ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Dorinel Munteanu e mulțumit de jucătorii săi, chiar dacă au înscris un gol în două amicale: ”Aceste lucruri le putem remedia.” Cu nou-veniții încă are răbdare

7 February 2023 at 12:09

SC Oțelul a jucat două meciuri amicale în cantonamentul din Turcia, chiar în această perioadă de pregătire de iarnă, nu a pierdut, dar nici nu a câștigat și a înscris un singur gol. În ciuda acestui lucru, antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de modul în care jucătorii săi au evoluat.

Dorinel Munteanu, după al doilea amical al Oțelului în Turcia: ”A fost un joc foarte reușit”

În primul test, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord, rezultatul înregistrat a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Ieri, în al doilea joc de pregătire disputat în Turcia, SC Oțelul a condus-o pe FK Olympic Tashkent, a 6-a clasată în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut, însă partida s-a terminat tot cu o remiză, scor 1-1.

Pe lângă golul lui Antonio Cruceru, echipa gălățeană a mai avut trei mari situații de a înscrie, însă nu a făcut-o, după ce Chirițoiu și Yabre au nimerit bara, iar Cisotti nu l-a putut învinge pe portar din postura de unu la unu.

”Din nefericire, a fost o remiză, dar, din punctul meu de vedere, a fost un joc foarte reușit. Chiar dacă nu am câștigat, jucătorii noștri s-au angrenat foarte bine în acest joc, adversarul a fost mult mai valoros decât cel din primul amical. Am condus cu 1-0, puteam să mai marcăm. A doua repriză am dominat-o categoric și am fost surprinși pe un contraatac. Dar aceste lucruri le putem remedia, mai avem suficient timp până la primul joc din campionat. Ritmul jocului a fost unul foarte ridicat și, cum am spus, atât în prima repriză, cât și în a doua eu consider că am dominat jocul, adică am avut posesia, am avut inițiativa și sunt mulțumit de echipă, de randament ei”, a spus Dorinel Munteanu despre joc.

Are răbdare cu jucătorii nou-veniți: ”Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați”

Antrenorul echipei gălățene a fost întrebat și cum apreciază evolutia nou-veniților în lot. Munteanu a spus că-și dorește mai mult de la jucătorii aduși iarna aceasta.

”Cruceru a marcat, dar eu consider că niciunul dintre cei nou-veniți nu s-a ridicat la valoarea lor din punct de vedere al jocului. Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați. Atât Cruceru, cât și Chirițoiu, Ursu, Diego s-au ridicat la nivelul celorlalți jucători, dar aștept mult mai mult de la ei, cum mă aștept și de la jucătorii cu care am lucrat până acum. Avem nevoie să ne autodepășim în aceste jocuri, mai ales în acestea de campionat, care cred că se pot câștiga numai prin atitudine”, a declarat fostul internațional.

În precedenta campanie de achiziții a Oțelului, la începutul sezonului, echipa a făcut destul de multe achiziții, însă Dorinel Munteanu a renunțat la unele chiar și până la primul meci oficial, din cauza faptului că la antrenamente nu au fost așa cum și i-a imaginat.

Munteanu ia în calcul revenirea mai devreme acasă, dacă haosul generat de cutremure va continua

Despre cutremurele petrecute în Turcia în ultima zi, trei de o magnitudine de peste 7 grade, însă care nu s-au resimțit atât de rău în Antalya, Dorinel Munteanu spune că au creat puțină panică și că, în funcție de cum vor evolua lucrurile, va lua o decizie dacă se va continua stagiul de pregătire până la final, la 10 februarie, sau se va reveni mai repede acasă.

”Sunt momente neplăcute. Ne-am speriat puțin și azi-noapte, și acum. Ne uităm ce se întâmplă în Turcia, pentru că este un dezastru. Situația noastră nu știu încă cum să o cataloghez. Poate rămânem în continuare, poate rămânem acasă. Nu știu, vedem ce se întâmplă în următoarele ore”, a spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a anunțat că următorul amical din Turcia îl are în data de 9 ianuarie, cu SVV Ulm (liga a patra din Germania), semn că organizatorul cantonamentului nu i-a stabilit un alt test în locul celui cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, anulat în ultimul moment.

Interviul acordat de Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent 1-1:

Imagini de la antrenamentul de astăzi al echipei SC Oțelul:

Rezumatul amicalului dintre SC Oțelul Galați și FK Olympic Tashkent, scor 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

VIDEO | SC Oțelul a terminat la egalitate și al doilea amical din Antalya, după ce a condus

6 February 2023 at 16:25

La două zile distanță după ce a disputat primul amical în Turcia, SC Oțelul Galați a jucat al doilea meci. De această dată, trupa lui Dorinel Munteanu a întâlnit FK Olympic Tashkent, a 6-a clasată în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut.

La fel ca sâmbătă, echipa gălățeană a terminat jocul la egalitate, însă de această dată a înscris. Partida s-a terminat cu rezultatul de 1-1, după ce SC Oțelul a condus la pauză.

Goluri în primele minute ale celor două reprize în amicalul dintre SC Oțelul și Olympic Tashkent

În minutul 10, SC Oțelul a reușit să înscrie. După o centrare dintr-un corner din stânga, Antonio Cruceru, adus în această iarnă de la Unirea Slobozia, a reluat cu capul pe spate, de la colțul scurt, din 4 metri, și și-a surprins adversarii.

Egalarea a venit la aceeași poartă, în debutul reprizei secunde, în minutul 47, după o fază de contraatac. Acțiunea a fost purtată în flancul drept, s-a centrat în fața porții, de unde jucătorul echipei din Uzbekistan a înscris din plonjon, cu piciorul.

Dorinel Munteanu a început jocul în formula: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Zivulic, D. Panait – Cruceru, I. Neagu (cpt.) – Laur. Maxim, Jardan, A. Nica – Chirițoiu
Rezerve: R. Pop – Andr. Rus, Ilieș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea, Cisotti, Gorovei, Oct. Ursu, Bordun, Mitoi

Echipa gălățeană mai are un singur amical

În primul amical disputat în cantonamentul din Turcia, SC Oțelul Galați a remizat, la scorul de 0-0, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord.

În acest stagiu, unde vor sta până pe 10 februarie, gălățenii mai au un singur amical, conform programului anunțat inițial, cu SVV Ulm (liga a patra din Germania, 9 februarie).

Însă echipa trebuia să dispute patru jocuri de verificare, iar organizatorul stagiului trebuie să-i găsească un nou oponent în locul rușilor de la Enisey Krasnoyarsk, anulat în ultimul moment.

În țară, SC Oțelul nu a disputat niciun amical.

Înregistrarea amicalului dintre SC Oțelul Galați și FK Olympic Tashkent, scor 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.

VIDEO | SC Oțelul și-a început amicalele din Turcia cu o remiză fără gol în fața echipei pe care Concordia a învins-o cu trei zile în urmă

5 February 2023 at 02:01

În primul amical disputat în cantonamentul din Turcia, SC Oțelul Galați a remizat, sâmbătă, 4 februarie, fără să înscrie, scor 0-0, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord.

Contra acestei echipe, în urmă cu trei zile, Concordia Chiajna câștiga cu 2-0.

Remiză fără gol între SC Oțelul și KF Besa Doberdoll

Rămasă miercuri în ultimul moment fără primul amical, contra rușilor de la Enisey Krasnoyarsk, după ce FRF ar fi amenințat-o că FIFA o va amenda și îi va scădea puncte din campionat fiindcă îndrăznește să joace cu o echipă din țara lui Vladimir Putin, SC Oțelul a disputat abia sâmbătă primul ei joc de verificare în stagiul din Turcia.

A întâlnit formația KF Besa Doberdoll, pe care Concordia o învingea cu trei zile înainte cu 2-0. Jucătorii lui Dorinel Munteanu n-au putut marca însă în fața macedonenilor, nici n-au primit gol, astfel că meciul s-a terminat cu rezultatul cu care a început, 0-0.

Spre deosebire de Concordia, SC Oțelul a pus la dispoziție suporterilor săi filmarea live a jocului test, dar și o galerie foto de calitate.

Dorinel Munteanu a început jocul în formula: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Mih. Adăscăliței, Cisotti, Gorovei – Oct. Ursu, Cîrjan, Maxim. Au mai evoluat: R. Pop – Mitoi, Farcaș, Chirițoiu, D. Panait, Jardan, Zivulic, Cr. Ciobanu, Nica și I. Neagu.

Nu au jucat: Ilieș, Sîrghi, Bordun, Cruceru și Scocîrlă.

”În primul rând mi-aș fi dorit victoria, dar, per ansamblu, sunt mulțumit de randamentul echipei, de implicarea jucătorilor. Sigur, trebuia să marcăm. Marcam și câștigam, dar nu am făcut-o, deși am avut câteva ocazii bune, câteva posibilități de a marca. Dar, după primul joc, sunt mulțumit de băieți. Sunt convins că la următorul joc va fi o creștere din punct de vedere al randamentului fiecărui jucător, la nivel de echipă și la prima etapă îmi doresc ca echipa să fie într-o formă foarte bună. Și va fi”, a spus Dorinel Munteanu după remiza cu KF Besa .

Următorul amical, cu o echipă din Uzbekistan

În cantonamentul din Turcia, unde vor sta până pe 10 februarie, gălățenii mai au amicale, conform programului anunțat inițial, cu FK Olympic Tashkent (prima ligă din Uzbekistan, pe 6 februarie) și SVV Ulm (liga a patra din Germania, 9 februarie).

Însă echipa trebuia să dispute patru jocuri de verificare, iar organizatorul stagiului trebuie să-i găsească un nou oponent în locul rușilor de la Enisey Krasnoyarsk.

