ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

”Nu vă fie frică, Mioveniul se ridică!” – Dacia i-a răpit Gloria Buzăului în Liga Florilor

15 January 2023 at 21:09

La primul meci acasă din 2023, publicul din Buzău, iubitor și cunoscător de handbal, a umplut Sala Romeo Iamandi, pregătit să se bucure de o nouă victorie a echipei locale, aflată, bine-merci, pe locul doi în clasament, considerând ”floare la ureche” meciul cu micuța Dacie din Mioveni.

Buzoienii, la fel ca susținătorii veniți de la Mioveni, au tremurat pentru rezultat, într-un joc în care fazele de joc au dat năvală la ambele porți, săpând adânc emoții în cordul deschis spre susținerea echipei favorite. Sfârșitul de meci i-a găsit pe toți în picioare…

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În Sala Romeo Iamandi, Gloria și Dacia au oferit un minunat spectacol de handbal, cu ritm nebun și faze spectaculoase, pe tot parcursul întâlnirii. Dacia a pierdut prima repriză la două goluri, dar a câștigat-o pe a doua, tot cu două, pentru un egal cu 66 de goluri, împărțite la cele două echipe.

Echipa antrenată de Robert Licu și Alin Oprescu avea să arate că este pe drumul cel bun, că acumulează forță de grup, atunci când la club toată lumea trage la aceeași căruță, oricât ar fi de greu, când atmosfera este bună, se lucrează transparent și coerent, în respect reciproc.

Defășurarea jocului:

Dacia a început mai slab, fiind condusă cu 4-1 în minutul 4, dar și-a revenit, pas cu pas, trecând chiar în avantaj în minutul 18. Cu golurile înscrise de Constantinescu (4), Vizuete, Sărățeanu și Cîrjan a venit prima egalare, (7-7) în minutul 9,55.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ș. Lazăr e eliminată 2 min după ce Zamfirescu face 8-7. Vizuete egalează, dar Iuganu, liberă în etxrema stângă, menține avansul de un gol. 9-8 ,min 13,12. O forțare în atac devine lovitură de la 9m pentru Buzău. Zamfirescu găsește din nou zonă liberă pe extremă și înscrie. Constantinescu aruncă de la 9m și înscrie. 7 m și, pentru siguranță, Ștefania Lazăr e eliminată 2 min. Iuganu face 11-9.

O combinație superbă în atac, o pune pe Cîrjan în poziție de gol, 11-10. Time out, min 18, Gloria.

La reluare, Mîrcă apără, Raluca Nicolae, atentă, înscrie din postul ei și Dacia trece în avantaj, 11-12. Meciul are un ritm nebun, fazele se succed cu rapiditate de la o poartă la alta. 13-13, min 20,23 și Constantinescu scapă singură, dar nu poate învinge portarul buzoian. Tot din extrema stângă vine golul de 14-13. Lazăr obține o eliminare la Iuganu. Ratează aruncarea la poartă în faza următoare, dar și Buzăul ratează. Mîrcă dă o pasă excelentă la Marina Ilie care egalează. 14-14 min 23,35.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Ilyina aruncă superb peste apărarea Mioveniului, 15-14. Cele două galerii se înfruntă în urale, dând și mai mult farmec întâlnirii. Constantinescu aruncă și ea peste apărare. Golurile curg mai departe.

Luptându-se admirabil, Cîrjan obține un nou 7m pentru Dacia, dar Sărățeanu nu o păcălește pe Nenezic, în schimb se luptă la recuperare și mingea rămâne la Dacia. Se dă forțare în atac la Krsnik, corect…

Burlachenko face 17-15, scorul primei reprize.

La reluare ambele echipe ratează atacurile, până când Constantinescu prinde spațiu pe contrăși face 17-16. Angajată de Lazăr, Nicolae egalează, 17-17, min 32,52.

