ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cuplu căutat după ce a luat banii uitaţi de o femeie într-un bancomat

24 November 2022 at 16:56
image

O femeie şi un bărbat, suspectaţi că au luat 1.900 de lei dintr-un bancomat din Sfântu Gheorghe, sunt căutaţi de poliţişti, care au publicat fotografia celor doi, cerând ajutorul populaţiei, potrivit News.ro.

IPJ Covasna a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că, la data de 15.11.2022, o femeie s-a dus la ATM-ul unei unităţi bancare de lângă complexul comercial Şugaş din municipiului Sfântu Gheorghe, ca să retragă o sumă de bani.

După efectuarea tranzacţiei, femeia a luat cardul bancar, dar a uitat să ia banii. Aceştia au fost ridicaţi de un cuplu care a trecut pe lângă ATM şi care este căutat acum de poliţie.

Oamenii legii au făcut publică imaginea celor doi, surpinsă de camerele de luat vederi din zonă, şi cer ajutorul populaţiei pentru identificarea celor doi.

”La scurt timp, o persoană necunoscută, respectiv o femeie de 50-60 de ani, si-a însuşit, pe nedrept, suma de aproximativ 1.900 de lei. Aceasta era însoţită de un bărbat, ulterior aceştia părăsind zona.

Femeia în cauză avea părul tuns scurt şi era îmbrăcată cu o geacă de culoare roz, pantaloni de culoare roşie, având pantofi de culoare închisă. Bărbatul care o însoţea purta pe cap o pălărie de culoare închisă, îmbrăcat cu o geacă de culoare  roşie, pantaloni de culoare albastră, având pantofi de culoare închisă cu dungi albe”, a mai transmis sursa citată.  

articolul original.

Doi bătrânei au furat aproape 2.000 de lei uitați de o femeie într-un bancomat. Cei doi sunt căutați de poliție

24 November 2022 at 15:33
image

Doi bătrânei suspectaţi că au luat 1.900 de lei dintr-un bancomat din Sfântu Gheorghe, sunt căutaţi de poliţişti, care au publicat fotografia celor doi, cerând ajutorul populaţiei.

Ulterior finalizării tranzacției, persoana în cauză a procedat la ridicarea cardului bancar, fără a prelua suma retrasă.

La scurt timp, o persoană necunoscută, respectiv o femeie de 50-60 de ani și-a însușit, pe nedrept, suma de aproximativ 1.900 de lei. Aceasta era însoțită de un bărbat, ulterior aceștia părăsind zona”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Femeia în cauză avea părul tuns scurt și era îmbrăcată cu o geacă de culoare roz, pantaloni de culoare roșie, având pantofi de culoare închisă. Bărbatul care o însoțea purta pe cap o pălărie de culoare închisă, îmbrăcat cu o geacă de culoare  roșie, pantaloni de culoare albastră, având pantofi de culoare închisă cu dungi albe.

”Întrucât, până la acest moment, persoanele în cauză nu au fost identificate în vederea stabilirii răspunderii judiciare, pentru buna desfășurare a urmăririi penale, rugăm cetățenii care pot furniza informații cu privire la identitatea persoanelor bănuite să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să contacteze Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul de Investigații Criminale tel: 0267 307 400 interior 20257″, mai transmit polițiștii.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Dinamo, sancționată de FRF după meciul din Cupă cu Sepsi OSK. Cât trebuie să achite clubul după acțiunile galeriei

22 November 2022 at 14:23

Primul meci jucat de Dinamo pe stadionul Arcul de Triumf, cel cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 2-3), din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României, i-a adus clubului o amendă din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în urma ședinței din 21 noiembrie.

Observatorul partidei, Dragoş Ionescu (Bucureşti), a consemnat în raportul său comportamentul galeriei echipei din ”Ștefan cel Mare”, ca de exemplu scandări xenofobe, utilizare de materioare explozive, incendiare şi fumigene, iar comisia FRF a decis să sancționeze.

Dinamo a primit două amenzi, una de 15.000 de lei și alta de 11.750 de lei, și va trebui să o execute pe cea mai gravă, adică, în cazul de față, pe cea mai costisitoare.

”În temeiul art. 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82/1 și 3/b coroborat cu art. 83/2/c din RD cu aplicarea art. 54/2 și 6 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 11.750 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, SC Dinamo 1948 SA va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d din RD – penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

  • Dinamo nu este la prima amendă pe care o are de plătit în acest sezon. După derby-ul cu Steaua, disputat pe Arena Națională, în etapa a 6-a a Ligii 2, ”câinii” au fost penalizați cu 15.000 de lei și li s-a interzis să joace următoarele două jocuri de acasă în București sau în apropierea acestuia.