În țară, SC Oțelul nu a disputat niciun amical.

Reacția lui Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – KF Besa Doberdoll 0-0:

Rezumatul amicalului SC Oțelul Galați – KF Besa Doberdoll 0-0:

Înregistrarea amicalului dintre SC Oțelul Galați și KF Besa Doberdoll, scor 0-0:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.

Ultimele două noutăți din lotului Oțelului, prezentate oficial ca achiziții. Perioada pe care au semnat Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă

3 February 2023 at 20:34

SC Oțelul Galați a oficializat două noi achiziții. Este vorba despre ultimele nouă noutăți din lotul de jucători pe care Dorinel Munteanu l-a ales să-l deplaseze în cantonamentul din Turcia, acolo unde se află în acest moment echipa moldoveană.

Cristian Ciobanu (28 de ani) a semnat un contract valabil până în vară, iar Rareș Scocîlcă (18 ani) a fost împrumutat de la ”U” Cluj. Ambii sunt mijlocași.

Cristian Ciobanu are la dispoziție restul sezonului să-l impresioneze pe Dorinel Munteanu și să semneze prelungirea

Ciobanu a fost pus pe liber în această iarnă de Gloria Buzău, echipă la care a ajuns din august 2020. În prima parte a acestui sezon a activat în 15 din cele 16 jocuri, însă doar în opt a început ca titular și de cinci ori a fost înlocuit. A totalizat 876 de minute pe teren și a marcat de 3 ori. În ultimele două sezoane și jumătate a evoluat în 57 de jocuri pentru trupa din Crâng și a înscris 12 goluri.

În cariera sa, fotbalistul originar din Curtea de Argeș a mai evoluat pentru Dinamo 2, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru Concordia (19 meciuri și 2 goluri) și Juventus (16 meciuri) a evoluat doar în prima ligă.

”Clubul nostru și-a asigurat serviciile lui Cristian Ciobanu, acesta semnând cu Oțelul din postura de jucător liber de contract, după ce în prima parte a sezonului e evoluat pentru Gloria Buzău.
În vârstă de 28 de ani, Ciobanu este mijlocaș lateral ce poate evolua și în spatele vârfului și chiar și pe postul de atacant. Jucător foarte experimentat, Ciobanu a jucat și în Liga I, pentru Concordia Chiajna și Juventus București. În cariera sa, noua achiziție a formației noastre a evoluat în Liga 2 pentru FC Olt Slatina, Universitatea Cluj sau Turris Oltul Turnu Măgurele.
Ciobanu a semnat pentru Oțelul un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire.
Bine ai venit și mult succes, Cristian Ciobanu!”, a informat SC Oțelul.

Rareș Scocîlcă e împrumutat de la ”U” Cluj

Rareș Scocîlcă vine sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj, unde până acum a jucat doar la juniori. La Galați a fost adus și fiindcă este eligibil pentru regula ”under”. Și la ”U” era, însă acolo nu a primit șansa să joace la echipa de seniori.

”Clubul nostru anunță că l-a împrumutat de la Universitatea Cluj pe mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă. Născut la Odobești, în județul Vrancea, Rareș este născut pe 22 iunie 2004, fiind eligibil ca junior U19, conform cerințelor Ligii 2.
Noua achiziție a Oțelului a început fotbalul la Progresul Focșani și a fost transferat încă de la vârsta de 15 ani la Academia Luceafărul, partener al clubului Universitatea Cluj Napoca. Rareș a evoluat pentru echipa U19 și apoi a făcut parte din lotul primei echipe a Universității Cluj. De asemenea, el a fost convocat la Naționala U16 a României. Scocîlcă a venit împrumut până în vara acestui an, cu posibiliatatea prelungirii înțelegerii pentru încă un sezon.
Bine ai venit și mult success, Rareș Scocîlcă!”, a transmis clubul gălățean.

Foto: SC Otelul Galați 

articolul original.

SC Oțelul Galați a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Ultimii nou-veniți sunt de la Gloria Buzău și ”U” Cluj și e așteptat și un atacant. Markovic și Kip sunt printre cei lăsați acasă

30 January 2023 at 11:54

SC Oțelul Galați a plecat de astăzi, 30 ianuarie 2023, într-un stagiu de pregătire de iarnă în Turcia, în Antalya, unde va sta până în data de 10 februarie, perioadă în care va disputa și patru meciuri amicale.

Antrenorul Dorinel Munteanu, promovat acum de club ca manager tehnic, are la dispoziție un lot de 26 de jucători, căruia ar putea să i se alăture un atacant, după cum informează SC Oțelul.

Printre cei 26 sunt și două noutăți: mijlocașii Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, primul plecat de la Gloria Buzău și al doilea venit de la juniorii Universității Cluj.

Acasă au rămas patru jucători de care stafful tehnic, cel mai probabil, nu are nevoie, cel mai important nume fiind al sârbului Vanja Markovic.

Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, ultimii nou-veniți la SC Oțelul Galați

A treia clasată din Liga 2 după 16 etape scurse din acest sezon a plecat în al doilea stagiu de pregătire pe care îl efectuează în această iarnă. După ce în perioada 12-25 ianuarie echipa a fost la munte, la Vatra Dornei, între 30 ianuarie și 10 februarie se va afla la mare, în Antalya.

Clubul gălățean a deplasat în prima fază un lot de 26 de jucători, ultimii nou-veniți anunțați de club fiind mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), împrumutat de la Universitatea Cluj, unde până acum a jucat doar la juniori, și mijlocașul polivalent Cristian Ciobanu (28 de ani – foto text 1), pus pe liber în această iarnă de Gloria Buzău.

Dacă despre Scocîlcă nu se pot spune multe, fiindcă jucătorul de 18 ani originar din Focșani a evoluat doar la juniorii Universității Cluj, unde în 2022 a jucat finala Ligii Elitelor U19, în schimb, despre Ciobanu se poate aminti că a fost unul dintre fotbaliștii de bază ai Buzăului în ultimele sezoane, când a purtat și banderola de căpitan.

În Liga 2 a evoluat în 57 de jocuri pentru trupa din Crâng, în ultimele două sezoane și jumătate, și a înscris 12 goluri. În actuala ediție de campionat, fotbalistul originar din Curtea de Argeș a evoluat în 15 din cele 16 partide, de 8 ori a fost titular, și a înscris 3 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo 2, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru Concordia (19 meciuri și 2 goluri) și Juventus (16 meciuri) a evoluat doar în prima ligă.

”Jucătorii și staff-ul SC Oțelul Galați vor decola astăzi spre Antalya, Turcia, unde vor efectua în perioada 30 ianuarie – 10 februarie un stagiu centralizat în care vor disputa și 4 partide de pregătire, împotriva unor adversari din Rusia, Macedonia, Uzbekistan și Germania.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 26 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire să mai ajungă sub comanda tehnicianului oțelar încă un atacant. De asemenea, în cantonamentul din Antalya au apărut și două noutăți în lot, mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), venit împrumut de la Universitatea Cluj-Napoca, și Cristian Ciobanu, mijlocaș lateral ce poate evolua și în spatele vârfului și chiar și pe postul de atacant, ultima dată la Gloria Buzău”, a transmis SC Oțelul.

SC Oțelul a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Vanja Markovic și Kip, printre cei lăsați acasă

În lotul deplasat în Turcia, Dorinel Munteanu are la dispoziție doar doi portari, pe Dur-Bozoancă și Rareș Pop. Pe al treilea goalkeeper, Darius Paharnicu (17 ani), l-a lăsat acasă. La fel s-a întâmplat și cu Alejandro Râpan (17 ani), Ricardo Kip și Vanja Markovic, ultimii doi cel mai probabil că nu mai sunt doriți la echipă.

Mijlocașul olandez Ricardo Kip (30 de ani) a evoluat în acest sezon de Liga 2 într-un singur meci pentru SC Oțelul, 11 minute în eșecul cu Unirea Dej (0-2), în timp ce mijlocașul sârb Vanja Markovic (28 de ani) a prins doar 246 de minute în 11 jocuri, de două ori fiind titular și terminând prin a fi înlocuit. A înscris un gol, în 3-0 cu Metaloglobus.

Nici Denis Cireș (21 ani / 5 meciuri în acest sezon / doar 36 minute) nu se mai află în lot, el fiind împrumutat în Liga 3 la Unirea Braniștea, acolo unde au fost cedați în această iarnă și Gabriel Ursu, Marc Cireș și Valentin Oniciu.

”Mijlocașul central Denis Cireș va fi împrumutat până la finalul sezonului la Unirea Braniștea, în timp ce Darius Paharnicu, Alejandro Râpan, Ricardo Kip și Vanja Markovic vor continua antrenamentele la Galați”, a informat echipa gălățeană.

În această iarnă, SC Oțelul s-a despărțit de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), atacantul suedez Valmir Berisha (26 de ani) și atacantul ucrainean Yevgen Bokhashvili (29 de ani).

La capitolul noutăți, până acum erau Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În lot a reapărut și Alin Nica, care nu a fost anunțat ca fiind prezent în cantonamentul de la Vatra Dornei.

Vanja Markovic și Maykel Reyes Villarreal, când erau prezentați la SC Oțelul, în vara trecută. Al doilea a plecat rapid de la Galați, primul e pe cale să i facă în această iarnă.

Lotul de jucători cu care SC Oțelul Galați a plecat în cantonamentul din Turcia:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop;
fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait, Diego Zivulic;
mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Alin Nica, Denis Bordun, Rareș Scocîlcă, Cristian Ciobanu;
atacanți: George Cîrjan, Andreas Chirițoiu.