Se dă 7m pentru Gloria, min 34, 18-17. Cîrjan o angajează pe Constantinescu, cu o schemă surprinzătoare, 18-18. Vizuete face 18-19! Gloria egalează prin Iuganu, min 35,33. Aceeași Iuganu prinde spațiu generos la semicerc și face 20-19. Constantinescu fentează apărarea și portarul, 20-20. Imediat, Burlachenko înscrie, 21-20. Krsnik o ”elimină” 2 minute pe Burlachenko. C Constantinescu, 21-21 din 7m. Moroianu înscrie cu noroc, 22-21, min 39,00.

Dacia rulează inspirat și egalează din nou, prin Dora Krsnik. 22-22. Petrovic face 23-22 și se dă eliminare la Prkacin.

Krsnik finalizează cu gol o combinație frumoasă, 23-23, min 40.

Sala își încurajează favoritele, dar Mîrcă apără, repune rapid și Milic aruncă în poarta goală, 23-24, min 41!!!

Cîrjan își arată forța și obține o nouă eliminare cu 7m. Constantinescu rupe ațele porții, 23-25!

Robert Licu își încurajează frenetic elevele. Pentru compensație, arbitrii o elimină pe Milic după golul de 24-25, marcat de Petrovic. Cîrjan e ținută strict, dar tot crează derută în apărarea buxoiană. Claudia aruncă în risc de pasiv, portarul respinge, Cîrjan recuperează la semicerc și înscrie 24-26, min 44,09.

Petrovic, 25-26. O bâlbă în atac pune Buzăul în posibilitate de recuperare, dar Mîrcă apără. Puriii Veseli se luptă și ei cu toată sala. Iuganu egalează, Cîrjan înscrie 26-27. Imediat, Ilyina face egal. Cîrjan obține un nou 7m. Constantinescu 27-28, min 48,06.

Mîrcă apără!!

Tensiunea crește în Sala Romeo Iamandi. Krsnik o ”elimină” pe Prkacin, min 48,48. Puriii exultă!

Beșleagă pierde atacul, Mîrcă apără, Beșleagă scapă pe contră și înscrie, 27-29! Time out Buzău, min 50,51.

Mîrcă apără la reluare, dar se dă 7m. Iuganu 28-29. Handbalistele Mioveniului joacă cu zâmbetul pe buze, în ciuda oboselii și a efortului exemplar pe care le dau. Constantinescu înscrie cu o deviere fericită, 28-30. Mîrcă apără!!!, min  53,15. Moroianu pe contraatac, 29-30. Sala explodează de urale. Constantinescu obține 7m, min 54,36. Krsnik înscrie 29-31!

Raluca Nicolae e vârful apărării avansate. Judith Vizuete e elimnată 2 min. 30-31. Cu rsic de pasiv, Constantinescu aruncă și ratează. 31-31, min 56,23, gol Iuganu. Sala face o presiune uriașă. Aruncarea Claudiei e blocată și, pe contraatac, Iuganu face 32-31, min 57,37.

Robert Licu joacă 7-6 în atac. Se dau lupte grele la semicerc. Marina Ilie egalează, 32-32. Mîrcă apără! Din nou, Marina înscrie, min 59,09 scor 32-33. Time out Gloria! Ilyna egalează, min 52,15.

Cu perspectiva victoriei, dar și cu grija de a nu pierde mingea, handbalistele Daciei termină meciul în atac, cu o aruncare de la 9 metri care nu intră în poartă.

33-33, scor final, după un meci pentru care publicul a aplaudat încântat!

Handbalistele Mioveniului și-au trăit bucuria, sub uralele galeriei venită de la Mioveni.

”Nu vă fie frică, Dacia se ridică!” a fost anunțul făcut de Puriii Veseli în scandările de final.

Șeful galeriei, Sorin Moga, plângea de bucurie, lăsând pentru prima dată deoparte portavocea cu care a dus greul scandărilor pe parcursul meciului.

Handbalistele i-au cântat ”La mulți ani!” celui mai mic membru al galeriei, deloc puriul Ianis Petre, care a împlinit astăzi venerabila vârstă de 13 ani…

Profesorul Ioan Mihăilă, principalul Robert Licu și secundul Alin Oprescu și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat, ca pentru o treabă bine făcută.

