ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

INTERVIU | Cornel Șfaițer așteaptă un fotbal mult mai bun de la Poli Iași: ”Sunt mulțumit de rezultat, dar jocul a lăsat de dorit.” Semnal de alarmă tras în vestiar

16 August 2022 at 19:18

Politehnica Iași este în grafic după primele două etape în privința punctelor, nu și a jocului prestat. A obținut patru puncte în disputele cu SC Oțelul Galați (0-0 în deplasare) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2-0 acasă), însă jocul echipei lui Claudiu Niculescu nu a fost cel dorit de suporteri și staff.

Într-o prezență în studioul Radio HIT Iași, președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, a vorbit atât despre latura sportivă, cât și despre situația financiară, precum și despre perspectivele echipei din Copou.

Cornel Șfaițer: ”Sunt mari așteptări de la Politehnica în acest sezon”

Domnule președinte, v-a plăcut jocul echipei în meciul cu Viitorul Pandurii?
Echipa nu a arătat un fotbal foarte bun. E clar că mai sunt foarte multe lucruri de schimbat, e foarte mult de muncă, pentru că sunt mulți jucători noi, avem o echipă nouă. Sunt mulțumit de rezultat, dar jocul a lăsat de dorit, trebuie să fim realiști. Eu personal și cu toții, întreaga suflare ieșeană, așteptăm mai mult de la echipă. Am mai spus-o și o repet, trebuie să producem în primul rând rezultate, dar și un spectacol fotbalistic. Ceea ce am urmărit la Liga 2, puțin fotbal de calitate, făcând o comparație cu ce se petrece în Liga 1. Cel mai îmbucurător este că a început să revină publicul la stadion, asta e cel mai important. Și la Liga 1, dar și la Liga a 2-a. Și noi suntem datori să producem și spectacol fotbalistic. Acum, sigur, mi-aș dori să câștigăm fiecare joc cu 2-0 după o prestație mai modestă. Dar eu cred că lucrurile se vor îmbunătăți de la meci la meci. Cred în asta. Am întâlnit o echipă curajoasă, care a venit să joace fotbal. Asta m-a îngrijorat un pic. Nu a fost o echipă care să se apere pe două linii, să vină la Iași la rezultat. Lucrul acesta e un semnal de alarmă pentru noi, Pandurii chiar a venit să joace fotbal și și-a creat ocazii mari, și la 0-0, și la 1-0. Cam ce ar trebui să facem și noi de acum înainte, în special în deplasare, deși la galați am avut o orestație peste meciul de acasă. Eu recunosc, sunt realist și trebuie să fim transparenți, la Galați am arătat mai bine, ne-am creat câteva ocazii mari.

Vă îngrijorează faptul că echipa nu a arătat atât de bine în fața unor echipe care nu au ca obiectiv promovarea?
Am avut o discuție cu băieții, am tras un semnal de alarmă în vestiar. Mulți jucători nu au luat contact cu Liga 2, au văzut și ei acum, e un fotbal destul de complicat în Liga 2. Nici eu nu credeam, deși urmăream fenomenul fotbalistic. Dar am trăit pe viu din iarnă, de când am venit la Iași. Și, făcând o comparație cu 2012-2013, când am promovat cu Botoșani în Liga I, era un altfel de fotbal atunci, mai spectaculos. Acum, din păcate, mai puțin fotbal și mai multă muncă, bătălie.

Când preconizați că echipa va ajunge la un nivel în care să poată să câștige meci de meci?
Eu îmi doresc chiar de la următorul joc, pentru că deja au fost două meciuri oficiale, cu doi adversari care ne-au pus probleme. Îmi doresc să arătăm mult mai bine și cred că vom arăta, pentru că ne așteaptă după aceea patru etape destul de dificile. După Unirea Dej vom juca cu Chiajna, Steaua, Buzău și Slobozia. Avem în față cinci jocuri complicate și trebuie să arătăm mai bine de la meci la meci și să obținem rezultate. Trebuie să ajungem să arătăm mult mai bine, iar jucătorii de la care avem așteptări să aibă un randament mult mai bun. Pentru că am creat toate condițiile de pregătire, două cantonamente, la Cheile Grădiștei și în Bulgaria, banii la zi, s-au schimbat multe lucruri în bine pe partea de infrastructură. Am creat toate condițiile pentru ca echipa și staff-ul tehnic să aibă liniște și să-și facă treaba.