Patru amicale în Antalya pentru echipa gălățeană

În acest al doilea stagiu de pregătire din această iarnă, SC Oțelul Galați va disputa și meciuri amicale. Pe pământ turcesc, echipa antrenată de Dorinel Munteanu va întâlni adversari din Rusia, Macedonia de Nord, Uzbekistan și Germania.

”Iată programul pe care îl va avea lotul Oțelului în perioada meciurilor de pregătire:

– Miercuri, 01 februarie | SC Oțelul Galați – Enisei Krasnoiarsk (1.Division Rusia L2, locul 4)

– Sâmbătă, 04 februarie | SC Oțelul Galați – KF Besa Dobërdoll (Macedonia Second League L2, locul 7)

– Luni, 06 februarie | SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent (Super League Uzbekistan L1, locul 6)

– Joi, 09 februarie | SC Oțelul Galați – SVV Ulm (Regionalliga Südwest Germania L4, locul 1)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a mai informat SC Oțelul.

Campionatul Ligii 2 se va relua în ultimul weekend al lunii februarie, iar SC Oțelul va evolua în deplasare la CSM Slatina.

Foto: SC Oțelul Galați și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

articolul original.

Amicalele, exclusiv în Turcia. SC Oțelul va întâlni oponenți din Rusia, Macedonia de Nord, Uzbekistan și Germania în cantonamentul din Antalya

27 January 2023 at 22:51
image

SC Oțelul începe de luni, 30 ianuarie 2023, al doilea cantonament pe care îl face în această iarnă. După ce în perioada 12-25 ianuarie echipa a fost într-un stagiu de pregătire la munte, la Vatra Dornei, între 30 ianuarie și 10 februarie se va afla la mare, în Antalya (Turcia).

Chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de la reunire, formația gălățeană nu a disputat niciun amical și nu va juca nici în weekendul dinaintea plecării în Turcia. Abia în Țara semilunei Dorinel Munteanu își va vedea jucătorii cu mingea la picior, în patru partide test. Adversarii au fost comunicați vineri, 27 ianuarie.

Patru amicale în Turcia pentru SC Oțelul

Dacă stagiul de la Vatra Dornei a fost strict pentru pregătirea fizică, cel din Antalya va fi folosit pentru a disputa meciuri amicale. Pe pământ turcesc, clasata pe locul 3 în Liga 2 după 16 etape va întâlni adversari din Rusia, Macedonia de Nord, Uzbekistan și Germania.

Adversarii pe care îi va întâlni în amicale SC Oțelul Galați și datele când au loc jocurile:

miercuri, 1 februarie | FK Yenisey Krasnoyarsk (locul 4 din 18 în liga secundă din Rusia)
sâmbătă, 4 februarie | KF Besa Doberdoll (locul 7 din 16 în liga secundă din Macedonia de Nord)
luni, 6 februarie | FK Olympic Tashkent (locul 6 din 14 în prima ligă din Uzbekistan)
joi, 9 februarie | SVV Ulm (locul 1 din 18 în seria Sudwest a ligii a patra din Germania)

După revenirea în țară, conform programului inițial, Dorinel Munteanu își dorea un amical și în data de 18 februarie, însă, momentan, nu a fost anunțat adversarul.

”Am fost foarte mulțumit de cum s-au comportat jucătorii, cum s-au pregătit, cum au alergat. Am avut o vreme superbă de pregătire. Chiar dacă nu am avut zăpadă, a fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat.
În august nu am avut timp să facem o pregătire centralizată, dar eu sper ca acum, cu această pregătire și cu ce vom face în Turcia, să fim pregătiți pentru Liga 2. Să fim bine din toate punctele de vedere. Sper să fim bine în ultimele trei runde din sezonul regular, iar apoi în play-off”
Dorinel Munteanu, concluzii la finalul stagiului de pregătire de la Vatra Dornei

Campionatul Ligii 2 se va relua în ultimul weekend al lunii februarie, iar SC Oțelul va evolua în deplasare la CSM Slatina.

Foto: SC Oțelul Galați

articolul original.

SC Oțelul, cantonament cu succes la Vatra Dornei. Dorinel Munteanu e încântat de jucători, dar mai așteaptă două achiziții. Gălățenii, pe urmele unui atacant experimentat

25 January 2023 at 13:49

SC Oțelul a finalizat primul cantonament de iarnă, de la Vatra Dornei. S-a întors la Galați, iar peste câteva zile va pleca în al doilea, în Turcia, în Antalya. Dorinel Munteanu a făcut analiza stagiului de pregătire centralizat, în primul rând din perspectiva jucătorilor veniți în această iarnă.

SC Oțelul a finalizat cantonamentul de la Vatra Dorinei. Concluziile lui Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu este mulțumit de cum a mers cantonamentul, de cum s-au prezentat jucătorii, antrenamentele fiind în mare parte, conform imaginilor publicate de SC Oțelul pe site-urile de socializare, unele clasice, cu multe alergări montane.

Dorinel Munteanu, mulțumit în mare parte de cantonamentul bifat de SC Oțelul

Cu un lot deja foarte bun, cu achiziții interesante făcute în actuala perioadă de transferuri, gălățenii mai plănuiesc și alte veniri. Dorinel Munteanu mai vrea un atacant cu experiență, dar și un fundaș sau un mijlocaș lateral.

Am fost foarte mulțumit de cum s-au comportat jucătorii, cum s-au pregătit, cum au alergat. Am avut o vreme superbă de pregătire. Chiar dacă nu am avut zăpadă, a fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat.

În august nu am avut timp să facem o pregătire centralizată, dar eu sper ca acum, cu această pregătire și cu ce vom face în Turcia, să fim pregătiți pentru Liga 2. Să fim bine din toate punctele de vedere. Sper să fim bine în ultimele trei runde din sezonul regular, iar apoi în play-off.

(N.r. – Cum se descurcă jucătorii veniți în această iarnă) Cu foarte mici probleme, foarte bine! Au răspuns foarte bine. Pregătirea fizică a fost acum făcută foarte, foarte bine, rămâne să văd cum reacționează în meciurile amicale.

Plecăm peste câteva zile în Turcia, cu mari eforturi am reușit să organizăm acest cantonament, iar acolo se va vedea jucătorul pe teren. Sunt convins că jucătorii care au venit în această iarnă vor ajuta, spre deosebire de turul campionatului.

(N.r. – Dacă mai așteptă și alte achiziții) Mai aștept un atacant, cu experiență, foarte greu de găsit pentru ceea ce vreau eu, și poate un fundaș stânga sau un jucător ofensiv de bandă stânga.

(N.r. – Despre Chirițoiu) S-a adaptat foarte bine, e un jucător de viitor, mi l-aș dori mai mult de șase luni, dar depinde de evoluțiile lui.

(N.r. – Despre celelalte achiziții) Jucători cu experiență, care s-au acomodat foarte bine, într-o perioadă foarte, foarte grea. Băieții s-au integrat, au făcut eforturi de a fi la parametrul normal la timpul de alergare”, a spus Dorinel Munteanu.

Patru achiziții pentru SC Oțelul în această iarnă

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a  adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Dorinel Munteanu a comentat și situația din Liga 2 a SC Oțelul

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Sunt informat despre ce fac adversarii, care se bat la play-off, dar ajutorul vine mereu de la noi. Așa cum a fost și în primele 16 etape, nu ne-a ajutat cu nimic adversarul, ci noi.

Am ajuns la un anumit punctaj, dar mai avem nevoie de puncte pentru a fi matematic în play-off. Apoi, să atacăm promovarea”, a mai spus Dorinel Munteanu după primul cantonament, de la Vatra Dornei.

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

SC Oțelul nu se oprește și a anunțat trei schimbări de lot și o prelungire contractuală într-o zi. Dorinel Munteanu a primit un atacant de la FCSB sub formă de împrumut

14 January 2023 at 15:08

Aflată în cantonament de câteva zile, SC Oțelul continuă să facă schimbări la nivelul lotului, să aducă și să renunțe la fotbaliști. Sâmbătă, gălățenii au anunțat o venire, două plecări, dar și o prelungire contractuală.

SC Oțelul a oficializat împrumutul atacantului Andreas Chirițoiu

În primul rând, în ceea ce privește capitolul veniri, SC Oțelul l-a adus pe atacantul Andreas Chirițoiu, în vârstă de 19 ani, împrumutat până la finalul stagiunii de Liga 2 de la FCSB. De altfel, acestea au fost și detaliile oferite de Liga2.ro în ziua plecării în cantonamentul de la Vatra Dornei pentru formația gălățeană.

Chirițoiu a evoluat în prima parte a sezonului tot în Liga 2, la Unirea Constanța, unde era tot împrumutat. FCSB a decis să îl trimită pe atacant la o formație mai bună a diviziei a doua, unde obiectivele sunt importante și unde presiunea, care îl va ajuta să se maturizeze, e mai mare.

Clubul nostru și-a asigurat, până la finalul stagiunii 2022/23, serviciile atacantului Andreas Chirițoiu. Fotbalistul este împrumutat de la FCSB, el jucând în prima parte a acestui sezon pentru Unirea Constanța. În vârstă de 19 ani, Chirițoiu a jucat în toate cele 16 meciuri disputate până acum în acest sezon de Liga 2, marcând de trei ori și pasând decisiv în alte două rânduri.

Chirițoiu este și internațional de juniori, el evoluând până acum pentru România Under 19. Noul atacant al Oțelului a jucat în 12 meciuri și a marcat de patru ori sub tricolor.

Bine ai venit și mult succes, Andreas Chirițoiu!”, a precizat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Alte două plecări de la SC Oțelul, Antonio Azinovic și Valmir Berisha 

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Cosmin Dur-Bozoancă, acord până în 2025 cu SC Oțelul!

