 172.751 de lei şi două împrumuturi la bănci.

Ce avere are șeful SRI

Eduard Hellvig a avut în anul fiscal 2021 un venit anual în valoare de 172.404 de lei, de pe urma funcţiei de director al Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, soţia sa a câştigat 45.000 de lei, în calitate de manager al unei companii şi a mai obţinut venituri din dividende în valoare de 100.000 de lei.

Șeful SRI deţine şi ceasuri, în valoare de 15000 de lei şi bijuterii în valoare de 17000 de lei,

Eduard Hellvig are, alături de soţia sa, o casă construită în 2020, de 559 metri pătraţi, iar cei doi soţi au mai cumpărat în anul 2017 şi două terenuri intravilane în Tunari.

Şeful SRI a mai declarat şi un credit pe 30 de ani dobândit în anul 2020, în valoare de 1.949.500 de lei.

Ce venituri câștigă șeful SIE

Gabriel Vlase, şeful SIE, a avut în anul fiscal anterior un venit anual încasat în valoare de 172.751 lei, iar soţia sa a obţinut 8.412 lei din funcţia deţinută în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Ion Borcea, din Bacău.

Șefului SIE are două credite, unul dobândit în anul 2010, în valoare de 45.000 de euro şi altul dobândit în 2015, în valoare de 25.000 de lei, ambele scadente în 2030.

Șeful SIE a declarat un cont bancar în valoare de 32.800 de lei şi un altul de 52.705,61 lei, acestea fiind deschise în 2005.

Şeful SIE a mai declarat acţiuni sau părţi social în societăţi comerciale în valoare de 49.678,60 lei şi altele în valoare de 76.291 lei, respectiv 198.500 lei. Vlase a mai declarat că deţine bijuterii în valoare de 6.000 de euro dobândite în anul 2021. Şeful SIE nu a declarat bunuri imobile sau terenuri.

articolul original.

Averile șefilor SRI și SIE. Ce venituri și cheltuieli au Eduard Hellvig și Gabriel Vlase

5 August 2022 at 19:18
image

Averile șefilor serviciilor de informații din România au fost făcute publice și sunt postate pe site-urile celor două instituții, respectiv SIE și SRI. Potrivit ultimelor declaraţii de avere ale acestora, șeful SRI,  Eduard Hellvig, are un venit anual în valoare de 172.404 de lei şi un credit de aproape 2 milioane de lei. La rândul său, șeful SIE, Gabriel Vlase, are, conform declarației de avere, un venit anual de 172.751 de lei, precum şi două împrumuturi la bănci.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Eduard Hellvig a avut în anul fiscal 2021 un venit anual în valoare de 172.404 de lei, de pe urma funcţiei de director al Serviciului Român de Informaţii, scrie adevărul.ro, care a consultat ultimele declaraţii de avere ale celor care deţin conducerea Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, soţia sa a câştigat 45.000 de lei, în calitate de manager al unei companii, la care se mai adaugă şi alte venituri obţinute din dividende în valoare de 100.000 de lei.

Potrivit aceluiași document, actualul şef alSRI deţine şi ceasuri, în valoare de 150.00 de lei, precum şi bijuterii în valoare de 17.000 de lei, însă nu are economii în conturi.

Eduard Hellvig are, alături de soţia sa, o casă construită în 2020, de 559 metri pătraţi, iar cei doi soţi au mai cumpărat în anul 2017 şi două terenuri intravilane în Tunari.

Totodată, șeful SRI a mai declarat şi un credit pe 30 de ani din anul 2020, în valoare de 1.949.500 de lei.

Creditul a fost făcut la un IFN, iar imediat după apariţia informaţiilor, biroul de presă al SRI a precizat, pentru Digi24, că este vorba despre un împrumut refinanţat, care avea iniţial valoarea de 1.699.500 lei.

După ce în spaţiul public au aparut informaţii cu privire la plata unei rate mai mari decât salariul câştigat de şeful SRI, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea, a negat informaţiile.

El a declarat, potrivit Economedia, că rata lunară plătită de directorul SRI este mult mai mică decât veniturile lui lunare. „E mult mai mică decât 14.000 lei, decât câştigă doar el. Dar mai este şi soţia, sunt mai multe venituri într-o familie”, a spus Marincea.

Tot, potrivit surselor celor de la Adevărul, rata lunara ar fi în jur de 9.000 de lei.

