ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Va fi târnosită biserica de lângă Seminarul Teologic Târgoviște (Micro VI)

23 November 2022 at 14:45

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este adept al noului, al inovației, al schimbării modului de relaționare cu cetățeanul și de implicare în problemele cu care se confruntă acesta. Corneliu Ștefan vede altfel și actul administrativ, rolul celor care trebuie să implementeze proiectele socio-edilitare și economice utile comunităților locale. Și acest lucru nu a fost doar dorit, ci și pus în practică de echipa pe care o coordonează la Consiliul Județean și în cadrul societăților comerciale subordonate instituției. Un exemplu clar: Parcul Industrial Moreni. Pentru ceea ce se întâmplă aici în ultimii ani, se potrivește de minune zicala „omul potrivit la locul potrivit”. În contextul de față, vorbim despre managerul acestei unități economice: Gabriel Purcaru, care, prin abnegație, pasiune, încredere și cutezanță, a reușit să schimbe total imaginea Parcului Industrial din Moreni și nota de liniaritate specifică unor astfel de organizații economice.

Parcul Industrial Moreni, de când este condus de Gabriel Purcaru, a devenit mai viu, trepidant. Este plin de elemente care l-au scos din rutina specifică unor astfel de amplasamente, de regulă cenușii. Locuri indiferente, unde agenții economici închiriază spații pentru producție și atât. Gabriel Purcaru a reușit, în mai puțin de doi ani, să anime parcul, să modeleze altfel acest areal economic, să implementeze o altă viziune de colaborare, de comunicare cu firmele partenere. Iar acest proces continuă.

Când ne-am întâlnit cu mai multe luni în urmă, Gabriel Purcaru schițase în gând un proiect pe care ni l-a mărturisit, cu rugămintea să nu îl dezvăluim la acel moment. Nu dispunea de toate elementele construcției și nu voia să cadă în ridicol, necontrolând concretul. Ne-a spus că vrea să deschidă o clinică medicală în incinta Parcului Industrial Moreni. Nu una oarecare, ci specializată în cardiologie. Deja negocia cu mai mulți medici, specialiști de excepție în domeniu. Clinica urma să răspundă nu doar nevoilor angajaților de la firmele din incinta Parcului Industrial, ci tuturor cetățenilor din zona municipiului Moreni, ba chiar și de mai departe.

Gabriel Purcaru reperase și spațiul care se preta pentru un astfel de proiect, a primit apoi acceptul și sprijinul moral și financiar din partea președintelui Corneliu Ștefan, iar când a venit momentul a achiziționat locația de circa 1.000 mp, cu o suprafață de teren aferent de circa 2.500 mp și s-a pus pe treabă. Și, după cum a precizat astăzi – 23 noiembrie 2022, la evenimentul de inaugurare al clinicii de cardiologie, în 9 luni, obiectivul a fost gata. Imobilul a fost cumpărat de Parcul Industrial Moreni în decembrie 2021, iar în martie 2022 au demarat lucrările de reabilitare, recompartimentare și modernizare.

Astăzi – 23 noiembrie 2022, Clinica Cordlex este gata pentru a primi pacienții. Unitatea medicală este unică la nivel național prin faptul că funcționează în interiorul unui Parc Industrial. O idee care, cu siguranță, va fi abordată și de alții. Deocamdată, ființează la nivelul județului Dâmbovița, unde, după cum nu de puține ori a afirmat președintele Corneliu Ștefan, prioritatea zero a conducerii Consiliului Județean este sănătatea dâmbovițenilor și dezvoltarea economică, iar Parcul Industrial Moreni reprezintă o dovadă că aceste deziderate sunt atinse și merg împreună.

Modest, simplu, deși fizicul său impunător nu ar scoate în față aceste trăsături de caracter, ci mai de grabă le-ar ascunde, Gabi Purcaru a spus că acest proiect s-a putut realiza numai prin activarea conceptului de echipă. Pornind de la președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, continuând cu angajații Parcului Industrial și încheind, merituos, cu investitorul și echipa medicală care s-a angajat la acest efort. Și, fiindcă tot suntem în această secvență scriptică a nominalizării echipei, este nimerit să menționăm că Gabriel Purcaru a primit, după oficierea slujbei religioase, o icoană cu Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din partea preotului de la Schela Mare. Directorul Parcului Industrial Moreni, cu un gest extrem de politicos, i-a oferit icoana lui Gheorghe Matei, pe care îl consideră, și a afirmat acest lucru în fața întregii audiențe, sufletul acestui proiect.