Pentru a nu-l pierde pe portarul titular Cosmin Dur-Bozoancă (24 de ani), al cărui contract expira în vara lui 2023, la finalul campionatului, SC Oțelul i-a propus și a oficializat acordul de prelungire. Înțelegerea a fost semnată până în vara lui 2025.

SC Oțelul Galați și goalkeeper-ul Cosmin Dur-Bozoancă, unul dintre cei mai buni oțelari din prima parte a sezonului, au ajuns la o înțelegere privind prelungirea contractului. Scadent în această vară, contractul dintre cele două părți a fost extins până în vara anului 2025.

Cosmin Dur-Bozoancă s-a născut pe 15 februarie 1998, la Brașov, și a început să practice de la o vârstă fragedă fotbalul în orașul de sub Tâmpa. Potențianul său a fost observat rapid de scouterii Academiei Gheorghe Hagi, fiind transferat la Ovidiu la doar 14 ani, unde se remarcă la nivelul juniorilor, ajungând chiar în reprezentativa Under 17 a României. Viitorul Constanța, clubul de care aparținea și alături de care a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat și în UEFA Youth League U19, îl trimite apoi să se călească în Liga 2, iar tânărul portar are prezențe constante la echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum ASU Poli Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca și Farul Constanța. După fuziunea dintre Farul și Viitorul, goalkeeper-ul ce măsoară 182 cm este păstrat în lotul formației de Liga 1, dar contactul cu prima ligă are loc doar de pe banca de rezerve a formației constănțene. După startul sezonului actual încheie amiabil contractul cu echipa dobrogeană, iar din iarna trecută a făcut pasul tot către un club de tradiție, SC Oțelul Galați, unde a avut evoluții foarte bune, atât în sezonul de promovare în Liga 2, cât și în meciurile din această stagiune din liga secundă.

Mult succes în tricoul Oțelului, Cosmin Dur-Bozoancă!”, a anunțat SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul

articolul original.

SC Oțelul a plecat în cantonamentul de la Vatra Dornei cu o nouă achiziție în lot. Și-a luat un atacant de la o adversară din Liga 2

12 January 2023 at 18:46

SC Oțelul a mai făcut o achiziție în această iarnă și a adus un jucător care în prima parte a sezonului a evoluat pentru altă formație din Liga 2, la Unirea Constanța.

Fără să emită un anunț oficial clar în acest sens, gălățenii l-au luat în cantonamentul de la Vatra Dornei pe Andreas Chirițoiu.

SC Oțelul a plecat în cantonament și a făcut o nouă achiziție, Andreas Chirițoiu

Atacantul de 19 ani aparține de FCSB, iar acordul pentru împrumutul la Unirea Constanța a fost întrerupt din această iarnă. Astfel, vârful a fost trimis la o formație care se luptă la promovare în Liga 2, la SC Oțelul.

Foarte probabil, Chirițoiu a mers la formația gălățeană tot sub formă de împrumut. Antrenorul Unirii Constanța, Dacian Nastai, a afirmat într-un dialog cu Liga2.ro, de săptămâna trecută, că e posibil ca anumiți fotbaliști care au jucat sub comanda sa în prima parte a campionatului să fie cedați tot sub formă de împrumut în eșalonul secund, dar la echipe mai bune, dacă se va ivi astfel de oportunități.

Dacian Nastai confirma că Unirea Constanța se poate despărți de câțiva jucători. Acum, Andreas Chirițoiu a ajuns la SC Oțelul

Iată că e cazul lui Chirițoiu, chiar dacă SC Oțelul nu a oferit detalii clare despre situația fotbalistului născut la Brașov.

”E posibil ca anumiți jucători să fie împrumutați de FCSB la echipe mai bune din Liga 2, la echipe clasate în partea superioară a clasamentului. Deocamdată nu cunosc lucruri concrete, dar știu că sunt discuții. Nu pot vorbi de ipoteze, rămâne de văzut cum vor decurge discuțiile”, declara Dacian Nastai pentru Liga2.ro, săptămâna trecută.

Chirițoiu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației din Constanța, marcând de trei ori în 16 partide din vara lui 2022 până la întreruperea campionatului.

SC Oțelul a plecat în cantonament cu 29 de jucători

Referitor la cantonamentul echipei SC Oțelul de la Vatra Dornei, deplasarea s-a făcut joi, iar stagiul se va întinde până la 25 ianuarie. Va reveni la Galați ulterior, pentru ca cinci zile mai târziu să plece în Turcia, pentru al doilea cantonament.

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a mai adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani) și Diego Zivulic (30 de ani).

29 de jucători au fost luați de Dorinel Munteanu la Vatra Dornei.

Jucătorii SC Oțelul Galați se vor deplasa astăzi în nordul Moldovei, la Vatra Dornei, unde vor efectua un stagiu de pregătire centralizat de două săptămâni, în perioada 12-25 ianuarie 2023. Astfel, oțelarii vor avea parte de un program intensiv de acumulare în care se va pune accent pe antrenamentul fizic. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 29 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire componența lotului să mai sufere modificări.

Iată lotul SC Oțelul Galați care se va deplasa în cantonament:

Portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop, Darius Paharnicu
Fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait
Mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Denis Cireș, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Vanja Markovic, Denis Bordun, Ricardo Kip, Diego Zivulic
Atacanți: George Cîrjan, Alejandro Râpan, Valmir Berisha, Andreas Chirițoiu (19 ani, Unirea Constanța)

După revenirea din cantonamentul montan, vor urma câteva zile libere, iar apoi echipa va decola către Antalya (30 ianuarie – 10 februarie), unde va susține un stagiu centralizat în care vor avea loc și 4 partide de verificare. La întoarcerea în țară, formația noastră va mai disputa un meci amical, cu o săptămână înainte de reluarea oficială a campionatului Ligii 2.

Iată programul complet al perioadei de pregătire:

 • 12-25 ianuarie – cantonament Vatra Dornei
 • 30 ianuarie – 10 februarie – cantonament Antalya, Turcia
 • 18 februarie – meci de verificare
 • 25 februarie – CSM Slatina – Oțelul (Liga 2)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a anunțat SC Oțelul pe site.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și SC Oțelul
Video: SC Oțelul

articolul original.

OFICIAL | SC Oțelul a mai făcut o achiziție: Diego Zivulic. Croatul are în palmares campionatul și Cupa Croației cu echipe diferite

12 January 2023 at 09:55

SC Oțelul Galați a mai perfectat o achiziție în această pauză de iarnă, a treia.

Croatul Diego Zivulic (30 de ani), anunțat de la reunire că se va alătura echipei, a ajuns la Galați și a semnat un contract pe un sezon și jumătate, Dorinel Munteanu neavând nevoie să-l urmărească la antrenamente pe mijlocașul defensiv sau fundașul central pentru a se convinge că alegere sa este una bună.

Anterior, clasata pe locul 3 în Liga 2 după primele 16 etape a mai semnat cu Octavian Ursu (28 ani, ex CS Comunal Șelimbăr) și Antonio Cruceru (26 ani, ex Unirea Slobozia).

România, a opta țară în care va juca croatul Diego Zivulic

Cea mai recentă achiziție a celor de la SC Oțelul, Diego Zivulic, a evoluat în prima parte a actualului sezon în prima ligă din Slovenia, la Tabor Sezana, ultima clasată. A jucat în 13 meciuri, 12 începute ca titular, din totalul de 20 disputate de echipă până în acest moment și nu a înscris niciun gol.

În cariera sa, croatul a evoluat pentru Rijeka, HNK Orijent, Pomorac Kostrena (toate trei din Croația), Zlin, Viktoria Plzen (ambele din Cehia), Pafos (Cipru), Slask Wroclaw (Polonia), Diosgyor (Ungaria), Bregalnica Stip (Macedonia de Nord) și Tabor Sezana (Slovenia).

Cu Viktoria Plzen a câștigat titlul în Cehia, în 2018, iar cu Zlin a câștigat Cupa Cehiei, în 2017.

Diego Zivulic, contract pe un sezon și jumătate cu SC Oțelul

”SC Oțelul Galați și-a asigurat serviciile fotbalistului Diego Zivulic, clubul nostru și jucătorul croat semnând un angajament valabil un sezon și jumătate.

Născut la Rijeka, în Croația, Zivulic are 30 de ani și vine la Oțelul de la formația Tabor Sezana, din prima ligă a Sloveniei. Zivulic, care poate juca atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca fundaș central, a mai evoluat de-a lungul carierei sale pentru pentru HNK Rijeka (Croația), Viktoria Plzen și Fastav Zlin (Cehia), Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia) sau Pafos FC (Cipru). Croatul are și două trofee câștigate: titlul de campion al Cehiei, obținut în 2018 cu Viktoria Plzen, și o Cupă a Cehiei, cucerită în 2017 cu Fastav Zlin. Zivulic are și trei prezențe în cupele europene, toate pentru Viktoria Plzen: două meciuri în calificările Ligii Campionilor și o partidă în calificările pentru Europa League.

Bine ai venit și mult succes, Diego Zivulic!”, anunță SC Oțelul achiziționarea lui Diego Zivulic.

De la reunire, în locul echipei gălățene se află și Cristian Constantin, un tânăr de 18 ani, mijlocaș dreapta, care ”va fi evaluat în perioada următoare de stafful tehnic”, după cum a anunțat SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul Galați

articolul original.

Decizie neașteptată luată de Dorinel Munteanu! SC Oțelul a mai programat un cantonament, în Antalya, unde va disputa patru amicale

10 January 2023 at 13:26

SC Oțelul surprinde și a anunțat că va face două cantonamente în această iarnă! Deși inițial la nivel public clubul din Galați a confirmat doar stagiul de pregătire de la Vatra Dornei, recent a mai anunțat unul, în Turcia, în Antalya, pentru mai bine de 10 zile.