Un calcul privind venitul raportat în declaraţia de avere arată că Eduard Hellvig are un venit lunar în valoare de 14.367 de lei, iar împreuna cu soţia sa directorul SRI câştigă lunar 26.460 de lei.

Ce avere are şeful SIE

Din declaraţia de avere a lui Vlase Petru Gabriel, şeful SIE a avut în anul fiscal anterior un venit anual în valoare de 172.751 lei, iar soţia sa a obţinut 8.412 lei din funcţia deţinută în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Ion Borcea, din Bacău.

În ceea ce priveşte datoriile, pe declaraţia de avere a şefului SIE apar două credite, unul dobândit în anul 2010, în valoare de 45.000 de euro şi altul luat în 2015, în valoare de 25.000 de lei. Ambele sunt scadente în 2030.

În ceea ce priveşte economiile, şeful SIE a declarat un cont bancar în valoare de 32.800 de lei şi încă unul de 52.705,61 lei, acestea fiind deschise în 2005.

Şeful SIE a mai declarat acţiuni sau părţi social în societăţi comerciale în valoare de 49.678,60 lei şi altele în valoare de 76.291 lei, respectiv 198.500 lei.

Vlase a mai declarat că deţine bijuterii în valoare de 6.000 de euro dobândite în anul 2021.

Şeful SIE nu a declarat bunuri imobile sau terenuri.

articolul original.

Un român va fi primul deținut eutanasiat în Spania

5 August 2022 at 12:35
image

Tribunalul din Tarragona a confirmat prima eutanasie a unui deținut în Spania. Românul Marian Eugen Sabău are dreptul de a muri, au decis joi, 4 august, trei judecători spanioli, într-o deliberare cu ușile închise. Bărbatul va deveni astfel primul deținut din Spania care are dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în urmă cu un an, scrie ziarulromânesc.es.

Judecătorii au aprobat cererea avocatului românului Marian Eugen Sabău, fostul angajat al firmei de securitate Securitas, care și-a împușcat mai mulți foști colegi și a fost rănit de polițiști în timpul arestării. Inculpatul ceruse eutanasierea din moment ce în urma împușcăturii a devenit tetraplegic. Magistrații au concluzionat, joi, că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a victimelor.

Sabău, spun judecătorii, se află în condiții grave de sănătate. Are „suferințe fizice și psihice constante, fără posibilități de alinare” și o speranță de viață „limitată”. Prezența sa pe banca acuzaților„ar reprezenta o afectare intolerabilă a demnității și integrității sale fizice și morale”, subliniază magistraţii.

Marian Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, este acuzat de mai multe infracțiuni de tentativă de omor. El a fost internat din decembrie anul trecut pentru o leziune a măduvei spinării, după ce a fost împușcat de polițiști. Practic, nu a ajuns în închisoare, pentru că nu a putut părăsi niciodată spitalul. Cazul excepțional al românului pune la grea încercare recenta lege a eutanasiei în Spania.

În rezoluția judecătorilor nu se stabilește nicio dată când românul să primească dreptul de deces. Se amintește însă că nu mai pot fi formulate contestații ordinare.Și asta pentru că instanța a decis că drepturile la integritate fizică și morală, demnitate și autonomie personală ale acuzatului prevalează asupra intereselor victimelor de a avea un proces.

Eutanasierea lui Marian Eugen Sabău a avut atât avizul medicilor săi, cât și pe cel al comisiei de evaluare formată din avocați, medici și experți în bioetică. Instanța a subliniat că înțelege „disconfortul” și starea de nemulțumire a victimelor. A reamintit totuși că nu există dreptul la pedeapsă și că dorința lui Marian Eugen Sabău este de a muri cu demnitate.

Agentul de securitate din Tarragona era pasionat de arme și membru al unui club de tir. El și-a împușcat foștii colegi și un polițist pe 14 decembrie 2021 după ce firma a decis să-l concedieze din cauza unui conflict de muncă și a „caracterului său dificil”.

La rândul său, bărbatul a susținut că a trăit „un iad” la serviciu și că șefii i-au făcut „viața imposibilă”. El și-a pus o perucă și s-a dus să își facă singur dreptate, cu pistolul în mână.

articolul original.