Simțiți o presiune la echipă, în vestiar?
E un pic de presiune și pe ei, pe toată lumea, pentru că sunt mari așteptări de la Politehnica în acest sezon. O să vedeți cum o să ne trateze echipele, asta le-am și spus la jucători. Abordarea Oțelului o va avea toate echipele, iar asta s-a văzut și acasă, cu Pandurii. La Dej va fi la fel, un meci cu multă ambiție, determinare, iar noi trebuie să fim pregătiți mental să ținem piept adversarului.

Ce v-a plăcut la meciul cu Viitorul Pandurii?
Rezultatul. Și eurogolul lui Finica. Apropo de Finica și de jucătorii under, eu cred că am tras un loz câștigător din ce am văzut în cele două jocuri. În general antrenorii, de când cu regula asta Under 19, Under 21, sunt îngrijorați de jucătorii sub 21, tinerii jucători. Anton a avut o prestație bună, la Galați, Finica la fel. Jucătorii tineri sunt la nivelul celor cu experiență, după ce au arătat la primele două jocuri. Asta era teama staff-ului, tot timpul am creionat echipa în funcție de jucătorii under. Și îi mai avem pe Ciaun, Ștefanovici, Dumitru, Bujor, jucători buni.

Poli Iași așteaptă încă un mijlocaș central

Publicul?
O altă parte bună este publicul. Eu știu bine istoria Iașiului, am fost de multe ori la meciuri aici. Prin anii 2000 îmi aduc aminte un meci cu Sibiu, când Poli a întors rezultatul și tot stadionul susținea frenetic echipa. Cam ce am văzut la Galați, în prima etapă. La Iași, publicul are spiritul acesta și iubește fenomenul. Dacă vom avea rezultate și prestația noastră va fi mai bună și vom arăta bine din punct de vedere fotbalistic, sunt sigur că publicul va veni la meciuri și va suține echipa. Sunt sigur că și peluza va crește numeric la meciurile următoare.

Ce nu v-a plăcut?
Trebuie să recunosc că am întâlnit o echipă care a jucat cu mult curaj. O echipă care a jucat fotbal și care a venit să lase o impresie bună în Copou. Oaspeții au produs fotbal. Aici am văzut frica noastră de a pasa și de a juca fotbal.

Mai vin jucători?
Shayon Harrison a semnat, așteptăm cartea verde. Este în urmă cu pregătirea, dar cred că va fi în lot la Dej, pentru că e un jucător de calitate, care poate face diferența. Și mai vrem un jucător de mijlocul terenului, care să facă legătura între Roman, Vașvari, un optar care să lege jocul. Avem în vizor un mijlocaș argentinian, din Liga a 2-a argentiniană, care joacă, este pregătit și poate intra. Firesc, nu e simplu la străini, pentru că au și ei nevoie de o perioadă de acomodare cu o țară străină, cu limba. E clar, știm că timpul nu ne așteaptă, iar acesta a fost și mesajul meu. La implicarea de care am dat dovadă toți, toată suflarea ieșeană, de la public, galerie, conducere, este nevoie de rezultate.