Claudia Constantinescu a speriat publicul gazdă, marcând de 13 ori (4 din 7m). De la Buzău Iuganu a marcat cel mai mult, de 12 ori. Roxana Cîrjan este al doilea marcator al Daciei cu 5 goluri, dar Roxy a obținut mai multe aruncări de osândă (5) pentru echipă și câteva asisturi spectaculoase. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale ei, la care a adăugat, ca de obicei, îndemnul ei inconfundabil la luptă. Dora Krsnik a marcat de 4 ori, Judith Vizuete 3g, Marina Ilie 3g, Raluca Nicolae 2g, Roxana Beșleagă 1g, Bojana Milic 1g, Bianca Sărățeanu 1g.

Gloria Buzău coboară două locuri, de pe 2 pe 4 (27p), după ce Rapid și Bistrița au luat câte 3 puncte ajungând la 28p.

Dacia stă cu 10 puncte peste Zalău 9p, Slatina 6p și Galați 0p.

În etapa următoare, Dacia joacă acasă cu Rapid București, joi 19 ianuarie, de la ora 19,00. Intrare 20 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită.

Foto credit Florin Mușetoiu

articolul original.

Dacia Mioveni joacă la Zalău, în Cupa României la handbal feminin

7 January 2023 at 14:42

Handbalistele Daciei Mioveni au plecat astăzi spre Zalău, pentru meciul de mâine din Cupa României Fan Courier, cu echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău.

Ținând cont de luptele grele care urmează în campionat, inclusiv cu HC Zalău în etapa 16, pe 12 februarie, coroborat cu experiența ireală a meciului de la Zalău din etapa 4, când zălăoancele au avut liber la durități pe mâna arbitrilor, care au fost suspendați ulterior 8 etape (inutil pentru Dacia), cel mai important pentru Dacia condusă de Robert Licu și Alin Oprescu e să nu iasă cu planetarele rupte, la propriu, din acest acest meci.

CS Dacia Mioveni 2012 – HC Zalău se joacă de la ora 11,00. În Liga Florilor Dacia și Zalău sunt la egalitate de puncte (9).

În Turul I al Cupei României se mai joacă duminică următoarele meciuri:
  • HCF PIATRA NEAMT – ACS LIVIU REBREANU TURDA DIVAF
  • CSM ROMAN – ACS SC 181 SSP BUCURESTI
  • CSM BACAU – CSM SLATINA
  • CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM CORONA BRAȘOV
  • CSU NEPTUN CONSTANTA – CSM GALATI
  • CS GLORIA 2018 BISTRIȚA-NĂSĂUD – CS MINAUR BAIA MARE
  • CSM TG. JIU – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ultimul meci din turul 1 al Cupei României, CSU CLUJ-NAPOCA – HC DUNĂREA BRĂILA, se joacă vineri, 13 ianuarie.

Sunt calificate direct în turul al doilea: CSM București, Rapid, Cisnădie, Buzău, Vâlcea (echipe care evoluează sau au evoluat în cupele europene), iar Știința București și Activ Prahova Ploiești sunt calificate prin tragerea la sorți.

Meciurile din turul secund se vor disputa la finalul lunii februarie.

Dacia are o deplasare grea în Campionatul Național Liga Florilor, la SCM Gloria Buzău, pentru meciul etapei 12, ce se joacă duminică 15 ianuarie, de la ora 17,30. Gloria Buzău este pe locul II în Campionat, cu 27 de puncte, după CSM București care are 34 cu un meci în plus jucat.

Șirul meciurilor de forță ale Daciei continuă la sala Sporturilor Mioveni cu meciul din etapa 13, cu ocupanta locului 3, Rapid București. Deocamdată, data anunțată de FRH este 18 ianuarie, la 3 zile după meciul cu Gloria Buzău.

Citește și

articolul original.