Adrian Năstase e dezgustat de statul romăn, adică de propria creație

5 August 2022 at 09:08
image

Fostul premier al României, Adrian Năstase, se plânge că are o pensie foarte mică. Drept urmare, acesta a dat statul în judecată pentru recuperarea pensiei speciale. Fostul șef al Guvernului, Adrian Năstase, un susținător al pensiilor speciale, spune că suma pe care o primește lunar este infimă. Năstase a anunțat și valoarea acestei, fostul prim-ministru având acum o pensie lunară de aproximativ 5.000 de lei.

În România, pensia medie este în jur de 1.800 lei, sumă pe care circa 4,6 milioane de români o încasează lunar. Ajuns la vârsta de 72 de ani, Adrian Năstase consideră că primește „foarte puțin” de la statul român. De asemenea, acesta a fost întrebat cât crede el că ar trebui să i se ofere, fostul premier a răspuns: „Am primit ce trebuia. Aproape doi ani de închisoare”.

Fostul premier Adrian Năstase, care a fost condamnat pentru corupție, este un susținător al pensiilor speciale acordate unor categorii de privilegiați, precum miniștri, parlamentari sau înalți funcționari. Tododată, acesta a punctat faptul că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale. Fostul om politic a subliniat că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.

Năstase a lăsat de înțeles că din toate aceste motive este dezgustat de statul român, uitrând însă să spună și că statul român, așa cum este el astăzi, este în bună parte chiar creația sa. În urmă cu 20 de ani, când era premier, Năstase fusese supranumit „El însuși” pentru aroganța și puterea cu care dispunea după bunul său plac de soarta României.

articolul original.

Guruslău 2022

5 August 2022 at 06:35
By: Regie

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sălaj, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează duminică, 7 august, evenimentul „Guruslău 2022”, dedicat împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău, în care forțele unite ale lui Mihai Viteazul și ale generalului Basta au învins armata condusă de Sigismund Báthory.

Manifestarea va avea loc pe Dealul Guruslăului, în vecinătatea Monumentului închinat voievodului, și va debuta la ora 17.00, cu un ceremonial militar și religios, urmat de spectacolul aviatic oferit de trei elicoptere de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii și de un avion de la Aerodromul Crasna.

Gardarea Monumentului va fi realizată de militari de la Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul” București, iar muzica va fi asigurată de Fanfara Militară a Garnizoanei Timișoara.

Programul va continua cu un spectacol de folclor, ce o are ca invitat special pe Sava Negrean Brudașcu, acompaniată de orchestra Ansamblului Folcloric „Meseșul”. Pe scenă vor mai evolua Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, cu soliștii Andreea Vălean – Indrecan, Claudiu Costinaș, Aurora Moga Popovici, Ansamblul „Berekenye” Cehu Silvaniei și Ansamblul Folcloric „Meseșul”, cu soliștii Adriana Baciu-Bonțe, Camelia Cherecheș, Lucreția Bolba, Denisa Blaga, Adelina Costina.

Pe tot parcursul manifestării, sălăjenii sunt invitați să viziteze standurile special amenajate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, ADI Țara Silvaniei și Crucea Roșie. Cei interesați vor putea participa la ateliere interactive în care vor confecționa steagul de oaste a lui Mihai Viteazul, precum și spada și securea marelui voievod, vor realiza brățări împletite și cusături tradiționale pe semne de carte ori își vor testa cunoștințele de cultură generală. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de prim-ajutor, cele de dresaj canin, prezentările de tehnică militară și de intervenție ale structurilor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne ori demonstrația culinară susținută de Mircea Groza, cunoscut promotor al bucătăriei tradiționale.

Evenimentul „Guruslău 2022” se va încheia în jurul orei 21.30, cu un foc de artificii.

Precizăm că accesul participanților se face de pe E81 (Zalău – Satu Mare), de la intersecția Drumului European cu Drumul Județean 110A, spre Coșeiu (Guruslău), astfel:

  • cu autoturismele personale – până la baza dealului, respectiv în parcarea special amenajată și semnalizată. Urcarea la monument se va face pe jos, iar pentru persoanele vârstnice, cu două microbuze.
  • cu două autobuze puse la dispoziție de către Consiliul Județean Sălaj, cu plecare din fața Gării Zalău, la orele 16.00 și 17.30. Acestea vor circula pe traseul Gara Zalău – centrul localității Hereclean (lângă plăcintărie) – Guruslău. Întoarcerea va fi asigurată tot prin cele două autobuze, care vor porni de la baza dealului în jurul orei 21.30.