SC Oțelul va pleca miercuri, 11 ianuarie, în primul cantonament, de la Vatra Dornei, la numai două zile de la reunire, dar unde nu va juca vreun meci de verificare. Va reveni la Galați la 25 ianuarie, pentru ca cinci zile mai târziu să plece în Turcia, pentru al doilea cantonament.

SC Oțelul, două cantonamente, Vatra Dornei și Antalya 

Abia în Antalya va avea loc prima partidă de verificare, dar nu și ultima, fiind urmată de alte trei. În urma revenirii în țară, va disputa SC Oțelul și primul test în România, la 18 februarie, dar adversarul nu a fost momentan stabilit.

Așadar, echipa lui Dorinel Munteanu va organiza cinci partide amicale până la prima confruntare oficială din Liga 2.

Oțelarii au reluat ieri ședințele de pregătire pentru partea secundă a campionatului, iar după efectuarea vizitei medicale, lotul condus de Dorinel Munteanu va pleca într-un stagiu la Vatra Dornei (12-25 ianuarie) în care se va pune accent pe acumulările fizice. După revenirea din cantonamentul montan, vor urma câteva zile libere, iar apoi echipa va decola către Antalya (30 ianuarie – 10 februarie), unde va susține un stagiu centralizat în care vor avea loc și 4 partide de verificare. La întoarcerea în țară, formația noastră va mai disputa un meci amical, cu o săptămână înainte de reluarea oficială a campionatului Ligii 2.

Iată programul complet al perioadei de pregătire:

 • 09 ianuarie – reunirea lotului
 • 10-11 ianuarie – vizita medicală
 • 12-25 ianuarie – cantonament Vatra Dornei
 • 30 ianuarie – 10 februarie – cantonament Antalya, Turcia
 • 18 februarie – meci de verificare
 • 25 februarie – CSM Slatina – Oțelul (Liga 2)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, se arată pe site-ul ofical al SC Oțelul.

Lotul pe care Dorinel Munteanu îl are la dispoziție:

Portari: Dur-Bozoancă, R. Pop, Paharnicu, Yabre
Fundaș
i: Rus, Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea,  Panait, Azinovic, Ilieș
Mijlocași
: Bordun, Cisotti, Jardan, Kip, D. Cireș, Maxim, Markovic, Mitoi, Nica, Gorovei, Neagu, Adăscăliței, O. Ursu, Cruceru, C. Constantin, Zivulic
Atacanți
: Cîrjan, Berisha, Râpan

SC Oțelul reia Liga 2 de pe locul 3

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.

SC Oțelul s-a reunit cu 29 de jucători! A făcut o nouă achiziție, iar Dorinel Munteanu are în probe și un mijlocaș

9 January 2023 at 16:04
image

SC Oțelul a început și ea antrenamentele, luni, 9 ianuarie, pe propriul stadion. La prima ședință de pregătire au participat 29 de jucători, printre care și noutățile, dar și un fotbalist aflat în probe, pe care Dorinel Munteanu îl va testa și va decide dacă îi va oferi sau nu un contract.

SC Oțelul s-a reunit! 29 de jucători au participat la primul antrenament

Din lotul cu care SC Oțelul a început campionatul, a absentat doar Francois Yabre, motivat de Dorinel Munteanu și care va ajunge lângă colegii săi, potrivit informațiilor oferite de clubul gălățean, chiar în ziua reunirii, dar după ora primului antrenament.

Referitor la jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a adus pe Octavian Ursu (28 ani) și Antonio Cruceru (26 ani), nume care s-au regăsit în lotul primei ședințe de pregătire din 2023.

SC Oțelul a achiziționat un mijlocaș croat

Cea mai recentă achiziție pentru SC Oțelul este mijlocașul croat Diego Zivulic (30 de ani), care ultima dată a evoluat în prima ligă din Slovenia, la Tabor Sezana. De-a lungul carierei, a mai jucat și pentru Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia), Viktoria Plzen (Cehia), HNK Rijeka (Croația) sau Pafos FC (Cipru).

De altfel, are și un titlu în Cehia, în 2018, cu Viktoria Plzen, dar și o Cupă a Cehiei, cu Fastav Zlin, în 2017. Și el va ajunge după prima ședință de pregătire sub comanda lui Dorinel Munteanu.

SC Oțelul și Dorinel Munteanu testează un ”under”

Jucătorul care va fi testat de antrenorul formației din Galați în această perioadă este Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta). Antrenorul vrea să vadă în ce măsură poate ajuta SC Oțelul din postura variantei pentru regula ”under”.

Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați au încheiat vacanța de iarnă și s-au reunit astăzi la stadionul Oțelul pentru a relua pregătirile pentru partea secundă a sezonulului competițional 2022/23 al Ligii 2. La primul antrenament al anului, sub comanda antrenorului Dorinel Munteanu s-au prezentat 29 de jucători.

Iată lotul prezent la prima ședință din noul an:

Portari: Dur-Bozoancă, R. Pop, Paharnicu
Fundași: Rus, Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea,  Panait, Azinovic, Ilieș
Mijlocași: Bordun, Cisotti, Jardan, Kip, D. Cireș, Maxim, Markovic, Mitoi, Nica, Gorovei, Neagu, Adăscăliței, O. Ursu, Cruceru, C. Constantin
Atacanți: Cîrjan, Berisha, Râpan

A lipsit motivat: Yabre, urmând a sosi în cursul zilei de astăzi.

Nouțățile acestui prim antrenament au reprezentat: Octavian Ursu (28 ani, mijlocaș stânga) și Antonio Cruceru (26 ani, mijlocaș central), aceștia semnând deja contracte cu Oțelul, în timp ce Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta) va fi evaluat în perioada următoare de staff-ul tehnic. De asemenea, în cursul acestei zile, va sosi la Galați și croatul Diego Zivulic (30 ani, mijlocaș defensiv/fundaș central), ce a evoluat la Tabor Sezana, din prima ligă din Slovenia”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Yevgen Bokhashvili, singurul jucător de care SC Oțelul s-a despărțit

Până acum, SC Oțelul s-a despărțit doar de un jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de Liga 2, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

E adevărat că a punctat de trei ori în Cupa României, de două ori în jocul cu echipa din Liga 3 – Jiul Petroșani, dar asta nu l-a făcut pe Dorinel Munteanu să decidă păstrarea lui până cel puțin la finalul întrecerii actuale.

SC Oțelul, cantonament la Vatra Dornei

Dorinel Munteanu a organizat prima întâlnire din 2023, iar SC Oțelul se va pregăti pe plan local pentru următoarea perioadă. Ulterior va merge, la câteva zile după reunire, într-un stagiu de pregătire centralizat la Vatra Dornei.

Acolo vor avea loc mai multe meciuri amicale, când ar putea ajunge sub comanda lui Dorinel Munteanu și alți jucători, pe lângă achizițiile făcute până acum.

Foto: SC Oțelul

articolul original.

Loc liber de atacant la SC Oțelul. Nou-promovata a renunțat la vârful care n-a marcat în Liga 2

28 December 2022 at 15:03

SC Oțelul Galați s-a despărțit de fotbalistul Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2.

Atacantul din Ucraina nu a dat satisfacție și a fost lăsat liber de contract de formația antrenată de Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a renunțat la Yevgen Bokhashvili, fără gol în Liga 2

În opt meciuri de Liga 2, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol. E adevărat că a punctat de trei ori în Cupa României, de două ori în jocul cu echipa din Liha 3 Jiul Petroșani, dar asta nu l-a făcut pe Dorinel Munteanu să decidă păstrarea lui până cel puțin la finalul întrecerii actuale.

 • 195 de minute a strâns Yevhen Bokhashvili în 8 meciuri de Liga 2 pentru SC Oțelul, în două dintre ele începând ca titular și de fiecare dată fiind înlocuit.

În august a venit Yevgen Bokhashvili la SC Oțelul, după experiența avută în Vietnam, la Nam Dinh FC. Din 2019 a jucat doar în Asia de Sud-Est, în Indonezia (PSS Sleman și Persipura), Malaezia (Sri Pahang) și apoi Vietnam.

În cariera sa a mai evoluat pentru Dnipro Dnipropetrovsk, Krivas Krivoi Rog, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka, Rukh Vynnyky (toate din Ucraina), Torpedo Kutaisi (Georgia) și FC Minsk (Belarus).

Yevgen Bokhashvili nu a impresionat în ultima perioadă din cariera sa și nici la SC Oțelul

La niciuna dintre acestea din urmă nu a rupt gura târgului, drept dovadă că aproape în fiecare sezon a schimbat echipa. Până să joace în Asia, cele mai multe meciuri într-un sezon le-a avut la Karpaty Lviv, 15 (doar 402 minute) în prima ligă a Ucrainei, iar cele mai multe goluri le-a dat pentru Rukh Vynnyky, 7 în 13 jocuri (1061 minute), în liga secundă.

În Asia a jucat cel mai mult pentru PSS Sleman, 33 de meciuri într-un sezon, pentru care a marcat și 16 goluri.

”SC Oțelul Galați anunță că a ajuns la un acord de încheiere amiabilă a contractului cu Yevhen Bokhashvili, jucător ucrainean ce a evoluat în tricoul roș-alb-albastru pe postul de atacant.

Născut la Dnipro, Bokhashvili a evoluat pentru 8 sezoane în campionatul Ucrainei, în 5 dintre acestea în prima ligă, iar în alte 3 în liga secundă. Dnipro Dnipropetrovsk, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka și Rukh Vynnyky sunt formațiile pentru care a jucat în țara sa natală. Au urmat două sezoane în Georgia și Belarus, pentru ca apoi, Bokhashvili să plece în Asia, acolo unde a jucat în primele ligi ale Maleziei, Indoneziei și a Vietnamului. Bokhashvili a evoluat pentru naționalele de tineret ale țării sale, pentru care are și două goluri marcate. În prima parte a stagiunii 2022/23 a evoluat în tricoul Oțelului în 8 meciuri din campionat, reușind să ofere 1 assist, iar în Cupa României bifat 5 prezențe în care a marcat 3 goluri.