Articolele pe baza cărora Dinamo a fost sancționată după meciul cu Sepsi OSK:

Articolul 82 | Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor
1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.
3. Comportamentul neregulamentar cuprinde:
a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
b. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor;
c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
2. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:
c. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispozițiile art. 54 din prezentul regulament;
d. aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Articolul 54 | Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea
2. Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatoriirespectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsuranprogramării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.
6. Sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică, cum ar fi, în special, abaterile care au fost provocate intenţionat pentru a cauza sancţionarea jucătorului sau clubului conform acestui articol. Procedura evaluării circumstanţelor atenuante va fi cea prevăzută de acest regulament.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

Cupa României: Dinamo, învinsă cu 3-2 de Sepsi OSK, marți seara

8 November 2022 at 21:55
image

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-0), marţi seara, pe Stadion Arcul de Triumf din Capitală, într-un meci din Grupa A a Cupei României la fotbal, relatează agerpres.

Iulian Roşu a închis tabela

Potrivit sursei citate, oaspeţii au deschis scorul prin Francisco Junior (16), cui un voleu de la 22 de metri, la primul meci de fotbal desfăşurat între două cluburi pe Stadionul Naţional de Rugby ”Arcul de Triumf”.

Deţinătoarea trofeului s-a desprins prin reuşita lui Nicolae Păun (57), dar finalul a fost unul foarte animat, cu trei goluri în ultimul sfert de oră. Dinamo a înscris prin Denis Ciobotariu (autogol, 82), după ce portarul Răzvan Began a scăpat mingea la lovitura liberă executată de Iulian Roşu, iar balonul l-a lovit pe fundaşul lui Sepsi OSK.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a refăcut diferenţa prin autogolul lui Răzvan Patriche (88), care a trimis în propria poartă, în încercarea de a respinge o centrare. Iulian Roşu a închis tabela (90+3) pentru formaţia de ligă secundă, cu un şut de la 20 de metri.

Pentru Sepsi OSK este a doua victorie reuşită în grupă, după 3-1 cu Petrolul Ploieşti.

Dinamo a debutat în grupă cu un egal, 0-0 cu FC U Craiova.

articolul original.

Seria 5 Liga 3 | AFC Odorheiu Secuiesc are cale liberă spre locul 1, în, poate, cea mai modestă serie din campionat. SR Brașov ar putea fi o surpriză. Programul meciurilor

19 August 2022 at 12:50
image

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 19 august 2022, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorți, calendarul competițional al noii ediții de Liga 3, sezonul 2022-2023, la o zi distanță după ce a comunicat componența celor zece serii ale noului sezon.

Noul campionat este programat să înceapă fix peste o săptămână, la 26 august, tot cu 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii, cu o mică schimbare, clarificarea modului în care se determină a 21-a retrogradată. Se vor disputa două faze în competiție, sezonul regular și play-off-ul sau play-out-ul, iar cele mai bune 20 de formații din play-off vor merge și în a treia fază, a barajelor de promovare în Liga 2.

În Seria 5, din care nu a promovat nicio formație în această vară, au fost repartizate următoarele echipe: CS Păulești, Olimpic Zărnești, AFC Odorheiu Secuiesc, Olimpic Cetate Râșnov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, CS Blejoi, KSE Târgu Secuiesc, CSO Plopeni, SR Brașov și Kids Tâmpa Brașov.

Noutățile sunt reprezentate de CS Păulești, Olimpic Zărnești (nou-promovate), Kids Tâmpa Brașov (retrogradată și reprimită).

Echipele din Seria 5 a Ligii 3 și numărele extrase în urma tragerii la sorți, cele care le determină programul:

CS Păulești – 9
Olimpic Zărnești – 10 – a solicitat să înceapă în deplasare
AFC Odorheiu Secuiesc – 6
Olimpic Cetate Râșnov – 7 – a solicitat să înceapă în deplasare
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – 4
CS Blejoi – 5
KSE Târgu Secuiesc – 1 – a solicitat să înceapă acasă
CSO Plopeni – 2
SR Brașov – 8 – i s-a alocat un număr de deplasare
Kids Tâmpa Brașov – 3 – începe acasă, în opoziție cu ce i-a picat echipei SR Brașov

Programul turului echipelor din Seria 5 Liga 3:

Etapa 1 – 27.08.2022

KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Zărnești
CSO Plopeni – CS Păulești
Kids Tâmpa Brașov – SR Brașov
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – Olimpic Cetate Râșnov
CS Blejoi – AFC Odorheiu Secuiesc