Vă informăm că pe drumul care duce din E81 direct spre monument (DC 7A), NU se poate circula cu autovehiculele pe podul de lemn peste Valea Zalăului. Accesul este permis doar pietonilor.

articolul original.

Analogue Festival: S-au pus ȋn vȃnzare biletele de o zi

4 August 2022 at 10:13
image

Mioveni, 4 august 2022

Analogue Festival, care va avea loc ȋntre 2 și 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș), a anunţat astăzi programul artiștilor pe zile și preţul biletelor de o zi.

În următoarele 10 zile, cei care doresc să participe la Analogue vor avea posibilitatea să ȋși achiziţioneze bilete la un tarif special. Astfel, ȋncepȃnd din 4 august pȃnă pe 14 august, biletele de o zi vor avea preţul de 110 lei, urmȃnd ca din 15 august preţul unui bilet de o zi să fie 140 lei. Biletele pe zile și abonamentele cu aces de 3 zile sunt disponibile online pe Bilete.roIa BiletEntertix si Eventim, dar vor putea fi achiziţionate și direct de la intrare, ȋn zilele de festival, ȋn limita stocului disponibil.

ANALOGUE 2022, PROGRAMUL PE ZILE. MAIN STAGE

Vineri, 2 septembrie

Programul concertelor ȋncepe la ora 18:00: Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike, BUG Mafia, Rudimental (DJ set).

Sȃmbătă, 3 septembrie

Programul concertelor ȋncepe la 17:30: Catalina Cara, Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi, Dubioza Kolektiv, Morcheeba

Duminică, 4 septembrie

Programul concertelor ȋncepe la 16:00: Maria Hojda, Irina Rimes, The Motans, Golan, Asaf Avidan, JP Cooper, Jessie Ware

Pe langă muzica live de pe Main Stage, festivalul va avea încă două scene.

Surpriza festivalului este scena Radio ZU: “ZU aduce starea naturală, tu adu-ţi prietenii la Analogue Festival, pe platoul Făget! Am pregătit o scenă specială cu #MuzicaAia, gata să primească toată energia publicului. DJ Razz și DJ Popoviciu sunt la platane și mixează cele mai tari hituri pentru cele mai tari momente. În cele 3 zile de festival ne vom bucura cât pentru 3 luni de vară. Ne vedem pe platou, să facem cel mai tare show! See you!”, au transmis reprezentanţii Radio ZU.

Analogue propune ȋncă o scenă de party, unde mai mulţi DJs și tineri artiști vor performa ȋn fiecare zi de festival.

Noutăți și informații suplimentare despre activităţile din festival vor fi publicate în următoarea perioadă pe canalele de comunicare ale Analogue.

Despre ANALOGUE Festival

Analogue este un festival care îmbină natura cu muzica și care aduce în discuție problematici actuale precum sustenabilitatea, limitele digitalului și relațiile interumane. Prima ediție se va desfășura în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni, cu sprijinul Primăriei Mioveni și al Centrului Cultural din Mioveni.

Participanții la festival vor putea alege dintre cele 3 scene muzicale, ateliere de creație și multe zone de relaxare și dedigitalizare, pentru o conexiune cât mai reală între oameni cu preocupări și valori comune.

Festivalul îl are ca partener principal pe George, primul banking inteligent din România, o inovație BCR. George este un ecosistem digital financiar complet, care oferă 100% online, pe mobil sau desktop, toate serviciile de daily banking, chiar și cele mai complexe. Cu peste 1,3 milioane de utilizatori în România și 7 milioane în celelalte țări din Centru și Est, George a devenit cea mai populară platformă de digital banking din Europa și este partener cu unele dintre cele mai mari festivaluri și evenimente culturale din România.

Organizatori: CENTRUL CULTURAL MIOVENI, PRIMĂRIA ORAȘULUI MIOVENI, CONSILIUL LOCAL MIOVENI

Partener principal: George. Primul banking inteligent. Inovație BCR

Partener media principal: Radio ZU

Parteneri media: Adevărul, Profit.ro

Sponsori: CIUC PREMIUM®, PEPSI, P.P. DISTRIBUTORS ROMANIA, LA FANTANA, Sistemath by La Fantana, KAFUNE, BECIUL DOMNESC COMPANIA, DELTA INVEST, NATISAN MEDICINA GENERALA, VECTRUM SOLUTIONS, ALPHA MAAP CREATIONS, CIPCOS MAR COMPLEX, OPTIMA

Parteneri locali: SUPERNOVA PITEȘTI, CINEMA TRIVALE, HAPPY CINEMA

Contact: CENTRUL CULTURAL MIOVENI

Email: press@analogue.ro

Telefon: 0722 794 747

articolul original.