Mulțumim și mult succes, Yevhen Bokhashvili!”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

SC Oțelul, două achiziții până acum

Până în acest moment, SC Oțelul a și adus doi jucători.

În primă fază a fost prezentat Octavian Ursu, care în prima parte a stagiunii a evoluat la CS Comunal Șelimbăr, iar zilele trecute a venit și Antonio Cruceru (foto articol), care a evoluat tot în Liga 2, dar la Unirea Slobozia.

SC Oțelul, reunire în data de 9 ianuarie

Dorinel Munteanu a stabilit ca prima întâlnire din 2023 să aibă loc în data de 9 ianuarie, dar și unde va avea loc cantonamentul. Nici gălățenii nu vor merge în afara țării, ci vor face pregătirea în România.

SC Oțelul va merge, la câteva zile după reunire, într-un stagiu de pregătire centralizat la Vatra Dornei. Acolo vor avea loc mai multe meciuri amicale, când ar putea ajunge sub comanda lui Dorinel Munteanu și alți jucători.

Foto: SC Oțelul Galați

articolul original.

Partea mai puțin cunoscută a vieții lui Cristian Sîrghi, petrecută în Italia, la începutul carierei de fotbalist. ”Nici n-am știut ce a venit peste mine. La petrecere este exact ca în filme și nu e nimic exagerat când spun asta. Droguri, sex

26 December 2022 at 10:50

Campion cu Oțelul în 2011, Cristian Sîrghi (36 de ani), în prezent jucător la SC Oțelul, echipa din Liga 2 care se dorește continuatoarea fostei deținătoare a titlului, a vorbit despre un episod mai puțin cunoscut din viața sa, iar dezvăluirile lui sunt unele șocante.

Pe când avea 18 ani, într-un moment în care s-a accidentat, a decis să își încerce norocul la Milano (Italia), după ce o prietenă care era fotomodel la București i-a recomandat să încerce o carieră de fotomodel.

Cristian Sîrghi, poveste mai puțin cunoscută din vieța sa

Pe lângă faptul că a cunoscut viața extravagantă din lumea modei, cu petreceri, droguri și sex, Cristian Sîrghi nu a putut pleca din Milano decât inventând o scuză, deoarece pașaportul său era la cei care l-au angajat.

”Aveam în cercul de prieteni o fată care era fotomodel la București și mi-a recomandat să încerc o carieră de fotomodel. Dintr-una în alta, am trimis niște poze la București, în două-trei zile mi-au zis să vin să facem o ședință foto. Am făcut-o și de aici mi-au făcut un portofoliu, l-au trimis mai departe în Italia și în nicio săptămână am primit bilete de avion să mă duc.

Nici n-am știut ce a venit peste mine, s-a întâmplat totul foarte repede. Nu am avut timp nici să mă gândesc. Am ajuns acolo, m-au preluat de la aeroport și m-au dus la sediul agenției. Era destul de impunător, eu eram un băiat venit de la Galați. Mi se părea diferită lumea, să ajungi în Milano, un oraș foarte foarte frumos. Totul era la alt nivel”, a pus Cristian Sîrghi, conform GSP.

Sîrghi: ”Te tratau ca pe un obiect! «Du-te, fă-ți treaba!». Nimeni nu te întreba dacă ești bine”

Fundașul echipei din Galați a povestit primul său șoc din ”cariera” de fotomodel.

”După o defilare, am avut primul meu șoc cu lumea asta ciudată. De la Milano ne-au dus la Roma și după eveniment sunt unele petreceri. La petrecere este exact ca în filme și nu e nimic exagerat când spun asta. Droguri, sex. Da. Stăteam în cameră cu un coleg și am dat să mă întorc pe la ora două. Ușa era deschisă, intru și colegul era în pat cu o fată. Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat. Nu eram obișnuit, nu avusesem o viață agitată până la 18 ani.

Nu am știut cum să reacționez. Am ieșit. A doua zi m-am întâlnit cu ei, am discutat ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Tot în seara aia am ieșit afară unde erau ceilalți colegi care fuseseră la prezentare. Stăteau pe bordură, fiecare cu joint-ul lui. Nu fumam, nu fumez nici acum. M-au întrebat: «Țigara ta unde e?». Eu mă gândeam la țigara normală.

Mi s-a părut diferită lumea. Plus că nu puteai spune că ai conexiuni adevărate cu cei din jur. Te tratau exact ca pe un obiect. «Du-te, fă-ți treaba!». Nimeni nu te întreba dacă ești bine. Mă dusesem să câștig niște bani, dar în seara aia cu petrecerea am reușit să mă liniștesc și să mă gândesc dacă asta vreau să fac pe mai departe și dacă ăsta este viitorul meu. Momentul ăla a fost decisiv pentru mine. Mi-am dat seama că nu aia îmi doresc, nu-mi doresc să stau departe de familie, de apropiați”, a mai spus Sîrghi, care la vârsta de 25 de ani avea să devină campion al României cu Oțelul.

A ieșit din modeling inventând un accident pe care l-ar fi avut!

Nu a mai petrecut mult timp ca model și a inventat o scuză pentru a se întoarce în România și a ieși din această lume.

”Am luat decizia să mă întorc. Ei îmi plăteau și bani de buzunar și chiria la apartament și biletele de avion, doar că pașaportul meu era la ei. Nu puteam să plec. Ei practic investesc niște bani în tine. Fac shootinguri pentru portofoliul, fotografii sunt plătiți. Aveau nevoie să-și recupereze investiția, dar eram aproape de a amortiza costurile lor. Avusesem niște shootinguri, niște defilări.

Au văzut că pot să produc bani și nu voiau să-mi dea pașaportul înapoi. A trebuit să vin cu o scuză inventată. Am spus că am avut un accident înainte de a veni în Italia și că trebuie să ajung neapărat în sala de judecată. După ce am revenit acasă, m-au sunat să mă întorc, au fost destul de insistenți”, a mai spus Sîrghi.

Campion cu Oțelul și 10 echipe pentru care a evoluat în cariera sa de fotbalist

Originar din Galați, Cristian Sîrghi a evoluat în cariera sa de fotbalist pentru Oțelul Galați, Maccabi Netanya (Israel), Concordia Chiajna, Ermis (Cipru), Pandurii Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaș, Flamurtari (Albania), Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești și în prezent este sub contract cu SC Oțelul Galați din august 2022.

Cu actuala echipă din orașul natal a promovat din Liga 3 în vară, iar în acest sezon de Liga 2 nu a fost utilizat de Dorinel Munteanu în niciunul dintre meciuri. A jucat, în schimb, în partidele din Cupa României, unde SC Oțelul a ajuns până în faza grupelor.

Sîrghi are în cariera sa, pe lângă titlul de campion al României și trofeul Supercupei, ambele câștigate cu Oțelul, și două jocuri în grupele Champions League, cu Munchester United (0-2 pe Old Trafford) și FC Basel (2-3 pe Arena Națională).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

Cadou de Crăciun pentru Dorinel Munteanu! SC Oțelul a bifat a doua achiziție în această iarnă. Mijlocașul vine de la Unirea Slobozia

24 December 2022 at 11:09

SC Oțelul Galați a perfectat a doua achiziție din această iarnă tot de la o adversară din campionatul Ligii 2, una pe care, cel mai probabil, o va avea rivală și în play-off-ul de promovare.

Trupa antrenată de Dorinel Munteanu a anunțat în Ajunul Crăciunului, sâmbătă, 24 decembrie 2022, că a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu Antonio Cruceru.

Mijlocașul central de 26 de ani, originar din Filiași, vine de la Unirea Slobozia, unde în acest sezon nu a mai fost un titular cert.

Antonia Cruceru s-a despărțit de Unirea Slobozia și a semnat cu SC Oțelul Galați

La seniori, Antonio Cruceru a evoluat pentru Chindia Târgoviște, SCM Pitești (actuala Campionii FC Argeș, când era în Liga 3), Academica Clinceni, FC Argeș (actuala Campionii FC Argeș, când era în Liga 2), Voința Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, SSC Farul Constanța și Unirea Slobozia.

În sezonul actual de Liga 2 a evoluat în 12 din cele 16 meciuri disputate de Unirea Slobozia în campionat, în cinci dintre ele începând ca titular și doar în două terminând jocul pe teren. A totalizat 510 minute și nu a înscris niciun gol.

Mijlocașul era într-un regres al carierei sale, după două ediții de Liga 2 în care a fost jucător de bază la Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Unirea Slobozia.

Cu SC Oțelul a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate, anunță clubul gălățean.

”SC Oțelul Galați a semnat un acord valabil un sezon și jumătate cu mijlocașul Antonio Cruceru (26 de ani), jucătorul ce a evoluat în prima parte a stagiunii 2022/23 a Ligii 2 la AFC Unirea Slobozia.

Antonio Cruceru, născut pe 21 iulie 1996, la Filiași, poate evolua pe postul de mijlocaș central, atât ca inter, cât și pe poziția de mijlocaș ofensiv, dar poate fi folosit și în banda stângă. Antonio a început fotbalul la Școala de Fotbal Gică Popescu, de unde a făcut pasul la Academia Gheorghe Hagi, fiind și component al echipei naționale a României U18. Apoi a fost împrumutat de Viitorul Constanța către formații precum Chindia Târgoviște, FC Argeș, Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, iar în 2019 a fost transferat de către Turris Turnu Măgurele. A urmat o revenire la Constanța, de această dată la Farul, în liga secundă, iar după fuziunea celor două formații de la malul mării, a fost înregimentat de către Unirea Slobozia.