Etapa 2 – 03.09.2022

Olimpic Zărnești – AFC Odorheiu Secuiesc
Olimpic Cetate Râșnov – CS Blejoi
SR Brașov – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2
CS Păulești – Kids Tâmpa Brașov
KSE Târgu Secuiesc – CSO Plopeni

Etapa 3 – 10.09.2022

CSO Plopeni – Olimpic Zărnești
Kids Tâmpa Brașov – KSE Târgu Secuiesc
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – CS Păulești
CS Blejoi – SR Brașov
AFC Odorheiu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov

Etapa 4 – 17.09.2022

Olimpic Zărnești – Olimpic Cetate Râșnov
SR Brașov – AFC Odorheiu Secuiesc
CS Păulești – CS Blejoi
KSE Târgu Secuiesc – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2
CSO Plopeni – Kids Tâmpa Brașov

Etapa 5 – 24.09.2022

Kids Tâmpa Brașov – Olimpic Zărnești
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – CSO Plopeni
CS Blejoi – KSE Târgu Secuiesc
AFC Odorheiu Secuiesc – CS Păulești
Olimpic Cetate Râșnov – SR Brașov

Etapa 6 – 01.10.2022

Olimpic Zărnești – SR Brașov
CS Păulești – Olimpic Cetate Râșnov
KSE Târgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc
CSO Plopeni – CS Blejoi
Kids Tâmpa Brașov – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2

Etapa 7 – 08.10.2022

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – Olimpic Zărnești
CS Blejoi – Kids Tâmpa Brașov
AFC Odorheiu Secuiesc – CSO Plopeni
Olimpic Cetate Râșnov – KSE Târgu Secuiesc
SR Brașov – CS Păulești

Etapa 8 – 15.10.2022

Olimpic Zărnești – CS Păulești
KSE Târgu Secuiesc – SR Brașov
CSO Plopeni – Olimpic Cetate Râșnov
Kids Tâmpa Brașov – AFC Odorheiu Secuiesc
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – CS Blejoi

Etapa 9 – 22.10.2022

CS Blejoi – Olimpic Zărnești
AFC Odorheiu Secuiesc – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2
Olimpic Cetate Râșnov – Kids Tâmpa Brașov
SR Brașov – CSO Plopeni
CS Păulești – KSE Târgu Secuiesc

Programul celorlalte etape ale sezonului:

Etapa 10 – 29.10.2022
Etapa 11 – 05.11.2022
Etapa 12 – 12.11.2022
Etapa 13 – 19.11.2022
Etapa 14 – 26.11.2022
Etapa 15 – 03.12.2022
Etapa 16 – 11.03.2023
Etapa 17 – 18.03.2023
Etapa 18 – 25.03.2023

PLAY-OFF

Etapa 1 – 01.04.2023
Etapa 2 – 08.04.2023
Etapa 3 – 14.04.2023
Etapa 4 – 22.04.2023
Etapa 5 – 29.04.2023
Etapa 6 – 03.05.2023
Etapa 7 – 06.05.2023
Etapa 8 – 13.05.2023
Etapa 9 – 20.05.2023

PLAY-OUT

Etapa 1 – 01.04.2023
Etapa 2 – 08.04.2023
Etapa 3 – 14.04.2023
Etapa 4 – 22.04.2023
Etapa 5 – 29.04.2023
Etapa 6 – 03.05.2023
Etapa 7 – 06.05.2023
Etapa 8 – 13.05.2023
Etapa 9 – 20.05.2023
Etapa 10 – 27.05.2023

BARAJE

Baraje semifinale: 24/27.05.2023
Baraje finale: 03/07.06.202

articolul original.

Delta Dunării: Minivacanța de Sfânta Maria, cu grad de ocupare de aproape 100% la Green Village Resort din Sfântu Gheorghe

7 August 2022 at 09:11
image

Jumătatea lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul creștin și, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată în destinațiile de vacanță, iar Delta Dunării nu face excepție. Conform datelor centralizate de reprezentanții Green Village Resort 4* din Sfântu Gheorghe, în weekendul prelungit 12-15 august, gradul de ocupare va fi de aproape 100%.

Unul dintre motivele pentru care turiștii au ales Delta Dunării este legat de evenimentele cultural-artistice programate în cadrul cunoscutului Festival Internațional de Film Independent “Anonimul”, ce se va desfășura în intervalul 8 – 14 august la Sfântu Gheorghe.

“În acest moment, conform rezervărilor pe care le avem, zilele de vineri și sâmbătă sunt pline datorită Festivalului Anonimul; în zilele de duminică și luni, gradul de ocupare depășește 90%. Pentru a veni în întâmpinarea turiștilor, am creat pachetul special <<O noapte de blues>>, ce include, pe lângă două nopți de cazare cu mic dejun pentru două persoane, și biletele la concertul trupei The Nightlosers din 14 august”, declară Octavian Moldovan, Director General Green Village 4* Resort.