Arena din Copou, în haine noi

Stadionul s-a transformat în ultima perioadă. S-au vândut bilete la sectorul VIP?
Sunt lucruri care erau normale să se întâmple la stadion, pentru că Iașiul merită mult mai mult din punct de vedere sportiv, administrativ. E un oraș superb, toată lumea are amintiri plăcute în Copou și e păcat să nu arătăm bine din punct de vedere administrativ. E o arenă veche, dar s-a muncit mult anul acesta. Sunt lucruri la care eu țin mult. Ceea ce s-a întâmplat la baza de pregătire, nocturna la terenul de pregătire, terenul sintetic, partea de vestiare, cantonament, loje la oficială, zona VIP… Mi-am dorit mult să schimbăm totul în bine. Suntem Iași, ne vor vizita mulți musafiri și trebuie să arătăm bine. Eu am cumpărat primele abonamente la VIP, unde un loc costă 8.000 de lei. Și Dan Cojocaru. Am ținut la lucrul acesta, să avem o zonă de VIP cu condiții normale, pentru că suntem la un spectacol sportiv și e foarte bine să avem oameni care să ni se alăture. Dacă oamenii de afaceri văd că lucrurile sunt normale, sunt sigur că vor veni la stadion. Eu mi-am luat angajamentul că voi gestiona foarte bine banii publici și banii privați, bugetul va fi sub supravegherea mea, în calitatea pe care o am. Vreau să asigur că banii vor fi gestionați cum trebuie, o să fie dedicați fotbalului.

Unde vă doriți să o duceți pe Poli Iași?
Eu am venit cu inima deschisă la Iași, să dau tot ce am mai bun, pentru a schimba lucrurile în bine la Politehnica. Cei care mă cunosc știu că eu doar am dat fotbalului, nu am luat nimic. Că a fost o susținere financiară, că am fost sponsor, asta am făcut. Doar am dat fotbalului în 25 de ani și asta voi face și la Politehnica Iași. Nu o să iau nimic. Îmi doresc să reușesc la Poli Iași. Nu mi-a fost frică, am știut la ce vin, am crezut în proiectul acesta. Dar am fost un pic dezamăgit în urma auditului, pe partea financiară, ce am găsit. Dar sunt lucruri pe care trebuie să le îndreptăm din mers. Important este că Politehnica are viață și clubul a avut continuitate, pentru că putea foarte bine să pice în Liga a 4-a. Datorită Consiliului Local și al Primăriei, care merită tot respectul meu și al ieșenilor, Politehnica a avut continuitate și clubul este în viață. Fără mixul acesta între Consiliul Local și bani privați e greu să supraviețuiești în sport în general. Sunt de admirat domnii din Consiliul Local pentru ce au făcut în susținerea echipei. Am cheltuit când a fost nevoie, am băgat mâna în buzunar și o să mai fac asta de câte ori va fi nevoie. Și mai cred că în viitor o să se alăture clubului și alți oameni de bine cu potențial din Iași.

Conducerea clubului a fost criticată pentru cedarea drepturilor lui Ștefan Târnovanu pentru o sumă prea mică.
E clar că ne doream o sumă mult mai mare, dar numai cine cunoaște bine situația financiară a clubului știe că aveam mare nevoie de bani. Noi am tatonat de prin martie, știam ce nevoie avem de bani privați. Gândiți-vă că Mioveni a cedat cele 40 la sută de procente pentru Ișfan pentru 200.000. Și noi suntem în Luga a 2-a. E clar că ne doream o sumă mai mare, dar am fost nevoiți să acceptăm pentru că avem nevoie de bani privați, întrucât avem datorii istorice din spate. Eu mi-am făcut un target. Să dea Domnul să ajungem în Liga I, se va munci bine la Iași și o să vedeți că o să fim un club care va vinde jucători. Eu pe asta mizez, asta îmi doresc, să fim un club care să se autofinanțeze din vânzări de jucători. O să ne creăm o imagine bună și o să vindem jucători. Și nu pe sume modice.

articolul original.

Cornel Șfaițer este optimist că Poli Iași va arăta tot mai bine de la meci la meci: ”Vrem să producem și fotbal, nu doar rezultate. Vor mai veni doi jucători”

8 August 2022 at 12:56
image

Politehnica Iași a remizat alb la Galați, 0-0 cu SC Oțelul, în prima rundă a noului sezon de Liga 2, derby-ul Moldovei fiind singurul meci de până acum în care nu s-a marcat în etapa inaugurală.