Cruceru a evoluat constant în ultimele sezoane ale Ligii 2, iar în stagiunea trecută a bifat 23 de prezențe în liga secundă, inclusiv în play-off-ul competiției. În această primă parte a actualului sezon, a avut pentru Unirea Slobozia 10 meciuri în campionat și 3 în Cupa României. Poate fi descris ca un mijlocaș agresiv, cu o bună disponibilitate la efort și pressing, care poate apărea și ca pasator decisiv, dar care încearcă de multe ori și finalizarea prin șuturi de la distanță. De asemenea, este și un bun executant de lovituri libere. Din această iarnă, a semnat cu SC Oțelul Galați și va face parte din lotul antrenat de Dorinel Munteanu pentru, cel puțin, următorul an și jumătate.

Bun venit și mult succes, Antonio Cruceru!”, a informat SC Oțelul.

Cruceru, a doua achiziție a gălățenilor în această iarnă

Primul transfer al iernii la SC Oțelul Galați fusese golgheterul din prima parte a sezonului de Liga 2 al adversarei CS Comunal Șelimbăr. Octavian Ursu s-a despărțit marțea trecută, 13 decembrie 2022, de echipa din județul Sibiu, iar în data de 22 decembrie a bătut palma cu trupa antrenată de Dorinel Munteanu.

SC Oțelul ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după primele 16 etape, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași (locul 2) și la două puncte sub Steaua (locul 1).

Unirea Slobozia, cu 29 de puncte, se află pe poziția a 4-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

SC Oțelul vorbește tot mai mult de accederea în SuperLigă. Vasile Jardan: ”Putem promova” / Mihai Adăscăliței: ”Am făcut primul pas spre Liga 1”

22 December 2022 at 14:09
image

SC Oțelul trage concluziile finalului de an, iar jucătorii sunt și ei mulțumiți de cum a decurs 2022, de promovarea din Liga 3 în Liga 2, dar și de parcursul din campionat, de până acum. Amintirea cea mai frumoasă este, aparent, cea a accederii în Liga 2, în urma finalei cu Dante Botoșani.

Vasile Jardan și Mihai Adăscăliței, despre cel mai frumos moment al anului cu SC Oțelul: promovarea în Liga 2! 

Vasile Jardan și Mihai Adăscăliței au analizat și ei ceea ce s-a întâmplat la SC Oțelul în acest an, pe final, care a dus cu gândul că Galațiul poate avea din nou o echipă în prima divizie. Deja, jucătorii și antrenorul Dorinel Munteanu încep să se gândească la o performanță surprinzătoare, promovarea în SuperLiga României după numai un an în Liga 2.

Vasile Jardan speră ca anul 2023 să fie cât mai bun, mai bun ca anul aflat pe final, și le-a mulțumit fanilor pentru aportul adus, în special la meciurile de acasă.

A fost un an foarte bun pentru noi. Sincer să fiu, ne așteptam să fie așa, pentru că știm ce jucători avem, foarte buni, cu experiență la Liga 2 și Liga 1. A fost un an așteptat, chiar ne așteptam să fim aici, să fim pe podium la final.

Cred că amintirea cea mai frumoasă a fost intrarea în Liga 2, cred că realizarea cea mai mare. Apoi, parcursul din Liga 2, unul bun pentru noi, zic eu. Un meci pe care mi-l amintesc e cel de la Dinamo, unde am câștigat, am făcut un meci foarte bun. Am bucurat și fanii, au venit în număr mare.

Referitor la fani nu am ce să zic, vin în număr mare de la meci la meci, nu cred că există în Liga 2 o altă echipă cu atâția fani. Sincer, nici în Liga 1 nu am văzut un  număr mare de fani, cu așa galerie. Mă bucur că îi facem fericiți.

În primul rând, de la 2023 îmi doresc să fie mai bun decât 2022. Sper, cu o pregătire bună, așa cum o să și fie, să fie un an bun și să putem promova în SuperLigă, să putem face meciuri foarte bune, să mulțumim pe toată lumea.

Suntem Oțelul Galați și trebuie să fim cât mai sus”, a spus Vasile Jardan.

Vasile Jardan, 14 meciuri și un gol pentru SC Oțelul

Vasile Jardan, jucător din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, a ajuns la SC Oțelul în vara lui 2021, după ce s-a despărțit de Milsami Orhei, echipă din țara sa natală. E la prima experiență în afara Republicii Moldova, iar în actualul sezon de Liga 2 a prins 14 meciuri și a marcat un gol.

Mihai Adăscăliței: ”Sper să fie totul bine și să promovăm, e cel mai important”

Mihai Adăscăliței este sigur că, în urma unei pregătiri bune în ianuarie, SC Oțelul va avea un parcurs solid, cel puțin la nivelul avut până acum, iar apoi să lupte pentru promovarea în SuperLiga României.

A fost un an reușit, cred că am făcut primul pas spre Liga 1. A fost promovarea, a fost o atmosferă foarte frumoasă. Cred că și acum pe sfârșit am demonstrat că suntem capabili și avem putere să atacăm promovarea. Sigur, mai sunt trei meciuri, dar sper să fie bine. În general, a fost foarte bine.

Mi-a rămas la suflet meciul de promovare, cu Dante Botoșani. A fost o atmosferă superbă. Au mai fost meciuri, dar acela mi-a rămas în suflet. Anul acesta, de când am venit la echipă, am simțit o atmosferă mai frumoasă, cea mai frumoasă comparativ cu echipele la care am mai fost. Aici cred că se face diferența, tradiția, antrenorul, suporterii.

Sper să fie totul bine și să promovăm, e cel mai important. Vreau să fiu sănătos în 2023, să fiu sută la sută concentrat la orice meci, să pot ajuta echipa”, a spus Mihai Adăscăliței.

Mihai Adăscăliței, 12 meciuri pentru SC Oțelul în Liga 2

Mihai Adăscăliței, în vârstă de 28 de ani, a venit la SC Oțelul în ianuarie 2022, de la CS Tunari. A evoluat în actuala stagiune de Liga 2 în 12 partide.

Video: SC Oțelul

articolul original.

Golgheterul Șelimbărului din acest sezon, prima achiziție a iernii a echipei SC Oțelul. A înscris împotriva trupei lui Dorinel Munteanu

22 December 2022 at 09:55

Primul transfer al iernii la SC Oțelul Galați este golgheterul din prima parte a sezonului de Liga 2 al adversarei CS Comunal Șelimbăr.

Octavian Ursu s-a despărțit marțea trecută, 13 decembrie 2022, de echipa din județul Sibiu, iar astăzi, 22 decembrie, a bătut palma cu trupa antrenată de Dorinel Munteanu.

Mijlocașul de 28 de ani originar din Mediaș este la a 11-a echipă pentru care va evolua în cariera sa, la seniori.

Octavian Ursu s-a despărțit de CS Comunal Șelimbăr și a semnat cu SC Oțelul

Octavian Ursu s-a alăturat echipei din Șelimbăr în luna iulie a acestui an și semnase un contract valabil pe un sezon. După jumătate de an s-a despărțit de sibieni, în această perioadă demonstrându-și calitățile care s-au adus în situația de a juca în cariera sa pentru Rapid, UTA, ”U” Cluj sau Poli Timișoara.

A evoluat în toate cele 16 jocuri din prima parte a sezonului Ligii 2, în 11 a început ca titular, și a marcat patru goluri, toate decisive. A înscris în egalurile de acasă cu SC Oțelul (1-1) și Unirea Dej (1-1) și a marcat de două ori în jocul din deplasare cu FK Miercurea Ciuc (2-1). Cu cele patru reușite era și este golgheterul Șelimbărului în acest sezon.

SC Oțelul, despre Ursu: ”Poate fi descris ca un jucător care caută și găsește spațiile libere dintre linii, se demarcă bine și gestionează eficient jocul pe contraatac”

Din postura de jucător liber de contract, Ursu a semnat cu SC Oțelul Galați, echipă cu care are posibilitatea să promoveze în prima ligă, acolo unde a mai promovat cu UTA și Rapid. În Liga 1 a jucat pentru ”U” Cluj (2 meciuri), ASA Târgu Mureș (4 m) și UTA (11 m).

”SC Oțelul Galați a ajuns la un acord contractual cu mijlocașul Octavian Ursu (foto stânga), 28 de ani, jucător de bandă ce a evoluat în acest sezon pentru formația de Liga 2, CSC Șelimbăr.

Octavian Ursu, născut pe 15 noiembrie 1994, la Mediaș, poate evolua ca mijlocaș stânga, dar poate fi utilizat și pe partea dreaptă. A început fotbalul în localitatea natală, iar potențialul său a fost remarcat de Universitatea Cluj care a reușit să îl transfere. Pentru a avea șansa de a juca, ardelenii l-au împrumutat la echipe precum Unirea Slobozia, ACS Berceni și CS Mioveni, după care a fost cedat către ASA Tg. Mureș. A trecut apoi pe la Olimpia Satu Mare, din nou U Cluj și Poli Timișoara. A făcut trecerea la rivala UTA Arad, reușind promovarea în primul eșalon și evoluând apoi 17 meciuri în Liga 1, reușind și un gol. A urmat transferul la Rapid București și o nouă promovare în prima ligă, dar jucătorul a revenit în Liga 2, din nou la Poli Timișoara. Startul actualului sezon l-a găsit la CSC Șelimbăr, reușind chiar un gol în poarta echipei noastre, în remiza, scor 1-1, din etapa a 4-a ligii secunde. În această stagiune, a evoluat în 17 meciuri, marcând 4 goluri, fiind cel mai bun marcator al formației sibiene, iar din partea secundă a campionatului va îmbrăca tricoul roș-alb-albastru al Oțelului.