Dacia Mioveni – CSM București, super spectacol handbalistic, cu tribune pline!

30 December 2022 at 21:04

Dacia Mioveni – CSM București a fost un meci care a recompensat numerosul public venit în Sala Sporturilor din Mioveni cu handbal intens și multă emoție.

Un fel de luptă între David și Goliat, meciul a curs spectaculos pe toată durata lui. În primul rând, a surprins replica puternică a Daciei în prima repriză, care a presat echipa vedetelor de nivel european, conducând chiar cu 16-15 în minutul 26. Mica echipă antrenată de Robert Licu a atacat cu toate resursele zidul experimentatelor și puternicelor handbaliste ale CSM-ului, apelând la chiar la varianta 7-6, cu care a avut destule realizări ce au pus în dificultate oaspetele de clasă.

Determinarea pivotului Roxana Cîrjan, a transmis, ca de obicei, semnalul de luptă îndârjită. Roxana s-a răsucit de multe ori cu apărătoarele adverse în spate și a înscris. De 7 ori astăzi!

Prima repriză s-a încheiat 16-18

La pauză, echipa de handbal feminin a Liceului Tehnologic Mioveni a fost felicitată pentru obținerea primului loc pe județ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și a primit cadouri din partea Consiliului Local Mioveni prin viceprimarul Ciprian Țurlea.

Claudia Constantinescu a marcat, la fel ca la Slatina, de 9 ori, plus două goluri din 7m, a muncit enorm, dar în repriza secundă a fost blocată la multe aruncări. La reușitele ei au contribuit colegele de echipă, Ștefania Lazăr, Dora Krsnik, Bojana Milic, Alexandra Georgescu, Raluca Nicolae, care au avut și ele reușite individuale, plus munca grea din apărare.

Ritmul de joc a fost bun, vedetele CSM-ului și-au onorat statutul în partea a doua a jocului, dar a fost nevoie să se întrbuințeze serios. Am văzut execuții de finețe din toate posturile, dar și rateuri, la fel de spectaculoase care au smuls reacții de surpriză în public.

Mădălina Ion a făcut din nou galeria Puriilor Veseli să-i scandeze numele, cu intervențiile ei salvatoare. Spre final, Robert Licu i-a dat o șansă și junioarei venită de la Caracal, Daria Andrei Gabriela, care a reușit să pareze aruncările în trei faze, consecutiv…

În meciul cu titrata CSM, Robert Licu a rulat tot lotul avut la dispoziție, din care au lipsit, Judith Vizuete, Irina Ivan, Laura Popa, Raicea Beatrice.

S-a terminat 26-37 pentru CSM, dar jucătoarele Daciei au ieșit ca niște campioane din teren, fiind așteptate la marginea terenului pentru felicitări și autografe, la fel ca vedetele din București!

Și asta e tot ce contează după un meci cu CSM București!

Marcatoare Dacia Mioveni: Claudia Constantinescu (11g), Roxana Cîrjan (7g), Bojana Milic (2g), Raluca Nicolae (2g), Ștefania Lazăr (1g), Dora Krsnik (1g), Alexandra Georgescu (1g) și Bianca Sărățeanu (1g)

Marcatoare CSM București: Cristina Neagu (6g), Emilie Arntzen (6g), Alexandra Dindiligan (6g), Elizabeth Omoregie (5g), Malin Aune (4)g, Siraba Dembele (4g), Mihaela Mihai (3g), Crina Pintea (2g) și Alicia Gogârlă (1g).

articolul original.

Liga Florilor: Dacia Mioveni învinge pentru prima dată la Slatina!

23 December 2022 at 02:24

Așteptat cu înfrigurare de ambele tabere, meciul etapei X  a Ligii Florilor, dintre Dacia Mioveni și CSM Slatina, a fost un joc de mare luptă, în care, chiar dacă Dacia a condus pe tot parcursul întâlnirii, emoția victoriei și speranța revenirii au catalizat cele două echipe și publicul aferent, până în ultimele patru minute, când a devenit clar că handbalistele antrenate de Robert Licu și Alin Oprescu vor câștiga întâlnirea.