Ieșenii au avut câteva ocazii de a marca, însă la fel de bine și gazdele ar fi putut obține cele trei puncte, astfel că remiza, chiar dacă nu mulțumește pe deplin niciuna dintre tabere, poate fi considerată echitabilă.

Atmosferă de sărbătoare la Galați, lăudată de Șfaițer

Președintele Politehnicii, Cornel Șfaițer, a apreciat atmosfera creată de cei 8.000 de spectatori gălățeni, spunând că rar mai găsești la un meci din eșalonul secund tribune pline.

”E clar că ne-am dorit victoria, știam că ne așteaptă un meci destul de dificil, cu un stadion plin. A fost o atmosferă rar întâlnită la un meci de Liga 2, cu 8.000 de oameni în tribune și o galerie foarte frumoasă a Politehnicii, care a susținut echipa extraordinar. A fost un meci de sărbătoare la Galați. Ambele echipe au căutat să greșească mai puțin și să pornească în noul sezon cu un rezultat pozitiv. Am avut și noi oportunități de a marca, cu puțină șansă puteam obține cele trei puncte, dar și adversarul ne-a pus probleme. În final a ieșit o remiză, dar noi ne doream victoria, clar. Se vede că încă mai avem de muncă”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Așteaptă mai mult curaj în joc la următorul meci

Oficialul clubului din Copou a admis că echipa nu este încă omogenizată, dar a subliniat că timpul nu așteaptă și că trebuie să vină victoriile: ”Claudiu Niculescu a trimis în teren zece jucători noi față de sezonul trecut. Este o echipă nouă, căreia îi mai trebuie jocuri pentru a se cunoaște mai bine, dar timpul nu ne așteaptă. Nu ne asteaptă nimeni și de la următorul meci trebuie să abordăm jocul cu mai multă încredere și să luăm cele trei puncte.”

Președintele Politehnicii le-a transmis jucătorilor un mesaj în vestiar și speră ca elevii lui Claudiu Niculescu să conștientizeze că următoarele partide vor fi la fel de dificile precum cel de la Galați, indiferent de adversar.

”Mulți dintre jucătorii noi au luat acum contact cu Liga 2, și-au dat seama că se joacă un fotbal bun, agresiv. Le-am spus și în cabină, acesta a fost mesajul meu, că o să avem parte la fiecare joc de adversari care vor pune probleme și care vor juca cu mare ambiție împotriva Politehnicii Iași. Sper că băieții au înțeles mesajul și sunt sigur că de la următorul meci vor avea mai mult curaj, să dea dovadă de mai multă consistență în joc”, a mai spus Șfaițer, care a făcut un apel la suporterii ieșeni să vină în număr cât mai mare la primul meci de pe teren propriu din acest sezon: ”Am fost încântat să vedem un număr atât de mare de spectatori la Galați, ceea ce ne dorim și noi la Iași, în meciurile de pe teren propriu. Sper să vină cât mai mulți suporteri, chiar la primul meci din Copou și să susținem echipa împreună.”

Mai vin doi jucători la Poli Iași!

Cornel Șfaițer este în asentimentul antrenorului Claudiu Niculescu, care a anunțat după meciul cu Oțelul că Poli mai are nevoie de doi-trei jucători, asta cu toate că în această vară a primit nu mai puțin de 22 de achiziții.

”Ne trebuie și rezultate, dar trebuie să producem și fotbal, de aceea vom mai aduce jucători. O să mai vină un mijlocaș central, iar atacantul Harrison va semna și el. Eu cred că Politehnica Iași poate să arate mai bine de la meci la meci”, a completat Cornel Șfaițer.

Potrivit oficialului ieșean, atacantul britanic Shayon Harrison (25 de ani) a trecut cu bine testele medicale efectuate la București și va semna un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

articolul original.
  • There are no more articles
❌