Octavian Ursu s-a făcut remarcat prin execuțiile sale de la distanță sau din lovituri libere, reușind unele goluri spectaculoare prin acest procedeu, dar apare des la finalizare și din interiorul suprafeței de pedeapsă. Poate fi descris ca un jucător care caută și găsește spațiile libere dintre linii, se demarcă bine și gestionează eficient jocul pe contraatac, dar și cel pozițional, reușind prin driblingurile sale să scoată ușor adversari din joc.

Bun venit și mult succes, Octavian Ursu!”, transmite SC Oțelul prin intermediul site-ului său.

Clubul gălățean nu spune și pe ce perioadă se întinde contractul cu Ursu.

Octavian Ursu, la a 11-a echipă în carieră

În cariera sa, Octavian Ursu a schimbat o mulțime de echipe, evoluând pentru ”U” Cluj (în trei perioade), Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș, Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timișoara (în două perioade), UTA Arad, Rapid și CS Comunal Șelimbăr.

Contractul cu Octavian Ursu va fi semnat ulterior, în acest moment clubul gălățean având interdicție la transferuri din partea FIFA.

SC Oțelul ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după primele 16 etape, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași (locul 2) și la două puncte sub Steaua (locul 1). Gălățenii luptă pentru accederea în play-off-ul care determină promovatele în prima ligă. Echipa se reunește în data de 9 ianuarie 2023 și va efectua unul dintre cantonamentele de iarnă la Vatra Dornei.

Golul marcat de Octavian Ursu chiar în meciul cu SC Oțelul, prezentat de clubul gălățean ca o ghicitoare suporterilor săi privind prima achiziție a iernii:

Foto: CS Comunal Șelimbăr

articolul original.

Francois Yabre, de neclintit din defensiva Oțelului, a devenit rapid unul dintre jucătorii apreciați de suporteri: ”De asta sunt aici, să performez, să îmi fac treaba.” Dorința africanului pentru 2023

19 December 2022 at 10:35

Trei jucători au evoluat pentru SC Oțelul în toate cele 16 meciuri din prima parte a sezonului de Liga 2: portarul Cosmin Dur-Bozoancă (24 ani), fundașul Francois Yabre (31 ani) și mijlocașul Laurențiu Maxim (18 ani). Dintre aceștia, primii doi au fost integraliști și au avut din partea lui Dorinel Munteanu toată încrederea.

Burkinezul François Yabre Tobasegnou a semnat cu SC Oțelul în vara anului 2021, a pus umărul la promovarea echipei în Liga 2, iar în competiția în care a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău a fost punct fix în centrul defensivei gândită de Dorinel Munteanu.

Francois Yabre, la finalul lui 2022: ”A fost un an bun pentru mine, pentru echipă”

Yabre este mulțumit de evoluția sa din anul 2022, în care a obținut o promovare și a jucat în toate jocurile din prima parte a sezonului.

”A fost un an bun pentru mine, pentru echipă. Am lucrat foarte mult în cantonament, pentru că vrem să facem un sezon bun. Până acum am făcut bine. Sunt mulțumit de modul în care am evoluat eu”, a spus africanul într-un interviu acordat clubului din Galați.

Cel mai plăcut moment al său din acest sezon a fost ”prima victorie, cu Dinamo, pentru că acest succes ne-a prins bine, ne-a dat încredere în noi”, iar din tot anul a remarcat ”atmosfera de la stadion. Îmi place mult dacă stadionul e plin și mă face să mă supramotivez.”

Apreciat de suporterii Oțelului. ”Sunt aici să performez, să îmi fac treaba”

Născut în Coasta de Fildeș, Francois Yabre a mai evoluat, până să ajungă în România, în 2019, în ligile inferioare din Norvegia, la Mjondalen, Strommen, Kongsvinger, HamKam și Mjolner.

La SC Oțelul s-a făcut apreciat cu siguranța pe care a dat-o în defensivă, iar seriozitatea sa l-a transformat într-un titular incontestabil în echipa lui Dorinel Munteanu. Și fanii Oțelului apreciază modul în care joacă și se dedică echipei.

”Și eu îi iubesc. E foarte important ce realizezi pe teren, pentru că suporterii îți dau înapoi dragostea lor. Așa că, la fiecare antrenament și meci eu dau 100 la sută, dar și pentru că de asta sunt aici, să performez, să îmi fac treaba. Ei îmi arată dragostea lor și eu încerc să le dau înapoi dragoste prin evoluțiile mele de pe teren”, a declarat Yabre.

”Vreau să continui cu echipa sus în clasament și noi să promovăm”

SC Oțelul a terminat 2022 pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu ocupanta poziției a 2-a, Poli Iași, și la două puncte în spatele liderului Steaua. Trupa gălățeană se va reuni în data de 9 ianuarie.

Pe lângă faptul că perioada de iarnă nu este una tocmai plăcută de jucătorii africani, este știut faptul că echipele pregătite de Dorinel Munteanu au perioade pregătire foarte grele, ”Neamțul” fiind adeptul unor antrenamente spartane.

”Cantonamentul de iarnă va fi greu, ca întotdeauna, dar este parte a procesului. Dacă lucrezi bine în cantonament, cred că în campionat va fi ușor. Dar este ok”, a vorbit Francois Yabre, care și-a spus și dorința sa în plan sportiv pentru 2023: ”Vreau să continui cu echipa sus în clasament și noi să promovăm.”

Foto: SC Oțelul Galați și Sorin Pană (Mediafax Foto)

articolul original.

Președintele SC Oțelul, despre interdicția la transferuri pe care o are clubul: ”Își ia angajamentul că va efectua plățile, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”

15 December 2022 at 12:32
image

Președinte SC Oțelul Galați, Marian Brăilescu, admite că clubul are în acest moment interdicție la transferuri, însă spune că această problemă cu FIFA va fi rezolvată, iar echipa antrenată de Dorinel Munteanu nu va avea afectată campania de achiziții.

Marian Brăilescu spune că SC Oțelul va scăpa de interdicția la transferuri

Într-un comunicat emis joi, 15 decembrie 2022, de club, Marian Brăilescu spune că datoriile către Diego Sevillano și Yulu Matondoai, foști jucători ai campioanei din 2011 (FC Oțelul) a cărui continuatoare este actualul SC Oțelul, au fost achitate, însă mai sunt de plată taxe judiciare către FIFA, în valoare de aproximativ 7000 de franci elvețieni (circa 35.000 de lei).

Conducătorul echipei gălățene vrea să liniștească suporterii, transmițând că penalizarea va fi achitată, iar interdicția va fi ridicată, astfel că Dorinel Munteanu va putea să aibă campania de achiziții din această iarnă așa cum își dorește.

”Având în vedere unele articole din mass-media referitoare la clubul nostru, dar și îngrijorarea comunității noastre de suporteri, SC Oțelul Galați face următoarele precizări:

În acest moment, clubul nostru are o interdicție temporară de transferuri, operată de FIFA, ce se aplică atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Această măsură a fost aplicată în urma unor litigii pe care foștii jucători Diego Sevillano și Yulu Matondo le-au avut cu FC Oțelul Galați, iar decizia a fost extinsă și la nivelul clubului nostru, ca și continuatoare a clubului oțelar. Sumele datorate foștilor jucători au fost achitate, însă nu și plata taxelor judiciare către FIFA, în valoare de aproximativ 7000 de franci elvețieni. Această neplată nu a fost comunicată de către FIFA în timp util și a fost operată interdicția de transferuri în platforma TMS, însă în urma corespondenței cu forul suprem ni s-a confirmat faptul că plata acestor taxe va duce automat la ridicarea sancțiunii.

Această interdicție nu va afecta procesul de fortificare a lotului și strategia de transferuri din această iarnă, SC Oțelul Galați având posibilitatea de a rezilia sau încheia noi contracte de activitate sportivă în această perioadă, înregistrarea acestora urmând oricum a se face în perioada de transferuri din intervalul 16 ianuarie – 12 februarie 2024. Astfel, clubul nostru își ia angajamentul că va efectua plățile înainte de această perioadă, iar componența lotului și strategia sportivă nu vor avea de suferit”, a transmis Marian Brăilescu.

Dorinel Munteanu vrea trei-patru jucători la SC Oțelul în pauza de iarnă

SC Oțelul intenționează să facă schimbări în lotul de jucători în această iarnă, pentru a continua lupta pentru play-off și apoi pe cea pentru promovarea în SuperLigă.

Dorinel Munteanu anunța acum câteva zile că la echipă așteaptă trei sau patru jucători noi, însă pentru asta are nevoie de un buget.

”Vor fi schimbări! Se vor face, dar trebuie să am un buget, să am bani la dispoziție ca să pot aduce jucători noi, dar cu siguranță vor veni trei-patru.

Suntem o echipă de podium, de aceea vreau să fac un apel, în afară de primărie și Liberty, care au fost lângă noi, ca jucătorii să fie plătiți la zi. Au fost plătiți la zi, în momentul de față nu sunt plătiți, dar până pleacă în vacanță vor primi banii”, spunea antrenorul Oțelului.

Momentan, echipa din Galați nu a anunțat nicio despărțire de vreun jucător sau vreo achiziție după încheierea primei părți a sezonului.

SC Oțelul, din postura de nou-promovată, ocupă locul 3 în clasament, cu 31 de puncte acumulate în 16 jocuri, fiind la egalitate cu a doua clasată Poli Iași și la două puncte sub liderul Steaua (33 puncte), care nu are drept de promovare.

Foto:SC Oțelul Galați 

articolul original.
❌