ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cum să alegi cea mai bună saltea ortopedică

25 August 2022 at 12:49

Ai probleme cu salteaua și te întrebi care este cea mai bună saltea ortopedică? Cu toții avem obiceiuri și nevoi de somn diferite. Anumite persoane au nevoie de saltele care să fie potrivite pentru spatele lor. Salteaua ortopedică ofera un nivel ridicat de confort mai ales pentru cei care suferă de dureri cronice de spate sau au probleme cu articulațiile. 

De asemenea, salteaua ortopedică ajută enorm și pentru a scăpa de insomnie –  ,,boala’’ secolului 21, de care suferă din ce în ce mai mulți oameni. Dacă nu te poți trezi energic și te trezești nervos și cu multiple dureri și salteaua ta este veche, trebuie să iei în considerare faptul că trebuie să-ți achiziționezi una nouă.

Salteaua pe care ți-o alegi este foarte importantă, deoarece dacă optezi pentru o saltea prea tare, aceasta va apăsa pe punctele care te dor cel mai tare. Totodată, o saltea prea moale, nu îți va susține corect corpul. 

La momentul actual, poți să alegi dintr-o multitudine de oferte de pe piață, însă trebuie să știi exact de ce ai nevoie. Există multe oferte și promoții care te pot induce în eroare, tocmai de aceea este recomandat să te informezi foarte bine înainte să iei o decizie. Iata de ce trebuie sa ții cont atunci cand cauți o saltea ortopedică!

Dimensiune

Lungimea, lățimea și grosimea saltelei tale au un impact semnificativ asupra somnului tău, de aceea trebuie să te uiți bine înainte de achiziționare.

O saltea ortopedică bună are o lungime cu peste 15-20 de cm mai mare decât înălțimea ta. Cât despre lățime aceasta trebuie să aibă minim 70 de cm pentru un pat single și 160×200 pentru un pat dublu.

Grosimea saltelei este cea care stabilește capacitatea de susținere a coloanei vertebrale. Altfle spus, trebuie să alegi o saltea care are minim 16 cm grosime. Grosimea saltelei este în strânsă legătură cu rezistența ei în timp, iar beneficiile asupra sănătății sale se vor vedea mai clar. 

Fermitate

Saltelele ortopedice sunt bune deoarece au o fermitate medie spre mare pentru a menține coloana vertebrală pe loc. De obicei, cauza esențială a durerii de spate la ridicarea din pat este că salteaua nu este suficient de tare pentru da corpului oportunitatea de a avea un legătură uniformă cu salteaua.

Saltelele ortopedice înlătură punctele de presiune și promit o bună circulație a sangelui în timpul somnului, astfel corpul relaxând-se complet. Alege saltele ortopedice cât mai ferme, pentru că acestea pot ajuta la tratarea sau prevenția problemelor legate de durerile de spate sau deformările de

Materiale

Materialul saltelei și husa trebuie sa fie super confortabile, întrucât te vei sprijini mult timp pe ele. Cea mai bună sugestie a experților este să optezi pentru o o saltea care să nu aibă arcuri, dar să fie realizată din materiale naturale de înaltă calitate.

Alege materialul de cea mai înaltă calitate căutând 100% natural pe ambalajul produsului. Lâna sau bumbacul sunt materiale bune pentru husă, deoarece lasă pielea să respire și nu reține umezeala.

Alege saltele din materiale naturale, cum ar fi fibra de cocos sau latexul natural. Aceste materiale permit saltelei să respire, să țină umezeala afară și să păstreze mirosurile neplăcute în interior. Este mult mai puțin probabil să se dezvolte bacterii sau acarieni. Aceste materiale asigură menținerea aspectului proaspăt pentru o lungă perioadă de timp.

articolul original.

O fetiță de 10 ani a plutit pe o saltea din Vama Veche până în Bulgaria

17 August 2022 at 12:48
image

O fetiță în vârstă de 10 ani lăsată să se joace pe o saltea pneumatică, în Vama Veche, a fost luată de curenți și a ajuns în zona graniței cu Bulgaria.

O fetiță de 10 ani a plutit pe o saltea din Vama Veche până în Bulgaria

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa a anunțat că fetița aflată pe o saltea pneumatică care plutea în larg, spre Bulgaria, a fost recuperată de un salvamar cu skijet.

A fost evaluata de echipajul SMURD. Unchiul fetiței, care plecase înot după ea, a ieșit singur la mal și nu are nevoie de îngrijiri medicale Cele două persoane au refuzat transportul la spital.

articolul original.

O fetiță lăsată pe o saltea pneumatică pe mare, la Vama Veche, a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei

17 August 2022 at 12:18

Un copil lăsat să se joace pe o saltea pneumatică, la Vama Veche, a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei. Fetița în vârstă de 10 ani se afla, miercuri, pe plaja din Vama Veche, acolo unde se juca în apă, pe o saltea pneumatică. La un moment dat, oamenii de pe mal au observat cum salteaua pe care se afla copilul a fost dusă în larg şi au sunat la 112.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” au intervenit la faţa locului, iar între timp, un salvamar aflat pe un skijet a plecat să îl salveze pe copil.

Salvamarul a reuşit să ajungă la fetiță şi să o ducă la o ambarcaţiune a pompierilor, care a dus-o la mal, acolo unde a fost evaluată de medici.

Potrivit ISU Dobrogea, ambarcaţiunea a ieşit din nou în larg pentru a-l recupera pe unchiul fetiței, care înota încercând să ajungă la salteaua pe care se afla copilul, pentru a-l salva. Acesta a reușit în cele din urmă să ajungă singur la mal.

articolul original.

Domnul Gabriel, un paznic de cimitir din Pomet, Cluj Napoca, a uimit pe toată lumea. Ce făcea bărbatul în maşină, în fiecare noapte

5 August 2022 at 13:32
image

Domnul Gabriel, un paznic de cimitir din Pomet, Cluj Napoca, a uimit pe toată lumea. Bărbatul și-a amenajat în mașină un dormitor şi chiar dacă nu are parte de confortul de acasă, se odihnește atunci când activitatea sa devine prea stresantă.

Domnul Gabriel a fost surprins în timpul programului. În momnetul respectiv, paznicul completa câteva hârtii, însă oamenii care au trecut pe lângă maşina sa au observat că pe bancheta din spate era amenajat un pat, cu saltea şi perne.

Mai în glumă, mai în serios, bărbatul a spus că şi-a amenajat spaţiul pentru a avea unde să se odihnească atunci când soţia nu îl primeşte acasă.

Superstiții despre vizitele la cimitir

Toată lumea trebuie să știe că există niște reguli stricte, atunci când vine vorba de vizita noastră într-un cimitir ortodox. Respectă-le pentru a nu avea ghinion și pentru a nu strica energia din aceste locuri.

Una dintre cele mai mari superstiții este aceea că nu poți merge la cimitir pe întuneric după apusul soarelui. Se crede că ziua este timpul celor vii, iar noaptea este timpul morților, iar vizitând cimitirele la amurg poţi deranja sau chiar supăra defunctul.

O altă superstiție este aceea că nu trebuie să vizitezi cimitirele în marile sărbători bisericești, există date mai bune pentru a face acest lucru. În calendarul bisericii, ele sunt numite sâmbăta Morţilor.

Mai mult, tot o credință mistică este că nu este bine să mergi la mormânt iarna și, dacă este cazul, ia aminte la urma pe care ai lăsat-o în urmă și ocolește cimitirul de trei ori. Altfel, riști să „aduci” sufletul defunctului acasă.

articolul original.
  • There are no more articles
❌