A fost o demonstrație de caracter și profesionalism din partea handbalistelor Mioveniului, care au arătat că pot fi o echipă redutabilă, chiar și în formulă incompletă.

Dacia Mioveni a revenit în modesta sală LPS slătineană cu amintirea înfrângerii suferită în ultimele secunde de joc, la debutul campionatului trecut, fapt ce l-a făcut pierdut de la timonă pe antrenorul Gheorghe Covaciu.

Ovaționată de public ca un veritabil brand local, antrenoarea Victorina Bora rămâne garanția că nici o echipă din Liga Florilor nu va face o călătorie de plăcere pe malul Oltului, la Slatina.

Exact așa a fost și pentru Dacia Mioveni, care a trebuit să se tureze serios pe drumul spre o victorie scontată, dar incertă după toate problemele din ultima vreme.

Handbalistele Mioveniului au preluat inițiativa încă de la începutul partidei, Vizuete, Georgescu și Lazăr fiind primele care au modificat tabela. Cu Lixăndroiu și Cârligeanu, Slatina s-a ținut aproape ,4-4 (min 17), 8-8 (min23), dar o serie foarte bună a Claudiei Constantinescu, care avea să marcheze de 9 ori în acest meci, a dus Dacia la 5 goluri diferență până la pauză. 8-13.

La reușitele Daciei au contribuit din plin paradele de excepție ale goalkeeperului Mădălina Ion, aflată într-o zi de grație.

Surpiza Mioveniului a fost apariția Dorei Krsnik, întoarsă la bordul Daciei după o pauză medicală survenită în urma participării cu lotul național al Croației la Campionatul European EHF. Dora a furnizat multe mingi utile coechipierelor și a obținut mai multe aruncări de la 7 metri.

În repriza secundă apărarea a funcționat foarte bine, oferindu-i Mădălinei Ion posibilitatea de a se opune eficient la aruncările oltencelor, spre disperarea publicului local și bucuria galeriei din Mioveni, Puriii Veseli, care i-a strigat insistent numele, în semn de recunoștință. Mădălina a avut 24 de inetrvenții, inclusiv 3 lovituri de la 7 metri apărate.

Bojana Milic a fost reinventată de Robert Licu pentru a suplini absența stâlpului apărării, Irina Ivan, accidentată în meciul cu Galați și operată la genunchi.

După ce a condus și cu 7 goluri, Dacia a redus turația spre final, dar și-a asigurat o victorie necesară care o ține în cărțile evitării barajului de menținere. S-a terminat 18-22 și în palmaresul micului club din Mioveni se adaugă și prima victorie la CSM Slatina.

Cu 9 puncte, Dacia urcă pe locul 10 în clasament, peste Minaur Baia Mare, HC Zalău, CSM Slatina și CSM Galați.

Este o victorie care indispune unele minți autoexaltate de impresia, infantil declarată, că ar fi deținătoarele tainelor  handbalului suprem și care au agende personale, diferite de interesul Daciei Mioveni.

Surpriza campionatului, CSM TG Jiu, rana vie a Daciei Mioveni, a reușit să învingă și ea Minaur Baia Mare la TG Jiu, scor 24-21 (13-12) și urcă pe locul 7, cu 12 puncte.

După seria de ghinioane provocate de accidentări și probleme medicale, Dacia Mioveni readuce în teren nume pe care se baza la începutul campionatului și speră să își atingă obiectivul de a sta desupra locurilor care trimit la barajul de menținere.

Anticipând victoria, galeria Daciei, Puriii Veseli, a pregătit o petrecere tematică la întoarcerea în Mioveni, care trebuie să fi ținut până dimineața…

Ultimele trei etape ale turului sunt infernale pentru Dacia Mioveni, care va juca cu primele trei clasate, CSM București, Gloria Buzău și Rapid București.