Mașina episcopului Teodosie surprinsă cu peste 235 de kilometri la oră, pe A2

4 August 2022 at 04:36
image

Un șofer a rămas fără permis de conducere după ce radarul poliției l-a inregistrat conducând cu o viteză de 235 km/oră. Tânărul se grăbea să-l ducă de la Cernavodă la Mangalia pe arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, aflat lângă el, pe bancheta din dreapta.

S-a întâmplat miercuri după amiază, în jurul orei 16:00, pe Autostrada Soarelui pe senul de mers spre Constanța.

La kilometrul 139, polițiștii Biroului Autostrada A2, au depistat un tânăr, de 28 de ani, care conducea un autoturism cu o viteză amețitoare. Aparatul radar a înregistrat 235 km/oră. Surpriza a fost și mai mare când polițiștii au văzut cine se afla în mașină, în dreapta șoferului vitezoman.

Era chiar arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care, în cadrul unei campanii de rugăciuni pentru ploaie, oficiase o slujbă de încetare a secetei lângă orașul Cernavodă.

Acum se grăbea să ajungă la Mangalia, unde trebuia să sfințească niște icoane la o biserică. Dar nu înaltul ierarh a fost vizat de oamenii legii ci conducătorul auto pentru că el a incălcat legea.

Acesta a fost amendat cu 2.900 de lei. În același timp i-a fost suspendat și permisul de conducere pentru o perioada de patru luni, respectiv 120 de zile. Șoferul sancționat este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Contactat de Europa FM, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat:

„Ca orice șofer care conduce prudent, sunt doar foarte îngrijorat și revoltat că la volan se urcă oameni într-o atât de avansată stare de iresponsabilitate. Îmi e greu să-mi imaginez motivul unei urgențe profesionale atât de presante în cazul de față.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/04aug-07-CORESP-CT-Feri-Predescu-masina-lui-Teodosie-gone-ape-A2.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
articolul original.

Amnesty International spune că tacticile de luptă ale ucrainenilor au pus și pun civilii în pericol

4 August 2022 at 08:10

Un raport publicat de Amnesty International în data de 3 august arată că ucrainenii nu au dreptul să încalce dreptul internațional umanitar, chiar dacă sunt invadați de armata rusă.

Civilii din Ucraina au fost puși în pericol chiar de către soldații ucraineni

Organizația susține că civilii sunt în pericol chiar din cauza armatei Ucrainei. Sub titlul „Tacticile de luptă ucrainene pun în pericol civilii”, Amnesty International a publicat un amplu raport despre încălcările dreptului internațional în războiul din Ucraina, declanșat de invazia rusă din 24 februarie.
Raportul a fost documentat în zonele unde armatele celor două țări se luptă.

Între aprilie și iulie, cercetătorii Amnesty International au petrecut câteva săptămâni investigând atacurile rusești din regiunile Harkov, Donbas și Nikolaiv.

Organizația a inspectat locurile unde au avut loc bombardamente, a intervievat supraviețuitorii, martorii și rudele victimelor atacurilor și a efectuat teledetecție și analiză a armelor.

Pe parcursul acestor investigații, cercetătorii au găsit dovezi că forțele armate ucrainene care au lansat lovituri din zonele rezidențiale populate și-au stabilit baze în clădiri civile din 19 orașe și sate din regiuni.
Crisis Evidence Lab al organizației a analizat imaginile din satelit, pentru a corobora în continuare unele dintre aceste incidente.

Majoritatea zonelor rezidențiale în care se aflau soldații erau la kilometri distanță de liniile frontului.
Au fost disponibile alternative viabile care nu ar pune în pericol civilii, cum ar fi bazele militare sau zonele dens împădurite din apropiere, sau alte structuri mai îndepărtate de zonele rezidențiale.

Eșec al armatei ucrainene în legătură cu protecția civililor din propria sa țară

În cazurile pe care le-a documentat, Amnesty International nu știe dacă soldații ucraineni care s-au amplasat în structuri civile din zone rezidențiale au cerut sau au ajutat civilii să evacueze clădirile din apropiere și crede că e vorba despre un eșec în a lua toate măsurile de precauție fezabile pentru a proteja civilii.