În general, turiștii care aleg Delta Dunării ca destinație pentru vacanța de vară sunt atrași de plajele sălbatice de la Sfântu Gheorghe, precum și de numeroasele experiențe de care pot avea parte aici (excursii cu barca pe canale, explorarea deltei într-un caiac, bird-watching etc.). Tocmai de aceea, delta rămâne o destinație căutată și după mijlocul lunii august, dată considerată vârful sezonului estival; rezervările efectuate până în acest moment indică un grad de ocupare de aproape 100%. În ceea ce privește tarifele, acestea vor scădea cu aproximativ 10% după data de 10 septembrie.

“Sperăm ca până la finalul sezonului estival să recuperăm pierdurile înregistrate până acum, de aproximativ 10%, generate, în principal, de incertitudinile legate de conflictul din Ucraina. Pe de altă parte, un alt factor ce a dus la scăderea numărului de turiști în destinațiile interne în ansamblu, nu doar în deltă, a fost redeschiderea granițelor și posibilitatea de a călători în străinătate fără restricții după doi ani de pandemie, o situație de care au vrut să profite cât mai mulți români”, afirmă Octavian Moldovan.

articolul original.

Programul ANONIMUL 2022 este acum disponibil pe www.festival-anonimul.ro Invitați speciali, discuții, ateliere și concerte, toate între 8-14 august la Sfântu Gheorghe

2 August 2022 at 09:19
image

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 – 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării) este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022

Festivalul se deschide luni, 8 august cu proiecția în premieră în România a filmului „Mariupolis 2”, în regia regretatului cineast lituanian Mantas Kvedaravičius. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2022, într-o proiecție specială.

Programul Focus Ucraina – curatoriat împreună cu selecționerul Ludmila Cvikova – din care face parte și „Mariupolis 2” – se va închide vineri, 11 august, cu o altă proiecție, tot în premieră în România, cea a filmului „Butterfly Vision” în regia lui Maksim Nakonechnyi, care a fost inclus în secțiunea Un Certain Regard, anul acesta la Cannes.

Actrița din rolul principal, Rita Burkowska, rezidentă în Kiev, va ajunge la Sfântu Gheorghe pentru a sta de vorba cu publicul prezent la festival, într-o discuție amplă despre felul în care filmul acesta, dar și cinemaul, în general, poate vorbi despre ororile unui război care schimbă vieți.

Miercuri, 11 august, începând cu ora 11:00, cortul festivalului amenajat în camping va găzdui o întâlnire din seria Anonimul Talks, cu actorii Emilia Popescu, Vlad Ivanov, Alexandru Papadopol, regizorii Emanuel Pârvu și Bogdan George Apetri, producătoarea Miruna Berescu și alți invitați ai festivalului și public, la care se va discuta despre filmul românesc – „Așteptările publicului vs. așteptările realizatorilor”. Discuția informală va avea ca punct de plecare interesul crescut al publicului de festival din România pentru filme românești, interes care nu se regăseste întotdeauna în numărul de spectatori ale acestora, odată ajunse în cinematografe.

Ediția de anul acesta a festivalului are un număr de 11 filme de lungmetraj românesc în lineup, incluse în secțiunea Romanian OFF Section. Unele dintre ele au intrat deja în distribuție în cinematografele din România, precum „R.M.N” de Cristian Mungiu, „Miracol” de Bogdan George Apetri, etc., iar altele, precum „Marocco” de Emanuel Pârvu, „Metronom” de Alexandru Belc sau „Balaur” de Octav Chelaru, vor avea premiera în această toamnă.

Programul festivalului cuprinde și trei secțiuni competitionale: două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, anunțate în luna iunie și o competiție de lungmetraje. Toate acestea vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât și în sălile din Green Village.

Trofeul ANONIMUL va fi acordat în urma voturilor primite de la public, este în valoare de 3000 de euro și este oferit de OTP Bank.

Premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, respectiv internațional, vor fi oferite de asemenea în urma voturilor primite și sunt în valoare de 1000 de euro.

Fundația Anonimul va acorda și anul acesta Premiul „Ovidiu Bose Paștină”, în valoare de 1000 de euro, unui scurtmetraj din Competiția românească sau internațională.

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Doar pentru proiecțiile care au loc în sală, în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi obținut de pe platforma Eventbook.ro. Pentru fiecare zi de proiecție, biletele vor fi disponibile pe platformă din ziua precedentă, începând cu ora 10:00. Comenzile sunt limitate la 4 bilete / adresă de e-mail.

articolul original.
  • There are no more articles
❌