FRH a anunțat meciul de gală al Daciei cu CSM București, din etapa XI, pentru data de 30 decembrie. Va fi un meci în care Dacia își va juca șansa, dar mizăm mai întâi pe un nou omagiu adus acestui sport minunat la Sala Sporturilor Mioveni.

Declarații președinte Dacia Mioveni 2012, Toma Duței.

Ne bucurăm de o victorie venită după o perioadă dificilă pentru echipa noastră. Multe accidentări și absențe au ținut și țin în afara terenului jucătoare importante în angrenajul echipei. Astăzi am văzut în teren o echipă care nu a lăsat garda jos pe tot parcursul întâlnirii, o echipă de luptătoare. Felicit handbalistele noastre și staff-ul tehnic pentru această victorie atât de necesară, care ne permite să rămânem în lupta pentru realizarea obiectivului, clasarea peste locurile de baraj. E greu, dar e frumos!

Video, declarații antrenor CS Dacia Mioveni 2012, Robert Licu
image

CSM SLATINA – DACIA MIOVENI 18-22 (8-13) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

CSM Slatina: Tymoshenkova, Nagy, Chetraru – Lixăndroiu 7, Cârligeanu 4, Dragomir 4, Bogdanovici 2, Olaru 1, Drăghici, Fulgoi, Lecu, Popescu, Necula, Lazea, Coman, Matea. Antrenor: Victorina Bora.

CS Dacia Mioveni 2012: Mîrcă-Olariu, Ion – Constantinescu 9, Cîrjan 4, Lazăr 2, Milic 2, Vizuete 1, Georgescu 1, Krsnik 1, Ilie 1, Nicolae 1, Nițu, Simion, Beșleagă, Sărățeanu, Darie. Antrenor: Robert Licu.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 6 (2) – 8 (6).

Eliminări de 2 minute: 3-3.

articolul original.

Gloria Bistrița și-a confirmat statutul de favorită în meciul cu Dacia Mioveni!

4 December 2022 at 22:48

Astăzi s-a disputat la Sala Sporturilor Mioveni întâlnirea etapei VIII a Ligii Florilor, dintre Dacia Mioveni și echipa de pe locul III al clasamentului, Gloria Bistrița.

Înaintea întâlnirii de la ora 17,00, handbalistele Daciei au făcut o trecere pe la Târgul de Prăjituri organizat în holul principal al Sălii Sporturilor de elevii Școlii George Topîrceanu. Nu au venit cu mâna goală, ci le-au adus prăjituri personalizate cu logo-ul clubului, pe care copiii le-au pus la vânzare în demersul lor de a strânge bani pentru școala lor.

Revenind la handbal, echipa antrenată de Horațiu Pașca a câștigat la o diferență de 8 goluri un meci pe care nu l-a dominat așa de categoric, dar handbalistele Mioveniului au făcut unele greșeli neprovocate în repriza secundă, care au făcut diferența.

Cu șase jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița are un parcurs foarte bun în această ediție de campionat, susținut de un buget pe măsură, al doilea după CSM București, echipă cu care se află la egalitate de puncte după opt etape (22pct).

Aflat la primul meci oficial în calitate de antrenor principal la Dacia Mioveni, prof. Robert Licu a trebuit să reinventeze din mers o formulă de echipă, după ce mai multe jucătoare au devenit indisponibile.

Este vorba de Irina Ivan care s-a operat la genunchi după meciul de la Galați, Dora Krsnik, care nu s-a putut întoarce imediat după Europene și ajunge abia miercuri la Mioveni, Marina Ilie aflată în recuperare după o accidentare și Laura Popa în recuperare după operație.

Cu aceste premise, era nevoie de foarte mult entuziasm pentru ca cineva să parieze pe victoria Daciei. Totuși, în sala în care comunitatea Mioveniului a umplut tribunele, după ce s-a îndulcit la Târgul organizat de elevii Școlii George Topîrceanu, toată lumea s-a bucurat de frumusețea handbalului și s-a strigat ”Mioveni! Mioveni!” chiar și când Dacia nu mai avea vreo șansă să întoarcă scorul. În fond, este doar un joc frumos de care oamenii trebuie să se bucure.