Și fiindcă a vrut să profite de prezența primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, directorul Parcului Industrial a mai avansat un proiect de anvergură pentru comunitatea morenară, la care trebuie să se facă părtașă și administrația publică locală. Gabriel Purcaru dorește să construiască, în viitorul apropiat, o creșă în Parc. De această unitate de supraveghere și educație a preșcolarilor ar beneficia copiii celor peste 1.000 de angajați ai societăților comerciale care activează aici, dar și ai salariaților de la Automecanica Moreni.

A fost invitat la cuvânt și investitorul, administratorul noii clinici – Gigi Matei. Nu este vorba despre cine știe ce magnat descălecat din lumea afacerilor bucureștene sau despre reprezentantul vreunei multinaționale ultraprospere. La o scanare simplă, sociologică, Gheorghe Matei, nea Gigi sau nea Matei cum îl numeau apropiații, pare un om simplu, hârșit prin viață, cutezător, statornic, sincer, ambițios și, un lucru deosebit de important, cu mare credință în Dumnezeu.

Gigi Matei a mărturisit că este țăran neaoș, crescut la Valea Lungă. A muncit mult. A văzut lumea. Și soarta a făcut să se întâlnească și cu boala. De la un infarct, a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. Și-a lăsat viața în mâna lui Dumnezeu și în cele ale unor medici de valoare și a răzbit. Sunt 12 ani de la declanșarea suferinței. Are acum 70 de ani și vrea să o mai ducă mult, fiindcă mai are proiecte de materializat. Clinica de Cardiologie de la Moreni este doar o etapă. Urmează și altele. Gigi Matei l-a felicitat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, pentru perseverență, pentru faptul că știe să ducă un proiect până la capăt. A fost un imbold important și pentru el.

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, i-a felicitat pe inițiatorii acestui proiect, pentru faptul că au reușit să îl materializeze în timp util. Clinica de cardiologie, a spus edilul, reprezintă un obiectiv deosebit de important pentru sănătatea locuitorilor orașului, dar și pentru cei ai comunelor învecinate. A reținut Constantin Dinu și ideea lansată de directorul Gabriel Purcaru privitoare la construcția unei creșe în interiorul Parcului Industrial. A promis că se va face.

Doctorul Qendro Juxhin Eugen, specialist în chirurgie cardiovasculară, a precizat că se bucură tare mult că a reușit să deschidă această clinică la Moreni, chiar în incinta unui Parc Industrial. A mai spus medicul că procesul de extindere și de dotare va continua. Clinica Cordlex, în traducere liberă, ceva de genul, Legile inimii, după cum a spus medicul Qendro Juxhin, dispune în momentul de față de aparatură de investigație de ultimă generație. Unitatea este structurată în trei cabinete unde se realizează consultații, investigații și teste de efort, sală de tratament și spațiu pentru internare de o zi.

Înainte de efectuarea unei scurte vizite în clinică, a vorbit și președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene i-a felicitat pe investitori și pe cadrele medicale care s-au angajat în această nobilă misiune. Corneliu Ștefan s-a arătat mulțumit de faptul că în Dâmbovița, în interiorul unui parc industrial, funcționează, pentru prima dată în România, o clinică medicală. Este un superlativ demn de reținut și care demonstrează că, în județ, se testează, se experimentează, se introduce noul combinat cu necesitatea.

„Acum un an, când directorul Gabriel Purcaru a venit la mine și mi-a solicitat resurse financiare pentru a cumpăra această clădire, am spus din primul moment da, pentru că am crezut în această investiție. Și pentru că, așa cum spun de doi ani, prioritatea zero a noastră, a celor din Consiliul Județean, este sănătatea dâmbovițenilor. Această clinică nu se va adresa doar celor care lucrează în Parcul Industrial Moreni. Această clinică se adresează tuturor locuitorilor din Moreni și din zona Moreni. Vorbim de peste 60 de mii de oameni”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița că, în perioada următoare, Parcul Industrial Moreni se va extinde și că se va urmări ieșirea din logica obișnuită de a se investi doar în anumite activități. Clinica medicală este o primă dovadă.

La evenimentul inaugural din Parcul Industrial Moreni, au mai fost prezenți: vicepreședintele CJ Dâmboviţa Antonel Jîjîie, administratorul județului – Cristian Avanu, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa – Cristina Sima, inspectorul școlar general – Ileana Nicolaescu, consilierul județean Liviu Vasilescu, primarii localităților Gura Ocniței, Răzvad, Vișinești, Valea Lungă, IL Caragiale și Vârfuri, precum și medici de la Spitalul Municipal Moreni.

articolul original.

Săptămâna Europeană a Sportului continuă la Mioveni!