Forțele ucrainene au pus civilii în pericol prin stabilirea bazelor și operarea sistemelor de arme în zone rezidențiale populate, inclusiv în școli și spitale, în timp ce au respins invazia rusă care a început în februarie.”, a scris Amnesty International.

„Astfel de tactici încalcă dreptul internațional umanitar și pun în pericol civilii, deoarece transformă obiectivele civile în ținte militare. Loviturile rusești care au urmat în zonele populate au ucis civili și au distrus infrastructura civilă. Am documentat un model în care forțele ucrainene care pun în pericol civilii și încalcă legile războiului, atunci când soldații operează în zone populate.”, a declarat Agnès Callamard, secretarul general al Amnesty International.

„A fi într-o poziție defensivă nu scutește armata ucraineană de a respecta dreptul internațional umanitar.”, a adăugat ea. Totuși, nu toate atacurile rusești documentate de Amnesty International au urmat acest tipar.

În anumite alte locații în care Amnesty International a fost, organizația a concluzionat că Rusia a comis crime de război, inclusiv în unele zone ale orașului Harkov, unde organizația nu a găsit dovezi ale forțelor ucrainene situate în zonele civile vizate ilegal de armata rusă.

Forțele de luptă ucrainene au folosit spitale ca baze militare

Cercetătorii Amnesty International au descoperit că forțele ucrainene au folosit spitale ca baze militare de facto în cinci locații.

În două orașe, zeci de soldați se odihneau, se pregăteau și mâncau în spitale.
Într-un alt oraș, soldații trăgeau din apropierea spitalului.

Un atac aerian rusesc din 28 aprilie a rănit doi angajați la un laborator medical dintr-o suburbie a orașului Harkov, după ce forțele ucrainene au înființat o bază în complex.

Utilizarea spitalelor în scopuri militare este o încălcare clară a dreptului internațional umanitar. Armata ucraineană a înființat în mod obișnuit baze în școli din orașe și sate din Donbas și din zona Nikolaiv.

Școlile au fost temporar închise pentru elevi de la începutul conflictului, dar în majoritatea cazurilor, clădirile au fost situate în apropiere de cartiere civile populate.

La 22 din 29 de școli vizitate, cercetătorii Amnesty International fie au găsit soldați care foloseau incinta, fie au găsit dovezi ale activității militare curente sau anterioare, inclusiv prezența de tehnică militară, muniții aruncate, pachete de rații ale armatei și vehicule militare.

Forțele ruse au lovit multe dintre școlile folosite de forțele ucrainene

În cel puțin trei orașe, după bombardarea școlilor de către Rusia, soldații ucraineni s-au mutat în alte școli din apropiere, expunând cartierele din jur riscului unor atacuri similare.

Sursa foto: Hepta – DPA Images / Mykhaylo Palinchak

Pe de altă parte, multe dintre atacurile ruse documentate de Amnesty International în ultimele luni au fost efectuate cu arme în mod inerent nediscriminatoriu, inclusiv cu muniții cu dispersie, interzise la nivel internațional, sau cu alte arme explozive cu efecte pe suprafață largă.

Practica armatei ucrainene de a localiza obiective militare în zonele populate nu justifică în niciun fel atacurile rusești nediscriminatorii.

„Guvernul ucrainean ar trebui să se asigure imediat că își localizează forțele departe de zonele populate sau ar trebui să evacueze civilii din zonele în care operează armata. Armatele nu ar trebui să folosească niciodată spitalele pentru a se angaja în război și ar trebui să folosească școlile sau casele civile doar ca ultimă soluție atunci când nu există alternative viabile.”, a spus Agnès Callamard.

Amnesty International a contactat Ministerul ucrainean al Apărării și i-a arătat rezultatele cercetării, pe 29 iulie 2022. La momentul publicării raportului, nu primise încă vreun răspuns.

articolul original.

ÎPS Teodosie, prins pe autostradă cu 235 km/h. Unde se grăbea arhiepiscopul Tomisului

4 August 2022 at 08:06
image

Înalt Prea Sfințitul Teodosie se afla ieri într-un Mercedes Benz care circula cu 235 km/h, pe Autostrada Soarelui (A2), în sensul de mers București-Constanța. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat cu o amendă usturătoare.