Dacia Mioveni a început foarte bine meciul conducând până în minutul 18 (9-7), după care apărarea masivă și experimentată a Gloriei a făcut dificile execuțiile din atacul Daciei, iar câteva erori individuale ale jucătoarelor noastre au făcut misiune imposibilă din șansa unui rezultat pozitiv.

A fost 12-16 la pauză.

În pauză, secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012, multiplă campioană națională la diferite categorii și-a prezentat ultimele rezultate, în aplauzele spectatorilor.

În repriza secundă diferența s-a majorat ajungând chiar și la 10 goluri 19-29, min52. Bazaliu, Chintoan și Zulic au marcat cele mai multe goluri pentru Bistrița.

Meciul s-a terminat cu scorul 22-30. Dacia va juca în etapa următoare la Dunărea Brăila, o altă echipă bogată a Ligii Florilor, cu un lot foarte valoros.

DACIA MIOVENI – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 22-30 (12-16) Arbitri: Cristina Lovin / Simona Stancu

Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu – Nicolae 5, Cîrjan 4, Vizuete 3, Simion 3, Constantinescu 3, Georgescu 2, Lazăr 2, Nițu, Beșleagă, Sărățeanu, Darie, Milic. Antrenor: Robert Licu.

Gloria Bistrița: Dumanska, De Arruda – Chintoan 7, Bazaliu 6, Zulic 6, Tamires 4, Posavec 3, Pristăvița 1, Nikolic 1, Striukova 1, Terec 1, Mălăncuș, Mezei, Balint, Munteanu, Marcu. Antrenor: Horațiu Pașca.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (1) – 3 (2).

Declarații Bianca Bazaliu Gloria Bistrița

Declarații Raluca Nicolae – Dacia Mioveni

Declarații Horațiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița

Declarații Robert Licu, antrenor Dacia Mioveni

articolul original.

Dacia Mioveni – Gloria Bistrița în Liga Florilor și topîrcenii în Liga Dulciurilor, la Sala Sporturilor Mioveni!

25 November 2022 at 21:43

Pauza competițională, prelungită în Liga Florilor de Campionatul European de Handbal Feminin EHF, se încheie pentru CS Dacia Mioveni 2012 duminică 4 decembrie, când etapa VIII a Campionatului aduce la Sala Sporturilor Mioveni o echipă tare, cu 6 jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița.

Ultimul meci al Daciei a fost la Galați, de unde a venit acasă cu cele 3 puncte, dar cu încă o jucătoare căzută la datorie, Irina Ivan, victimă a scândurii de dușumea numită prea ușor suprafață de joc în Sala Siderurgistul. Irina, stâlpul central al apărării Daciei, s-a lovit grav la genunchi și a avut nevoie de operație, fiind indisponibilă pentru joc în lunile următoare.

Citește  Mioveniul a câștigat duelul sportiv cu Galațiul! 

O altă jucătoare importantă, Laura Popa Moldovan, este în recuperare după operație la genunchi.

Proaspăt numit antrenor principal la Dacia, Robert Licu antrenează din 14 noiembrie la Mioveni și are parte de un prim meci foarte greu, în care va trebui să reinventeze apărarea Daciei și să umple golurile nou apărute în echipă, despre care vom vorbi, dacă se vor confirma la ora meciului.

Misiune grea, așadar, pentru Dacia, în fața unei echipe care are în componență patru jucătoare din lotul cu care echipa națională a participat la EHF EURO 2022: Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu, Laura Pristăvița, portarul Yuliya Dumanska și alte două, Nina Zulic și Paula Posavec, componente în loturile naționale ale Sloveniei, respectiv Croației.

Jucătoarele Gloriei au înscris împreună la acest european 29 de goluri. Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu, câte 11 goluri, iar Laura Pristăvița 7. Portarul Yuliya Dumanska a salvat 26 de aruncări ale adversarelor spre poarta tricolorelor.