27 September 2022 at 12:56
image

Astăzi, aproximativ 200 de elevi din Mioveni au învațat cum să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Seminarul “Tinerii și stilul de viață sănătos” s-a desfășurat la Centrul Culltural Mioveni pe parcursul a 2 ore, timp în care s-a discutat despre, piramida alimentației sănătoase, despre cum elevii să își construiască un meniu zilnic cât mai sănătos, dar și despre cum să evite alimentele mai puțin sănătoase.
Scopul acestuia a fost creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța sportului și a activității fizice pentru un stil de viață cât mai sănătos.
Evenimentul a făcut parte din ciclul de manifestări dedicate “Săptămânii Europeane a Sportului” și a fost susținut de către specialistul în nutriție, Valentina Florea.
articolul original.

Dâmbovița: Seminar de informare privind procedura de restituire a indemnizațiilor pentru concedii medicale

30 August 2022 at 14:50
By: Incomod
image

O întâmplare inedită, mai greu întâlnită în lumea cenușie a închisorilor, s-a consumat la Penitenciarul de Maximă Siguranță de la Mărgineni, județul Dâmbovița. Cazul a fost expus public de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

O femeie, tânără, frumoasă, ofițer de penitenciar la sus numita instituție de reeducare aflată în centrul comunei ILCaragiale, s-a îndrăgostit. Nu de un coleg sau de cine știe ce alt tânăr cu du-te vino. I-a căzut cu tronc un deținut. CM Bejan, acuzat de omor calificat, trafic de droguri, prostituție, șantaj și evaziune fiscală. Individul a fost eliberat din arestul preventiv pe 13 august anul curent. Femeia ofițer nu a rezistat prea mult să rămână singură.

La câteva zile după liberarea interlopului, și -a dat demisia pentru a-și urma iubitul. S-a întâmplat pe 22 august, așa după cum se precizează într-un material postat pe site-ul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Povestea de iubire a fost însă una scurtă, întrucât tânăra a solicitat să fie reîncadrată în sistemul penitenciar. Din câte se pare, sindicaliștii din sistem nu ar dori să mai fie colegi cu respectiva persoană. Unii chiar spun, în comentariile de pe pagina de Facebook a Federației, că tupeul este prea mare.

Au mai publicat sindicaliștii informații în care se precizează că „în anul 2021, femeia ofițer a fost „premiată” cu majorarea cu 50% a salariului, pe o perioadă de trei luni, „pentru lucrări de excepție și misiuni speciale. Curiozitate: Care au fost acele lucrări de excepție și misiuni speciale”, întreabă sindicaliștii din FSANP.

Reprezentanții Federației ar fi depus plângere către directorul General al Administrației Penitenciarelor. Aceștia solicită investigarea acestui caz. Spun ei că „idila are un impact major asupra imaginii, principiilor și valorilor etice ale polițiștilor din penitenciare, acțiuni care pot îmbrăca forma unor infracțiuni”.

articolul original.

Liceul „Carol I” Bicaz nu are nici un elev înscris la dual. Câte locuri mai sunt la liceele din Neamț

14 August 2022 at 09:37
image

Absolvenții de gimnaziu care au rămas pe dinafară după cele două runde de admitere în clasa a IX-a încă mai au șanse să continue școala. Sunt câteva licee și școli profesionale care mai au locuri libere. De exemplu, la Liceul Carol I Bicaz nu s-a ocupat nici unul din cele 12 locuri aprobate la învățământ dual pentru calificare ca tâmplar universal. Tot în zona dual mai este un loc din cele 12 aprobate, de filator, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, 8 locuri de electrician construcții la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț, 3 de electronist și 2 de mecanic la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman. Cei care vor alege să învețe o meserie vor avea parte de câteva beneficii importante, acordate în învățământul dual, cum ar fi bursa de 200 lei lunar acordată de stat, la fel ;i din partea firmei care are contract cu școala, decontarea transportului, o masă caldă zilnic.

Câteva locuri libere în diverse calificări mai sunt la licee, inclusiv teologice și din mediul rural, cum este cazul Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia la specializarea tehnician veterinar. Seminarul „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț are cele mai multe locuri libere (10) la teologie.

Pentru a fi înscriși, elevii trebuie să depună o cerere tip, o copie după actul de identitate sau certificatul de naștere, copie după adeverința de absolvire și o serie de acte pentru romi și elevi cu cerințe speciale la Inspectoratul Școlar Neamț, în perioada 22-25 august. Tot în acest interval, elevii susțin probe de aptitudine la școlile care organizează astfel de testări. Repartizarea în etapa a III-a se face în ziua de 26 august, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau a mediilor de absolvire a gimnaziului pentru cei care nu au susținut evaluarea națională. În ziua de 29 august IȘJ Neamț afișează listele celor repartizați, care vor fi publicate și la școlile din care provin elevii.

Situația detaliată pe calificări, școli și locuri libere, poate fi studiată aici, de unde poate fi descărcat și formularul pentru cererea tip.

C.I.

articolul original.
  • There are no more articles
❌