Miercuri, 3 august, în jurul orei 15:30, o mașină marca Mercedes Benz a fost depistată de către polițiștii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2, în timp ce se deplasa cu o viteză de 235 km/h. La volan se afla un bărbat de 28 de ani, iar pasager era chiar ÎPS Teodosie.

Așadar, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe A2, sensul de mers Bucureşti – Constanţa, au depistat, la kilometrul 139, mașina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului, că a depășit limita de viteză cu 105 km/h peste limita legală.

Șoferul lui ÎPS Teodosie, amendat cu 2.900 de lei

Conducătorul autoturismului a fost sancționat cu o amendă usturătoare de nu mai mult și nu mai puțin de 2.900 de lei. De asemenea, bărbatului de 28 de ani i s-a suspendat și permisul de conducere pe o perioadă de 120 de zile.

„Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, au transmis autoritățile.

Conform martorilor, în autoturismul marca Mercedes Benz se afla, pe scaunul din dreapta, chiar Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

articolul original.

Maşina în care se afla ÎPS Teodosie, înregistrată de radar cu 235 km/h pe Autostrada Soarelui

4 August 2022 at 06:07

Maşina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost înregistrată de radar în timp ce avea o viteză de 235 km/h pe Autostrada Soarelui, iar conducătorul auto a rămas fără permis pentru 120 de zile şi a primit o amendă de 2.900 de lei, relatează News.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că miercuri după-amiază poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 au depistat, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 120 de zile.

Conform unor surse, în maşina respectivă, pe locul din dreapta, se afla Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

articolul original.

Maşina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului a circulat cu 235 km/h pe Autostrada Soarelui

4 August 2022 at 02:50
By: Geo
image

Maşina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost înregistrată de radar în timp ce avea o viteză de 235 km/h pe Autostrada Soarelui.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că miercuri după-amiază, poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 au depistat, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h, conform News.ro.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 120 de zile.

Conform unor surse, în maşina respectivă, pe locul din dreapta, se afla Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

articolul original.

Mașina lui IPS Teodosie a fost prinsă pe A2 cu 235 de kilometri pe oră. Șoferul a rămas fără permis

3 August 2022 at 18:50
By: M.Ex.

Șoferul lui IPS Teodosie ar fi fost prins de polițiști conducând pe A2 Austostrada București – Constanța, miercuri, cu 235 de kilometri pe oră, potrivit publicației locale Replica. Bărbatul de 28 de ani a rămas fără permis iar în mașină ar fi fost chiar și Teodosie.

„Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe A2, sensul de mers București – Constanța, au depistat miercuri, 3 august a.c., în jurul orei 15.50, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, arată publicația locală.
Potrivit informațiilor Replica, conducătorul auto ar fi șoferul lui IPS Teodosie. Mai mult, Teodosie s-ar fi aflat și el în mașină.

articolul original.

Maşina în care se afla IPS Teodosie a fost surprinsă de radar cu 235 km/h pe Autostrada Soarelui

3 August 2022 at 17:23
By: -
image

Maşina în care se afla Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost înregistrată de radar în timp ce avea o viteză de 235 km/h pe Autostrada Soarelui.

Publicitate

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că miercuri după-amiază, poliţiştii au depistat, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 120 de zile.

Conform unor surse, în maşina respectivă, pe locul din dreapta, se afla Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

articolul original.

Şoferul lui IPS Teodosie a rămas fără carnet după ce a fost prins cu 235 km/h

3 August 2022 at 18:28
image

Șoferul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care se afla pe scaunul din dreapta al maşinii, a rămas fără carnet după ce a fost prins conducând cu pe Autostrada A2 cu 235 de kilometri la oră, informează Observatornews.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 15.50, pe autostrada care leagă Bucureşti de Constanţa.

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, l-au depistat, la km 139, pe bărbatul, de 28 de ani, care conducea autoturismul şi au înregistrat cu aparatul aparatul radar viteza de 235 km/h. 

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

articolul original.

Mașina în care era IPS Teodosie, cu 235 km/oră pe autostradă

3 August 2022 at 17:45
By: (R.C.)

Un tânăr de 28 de ani a fost prins la volan circulând pe Autostrada A2 București – Constanța cu viteza de 235 de kilometri pe oră.

În mașină era ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Potrivit Poliției Constanța, bărbatul de 28 de ani care conducea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei.

De asemenea, tânărului i-a fost reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

Viteza maximă legală pe Autostradă este de 130 kilometri pe oră.

articolul original.
❌