Dacia vrea să dea o replică redutabilă

Totuși, în ciuda ghinioanelor care au afectat garnitura Mioveniului, handbalistele Daciei vor să arate că au puterea să se reinventeze ca echipă și că au valoare atât individual, cât și ca grup.

Târg de Prăjituri și Podoabe de Crăciun

Acest meci va avea parte de o introducere dulce, de care se vor ocupa elevii Școlii Gimnaziale George Topîrceanu care vor expune în holul Sălii Sporturilor sute de prăjituri făcute, nu ”ca”, ci chiar ”la mama acasă” și decorațiuni spectaculoase hand-made, la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun din cadrul proiectului educațional ”Moș Crăciun vine la toți copiii!”

Este o expoziție cu vânzare, prin care elevii își exersează spiritul antreprenorial și vor să strângă bani pentru școala lor.

Din experiența ultimului târg de gen, organizat de topîrceni în anul 2019, înainte de pandemie, garantez o surpriză delicioasă cu prăjituri de casă făcute după rețete și ingrediente premium, cum doar mamele știu să facă, din dragoste pentru copiii lor. Nu veți găsi la cofetării așa ceva!

Video: Târg prăjituri, anul 2019, Școala Topîrceanu

Intrarea la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun se face de la ora 16,00, meciul de handbal începe la ora 17,00, iar întârziații pot spera să mai găsească ceva prăjituri în pauza dintre cele două reprize.

Înaintea acestei întâlniri, Gloria Bistrița e pe locul III în clasament, cu 19 puncte, iar Dacia pe 10, cu 6 puncte.

articolul original.

Robert Licu este noul antrenor al Daciei Mioveni!

14 November 2022 at 17:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu CS Dacia Mioveni, pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal, angrenată în prima ligă națională, Liga Florilor.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

Robert Licu s-a remarcat și la echipe de club. În România a activat la Dinamo București și Universitatea Craiova, iar în Germania a jucat 12 ani (peste 2000 de goluri înscrise), făcând carieră la o echipă de talie, precum Magdeburg. A mai jucat la Eisenach și Scwerin, iar în palmares are Cupa Germaniei și Supercupa Germaniei.

Robert Licu și-a început cariera de antrenor în Germania, cu juniorii E, D, C de la Magdeburg și SV Post Schwerin. A fost antrenor federal FRH între 2007-2009, a antrenat CSM București în 2011 și 2013, a fost secundul naționalei masculine în 2014 și antrenor principal la Rapid București, în sezonul 2018-2019, reușind să promoveze echipa în Liga Florilor. În 2020 a fost antrenor secund la naționala feminină.

În această după-amiază, la sala Sporturilor Mioveni, profesorul Robert Licu a fost prezentat echipei, de conducerea clubului  și a condus primul antrenament.

Profesorul Paul Mihăilă rămâne directorul tehnic al secției de handbal, iar prof. Alin Oprescu antrenor secund.

Declarații Președinte CS Dacia Mioveni, Toma Duței

”După cum se știe, profesorul Paul Mihăilă, directorul tehnic al secției de handbal a Daciei Mioveni a asigurat interimatul pentru postul de antrenor principal al echipei, până la aducerea unui nou antrenor. Am ajuns la un acord cu profesorul Robert Licu pentru postul de antrenor principal, care, de astăzi, a început pregătirea cu echipa. Consider că de acum avem o echipă completă în staff-ul tehnic și ne concentrăm să aducem echipa la un nivel cât mai bun de pregătire până la reluarea campionatului. Avem câteva accidentări, dar avem multe jucătoare de valoare, care pot intra oricând în teren. Îi urez succes noului antrenor și sper să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii. Obiectivul nostru este să fim cât mai sus peste locurile care duc la barajul de menținere.”

Video – Declarații Robert Licu la preluarea postului de antrenor principal la echipa de handbal Dacia Mioveni

articolul original.
  • There are no more articles
❌